Ce-ati facut cu Austeritatea? Unde a disparut Austeritatea?

Desi nu suntem avansati si progresati cum cer standardele comunitatii si criteriile de la Centru, suntem totusi oameni normali, cu o memorie normala. Adica, din cand in cand, ne aducem aminte chestii din afara actualului ciclu propagandistic, fara sa fie nevoie sa ne stimuleze si indrume creierul cineva de la Centrala de Propaganda. Si uite asa, pur si simplu, brusc, intr-o buna Duminca de Februarie 2018, ne vine in minte: AUSTERITATE!

Si de aici alte ganduri libere: Unde este, oameni buni, Austeritatea? Cum a disparut? De ce? Avem dreptul sa ne punem acesta intrebare sau suntem trecuti direct la „hate speech”? Unde sunt cearsafurile de delir pe tema in cauza, care alcatuiau, alaturi de „studiile” intotdeauna corect concluzionate ale unor „gupuri de oameni de stiinta” din Marea Britanie, aproape 80% din substanta a fake news si propaganda agreata si promovata de Facebook pana mai ieri?!

Uite-i, sunt intre noi cei care spumegau dandu-se cu capul de peretii de fata: Jos Austeritate! Moarte Austeritate! Rau Austeritate! Nu poti sa nu te intrebi, ca om normal: Ce s-a intamplat ca brusc, din problema cosmica numarul doi (dupa aia cu ursii polari), problema „Austeritate”, pur si simplu s-a disipat pierduta in neantul dezinteresului mediatic, public si idiotic-utilitar.

S-a rezolvat? Daca da, cum? Daca nu, de ce tacerea, dezinteresul, lipsa de reactie fata de asemenea chestiune capitala? E adevarat, nimeni nu putea sa explice ce e cu Austeritatea si care e problema. Si majoritatea nu am inteles nici pana in ziua de azi ce e aia si de ce, scopul si durata vizitei etc: nici de la utilitari, nici de la jurnalistii mimetici, nici de la academicii care dadeau baza „stiintifica” a maculaturii ideologice respective. Dar asta nu insemna ca nu e o problema vitala, cruciala, esentiala. Sau nu mai este?

Va duceti aminte? Traiam in „Epoca Austeritatii”. Atentie: nici mai mult nici mai putin: „Epoca Austeritatii”. Iat ca a fost cam scurta, Epoca… Pana si Epoca de Aur a lui Ceausescu a fost mai lunga.

Si uite asa, din gand in gand – prin asociere libera, inca neinterzisa de la stapanire – ajungi sa iti formulezi o ipoteza. Azi, daca stai sa te uiti bine, locul Austeriatii este luat de – ati ghicit -: POPULISM. Jos Populism! Moarte Populism! Rau Populism! Rau, rau, raule!

Si atunci nu e legitim sa ne intrebam: Daca, uite asa, peste un an, adunati aici, la o sueta, in conformitate cu standardele comunitatii, brusc ne vine in minte: Unde este, oameni buni, Populism? Cum a disparut? De ce? Avem dreptul sa ne punem acesta intrebare sau suntem trecuti direct la „hate speech”? Unde sunt cearsafurile de delir pe tema in cauza? S-a rezolvat? Daca da, cum? Daca nu, de ce tacerea, dezinteresul, lipsa de reactie fata de asemenea chestiune capitala?

Si atunci nu venim iar la vorba ca tot Leul Cecil e de baza?!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *