Dragos Paul Aligica: Cum trebuie sa reactionam la ce face Regimul PSD-ALDE-Dragnea-Tariceanu.

Exista ceva numit Nesupunere Civila si acesta este conceptul ce se aplica in acest moment reactiei publice la situatia de exceptie creata de Puterea actuala de la Bucuresti. Ceea ce se intampla in strazi este cu totul justificabil si exista o traditie profunda in cultura politica democratic liberala si in teoria politica ce explica, legitimeaza si potenteaza tipul de reactie publica din Romania de la aceasta ora.

Actuala Putere actioneaza mult in afara oricarui mandat validat electoral democratic. Mai mult, nu doar se situeaza in afara mandatului electoral dar a modificat de facto –prin decizii nemandatate electoral, operand sistematic intr-o mainera care a erodat si sfidat limitele ordinii constitutionale– structura, forma si functia sistemului politic romanesc.

Stim asta cu totii. O stiu si apologetii lor. O stiu si ei. Lipsa de onestitate intelectuala si morala a celor care de luni de zile fac fie pe aparatorii statului de drept, pe luptatorii cu securistii sau pe neutrii si echidistantii este strigatoare la cer. Iar consecintele imediate ale starii exceptionale de facto create in Romania de actiunile lor pe cele trei paliere de mai sus sunt evidente.

Responsabilitatea apartine in totalitate acestei puteri, a celor din structurile de stat si administrative care au facilitat si executat aceste operatii si celor care au justificat si legitimat in viata publica evolutiile la care suntem acum martori.

Faptul ca o parte a societatii romane reactioneaza prin acte de Nesupunere Civila este justificat, legitim si necesar. De la Nesupunere Civila la acte politice care cer rasturnarea unui regim sau a unei puteri este un singur pas. Dar momentan lucrurile sunt in stadiul de acte de Nesupunere Civila si e bine sa notam asta.

Nu de alta dar deja vedem sicofantii si aplogetii Regimului PSD-ALDE-Dragnea-Tariceanu strigand “Lovitura de stat”. Nu. Aia e exact ce se va intampla daca oamenii nu reactioneaza -momentan prin acte de Nesupunere Civila- la exact ce face Regimul PSD-ALDE-Dragnea-Tariceanu.

Dragos Paul Aligica

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *