Doua chestiuni

1. Da: Iar s-a intamplat un eveniment socant, de neinteles, surprinzator care lasa bulversata elita politica, mediatica, intelectuala etc. europeana: Ceva numit „Populism”, ceva „antieuropean”, o chestie nebuloasa si rea, dar rea – pe scurt, populista – a lovit din nou. Acum in Italia.

Vine, trece, „Valul Populist”… Mai ieri era anuntat cu seriozitate de la Centru ca Populismul e terminat si trecut si mort si ingropat… Azi loveste din nou… poimaine: Dumnezeu cu mila… Misterele Populismului…

Dupa logica de la Centru, la ora asta cam jumatate din populatia Europeana ar trebui ca in mod normal sa aiba retras dreptul de vot. In numele democratiei. De ce nu se da un decret de la Centru ca toti astia ce voteaza aiurea sa fie deportati si apoi sa fie inlocuiti printr-un schimb de populatii, care sa voteze cum trebuie, pro-european si antipopulist, nu e clar. Solutia e atat de simpla!

Ce se intampla in Europa? Mister… Binele versus Raul. Lumina vs Intuneric. „Populismul”: aia si aialalta. Si tot asa mai departe. Misterele vietii europene contemporane. Fata de astea, cele antice erau joc de copii…

2. In alta ordine de idei, incepand de azi am sa-mi reactivez prezenta aici ca sa atrag atentia cititorilor mei – care m-au urmat aici, in aceasta aventura in ceea ce s-a dovedit marea si dezamagitoarea porcarie sarlataneasca a facebookului – asupra unui titlu si sapoului sau:

MARGINALIA
…idei, carti, autori, interpretari, idiosincrazii intelectuale et cetera…

MARGINÁL, -Ă 1. Care se află la margine; spec. (despre note, glose, comentarii) care este scris pe marginea unui text tipărit sau a unui manuscris. — Fig. (Despre probleme, situații etc.) Secundar, fără importanță. 2. Colateral, lăturalnic, minor, neînsemnat, secundar, (rar) laterál, (fig.) periféric. 3. (Ec. Pol.) Analiză marginală = tehnică de analiză a modificării unei variabile dependente cauzată de modificarea unei variabile independente.

Acestea sunt numele si sapoul. Sper sa pot da detalii curand.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *