2009: intre un cârnat si doi crenvuşti

De pe: Politeía

Anul 2008 l-am terminat cu marele cârnat al lui Sorin Oprescu. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a primit la sfarsitul anului trecut din partea reprezentantului Guinness World Record certificatul noului record mondial la categoria “cel mai lung carnat afumat”. Intre timp, dl Oprescu a inteles ca nu a fost suficient pentru a deveni un candidat serios la presedintia Romaniei; om rational s-a resemnat si acum isi trateaza cu calmante pe fostii colegi de la PSD.

Anul 2009 il vom incheia cu doi crenvuşti scofâlciţi, cei doi fosti prezidentiabili, Crin Antonescu si Mircea Geoana. Orbit de orgoliu si dependent de Dinu Patriciu, Crin Antonescu pare a nu intelege nimic din luptele intestine  care au inceput sa zguduie PSD. Crin Antonescu care si-a inceput campania prin “revolutia bunului-simţ” o sfarseste prin antirevolutia nesimţirii.

Mircea Geoana este un caz mult mai jalnic. Dupa ce a pierdut in toate instantele in care putea pierde, il numeste acum pe Crin Antonescu prim ministru:

“Am reconfirmat sustinerea noastra unui prim-ministru in persoana domnului Crin Antonescu, suntem dispusi sa-i asiguram o majoritate masiva. In jurul lui Crin Antonescu se poate degaja o majoritate PSD-PNL-UDMR si, la limita, chiar un guvern de larga concentrare nationala”

Geoana a devenit subiectul unor bancuri asemanatoare cu cele ale legendarului Bula. Din nefericire pentru el si pentru colegii sai de partid el este Bula. Deodata o legenda devine realitate. Geoana este Bula! Nimeni inca nu i-a spus lui Bula ca probabil foarte repede el nu va mai fi presedinte nici la PSD, ca “Marea Alianţa” nu mai exista si ca PDL poate sa-si treca guvernul in Parlament  si fara ei. Bula nu stie ca la Cotroceni nu s-a schimbat locatarul si ca numai el numeste prim-ministri.

Asadar 2009 a inceput cu cârnat gigantic  si se sfarseste cu doi crenvuşti scofâlciţi. Trist an, triste personaje!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *