O ciudatenie paralogica: ‘adevarata’ dreapta nationala

Una dintre cele mai mari ciudatenii ale istoriei noastre in secolul 20 este aceasta traditie a „adevaratei” drepte, „adevaratului” nationalism romanesc, a romanismului adevarat, integral. Chestia cu model, inflorire si far calauzitor in anii 30, cu capitanii, ducii si fuhrerii lor, cu doctrinele lor paralogice si coregrafiile lor stradale. Cu ciudatii astia vad ca trebuie sa-si piarda timpul si sa se contreze chiar si acum – in secolul 21 – cineva ca sussemnatul, adica cineva care, in mod normal, ar avea si alte prioritati publicistice si intelectual-doctrinare.

De ce spun „ciudati”, „paralogici”, „bizarerie” si implic stupiditate in stare primara?! Iata un exemplu. E suficient – cred eu – ca sa incheie orice discutie si sa risipeasca orice semn de intrebare cu privire la irationalul, dezaxarea ilogica sau paralogica a tututor celor care atunci si azi iau – ca ROMANI – pozitii ideologice si politice ce se revendica, imbratiseaza sau se inspira de la national socialism si Axa pentru a defini nationalismul romanesc. Asadar, ca nationalist roman ai doua optiuni:

Optiunea A:
Te aliezi si sustii o doctrina a autodeterminarii nationale, o Europa si o lume a natiunilor, o idee de guvernare bazata pe coexistenta si colaborare internationala intre tari si natiuni suverane, egale in fata dreptului international, cu schimb liber si mecanisme internationale de arbitraj si mediere si cu garantii colective de securitate, cu o Liga a Natiunilor si cu drepturi ale omului universale bazate pe individ si nu colectivitati, mase, rase, clase etc. Nu e o ordine perfecta, dar asa arata lumea in oferta democratiilor occidentale franco-anglo-americane. Ai zice ca suna excelent pentru un nationalist. Mai ales daca e unul dintr-o mica putere si un popor nu foarte competitiv aflat la periferia lumii occidentale si pe frontiera despotiilor asiatice.

Optiunea B:
Te aliezi cu si imbratisezi pe cei care sustin un drept al fortei, superioritatea unor rase si popoare, inferioritatea altora, o chemare mistica colectivista bazata pe darwinism social-national, bazarea dreptului international pe asimetria fortei si spun urmatoarele, negru pe alb, public, sistematic si repetat:

„Sarcina noastra este germanizarea Rasaritului.” – Hitler.

„Sarcina noastra nu este germanizarea Rasaritului dupa vechea formula adica insusirea de catre populatia de acolo a limbii si legii germane, ci sarcina noastra e ca la Est sa traiasca realmente oameni cu sange german.” – Himmler.

„Noi, national-socialistii, vom porni de acolo de unde ne-am oprit acum 600 de ani. Stopam marsul germanilor spre Sudul si Vestul Europei si ne indreptam privirea spre pamanturile din Est.” – Hitler.

„Daca alte popoare traiesc bine sau mor de foame ma intereseaza numai in masura in care avem nevoie de ele ca sclavi pentru dezvoltarea culturii noastre.” – Himmler.

„Niciodata nu vom fi brutali acolo unde nu e necesar. Noi, germanii, suntem singurii oameni din lume cu un comportament decent fata de animale. De aceea si comportarea noastra fata de acesti oameni-animale va fi decenta. Dar ar fi o crima fata de sangele nostru sa ne preocupam de soarta lor… astfel incat copiilor si nepotilor nostri sa le fie si mai greu.”- Himmler.

„Sangele bun al rasei noastre care exista in aceste popoare ni-l vom insusi, luandu-le, daca va trebui, copiii pe care ii vom educa noi” – Himmler.

samd samd samd…

Acum: nu e nevoie sa spunem ca romanii, in aceasta viziune, nu sunt chiar cine stie ce rasa superioara sau natie avansata. Cel putin in viziunea lui Himmler, Rosenberg, Goebbels & co. Aliati de conjunctura. Etapa in Marele Plan. Si sa notam ca sunt plasati geopolitic nu la Nordul sau Vestul sau Sudul Europei, ci in ceea ce era considerat atunci si azi, pana la urmatoarea deriva a continentelor, Estul. Pe scurt: oricine poate face matematica, verifica si poate vedea daca 1 + 1 da 3.

Bun. Dintre optiunile A si B, pe care credeti dumneavoastra ca s-a bazat si se bazeaza si azi „adevarata” dreapta si „adevaratul” nationalism romanesc cu care ma freaca si acum la cap copiii astia plangaciosi si nostalgici pentru vremurile bune, eterna junime nationalista anti-neoliberala, anti-neoconservatoare etc etc, azi cu acces la internet si cont pe facebook?! Evident ca pe optiunea B. Logic, nu?! Care e esenta nationalismului romanesc adevarat? Modelul: cei care declarau ca daca iau puterea, a doua zi ar muta Romania in tabara Axei:

„Sunt atât de convins că atât Fuhrerul Adolf Hitler, cât şi Ducele Benitto Mussolini merg pe căile planului dumnezeiesc, încât aş prefera – dacă ar fi cazul – să se prăbuşească neamul nostru deodată cu Axa.”

Mai sus a grait Capitanul, pentru cine cine nu a inteles inca ce si cum cu nationalismul ”adevarat” si dreapta romaneasca ”adevarata” in Romania, ieri, azi si maine. Si cu asta am incheiat discutia. Din simplul motiv ca nu avem ce discuta despre cat fac 1 plus 1. Si doi, eu sunt doar un publicist modest, nu un neurochirurg capabil sa pun la loc circuitele logice scurtcircuitate de prea multa si intensa gandire nationala si de dreapta. Gandire ”Adevarata”, evident.

(Foto: ziaruldevrancea.ro)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *