Guvernare la distanţă

Conform raportului întocmit de Institutul pentru Politici Publice privind activitatea parlamentară în sesiunea septembrie – decembrie 2010, dat publicităţii în ianuarie 2011, senatorul Crin Antonescu, preşedintele PNL, conduce – ehei, exact ce-i place! – plutonul de absenţi, cu o prezenţă la numai 3 voturi finale din 217, adică un procent de 1,4% din activitatea pe care ar fi trebuit sa o desfasoare. Sînt sigură că un procent atît de mic nu-i place, dar, de! – pentru procente mari se munceşte, nu doar se vorbeşte. În sesiunea anterioară, februarie – iunie 2010, a fost, de asemenea, fruntaş la capitolul absenţe, reuşind performanţa de a-l devansa pe senatorul Cătălin Voicu, care, după cum ştim, ar fi vrut dar n-a putut, el fiind obligat să semneze condica într-un cu totul alt loc. De remarcat faptul că senatorul Crin Antonescu este constant în ceea ce face, şi în perioada ultim menţionată înregistrînd tot 3 prezenţe. Aşadar, per total an 2010, 6 prezenţe la voturi finale în Senat. Deputatul Victor Ponta, preşedintele PSD, este clasat ceva mai prost decît colegul de uniune, un motiv în plus pentru a dori numai funcţia de prim ministru. Astfel, procentul prezenţei la voturi finale în Camera Deputaţilor fiind de – vai! – 0,9. Ceea ce inseamnă că, din 235 de asemenea voturi, el a fost prezent numai la 2. Locul obţinut în clasament: 5. Nici măcar n-a prins podiumul.

Foarte greu de înţeles aceste cifre, ţinînd cont de preocuparea celor doi pentru voturi şi procente. Şi de remarcat că despre nici unul nu am aflat că ar fi fost bolnav. Dar, in fine, să vedem şi cît încasează pentru munca, mă rog, să zicem, depusă, conform propriilor şi ultimelor declaraţii de avere:

  • Victor Ponta, datat şi semnat 22. 09. 2010: venituri din salarii Camera Deputaţilor, 15 677 RON; dacă vi se pare puţin, aflaţi din aceeaşi declaraţie că a mai încasat, în calitate de ministru la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, 62 157 RON;
  • Crin Antonescu, datat şi semnat 02. 11. 2010: indemnizaţie Senat, 63 578 RON.

Şi acum, declaraţiile celor doi, referitoare la subiectul în chestiune.

  • Victor Ponta: „Explicaţia (procentului de 0,9% prezenţă la voturile finale în cazul său – n.r.) este foarte simplă. Cei de la IPP ştiu foarte bine că de la momentul fraudării votului de către Roberta Anstastase la Legea pensiilor şi eu şi foarte mulţi alţii am refuzat să participăm la vot, pentru că nu suntem complici cu fraudele Robertei Anastase. Dacă cei de la IPP chiar vor să facă un bine ar trebui să pună topul celor care au furat voturi, pentru că eu am de gând în continuare, cu tot ce spun cei de la IPP, să nu particip la voturile conduse de Roberta Anastase.” – cu menţiunea că refuzul participării la vot a durat 8 săptămîni.
  • Crin Antonescu: „Dacă se urmărește de-a lungul timpului activitatea parlamentarilor, se poate observa că președinții de partid și alți membri cu funcții importante au un grad ridicat de absenteism. Cred că IPP nu ar trebui să se rezume la a număra prezențele dintr-o condică atunci când valuează activitatea unui parlamentar. Membrii partidului aflat la putere sunt, în principiu, constrânși să aibă prezență, ca să-și poată trece legile.“ – şi aici o menţiune: în august 2010, el s-a declarat “mînios” de reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, neştiind, la momentul respectiv, de unde va tăia, avînd în vedere faptul că veniturile sale sînt exclusiv bugetare.
Iar acum vă propun două experimente.
Primul: dacă observaţi că, la împărţirea rechizitelor, o colegă a luat mai multe pixuri pentru grupul ei de colegi, refuzaţi să mai veniţi la birou timp de opt săptămîni. Dacă vi se reproşează absenţele, atenţionaţi ferm conducerea că pînă nu anchetează furtul pixurilor, nu vă veţi prezenta la muncă.
Al doilea: nu deţineţi o funcţie de conducere la nivelul firmei în cadrul căreia activaţi, ba chiar faceţi parte dintr-un grup dizident. Nefiind interesul vostru să participaţi la luarea deciziilor, că doar vreţi să schimbaţi conducerea, nu vă prezentaţi la muncă. Şi precizaţi clar că activitatea nu trebuie, în nici un caz, să vă fie evaluată după condica de prezenţă, aceasta fiind un aspect cu totul irelevant pentru ceea ce faceţi. În cazul în care aveţi curajul de a încerca ceea ce vă propun şi veţi avea, totuşi, neplăceri, încercaţi să vă scoateţi cu replica “am luat exemplu de la cei doi oameni care vor să conducă România”. Ia vedeţi, merge?
Facebook Comments

62 Comments Guvernare la distanţă

  1. Sare'n Ochi

    19 Aprilie 2007: Traian Băsescu a fost suspendat. A urmat la cuvânt vicepreședintele liberal Crin Antonescu, care și-a deschis discursul apreciind că lipsa președintelui este normală pentru că “președintele n-a fost niciodată în Parlament”.

    17 Noiembrie 2009: În top, cu 0% prezență la lucrările Parlamentului, se situează liberalul Crin Antonescu, care nu a mai votat din 19 aprilie 2007

    Reply
  2. Beldiman

    Dragos, Cred ca acum am inteles… E o strategie mai vasta revelata in "Demografia iubirii: revolutie sau razboi?", dar daca poti sa-mi spui : masurile luate sunt active sau reactive…

    Reply
  3. Merechene

    @Ivan Z

    cred ca varsta isi spune cuvantul. daca a inceput sa-si aduca aminte de nemti si de Hitler, e clar… 😀

    Reply
  4. 1

    Florina & Yeba

    ce să fac cu copyrightu'?

    n-am ziar, partid, oenge…

    să-l folosească cui i-o plăcea 🙂

    îl cedez madamei, c-a răsărit în ograda ei 🙂

    Reply
  5. Yeba

    @Florina, nu stiu cit am sa mai rabd sa-mi furi ideile direct din cap, se intimpla des. Ca de timida imi ziceam ca e off topic, aia, aia si nu se cade sa sugerez lui @1 chestia cu copy-rightul, bun de afis si slogan… Acum nu-mi ramine decit sa-mi declar sustinerea pt idee!

    Reply
  6. Florina

    Amelia, insusit critica. 😀

    Yeba, multumesc. altfel, blinda cum ma stii. 😀

    ElCucui, mai sint si rea, din cind in cind. 😉

    Beldiman,Dragos, Hantzy, Ivan, Andrei, 🙂

    1, chapeau bas! 😀

    Uslasi odihnindu-se, copyright rapid, merita!

    Mihai, foarte bun linkul, multumesc.

    Oryon, eu l-am vazut ieri pe Antonescu, am crezut ca-i bolnav.

    Lucius, exact! o practica de dinainte de '89, perpetuata cu succes, din pacate.

    Nea, cred ca asemenea bombonici sint la kil.

    Doc, da! asta-i cel mai grav, ca e rupt de tot, absolut imun la orice critica.

    Reply
  7. Lucius Fascius

    Probabil ca vor fi prezenti atunci cand vor fi la Guvernare…Niste nesimtiti, la fel ca si cei pe care ii opozeaza. Si niste tembeli cei care se incred in promisiunile unora care stau si fac boema politica a Bucurestiilor, de la o televizie la alta, urland de dictatura intr-un parlament democratic ales, cu un presedinte democratic ales, ca ne place sau nu. Sunt exact tipul acela de coleg din facultate care nu are nicio treaba cu scoala, dar are "gura" si se inscrie la Liga, sa lupte el pentru cei care invata, si mai apoi te trezesti ca respectivul s-a pricopsit. STAS!

    Reply
  8. Pingback: Cine ia votul nemulţumiţilor? | Sareinochi's Blog

  9. Nea

    Păi dacă noi, Stamato-Stoianologii, nu ne ajutăm, cine?

    O bombonică:

    Zilele astea, un ditai preşedinte de consiliu judeţean (nu spui din ce USLĂ făcea parte), la o masă festivă, se lăuda că are de gând să deschidă în Germania o plăcintărie şi să facă acolo, personal, plăcinte. Un oaspete străin şopteşte printre dinţi: ar fi prima ta muncă cinstită.

    Reply
  10. Hantzy

    Mersi, Amelia!

    Si eu zic ca ar cam trebui sa se odihneasca … si cum nu dadusem peste postrea dumitale anterioara, am sperat pana acum de unul singur!

    Reply
  11. Yeba

    @Nea, multumesc de ajutor. Madame nu vrea trafic, precum insasi a declarat, iar influentza o obtine din trimiteri criptice la comentarii subtile.

    Reply
  12. Amelia

    Hantzy,

    Multumesc, apreciez filotimia.

    Pai asta spuneam si eu la o postare anterioara: cosasii* ar trebui sa se mai odihneasca!

    * Nici eu nu vorbesc de aia ai lui Ressu!

    Reply
  13. Hantzy

    Uite, Amelia, azi sunt filotim si-am pus io pentru tine inca un like la "Uslasi odihnindu-se".

    Daaaa' … cosasii se odihnesc?*

    *Nu vorbesc de aia ai lui Ressu.

    Reply
  14. Amelia

    @Florina,

    Trebuie sa te critic (in mod constructiv, of course): ai fost prea prinsa de statistici si ai omis sa pui concluzia care se impune: BASE' E DE VINA 😆

    Reply
  15. Amelia

    @1:

    "Uslasi odihnindu-se" este de colectie 😆 As fi vrut sa-ti pot da mai multi "like", da' nu ma lasa dictatorii!

    Reply
  16. Dragos

    @Beldiman

    Masura de mare maestru ziceti ? Hm. Sa va explic ce inteleg eu prin mare maestru luand-o pe tanti Jorjeta ca exemplu: pentru casa placerilor (RO bugetara) pe care o frecventez am avut alocat pe 2010 un buget de X lei.

    Matroana, sentimentala ca Boc, n-a mai primenit curvele (bugetarii) si s-a vazut nevoita sa se descurce cu niste stirbe batrane cu sanii lasati. Am facut scandal. Matroana, mai desteapta decat Boc, a redus preturile. In paranteza fie spus, la aceasta decizie pe care nu pot decat s-o salut, a concurat si zvonul larg raspandit prin bordel cum ca eu (economia reala) nu prea mai rup droturile patului ca odinioara.

    Ideea e ca in 2011, cu banii astfel economisiti, pot angaja la mine, la firma unde-s patron, inca 2 somere tinere, frumoase si…si cu sufletele mari de tot.

    Ati inteles ideea principala ?

    ps: sunteti bugetar, nu-i asa ?

    Reply
  17. nedormitul

    nu-l numesc pentru că ar fi păcat să se piardă. în plus, dacă o să căutați, poate mai faceți o țîră de trafic 😛 zi dacă n-am talent de dragoș stanca

    Reply
  18. Nea

    Nedo, noi venim de la muncă, de la crepat lemne, spart piatră, nu avem timp să încordăm prea tare mintea şi mâna pe maus să căutăm un comentariu nenumit la un articol nenumit din trecut.

    Vezi că scrie şi în Biblie, undeva pe la început, ceva în sensul ăsta, dacă citeşti, o să înţelegi tu.

    Reply
  19. nedormitul

    acu văzui.

    deci, mie nu-mi trebuie prezidenţiabil. nici prim-ministeriabil. de bine, de rău, deja există un prim ministru şi un preşedinte, iar pînă la următoarele alegeri mai sînt practic doi ani. deci nici măcar nu sîntem în an electoral.

    noi despre guvernare nu mai discutăm? mă refer la chestia aia care se face sau ar trebui făcută acum. pentru că eu am votat nişte oameni, iar oamenii ăia au venit în faţa mea fiecare cu o cîte o listuţă de promisiuni. pe mine mă interesează dacă şi în ce măsură îşi respectă promisiunile de pe listuţe. cine e prezidenţiabil şi prim-ministeriabil, chiar nu mă interesează acum. apropo, de proiectul de modificare a constituţiei nu mai zice nimeni nimic? am auzit că guvernul actual lucrează la codul muncii. îmi pare rău, dar despre educaţie, cît a fost în dezbatere, nu am citit decît vreo două-trei articole serioase, în rest, doar discuții sterile despre mecanica votului sau a adoptării legii.

    Reply
  20. Nea

    Florina, caută să vezi jumătatea plină a paharului:

    Dacă Crin lipseşte din parlament, înseamnă că nu poate face prea mult rău pe acolo.

    Bonus: Înseamnă că e în altă parte, eventual pe la PNL, încurcând lucrurile chiar la ei acasă.

    Oricum ai da-o e mai bine aşa, ar trebui generalizat modelul

    Reply
  21. Yeba

    @nedormitul, te repeti intructva sau mi se pare mie?

    Am inteles ca e subtil, te rugam sa reiei ideea, in caz ca are si altceva de spus in afara de "sunteti prosti!", ca de insulte-s pline saiturile, pacat de subtilitatea lui…

    Reply
  22. Beldiman

    Dragos, a luat o masura de mare maestru. Nu a dat in plus nimic fata de intreg anul 2010.La buget se judeca pe an, nu pe luni , cheltuielile cu salariile raman la nivelul anului 2010 iar economia creste cu cel putin 1,5- 2%. A reusit sa lase impresia ca veniturile din salarii cresc in 2011 fata de 2010 la nivelul fiecarui salariat cand eel primeste aceeasi suma pe tot anul . E bun!

    Reply
  23. Dragos

    Deocamdata Boc tine aproape, mult prea aproape de guvernare, daca e sa ma intrebati pe mine. Decizia de marire ACUM cu 15% a salariilor bugetarilor il face deja periculos. Pai cum mai, in loc sa reduca TVA-ul si/sau impozitele pe MUNCA (suntem in top mondial) si/sau sa aloce banii in infrastructura, asta premiaza principala piatra de moara de pe economie ?

    Duca-se !

    Reply
  24. oryon

    Guvernare de la foarte mare distanta….

    Ultima emisiune a celor doi, Ursu si cu femeia aceea… La care trebuia sa participe Ponta si cu Antonescu. Anuntasera lucru asta pe la ora sapte. Asteptam sa vina ora 21 sa studiez din nou fata lui Antonescu, pe care-l vazusem mai devreme intr-un interviu in direct la Realitatea, dupa declaratia lui Basescu. Era beat muci, cu privirea ratacita, i se poticnea limba(incredibil la un limbut ca el). Nu-mi venea sa-mi cred ochilor, abia asteptam sa inceapa Ora de foc, la care era invitat cu Ponta, ca sa vad daca si-a revenit din mahmureala. Cind colo, ce sa vezi, alti invitati. Pe la 10 Ursu anunta din nou ca au invitati pe Ponta si Antonescu si mai trece o juma de ora. Ciuciu. Nici la ora 12 noaptea nu venisera invitatii asteptati. Doar Ponta a intrat telefonic pe la inceputul emisiunii si atit. Cred ca Antonescu s-a culcat si n-a mai reusit nimeni sa-l trezeasca. Si asta vrea sa fie presedinte! Doamne pazeste-ne! Nu pot sa cred ca n-a mai remarcat nimeni lucrul asta, dar e posibil pentru ca declaratia lui Antonescu a fost scurta si NU A MAI FOST RELUATA PE POST NICIODATA. In alte conditii am fi vazut reluarea de o mie de ori, nu?

    Reply
  25. Beldiman

    Yeba, exista , dupa ultimele teorii,,un prag de jos'', o quanta a spatiului.Crezi ca guvernantii nostri se intrec care sa fie primii care o dovedesc experimental ? Cui?

    Reply
  26. Beldiman

    IPP-ul pare cea mai credibila dintre organizatiile societatii civile. Meritul e al lui A.Moraru,singurul care a avut curajul sa-i ceara,public, moderatie si cumpatare in propaganda cu care-si preamareste rolul de far calauzitor si etalon infailibil in trezirea din adormire a spiritului civic al cetatenilor romani …E bine sa ne arate cineva si care sunt defectele catastrofale ale viitorului conducator, sa invatam din experienta altora (comunicatori corecti si avizati)nu sa ne falim cu …,,desteptaciunea'' de a nu invata nici din experienta proprie.Mi-a placut si A.Pora , aseara, la 10TV,…,,nu aplaudati si nu va mai vaicariti …cand pora va spunea pe cine sa nu votati ce ati facut? Asta e …si ne vedem in cismigiu (!!!!)''

    Reply
  27. Yeba

    @nedormitul, iti cer o favoare, i.e. daca poti fi mai precis in chestia: "intrase un gigea la unul din articolele precedente și făcea mișto și cu curul de noi. cred că şi dacă o zicea mură-n gură, unii de pe-aici tot nu s-ar fi prins."

    multumesc.

    @Doc, Crin e un simplu gargaragiu, i.e ce e sigur e ca nu e complex. Asta e proverb adanc: „Da-mi, Doamne, ce n-am avut, sa ma mir ce m-a gasit!”

    Ar fi un articol fb, daca nu ar fi prea blând.

    Deci daca au treaba multa la partid si nu pot duce doi pepeni intr-o mina, sa nu candidezeeee !

    Prezenta acestor Stroe si Vasilache (coincidenta nr de silabe e incintatoare si Base e tare) ar trebui pusa in contrast nu cu declaratiile lor la tema, ci cu acelea privind preocuparea-pt-tarisoara si cele privind propria capacitate de a lua hățurile din mâna nevolnicilor 😆 .

    Il citez iar pe Stolo: ”domnu Tuca, nu exista prag de jos”, deci oricit ar fi PDL de praf, astia demonstreaza ca exista intotdeauna o pulbere mai fina. Fiindca mie mi se pare, dragi draci nedormiți, ca ”ai nostri”, la non-performantze egale, au alta retorica si alt tratament mediatic.

    Reply
  28. Florina

    nedormitul

    cum din partea alor noştri nu avem, încă, un prezidenţiabil şi un aspirant la prim ministeriat siguri, nu am avut cu cine face comparaţia. dar promit să mă ocup şi de ai noştri, atunci cînd va fi cazul.

    îmi cer scuze celorlalţi comentatori pentru ping-pongul cu nedormitul, le mulţumesc şi le apreciez cele scrise.

    Reply
  29. 1

    tele-guvernare, carevasăzică

    (şi normal, după tele-justiţie vine tele-guvernare. powered, ca şi prima, by RTV şi A3)

    Reply
  30. andrei p

    Un text foarte bun. Si sa nu uitam ca se dau si 15% inapoi. Nici un premier independent nu ar fi putut-o face mai bine. Eu simt ca ne ducem la 30 de procente mai iute decat vaca la bic.

    Reply
  31. nedormitul

    5. lui mirel nu am ce să-i reproşez. prefer să sar peste comitete, plenare şi tezele din aprilie.

    4. mie nu îmi pare rău, e semn bun

    3. alin ionescu e de neegalat

    2. ştiu, dar nu văd nici o referire la. vezi 1

    1. aha! încă un motiv de reproş!

    Reply
  32. Florina

    nedormitul

    1. nu este nici o comparaţie cu ai noştri în text;

    2. ai noştri au parte de cele mai aprige critici aici, pe blogary, cînd e cazul. şi ştii asta;

    3. sînt convinsă că poţi scrie tu texte în urma cărora să se întîmple ceva;

    4. mie îmi pare rău -sincer, şi asta ştii- că te-au apucat dracii, dar

    5. condica de sugestii şi reclamaţii este la Mirel.

    Reply
  33. Doc

    Chestia cu adevarat ingrijoratoare in ce priveste absentele lui Crin Antonescu e alta: faptul ca nu-i pasa. E ceva care se intampla de ani de zile, de ani de zile apare primul in topul chiulangiilor de fiecare data reactia e aceeasi, isi baga picioarele in critici, eventual ii arata cu degetul ca vanduti lui Basescu. Orice pacate va fi avand, IPP nu este vandut presedintelui, nici macar nu poate fi "acuzat" de simpatie fata de presedinte si politica lui. E o organizatie a societatii civile care isi face, de bine de rau, treaba.

    Or, daca acum, cat e in opozitie si are nevoie de sprijinul societatii civile, Crin Antonescu e absolut impermeabil la orice critica, ba chiar vede relatia la modul "cine nu-i pentru mine e impotriva mea", imi pot inchipui cum s-ar comporta presedintele sau premierul Crin Antonescu.

    Reply
  34. nedormitul

    băi, așa îmi plac talibanizările ăstea că mă apucă dracii. "vai, ce javre sînt crin și ponta și tot neamul lor de nenorociți și ce buni sînt ai noștri!" apoi ne încuiem în vizuina noastră și ne admirăm narcisiac în grup, că ce minunați sîntem și nici dracu nu ne – din păcate – înțelege!

    ce o să se întîmple? o să citească galeria usl din turnu măgurele (teleormanata ultra pînă la moarte) chestia asta, după care o să se sinucidă? o să treacă 100 de mii de alegători liberali din nucleul dur spre pdl?

    eu mă bucur și le mulțumesc celor doi că n-au venit la muncă. prețul plătit pentru absenteismul lor este infim.

    by the way, m-am uitat la voturile pe comentarii. intrase un gigea la unul din articolele precedente și făcea mișto și cu curul de noi. cred că şi dacă o zicea mură-n gură, unii de pe-aici tot nu s-ar fi prins.

    Reply
  35. Barengott

    N-au nici o scuza.

    Sa lucreze la partid cand au liber de la Parlament.

    Cand a fost primar, Basescu tinea conferinte de presa duminica.

    Reply
  36. nedormitul

    lasă astea, că astea sînt ca jocul la loto. îți faci calcule, le întorci pe toate părțile și tot pierzi. ce, pedeliștii n-au și ei putori în parlament? sau ungurii? bagă ceva cu petrolul brent, că azi crescu la 104 coco.

    Reply
  37. Hantzy

    Romania e o tara pe de-a-ndoaselea.

    Tiiii, ce de-a bani incasatara unii pentru ca nu muncira! Va dati seama cat incaseaza atunci aia de muncesc prost?!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *