Plebiscit pentru lovitura de stat. USL ne invita sa legitimam puciul.

Dictatura e în primul rînd lipsa regulilor, e arbitrariul, e bunul plac al celui mai puternic.

 

O scurtă cronologie

20 iunie 2012: Adrian Năstase, fost ministru de externe, fost președinte al Camerei Deputaților, fost prim ministru, fost președinte PSD, actual președinte al Consiliului Național al PSD,  este condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare pentru corupție

21 iunie 2012: Sorin Ovidiu Vântu este condamnat la 1 an de închisoare cu executare

25 iunie 2012: Dan Voiculescu, tatăl spiritual al USL, demisionează din Parlament pentru a putea scăpa de Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde Adrian Năstase a fost condamnat pentru corupție. Din momentul în care nu mai este parlamentar, judecarea dosarului lui Dan Voiculescu este amînată și se mută la Tribunalul București.

26 iunie 2012: Adrian Năstase este încarcerat la penitenciarul Rahova

27 iunie 2012: Curtea Constituțională decide că Președintele României este cel care are dreptul de a reprezenta România la Consiliul European

27 iunie 2012: Monitorul Oficial, instituția care decide cînd un act normativ intră în vigoare, este trecut în subordinea Guvernului

28 iunie 2012: Corneliu Iacobov, omul de casă al lui Viorel Hrebenciuc, este condamnat la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul RAFO

28 iunie 2012: Victor Ponta, fără a ține seama de decizia Curții Constituționale, participă ca reprezentant al României la Consiliul European. Guvernul, prin Ministerul de Externe, îl împiedică pe Președintele României să participe la Consiliul European

3 iulie 2012: USL schimbă președinții celor două Camere ale Parlamentului. Astfel, Crin Antonescu devine președintele Senatului iar Valeriu Zgonea, președinte al Camerei Deputaților.

3 iulie 2012: Gheorghe Iancu este revocat din funcția de Avocat al Poporului și înlocuit cu fostul deputat PSD, Valer Dorneanu

4 iulie 2012: Guvernul Ponta emite o Ordonanță de Urgență prin care restrînge atribuțiile Curții Constituționale. Astfel, Curtea Constituțională nu se mai poate pronunța pe constituționalitatea hotărîrilor Parlamentului

4 iulie 2012: Guvernul Ponta emite o Ordonanță de Urgență prin care schimbă regulile de organizare a referendumului de demitere a Președintelui suspendat. Astfel, Președintele poate fi demis de majoritatea alegătorilor prezenți la referendum iar referendumul este validat indiferent de prezența la vot.

5 iulie 2012: Parlamentul demarează procedura de suspendare și dă un ultimatum de 24 de ore Curții Constituționale pentru a da avizul consultativ.

6 iulie 2012: Președintele României este suspendat de Parlament.

 

Interimatul lui Crin Antonescu și numirea procurorului general și procurorului șef al DNA. Coincidențe.

12 august 2012: expiră delegarea lui Daniel Morar în funcția de procuror șef al DNA

2 octombrie 2012: expiră delegarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror general

30 iulie – 30 octombrie 2012: perioada în care Crin Antonescu este președinte interimar, în eventualitatea că Traian Băsescu este demis. În această perioadă, la propunerea Ministrului Justiției, Titus Corlățean, președintele interimar al României, Crin Antonescu, numește procurorul general și procurorul șef al DNA

 

Cvorumul, anticorp împotriva dictaturii și populismului plebiscitar

 

Obligativitatea existenței cvorumului, a prezenței minime de 50%+1, pentru ca un referendum să fie validat este absolut necesară, pentru a îngrădi, atît cît se poate, derapajele totalitare.

Haideți să ne imaginăm că mîine Crin Antonescu cheamă românii la referendum pentru a decide ieșirea sau nu a României din Uniunea Europeană. Pe buletin va figura întrebarea ”Sînteți de acord ca România să iasă din Uniunea Europeană?” și cele două răspunsuri pe care votanții le pot alege, DA și NU. Cu cîteva zile înainte de campania pentru referendum, USL comandă un sondaj ale cărui rezultate arată că, în eventualitatea organizării unui astfel de referendum, 64% dintre români ar alege NU, 12% ar alege DA iar 24% nu sînt deciși sau nu ar participa la vot. Interesul USL-ului este de a scoate România din Uniunea Europeană dar, în același timp, de a păstra o aparență de legitimitate populară a demersului. Iar legitimitatea populară se cîștigă prin plebiscite, așa cum ne spune istoria (Hitler și Mussolini au apelat la plebiscite pentru a-și legitima dictaturile). Poate risca USL să piardă totul, în eventualitatea, foarte probabilă, ca alegătorii să voteze împotriva ieșirii României din Uniunea Europeană, mai ales cînd a pariat totul pe un asemenea demers? Nu, nu poate. Drept pentru care decide să schimbe regulile din mers, astfel încît rezultatul să fie așa cum doresc liderii USL, iar cele două mari obiective ale lor, ieșirea României din Uniunea Europeană și crearea unei aparențe de legitimitate pentru acest demers, să fie atinse. USL are nevoie de un referendum valid, în care numărul de voturi pentru DA să-l depășească pe cel pentru NU. În primul rînd trebuie să elimine riscul invalidării referendumului.

Invalidarea este echivalentă unui NU spus de electorat măsurii politice propuse de inițiatorii referendumului.  Există 3 tipuri de atitudini față de un referendum: 1) măsura politică propusă este relevantă, punerea ei pe tapet este oportună și sînt de acord cu ea; 2) măsura politică este relevantă, punerea ei pe tapet este oportună, dar nu sînt de acord cu ea; 3) măsura politică este irelevantă și punerea ei pe tapet nu este oportună. Aceasta este logica din spatele cvorumului. Dar asta nu e tot.

Și revenim la exemplul nostru. Dacă reiese din sondaje că poporul este împotriva ieșirii României din Uniunea Europeană, atunci hai să aranjăm în așa fel încît să voteze numai cine trebuie. Astfel, nu facem publicitate referendumului. Schimbăm adresele secțiilor de votare fără a face publicitate. Nu facem publice niciun fel de informații administrative privind referendumul. Dăm informații doar pe canalele și rețelele USL, astfel încît de referendum, de programul de desfășurare, locațiile secțiilor de votare, împărțirea pe străzi, modalitatea propriu-zisă de votare, să știe numai oamenii noștri, cei de care sîntem siguri că vor vota DA. Cunoscînd din sondaje distribuția votului, îngreunăm procesul de vot în zonele geografice în care procentul de NU este mare și la acele categorii de alegători care votează cu preponderență NU (dăm o mini-vacanță în care știm că vor pleca în general tinerii din mediul urban, organizăm mai puține secții în diaspora, organizăm activități care să țină departe de secțiile de votare acei votanți care ar putea vota NU etc). Aici intervine marea problemă. Reușești să obții (prin metode administrative, politice, mediatice, ilegale etc) un scor favorabil pentru ieșirea României din Uniunea Europeană dar, avînd în vedere că ții departe de vot acei alegători care ar vota NU, prezența la referendum va fi scăzută. Obții un scor de 63-37 pentru DA, dar în condițiile unei prezențe de 25%. Soluția e să elimini cvorumul, să elimini condiția de prezență de minimum 50%+1 pentru a valida referendumul. La limită, dacă vrei să schimbi numele țării din România în Daciana, iar 99.5% dintre români se opun unei astfel de schimbări, faci un referendum pe șest în care aduci la vot doar pe acei 0.5% care sînt de acord cu noul nume și elimini condiția de prezență minimă la vot pentru validare. Iar a doua zi ai Daciana în loc de România, aprobat prin exprimarea voinței populare la referendum.

Împotriva atacurilor populiste la adresa democrației și a statului de drept, în cazul referendumului există două linii de apărare, posibilitatea de a vota NU și condiția prezenței de minimum 50%+1 pentru validarea referendumului. Se blochează astfel măsuri nu numai impopulare dar și irelevante sau insuficient cunoscute de către populație. Se previne situația în care puterea politică ar apela, prin diverse modalități, doar la o anumită parte a corpului electoral, și anume acea parte care poate fi controlată astfel încît să voteze așa cum dorește Puterea.

Pentru ca o măsură politică să aibă legitimitate populară reală (vorbesc aici strict de legitimitate populară – nu și de legitimitate constituțională și acord cu principiile statului de drept) trebuie să fie relevantă pentru cel puțin jumătate din populația cu drept de vot a țării și să fie aprobată de cel puțin jumătate din alegătorii prezenți la vot. Aceste condiții nu sînt arbitrare, aleatorii, scoase din burtă. Au motivații clare, motivații care țin de sistemul imunitar al societății împotriva dictaturii. Cvorumul împiedică Puterea să se folosească de Poporul Mic și Controlabil pentru a legitima lovituri de forță. Astfel, pentru a încerca să legitimeze derapaje antidemocratice, Puterea trebuie să facă un efort considerabil. Nu imposibil. Dar e mai greu să aducă la vot peste 50% din populația țării și să obțină un scor favorabil, mai multe voturi DA decît NU. În condițiile existenței acestei condiții a cvorumului, o decizie poate fi luată cu votul a minimum 25% din populația cu drept de vot (scor strîns, la o prezență de 50%). Dacă cvorumul este eliminat o decizie poate fi luată și cu votul a 5% din populația cu drept de vot (la 10% prezență).

Existența cvorumului este strîns legată și de accesul la informație al populației. Dacă Puterea îngrădește accesul la informație (prin măsuri legislative, administrative, economice, prin monopol de stat sau privat asupra mijloacelor de informare) existența cvorumului este o măsură de siguranță. Puterea va trebui să facă eforturi mari, să convingă populația să vină la vot și să voteze DA, spre deosebire de situația în care cvorumul nu există, situație în care Puterea nu trebuie decît să blocheze accesul la informație, să-l controleze, astfel încît numai susținătorii Puterii să aibă acces la informație.

Eliminarea cvorumului în cazul referendumului este o măsură profund antidemocratică, împotriva statului de drept și libertății, cu intenții vădit totalitare.

 

Schimbarea regulilor din mers

După cum putem vedea, cînd puterea aparține USL, legile jocului electoral pot fi modificate pînă în ziua votului. Astfel, modificările legislative sînt dictate de sondaje. Competitorul din opoziție nu își poate formula o strategie, deoarece regulile jocului sînt imprevizibile, în timp ce competitorul de la putere face regulile în funcție de propria strategie. Sîntem nu la marginea statului de drept și a democrației, sîntem total în afară. Trăim într-o dictatură în care puterea ia decizii abuzive și arbitrare, care nu respectă decît o singură regulă: să avantajeze puterea. Sîntem în plin Belarus, Siria sau Turkmenistan. Pentru cei care leagă debuturile dictaturii de violență, din ce țineți voi minte din istorie, atunci cînd s-au dat primele legi ale dictaturii, cînd mîinile se ridicau în Parlamente, concomitent oameni cădeau secerați pe stradă, ca și cum fiecare mînă ridicată curma o viață? Nu. Oamenii respirau, rîdeau, vorbeau, beau bere, mîncau, ascultau muzică, se iubeau, se plimbau la fel ca cu o zi înainte. Următorii 5, 10, 50 sau 70 de ani aveau să fie mai grei (pentru supraviețuitori).

Schimbarea regulilor în timpul jocului este o măsură profund antidemocratică, împotriva statului de drept și libertății, cu intenții vădit totalitare.

Cine are nevoie de legitimitate?

Cel care face acțiunea. Cel care inițiază o schimbare politică majoră. Cel care propune are nevoie de acceptul popular, de legitimarea acțiunilor sale. Pentru a avea liniște și pentru a căpăta forță simbolică, pentru a intimida potențialele rezistențe, loviturile de stat, regimurile totalitare au nevoie de legitimare populară. Este și cazul loviturii de stat inițiate de Uniunea Social Liberală, sub conducerea lui Dan Voiculescu, Crin Antonescu și Victor Ponta.

Nu vă îmbătați cu apă rece. Nu vă iluzionați. Vă înțeleg frica și nevoia de a pune măști familiare crocodilului care tocmai vă înghite (”Uite, seamănă cu cățelul lui mamaie, Lăbuș!”). Însă nu sîntem în logică electorală. Nu ne jucăm de-a campania și de-a alegerile. Nu vă prefaceți că ceea ce se întîmplă e normal și face parte din rutina democratică pe care o cunoașteți de 20 de ani încoace. Nu sîntem în situația de a alege. Sîntem în situația de a legitima o lovitură de stat, de a plebiscita o dictatură. USL are nevoie de un scrutin de succes, cu prezență la vot, cu aparență electorală, pentru a-și legitima lovitura de stat. Opinia publică din România, opinia publică internațională, organismele și cancelariile occidentale trebuie să vadă un referendum de succes, care să arate disponibilitatea pentru democrație a noului regim, care să arate disponibilitatea poporului de a participa la acest joc și de a accepta noile reguli și noul regim. Acest referendum trebuie să dea imaginea de normalitate, de rutină. Deținuții sînt scoși din lagăr pe  marginea șoselei și puși să zîmbească frumos la aparatul de filmat care trece în goana mașinii. Acest referendum e mascarada de care USL are nevoie pentru a se înstăpîni totalitar peste România. E filmul lor și au nevoie de figuranți. Cu cît sînt mai mulți figuranți, cu atît acțiunea filmului e mai credibilă. Exact ca în acele documentare despre Coreea de Nord, în care, pentru a-i da impresia de viață și voioșie turistului occidental, figuranți sînt puși să joace biliard sau să bea bere prin barurile prin care turistul este condus de către ghizi. După ce turistul trece mai departe, figuranții se opresc din biliard, bere și voioșie și se întorc în întunericul în care trăiește un întreg popor.

USL a preluat puterea prin forță, printr-un puci guvernamental și parlamentar. A intimidat, a utilizat abuziv și cu rea credință legile și instituțiile, pentru a obține puterea absolută. S-a folosit de un instrument constituțional, așa cum este instituția suspendării, pentru a scăpa de un adversar politic, pentru a îndepărta ultimul obstacol în fața subordonării justiției. Ansamblul acțiunilor USL din ultimele două luni, combinația de acțiuni constituționale și neconstituționale, legale și ilegale, denotă rea credință, spirit antinconstituțional, dispreț față de democrație și statul de drept și intenții totalitare. Așa cum spunea Dan Șova: ”Aveam nevoie de legi ca să-l suspendăm pe Președintele Băsescu.”

Acum USL nici măcar nu-și mai ascunde intențiile. Tocmai de aceea, lipsa de reacție a instituțiilor statului român este regretabilă, periculoasă și de neînțeles. Dacă instituțiile statului român sînt paralizate de frică, lașitate și neînțelegere a situației reale, nici nu vreau să mă gîndesc cum vor fi după ce noul regim își va legitima popular lovitura de stat.

Nici nu vreau să mă gîndesc ce reacție vor avea Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii după ce opoziția politică din România, în frunte cu Președintele Traian Băsescu, și românii, le vor fi lăsat în ofsaid prin legitimarea, prin pariciparea la mascarada plebiscitară.

Acest referendum nu este, așa cum pare să creadă Traian Băsescu, o judecată a performanței sale prezidențiale din ultimii 8 ani. Nu este nici o măsurare a gradului de iubire populară dintre personajul politic Traian Băsescu și personajul popor. Nu este nicio o încercare a curajului sau lașității personajului politic Traian Băsescu. Nu este nici măcar o provocare a talentului de campaigner a politicianului Traian Băsescu. Acest referendum este o plebiscitare a dictaturii, o mascaradă al cărui scop este legitimarea puciștilor Mafiei. Acest referendum nu este despre eroismul, martiriul, virilitatea sau orgoliul omului sau politicianului Traian Băsescu. Toate acestea sînt absolut irelevante. Traian Băsescu a depus un jurămînt față de țară și față de poporul român, nu față de stima sa de sine. Datoria de om de stat a lui Traian Băsescu este să-și lase deoparte propria persoană, să-și ignore orgoliile și să facă ce e mai bine pentru România. Dacă pentru România e mai bine ca Traian Băsescu să se îmbrace în fustiță roz, să cînte ceva din Justin Bieber, iar în pauza dintre strofe să cotcodăcească ca un chicken, atunci Traian Băsescu trebuie să se îmbrace în fustiță roz, să cînte ceva din Justin Bieber, iar în pauza dintre strofe să cotcodăcească ca un chicken. Traian Băsescu este un instrument și trebuie să se comporte ca atare. Din momentul în care, în decembrie 2004, a depus jurămîntul de Președinte al României, nu-și mai aparține. Rolul lui Traian Băsescu nu e să fie nici curajos, nici să se iubească fierbinte cu poporul, rolul său e să fie eficient în susținerea intereselor naționale ale României. Iar dacă asta înseamnă să renunțe la orice virtuți, la respectul de sine, la propria imagine, chiar la principii, atunci asta trebuie să facă. Aici nu există îndoieli. Cînd e vorba de interesele țării, destinul personal al lui Traian Băsescu este irelevant. Acest referendum nu este despre stînga și dreapta, despre PDL sau despre Băsescu. Acest referendum nu este o bună oportunitate electorală sau o ocazie de a-ți arăta curajul, devotamentul, talentul oratoric sau mai știu eu ce. Acest referendum este o mascaradă al cărui scop este legitimarea puciului USL, al cărui scop este plebiscitarea dictaturii.

Simpla participare la acest referendum, indiferent dacă votezi DA sau NU, este o legitimare a puciului. USL cheamă poporul să-i legitimeze puciul, să dea unei lovituri de stat o pojghiță de normalitate, o aparență de democrație. Dacă poporul răspunde pozitiv acestei chemări și consideră relevantă și oportună cererea de legitimare pe care o face USL-ul, atunci puciștii își cîștigă legitimitatea după care sînt disperați, și care le dă forță simbolică, forță de negociere cu Occidentul și forță de intimidare a cetățenilor.

În ceea ce mă privește, indiferent de ce decizii va lua Traian Băsescu împreună cu staff-ul său și cu PDL-ul, nu voi participa la această mascaradă și la această încercare de a da legitimitate unei lovituri de stat. Nu cred că dictatura e plebiscitabilă (există cuvîntul ăsta în DEX?). Simplul fapt de a întreba așa ceva, de a pune în discuție o asemenea problemă, este imoral, anticonstituțional și nedemocratic. Exsitența oricărei alegeri de genul ăsta face DA-ul posibil, frecventabil. Simpla existență a unei asemenea alegeri, simpla posibilitate de a alege DA, este antidemocratică și sfidează principiile statului de drept. În momentul în care răspunsul ”Da, vrem să fim dictatură”, ”Da, vrem să ieșim din Uniunea Europeană și din lumea civilizată” este frecventabil, este considerat ca fiind o posibilitate reală și acceptabilă, ne aflăm în afara democrației și statului de drept. Simpla acceptare a alegerii este acceptarea faptului că răspunsul DA este posibil și frecventabil.

Nu legitimitatea lui Traian Băsescu este pusă în joc ci legitimitatea acțiunii USL. Dacă cererii de legitimare pe care USL o face poporului, îi vor răspunde 30% sau 40% sau, oricum, sub 50% dintre români, atunci încercarea de plebiscitare a puciului este un fiasco. De reacția populară vizavi de referendum depinde legitimitatea USL-ului, nu legitimitatea lui Băsescu. USL are nevoie de un răspuns pozitiv din partea poporului, răspuns care înseamnă prezență masivă la vot și vot majoritar pentru DA. Absența de la vot, venită în urma unui boicot asumat, delegitimează puciul USL, nu pe Băsescu. Dacă Băsescu cere public alegătorilor să nu vină la vot, să nu participe la această mascaradă periculoasă, la această oficializare a unei regim mafiot și autoritar, o prezență scăzută la vot este un DA cererii făcute de Băsescu, este o legitimare a lui Băsescu. Dacă USL cere public alegătorilor să se prezinte la vot, prezența scăzută este un NU cererii de legitimare făcute de puciști.

Aveți de ales între a spune ”Da, Da”, între a spune ”Da, Nu” și a spune ”Nu”. Dacă participați la referendum, înainte de a spune DA sau NU, spuneți DA mascaradei, organizate împotriva oricăror reguli, de USL.

Gîndiți-vă în termeni de audiență a televiziunilor. Antena 3 este cu atît mai puternică și mai legitimă cu cît are mai mulți telespectatori, chiar dacă o bună parte dintre aceștia nu sînt de acord cu ideile și atitudinile de pe post.

Dacă prezența la vot va fi de peste 50%, puciul USL este legitimat iar Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii sînt lăsate în ofsaid.

PS. Regimurile nazist și fascist, ale lui Hitler și Mussolini, s-au legitimat și întărit prin referendum.

Facebook Comments

1.503 Comments Plebiscit pentru lovitura de stat. USL ne invita sa legitimam puciul.

  1. Pingback: Cvorumul, anticorp împotriva dictaturii și populismului plebiscitar | Blogary

  2. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

  3. revealer

    România şi riscul expulzării
     
    http://www.dw.de/dw/article/0,,16096085,00.html
     
    E vorba de faptul că România sporeşte masiv problemele politice de la periferia Uniunii Europene, adăugând noi şi serioase dureri de cap celor iscate Bătrânului Continent de ungurii, grecii şi slovacii din interior şi de ucrainenii situaţi la răsărit de graniţele comunitare.
     
    În aceste condiţii n-ar fi cu totul improbabil ca unele state cheie ale Europei să ia în considerare crearea unei noi Comunităţi, în care aceste ţări problemă să nu mai fie incluse. Uniunea Europeană ar putea fi lăsată să moară paşnic, fără mari convulsii. Şi s-ar putea crea o nouă Uniune, din care ţări ca România să nu mai facă parte. Depinde acum nu în ultimul rând de alegătorii români ca acest risc mortal să fie înlăturat.

    Reply
    1. Rosu

       @revealer Asa ceva trebuie spus, explicat – asta poate da de gandit si acelora care au impresia ca Basescu e raul cel mai mare pentru Romania…

      Reply
  4. revealer

    Banca Nationala a Romaniei a anuntat un curs oficial de 4,5651 lei/euro, in crestere cu 0,18 procente in comparatie cu ziua precedenta. 
     
    Bravo!

    Reply
    1. Gramofonu

       @revealer Probabil datorita stirii „Victor Ponta Foto: Consiliul European Comisie Tehnica a Consiliului National de Etica: Conform legislatiei din 2003, Ponta NU a plagiat / Decizia nu este definitiva, nu este semnata si vine inainte de decizia finala a Comisiei Universitatii Bucuresti”
       
      Leul trebuie devalorizat pina la cursul 2 bani / doctorat.

      Reply
  5. cristihan

    Fara numar, fara numar… http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12816820-usl-cere-100-sectii-vot-litoral-pentru-participantii-liberty-parade-stufstock-jessie.htm

    Reply
  6. Bleen

    ”România este criticată pentru nerespectarea principiului supremaţiei legii ori a separării puterilor în stat.”
    Nu cred că vreun stat membru UE a mai fost vreodată acuzat de așa ceva.

    Reply
    1. Viq

       @SimonaM
       „… Lupta nu e pentru Băsescu. Lupta este pentru democrație și stat de drept.  ..”
      Phui  !
      Ei iaca de asta nu m-am prins. Credeam ca marinarul vrea s-si pastreze slujba de sluga.
      Scuze ca am intrat cu bocancii in zona de confort.

      Reply
  7. romanicu

    Ma bucur ca Bleen a dezvoltat intr-un articol excelent concluziile la care am ajuns si eu!
    Dar nu avem  o analiza completa a puciului pana nu se raspunde la cateva intrebari:
    – de ce au dat lovitura de stat cand puteau sa astepte alegerile si sa il suspende dupa aceea pe Base?
    – de ce au dat-o in mijlocul verii si DUPA incheierea sesiunii parlamentare ordinare?
    – de ce au tinut sa termine tot in 36 de ore?
    – cine este de fapt in spatele lor si care este finalitatea demersului?
    Cred ca a fost prea multa galagie, agitatie si au fost daramate prea multe punti pentru un scop care putea fi atins de USL foarte usor la toamna!
    Cred ca este o actiune cu bataie mult mai lunga de care a vrut sa profite si cuplul Copy-Sleepy! 
     

    Reply
    1. Beavix

      @romanicu Caută pe YouTube cele două înregistrări cu Dan Voiculescu la Antena 3:
       
      1. Aia în care zice că de la 1 februarie 2012 vor avea mișcări de trupe în Parlament și se va ajunge la o nouă majoritate care îl va suspenda în final pe Băsescu.
       
      2. Aia cu suspendarea în 60 de zile.
       
      E clar că el a fost unul dintre capii loviturii de stat (probabil arhitectul șef).

      Reply
      1. romanicu

        @Beavix Daca privesti atent ai sa vezi ca Felix vorbeste ca un purtator de cuvant si nu ca un autor! E altcineva care ii „sopteste” ce sa spuna (nelu, Adelu, Putinelu…)!

        Reply
  8. Bleen

    Băsescu, agent al Securității. Angela Merkel, agentă STASI. Jurnaliștii de la Nature, FAZ și alte publicații occidentale, agenți SIE.  (Doru Bușcu)

    Reply
    1. Boghy

       @Bleen Asta glumeste sau e serios. Daca e serios trebuie sa mearga la un control. Dar e necesara o echipa de medici ca sa-i dea de cap.

      Reply
  9. mirunar

    E oficial! N-a plagiat, nu-si da demisia. 
    „Comisia Tehnică a concluzionat, de asemenea, că „sunt unele deficienţe în ceea ce priveşte trimiterile bibliografice în interiorul capitolelor, însă nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta şi-ar fi însuşit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparţineau şi le-ar fi prezentat drept contribuţii personale originale”, conform aceluiaşi document.”
     
     
    http://www.mediafax.ro/politic/comisia-tehnica-a-consiliului-national-de-etica-conform-legislatiei-din-2003-ponta-nu-a-plagiat-9871692#comments

    Reply
    1. sanantonio

       @mirunar, păi cînd copiezi cuvînt cu cuvînt, ți-ai putea asuma paternitatea a ceva? Comisia are dreptate, Ponta n-a plagiat, el a copiat cuvînt cu cuvînt dintr-o carte pe care nici măcar n-a menționat-o în bibliografie. Despre ce plagiat poate fi vorba în cazul ăsta?

      Reply
      1. Gramofonu

         @sanantonio  @mirunar Cum, n-a aparut inca in MO legea cu „primele 200 de pagini copiate nu se pun”?

        Reply
        1. mirunar

           @Gramofonu  @sanantonio Nu e lege, e OUG.
          Si da, este aceasta diferenta subtila intre a spune eu cred ca X sau doar X. cata vreme nu e persoana I in teza aia de doctorat, nu are cum sa fie plagiat. 
          Pana atunci, vorba unei colege, ne deschidem aprozar si ne folosim titlul de doctor la impachetat ceapa

          Reply
  10. EroulBula

    Toate reactiile europene si modificarile raportului pe MCV i se datoreaza Monicai Macovei care a manipulat pe toata lumea.
    Pai, daca are o asemenea influenta, eu propun sa fie numita presedinta a Comisiei Europene, in locul lui Baroso.

    Reply
  11. ics

    „Comisia Europeană îşi exprimă îngrijorarea privind recentele presiuni exercitate de membrii Guvernului României şi de politicieni asupra Curţii Constituţionale: acestea sunt intervenţii innaceptabile împotriva unei instituţii judciare independente. Guvernul şi oamenii politici de la toate nivelurile trebuie să respecte principiul separării puterilor”,  se arată în proiectul de raport al CE asupra progreselor făcute de România în domeniul justiţiei.
    „În mod deosebit, Comisia este îngrijorată  de recentele limitări ale ale competenţelor Curţii Constituţionale privind deciziile parlamentare. Autorităţile române trebuie să redea de urgenţă aceste competenţe Curţii.
    Independenţa justiţiei şi separarea puterilor în stat sunt fundamente ale unei societăţi democratice. În lunile următoare, toate nivelurile politice din România vor avea nevoie să demonstreze, prin acţiunile lor, angajamentul faţă de aceste principii, pentru a recăpăta încrederea. Comisia va monitoriza îndeaproape evoluţiile în această situaţie”, se mai arată în proiectul de raport.
     
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/exclusiv-raport-devastator-al-comisiei-europene-in-domeniul-justitiei-din-romania-270686.html

    Reply
  12. Bleen

    Știu cum va îndemna Băsescu lumea la boicot! La fiecare ieșire publică se va înconjura de pedeliști. După 5-6 astfel de ieșiri publice, nu se mai duce nici dracu la vot.

    Reply
    1. Glook

       @Bleen Cre’ca Basescu acu vorbeste cu votantii USL. Pe ai lui care i-au ramas ii considera prea destepti ca sa le spuna el ce sa faca.

      Reply
  13. newman

    Iaca si un posibil mesaj, transmis de Basescu cu putin timp inainte de vot (via Cartianu): Români, este referendumul lor, la care au ajuns în urma suspendării statului de drept! În plus, continuă să joace murdar, schimbând regulile în timpul jocului. A vota pe 29 iulie este similar cu a le valida ilegalităţile. Să-i lăsăm singuri, să voteze doar ei, să vadă ce puţini sunt!
     

    Reply
  14. StefanTrifan

    Petru Filip anunţă că un nou proiect de lege pentru a stabili detaliile exacte ale referendumului.

    Reply
    1. SimonaM

       @StefanTrifan Era și timpul. Unii tocmai ne dădeam bătuți de la prea multă confuzie legislativă.

      Reply
    2. Gramofonu

       @StefanTrifan S-au prins ca n-au sanse cu legea aia :))
      Sa revenim: ce bun e un boicot la casa omului.

      Reply
    3. Hongse

      @StefanTrifan
      Te pomeneşti că renunţă la articolul ăla cu „parlamentul decide ce e de făcut, dacă se invalidează”.
      Serios acum, ce-or mai oua de data asta…
       

      Reply
        1. Hongse

          @SimonaM@StefanTrifan
          Uh, eu pot să-mi imaginez multe… dar chiar şi-aşa, nu mă ridic la nivelul lor! 😀
           

          Reply
        2. revealer

           @SimonaM  @Hongse  @StefanTrifan Se numara doar voturile cu „NU”, se scad din totalul oamenilor din LEP iar rezultatul se considera din oficiu voturi „DA”.

          Reply
        3. EroulBula

           @Hongse  @SimonaM  @StefanTrifan Eu nu mai incerc sa-mi imaginez nimic …… ca tot imi apare Laura Stefan :-))))))))))))

          Reply
      1. Gramofonu

         @Hongse  Conteaza?
         
        Stiti cele 3 blesteme chinezesti?
        1. Va urez sa traiti vremuri interesante.
        2. Va urez sa ajungeti in atentia oamenilor importanti.
        3. Va urez sa vi se indeplineasca dorintele.

        Reply
        1. Gramofonu

           @Hongse 
          Traim vremuri interesante, si se pare ca avem parte si de ceva atentie.
          Mai am sa cistig la loto si gata.

          Reply
      2. Geo_B

         @Hongse  @StefanTrifan Articolul ala este intr-o hotarare a parlamentului, nu in legea referendumului.
         
        Mie mi-ar placea sa ii vad ca prelungesc referendumul (7:00-22:00) fara sa modifice legea. In felul asta referendumul va fi invalidat de CCR.

        Reply
        1. Gramofonu

           @Geo_B A propos de validare / invalidare.
          A zis-o ieri Basescu: cvorum sau nu, „parlamentul decide”, prin urmare singura sansa de a invalida referendumul e ca CCR sa dea o decizie in secunda urmatoare anuntarii rezultatului, inainte ca parlamentul sa apuce sa miste ceva.

          Reply
        2. EleninaNicuţ

           @Gramofonu da, am zis/scris si eu ca exista posibilitatea ca CCR sa ignore art. ala din hotararea 34 (a parlamentului) si, astfel, sa decida (in)validarea referendumului, incetarea interimatului si reluarea atributiilor de catre TB.
           
          evident, pt siguranta, ar fi bine ca art. respectiv sa fie atacat la CCR, nu inteleg de ce nu au facut-o pana acum (mergea din secunda doi de dupa decizia CCR pe legea ei de organizare).
           
          in ceea ce priveste sesiunea extraordinara de azi-maine, cred ca vizeaza urmatoarele:
           
          * adoptarea oug 41, cu sau fara modificari, sau o modificare direct a legii referendumului; aici s-ar putea umbla la art. 5 alin. 2 (ala cu cvorumul) si art. care stabileste intervalul orar 8-20;
          * modificarea hot 34 (prin care se stabileste data referendumului), in sensul stabilirii a doua zile de referendum, de exemplu.
           
          miscarile de mai sus pot fi intarziate/anihilate prin sesizari la CCR. mie mi-e sa nu dea iar vreo oug, pur si simplu, fara lege de modificare in spate.
           
           

          Reply
    4. AndreeaP

       @StefanTrifan
       O sa fie fain in Parlament. O sa vina Sova si ai lui si-or sa se lupte cu un dusman imaginar care vrea cvorum si care pana la urma o sa castige.
       
       Fix ca Antonescu aseara: ca nu-i bine, ca nu-i ca la Venetia, ca nu-i corect, dar am promulgat legea.

      Reply
      1. Gramofonu

         @AndreeaP  @StefanTrifan Aseara a zis-o cam asa: „ma … in … dar sa stiti ca nu-mi place!”

        Reply
  15. SimonaM

    Goe promite la Chișinău luna de pe cer, recunoașterea vizelor Schengen, ridicarea sistemului de vize…

    Reply
    1. EroulBula

       @SimonaM Le da cetatenii tuturor, trage conducte, trage cabluri electrice. Presa moldoveana i-o trage la greu cu privire la schimbarile de la Agentia pentru Cetatenie.

      Reply
      1. SimonaM

         @EroulBula Beton întrebările :))
        ”Cum va susține România Moldova în UE, dacă România este așa prost văzută azi în UE?”

        Reply
    2. Yeba

       @SimonaM …dar avertizează pe A3 că Băse îi pregăteşte altceva, pe lângă care înscenarea plagiatului e vax.

      Reply
        1. EroulBula

           @SimonaM  @Yeba Evident, am citit pe niste site-uri rau intentionate la adresa suveranitatii Romaniei.

          Reply
        2. SimonaM

           @EroulBula  @Yeba Eu vorbeam serios. Sunt unii care cam exagerează. Și pe care n-o să-i mai cred nici dacă zic ceva pe bune. Că așa e cu reputația. 

          Reply
        3. Yeba

           @EroulBula  , trag nădejde să nu, deşi se apropie prescrierea. Dar ar fi glonţul ăl mai glonţ şi-l priveşte doar pe Goe. Pleacă Goe, vine Şova. Nţ. Preferam o chestie mai complexuţă, la câte tovărăşii fac…

          Reply
        4. EroulBula

           @SimonaM  @Yeba Simona, nu stiu cat e de credibila stirea dar e o stire in plus de care Tonta va trebui sa se ocupe s-o dezminta.

          Reply
        5. Yeba

           @EroulBula corrigendum – preferam ŞI o chestie …, că de fapt mă îngrozesc că se apopie prescrierea. Că doi ani n-o să aibă avocat şi doi ani o să fie bolnăvior, o să-l doară o măsea.

          Reply
        6. EroulBula

           @Yeba Eu nu-mi fac probleme cu posibila venire a Obersturmbannfuhrerului Sova. Prostul si-a tras-o singur cu Holocaustul.
          Evident ca ar fi benefica o bomba cu raza mai mare de lovire dar sa fie cat o fi, numai sa fie :-)))))))))

          Reply
    3. Hongse

      @SimonaM
      Deci dr. Goe, că tot a promis că nu poate coabita în România, îşi face partid la Chişinău?
       

      Reply
        1. Gramofonu

           @SimonaM  @Hongse Daca tot ai adus vorba 🙂
          Iar plagiez pe cineva bun la bancuri:
          „Paradoxul Ctrl+C – Ctrl+V: daca tot ce e rau in tara asta e din cauza lui Basescu, inseamna ca mamicile lor s-au plimbat cu vaporul si le-a placut”
           

          Reply
  16. cristihan

    Ghiciti autorul (fara blaturi, va rog :P)
    „Unii spun ca lovitura de stat parlamentara nu trebuie legitimata de cetateni si recomanda absenteismul. Sa ne aparam libertatea si demnitatea! Cum? Stind acasa. Cum? Explicind eventual ca nimic nou nu e posibil pe scena politica. Cum? Indignindu-ne pe bloguri si Facebook. Altii spun ca trebuie sa ne mobilizam pentru 29 iulie ca in orice campanie electorala. Si e adevarat ca nu poti spune ca nu poti face plaja spunind in acelasi timp ca democratia e in pericol… Eu unul ma gindesc daca voi participa la referendum pentru a anula buletinul cu un mesaj pentru cei 256 de parlamentari: Furatul ucide! Justice for all! Pe scurt, Cetatenie activa si boicot simultan. Asta e ceea ce merita „alesii” nostri.”

    Reply
      1. revealer

         @cristihan Adica nu-mi exprim opinia, da’ ajut la atingerea cvorumului. Cu ocazia asta mai bag si un Puie Monta ca sa fim in ton cu vremurile.
         
        P.S. Am apasat post prea repede.

        Reply
        1. SimonaM

           @cristihan  @revealer Ultima lui părere era că USL=PDL= toți hoți. N-a mai spus pe cine să punem în loc. Am bănuit că vor să facă cu rândul. El, Crăciun și ofițerașul cel viteaz.

          Reply
        2. revealer

           @cristihan A dat o declaratie la ziare.com.
           
          http://www.ziare.com/nicusor-dan/candidat-primaria-bucuresti/nicusor-dan-priveste-spre-viitor-ne-pregatim-pentru-alegerile-din-2016-1178592
           
          „Pentru mine, ca om care se lupta de ani de zile pentru respectarea legii, e adevarat pe un palier mult mai mic si mai putin important pentru organismele europene, este incurajator ca organismele europene se implica pentru respectarea legii in Romania. Este un semn bun, evident, ca imagine pentru Romania e o catastrofa, dar faptul ca institutiile europene au reactionat la derapaje in Romania este un semn bun. E un lucru foarte bun ca UE prelungeste Mecanismul pentru Cooperare si Verificare. Numai sub o presiune externa putem sa facem justitia functionala in Romania”, a aratat Nicusor Dan.Presedintele „Salvati Bucurestiul” nu se regaseste in niciuna dintre taberele implicate in demiterea presedintelui Traian Basescu, el spunand ca face parte dintr-o „categorie mare de oameni care s-au saturat si de unii si de altii”. Cu toate acestea, va participa la referendumul de pe 29 iulie. 

          Reply
        3. revealer

           @SimonaM  @cristihan Lasa, ca acum sunt buni astia cu USL=PDL=toti hoti. Demobilizeaza lumea 😉

          Reply
        4. teocharis

           @revealer  @cristihan alt idiot
           
          inteleg insa ca are priza la segmentul corporate asa ca nu ma voi grabi sa-l desfiintez

          Reply
    1. Yeba

       @cristihan Dă-ne un premiu dc vrei să ostenim, că scrie prost şi simplificator, duce în derizoriu, poa să fie şi Papa de la Roma.

      Reply
    2. teocharis

       @cristihan ma intreb daca exista cineva mai decuplat de la realitatile romaniei decat acesti…teologi (neamtu, papahagi, baconski, et al)
       
      bleah

      Reply
  17. murfi

    boicotul poate fi eficient doar daca este asumat de basescu si pdl – pdl ar trebui sa transmita direct, prin structurile sale, pina in ultimul satuc catre membri si simpatizanti, iar basescu ar trebui sa explice public motivatia boicotului
     
    dar asumarea nu cred ca se poate intimpla inainte de ultima saptamina – pentru a preintimpina un contraatac „legislativ” din partea usl; apoi, pentru a consolida numarul de votanti dispusi sa-l urmeze pe basescu ori la vot, ori la boicot
     
    altfel este un risc mare de confuzie si divizare a electoratului; in 2003 cei care au votat NU au fost cei care au contribuit decisiv la trecerea constitutiei – Alegatori: 17.842.103; Au votat: 9.938.441 (55,7%); DA: 8.915.022 (89,70%); NU: 875.172 (8,81%)
     
    daca boicotul nu e asumat public de basescu si pdl se poate ajunge in aceeasi situatie; chiar daca aveti o preferinta clara pentru boicot, chiar daca echipa lui basescu va fi presata sa adere la strategia asta, va rog sa va pastrati optiunile deschise pina in ultima clipa – este esential sa nu se intimple o divizare a electoratului anti-pucist (spun asta nu legat de optiunile personale, ci relativ la influenta semnificativa pe care o are blogary asupra unei parti a acestui electorat)
     
    in fine, reiau: nu cred ca orgoliul sau incapacitatea de a-si evalua corect sansele sint motivele pentru care basescu nu sustine acum boicotul; pe de alta parte, 29 iulie nu e armaghedonul, nu se termina razboiul acolo, indiferent de rezultat – de aceea nu e sigur ca trebuie pusi toti banii pe acea carte
     
    intre timp, sa explicam ce se intimpla celor nedumeriti, sa convingem uslamisti macar sa nu mearga la vot – asta nu are cum sa strice, nu? 🙂

    Reply
    1. Beavix

       @murfi Aici majoritatea celor care boicotează o fac din rațiuni etice. Nu cred că argumentele de strategie electorală îi vor convinge. Personal aș susține din toată inima un boicot public, însă Băsescu nu va face niciodată apel la boicot iar neprezentarea individuală la vot este o opțiune riscantă care ar trebui amânată până în ziua votului.

      Reply
        1. Beavix

           @teocharis Știu, dar nu mă pot dezvăța de obiceiul de a acorda verbul cu „ăia mulți care este ei” și nu cu „majoritatea”. Asta e. :))

          Reply
    2. EroulBula

       @murfi Ar fi bine sa-i convingem pe uslasi sa nu mearga la vot. In caz contrar trebuie trecut la contramasuri: mina de creion in yala, maroniu mirositor pe clanta, coji de banana in fata usii.

      Reply
  18. revealer

    Decizia de ieri a comisiei de etica este un omagiu adus celor ce au facut referate/masterate/doctorate in sistemul de invatamant romanesc. Este un omagiu adus lucrarilor de un inalt nivel cantitativ. Este un „thumbs up” pentru temele de genul „scrieti 10 pagini despre subiect”.
     
    Sa-ti fie rusine Daniel Funeriu ca ai avut tupeul sa faci scoala intr-un sistem imperialist si ai avut nesimtirea sa nu-ti echivalezi diplomele! In baza a ce vii tu si ne dai lectii? In timpul in care tu publicai un articol intr-o revista, un profesor roman verde publica 10!

    Reply
  19. promaa2002

    Romania (circa 20 milioane de locuitori) Parlamentul: 137 de senatori = un senator la 160.000 locuitori 332 de deputati = un deputat la 70.000 locuitori 469 parlamentari in total SUA (circa 300 milioane de locuitori) Parlamentul: 100 senatori = un senator la 3.000.000 locuitori 435 reprezentanti = un deputat la 560.000 locuitori 535 parlamentari – total Daca SUA ar proceda ca Romania ar avea: 1.875 senatori 4.286 deputati Daca Romania ar proceda ca SUA ar avea: 7 senatori 31 deputati

    Reply
    1. revealer

       @promaa2002 In SUA fiecare stat are 2 senatori, indiferent de numarul de locuitori. Senatorii sunt reprezentantii statelor.
       
      Problema cea mai mare cu asa zisii reprezentanti ai romanilor este lipsa de control pe care o are alegatorul asupra alesului. Cati dintre noi stiu in ce colegiu au votat si care este parlamentarul care-i reprezinta? Plus ca parlamentarul respectiv poate la urmatoarele alegeri sa candideze foarte bine in alta circumscriptie, unde nu-l cunoaste nimeni.

      Reply
      1. Glook

         @revealer  @promaa2002 SUA e federala. Romania e stat unitar potrivit constitutiei. Deci orice comparatie in domeniul asta e ‘falsificata’.

        Reply
  20. StefanTrifan

    Monica Luisa Macovei [FB]: 
    „Ponta trebuie sa abroge ordonanta de urgenta 41 care modifica legea referendumului acum, inaintea sedintelor in plen ale Parlamentului.  Altfel, va fi o noua smecherie, iar Ponta, Antonescu si USL vor continua puciul si sa-i minta pe romani si pe oficialii europeni.”

    Reply
  21. Nea

    L-aţi mai văzut pe Nedormitul? Mi se pare că ultima dată i-a adresat un mesaj de felicitare lui Crin. De la nedormit la adormit.
     

    Reply
  22. EroulBula

    Cred ca a aparut un articol interesant in Romania Libera ….. iar nu le merge site-ul :-)))))))))

    Reply
  23. Nea

    Mai numără cineva aberaţiile logice ale lui Ponta?
    Cică nu se va reduce numărul de parlamentari, fiindcă parlamentarii nu sunt de acord cu asta. Că, da, la referendumul trecut poporul a optat pentru asta, dar a optat şi pentru votul uninominal şi nici ăla nu s-a aplicat, aşa că de ce să se reducă numărul lor?
    Păi bine, soro, nu ziceai tu că poporul e suveran şi referendumul este cea mai democratică formă de luare a deciziilor?
     

    Reply
      1. Nea

         @teocharis Şi de n-ar exista votul ăla, Ponta tot minte. Minte şi când tace, aşa cum 0049 minte şi când se-mpuşcă-n gâţi.

        Reply
        1. teocharis

           @Nea 
          referendumul pentru vor uninominal, majoritar in 2 tururi nu a fost validat din lipsa de cvorum(dar cu vot pro peste 80%)
           
          referendmul pentru 300 parlamentari a fost validat(cu vot pro peste 80%)

          Reply
    1. Rosu

       @Nea precizari:
      1. au fost referendumuri pentru
          -scaderea numarului de parlamentari la 300 si trecerea la parlament unicameral;
          -votul uninominal;
      Cel cu scaderea nr. parlamentari si unicameral a fost validat!
      Celalalt NU.
       

      Reply
    2. geronimo

       @Nea  daca PDL ar fi mai „înfipt”, ar trebui sa le dea clipa de clipa si ceas de ceas in cap cu dezideratul celor maximum 300 de parlamentari. Sunt absolut sigur ca asta e una dintre cele mai frustrante revendicari ale oamenilor. Daca USL ar fi tinut in permanenta in corzi cu  treaba asta foarte multi le-ar da cu fleet la alegeri. Inclusiv la referendum. Dar m parca sunt anesteziati. Am scris-o si pe blogurile unor figuri marcante din PDL, dar degeaba..

      Reply
      1. Rosu

         @geronimo  Nu au vrut. Au socotit ca le scade si lor numarul de locuri… Nivelul aderentei la popor al parlamentarului roman (in medie) este cam acelasi cu inaltmiea genunchiului broastei… La pedele au existat si exista oameni capabili sa inteleaga necesitatea asta a aplicarii hotararilor de la referendum, dar ei nu au strapuns zidul gros al obtuzitatii celorlalti.

        Reply
        1. geronimo

           @Rosu 
           e clar ca nu au vrut. Daca nu ar fi impus-o Basescu pe agenda de lucru, ar mai purtat si acuma discutii teologice fine.. pe tema oportunitatii, constitutionalitatii, eficacitatii, prioritatii.. si, in fine, ar fi plasat-o pe seama posteritatii.
           

          Reply
    3. SimonaM

       @Nea Au fost referendumuri diferite, unul validat și unul nu.
      Hai să punem în aplicare pe cel validat întâi. Și pe urmă mă mai gândesc dacă mă deranjez să votez. 
      Până una-alta, pe mine nu mă prind la vot. Nu le-a păsat atunci, de ce mi-ar păsa mie acuma?

      Reply
        1. SimonaM

           @Viq  Am dreptul la o părere, presupun?
           
          Nu pot crede că se pot face adăugiri de saci cu voturi. Nu cu observatori UE, în 2012. Mi se pare o exagerare, și nu cred că e cazul să facem scenarii transnistrene.
           
          Am citit ce scrii acolo, și eu cred altfel. E încă permis, nu? Tu ai citit tot ce spun ceilalți? Ce analize s-au făcut? Pe număr de voturi? Pe prezența și votul de la locale?
           
          Iar pentru cineva care e dispus să lupte până se scufundă corabia, te-ai dat bătut cam repede la faza cu încălcarea Constituției și schimbarea regulilor în timpul jocului! Alea sunt importante. Nu Băsescu.
           
          Mai citește o dată articolul de mai sus, sau pe cel al lui D.P. Aligică pe Contributors. Sau atâtea altele, disponibile online și pe Facebook. Lupta nu e pentru Băsescu. Lupta este pentru democrație și stat de drept.
           

          Reply
        2. SimonaM

           @Viq  @Nea  @Viq Ca să nu mai spun că, în scenariul tău, și dacă mă duc și votez NU pot schimba voturile. Nu-i așa?

          Reply
  24. geronimo

    Ich bin ein Hamburger ! ..  Oare de ce nu : L’etat c’est moi ? (daca tot si-a purtat peruca prin politica)

    Reply
    1. StefanTrifan

       @geronimo Cică, inspirată de discursul lui Crin, Daciana ar fi exclamat: „Sunt o Dacie, sunt o berlină!!!”

      Reply
  25. EroulBula

    Tutankhamon-Marga anunta ca vrea sa faca 300 sectii de votare pentru diaspora. Banditii astia spera ca diaspora sa se mobilizeze pentru Basescu si sa-i ajute pe ei sa atinga cvorumul de 50%+1 prezenta la vot.
    Cum pot fi anuntati romanii din diaspora sa nu puna botul la golania USL?

    Reply
    1. Boghy

       @EroulBula Eu sunt destul de sceptic cu privire la boicot. Nu cred ca va functiona daca nu exista o pozitie oficiala in acest sens, transmisa in clar.Noi discutam pe forum de boicot. Ce rerzultat poate avea ? Cateva mii, zeci de mii de adepti ? Hai cateva sute de mii. Nu-i suficient daca alte cateva milioane vor merge, chiar daca voteaza NU.

      Reply
    2. geronimo

       @EroulBula  S-au sucit de cand cu validarea pragului electoral. Acuma stau sa-i pupe-n si in dos (chiar daca cei pribegiți continua sa nu-si dea obolul la finantele lui Florin Georgescu) 

      Reply
      1. EroulBula

         @geronimo Nu si-au dat obolul la finantele lui Georgescu dar au sustinut ani de zile, cu banii lor, deficitul de cont curent al Romaniei si nivelul de trai al familiilor din tara.

        Reply
        1. geronimo

           @EroulBula 
          Stiu prea bine, dar eu vorbeam mai mult cu Crizel (care, dupa bibilica lui, i-ar fi excomunicat – printr-o simpla „enciclica” guvernamentala.. de urgența)

          Reply
      2. Glook

         @geronimo  @EroulBula Eu sunt pribegita de vreo 17 ani si tot ii dau impozit la Georgescu sa-l distribuie celor ce voteaza pentru pomeni. 

        Reply
    3. StefanTrifan

       @EroulBula Probabil că în diaspora se va putea fura cel mai mult. Habar n-o să aibă nimeni ce va fi pe plajele Mediteranei..

      Reply
      1. EroulBula

         @StefanTrifan Nu de plajele Mediteranei ma tem eu ci de ambasadele din Asia Centrala, America de Sud si Africa unde, in lipsa unei diaspore solide, magarii de la ambasade vor face scurta la mana de cate buletine vor stampila. Ca doar e ordin de la Tuthankamon-Marga.

        Reply
        1. StefanTrifan

           @EroulBula Eu mă gândeam că se vor concentra pe zonele unde există potenţial de sute de mii de voturi ale „turiştilor aflaţi în concediu”.

          Reply
        2. EroulBula

           @StefanTrifan Sigur se vor concentra si acolo dar in zonele acelea exista organizatii ale diasporei care-si vor trimite reprezentanti in comisiile de sectie de votare. E mult mai greu de furat. Totul e sa convingem diaspora sa nu iasa la vot.

          Reply
  26. SimonaM

    Am citit că ar fi declarat ieri Goe ceva de 8 milioane pargul de validare a referendumului. Evident că nu m-am uitat la A3 să-l văd în direct cum minte.
    Nu ar fi deja timpul să se stabilească legal și oficial condițiile în care se desfășoară referendumul?

    Reply
    1. Glook

       @SimonaM Cred ca se schimba sondajele de la o zi la alta si nu se pot decide ce si cum sa fure, asa ca nu pot da inca legile. 
      In alta ordine de idei e absolut inacceptabil ca inainte de suspendarea presedintelui n-a fost betonat inca modus operandi. E un motiv suficient sa fim considerati de lumea a 3-a, scrutin african.

      Reply
  27. Rheia

    Mî scuzați, eu am fost cvasi-ruptă de realitatea curentă în ultimele patru zile: care e poziția oficială a PDL-ului față de referendum? Sau sînt mai multe (pozțiii, adică)?

    Reply
    1. StefanTrifan

       @Rheia Poziţia oficială este că acest referendum e o bulă de oxigen nesperată pentru PDL. Adică un fel de poziţie oficială de capră. Poziţia neoficială e 69.

      Reply
  28. geronimo

    Diferența față de mineriadele hard, consacarate, si cea cu mijloace mai soft, de acuma, e ca, atunci, cinurile cu privilegii au faultat alternativele democratice concurente pentru a-si PASTRA  ceea ce aveau in posesie neintrerupta dupa ’89 (captivitatea statului), in timp ce mineriada parlamentara de acuma (cu uvertura din 2007) e menita sa RECUPEREZE ceea ce tocmai incepusera sa piarda – sa le scape implacabil printre degete.
    Din cauza asta mineriada in curs seamana leit unui asediu purtat cu energia disperarii izgonirii din rai.. Raiul lor (legatul testamentar al lui Andropov :”comunismul va disparea, dar comunistii nu vor plati” – mai mult,  vor prospera.. cum? privatizand profitul si nationalizand pierderile prin intermediul celui mai redutabil instrument : Statul)

    Reply
  29. EroulBula

    Antonescu a declarat ca, daca Basescu revine la Cotroceni, indiferent cum, el se retrage din politica.
    Ponta a zis ca nu va coabita cu Basescu.
    Din asta putem intelege doua lucruri:
    1. Vor pune la cale un sistem monstruos de fraudare la referendum;
    2. Daca nu castiga prin frauda vor aplica orice metoda ca Basescu sa nu ajunga la Cotroceni. Alo, SRI-ul, mai e cineva aici ? (ca sa-l citez pe Neamtu :-))))

    Reply
  30. Gramofonu

    Tinind cont de cvorum, de data asta tombolele, petrecerile si biletele la strand chiar constituie mita electorala.
    Unii dintre noi (*am oftat cind am scris „noi”) sint in stare sa-si vinda copiii pe 5 lei.

    Reply
  31. Never G

    Am  intrebat o cunostinta de la tara ce zic oamenii?  „Astia vor sa ia puterea ca in ’89”, „s-ar putea sa ne dea afara din UE”, si alte temeri.
    Cel putin intr-un sat, vor sa ramana Basescu.

    Reply
  32. Yeba

    Halucinant, carevasăzică. Lista ălora care spală doctoratul lui Ponta nu e cea de pe site, dar nu este nici cea dată de @Rezon ! Ieri a fost luni. Cf. EVZ, ”la sfârșitul săptămânii trecute au demisionat președintele T. Petrescu și un membru, R. Iucu.” Vă dați seama ce-o fi fost acolo-șa?!  
     

    Reply
  33. geronimo

    Hi,hi.. „furata” de pe forumul prilejuit de articolul lui Mircea Mihaies in EVZ  (unul care-l cloneaza cu succes pe Garfield Motanu) :
    „Ponta la KGB-Chisinau.Sa vedeti insa ce-l impulesc si moldovenii : „Da’ di shi,bre, ai copyat ? Asheala-i doctorat sau badjiocuri ?”
    ARESTATI-L pe VOICULESCU si Romania va fi mai buna !!Altfel, ajunge 7 lei/EURO si VIZE !! Asta o sa fie. VIZE si saracie!!
    Insa, DACA NOI o sa-l bagam pe VOICULESCU la PUSCARIE asa ceva NU se va intampla!! Altfel romanii vor muri de foame.ZUMMM-ZUUMM, ZUMMM-ZUUMM ♫♪ Lantul suna, târâind bila la buda ♫♪! hehehe! Dottore Copyattore Gm..”
     

    Reply
  34. geronimo

    Hi,hi.. „furata de pe forumul prilejuit de articolul lui Mircea Mihaies in EVZ 9 unul care-l cloneaza cu succes pe Garfield Motanu) :”
    Ponta la KGB-Chisinau.Sa vedeti insa ce-l impulesc si moldovenii : „Da’ di shi,bre, ai copyat ? Asheala-i doctorat sau badjiocuri ?”
    ARESTATI-L pe VOICULESCU si Romania va fi mai buna !!Altfel, ajunge 7 lei/EURO si VIZE !! Asta o sa fie. VIZE si saracie!!
    Insa, DACA NOI o sa-l bagam pe VOICULESCU la PUSCARIE asa ceva NU se va intampla!! Altfel romanii vor muri de foame.ZUMMM-ZUUMM, ZUMMM-ZUUMM ♫♪ Lantul suna, târâind bila la buda ♫♪! hehehe! Dottore Copyattore Gm..”

    Reply
  35. apicultor

    In ultimul Economist sunt trei articole despre Romania. Pe scurt: EU nu trebuie sa permita un nou caz Orban, Victor Ponta = Viktor Orban, in Romania a fost pusch, primul MCV in care vom fi penalizati, PSD = urmasii comunistilor.

    Reply
  36. apicultor

    In ultimul Economist sunt trei articole despre Romania. Pe scurt: EU nu trebuie sa permita un nou caz Orban, Victor Ponta = Viktor Orban, in Romania a fost pusch, primul MCV in care vom fi penalizati, PSD = urmasii comunistilor. In ultimul Economist sunt trei articole despre Romania. Pe scurt: EU nu trebuie sa permita un nou caz Orban, Victor Ponta = Viktor Orban, in Romania a fost pusch, primul MCV in care vom fi penalizati, PSD = urmasii comunistilor.

    Reply
  37. Shaq

    „Abia întors din turneul umilinţei cu servieta plină de teme pentru acasă, Ponta devine şugubăţ şi face debutul în diplomaţia continentală, jucând marile puteri între ele, cum l-au păcălit pe el în manualul de clasa a IV-a că ar fi reuşit domnitorii valahi: băgăm Germaniei o perversă ca la Tg Ocna, pe chestie de competenţe lingvistice, făcând complice cu ochiul Franţei, ca să o rupem pe Merkel de Hollande. Care o să se dea pe spate de aşa atenţie neaşteptată, combinată cu nişte gargară pe proiecte economice, o s-o abandoneze pe doamna cancelar, sărind în braţele românului.”(Sorin Ionita, http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-chutzpah-992257.html )

    Reply
  38. Shaq

    Ponta: Refuz să trăiesc într-o ţară fanariotă care îşi rezolvă problemele mergând la Înalta Poartă.
    Antonescu: Dacă Băsescu revine cu zero voturi la Cotroceni, eu mă retrag din viaţa politică (Mediafax).
    2 vesti bune, cum ar veni

    Reply
    1. Nea

       @Shaq Acum a introdus o nouă condiţie, aberantă: Zero voturi. În ziua suspendării zisese altceva.

      Reply
    1. Bleen

       @Rezon Suspendat sau nu, Băsescu este președintele ales al României. E normal ca STS să-i asigure securitatea comunicațiilor.

      Reply
  39. Florina

    Un prieten pe Fb:
     
    Regele Cioaba: „Vom iesi cu miile in strada, in fata guvernului.” E, asta chiar vreau sa vad, o bataie intre guvernul Ponta si tigani.
     

    Reply
    1. dica32

       @cristihan Mi-a placut aia cu „oprim coruptia din vami” Acum inteleg de ce l-au luat pe Frunzaverde identificat de Ponta ca mafia vamilor!

      Reply
  40. Bleen

    Traficul Blogary (2012) pe guverne:
     
    Guvernul Boc  1 ianuarie  – 6 februarie (37 zile) : 19 031 vizitatori unici  – max  2 403 (17 ian), min 322 (1 ian)
    Guvernul Ungureanu 7 februarie – 27 aprilie (81 zile): 25 773 vizitatori unici – max 1 907 (14 mart), min 295 (15 apr)
    Guvernul Ponta 28 aprilie – 16 iulie (80 zile): 43 791 vizitatori unici – max 3 005 (24 mai), min 496 (3 iun)
     
     

    Reply
  41. Shaq

    „Pe 29 iulie va exista, pe lîngă cei contra sau pro-Băsescu din alte motive şi o minoritate care va vota răspunzînd întrebării: merită, ca să scăpăm de Băsescu, să aruncăm peste bord statul de drept, în ideea că după aceea o să-l mai recuperăm noi cumva? Aceasta e simetrică întrebării pe care o puneam aici în decembrie trecut: merită, ca să oprim ascensiunea lui Ponta&Antonescu, să violăm statul de drept prin comasarea alegerilor, ordonanţe, asumări şi alte abuzuri? Răspunsul e acelaşi azi, ca şi atunci.” (AMP, Romania Libera http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/ce-vrea-europa-de-la-noi-270662-pagina1.html). 
    E apel la: a) boicot? b) vot NU?

    Reply
    1. OstapBender

       @Shaq Asa cum Romaniei i-ar trebui o stanga cat de cat democratica tot asa i-ar trebui un centru, pentru nicusordanii si altii in care sa se regaseasca si AMP, cu conditia ca acest centru sa fie democrat si, deci, sa NU mearga la referendum.

      Reply
        1. EleninaNicuţ

           @Florina  @cristihan  @Shaq pe cap de vaca furajata (aici ar fi fost bun baiatul ala de pe FB care impleticeste consoane :-))

          Reply
  42. OstapBender

    Fragment din interviul cu invatatoarea grevista a foamei supara pe Barroso:
    „Este post total, nu mâncaţi deloc?
    Ce să mănânci, dacă e greva foamei? Beau doar apă minerală cu lămâie.
    Apă cu acid sau plată?
    Cu acid.
    Nu vă creează aciditate la stomac, fiind şi acid citric şi acid carbonic şi dumneavoastră fiind cu stomacul gol?
    Eu nu suport apa plată şi beau doar minerală, dar nu, nici data trecută n-am avut nimic.”

    Reply
  43. Rezon

    Crinel a fost socat cand a realizat ca Base umbla cu tehnica de la STS. A realizat ca exista o intreaga dimeniune a prezidentierii pe care o ignora. Dosare ascunse. Linii securizate, Butoane misterioase. Oare ma asculta? Oare ma vede? Este lumea reala sau visul unui creier in chiuveta?

    Reply
  44. OstapBender

    Cred ca pe la ora asta Floricel da gauri cu bormasina sa vada ce e in biroul de jos. Nu mai poate. Macar daca va trebui sa-si dea demisia, sa afle si el ce e prin dosarele alea. Sa vada si el adevaratul birou.

    Reply
  45. AndreeaP

    „Eu când i-am zis Dottore lui Ponta m-am referit la doctorul din commedia dell’arte, care se pricepea la tot şi era prost de dădea în gropi”.  

    Reply
      1. Shaq

         @teocharis Sau incepe la ora 0.00  a zilei de 29 (ora New Zealand) si se termina la ora 24.00 (ora Hawaii)

        Reply
  46. Bleen

    Deci pe 29 iulie ne vedem la bere și numai la bere. Încep să mă învăț cu absenteismul. La locale am absentat cu sufletul, chiar dacă am pus ștampila, acum absentez de tot.

    Reply
      1. indo_ina

         @sanantonio  @Bleen  ar merge o miscare de ocupay terasele din centrul vechi (ca tot e un perimetru mare dar compact) la o bere relaxata si cu tricouri inscriptionate cu BOICOT ? asa ca sa aiba si vizibilitate atitudinea asta ?

        Reply
  47. Yeba

    Ia uite, s-a găsit un motiv să convoace Crin CSAT, că de ce are Băse STS?! Să se analizeze, să se umble prin hârtii…

    Reply
    1. Bleen

       @Yeba Poate declară război Bulgariei. Că tot vor ăia să fie fiecare cu MCV-ul mă-sii și să intre singuri-singurei în Schengen. Eu zic că Crin ar trebui să scoată armata și să-i aștepte chiar pe linia Schengen. Cum trece bulgarul, pac! Pe aici nu se trece sau ce căuta bulgarul în Germania?

      Reply
      1. Rezon

         @Bleen  @Yeba O sa declare razboi Liechtensteinului. Si or sa se bata pana-i da padurarul afara

        Reply
  48. OstapBender

    O fi ora? E cam trecut de miezul noptii. S-a deschis usa constiintei la Cotroceni? Cati stau la coada? Si, pentru ce?

    Reply
  49. _felix_

    Facem pariu ca si noul CNADCU, daca ar fi sesizat, ar avea acelasi verdict? Si uite asa se duce dracului un subiect serios, dar si asa neinteresant pentru majoritatea romanilor care pun concluzia: „totu e politic in tara asta”

    Reply
    1. OstapBender

       @Bleen Una din rarele dati cand democratia iti cere, daca tii la ea, sa fii comod si sa nu faci nimic.

      Reply
  50. Bleen

    Acum mi-a picat fisa! În 2007 am ratat discuția istoric-moral-legal-constituțională despre suspendare. Rezultatul?suspendarea din 2012. Și în 2007, Băsescu a mers pe logica electorală. S-a cîștigat ceva (în toamnă, la europarlamentare, PD și PLD au avut împreună 36%) dar s-a pierdut pe termen lung. 

    Reply
        1. cristihan

           @Rezon Asta nu e evreu? O sa sara toti sustinatorii usl-ului in aer, ca pentru MRU, sunt convins…

          Reply
  51. adina

    la stiri la b1:
    Reporter: S-a promulgat legea referendumului?
    VP (fugind repede in masina): Nu am fost acolo ! Chiar nu stiu !
     
    tranducere: lasati-ma in pace ! nu mai vreau !

    Reply
  52. Bleen

     Lucian Mindruta 
     
    ”Invatatoarea cu greva foamei protesteaza iar, impotriva lui Barosso de data asta (merci, Sorina Matei pentru ca mi-ai semnalat-o).Exista in neamul romanesc un gen de eroi ridicoli, despre care nu poti spune daca merita statuie sau Rudotel. Asta e adancimea sufletului romanesc: sunt oameni care simt atat de mult incat pur si simplu nu mai au cand sa gandeasca!”

    Reply
  53. Bleen

    „Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzător pe parcursul lucrării, tema tezei de doctorat este în domeniul de preocupărilor academice ale doctorandului și conducătorului de doctorat, teza de doctorat este clar structurată, are un plan de cercetare coerent, metodologia este în concordanță cu normele și practicile din domeniul științelor juridice la acea dată, cercetarea așa cum rezultă din referatele comisiilor de susținere prezintă elemente de noutate și cuprinde analize pertinente, bibliografia utilizată de autor este menționată la sfârșitul lucrării. Sunt unele deficienţe în ceea ce privește trimiterile bibliografice în interiorul capitolelor, însă nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta și-ar fi însușit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparțineau și le-ar fi prezentat drept contribuții personale originale”.

    Reply
    1. civ5

       @Bleen  gretos.
       
      se pare ca cel mai important lucru din teza e „titlul clar”.
       
      gretos. asta-i  consiliul decapitat de ponta, nu?
       
      ws

      Reply
    2. adina

       @Bleen cum fac ei deosebirea intre ideile insusite drept contributii originale si cele neinsusite dar redactate fara ghilimele ?

      Reply
      1. civ5

         @adina  @Bleen  pai nu fac.
         
        cred ca nu ai inteles inca: in teza ponta copiat la greu – in jur de 35-40 pagini, vreo 10-15% din teza – si nici macar nu a citat autorul la sfarsit. asta a fost si ce a spus ponta – ca nu a citat corespunzator. de fapt el nu a citat.
         
        poti sa iei legislatia din 2003, din 2012, sau din 1996 sau 19987. ponta a copiat si nu a citat sub nici o forma.
         
        tu nu ai inteles: e comisia pusa de ponta sa verifice daca a plagiat sau nu. raspunsul e simplu: nu a plagiat.
         
        ws

        Reply
    3. Gramofonu

       @Bleen Au copiat din declaratiile lui ponta.
      „metodologia este în concordanță cu normele și practicile din domeniul științelor juridice la acea dată”

      Reply
      1. cristihan

         @Gramofonu  @Bleen Vrei sa spui ca aia insarcinati cu verificarea plagiatului l-au plagiat pe autorul plagiatului?

        Reply
    1. Lilisan

       @teocharis Mission impossible. Nu-l mai spala nici Dunarea, e deja ferfenita pe multiple planuri.

      Reply
    2. Rezon

       @teocharis L-au albit o laie. S-au grabit, pe furis, sa o ia inainte Universitatii Bucuresti, care-i va da verdict de plagiat maine-poimaine. Inca un gest de microcefal politic

      Reply
        1. cristihan

           @teocharis  @Rezon Sigur, vor desfiinta cea mai bine clasata Universitate din Romania (sau cel putin scoala doctorala)… Eu i-as trage o decizie de plagiat de sa nu se vada infectul si infecta, sa-i vad apoi punand in practica marea amenintare. Mai sunt unii cu coloana vertebrala acolo, din ce am auzit.

          Reply
        2. Yeba

           @Bleen  mai la vale, am dat-o eu. Acum, din ce inteleg, Consilul asta a numit o comisie d ejuristi, ca de-aia o fi demisionat Baias… Si aia au zis si Consiliul si-a insusit.
          Consiliul poa sa fie numa din laureati ai Academiei, ca tot n-are NICI o credibilitate, este infintat ca sa analizeze buna conduita a demnitarilor, intelegi? Daca esi plagiaotr simplu, d ela țară, te analizează altă comisie, probabil asta a Universității, cum e normal pt toată lumea, că nu dai doctorat qua demnitar. 

          Reply
        3. Yeba

          @Bleen@Rezon@teocharis
          mai la vale, am dat-o eu. Acum, din ce inteleg, Consilul asta a numit o comisie de juristi, că de-aia o fi demisionat Baias… Si ăia au zis si Consiliul si-a însusit.
          Consiliul poa să fie numa din laureati ai Academiei, ca tot n-are NICI o credibilitate, este infintat ca sa analizeze buna conduita a demnitarilor, intelegi? Daca esti plagiator simplu, de la țară, te analizează altă comisie, probabil asta a Universității, cum ar fi normal pt toată lumea, că nu dai doctorat qua demnitar. 
           

          Reply
        4. Rezon

           @Bleen  @teocharis 
           
          Nu inca. A fost o subcomisie tehnica, de specialitate, juristi de-ai lui, probabil. 

          Reply
        5. Rezon

           @Yeba  @Bleen  @teocharis 
           
          Site-iil nu e actualizat. Compomemta CNE Liviu Pop e mai jos. |Cu observatia ca Petrescu si Iucu au demisionat, probabil stiind ce va urma si nevrand sa se comprpmiita
           
          1. Presedinte, Teodor Petrescu, Politehnica Bucuresti, decanul Facultatii de Electronica2. Vicepresedinte, Virgil Muraru de la Institutul de Cercetari Masini si Instalatii pentru Agricultura3. Romiță Iucu, prorector al Universitatii din Bucuresti, responsabil pe Programe de Studii si Probleme Academice.4. Doru Vladimir Puscasu, director stiintific in consiliul director al CEPROCIM si membru in consiliul de administratie al institutiei.5. Nicolae Burnete, Universitatea Tehnica Cluj – Facultatea de Mecanica6. Mihai Vladimirescu, Universitatea Craiova, Facultatea de Teologie Ortodoxa7. Petru Andea, Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica8. Victor Stoica, UMF Carol Davila, Bucuresti.9. Horia Iovu, Universitatea Politehnica Bucuresti, decan al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor10. Florin Ionescu, Steinbeis University, Berlin11. Paul Dobrescu, SNSPA, titular de curs pentru disciplinele: Mass media si societatea, Istoria comunicarii, Geopolitica si Globalizare .

          Reply
        6. Rezon

           @Yeba  @Bleen  @teocharis 
           
          Deci, astia nu s-au pronuntat inca. Urmeaza sa orneze tortul de cacat cu un mot semet

          Reply
        7. Luminita

           @Rezon  @Yeba  @Bleen  @teocharisSubcomisia cu pricina are atributii strict pe latura tehnico-descriptiva a lucrarii. Faptul ca ea este inchegata, completa si, eventual, un procent decent de inovabilitate(originalitate) de continut, nu are nici o relevanta.
          Comisia in plenul ei trebuie sa decida asupra plagierii, adica a insusirii frauduloase a unor texte apartinand altora, cu scopul expres de a fi considerat ale lui.
          Bref, va fi foarte greu pentru Pop, Andronescu si Ponta insusi sa convinga persoane respectabile sa se compromita definitiv.

          Reply
      1. sanantonio

         @teocharis  @Rezon Mă aștept s-o facă publică Barosso, așa cum a făcut publică și liste de îndatoriri a lui Ponta.

        Reply
  54. Bleen

    Apropo de explicația reacției lui Merkel, o mai dăduse unul acum cîteva zile:
     
    ”Aceste rînduri ne dovedesc limpede, fără putință de tăgadă, că useliștii sînt teribil de proști. USL-ul, în momentul în care și-a devoalat profunda convingere doctrinară că ”votul bate totul” a intrat la index, i-a făcut pe toți occidentalii, conservatori și socialiști, eurosceptici și euroentuziaști, americani și europeni, să vadă negru în fața ochilor și să pună USL pe lista neagră pentru mult timp de acum încolo. Pe plan extern, USL a pierdut la scor războiul cu statul de drept și Constituția în momentul în care a declarat public că plebiscitul e peste statul de drept și Constituție. În momentul ăla occidentalilor le-au trecut prin fața ochilor toate formele de nazism și comunism, toate dictaturile sud-americane și europene, de stînga sau de dreapta. În ultimele săptămîni în România a avut loc o tentativă de lovitură de stat de sorginte sud-americană: eliminăm primii trei oameni în stat (Președintele și președinții celor două Camere), preluăm instituțiile statului, le folosim arbitrar și abuziv, intimidăm, amenințăm, demonizăm Occidentul, jucăm cartea naționalistă a specificului național și a neamestecului imperialismului colonial în treburile noastre interne, după care, avînd toate pîrghiile în mînă, plebiscităm dictatura. Dictatura se legitimează prin vot, dincolo de respectarea regulilor, dincolo de Constituție, dincolo de statul de drept. Acesta este mesajul pe care USL l-a transmis Occidentului prin acțiunile sale și chiar prin declarațiile, comunicatele și scrisorile sale deschise. Orice încălcare a ordinii constituționale, a ordinii de drept poate fi legitimată de vot, a transmis USL întregii lumi, fericit că a găsit argumentul suprem, care îi va convinge pe toți politicienii occidentali. E ca și cum ai sta de vorbă la masă cu un cetățean în vîrstă, pe nume Horowitz, care are tatuate niște numere ciudate pe braț, și i-ai explica că cea mai bună soluție împotriva creșterii criminalității la periferiile metropolelor și împotriva aglomerației din sistemele penitenciare e un nou sistem, inventat acum de tine, cu camere de gazare pentru infractorii periculoși.”

    Reply
    1. sanantonio

       @Beavix Păi eu aș propune să fim noi gaborul care-l ajută să se zgîrie puțin la ceafă.

      Reply
      1. Beavix

        Reușita depinde de mediatizarea acțiunii. 50 de inși care citesc Blogary și decid să nu meargă la vot, ăla nu-i boicot, e neparticipare individuală. Dacă mai ajută și presa să facă valuri, poate, poate…

        Reply
        1. sanantonio

           @Beavix Nu cred că Blogary e singurul loc în care se dorește boicotul sau simpla neprezentare. Fără să fi discutat nimic pe subiectul ăsta cu ai mei, nevastă-mea, fiu-meu, sora, cumnatul și mama au zis că ei nu se duc la nici un referendum, nu le convine ce-au făcut ăștia. Maică-mea e psdistă convinsă, soră-mea și cumnatul sînt pnliști din 90.

          Reply
        2. val_one

           @Beavix ţi-aş fi dat unlike pentru „50 de inşi care citesc Blogary”.
           
          de data asta te iert, cu conditia sa verifici mai întîi. :-))))))

          Reply
        3. sanantonio

           @Beavix, iar eu ți-am dat unul în care ți-am arătat că există inteligență și în alte lumi, în afara spațiului virtual.

          Reply
        4. Gramofonu

           @sanantonio  @Beavix Pentru un foc care arde o padure e suficienta o scinteie.
          Daca n-ar fi fost Blogary, nu cred ca ideea „boicot indiferent de legi” s-ar fi propagat. Nu cred ca as fi facut-o, dar in secunda asta sint convins ca e cea mai corecta varianta. Moral, legal, doctrinar chiar.

          Reply
        5. sanantonio

           @Gramofonu  @Beavix, mă văd nevoit să repet, cu precizarea că ai mei nu citesc blogary, așa cum nu citesc mai nimic, de altfel, referitor la politică. Mama are aproape 80 de ani și e îndrăgostită de Iliescu, nevasta e pasionată de telenovele indiene, fiu-meu tocmai a terminat Aeronavele și o ia pe urmele mele, sora și cumnatul se uită la tenis și au grijă de casa de vară de la țară. Cu nici unul dintre ei nu am discutat subiectul în mod direct, eu eram cel întrebat dacă am aflat ce grozăvii se mai petrec prin țară și toți mi-au zis că ei n-au de gînd să meargă la referendum. Nu neg nici pe departe influența pe care Blogary o are în media virtuală, dar sînt alții care nu au nici o treabă cu internetul, și totuși rezonează la fel. Dovada este și disperarea usliștilor care vor să bage cabine de vot și în piscine, și în apa mării, și pe potecile Carpaților.

          Reply
        6. AndreeaP

           @hope18
           au rostit-o si Mircea Marian si Ionut Popescu si Paul Aligica
          incet incet se pun in miscare, este timp destul sa afle toata lumea
          inclusiv aia din USL, inclusiv aia care le asculta telefoanele alora din USL care tre’ sa se organizeze la furat

          Reply
        7. Gramofonu

           @sanantonio Socru-meu (l-am mai amintit?) ilicienist convins, nu voteaza.
          S-au ingrozit pina si cei mai infocati sustinatori PSD.
           
          Problema e de partea cealalta, la sustinatorii lui Basescu. La astia zic eu ca a ajuns informatia via Blogary.

          Reply
        8. sanantonio

           @Gramofonu Ăia oricum sînt la grătare duminica, după 16 beri se duc și scriu măscări pe buletinele de vot ca să-și verse năduful.

          Reply
  55. StefanTrifan

    Gâdea tocmai l-a numit pe Ionuţ Popescu „nenorocit” („Măi nenorocitule, care eşti tu…”) pentru că ar fi postat pe FB faptul că le-a dat preaviz angajaţilor lui USL-aşi.

    Reply
      1. StefanTrifan

        Păi nu, că cică Ionuţ Popescu ar fi retras imediat postarea. Dar ei ar fi făcut print screen. Antena 3 nu a arătat captura, ci doar un text.

        Reply
    1. EleninaNicuţ

       @StefanTrifan da, a preluat postarea unei proaste…  l-am avertizat (am scris ceva de genul ca individa s-o lase mai moale, ca e infractiune), dar fie nu a citit, fie a ignorat cu placere…

      Reply
  56. Bleen

    În 2 săptămîni de campanie va uita lumea de puci, de groaza europenilor, de lovituri de stat. Totul reintră în normal, dar cu puciștii la butoane.

    Reply
  57. revealer

    Cred ca lui Ponta i-a scapat porumbelul si a spus cand planuiau ei sa faca alegerile prezidentiale.
     
    http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/cele-trei-scenarii-ale-lui-victor-ponta-pentru-referendum-1179067
     
    „Daca Basescu va castiga referendumul, sunt convins ca Crin Antonescu va demisiona. Din punctul meu de vedere, nu cred ca Crin Antonescu a facut un pariu riscant, ci unul corect. Nu stiu ce va face. In ianuarie 2011, cand am inceput impreuna cu Crin Antonescu proiectul numit USL, l-am inceput cu cea mai buna credinta, dupa un an si jumatate eu sunt premier, Crin Antonescu e la Cotroceni. Nu am, dupa un an si jumatate, niciun motiv sa spun ca acest tandem trebuie sa se intrerupta in vreun fel sau altul. Nici vorba (…) Candidatul USL in septembrie la prezidentiale sau cand vor fi este Crin Antonescu”, a accentuat Victor Ponta.

    Reply
    1. sanantonio

       @revealer „Daca Basescu va castiga referendumul, sunt convins ca Crin Antonescu va demisiona.” Să demisioneze de unde? Din postul de președinte interimar? Păi ăla se eliberează, nu se demisionează din el, că n-a depus jurămîntul de președinte, BOULE DE PROCUROR CRETIN!

      Reply
      1. Ilinca

         @sanantonio  @revealer va demisiona din politica. Antonescu a zis ca se retrage din politica dar lui Ponta ii sta capul la demisii…

        Reply
  58. Rezon

    Unii nervi cedeaza pe Feisbuc. Azi, nervi de vara, nervi de poetesa. 
    Ladies and gents, meet Doina Uricariu, unleashed:
     
    Doina UricariuPână la referendum, voi posta zilnic un singur îndemn. votați DA PENTRU DEMITEREA LUI TRAIAN BĂSESCU. CRED CĂ E GESTUL NOSTRU SUPREM DE RESPECT ȘI DEMNITATE PENTRU PREZENTUL DISTRUS AL PĂRINȚILOR ȘI COPIILOR NOSTRI, PENTRU ALUNGAREA DIN ȚARĂ A VALORILOR ȘI DISTRUGEREA VALORILOR NAȚIONALE.VISEZ PÂNĂ LA ZIUA REFERENDUMULUI ȘI ACEASTĂ ZI CRUCIALĂ SĂ POT TREZI POPORUL ROMÂN CA SĂ FACĂ GESTUL PE CARE ȘI L-A DORIT DE SALVARE ȘI ELIMINARE A CARACATIȚEI BĂSESCU.

    Reply
      1. Florina

         @Bleen  @Rezon 
         
        Da, pe Eugen Uricariu. Din ce-mi amintesc, el a fost nevoit să demisioneze de la preşedinţia Uniunii Scriitorilor din cauza asta. 

        Reply
    1. Yeba

       @Rezon In Usa interzisă, mai cu perdea dar lesne identificabil, Liiceanu povesteste o scena bizara de la un targ de carte or so, post-1989, cand DU, la bufetul suedez, isi indesa in geanta niste sticlute cu sos/maioneza de pe masa. 

      Reply
      1. Rezon

         @Never G 
         
        Dar a primit si o replica viguroasa de la un Alex A.: Nu rezonez cu tot ce spune, dar scriitura e spectaculoasa;
         
        ”Draga doamna, o sa spun ceva foarte putin literar si va priveste cum reactionati. MA CAC PE APARATORII DEMNITATII ROMANIEI. Solemn ma cac. De decenii Romania e infectata cronic cu acutizari de javre fara ocupatie care apara nush ce demnitate lezata. Ma cac pe toti. Singurii doi oameni care n-au aparat demnitati (Basescu si Nastase) coincid cu singura etapa de politica bazata pe realitate, chiar daca insotita de coruptie. Dar numai un om lipsit de luciditate poate sa creada ca se atinge vreun fel de stabilitate si prosperitate fara coruptie. Tot restul aparatorilor demnitatii mortilor ma-sii din Romania (Iliescu, Tzapul, cretinii de Ponta si Chucky) au calcat cu stangul din prima. Vadim apara demnitatea Romaniei. Sa ma cac pe ea. Vreau oameni care sa apere normalitatea din comert, coruption on top. Vreau un nene care sa se imbogateasca si el si rudele sub care sa-mi pot vedea de treaba fara grija ca raia lui capreasca pe un personaj din politica ma poate face nobody in Europa de bine ce abia am ajuns acolo. Si last but not least, daca puparea in cur a Moscovei de catre ministrul de externe Marga nu va spune nimic, bine ati revenit in Rusia. Ma cac solemn pe aia care-l pupa-n cur pe Putin cu dezinvoltura, pe ei si pe familia lor de tradatori infecti. Sa-i spuna sacula ala de cacat umflat numit Marga daca poate numi o afacere buna facuta de Romania cu ma-sa Rusia in 300 de ani. Dupa aia vorbim de demnitatea Romaniei. Pentru mine demnitatea Romaniei acum arata asa: Ponta si Chucky cu capetele infundate intr-un closet. Ca acolo vor, fara dubii, sa ne intoarca pe noi. Sunt convins ca nu va plac nici tonul nici spusele. Daca nu va plac, urmariti-o pe madam Firea cand face clabuci – o curva jalnica pentru care pretul umplerii botului cu cacat a fost o revista pe care i-o intretine Voiculescu. Va promit ca dupa aia tonul meu va deveni, la comparatie, acceptabil.”
         
         
         
         

        Reply
        1. sanantonio

           @Rezon, tipul e poet? Seamănă cu Iaru, amestecă niște substanțe într-un creuzet sperînd la obținerea pietrei filozofale și-i iese o mărgică de papagal.

          Reply
        2. sanantonio

           @Lilisan Are substanță de coprofag: ”Singurii doi oameni care n-au aparat demnitati (Basescu si Nastase)” Năstase n-a apărat demnități? Dar ce căcat (plagiat din text) a apărat în tot mandatul de premier? Că interesul său privind România a fost cum s-o elibereze de povara resurselor.

          Reply
        3. sanantonio

           @Rezon eee, dacă e și karateka, eu mă retrag în meditație. Înseamnă că are multă dreptate în tot ce a afirmat și-mi asum pe deplin opiniile sale.

          Reply
        4. Gramofonu

           @Rezon Stilul e inconfundabil.
          Lasa rezonanta, tipul chiar scrie ce gindeste si (consider eu) ce a facut in ’89 il indreptateste sa aiba ce opinii vor muschii lui.

          Reply
        5. Gramofonu

           @Rezon  E medic, nu psihiatru, dar da, are o vasta cultura (si nu de genul „stii si cistigi”). Si-a scos cele mai tari bancuri pe care le-am auzit de la puci incoace.

          Reply
        6. sanantonio

           @Gramofonu  @Rezon În clipa în care mi-l compară pe Năstase cu Băsescu, pentru mine, indiferent ce bancuri bune ar fi elaborat, sau cît de vastă îi este cultura, este egal cu 0. N-a priceput nimic din tonele alea de cărți.

          Reply
        7. Gramofonu

           @sanantonio Sau te faci ca nu intelegi ce-a vrut sa spuna 🙂
          N-a spus o secunda ca vreunul dintre ei ar fi facut ceva „bun”, ci ce n-au facut. N-au aparat „demnitati”.
          „singura etapa de politica bazata pe realitate, chiar daca insotita de coruptie”
           
          Acu’ tu aperi demnitati 🙂 da-i dreq, se descurca si singuri.

          Reply
        8. Gramofonu

          @sanantonio
          Sau te faci ca nu intelegi ce-a vrut sa spuna 🙂
          N-a spus o secunda ca vreunul dintre ei ar fi facut ceva „bun”, ci ce n-au facut. N-au aparat „demnitati”.
          „singura etapa de politica bazata pe realitate, chiar daca insotita de coruptie”
           
          Acu’ tu aperi demnitati 🙂 lasa-i, ca se descurca si singuri.

          Reply
        9. sanantonio

           @Gramofonu Năstase n-a apărat demnități? Asta mă rîcîie pe creier. Tocmai, Năstase a fost cel care a ridicat apărarea ”demnitarului”, pentru că la asta se referă autorul coprofil, la rang de sport olimpic. Uităm de defilarea pe scările judecătoriilor în cazul Bivolaru? Uităm de stenograme? Ce naiba, uităm perioada Năstase?

          Reply
        10. Gramofonu

           @sanantonio Nu confunda „demnitarii” cu „demnitatea”, si nici hotii cu „mindria de a fi…” Ca la asta se referea.
          Whatever, eu ma opresc aici; e major, e vaccinat, nu are nevoie sa-i iau partea 🙂

          Reply
        11. sanantonio

           @Gramofonu Și eu mă opresc aici, cu singura mențiune că dacă ar fi să citesc în cheie inversă, Băsescu chiar n-a apărat demnitatea românilor? 

          Reply
        12. Rezon

           @sanantonio  @Gramofonu Dr. Alex e un tip mai excentric. Un nietzcheean amoral, un vitalist. E greu de inghesuit in sertare politice. 

          Reply
    2. Gramofonu

       @Rezon Aha. Alta care viseaza sa-i trezeasca pe altii.
      „Maninc si slabesc”. „Dorm ca sa va trezesc”.

      Reply
    3. Gramofonu

      @Rezon
      „VISEZ PÂNĂ LA ZIUA REFERENDUMULUI ȘI ACEASTĂ ZI CRUCIALĂ SĂ POT TREZI POPORUL ROMÂN”
      Aha. Alta care viseaza sa-i trezeasca pe altii.
      „Maninc si slabesc”. „Dorm ca sa va trezesc”.

      Reply
  59. Taticu

    In-cre-di-bil cum poate sa MINTA Ponta!
    1. Ii vad mutra (rusinac/nauc) si-l aud cum spune ca nu a spus ca-si da demisia in interviul dat spaniolilor de la Il Pais.
    2. A spus ca interviul a fost in engleza!
     
    Nu pune careva link-ul, era pe aici pe undeva, intr-o vreme? (l-am ascultat audio, era in romana si a spus limpede ca demisioneaza)

    Reply
      1. sanantonio

         @adina  @Taticu Nu cred că minte deloc, el se referă la un alt interviu dat pentru El Pais, în engleză, acum vreun an.

        Reply
        1. Taticu

           @sanantonio Nu, se referea la interviul de acum. L-a intrebat Cioroianu daca a pronuntat cuvantul „demisie” (in interviu, daca revine Basescu la Cotroceni), el a spus ca nu. Cum „nu”, ca l-am auzit eu!

          Reply
        2. Taticu

           @sanantonio Am inteles, frate, dar e uluitor. Sunt socat. Cum paula mea poate minti ca un nenorocit in halul asta? Vrea sa ma arunc de pe bloc de nervi?

          Reply
      1. Bleen

         @Rezon Da. O să rateze semnificația loviturii de stat. Și ce ne facem cînd va fi suspendat un președinte nebăsescu? Că pînă acum popularitatea a ținut loc de orice. Dar ce te faci cînd nu mai ai popularitate?

        Reply
        1. Yeba

           @Bleen  cuvântul -cheie e chiar lovitura de stat. Io zic că dacă i se spune cu frumosul, îi devine clar, n-auzi că se bate pentru țara lui? Țara n-a încăput pe mâna năucilor prin alegeri, prin focuri de artificii și cremșnit pentru @anarchix , printr-o campanie uluitoare și un PDL mort în coteț, ci doar printr-o lovitură de stat și un PDL mort în coteț; acolo trebuie umblat, nu e atât de nesubtil… domnul Lăzăroa, ziceți și dumneavoastră ceva.

          Reply
        2. Bleen

           @Yeba  @anarchix La mica ciupeală. La disneymarketing, la tactica politică de județ. Ei vor spune că au strategii, așa cum au spus și în ianuarie, februarie, aprilie, mai, iunie etc. Nu au. Joacă la mica găselniță a jmecherașului. 

          Reply
        3. Yeba

           @Bleen Păi fondul strategiei e că e lovitură de stat încheiată cu referendum și forma să i-o dea Tătaru, ce nu e clar? Ce spații mici? Vor să strângă 20 de voturi pe comună sau cum? Asta e treabă s-o lași la inspirația primarului din Cocârjatele că el își știe oamenii?! Nu-și dau seama că ăștia ar face orice ca să câștige, că toți primarii USL servesc patria și își asigură în duminica aia viitorul lor și al copiilor lor?! Nu pot să cred că nu e o minte mai luminată pe acolo, lasă PDL, că s-a văzut ce strategii au în toate lunie enumerate. 

          Reply
  60. AndreeaP

    Fraaaaate, cum minte Ponta!!!  Cica el n-a spus in El Pais ca demisioneaza. Asta e bolnav de tot.

    Reply
  61. Hongse

    Crin Antonescu a declarat că dacă reveniţi la Cotroceni îşi dă demisia.
    Băse: Din funcţia de preşedinte?
    😀
     

    Reply
      1. Hongse

        @Rezon
        Ar fi un mare câştig! Pe mine m-a distrat împunsătura către Dr Tonta, dacă se dovedeşte plagiatul renunţă la doctorat…
         

        Reply
  62. val_one

    cine poate ataca la CCR acel punct  din hotărîre care dă dreptul parlamentului să decidă paşii de urmat în cazul unei invalidări a referndumului de către CCR?
     
    este o chestiune esenţială de lămurit.

    Reply
        1. EleninaNicuţ

           @Bleen  @val_one s-ar putea s-o tranteasca direct CCR prin decizia de (in)validare: constata incetarea interimatului si reluarea atributiilor de catre TB

          Reply
        2. Luminita

           @val_one  @EleninaNicuţ pentru ca CCR este inca legata de maini pana la modificarea legii si a ordonantei referitoare la atributiile ei in sesiunea parlamentara de maine.
          Dupa mdificare si publicare in M.O. PDL are liber la contestatii

          Reply
        3. val_one

           @EleninaNicuţ   aşa mi s-a părut şi mie ca înţeleg cînd a amintit-o preşedintele. dar tot a încheiat spunînd că avem o problemă cu acel punct.

          Reply
        4. EleninaNicuţ

           @hope18 problema nu e de atacat, ci de solutionat cel tarziu pana la data deciziei de validare

          Reply
        5. EleninaNicuţ

           @Luminita  ba nu este deloc legata. cu guritza ei a spus ca propriile decizii ii sunt opozabile de la pronuntare; in plus, dispozitiile oug sunt suspendate in momentul asta

          Reply
      1. AndreeaP

         @EleninaNicuţ
         Despre hotararea parlamentului se vorbeste in OUG despre referendum, deci nu poate fi atacata decat de Avocatul Poporului.

        Reply
  63. Hongse

    TB, plagiind-o pe Merkel: „O pădure creşte într-o mie de ani dar focul o distruge într-o noapte.”
     

    Reply
  64. adina

    lui cristoiu ii place mult de traian basescu zilele astea, ii ridica mereu mingi la fileu. N-a fost tot timpul asa.

    Reply
    1. Yeba

       @digg4pip , noi aici facem istorie, nu trebuie să-i enervăm pe cercetătorii viitorului cu exprimări eliptice, și-așa n-or să înțeleagă ușor. Subiectul = Marga, predicatul = este o calamitate.

      Reply
  65. Bleen

    Cred că strategia echipei Băsescu se poate numi Strategia Taberelor Politice Mici.
    Cred că strategia e următoarea: se iese din discuția despre lovitura de stat. Se legitimează puciul. Se intră în logică electorală. Se merge pe o bătălie în logica taberelor politice mici: noi și ei. PDL și USL. Se gonesc de la vot nebăsiștii care ar fi venit să voteze împotriva puciului. Se merge pe o logică de partid care să ducă la o prezență scăzută, de alegeri parlamentare (40-45%). Se speră probabil că USL nu va reuși să mobilizeze decît nucleul dur și că PDL va reuși să mobilizeze bine core-ul băsiștilor. Talentul de campaigner al lui Băsescu plus mobilizarea PDL plus demobilizare USL plus îndepărtarea neutrilor speriați de amploarea puciului va duce la o prezență scăzută și, se speră, chiar la un rezultat bun, un scor strîns sau chiar o victorie pentru Băsescu. Se revine la logica mașinilor de partid. 

    Reply
  66. Yeba

    Cărui comisar îi revine tineretul? Să-i dăm linkul, la mitingul de la Constanța, unde Ministrul Educației, Cati, participa la mitingul lui Mazăre cântând A venit vaporul ca să-l ia pe Chioru, traducem si el să scrie un comment, că are dreptul și ar fi interesant. El de ce să nu scrie?!

    Reply
      1. sanantonio

         @Rosu  @Bleen a greșit, corect era să spună serviciu. Așa, se deduce că-și ia SRI și SIE cu el în valiză

        Reply
        1. Hongse

          @sanantonio@Rosu@Bleen
          A zis ‘servici’. Al doilea ‘i’ e contribuţia lui Bleen.
          Pe de altă parte mi-a plăcut aia cu „Antonescu n-are acces la dosare, unele care-s publice dar altele nu-s”… 😉
           

          Reply
        2. sanantonio

           @Hongse, cuvîntul corect la singular e serviciu, nu servici. Ca efect, găselnița lui Bleen e corectă.

          Reply
    1. AndreeaP

       avem doua doleante de la CCR:
        – majoritate voturi exprimate
        – prezenta 50%+1 la vot
       
      si avem si 2 doleante de la al nostru:
       – majoritate voturi exprimate
       – o lectie data politicienilor
       

      Reply
  67. digg4pip

    am trait s-o aud si pe asta: „Vacaroiu extrem de decent” Bai da rau am ajuns cu astia de-acu’!

    Reply
  68. Hongse

    „Antonescu n-are acces la biroul meu. E sigilat. La dosare, unele publice altele care nu-s publice”….
     

    Reply
  69. Rezon

    Grajdanii universitatilor romanesti au decis ca Ponta nu a plagiat, unpland de rusine comunitatea academica a acestei tari.
    Singura speranta de spalare a obrazului ramane la Comisia Universitatii. Eu sunt convins ca nu-si vor bate joc.

    Reply
    1. sanantonio

       @adina Vă rog frumos, nu mai transmiteți live declarațiile lui Băse la tv, eu am un delay de vreo 2 minute, a ca și cum m-aș uita la un film în care mi se șoptește ce urmează să se-ntîmple. Fie-vă milă de un sărman exilat. Mă obligați să-nchid televizorul, dar atunci vă rog să relatați tot, cu intonație.

      Reply
  70. SimonaM

    ”Pe mine nu mă interesează câți vin. Mă interesează să am cu 1 vot peste cei care spun că Președintele pleacă”

    Reply
    1. subway

       @SimonaM Si daca lipsa votului (boicot) este in viziunea lui Base un vot pentru el? La cum joaca Base e greu sa iei de buna ce scoate pe gura. Este la a 4-a campanie electorala, ar fi trebuit sa fim obisnuiti deja cu modul lui de comunicare.

      Reply
  71. Bleen

    Cine are impresia că boicotul e o consecință tactică a existenței pragului de 50%+1 se înșală amarnic. Boicotul e o consecință logică a existenței unui puci. Că, mai nou, dorim să legitimăm puciul pe considerente de tactică electorală mi se pare o iresponsabilitate și o eroare imensă pe termen mediu și lung.

    Reply
    1. Rezon

       @Bleen Corect. Aici s-a argumentat in sensul asta inainte ca Antonescu sa anunte promulgarea azi

      Reply
    1. Merechene

       @StefanTrifan parca acelasi lucru l-a spus aseara si D-na Pora. ca asta va fi a doua cale de atac.

      Reply
    2. hope18

       @StefanTrifan
       Da exista aceasta hiba.PDL ar trbui sa atace asta la CCR.Cel putin asa am inteles

      Reply
      1. EleninaNicuţ

         @hope18  @StefanTrifan da, in sfarsit s-au trezit ca tb s-o atace; acum vad ca asteapta Pastele Cailor ca s-o faca.

        Reply
  72. SimonaM

    Pe Realitatea, breichiniuz: Comisia Tehnică de Etică a decis. Ponta nu a plagiat.
    COMENTEEEEZI !?

    Reply
    1. Florina

       @SimonaM 
       
      Da! Tot vreţi să mergeţi la referendum să le validaţi ăstora lovitura de stat? Tot nu înţelegeţi ce va să vină?

      Reply
    2. Yeba

       @SimonaM ĂIa din subordinea ANCS sau asa ceva?! Agenția Națională din subordinea PM? (este exclus ca Univ Buc să-și dea foc la viitor într-un asemenea hal… sper eu).

      Reply
      1. Annia

         @Yeba  @SimonaM Si totusi: ce fel de oameni sunt aceia care isi pun semnatura pe asa ceva? Cand plagiatul este evident si pentru un elev de clasa a doua?

        Reply
        1. Rezon

           @Annia  @Yeba  @SimonaM Niste oameni care primesc destul pentru serviciile de spalatori de cadavre ca sa nu-i mai intereseze compromiterea ca universitari si cercetatori

          Reply
        2. Annia

           @Rezon  @Yeba  @SimonaM Dincolo de banii pe care ii primesc, acesti oameni se duc in fata studentilor lor!!!

          Reply
        3. Yeba

           http://www.ancs.ro/ro/articol/1011/despre-ancs-organizare-organe-consultative-3-consiliul-national-de-etica
          Compozitia

          Reply
  73. Hongse

    Eu m-am referit la masteratul pe care l-a făcut la Catania. Eu am plecat cu dottore de la Dottore din commedia dell’arte, dottore era ăla prost care nu era-n stare de nimic. Nu la doctorat. Nu spun că nu ştiam de dpctorat, dar nu la asta mă refeream.
     

    Reply
    1. DanCanada

       @digg4pip Termenul „coabitare” e comunist. Deci astia violeaza dupa care se pling ca persoana violata nu vrea sa vorbeasca cu ei.

      Reply
  74. Rezon

    Care aveti numarul lui Cristoiu, dati-i un sms si spuneti-i ca se zice „Le Monde”, nu „Monde”. Francofonu’ din mine sangereaza la ureche

    Reply
      1. Rezon

         @EleninaNicuţ  @OstapBender 
         
        M-as oferi, dar n-am numarul.
        Imi vine sa traduc „Lume, lume, soro lume” in franceza

        Reply
  75. Florina

    Ponta la Realitatea: Cel mai rău scenariu pentru noi este cel în care nu vin 9 milioane de oameni la vot, referendumul nu se validează, dar TB are mai multe procente contra demiterii. 

    Reply
        1. Florina

           @Bleen  @EleninaNicuţ 
           
          N-au decît, numai disperarea useliştilor de a aduce oamenii la vot şi ar trebui să-i pună pe gînduri. Nu mai zic de faptul că acceptă să intre în jocul puciştilor oameni care se pretind a fi raţionali şi pentru care statul de drept părea sfînt, nu încălecatul lui Băsescu pe cai albi şi căderea inevitabilă, dar chipuruile demnă de pe caii verzi de pe pereţi. 
           
           

          Reply
    1. Boghy

       @Florina Asadar pana la urma vorbeste de 9 milioane ? Oare sa nu mai incerce sa actualizeze pe genunchi listele ?

      Reply
  76. Rezon

    Teodor Baconschi (FB)
     
    „Antonescu a cedat la presiunea UE. Sigur, nu a pierdut ocazia de a-i acuza pe sustinatorii presedintelui de furtuna europeana provocata dupa abuzurile USL. Conspiratia externa, ca in comunism. Ca si atunci, dusmanii poporului erau toti iubitorii de libertate. Asta arata ca liderii USL chiar NU inteleg cat de grav e ce au facut. Si tocmai aceasta inconstienta este foarte alarmanta pentru viitorul apropiat. Batalia abia incepe”
     
    Buna seara si dvs, apreciem inviorarea. Cu un amendament: batalia a inceput acum 2 luni, dar e ok, bun venit la bord

    Reply
  77. Rezon

    Dan Alexe (FB)
     
    „BREAKING NIUS – BRUXELLES, SCRISOAREA LUI PONTA CATRE BARROSO 
     
    Pe scurt, si inainte sa-mi aparã corespondenta de azi pe site-ul Europei Libere: 
     
    – Ponta trimisese intr-adevar un raspuns vineri, care insa i-a fost inapoiat de catre Comisie pentru ca vag si smecheresc neconcludent; a trebuit sa trimita astazi altul mai detaliat;
     
    – reactiile lui Antonescu („nu exista cele 11 puncte de la Barroso, nu ne da nimeni ordine“) veneau, pur si simplu, din faptul ca, întors de la Bruxelles, Ponta nu îl informase pe Crin absolut deloc despre existenta temelor de facut acasa… bonjour cooperare, si bun venit bãnuialã, de acum inainte.”
     
    Dan Alexe, Greuceanul de Bruxelles. Bravo!

    Reply
    1. Yeba

       @Rezon E tare și Ponta, golan corigent prins iar cu temele nefăcute. Vineri a trimis un draft, abia acum a fost răspunsul de-adevăratelea. Eu cred că UE ar trebui să ne plătească și să aibă mai mult umor, suntem un desen animat.

      Reply
  78. Rosu

    Deci! 🙂
    Pentru cine nu stia astazi a fost MRU la Timisoara.
    A avut o intalnire de o ora si jumatate cu timisorenii la care eu din cauza de munca nu am putut ajunge.
    Dar… de la ora 18.00 a fost la promenada civica din piata Operei (aia de la Revolta 1989) si am participat si eu.
     
    Cateva poze as pune dar nu stiu cum… 🙂
     
    A fost de asemenea scrupulos la datorie un grup mic dar virulent de latrai care au avut un limbaj suburban si au scandat invective, incercand sa provoce. Au fost marginalizati si au beneficiat de asistenta jandarmilor (nu extraordinar de eficienta) in a se tine deoparte de noi si de MRU.
     

    Reply
  79. Hongse

    În sfârşit unu care a zis „Preşedintele Traian Băsescu”, nu „Preşedintele suspendat”
     

    Reply
  80. Hongse

    Mihalache: UE vor observa procesul (pauză dramatică) democratic (altă pauză dramatică) din România.
    BREAKING NEWS Dl Mihalache, deja au observat….
     

    Reply
        1. anarchix

           @hope18  Nici eu nu cred ca e proasta. Imi place Udrea ca prezenta, too.
          Problema e ca Udrea a pozat de multe ori mult prea aproape de Base.
           
          Profesional totusi, e cu cateva clase sub Boagiu.

          Reply
  81. Rezon

    Boagiu: „Pentru mine, acest referendum este despre drepturile noastre ca cetateni romani. Punct”

    Reply
  82. Rezon

    Voiculescu: „Avem o mica problema cu legea referendumului”
     
    Da, varane, aveati, aveti si veti avea o mica problema. Sau mai multe. Sau mai mari.

    Reply
  83. Rheia

    Pentru cei care ne-am urcat mai tîrziu pe net: Eu cred că Bleen are dreptate. Cred că cine se duce la referendum, se duce să-și semneze adeziunea la USL. Viitorul neo-PCR. 

    Reply
    1. DanCanada

       @Rheia Pt mine si altii de departe e simplu. Doar nu-mi platesc cretinii astia drumul dus-intors la Consulat + parcare vreo cinspe dolari + timp pierdut vreo doua-trei ore. Si sa-i vad pe contopistii aia oricum n-am chef. Vorba unuia: daca uit cumva de ce-am plecat, sun la Consulat si imi aduc aminte imediat – aceiasi functionari fara pic de notiune de Costumer Service, scarbosi si inceti (nu se poate rezolva nimic, iar daca intr-adevar se poate face ceva, dureaza FOREVER).

      Reply
    1. Hongse

      @Bleen
      Uşor uşor se duc toţi.. o să rămânem cu manele. Trăiască înregistrările totuşi.
       

      Reply
  84. Bleen

    Maică mea: Auzi ce idee mi-a venit! Să nu ne ducem, domne, la vot. să-i lăsăm doar pe ai lor. Ei au făcut rahatul ăsta, ei să-l rezolve!
    Eu: E, nu mă înnebuni! Foarte tare! Așa ar trebui să facem!

    Reply
    1. Nea

       @Bleen Ei bine că vine ideea asta şi celor care nu citesc Blogary. Înseamnă că pluteşte în aer.

      Reply
      1. Yeba

         @Nea , plutește, plutește, și e haios fiindcă văzând ei, acolo, că instinctul lor politic și raționamentele din bucătărie au intrat în conflict cu mesajul lui Băse, first time, big time, au întrebat: Dar @Bleen la el acolo ce zice?  

        Reply
      2. Yeba

         @Nea  plutește, plutește, și e haios fiindcă văzând ei că instinctul lor politic și raționamentele din bucătărie au intrat în conflict cu mesajul lui Băse, first time, big time, au întrebat: Dar Bleen la el acolo ce zice?  

        Reply
        1. Rezon

           @Yeba  @Nea Cred ca si in buicataria Elenei Udrea au pogorat niste disonante cognitive, rezolvate cu o lectura din Blogary

          Reply
  85. Rezon

    Theodor Paleologu:
    „Daca e sa-si dea cineva demisia in cazul unei prezente la vot de sub 50%, eu nu vad decit pe initiatorii acestei ineptii. Ar fi exclusiv esecul lor.”
     
    Buna seara, ne-am inviorat un pic? 

    Reply
  86. adina

    mihalache: in 2007 nu erati atati de vocali.
    translate: in 2007 erati mai cuminti. Inca putin va dadeam branci peste balaustrada.Nu pot sa cred ce ghinion mare am avut…

    Reply
  87. Hongse

    Mihalache: Mâine o să ne spuneţi chiar că noi suntem cu ruşii.
    Boagiu: Păi eu vă spun de azi.
     

    Reply
      1. anarchix

         @Rezon  @Hongse Imi amintesc cand le-a spus alora din platou  ca ea a facut ce n-au facut barbati in ani. Nu se da inapoi de la o tranta cu toti papagalii. Respect asta.

        Reply
    1. Merechene

       @adina buletinul in slipi la barbati si in sutien la femei. cine este topless, nu mai are nevoie de buletin. 

      Reply
  88. andreea1

    Daca va uitati pe nasul TV, Cezar Preda a spus clar, cu subiect si predicat, sa boicotam referendumul. Eu nu aveam nevoie de aceasta indrumare, luasem decizia in sinea mea (launtrica),  am tinut sa mentionez pt cei care inca au dubii. 

    Reply
      1. adina

         @Florina  @andreea1 pai Cristian Preda n-a fost la badin. A ajuns asa repede la nasul tv ? Inseamna ca Bucuresti e foarte friendly cu soferii auto.

        Reply
  89. digg4pip

    Crizel chiar a pus semnul egal intre Le Monde, FT, Wash. Post, FAZ etc. si Russia Today. Vy ponimaete?

    Reply
  90. Rezon

    Lazaroiu (FB):
     
    „Crin Antonescu reia discursul cu: Romania nu are datorii fata de partenerii straini.Inca n-am apucat sa luam mai multi bani decat am dat.Suntem piata de desfacere pentru ei si ii ajutam.Cam atat intelege mintea lui de pucist marunt din Balcani.”

    Reply
    1. Rezon

      Antonescu este jenant de prost informat pentru unul care se vrea presedintele Romaniei. Prostia asta cu Romania contributor net la bugetul Uniunii este o legenda urbana pe care numai chibitii de Cismigiu o mai cred

      Reply
  91. Never G

     Semne bune! O familie de PNL-isti pe care ii cunosc vor sa voteze pentru Basescu, citez: „e ultima reduta”. 

    Reply
      1. Never G

         @EleninaNicuţ Sa vedem cum se deruleaza lucrurile si o sa le dau sfaturi la momentul potrivit.

        Reply
      2. EroulBula

         @EleninaNicuţ  @Never G Faza cea mai tare ar fi sa se duca doar USL-isti la vot si sa castige Basescu :-)))))

        Reply
      1. Never G

         @GabiDumitru Eu sunt pentru stat acasa. Nu le spun inca nimic. Mai tarziu e mai bine. Se clarifica in mintea fiecaruia informatiile acumulate si creste determinarea.

        Reply
    1. SimonaM

       @anarchix Bădin a zburat de-o juma de oră :))
      La Turcescu se dezbat alte teme. Deocamdată.

      Reply
      1. anarchix

         @SimonaM Here’s some more. Un whois pentru alfa-air.ro nu da nimic. Totul e pus pe privacy. Cate companii de aviatie au datele de contact ale site-ului puse la secret?
         
         

        Reply
        1. SimonaM

           @anarchix Presupun că alea care lucrează pe cerc restrâns.
          E juicy, dar ce fac ăștia pe față e atât de grav că nu știu dacă mai are importanță cine a plătit zbenguiala lui Crizel.

          Reply
      1. anarchix

         @Rezon Le-am vazut de-aseara. In fine. Zborul e dincolo de suspect. Diaconescu stie probabil toata povestea. Intrebarea e de ce Base nu spune nimic despre asta.
         
        Nu s-a sfiit sa-l arunce pe Geoana sub tren cand prostea s-a dus pe shest la rusi.

        Reply
        1. adina

           @anarchix  @Rezon daca ar avea la indemana o dezbatere publica fata in fata, crin ar fi complet ofilit, poti sa-i puna ei pamant gras si ingrasaminte dupa aia cat vor ei ca tot nu mai cresc staminele.

          Reply
        2. anarchix

           @Rezon 3,000 people out of the total workforce of 14,000 in Aeroflot were FSB, SVR, or GRU officers (wikipedia)
           
          Si vorbim de Aeroflot.

          Reply
    1. Boghy

       @Rezon Nu-l stiam asa. Imi place. Spunea ca nu mai e la UNPR ? Sau am inteles gresit ? Unde o fi sau catre ce se indreapta ?

      Reply
    1. anarchix

       @hope18 Prietenii stiu de ce.
      Trebuie sapat cum trebuie la Alfa Air. E singura chestie care a transpirat si care poate fi considerata material de lucru pentru un jurnalist de investigatii.
       
      Este foarte interesat ca restul angajatilor sunt absenti de pe net.

      Reply
  92. Boghy

    Cate zile au mafiotii astia la dispozitie pentru a publica legea asta cu referendumul ? Cate e nevoie ?

    Reply
    1. Lilisan

       @Boghy Publicarea prompta in MO e parte a celor 11 porunci, deci ar trebui sa publice maine…teoretic

      Reply
  93. Lilisan

    Hait, Dogaru va recurge la institutia autodafe-ului daca nu iese ce trebe la referendum. Voi merge cu sandvichuri sa vizionez – si o sticla cu gaz, sa nu ramana fara rezerve..

    Reply
  94. Boghy

    Dom’ colonel: noi militarii, noi grefierii, noi ceferistii, noi minerii…asta are personalitate multipla.

    Reply
  95. Florina

    Radu Tudor: Dacă TB se întoarce la Cotroceni, riscă foarte mult. Să-şi continue mandatul asimetric. 
     
    Cînd ajung la  funcţii trigonometrice m-am liniştit definitiv.

    Reply
  96. Lilisan

    Barbate-meu: „Ce emisiuni mishto zilele astea!” –  Ne uitam pe 2 televizoare in acelasi timp la b1 si la antena :))

    Reply
  97. sanantonio

    titlu pe Realitatea: ”Antonescu: Referendumul, VALIDAT cu 50% plus unu din alegătorii prezenţi la urne LIVE TEXT SI VIDEO” Textul, însă, zice cum trebuie. I-au chiaunit și p-ăștia ai lor, de tot.

    Reply
  98. StefanTrifan

    La Antena 3, lumea s-a lămurit: Niels ne spune că această declaraţie a lui Antonescu, coroborată cu anunţul că demisionează dacă nu-l dă jos pe Băsescu, demonstrează că avem un adevărat „phreşedinte cu cojones de alamă, titanium şi fibră de carbon”.

    Reply
    1. adina

       @StefanTrifan si krypton, ala ajuta foarte mult cand iei toata tara in spate sa o intorci pe dos 🙂

      Reply
  99. anarchix

    @ bleen
     
    cat de fezabila ar fi ideea unui website care ar indemna la boicot? Ar putea fi strucutrat in doua: motive de stat acasa pentru votantii USL si motive pentru votantii hardcore ai lui Base.
     
     

    Reply
  100. adina

    la badin: costumul negru (numele nu ma intereseaza) zice „de multe ori lucrurile astea sunt la limita legalului”. Ha !

    Reply
  101. Rezon

    Dana Grecu si chelu’ ala sufera ca Ponta si Antonescu nu s-au tinut tari in fata dictatului odios al lui Barosso

    Reply
  102. picus

    Sova: In acest moment avem o confruntare intre Parlamentul Romaniei si cele „sapte puteri europene garante”. Gura pacatosului adevar graieste…

    Reply
    1. Lilisan

       @picus Asta se crede personaj istoric. Tot reface in curtea din spatele casei revolutia de la pashopt si-i da la patrat.

      Reply
    2. ciNicu

      Eu cind aud/citesc de Sova(si de haita din care face parte) imi vine sa dau cu dezinfectant. I-as zice „After Shova” @picus

      Reply
    3. ciNicu

       @picus Cind aud/citesc  ceva depre Sova (si despre haita din care pace parte) am tendinta sa  folosesc  dezinfectant. I-as zice „After Shova”.

      Reply
    1. Never G

       @GabiDumitru Sunt Toma Necredinciosul. Vreau s-o citesc dupa publicarea in Monitorul Oficial. Cine stie ce greseli mai fac din „neatentie” la tiparire?

      Reply
  103. SimonaM

    La Bădin se discută planificarea PSD pt referendum.
    Se vorbește despre organizarea unor evenimente cu zâne și clovni pentru copiii celor care demonstrează că au votat la referendum :)))))

    Reply
    1. EroulBula

       @SimonaM Clovnii stim cine sunt. Cine vor fi zanele: Androneasca, Teodora Bertzi, NORICAAAAA?

      Reply
  104. adina

    bai se fac tombole ca sa mergem la vot, si premiile ni se dau dupa ce am votat, nu conteaza cum am votat. Care se baga pentru o guma TURBO ? Mai am surprize cu Maradona, ce-mi dati la schimb ?

    Reply
  105. Yeba

    Şova, cu un aer misterios, spune că vom vedea în Parlament ce şi cum cu articolul 5. @Elenina, , rogu-te, uită-te pe A3. Uite, excepţii, chestii.

    Reply
  106. Yeba

    Şova, cu un aer mistrios, spune că vom vedea în Parlament ce şi cum cu articolul 5. @Elenina, , rogu-te, uită-te pe A3. Uite, excepţii, chestii.

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       dadui, deh. so, astia vor trece prin Parlament oug 41 = aprobare cu sau fara alte modificari. faza e ca legea care rezulta poate fi contestata la CCR; la ce aberatii dau astia din ei, CCR va zice pas, deci le-o intoarce in Parlament. cum ceasurile sunt inaintate, mai mult ca sigur ca referendumul va fi organizat pe legea care va fi promulgata de Crizel = 2 conditii de validitate: cvorum + majoritate.

      Reply
      1. Geo_B

         @EleninaNicuţ Daca se intoarce legea de aprobare a OUG in parlament, OUG e inca in vigoare. As we speak, OUG se aplica. Daca maine se face referendum, se face dupa legea cu modificarile din OUG. 
         
        Lucrurile nu sunt nici pe departe clare, si pot fi taraganate pena la calendele grecesti. Intrebarea este ce va fac CCR atunci cand va decide validitatea referendumului. Daca judeca dupa legea in vigoare la data aceea sau dupa propria jurisprindenta. Eu cred ca lucrurile nu sunt nici pe departe previzibile.
         
        Ce este previzibil insa este ca UE si SUA vor fi mai mult decat suparati daca se merge peste hotararea CCR, folosind tertipuri juridice.

        Reply
        1. EleninaNicuţ

           @Geo_B bai, nene, cred ca o spun a 1000-a oara:
           
          IN MOMENTUL IN CARE LEGEA DE MODIFICARE INTRA IN VIGOARE, VARIANTA REDACTIONALA DIN OUG 41 VA FI INLOCUITA DE VARIANTA REDACTIONALA DIN LEGEA DE MODIFICARE. OUG 41 RAMANE VALABILA DOAR IN CEEA CE PRIVESTE RESTUL MODIFICARILOR ADUSE LEGII 3/2000.
           
          ACUM E CLAR ??

          Reply
        2. Geo_B

           @EleninaNicuţ Imi cer scuze ca n-am citit primele 999 de incantatii 😀 sunt nevinovat prin nestiinta. Dar chiar nu mi-e clar ca asa stau lucrurile. Uita-te de exemplu la tabelul prezentat de CCR in motivarea hotararii de constitutionalitate a legii de modificare. In tabelul ala, care detaliaza variantele redactionale, OUG (si varianta propusa in el) vine dupa legea in discutie (si varainta in discutie).
           
          Scuza-mi inocenta, dar nu cred ca lucrurile sunt asa de clare cum ai specificat tu de 999 de ori, plus inca una pentru subsemantul 🙂

          Reply
        3. EleninaNicuţ

           @Geo_B asta e. pentru cei care stiu sa citeasca o lege si o decizie CCR, e clar; pentru cei care se uita doar la poza, nu. e problema lor daca iau ce li se da mura-n gura sau se incapataneaza in tampenie.

          Reply
        4. Geo_B

           @EleninaNicuţ Cred ca jignirile pe care mi le aduci sunt contraproductive. Mi-ar fi fost infinit mai util sa-mi explici de ce tabelul, parte a hotararii CCR, este de interpretat altfel.

          Reply
        5. EleninaNicuţ

           @Geo_B nu te jignesc, sorry daca asta a fost impresia.
           
          so, recapitularea facuta in decizia CCR nu are relevanta decat in ceea ce priveste sublinierea instabilitatii legislative in materie.
           
          daca te uiti atent in tabelul ala, toate actele de modificare sunt trecute cu numar de publicare in Monitorul Oficial cu tot, deci sunt intrate in vigoare, cu o singura exceptie si anume legea de modificare care a facut obiectul obiectiei de neconstitutionalitate, nu a fost promulgata si publicata si, deci, nu intrase in vigoare la data respectiva.
           
          in alta ordine de idei, modificarea legilor (actelor normative) functioneaza in felul urmator:
           
          * constă în schimbarea expresă a textului unora sau mai multor articole ori alineate ale acestuia şi în redarea lor într-o nouă formulare (art. 59 alin. 1 din Legea 24/2000 – o gasesti pe internet, daca vrei);
          * dispoziţiile de modificare şi de completare se încorporează, de la data intrării lor în vigoare, în actul de bază, identificându-se cu acesta. Intervenţiile ulterioare de modificare sau de completare a acestora trebuie raportate tot la actul de bază (art. 62 din aceeasi lege).
           
          in aceste conditii, pe legea referendumului, mai precis art. 10, s-au operat urmatoarele modificari:
           
          * pana la data de 04.07.12 inclusiv, art. 10 arata asa: „Demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit ma joritatea voturilor cetă ţenilor înscrişi în listele electorale.”
           
          * incepand cu data de 05.07.12, data intrarii in vigoare a ordonantei cu bucluc, arata asa: „Prin derogare de la art.5 alin.(2), demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetă ţenilor care au participat la referendum.”
           
          * in momentul intrarii in vigoare a legii declarate constitutionale de catre CCR (adica 3 zile de la publicarea in Mof a legii pe care Antonescu a promis ca o promulga), art. 10 va arata asa: „Demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă, în urma desfăşurării referendumului, propunerea a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate.”
           
          e mai bine asa? 🙂
           
          p.s. daca nu ma inseala foarte tare vederea, cred ca am fost oarecum colegi, mai acum 10 ani :p)
           

          Reply
        6. Geo_B

           @EleninaNicuţ Da, mult mai bine 🙂
           
          Mersi mai ales pt trimiterea la legea 24, am avut mari dubii daca exista sau nu reglementari clare in acest sens.
           
          Nelamurirea mea, si marul discordiei in definitiv, se rezuma astfel: Legea promulgata ieri a fost adoptata de parlament inainte de 4 iulie si face o modificare peste varianta valabila pana in 4 iulie. OUG facea si ea o modificare peste aceeasi varianta. In programare (acolo unde se foloseste software de versionare) asta se mai numeste revision conflict 🙂 doua entitati care incearca sa efectueze modificari diferite pe acelasi articol de lege. Mi-este cat se poate de clar ca OUG a produs efecte inainte ca legea sa fie promulgata, dar tabelul intocmit de CCR mi-a indus dubiile pe care le-am exprimat mai sus.
           
          PS: hmm acum 10 ani… imi testezi memoria pe care n-o am 😀 Lomac, Elite sau Softorigin? Din pacate in acea perioada am trecut prin multe job-uri.

          Reply
        7. EleninaNicuţ

           @Geo_B legea nu produce efecte decat dupa intrarea in vigoare; astfel, oug 41, publicata in Mof, si-a produs efectele inaintea legii de modificare, chiar daca ultima a fost adoptata inainte; fara publicare, o lege nici macar versiune beta nu e 😀
           
          p.s. softorigin. eu eram la emct 🙂

          Reply
    1. DanCanada

       @Rezon Astea le facem deja: birdwatching pt ca ii urmarim pe papagalii astia cum isi bat joc de noi si trainspotting cum trec ca trenul prin gara prin Constitutie si legi.

      Reply
  107. StefanTrifan

    Eu mai întreb o dată: suntem siguri că au dat înapoi sau asistăm la o aruncare a cartofului fierbinte de la Ponta la Crin şi acum de la Crin la Parlament?

    Reply
    1. Simona

       @StefanTrifan Avem o lege pe referendum și o ordonanță pe referendum. Legea va fi promulgată, zice Crin (n-am înțeles dacă va promulga legea așa cum e ea, sau modificată să includă pragul de 50%+1 recomandat de CCR), dar cu ordonanța o să vadă Parlamentul ce-o face. Din câte știu, ordonanța bate legea, deci întreb și eu: suntem siguri că au dat înapoi, sau e doar praf în ochii noștri și ai UE? 

      Reply
      1. SimonaM

         @Simona  @StefanTrifan Crizel a zis ”am promulgat-o așa cum e”. După care, la întrebări, a zis că încă n-a promulgat-o, dar probabil după discuția cu ziariștii o va promulga.
         
        Personal, io n-aș pune bază pe ce spun ăștia nici de doi bani și gaura de la covrig.

        Reply
      1. _felix_

         @Bleen Hai domne sa fim seriosi. Daca ati fi invatat la scoala Sova, ati fi aflat ca holocaustul practic n-a avut loc. Niciunde!!!

        Reply
  108. picus

    Crinel: UE, SUA si presa occidentala fabuleaza. Lovitura de stat? Cum? Trebuie sa-i convinga diplomatii nostri ca nu inteleg bine.

    Reply
    1. Yeba

      ziua începe la 00:01 şi se termina la 24.00, deci se poate vota berechet, în fond, într-o zi.
       

      Reply
    2. Florina

       @Yeba 
       
      A decis s-o promulge. Urmează dezbaterea cu tema „De la decizia la promulgere”, care se va desfăşura în perioada 16 – 31 iulie curent.

      Reply
  109. OstapBender

    Nu e corect sa faca declaratii de la pupitru de-acolo. Nu e moral. Sa mearga in camara, in gradina, in alta parte. Sa faca declaratii de la camara Cotroceni.

    Reply
  110. StefanTrifan

    Crin Antonescu: „Sigur că i-am împărtăşit primului ministru preocuparea mea pentru ca, indiferent de prevederile legii, cât mai mulţi cetăţeni din ţară şi din străinătate să poată vota.”

    Reply
    1. Lilisan

       @StefanTrifan Cum te saboteaza subconstientu’ nu te saboteaza nici partenerii de guvernare…Mai, draga, mai!

      Reply
    2. GabiDumitru

       @StefanTrifan
       in alta conjunctura,mi-ar fi placut ca mascaricii astia doi sa mai ramina putin la putere,doar asa,ca sa-i vad incaierindu-se.
      Dar situatia e prea nasoala.

      Reply
    3. adina

       @StefanTrifan „indiferent de prevederile legii”, ai ? pai zii asa, mai adormitule, sa stim si noi !

      Reply
  111. affa

    hehe…Crin e fiert, nu mai rezista la stres. Chestia cu Severin i-a dat peste cap. Atatia bani furati ziua in amiaza mare de la europeni. Uite de unde aveau ei bani sa dea la popor zahar pe galeata si bani de tigari.

    Reply
  112. gupi

    side-topic
     
    la iesirea din Timisoara spre Lugoj a aparut deja un panou imens cu o fata de taran si mesajul „ma duc sa-l demit ca mi-a taiat pensia”

    Reply
    1. picus

       @Bleen Inca una de pus in rama. Ce fac aia din staff-ul lui Basescu? De ce-l lasa sa mearga la casse-pipe? 

      Reply
      1. Never G

         @Florina  @Bleen Pe 29 trebue sa ii monitorizam cumva. La bere mergem dupa. Doar nu-ti inchipui ca o sa joace cinstit.

        Reply
  113. Merechene

    se vede ca are pokerul in sange!!!! daca nu este asa, eu ma retrag! totul este un bet pentru cretinel!

    Reply
  114. Sam85

    Cum de au fost astia de acord cu regula 50%+1 pana la urma.
    Au informatii despre o participare masiva la vot?

    Reply
      1. Sam85

         @Rezon Nu cred.
        Nu au avut ei nici o problema sa incalce legi si sa ignore presiunile intregii europe, cum de acum, dintr-odata s-au hotarat sa respecte hotararea CCR?

        Reply
      1. Rezon

         @GabiDumitru Suficient cat sa pice varianta Felix, aia cu „mergem inainte, indiferent ce vrea UE”

        Reply
        1. Shaq

           @Rezon  @Bleen  @EleninaNicuţ sa auzim si sfarsitul, cite zile/saptamini dureaza referendumul etc.

          Reply
    1. StefanTrifan

       @EleninaNicuţ Eu nu vreau să mă bucur şi să zic „hop” înainte de  sări hopul… Ne zici şi nouă ce înseamnă asta?  E sărit hopul definitiv?

      Reply
  115. Nea

    Luaţi de vă distraţi cu ştiri suprarealiste:
    „Începând cu ora 10.00 s-a procedat la audierea de către procuror a numitului Năstase Adrian, care a fost de acord să declare aspecte legate de împrejurările în care a avut loc tentativa sa de suicid”, a precizat Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
    În zilele următoare, nu sunt programate audieri ale membrilor familiei Năstase.”
    Numitul Năstase! Cât mi-am dorit să aud sintagma asta!

    Reply
    1. Nea

      Asta da, ştire bombă: „În zilele următoare, nu sunt programate audieri ale membrilor familiei Năstase.”
       

      Reply
    1. Never G

       @Bleen E prea bun! Nu cred ca se retrage. Joaca toate cartile pe care le are. Putintica rabdare!

      Reply
        1. Ivan Zubeldian

          @Bleen @Never G Asta e de geniu, nu glumă. Dacă luptă, se retrage; dacă se retrage, de fapt luptă. Cred că nici Liiceanu nu cumpără ideea asta.

          Reply
      1. picus

         @EleninaNicuţ  @Bleen Base trebuie sa fi atent cum face campanie. S-ar putea sa nu reuseasca decit mobilizarea sustinatirilor. Adica nu face decit sa se atinga cvorumul. Adica se sinucide, e drept avec la manière, dar ce folos daca va muri.

        Reply
      2. picus

         @EleninaNicuţ  @Bleen Base trebuie sa fie atent cum face campanie. S-ar putea sa nu reuseasca decit mobilizarea sustinatirilor. Adica nu face decit sa se atinga cvorumul. Adica se sinucide, e drept avec la manière, dar ce folos daca va muri.

        Reply
  116. Rezon

    UE: Daca pana la ora 6, Guvernul Romaniei nu raspunde, sunam la Bucuresti
     
    Bah, cat mai au de gand astia sa ne faca de ras?!?

    Reply
    1. DanCanada

       @Rezon Din pacate nu cred ca cei din UE au citit D-l Goe. Pentru ca asta a devenit Romania gratie acestor imbecili: un Goe al Europei. A primit vreo doua jucarii nemeritate, ca orice copil rasfatat (NATO, primul pas UE) si-acu’ se trinteste pe jos ca vrea Schengen, ca uite ce multa democratie avem. Desi multumita dobitocilor astora, Romania pare mai „razgaiata” decit inainte.

      Reply
  117. Never G

    Ce-ar fi ca Romania sa dea un semnal puternic spre UE prin respingerea referendumului. Ne-am recupera credibilitatea. S-ar vedea ca a fost un accident datorita politicienilor care nu respecta valorile democratiei. Poporul crede in ele si ne meritam locul in UE.

    Reply
  118. Rezon

    Ponta vrea demisia lui Basescu dac pica referendumul. Eu, tot daca pica referendumul, vreau demisia lui Ponta si a lui Antonescu, pentru felul cum au facut tandari credibilitatea Romaniei in 2 luni de guvernare nestingherita.

    Reply
    1. GabiDumitru

       @Rezon
       Asta e planul:dupa referendum intra in scena poporul.Masele revoltate de tupeul dictatorului.
      Sa vedeti circ.

      Reply
  119. Never G

    Trompetele usl-iste, printre care Matei Agaton, afirma  ca se va stabiliza cursul euro dupa referendum, indiferent de rezultat. Cine sa-i creada din moment ce incalca constitutia?  Se vor da de trei ori peste cap si vor deveni democrati convinsi?

    Reply
    1. Rezon

       @Never G
       
      Agaton si alti penibili sa se uite la evolutia monedelor nationale din regiune.
      Contrast. Compare. Shoot yourselves.

      Reply
  120. OstapBender

    In sfarsit avem „guvernul de la Cotroceni”. De ce sa ne mai chinuim, sa facem conducere ca la ofertele comerciale, „trei in una”. Junta legislativa s-a reunit azi la Cotroceni, maine la Victoriei, poimaine la Parlament.

    Reply
    1. cristihan

       @OstapBender Da’ pe seful Zegrean si pe Kovesi de ce nu i-a convocat, sa stim una si buna? Si pe Gadea, a 4-a putoare in stat, sa nu uit…

      Reply
    2. Gramofonu

       @OstapBender De fapt situatia e mai delicata de atit, si chiar ma bucura.
      Crin ii arata lu’ ala micu’ cine e sef in casa asta.

      Reply
    3. Gramofonu

      @OstapBender
      De fapt situatia e mai delicata de atit, si chiar ma bucura.
      Crin ii arata lu’ ala micu’ cine e sef in casa asta.
       
      Ilici ce parere are?

      Reply
  121. Gramofonu

    Ponta: „Cer ca Băsescu și mass-media apropiate să nu mai lanseze minciuni”
     
    Ok, am retinut, aveti exclusivitate.
     

    Reply
  122. Rezon

    „Surse din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca in USL s-a decis prelungirea programului de vot in ziua de 29 iulie cu trei ore. „Practic votul va incepe de la ora 7:00 si se va incheia la ora 22:00″, au explicat sursele citate. Totodata, USL intentioneaza sa ceara suplimentarea sectiilor de votare pe litoral si in statiunile montane.
     
    Premierul Victor Ponta si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului Valeriu Zgonea si Petru Filip merg la Cotroceni la ora 17:30 pentru a discuta cu presedintele interimar, Crin Antonescu, despre varianta finala a legii referendumului.
     
    Sursele Hotnews.ro sustin ca Victor Ponta si PSD sustin aplicarea deciziei CCR in timp ce Crin Antonescu doreste, contrar cerintelor Comisie Europene, sa se mearga in continuare pe ordonanta de urgenta. Decizia finala va fi luata la intalnirea de la Cotroceni.”

    Reply
  123. StefanTrifan

    România TV anunţă că „la Cotroceni” s-a decis prelungirea duratei de vot din 29 iulie cu trei ore.

    Reply
      1. Gramofonu

         @OstapBender  @StefanTrifan N-are treaba poporul cu masurarea timpului. Asta e de competenta Parlamentului.

        Reply
    1. EleninaNicuţ

       @StefanTrifan legea spune clar:
       
      Art. 34. – Scrutinul se va deschide la ora 8,00 şi se va încheia la ora 20,00.
       
      inteleg ca o modifica IAR?

      Reply
      1. cristihan

         @EleninaNicuţ  @StefanTrifan In locul Ioropii eu le-as spune sa-si bage referendumul in cur si i-as ameninta direct cu retragerea de la posturi a ambasadorilor.

        Reply
        1. Lilisan

           @cristihan  @EleninaNicuţ  @StefanTrifan :)) – da, ar fi o idee – nici nu trebuie sa o ambaleze mai diplomatic, ca-i strica din mojo!

          Reply
  124. OstapBender

    USL cititi aici:
    „M. Ponta porte atteinte à ce que l’Europe devrait avoir de plus sacré : la démocratie.”
    Adica, pentru Floricel, ca el sprehaneste in alte limbi:
    „Domnul Ponta atenteaza la ceea ce ar trebui sa fie cel mai sfant in Europa: la democratie.”
    Deci, Ponta si USL atenteza la democratie. Cand o spune francezul, te-ai ars.

    Reply
    1. OstapBender

      Precizare, tot pentru Floricel berlinel:
      Expresia „porter atteinte” se foleste de obicei in dreptul penal. Este o expresie din dreptul penal.

      Reply
    1. Gramofonu

       @Rezon N-are cum de la 7, lily tre’ sa fie prima. Incepe mai pe la al 2-lea prinzisor, asa, si tine pina spre dimineata, pe la 23.

      Reply
  125. OstapBender

    USL cititi aici:
    „M. Ponta porte atteinte à ce que l’Europe devrait avoir de plus sacré : la démocratie.”
    Adica, pentru Floricel, ca el sprehaneste in alte limbi:
    „Domnul Ponta atenteaza la ceea ce ar trebui sa fie cel mai sfant in Europa: democratia.”
    Deci, Ponta si USL atenteza la democratie. Cand o spune francezul, te-ai ars.

    Reply
    1. DanCanada

       @OstapBender Asta-mi-aduce aminte ca i-am vazut pe amindoi pacalicii vorbind la Ambasada Frantei. Se vedea si mai bine cit de dobitoci sint: o franceza de balta si poante absolut cretine. Ponta de ex.: cite limbi a vorbit el in ultimul timp, chiar si portugheza! Va dati seama?

      Reply
      1. OstapBender

         @DanCanada Expresia „porter atteinte” se foleste de obicei in dreptul penal. Este o expresie din dreptul penal.

        Reply
        1. OstapBender

           @EleninaNicuţ  Nu este o expresie uzuala. Nu se foloseste in  dialogul de toata ziua. Este o expresie foarte precisa care se refera la stricarea unei ordini, stricaciune  pasibila de o  pedeapsa.

          Reply
        2. EleninaNicuţ

           @OstapBender „porter atteinte” = a aduce atingere unei norme, reguli, drept, libertati etc. crede-ma, nu e specifica dreptului penal 🙂

          Reply
        3. OstapBender

           @EleninaNicuţ Am spus „nu este o expresie uzuala, care se foloseste in viata de zi cu zi” si „se foloseste de obicei in dreptul penal”. Pot da doua exemple.
           
          „porter atteinte à la vie privée”
          http://droit-finances.commentcamarche.net/legifrance/37-code-penal/89928/de-l-atteinte-a-la-vie-privee
           
          „porter atteinte à l’ordre public”
          http://www.legifrance.gouv.fr/affichCodeArticle.do?idArticle=LEGIARTI000023754426&cidTexte=LEGITEXT000006070987
           

          Reply
        4. EleninaNicuţ

           @OstapBender iar eu, care stau de 17 ani cu franceza juridica in gura, iti spun ca NU se foloseste DE NICIUN OBICEI in dreptul penal. si hai sa incheiem disputa asta ca se inchina deja oamenii astia :-))

          Reply
        5. OstapBender

           @EleninaNicuţ Daca apare in Codul penal, atunci ce e? Dar intrebarea asta ar trebui adresata celor responsabili. Pentru experienta limbii franceze pot aduce dovezi si argumente, daca e nevoie.

          Reply
        6. OstapBender

           @SimonaM Este o dezbatere intr-un „cadru democratic.” Expresia folosita de cei din Le Monde este foarte grava, ceea ce e foarte grav.

          Reply
        7. SimonaM

           @OstapBender Scoatem DEX-urile, dacă-i cazul!
           
          Eu vedeam mai sus cum spunea Elenina că lucrează cu franceză juridică de 17 ani. Nu văd nicio problemă în a-i da dreptate.
           
          Și în CP românesc se spune ”tentativă”. Asta nu face orice tentativă să fie o faptă extrem de gravă, de caz penal.
           
          Dacă tot e democrație, am zis și io. Acuma propun să și votăm.

          Reply
        8. EleninaNicuţ

          @OstapBender Tu commences à me gonfler 😀
           
          Code de commerce – Article L743-12-1
          « Nonobstant toute clause du contrat de travail, le greffier de tribunal de commerce salarié peut refuser à son employeur d’accomplir une mission lorsque celle-ci lui paraît contraire à sa conscience ou susceptible de porter atteinte à son indépendance. »

          Reply
        9. OstapBender

           @SimonaM Eu am dat spre exemplu Codul penal francez (vezi mai sus). Pentru franceza, „porter atteinte” nu inseamna doar asa o „tentativa”.
          Expresia in care apare cel mai frecvent este „porter atteinte à l’ordre public”. Daca faci asta, prin diferite mijloace, esti pasibil de o pedeapsa penala.

          Reply
        10. SimonaM

           @OstapBender Dumnezeule mare.
          Dădusem un exemplu de cuvânt care se interpretează în context. 
           
          Pentru eficiență, eu mă retrag din discuție. Nu are absolut niciun sens. Situația e gravă. Extrem de gravă. Gravissimă.

          Reply
        11. OstapBender

           @SimonaM Discriminare! Gravissima. Niciun „like” pentru nesuferitul asta pisalog de Bender.

          Reply
    1. Rezon

       @GabiDumitru Se vede treaba ca glumitele retardate ale lui Ponta, cu francofonia si alte limbi, n-au reusit sa convinga in Frabta

      Reply
    1. cristihan

       @_felix_ Sorry, no time for MRU right now… Sa vina sa dea de pamant cu nazistii de la dreapta lui Base, daca vrea sa fie util acum.

      Reply
    1. Alex D

       @Hongse „Eu nu mă răfuiesc cu presa, mă răfuiesc cu realitățile” (aici au sărit inimi la RTV și Realitatea)

      Reply
    1. Gramofonu

      Nu merge asa…pur si simplu nu merge.
      Daca nu spune nimic cu f, p si m, aia oricum nu pricep.

      Reply
        1. Hongse

          @teocharis@EleninaNicuţ
          Mai agresiv de-atâta e doar „Puie Monta”, da’ se supără CNA…
           

          Reply
    1. Hongse

      @Gramofonu
      Şi pe Europa:
      Antonescu: nu există listă
      Ponta am răspuns la listă
      CE: N-am primit niciun răspuns.
       

      Reply
    1. Lilisan

       @RezonDa, bun articol.  „M. Ponta porte atteinte à ce que l’Europe devrait avoir de plus sacré : la démocratie.”

      Reply
    2. OstapBender

       @Rezon Situatia e grava. Articolul din Le Monde este semnat ca „editorial”, deci asumat de intreaga echipa. De obicei articolele despre Ro le scria Mirel Bran. E grav nu doar prin asumarea editoriala dar si prin continut. USL, atentie, antentie, atentie! Este un MARE semnal de alarma. Trebuie sa fii plin de gem sau de jeleu sa nu intelegi.

      Reply
      1. picus

         @OstapBender  @Rezon E groasa rau. Le Monde e de stinga, stinga light, dar stinga. O afacere nu ajunge subiect de „editorial” decit daca e hiperimportanta. Iar ce spun ei acolo e de o precizie remarcabila.

        Reply
        1. OstapBender

           @picus  Le Monde era de centru, intre stanga Liberation si dreapta Le Figaro. Acum, de ceva vreme, e adevarat ca sunt de stanga light.

          Reply
  126. hope18

    Daca astia alde socaciu si altii din parlament sunt ” elita noastra ” situatia este f grava !!!! Suntem un popor pirdut

    Reply
    1. Merechene

       @SimonaM hai c-o sa-l tragaCristoiu mai mult de limba…”guritza mare…spune aaaaa” Base: aaooo….boicoooot! 

      Reply
  127. Rezon

    Opriti gratarele! Faceti nod la batista!  Dupa doua luni si jumatate de la investire, guvernul Ponta a luat, in sfarsit, prima masura economica: plata TVA la încasarea facturilor,.

    Reply
      1. EleninaNicuţ

         @Gramofonu  @Rezon cifra de afaceri sub 500.000 euro; plata facturii prin banca; faza e ca oricum nu se puteau incasa facturi de peste 5.000 decat prin banca.
         
        in alta ordine de idei, modificarea exigibilitatii la mijlocul perioadei fiscale (trimestrul, pt  majoritatea) va duce la o nebunie in declaratii.

        Reply
        1. Rosu

           @EleninaNicuţ  Ii doare in cur, pe romaneste. Voia Victoras sa arate si el ca e premieru’ si ca „lucreaza” nu sta numa’ cu paru’ pe Constitutie si cu secera si ciocanu’ pe Basescu.

          Reply
    1. Rosu

       @Rezon Ba, lasa, mai bine sa ne lase in pace, sa nu faca nimic, ca pe ce pun ei mana se duce naibii si si asa nu stam pe roze… Adica stam, dar pe partea cu ghimpii.

      Reply
        1. Hongse

          @cristihan
          Eh, acum încep şi eu să-i înţeleg pe ăia de ziceau că era mai bine pe vremea lui Ceauşescu: Era doar un post de TV (plus bulgarii) şi doar 2 ore de emisie, parţial color. N-aveai cum să te-ncurci.
           

          Reply
  128. DanCanada

    Am auzit ca Becali a zis ca emigreaza in Australia daca Base cistiga. Va dati seama cite se rezolva cu un singur vot? Crin se lasa de politica, scapam si de Becali… 🙂

    Reply
    1. anarchix

       @DanCanada Important e sa lase Noua Zeelanda in pace. Nu m-am gandit niciodata la varianta asta, dar uitandu-ma la site-urile de emigrare, NZ pare o varianta super buna. Suprafata comparabila cu cea a RO si numai 4 mil de oameni. Pamantul e probabil dirt cheap.
       
      Just a thought…

      Reply
      1. DanCanada

         @anarchix Am vazut niste statistici cum ca NZ are cei mai incoruptibili functionari. Probabil pentru ca e asa departe de RO. S-ar schimba situatia daca de-alde Becali si alti boi tabarasc pe ea.

        Reply
        1. anarchix

           @DanCanada Vad ca si Gun Laws sunt mai degraba liberale comparativ cu alte natii din Pacific. De ce naiba avea impresia ca erau la fel de sissies ca astia in UK?

          Reply
      1. Hongse

        @SimonaM@anarchix
        Da da, ăsta trebuie păstrat! Dacă cumva îl doare gâtul să-i dea apă, sucuri energizante, da’ să vorbească! 😀
         

        Reply
        1. SimonaM

           @Yeba Era vorbire în curs și mai la vale. Socaciu. Memorabil. Sper să existe înregistrări.

          Reply
        2. Yeba

           @SimonaM  la vale, da. E de la Livefyre… eu citesc de la deal spre vale şi nu vreau să ratez. Şi văd numai înregistrări, după recomandările de pe-aici.

          Reply
        3. SimonaM

           @Yeba De câteva zile, indiferent cum aș citi, tot capie se rezultă că ajung.
          Cunosc. Sorry, altădată bag și subiectul. 🙂

          Reply
  129. Never G

    Socaciu calca pe constitutie cu bocancii usl sustinand ca doar parlamentul, „cei alesi” au dreptul sa decida, nu cetatenii romani.

    Reply
  130. EleninaNicuţ

    dat fiind faptul ca-s de pe Arges in gios (partea cu malu’ nu se aplica pt a evita interpretari gresite), am pregatit o balada pt. 29.07:
     
    „Dă, Doamne, pe lume
    O ploaie cu spume,
    Sa facă pâraie,
    Sa curgă şiroaie,
    Apele să crească,
    Votantu’ sa-mi opreasca”
     
    p.s. Manole, sa nu te superi, tata, ca e pt o cauza nobila si oricum n-aveai drept de autor, ca e balada 😀

    Reply
  131. SimonaM

    Merita ascultat tembelul de Socaciu pe B1.
    Românii nu sunt competenți să decidă pe tema Parlamentului (referendumul din 2007. Dar sunt competenți să decidă demiterea Președintelui.

    Reply
    1. Rezon

       @SimonaM Poporul e bun si-l lingusim cand ne convine. Cand ne contrazice, ne cacam in capul lui, ca e prost si nu stie chirurgie politica.

      Reply
  132. Rezon

    Socaciu: „Chestiunea asta cu unicameral-bicameral nu e de competenta poporului roman!”
    Parerea unui uselist despre poporul pe care-l cheama acum sa-i legitimeze puciul.

    Reply
    1. Rosu

       @Rezon  Inregistrat, pastrat bine, dat pe youtube, Facebook, alea toate. Cine are ocazia – faceti-o! Maine vine Ponta si zice ca a uitat asta un cuvant pe undeva…

      Reply
    2. adina

       @Rezon el tot roman e, deci out din lista competentilor. Asta daca nu cumva se revendica din popoarele de la est, mai la est de Nistru asa…

      Reply
  133. Hongse

    Reducem secţiile de votare în străinătate pentru că nu-s decât 2-3 milioane, nu-i aşa, dar USL vrea mai multe şecţii de votare pe litoral unde nu vor fi mai puţin de 50-60000 de oameni. Da’s d’ai noştri, oameni de bine.
     

    Reply
      1. Merechene

         @anarchix  @Hongse ia uite-l si pe asta, se duce la sindicalisti! :))) du-te, ba, la Cazino, la Melody, ca acolo e misto. vezi si tzatze goale.    cam asa era pe vremuri.

        Reply
      1. Hongse

        @Glook
        Exact. şi de-aici chestia cu două zile de vot, prima la domiţil, a doua vacanţa promisă…
         

        Reply
  134. Yeba

    Ne ia Ponta pe toţi la imaginaţie, păcat că n-a avut condiţii când era mic şi a trebuit să plagieze. Deci i-a dat Comisiei UN RĂSPUNS INSUFICIENT DE PRECIS, am auzit în filmuleţul pus aici link, am zis că poate n-am înţeles aşa pe fugă, am închis, acum văd că scrie negru pe alb, în româneşte, şi întreb: aţi fi crezut că este posibil?

    Reply
  135. hope18

    Impuscati-l pe idiotul ala de la b1(cantaretul,am uitat cum il cheama), ca deja a inceput sa-l chinuie prostia

    Reply
    1. Beavix

       @hope18 Cum naiba ajung la emisiuni idioții ăștia? Îi invită televiziunile nominal, sau trimite partidul pe cine vrea? De când a ajuns și Socaciu expert în Constituție și legi?

      Reply
        1. teocharis

           @sanantonio  @Beavix cine dreak ii asculta pe aia
          problema e alta: au disparut cele doua picioare care ne dor de sub masa b1tv

          Reply
        1. Hongse

          @Beavix
          Aha, mersi. Cred că din când în când ar trebui să verific şi irealităţile sau antenele, just in case.
          Cum a fost?
           

          Reply
        2. Beavix

           @Hongse Băsescu fost în general OK, deși în continuare am senzația că e cam obosit. Moderatorul (Dan Suciu) nu l-a șicanat prea tare.

          Reply
  136. tiestoster

    Related topic: Bun, acum ca IML a facut publica minciuna cu AN, as fi curios ce se intampla cu mafia de la Floreasca. Cred ca le cam țâțâie un pic posterioarele. Sau sper să, anyway.

    Reply
  137. OstapBender

    Privitor la declaratiile lui Frau Campeanu de a crea conditii propice. Propun, una, sa vorbeasca si cu Romica Jurca, a doua, sa asigure cetatenilor masaje cu stampila.

    Reply
  138. Merechene

    poporul de la B1 ar trebui sa induca subliminal si ideea asta: nu va prezentati la un referendum ilegal! refuzati sa participati la o frauda! cuvantul Boicot trebuie sa se propage ca o barfa de-aia super strong. ati auzit ca??? ooo, da??? asa facem! Boicotam! 

    Reply
  139. Rezon

    :Legal vorbind, se poate organiza contratombola „Fetele de la Capalna, coborate de pe Muntele Gaina, doar pentru voi”?

    Reply
  140. OstapBender

    Referendumul din 29 iulie este una dintre rarele ocazii de a arata ca si neparticiparea poate contribui la democratie.

    Reply
    1. Rosu

       @OstapBender Hai sa ne intelegem, ca ne certam ca prostii, sincer: faptul ca se propune BOICOT nu inseamna ca se propune „neparticiparea”, ci ca se propune refuzul unei intreprinderi ilegitime. In functie de evolutia razboiului vom sti (Doamne ajuta!) cum sa raspundem uneltirilor. Dar NU e neparticipare, e BOICOT. Tea Party!

      Reply
      1. OstapBender

         @Rosu Pai, daca e sa facem distinctii fine, atunci putem vorbi de o neparticipare pasiva si de o neparticipare activa, in care se incadreaza boicotul. Este ce am spus, o neparticipare care contribuie la democratie. Ar putea sa faca cineva si o prezentare PowerPoint cu slide-uri si sa-i dea drumul pe net, asa cum circula alea cu pisicute, ca inteleaga toate sercretarele bugetare de ce NU trebuie sa participe activ la referendum.

        Reply
    1. Merechene

       @cristihan DA! in ziua alegerilor as pune urne in pietele din marile orase si as chema oamenii sa voteze simbolic pentru BOICOT! trebuie sa stie tot poporul ca mai exista si optiunea asta! sa fii impotriva referendumului!

      Reply
        1. sanantonio

           @Glook Ba e și cu mici și cu bere, dar plătim nemțește, ca un omagiu adus Angelei Merkel.

          Reply
      1. sanantonio

         @Merechene  @cristihan De trecut la catastif. Pîn-acum avem 2 propuneri: 1) tricou marca BOICOT/DIICOTș 2) urne de piață. Între timp a mai apărut una cu concerte și chestii, deci avem 3)
        Cine se mai înscrie la tombola Boicotului de Caniculă?

        Reply
        1. teocharis

           @sanantonio  @Merechene  @cristihan e e obligatorie o tombola boicot ca masura de retorsiune la tombola lui dragnea
           
          nu stiu insa daca mai exista PDL

          Reply
  141. nightmare_48

    ========VOTANTULE USL !!!!===========
     
    Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU ca IZOLEAZA Romania ???
    Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU care ATACA Institutiile Statului???
    Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU care nu respecta CURTEA CONSTITUTIONALA ???
    Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU care arunca Romania in HAOS ECONOMIC ???
    Esti satisfacut si multumit ca vei plati la Banci mai mult decat trebuie ,desi Euro trebuia sa scada ,pentru ca diaspora vine in vacantza in Romania si intra in tara multa valuta???
    Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU ca Romania va primi SANCTIUNI si cu siguranta nu o sa mai poti sa calatoresti si sa muncesti in statele UE,doar cu Buletinul??
    Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU ca te foloseste pe tine in LUPTA SI URA LUI PERSONALA contra Presedintelui???
    Traian Basescu este pe sfarsitul mandatului si nu mai candideaza ,dar pentru POLITICIANUL TAU asta nu conteaza ,NU TE RESPECTA SI NU-L INTERESEAZA NEVOILE TALE .
    PENTRU POLITICIANUL TAU ,votantule USL esti BUN pentru a fi MASA DE MANEVRA.
    CE-A FACUT PANA ACUM PENTRU TINE POLITICIANUL TAU ,votantule USL ???
     
     
    http://www.youtube.com/watch?v=hZw8DTIseSE
     

    Reply
  142. hope18

    Cata parsivenie!!! Campeanca :”e simplu.Exista o putere care trebuie sa plece si una care sa vina” Da „fa”,dar asta se face prin ALEGERI PARLAMENTARE nu prin referendum.Astia sunt in stare sa spuna, dupa referendum ,ca i-am ales pe ei si nu mai este nevoie de parlamentare,pt ca lor le clar ca boborul ii vrea.

    Reply
    1. Rezon

       @hope18 Ma doare capul. Cica de ce a facut Basescu credit la FMI? Dar voua de ce va tremura chilotii acum ca v-ar putea pica acordul cu FMI? Nu cumva fiindca alternativa ar fi ca Romania sa se imprumute la dobanzi duble pe piata privata de capital?

      Reply
      1. Hongse

        @Rezon@hope18
        Eu cred că nu le pasă. În afară e dobânzi (pe care oricum nu le plătesc ei) piaţa privată nu le impune condiţii cum ar fi „bă, cheltuiţi pe ce trebuie nu risipiţi pe ce vrea muşchii voştri”.
         

        Reply
        1. SimonaM

           @Hongse  @Rezon  @hope18 Ha. Sunt curioasă care-i banca aia care ar împrumuta acum USL-ul.

          Reply
        2. Hongse

          @SimonaM@Rezon@hope18
          Probabil s-or găsi ceva printre idolii lui Che Gheponta şi tov. Marga…
           

          Reply
      2. Beavix

         @Rezon  @hope18 Puțin gaz pentru focul USL-iștilor fără minte:
        De ce a făcut Băsescu credit la FMI? Răspuns: ca să-și cumpere casa din Mihăileanu! :))

        Reply
      3. SimonaM

         @Rezon  @hope18 La cum vobește, și mintea ei e dusă cu neamțul ăla mic care ascunde lucrurile…

        Reply
        1. Rezon

           @hope18 Ce as mai rade sa-l vad pe Antonescu iesind la ceas de seara sa anunte masuri de austeritate absolut necesare… Schieß nicht!, Herr Semaca!  Ich bin ein Berliner!
           

          Reply
    1. EleninaNicuţ

       @cristihan a bagat si el cu „sarcina probei”. moaaama, de data asta chiar am nimerit-o :-))

      Reply
      1. Rezon

        @EleninaNicuţ@cristihan
         
        „Toata povestea este deci despre Parlament si o decizie a acestuia. „Poporule, zice Parlamentul, o situatie exceptional de grava s-a produs, o abatere constitutionala grava a Presedintelui. Noi am zis ca gata, il suspendam. Dar zi dumneata, nu-i asa ca avem dreptate si trebuie suspendat samd?”
        Deci aici nu este o situatie electorala normala, este altceva. Cine crede ca se afla intr-un scenariu electoral clasic, e parasutat din alt film.”

        Reply
    2. teocharis

       @cristihan DPA greseste: in contextul dat, strategia aleasa, i.e. de a transmite mesajul de neparticipare doar sublimimal,  este buna
       
      orice alta strategie ar fi fost desfiintata timp de 3 saptamani24 h de tv si analistii „prieteni” ceea ce ar fi putut duce la pierderea  „pe bune” (prin atingerea cvorumului) a referendumului

      Reply
      1. Rosu

         @teocharis  Rationamentul tau e corect cu o conditie, esentiala: ca „subliminalul” sa nu fie doar in inchipuirea unora. 🙂

        Reply
      2. cristihan

         @teocharis Pozitia echivoca a lui Basescu trebuie balansata de pozitia fara echivoc a celor care sunt de partea lui (chiar si prin exagerare).

        Reply
        1. Never G

           @cristihan  @teocharis Lasati-l in pace frate pe Basescu! El trebuie intai sa-i faca pe oameni sa inteleaga ce se petrece. Asta va fi pana aproape de data referendumului. Apoi va transmite sau nu „boicot”.

          Reply
        2. cristihan

           @Never G  @teocharis Corect. USL ii va oferi saptamana asta ocazia sa spuna ca regulile nu se schimba in timpul jocului si ca urmare se vede nevoit sa ceara sustinatorilor sa nu se prezinte la vot.

          Reply
    3. Beavix

       @cristihan Eu i-aș zice lui Aligică că la nivel de principii are dreptate. Însă în ceea ce privește jocul electoral nu face decât să chibițeze, prematur, de pe marginea terenului.

      Reply
    1. Lilisan

      Din indicatii: „Vă recomandăm ca premiile oferite să nu fie mari ca valoare, dar în număr cât mai mare. ATENŢIE: Participarea la tombolă nu va fi condiţionată de opţiunea alegătorilor cu privire la votul de la referendum, ci numai de participare”

      Reply
    2. Shaq

       @Lilisan ‘Un rol important l-ar putea avea zânele şi clownii, întrucât PSD doreşte „organizarea unor secţii de votare a unor spectacole sau locuri de joacă (evenimente cu clowni, baloane, zâne, bicilete, etc.) pentru copiii ai căror însoţitori fac dovada paticipării la vot”.’
      Clowni nu o sa fie problema sa gaseasca.

      Reply
      1. BarbuMateescu

         @SimonaM  @Rezon Teza lor ar fi: „Bleen face campanie USL. De ani de zile el a fost infiltrat. A scris ce trebuia. A păcălit lumea. Ca să-şi dovedească falsa fidelitate a marşat împotriva lui Geoană în 2009 (maxima dovadă că e pro-Băsescu). Acum însă e momentul. Momentul crucial. Bleen îşi dă arama pe faţă. Îşi pregăteşte degetele. Mângâie tastatura. Începe să scrie. În clipa decisivă, el dă lovitura de graţie. Operaţiunea reuşeşte.”
         
        Unde s-a ajuns…

        Reply
        1. Yeba

           @BarbuMateescu  , teza ca teza, dar ce argumente pro-vot au? De ce n-au îndoieli? Nu am FB ţi vreau să rezist aşa.

          Reply
        2. adina

           @BarbuMateescu  @SimonaM  @Rezon pai voi nu stiati ca bleen e agent secret din „agenturili secrete” ? 🙂

          Reply
    1. hope18

       @Rezon
       Asta trebuie.Sa se STIE despre ce este vorba.Trebuie insa contracarata tentativa usl de a mitui populatia ca sa voteze.

      Reply
    2. Florina

       @Rezon 
       
      Sînt mulţi infiltraţi, au misiune. Să faci paralela USL a căştigat localele prin neprezentarea electoratului de dreapta la vot, cu neparticiparea la referendum, nu e prostie, e cu scop precis.

      Reply
  143. OstapBender

    „criticcotcodac” ca gasit bresa, a gasit fisura! Traian Basescu foloseste coperta constitutiei ignorand, atentie, „drepturile de autor”. Adica, nu doar ca incalca litera si spiritul constitutiei, dar acum incalca si coperta constitutiei. Pai constitutia cu coperta cu tot e a poporului, a natiunii, bre, bre!

    Reply
    1. adina

       @OstapBender autorul e mort si ingropat (iorgovan, pt. novici, doar mergem la originalul original) dar platile pentru drepturile de autor se fac in contul bunicutei.

      Reply
    1. Hongse

      @Rosu
      Ăştia citesc MB. Mă simt plagiat, eu am zis să renunţe la „două zile până ne iese 50%” că pute de-ţi mută nasul şi să bage tare pe ” să le creezi şi condiţiile ca să-şi exercite acest drept”. S-au comformat…
       

      Reply
      1. Rosu

         @Hongse Io de ce credeti ca am zis ca sa vorbiti mai putin 🙂
        Au nu stiti ca astia sunt cu plagiatele?

        Reply
    2. Gramofonu

       @Rosu „Sindicatele si patronatele vor 250 de zile libere pe an”
      „Sindicatele si patronatele vor salariu minim de 3000E pe Luna”
      „Sindicatele si patronatele vor hirtie igienica roz”

      Reply
    3. Yeba

       @Rosu , La Granny Câmpeanu nu mă mir, ea a votat şi-n 46 şi ştie recuzita. O să dea o OUG că votul e obligatoriu în ţară şi interzis în diaspora.

      Reply
    4. Never G

       @Rosu Doar  l. Pop a dat ordonanta prin care se retine pe statul de plata cotizatia. De ce credeti?

      Reply
  144. newman

    Boicotul mi se pare logic si corect pentru ca nu Basescu a convocat referendumul. Cel care acuza trebuie sa aduca dovada: cel care a convocat oamenii la referendum (USL) are datoria de a dovedi c-a avut dreptate, cu proba votului. Acuzatul – Basescu – nu are nicio obligatie in acest proces. Nu el trebuie sa se dezvinovateasca, nu el trebuie sa aduca proba ca are dreptate. Asta se-ntampla doar in comunism. In lumea civilizata, acuzatorul trebuie sa aduca proba acuzarii, iar proba acuzarii a fost ca: “80% dintre romani nu-l mai vrea”. Asteptam proba…
     

    Reply
  145. cristihan

    Poftim si de la PDL: http://www.evz.ro/detalii/stiri/vasile-blaga-pdl-nu-va-recunoaste-un-referndum-la-care-participa-mai-putin-de-50-plus-un-992172.html

    Reply
    1. picus

       @cristihan numai el stie ce voia de fapt sa spuna. Pesemne, PDL vrea si el sa scape de Basescu. Ar fi coerent cu felul in care au actionat pina acum.
      In orice caz, il auzeam adineauri pa TRU la B1 bombanind impotriva ideii de boicot (sustinuta cu titlu personal in emisiune de Mircea Marian).

      Reply
      1. Geo_B

         @picus  @cristihan Da-mi voie sa cred ca daca incearca sa scape de Basescu isi semneaza sinuciderea.

        Reply
      1. abis

         @cristihan Inca una de la Blaga:
         
        De altfel, observaţi, nu am comentat, deşi mi s-a părut incorect ca în secţiile de votare practic să existe un singur reprezentant al celor care îl susţin pe preşedinte la referendum, adică al PDL-ului şi cinci reprezentanţi ai celorlalte formaţiuni politice
         
        Si adica ma rog frumos de ce nu a comentat?!

        Reply
      2. teocharis

         @abis  @cristihan se vor imbufna solemn , dar vor conchide ca nu se poate „sesiza” nimeni
         

        Reply
  146. Rosu

    O recomandare imi permit si eu, ca vad ca ne certam aici pe cine ce va face la referendum: hai sa vorbim mai putin si sa ne gandim si sa ascultam mai mult. Pana pe 29 dimineata mai sunt aprox. 13 zile. Luati cu sare, luati cu multa rabdare.
    Vorba unui umorist de talent (parafrazand): sa nu ne bem banii de bere!

    Reply
  147. Rosu

    Buun, haideti ca va mai dau una de ris. De la foto-modelul liberalist:
     
    „Atata vreme cat PNL face parte din coalitia de guvernare si este membru al echipei de guvernare, aceasta cota unica nu se va modifica. Nu exista niciun fel de risc sa se modifice cota de 16%. Programul economic al USL a fost anuntat cu mult timp in urma si de atunci am vorbit clar si fara echivoc, si noi si partenerii nostri din PSD, ca mentinem cota unica de impozitare de 16% atat pentru impozitul pe profit cat si pentru impozitul pe venit. Exista posibilitara, fara sa fie o certitudine, sa se introduca doua cote regresive de 12% si de 8% pentru impozitul pe venit pentru cei care au venituri reduse. Vom vedea in practica daca bugetul tine, daca bugetul poate permite”, a declarat liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu
     
    Adica nu modificam cota unica de 16%, jur, poate doar sa o schimbam cu una progresiva…

    Reply
    1. SimonaM

       @Rosu Dementă aia cu cota regresivă :))))
      Așa mi-ar plăcea să le spună cineva public că sunt niște idioți și n-au proprietatea termenilor.

      Reply
      1. Rosu

         @SimonaM Sunt atata de imbatati de succesul imens (asa il percep ei) incat vorbesc „liber” si scot asemenea rahaturi, perle ale fracturii logice, performante uluitoare in ridicol si non-sens.

        Reply
      2. Gramofonu

         @SimonaM  @Rosu
        http://dexonline.ro/definitie/regresiv
        „Mișcare regresivă = mișcare care se face în direcția inversă celei normale.”
         
        Depinde din ce parte te uiti.
        Prin urmare, ei considera ca e normal sa creasca impozitele.
         
        Aveti prima pagina pentru ziarele de miine: „GUVERNUL PONTA CONSIDERA CA IMPOZITELE SINT PREA MICI”

        Reply
        1. SimonaM

           @Gramofonu  @Rosu Taxare regresivă ar însemna o taxă cu atât mai mică în procent cu cât valoarea taxată e mai mare.
          Nimeni nu le-a zis până acum că sunt dobitoci.

          Reply
        2. cristihan

           @Gramofonu  @SimonaM  @Rosu Cota regresiva inseamna aplicarea unui % de impozit mai mic pe masura ce veniturile cresc. Si este de fapt impropriu spus cota regresiva, de fapt se refera mai degraba la anumite taxe fixe (de ex, taxa tv) care, raportate la veniturile totale, devin din ce in ce mai mici pe masura ce veniturile cresc. Deci nu prea exista cota regresiva, in sensul in care exista cota progresiva. uslistii mananca acelasi meniu ca intotdeauna. Punct.

          Reply
        3. Gramofonu

           @cristihan  @SimonaM  
          Problema e ca voi cautati logica unde nu e.
          De-aia doar 20% din cetateni inteleg ce se intimpla, pentru ca nu stiti sa explicati frumos, asa cum o face zilnic A3.
          Ala model de comunicare.

          Reply
  148. newman

    Bravo Bleen. Foarte lucida analiza. Aici nu mai e vorba de relegitimarea lui Basescu. Asta nu mai este posibil acum cu un popor imbecilizat. Nu exista nici o sansa sa castige corect referendumul. Aici e vorba de salvarea democratiei. Chiar cu sacrificiul lui Basescu. El sper si cred ca intelege asta. Meciul trebuie condus in prelungiri. Dupa aia mai vedem noi. Vezi exemplul lui Chelsea in Champions League. Pentru ca, dragii moshului, daca beliti mai bine ochii la ultimele lui discursuri publice, observam ca, el insusi, a spus, e adevarat, voalat, dar clar, sa boicotam referendumul, de cel putin 3 ori, si o va mai repeta, pana va intalege toata pulimea: 1.”romanii nu vor participa la acest mod de a face politica”; 2. „Romanii nu vor participa la acest joc necinstit; 3. „romanii nu vor participa la un lucru necinstit”. Ce vreti mai mult? Sa va deseneze?  Nu va putea spune cu gura lui, cu subiect si predicat, sa nu participam! Desi cineva din antujalul lui (Lazaroiu de ex.) va trebui s-o spuna limpede pe la sfarsitul campaniei, sa inteleaga toata prostimea… 
     

    Reply
    1. Sam85

       @newman Eu cred ca prin declaratiile astea el incearca sa demobilizeze votantii pro-suspendare, in nici un caz propriul electorat.

      Reply
  149. adina

    la gandul.live
     
    Victor Ponta: Nu vom coabita cu un preşedinte ilegitim. Ce poţi să discuţi cu un preşedinte pe care poporul nu-l vrea în funcţie. El a declarat că vrea să se întoarcă la Cotroceni. Noi ne dorim decizia populară. Sunt convins că vor veni 9 milioane, dacă nu vor veni, dar majoritatea va vota împotrivă, va fi un preşedinte ilegitim, îi vom cere demisia.
     
    si niste minciuni gogonate. Sau ar trebui sa zic gogosate:
    Victor Ponta : Acum trebuie să votăm după ultima decizie a Curţii Constituţionale.
    Victor Ponta: Comisia de etică se va pronunţa foarte rapid. Voi respecta decizia comisiei.
    Victor Ponta: Nu există o legătură între suspendare şi plagiat.
    Victor Ponta: Nu am mai vorbit cu Adrian Năstase (aici trebuia intrebat cand, inainte sau dupa Rahova)
     
    si inca un lucru – poporule sa tii minte asta:
    Victor Ponta: Nu voi coabita cu Băsescu. Dacă va câştiga, domnul Băsescu va avea dreptul să spună cu cine doreşte să guverneze, eu voi considera că Guvernul USL nu are legitimitate. Voi face ce decide poporul la vot. Dacă poporul îl vrea preşedinte pe Traian Băsescu, voi face ce zice poporul.
     
    http://www.gandul.info/news/gandul-live-victor-ponta-nu-voi-coabita-cu-traian-basescu-daca-poporul-il-vrea-presedinte-voi-face-ce-zice-poporul-9865342
     

    Reply
    1. sanantonio

       @severmihail A trimis-o Marga la alt birou.  A ajuns scrisoarea lui la Direcția de Salubrizare și ăia, proști, cînd au văzut cine e semnat-o au trimis-o la reciclat. Ori o fi fost e-mail, și în cazul ăsta ar trebui căutată pe la spam.

      Reply
    2. Rezon

       @severmihail Iesirea Comisiei Europene semnalizeaza ferm cel putin doua lucruri:
      1) Comisia nu lasa balta subiectul, se asteapta ca Ponta sa-si respecte angajamentele, cat mai rapid
      2) Comisia pune piciorul in prag si demonteaza miciunile lui Ponta spuse dupa intoarcerea in tara

      Reply
    1. teocharis

       @Rezon oare cine a lansat teza asta cretina cu ura fata de TB
       
      mai combatea unul de dimineata p-aici cu „valul de ura”
       
      si eu ii urasc pe bolshevici, de ce nu se sesizeaza niciun soci-olog

      Reply
      1. Rezon

         @teocharis Ura fata de TB exista. O cunosc foarte bine, din propria familie sau printre fosti colegi. De partea cealalta, exista uri opuse: fata de Iliescu, fata de Nastase etc. Nu e nimic cretin in a recunoaste realitatea si a-i da numele real.

        Reply
      2. Rezon

         @teocharis Barbu e un sociolog foarte bun, care face un serviciu public, pe care nu-l face aproape niciun om de meserie in tara asta – sa adune datele existente si sa incerce o analiza cat mai putin partinitoare. Daca ne agatam de 2-3 cuvinte din titlu si ignoram analiza, o facem pe socoteala noastra.

        Reply
      3. BarbuMateescu

         @teocharis  Nu, nu e ură faţă de Traian Băsescu, e vorba de un dezacord fundamentat pe diferenţe ideologice, caracterizat printr-o exprimare adecvată, calmă şi raţională a motivelor. Mda.
         
        Ura ta nu face ca ura altora să nu existe.
         
        N-am văzut scuzele pentru comentariul cu „sociologul p..ii”, ţi-am răspuns mai jos cu cifre.
         
        Ori de câte ori se dă un link către blogul meu sari cu poante de cartier slăbuţ şi slăbuţe
        („soci-olog”, „sociologul p…ii”), este evident că te faci de râs în faţa tuturor şi atât. Nu înţeleg de ce eşti atât de pornit pe mine şi nici nu-mi pasă, dar show-ul e amuzant.

        Reply
        1. Rezon

           @BarbuMateescu  @teocharis Mda… Putin autocontrol n-ar strica. Nu se stie niciodata cand vei da ochii in viata reala cu un comentator de pe Blogary. Iar cand se va intampla, ar fi pacat sa nu te poti uita in ochii lui pentru ca l-ai insultat gratuit pe vremea cand erati doar doua nick-uri

          Reply
    1. SimonaM

       @revealer LMFAO
      Nu le-ajung primarii, CJ-urile, ministerele, Parlamentul, primul ministru, președintele interimar :))))))))

      Reply
    2. sanantonio

       @revealer alta care a trecut pe gheață, iarba nu mai însemna nimic pentru ea. Să-l ia de mînuță pe Crin și să-l cunoască mai îndeaproape pe Charlie, dacă Joint-urile-i lasă reci.

      Reply
  150. OstapBender

    Cum vor sta uselistii cu urnele in piata si cu un clopotel exact ca ei de la Armata salvarii, ca in filmele de Craciun. Cling, cling, cling, Haideti la vot, cling, cling, cling.

    Reply
  151. Shaq

    „Spaniolii ameninta cu greva generala daca guvernul nu renunta la masurile de austeritate.” (hotnews)
     Asta e speranta USL, un haos imens prin Europa (Spania, Greci etc.), ca sa mai uite lumea de ei.
     

    Reply
  152. SimonaM

    Văd că ne scapă esențialul. 
     
    Noi facem ce spune Băsescu, sau Băsescu e acolo ca să facă ce ne-a promis?
    Se tot bate toba pe salvarea lui Băsescu, și uităm de esențial. Eu l-am votat pentru ce-a promis. Reformă, stat de drept, modernizarea țării. Nu pentru că e deștept, are vână, e căpitan de navă, bărbat de stat sau mai știu eu ce.
    Voi de ce l-ați votat pe Băsescu? Mai țineți minte?

    Reply
    1. bilbofil

       @SimonaM Pentru că și-a jucat cariera și libertatea pe reformarea justiției și a economicei, validată la vot, nu la masa verde. Pe partea cu finanțarea mafiei a rămas restant, cu consecințele de acum.

      Reply
      1. sanantonio

         @bilbofil, era cît p-aci să te plac, dar dăduși cu mucii-n fasole pe finală: Cum adică are restanțe la finanțarea mafiei? Păi ce pîrgii are el de tăiere a finanțării? El a făcut ce i-a permis legea să facă împotriva mafiei, să dea libertateși să vegheze la independența Justiției. Chestia cu reforma economică, iar nu mi-e clară. Ce anume a făcut Băse pe partea asta? Care erau atribuțiile lui pe subiect?

        Reply
        1. bilbofil

           @sanantonio O paranteză. Formal, participarea lui Crin Antonescu la un miting USL nu este neconstituțională. Faptul că președintele nu aparțiune unui partid înseamnă doar că președintele nu își poate asuma angajamente private pe perioada cît este în funcție. Problema d-lui Antonescu este că este într-un grav conflict de interese (și nu doar atît) participînd ca președinte interimar la campania pentru demiterea președintelui ales. Paranteză închisă.
          L-am votat pe Băsescu în calitate nu doar de prezidențiabil, ci și de lider al Alianței DA, respectiv de port-drapel al PDL. Între 2004-2007 și 2008-2011 a avut cel puțin formal aliați în Guvern și, cel puțin între 2009-2011 relații excelente cu premierul.
          Am așteptat ca guvernările DA sau măcar PDL&c. să ia măsuri care să ducă la emanciparea de centru a administrației locale, la reducerea drastică a procedurilor birocratice care amplifică arbitrariul și corupția dincolo de inevitabilii „bani pentru partid”.
          De altfel problema uriașă PDL (și a întregii clase politice) este că probabil cea mai mare parte a „banilor pentru partid” sfîrșește prin a fi „bani de la partid” pentru băieți deștepți. De aici disperarea politicienilor din toate taberele și mercantilismul lor, atît de bine argumentat de d-l Ghișe.
          Nu erau măsuri pe care tbasescu să le ia singur, ci ar fi trebuit așezate masa de lucru a Guvernului și duse la bun sfîrșit acolo.
          Să dau cîteva exemple de lucruri începute, dar, din diverse motive, nu neapărat de competența directă a Președintelui României, neduse la capăt. Un început, inevitabil sortit eșecului în acea formă a fost reorganizarea administrativ-teritorială. Un alt pas, făcut din păcate prea tîrziu a fost Legea educației care descentralizează finanțarea unităților de învățămînt. Un început rămas în suspensie, pentru că subiectul a fost deschis după declanșarea crizei economice,  a fost nevoia stringentă de reformare a sistemului de contribuții publice.

          Reply
        2. sanantonio

           @bilbofil, formal, participarea unui președinte la mitinguri partizane sînt neconstituționale. În rest, excelent!

          Reply
        3. bilbofil

           @sanantonio Care este diferența dintre un miting partizan și un congres de partid ori o școală de vară? Băsescu, dar și Iliescu au participat ca preșeedinți la evenimente ale partidelor. Formal, mitingul USL de acum nu este unul electoral ci pe o problemă de un real interes național. Dacă USL ar fi organizat un miting de protest împotriva caniculei sau un congres de unificare ar mai fi fost neconstituțional?
          În rest, mulțumesc.
          A, la ce am postat mai sus ar trebui să adaug vorba românească: „… că de dușmani mă apăr și singur!”  

          Reply
        4. sanantonio

           @bilbofil Dă-mi voie să te citez chiar din postarea la care ți-am răspuns: ”Faptul că președintele nu aparțiune unui partid înseamnă doar că președintele nu își poate asuma angajamente private pe perioada cît este în funcție”. Prin participarea la mitingul politic, nu ca invitație la o școală sau un șpriș de vară, președintele și-a asumat angajamente private.

          Reply
    2. Rezon

       @SimonaM
       
      Pana la urma, suntem _inca_ cetateni liberi. Fiecare isi ia decizia proprie si incearca sa-i convinga pe altii cu forta argumentelor.
       
      Cine e convins de varianta boicotului, va boicota. CIne crede in participare si in votul NU, va vota NU. Sunt convins ca si unii si altii o vor face cu buna credinta, asa ca, dincolo de argumente si contra-argumente, trebuie sa ne respectam deciziile. 29 iulie va veni si va trece. Vom avea destule de facut si dupa aceea.

      Reply
      1. SimonaM

         @Rezon Fair enough. 
        Am observat că mulți dintre noi au încă obsesia tătucului (”să ne spună X ce să facem”) și așteptarea unui nou giizăs (NR, MRU) etc. Ar fi timpul să trecem la nivelul următor și să ne bazăm alegerile pe principii, și să le pretindem aleșilor noștri să le respecte.

        Reply
        1. Beavix

           @SimonaM  A ține cont de tactica electorală a unui candidat pe care se presupune că-l susții, nu înseamnă că el devine Gizăs sau tătuc. E regula de bază în jocul politic și electoral. De acord cu respectarea principiilor, însă până la apariția unui partid cu candidați animați de principii solide, defilăm cu ce avem.

          Reply
        2. Beavix

           @SimonaM probabi că nici tu nu înțelegi ce mai zic unii dintre noi (tot mai puțini aici pe Blogary), de le atribui automat obsesia tătucului.

          Reply
        3. SimonaM

           @Beavix Dacă nu poți hotărî ce vrei și ce susții, și aștepți să-ți spună un altul ce să faci, să mă scuzi dar e un fel de sindromul tătucului.
           
          Nu-i contest calitățile lui Băsescu. Dar același sprijin l-ar avea de la mine și Monica Macovei, Angela Merkel, Zâna Măseluță sau Peter Pan dacă ar susține ceea ce doresc eu. 
           
          Încerc să spun că ar trebui ca politicienii să ne reprezinte pe noi, nu să ne spună nouă ce să facem.
          Nici așa nu se înțelege?
           

          Reply
        4. Beavix

           @SimonaM Offf… nu e „un altul”, e tocmai politicianul care simt că mă reprezintă. Și din acest motiv sunt interesat să-l susțin. Cum îl susțin? Printr-un vot favorabil lui. Acuma, la alegerile normale, ar fi simplu. La referendumul ăsta lucrurile se complică. Tocmai de aia, ca susținător al acelui politician, eu trebuie să țin cont de tactica pe care și-o alege el, pentru că el participă la competiție, nu eu. Și oricum are la dispoziție mult mai multe informații despre desfășurarea ostilităților decât mine. E regula elementară a jocului politic pentru noi, ăia cu ștampila.
           
          Putem filosofa toată ziua despre cât de ilegitim e referendumul ăsta, însă asta nu schimbă cu nimic situația. A fost o porcărie, va fi un referendum. Ăilalți vor merge în masă la vot, animați de ura împotriva lui Băsescu. Noi ăștialalți va trebui să facem și noi ceva. Indiferent că vom sta acasă sau mergem să votăm „nu”, întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este „care variantă îl avantajează cel mai mult pe Băsescu”? Părerea mea e că deocamdată nu avem un răspuns cert.
           
          Iar dacă simți că ceea ce propune Băsescu contravine principiilor tale, atunci e clar: Băsescu nu te mai reprezintă.

          Reply
        5. Hongse

          @Beavix@SimonaM
          1. Sa retinem inainte de orice esentialul: In fata poporului nu este adus Traian Basescu. In fata poporului este adusa o propunere facuta de Parlament catre Popor. Traian Basescu a venit in fata Poporului la alegerile din 2009. Acum Poporul e chemat sa se pronunte cu privire la altceva: „Crede el, Poporul, ca decizia Parlamentului privindu-l pe Presedinte trebuie validata sau nu?”. Atat. Basescu este personaj secundar.
          […]
          2. Conform celor de mai sus, e important sa retinem ca in toata aceasta poveste nu este vorba despre legitimitatea sau validarea lui Traian Basescu. Este vorba despre despre legitimitatea sau validarea Parlamentului (pucist, in cazul de fata).
          […]
          3. In lumina celor de mai inainte, concluzia este clara: Daca Parlamentul nu scoate numarul de cetateni consitutional-necesar la vot, e problema sa, nu este a Presedintelui.
          http://www.contributors.ro/fara-categorie/inepta-si-iresponsabila-strategie-a-echipei-basescu/
           

          Reply
        6. Beavix

           @Hongse  @SimonaM Cum am spus, putem filosofa toată ziua pe ce s-a întâmplat. Putem interpreta oricum și în orice fel totul. Aligică are perfectă dreptate. Voi aveți perfectă dreptate. Însă ca în orice joc, în final contează rezultatul, nu frumusețea jocului.

          Reply
        7. SimonaM

           @Hongse  Și pentru că abia acum am apucat să-l citesc tot, îmi permit să mai zic o dată:
          D’oh!!!

          Reply
    3. Never G

       @SimonaMAm votat pentru aceleasi promisiuni, prezenta incredere si era dotat cu calitatile necesare.

      Reply
  153. OstapBender

    Pentru cine NU a inteles. Referendumul este o capcana. Este atragerea intr-o cursa. Este un apel pervers facut electoratului, natiunii, poporului. Perveriunea inseamna sa convertesti un act normal intr-un act anormal. In cazul asta, ei, cu un act in princpiu democratic, normal, referendumul, vor sa legitimeze un abuz de putere. Referendumul de pe 29 este o perversiune.

    Reply
    1. bilbofil

       @OstapBender Eu încă aștept trailerul de la „tbasescu se întoarce”, eventual de la „Răzbunarea fiului lui tbasescu ”. Pînă atunci stau și aștept…

      Reply
    2. StefanTrifan

       @OstapBender Corect, am ştiu cu toţii asta de la bun început. Acum e prea târziu să ne mai lamentăm că referendumul există.
       
      Din momentul în care Băsescu a admis referendumul, eu cred că trebuie luptat pentru a-l câştiga: cu boicot, sau cu vot NU, dar trebuie luptat.

      Reply
      1. SimonaM

         @StefanTrifan  @OstapBender Nu e rolul lui Băsescu să admită referendumul.
        Și chiar și așa, e treaba puciștilor să-l dea jos, nu a mea să-l apăr. D’oh!

        Reply
  154. GabiDumitru

    Exercitiu de imaginatie:daca astora nu le iese lovitura de stat,iar dupa 29 vom vedea arestari spectaloase la varful USL,va comenta negativ cineva din UE?

    Reply
    1. teocharis

       @GabiDumitru nu, nu a comentat nici pana acum
      justitia si-a luat ratia de libertate cu voie de la EU

      Reply
    2. Rezon

      UE nu a comentat niciodata pe cazuri individuale. Ei vor doar justitie independenta, cu dosare finalizate cu hotarari judecatoresti

      Reply
    1. Rezon

       @GabiDumitru Bun, observatia e corecta. Care e actiunea? Gasim 1/3 din parlamentari sa initiem procedura de suspendare? Macar simbolic, chiar daca nu va avea succes?

      Reply
      1. Florina

         @Rezon  @GabiDumitru 
         
        Ar trebui iniţiată oricum, adică oricîţi opozanţi sînt în Parlament, acţiunea de suspendare a lui Antonescu, chiar şi numai pentru a compara suspendarea fără nici un fundament a lui Băsescu cu suspendarea cu motiv evident şi dovedit a lui Antonescu. Ar fi o excelentă mişcare de imagine. 

        Reply
  155. SimonaM

    De pe FB, via Nicole Tudor 
     
    ”Alin Sintimbrean
     
    Intrebare la radio Erevan:
    – Cum poate fi exclus un stat din Uniunea Europeana?
    Raspuns:
    – In principiu nu este posibila o excludere, dar ne bazam pe fantezia Romaniei ! …”

    Reply
    1. lorelayold76

       @Florina Astazi va incalaca iar Constitutia la ora 19, prin intalnira la Cotroceni cu cei doi presedinti ai camerelor si cu Ponta……trebuie sa ne obisnuim cu incalcarea Constitutiei in fiecare zi.

      Reply
      1. sanantonio

         @lorelayold76 ??? ce spui, dragă, președintele n-are dreptul să se întîlnească cu șefii parlamentului și cu premierul? De ce? De cine? De cînd? De unde ești?

        Reply
        1. sanantonio

           @Lilisan  ”măi” îl păstrez pentru mai tîrziu puțin, Se asortează mai bine cu ”animalule”.

          Reply
    2. Rezon

       @Florina Acum se poate vedea si mai bine arbitrariul politicianist al actiunii de suspendare a Presedintelui. Suspendarea nu se face pentru incalcari grave ale Constitutiei, ci doar pentru ca exista o majoritate confectionata in Parlament care doreste asta.

      Reply
    3. OstapBender

       @Florina Daca ar fi baieti de baieti, cei de la PDL ar trebuie sa initieze procedura de suspendare. La care sa adauge nu doar pozele de la manifestatie dar si observatia ca nu putem fi condusi de unul care nici macar din genul uman nu se mai recunoaste, care spune despre el ca e o gogoasa cu gem sau ca e un carnat.

      Reply
        1. OstapBender

           @GabiDumitru  Pai sa mai cumpere! Cica e perioada de reduceri, paralmentarii se vand ieftin, o ipoetcuta, un locusor, o functiuta, o maslinuta.

          Reply
    1. Ioana S

       @gupi intrebare fara rost – adunatura aia (Ponta, Marga, Ponta, Rus, ala micu, Abramburica, Plumb, Liviu Pop…) nu se poate numi guvern.

      Reply
  156. lorelayold76

    Oare de ce sustineti neprezentarea la vot prin acest articol, sunteti de partea usl, sau ati cazut in plasa lui?
    Traian Basescu, Mihai Razvan Ungureanu, Mihai Neamtu, dl.Cristoiu … toti sustin cat de importanta este prezenta noastra la vot sa punem stampila pe NU. Dumneavoastra faceti exact pe dos, sustineti exact contrariul! Uitati cat de marsav joaca usl? Uitati ca prin absenta noastra facem loc buletinelor false cu stampila pe DA? Daca mergem toti, frauda va iesi mult mai repede la iveala si daca suntem multi, nici macar nu are efect aceasta, plus ca il legitimam pe presedinte prin vointa poporului. Pe langa aceasta vom demonstra lumii intregi ca suntem un popor democrat si sanctionam ferm, legitim, in cifre negru pe alb, ca ii vom penaliza dur pe cei ce vor sa confiste democratia in Romania.
    Ma dezamagiti cu asa abordare.
    O zi buna si sper ca faceti ca Mihai Razvan Ungureanu, care azi la conferinta de la Timisoara, a spus: „Merg personal si pun stampila de vot pe NU”
    Oricum, face fiecare ce vrea, dupa cum il duce „bibilica”.
     

    Reply
    1. Florina

       @lorelayold76 
       
      Exact, face fiecare după cum îl taie bibilica, dacă nu, face precum Neamţu, Cristoiu, MRU sau chiar Băsescu. Care, apropo, mai trebuie reascultat cu atenţie. Iar articolul de faţă recitit pînă se înţelege. Apoi judecat cu propria bibilică. 

      Reply
    2. revealer

       @lorelayold76 Majoritatea celor de-aici isi doresc ca Traian Basescu sa se intoarca la Cotroceni dupa 29 iulie.
       
      Dupa datele pe care le avem acum, cele mai mari sanse le are varianta nevalidarii referendumului prin lipsa cvorumului. Mai exista si opinia ca participarea la vot legitimizeaza lovitura de stat.
       
      Fiecare face dupa cum il taie bibilica, intr-adevar, dar trebuie sa ne gandim ce preferam: TB inapoi la Cotroceni sau un scor mai strans la referendum.

      Reply
      1. lorelayold76

         @revealer tocmai de aceea trebuie sa ascultam de cei legitimati sa ne indrume, adica Traian Basescu si toti liderii aliati acestuia….nu crezi?
        Apropo, stii cum au aparut sectele? Prin interpretarea fiecaruia, dupa bunul plac si dupa posibilitatea intelegerii lor a Bibliei, asta pentru ca nu au ascultat de invataturile conducatorilor Bisericii, cartea de baza pentru a nu ne pierde in filozofie, teologie, este Cateheza.
        Asta facem noi acum, nu ascultam liderii nostri, cei implicati direct in problema. Crezi ca TB ar mai fi specificat” NU vreau sa castig la masa verde”daca ar fi vrut sa nu ne prezentam? Noi ce facem acum, exact pe dos vointei si sfatului sau.
        Eu, ca multi altii votam….sper sa nu va para rau cand cu o zi inainte de referendum, se abroga ordonanta lui ponta si referendumul devine valid constitutional ( Curtea Constitutionala spune ca va fi valid referendumul, daca se abroga ordonanta) Daca nu este cvorum, dar majoritatea va fi „DA demisiei”, voturile celor care nu s-au prezentat, ajung de parte usl-istilor, se numeste vot negativ.
         
        Cititi regulile de bune practici a referendumului, a Comisiei Europene pentru democratie si drept (Comisia de la Venetia)

        Reply
        1. Florina

           @lorelayold76  
           
          Nu. Sectele au apărut din dorinţa unor oameni de  avea putere asupra altora. Aceşti doritori de putere s-au folosit de Biblie pentru a ajunge unde doreau, pentru a ‘subjuga cît mai mulţi oameni, pentru a-i controla în propriul lor interes. 
          Şi 2. Traian Băsescu nu e Dumnezeu.

          Reply
        2. sanantonio

           @Florina, lorelay își face și el datoria de a verifica temperatura apei cu coada. Eu zic să-l mai lăsăm puțin și să dăm drumul la amoniac în bazin.

          Reply
        3. Florina

           @lorelayold76  
           
          Plus: neprezentarea nu înseamnă masa verde. Nu se negociază nimic aici, se respinge sau se acceptă o mascaradă.

          Reply
        4. subway

           @lorelayold76  @revealer Vad ca tu doar asculti, nu si intelegi ce se spune. In alta ordine de idei, acest referendum nu are de a face nimic cu biserica.

          Reply
        5. Lilisan

           @lorelayold76  @revealer Acest referendum face parte dintr-un bloc de actiuni de forta menite sa schimbe orientarea europeana a Romaniei – aceste actiuni nici nu se termina cu referendumul, ci se doreste a fi continuate prin alte masuri practice de modificare a acestei orientari. De ce am participa la aceste actiuni? De ce am legitima aceste actiuni ilegale printr-o actiune atata de nobila cum e votul? Dorim sa semanam mai mult cu Rusia sau mai mult cu Germania? Acest guvern s-a declarat de la inceput pro-est. Eu personal sunt pro-vest, imi place mai mult sistemul lor de valori si de actiune decat cel estic – chiar si greselile vestului imi plac mai mult decat greselile estului :). Asa ca nu am nici o motivatie sa sustin prin actiunile mele o orientare pro-estica.

          Reply
        6. EleninaNicuţ

           @lorelayold76  „sper sa nu va para rau cand cu o zi inainte de referendum, se abroga ordonanta lui ponta si referendumul devine valid constitutional ( Curtea Constitutionala spune ca va fi valid referendumul, daca se abroga ordonanta)”
           
          in concret, de unde ai scos cele de mai sus? (cu document, pagina, paragraf etc). merci.

          Reply
        7. sanantonio

           @EleninaNicuţ, te rog, nu lua în serios aberațiile. Unele sînt cu dedicație, altele sînt momeli. Lucru de mîntuiala trolului.

          Reply
    3. OstapBender

       @lorelayold76 Si neprezentarea este tot o forma de sanctionare. Adica, le spui alora care au initiat referendumul: Ma doare-n basca de actiunea voastra.

      Reply
      1. Florina

         @OstapBender  @lorelayold76 
         
        Le spui în faţă că nu o recunoşti. Şi există un şir foarte lung de motive pentru care să nu o faci. 

        Reply
    4. Lilisan

       @lorelayold76 Sefii politici nu pot spune altceva, nu pot spune ca boicoteaza referendumul, ar fi mancati cu fulgi cu tot de oponenti – si asa sunt trasi pe roata pentru tot ce vrei si ce nu vrei. Practic, cei care voteaza NU vor fi destui (sunt convinsa de asta) ca sa valideze o idee – aceea de sustinere a presedintelui, dar cei care nu vor participa vor valida o idee mai larga: aceea ca suntem impotriva unei ilegalitati fara precedent, care a fost recunoscuta pe scara internationala ca fiind un precedent extrem de periculos: o lovitura de stat data cu avocati, si care risca sa ne scoata in afara UE.

      Reply
      1. lorelayold76

         @Lilisan  Ia uitati-va pe net, cine a venit cu documentul de la Comisia din Venetia? Este PNL, care incearca sa ne convinga ca voturile neexprimate sunt de partea celor care spun NU, fals,……. ce manipulare, incearca sa ne convinga sa nu ne prezentam la vot, sa devenim un popor pasiv, sa aratam ca nu ne pasa daca sunt ei sau altii la putere, defapt sa recunoastem ca nu este nici un pericol pentru popor cu ei la putere….manipulare!

        Reply
  157. Rezon

    Florin Georgescu crede ca cursul de schimb isi va reveni dupa referendum. Cu alte cuvinte, recunoaste ca balamucul politic cu suspendarea, creat de USL loveste in curs.

    Reply
    1. Rosu

       @Rezon L-a luat gura pe dinainte, lasa ca il pune Ponta sa faca genuflexiuni pana il dor dintii si nu mai vorbeste.

      Reply
      1. Gramofonu

         @Rosu  @Rezon Nu: o sa vina Ponta si o sa spuna ca FG a uitat un „nu”, textul corect fiind „cursul de schimb NU isi va reveni dupa referendum”. Deci Basescu e de vina.

        Reply
        1. SimonaM

           @Gramofonu  @Rosu  @Rezon Blănculescu a menționat vârtos ”țările industrializate din zona Euro” 😛

          Reply
  158. StefanTrifan

    Acest referendum este o porcărie şi o mascaradă. Asta o ştim cu toţii de la bun început.
    Cu toate astea, înainte de a decide boicotul, trebuie să ştim (măcar pe surse) cum au de gând să judece validarea. Dacă e adevărat că nu vor lua în calcul cvorumul decât dacă le convine, atunci e nasol, pentru că boicotul nu ne mai ajută cu nimic. Ba, dimpotrivă.
     
    Pentru ca boicotul nostru să aibă sens, ar trebui să ne asigurăm că arbitrii şi organizatorii jocului vor respecta condiţia sine qua non a cvorumului.
     

    Reply
    1. Gramofonu

       @StefanTrifan Cind o sa realizezi ca nu exista referendum, o sa-ti dai seama ca nu exista nici reguli, nici optiuni.

      Reply
    2. Florina

       @StefanTrifan 
       
      Deci tot nu sînteţi lămuriţi că ăştia nu respectă nimic şi că în momentul în care ceva nu le convine, schimbă imediat ceva-ul acela, nu contează ce este el. 
      Here we go again… 

      Reply
      1. Lilisan

         @Florina  @StefanTrifan Da, sunt de exact aceeasi parere. Scopul USL este sa ajunga la rezultatul dorit de ei si pentru asta AU DOVEDIT ca vor recurge la orice mijloace, modificari ale regulilor pana in ultima zi inainte de referendum  – DAR chiar si dupa referendum; deja au adus in discutie ca evaluarea finala a rezultatelor referendumului apartine Parlamentului, iar solutia va fi juridica!!? Asa ca ce e de inteles? Ramane ca la pashopt (de fapt, ca la alegerile din 1946, cand s-a votat ceva si a iesit altceva). Nu stiu cati vor vota conform principiului ca acest fruct (referendumul) este otravit, este un mar din care oricine va musca se va otravi, dar cred ca vor fi destui care sa voteze si de o parte si de alta ca sa se poata face niste evaluari privind sustinerea si de o parte si de alta – important este sa existe totusi o finalitate practica ce sa sustina cauza europeana a Romaniei. Iar eu cred ca masurile acestui Parlament sunt – dupa cum o dovedesc reactiile Europei – total neeuropene, deci n-ar trebui sa-i dam ce-si doreste; daca acest Parlament doreste validarea referendumului, noi sa-i dam contrariul. Sa ajungem cu bine la alegerile din toamna si sa alegem acolo – nu acum!

        Reply
      2. StefanTrifan

         @Florina Am înţeles foarte bine ce face USL. Am şi spus că eu cred că vor repecta orice regulă sau lege doar în măsura în care le va conveni.
        Cee ce nu ştiu este capacitatea lor momentană de a încălca ABSOLUT orice reguli. Nu pot evalua situaţia pentru că nu ştiu exact ce piedici le pot fi puse şi de către cine. Sper că există mecanisme constiuţionale sau europene care să-i poată opri la un moment dat. (De exemplu, dacă scot tancurile în stradă, bănuiesc că vor fi opriţi de cineva, chiar dacă nu ştiu cine este acel cineva.)
        În momentul ăsta eu văd două variante:
        1. Dacă admitem că singura vor schimba regulile la nesfârşit în funcţie de rezultat, atunci această luptă este inutilă. De fapt, am fost deja bătuţi şi nu avem de ce să mai luptăm. Este absurd să mai discutăm aici, despre orice. Ar trebui să ne vedem fiecare de propriile dosare de emigrare sau, după caz, de formalizat testamente.
        2. Pe de altă parte, înţeleg că, totuşi, există o speranţă ca presiunea internaţională şi opinia publică să determine adoptarea anticipată a unor minime reguli (indiferent de cine le stabileşte şi în favoarea cui). (Ar putea măcar să ne spună cu subiect şi predicat că se va vota la infinit până iese cum vor ei, dar măcar să ştim asta.)
         
        În ce situaţie ne aflăm de fapt, că eu chiar o iau razna…?

        Reply
        1. sanantonio

           @StefanTrifan Exemplul 2. Dacă USL nu ține cont de imperativele primite de la UE, România va fi exclusă.

          Reply
      3. StefanTrifan

        @Florina
        Am înţeles foarte bine ce face USL. Am şi spus că eu cred că vor repecta orice regulă sau lege doar în măsura în care le va conveni.
        Cee ce nu ştiu este capacitatea lor momentană de a încălca ABSOLUT orice reguli. Nu pot evalua situaţia pentru că nu ştiu exact ce piedici le pot fi puse şi de către cine. Sper că există mecanisme constiuţionale sau europene care să-i poată opri la un moment dat. (De exemplu, dacă scot tancurile în stradă, bănuiesc că vor fi opriţi de cineva, chiar dacă nu ştiu cine este acel cineva.)
        În momentul ăsta eu văd două variante:
        1. Dacă admitem că e sigur că vor schimba absolut toate regulile la nesfârşit în funcţie de rezultatul estimat, atunci această luptă este inutilă. De fapt, am fost deja bătuţi şi nu avem de ce să mai luptăm. Este absurd să mai discutăm aici, despre orice. Ar trebui să ne vedem fiecare de propriile dosare de emigrare sau, după caz, de formalizat testamente.
        2. Pe de altă parte, înţeleg că, totuşi, există o speranţă ca presiunea internaţională şi opinia publică să determine adoptarea anticipată a unor minime reguli (indiferent de cine le stabileşte şi în favoarea cui). (Ar putea măcar să ne spună cu subiect şi predicat că se va vota la infinit până iese cum vor ei, dar măcar să ştim asta.)
         
        În ce situaţie ne aflăm de fapt, că eu chiar o iau razna…?

        Reply
        1. Gramofonu

           @StefanTrifan  @Florina 
          Ufff…
           
          Un cuplu mergea prin padure. Intilnesc un pitic pe o buturuga.
          – Ce faci aici?
          – Uite, sint spiridus, eram inchis in buturuga, va indeplinesc 3 dorinte pentru ca m-ati eliberat, dar stii…dupa atitia ani inchis…am si eu niste nevoi.
          Se duce el la plimbare, si dupa ce o rezolva pe ea, o intreaba:
          – Auzi, dar voi citi ani aveti?
          – 30
          – Si la 30 de ani mai credeti in spiridusi?
           
          Mai incerc o data.
          1. Nu exista referendum.
          2. Din moment ce nu exista referendum, nu i se pot aplica „reguli” si
          3. Nu exista optiuni.
           
          Stii ce o sa faca cu „presiunea internationala”?
          O s-o elibereze sub forma de „fssssssss”
           
          http://www.youtube.com/watch?v=oFue-eIgED8

          Reply
        2. StefanTrifan

           @Gramofonu  Dacă nu există referendum atunci de ce dracu’ mai discutăm despre procente, fraude, cvorum electoral, deciziile CCR şi interpretările acestora, exegeza discursului lui Băse, reacţia lui Gittenstein, interimatul lui Antonescu, derapajele guvernului, spălarea pe creier a antenelor etc.?
          De ce dracu’ facem asta? Faptul că discutăm despre aceste subiecte înseamnă că ele au o relevanţă pentru noi. Care este acea relevanţă în măsura în care această discuţie nu există? Aceste topicuri nu există. Acest articol al lui Bleen nu există nici el. Ce există de fapt, ca să ne facă să ne pierdem vremea aici? 
           
          Repet ce am spus şi mai sus:1. Dacă admitem că e sigur că vor schimba absolut toate regulile la nesfârşit în funcţie de rezultatul estimat, atunci această luptă este inutilă. De fapt, am fost deja bătuţi şi nu avem de ce să mai luptăm. Este absurd să mai discutăm aici, despre orice. Ar trebui să ne vedem fiecare de propriile dosare de emigrare sau, după caz, de formalizat testamente. 

          Reply
        3. Gramofonu

           @StefanTrifan Pai asta incearca si Bleen sa explice de 2 saptamini!!!!!
          Voi discutati despre procente, fraude, cvorum si CCR, cind problema e cu totul alta!

          Reply
        4. Florina

           @StefanTrifan 
           
          În situaţia fericită în care nu ne obligă (încă) să ne prezentăm obligatoriu la referendum. Dacă va fi validat, capacitatea lor de a eluda/schimba orice lege românească şi de a nu le păsa nici fir de reacţiile internaţionale va fi noua lege pe care ne-o vor impune. Şi pe care ne vor obliga să o respectăm. Încă avem voie să le arătăm cine sînt şi să ne opunem acţiunilor spre care ne îndreaptă disperaţi. Să profităm de disperarea lor, atît cît mai putem.  

          Reply
        5. EleninaNicuţ

           @Florina  @StefanTrifan poa’ sa ma oblige, ca tot nu ma duc… ce poa’ sa-mi faca, sa-mi dea o amenda? o contest, invoc exceptie de neconstitutionalitate si aia e, ii mai oblig si la despagubiri etc. au mai zis si altii ca se pun cu dracu’ si au luat-o in freza.

          Reply
        6. EleninaNicuţ

           @Florina  @StefanTrifan si ar mai fi ceva: sula in coastele votantului ar putea incinge taratza in cei care n-aveau de gand sa voteze, pur si simplu, nu din considerente de boicot etc.  iar asta cred ca s-ar intoarce nasol impotriva pucistilor.

          Reply
        7. StefanTrifan

           @Gramofonu Eu am văzut mai jos comentarii (inclusiv ale lui Bleen) despre cifre cu estimări ale prezenţei la vot, exegeze ale deciziilor CCR etc. Toate astea sunt în logica în care admitem realitatea (oricât ar fi ea de nedreaptă şi ilegitimă) a referendumului. Asta presupune existenţa referendumului şi lupta cu tancurile lor. 
           
          Deci, n-o să-mi bag capul în nisip ca să refuz realitatea pericolului. Eu nu pot să stau să mă uit cum îmi întră ăştia cu tancul în dormitor şi să spun că nu există doar pentru că nu e corect să existe. O fac scandal, o să fiu subversiv şi o să mă lupt inclusiv cu pumnii, chiar dacă ştiu că nu pot doborî un tanc. 
           
          Faptul că am decis să nu particip la vot este din raţiuni strategice, pentru a le îngreuna obţinerea cvorumului.
           
          Eu credeam că am admis cu toţii că referendumul există, chiar dacă ştim că este inadmisibil. Întrebarea mea se referea la oportunitatea votului în condiţiile în care am admis cu toţii că referendumul există şi că nu mai e nimic de făcut ca să-l oprim.

          Reply
        8. StefanTrifan

           @EleninaNicuţ  Ceea ce spui e în logica în care admitem faptul că există referendumul, chiar dacă nu ne place. Adică încercăm să ne optimizăm şansele de a avea câştig de cauză chiar în condiţiile de participare la un joc organizat de pucişti.
          De aici înţeleg că neparticiparea noastră are un scop strategic, de a contracara efectele în interiorul jocului şi nu înafara lui.
           
          (Dacă greşesc, corectaţi-mă.)

          Reply
        9. EleninaNicuţ

           @StefanTrifan nu, trebuie luptat pt a nu-l transforma dintr-o stare de fapt intr-o stare de drept.

          Reply
        10. StefanTrifan

           @EleninaNicuţ 
          Dar ştim cu toţii că nu se poate face asta. Ştim că puciştii vor încălca orice reguli până în ultimul moment şi vor crea chiar altele noi ca să-l transforme într-o stare de drept, ca la pashopt. Şi mai ştim şi nimeni nu ne poate apăra de asta şi că această luptă a fost deja pierdută.
          Cred că admitem cu toţii că e utopic să mai luptăm cu teoria acceptată cvasiunanim de societate, că răul e deja făcut. 
          Cum putem lupta cu asta, atât timp cât nimeni nu mai contestă realitatea referendumului? Băsescu a fost primul care a acceptat referendumul, dar chiar dacă nu luăm în calcul poziţia lui care e şi politică, nu mai nimeni – politician, societard civil, sau instituţie inclusiv euopeană – care să se mai pronunţe împotriva acceptării referendumului ca realitate de fapt şi finalmente de drept.
           
          (Pe de altă parte, când spui că e posibil să apară reacţii advese din partea votanţilor USL, admiţi implicit că există şi ne interesează şi lupta „în fapt” şi nu doar cea „în drept”. Altfel ar fi irelevantă observaţia ta.)

          Reply
        11. EleninaNicuţ

           @StefanTrifan vorbeam de reactii adverse strict in ipoteza votului obligatoriu; eu, de exemplu, nu m-as duce la vot nici in aceste conditii, mor cu ei de gat etc, in vreme ce altii se vor duce peste vointa lor si vor da cu ei de gard.

          Reply
    3. AndreeaP

       @StefanTrifan
       Eu zic ca mergand la vot nu castigam oricum, nici cu cvorum, nici fara. Mai avem sansa, ca la un referendum validat fara cvorum sa le sara in cap UE care are printre porunci una care se refera tocmai la asta, la validarea referendumului numai daca are cvorum.
      Judecand prin toate prismele, nu prea avem ce-i face referendumului astuia ca sa scoatem ceva din el, decat sa-l boicotam, indiferent de conditiile in care se face.

      Reply
    1. Gramofonu

       @adina „Nu mă las până nu văd că am pierdut.”
       
      :- /
      Sounds like a plan. Sau doar logica mea a luat-o razna?

      Reply
      1. Alex D

         @ics  @EroulBula Mda, dolarul a pierdut vreo 20 de bani într-o lună. Adică 2000 de lei vechi.

        Reply
  159. Never G

    Ati observat ca laitmotivul „literar” al usl-istilor e vaicareala: ce rau o duc ceilalti? Le plang de mila altora, pensionarilor, bugetarilor. Nu zice unul ceva despre el. 
     

    Reply
  160. Rosu

    Asadar, doamnelor, domnisoarelor si domnilor, citatul complet din „discursul” lui Crin A. pres. interimar si inflacarat combatant politic in slujba usele, tinut la Timisoara:
     
    „”Ca președinte al României, aș veni la Timișoara să le mulțumesc oamenilor pentru libertate. Fără voi, sacrificiul Timișoarei, istoria României ar fi fost alta. Nu știu dacă voi mai merge la alt miting, dar sunt aici. Eu nu lovesc copii în campania electorală. Eu nu rânjesc și nu plâng în campania electorală. Eu vreau justiție dreaptă. Băsescu ne amenință cu europa, cu Uniunea Europeană, cu Germania cu America. Eu vreau să vă spun: români, Europa, suntem noi! Vreau, în numele românilor, să recăpătăm demnitatea națională, europeană, și să le spun în limba germană  Ich bin ein Berliner”
     
    Rar mi-a fost dat sa aud un discurs mai tinichelos decat asta… Ultima fraza este o kitchosenie cat Casa Poporului, a lipit si el la o fraza patriotarda celebra chifla a lui JFK, care la fel ca si Crin A. nu stia ca „ich bin auch berliner” nu e totuna cu „ich bin ein berliner”… berliner (berlinezul) este o gogoasa umpluta – pt. cine nu stie.
    A aflat si Crin A. ca la Timisoara da bine sa te ai bine cu nemtii si a dat repede o comanda la brutaria de idei proaste din capul propriu…
     
    Un pres. interimar de tinichea, calcator de Constitutie… Dar nu oficial, pentru ca PNL Timisoara a comunicat opiniei publice ca mitingul e organizat si asumat de… „societatea civila”.

    Reply
      1. Rosu

         @revealer Ja wohl! Va reamintesc si modul de adresare al unor blogeri „liberali” care vorbeau despre Antonescu Crin ca „liderul meu, presedintele meu” – in taducere mot-a-mot „mein Fuehrer”.

        Reply
  161. Viq

    Are logica.
    Dar pana la un punct.
    Pana la punctul in care tot ceea ce se considera a merge nefiresc ar face brusc o pauza pentru a se comporta normal pentru o zi
    Exact atunci si acolo unde joaca votul.
    Asta nu mai are logica
     
    La o prezenta reala de 20% la care se adauga din mers, intre sectie si BEC, cativa saci cu voturi stampilate gata cu DA care o ridica la 51%, cine castiga ?
    Cine pe cine legitimeaza ?

    Reply
      1. lorelayold76

         @Gramofonu  @Viq Legea referendumului este valida, in consecinta si referendumul, cu conditia sa se abroge OUG …. spus de Curtea Constitutionala. Cei din UE si SUA insista ca referendumul sa fie corect si sa se abroge ordonanta buclucasa…..cu abrogarea ordonantei P&C, referendumul devine valid! (o vor abroga cu o zi inainte de vot) ….deci in baza a ce spui ca nu exista referendum??????? Pana atunci ne prostesc, ne zapacesc ca sa nu ne prezentam la vot.

        Reply
        1. sanantonio

           @lorelayold76  du-te la vot și zi-le că noi tot nu mergem, puteți sta și-ntr-o mînă.

          Reply
        2. EleninaNicuţ

           @lorelayold76    @Viq de curiozitate: inainte de a posta, ati citit, macar pe diagonala, tot ce s-a scris aici de cateva zile incoace?

          Reply
        3. Viq

           @EleninaNicuţ  @lorelayold76  @Viq
           Elenina,
          In diagonala… sa zicem.
          TOT nu
          Hotaraste-te.
          O privire de ansamblu… .in amanunt suna „antonescian” 
           
          Ce relevanta are cetitul anterior in punctul de vedere de azi ?
          Ca-mi scapa !
          Poate este acolo, in trecut  un raspuns l neumerirea mea de azi.
          Cand o sa am timp poate ma voi uita
          Cel mai probabil nu.  
          Nu o sa mai fie de actualitate.

          Reply
    1. SimonaM

       @Viq Sacii ăia de care vorbești tu nu pot fi introduși la numărătoare decât cu acordul tuturor membrilor comisiei de la secția respectivă. Se fac totuși niște procese verbale, unde musai semnează și reprezentanții opoziției.
      Sau nu?
      Haideți să nu mai panicăm lumea cu fantezii, avem destule probleme reale.

      Reply
        1. SimonaM

           @Viq Poate faci un efort și vii cu o metodă plauzibilă. Asta dacă vrei să mă sperii. Dacă nu, las-o așa.

          Reply
      1. lorelayold76

         @SimonaM  @Viq daca se incalca Constitutia cu zambetul pe buze, crezi ca vor tine seama de amaratele de comisii, unde sunt oameni, poate usor de corupt?  Nu intelege nimeni ca acum este importanta unirea noastra cu votul in mana, sa fim toti la urne sa sa votam NU? daca suntem putini vor fi foarte usor de fraudat voturile si va treziti ca democratia a fost sustinuta de 2% din cei 49% de votanti…mi-ar fi rusine cu un asa rezultat sa ma intorc la presedentie, eu mi-asi da demisia daca poporul nu ma sustine…vreau sustinere legala, negru pe alb……….absenta la vot nu se motiveaza cu”nu sunt de acord cu demisia presedintelui sau cu referendumul” ci cu „ma doare in dos de ce i se intampla presedintelui” ….pacat de tara asta, acum inteleg ca poporul este foarte usor de manipulat si ca ne meritam soarta….singura evadare din acest neo-comunism este revolutia, rascoala……drum bun pe urmele ciumei rosii.

        Reply
        1. SimonaM

           @lorelayold76  Mai că-mi vine să suspin și eu un pic. Să le luăm pe rând.Unirea noastră cu votul în mână se poate face dacă te hotărăști și tu să boicotezi referendumul. Chiar nu se înțelege că nu democrația e reprezentată de referendumul ăsta?
          Unde ai citit-o p-asta cu ”absenta la vot nu se motiveaza cu”nu sunt de acord cu demisia presedintelui sau cu referendumul” ci cu „ma doare in dos de ce i se intampla presedintelui”” – la antene ai auzit-o?
          Ai citit ce scrie sus, în articolul de pe blog? Ai citit articolul lui D.P.Aligică pe Contributors? Dacă da, ai înțeles ceva??? Nu se prea potivește cu ce aveai de povestit pe-aici, nu?
           
          Așa e, păcat de țara asta care habar n-are să-și vadă interesul.
          Și până să inviți la răscoală, ia povestește-ne. Ai fost la vreun protest zilele astea?
           
          Pfff. Mai sunteți mulți?

          Reply
  162. revealer

    http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Ponta-Numarul-parlamentarilor-scadea-PDL_0_737926324.html
     
    Numărul parlamentarilor nu va fi redus la 300 de persoane, deoarece niciun grup politic, inclusiv PDL, nu este de acord cu această variantă, a afirmat, luni, la Gândul Live, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta.
    „Nu va fi un Parlament cu 300 de parlamentari, niciun grup politic, inclusiv PDL, nu a fost de acord cu această variantă”, a spus Ponta.
    Întrebat ce se întâmplă cu votul popular exprimat pentru reducerea numărului de parlamentari, Ponta a amintit că cetăţenii s-au exprimat şi pentru introducerea votului uninominal, fără ca acesta să fie introdus.
     
     
     
     

    Reply
    1. Gramofonu

       @revealer „Intrebat de catre judecator de ce i-a furat banii piritei, inculpatul a amintit ca aceasta i-a dat bani si sotului ei, fara ca acest lucru sa o deranjeze”
       

      Reply
  163. Florina

    În nemernicia lor, transferă propriile acţiuni în cîrca lui Băsescu. Nu mă interesează cu cine ar coabita Ponta, un prim ministru responsabil ar trebui să coabiteze cu preşedintele ALES de peste 5 milioane de români, nu să nu impună un preşedinte interimar, venit în Senat de pe locul doi în colegiul unde a candidat, cu puţin peste 9 mii de voturi exprimate în favoarea lui. Dacă voi nu mă vreţi,  vă fac eu să credeţi că mă vor alţii, e ceea ce  vrea Ponta să transmită prin referendumul ăsta. 

    Reply
    1. Florina

       @VelculescuVictor 
       
      Da’ cine este el şi de unde pînă unde hotărăşte el, peste prevederile constituţionale, cănd se măsoară legitimitatea preşedintelui de ţară? 

      Reply
      1. bilbofil

         @Florina  @VelculescuVictor E o diferența uriașăă între „noi” și „ei”.
        Pentru „noi” politicianul este un reprezentant cu răspunderi, pentru „ei” este un stăpîn mai bun sau mai rău.
        Pentru „noi” șeful este cel care răspunde de plata salariilor și facturilor, pentru „ei” șeful este cel care te mînă cu biciul de la spate.
        Din acest punct de vedere, tbasescu este cel care le-a tăiat salariile și îi obligă să se supună unor legi incomode.
        Pentru „noi”, tbăsescu sau Ponta sînt niște mandatari care au obligația să își execute mandatul conform obligațiilor contractuale sau să răspundă pentru prejudiciu, pentru „ei”, cei doi sînt stăpîni și unul este prea rău și trebuie înlăturat pentru că i s-a urcat la cap.
        „Ei” sînt de fapt de 3-4 ori mai mulți ca „noi”, cel puțin în țară.
        Este o cu totul altă specie de logică, și la politicieni, și la votanți.

        Reply
    1. Gramofonu

       @Florina Atunci e mai bine sa nu ploua.
      Dupa 2 zile la inghesuiala ca toti ceilalti, la 50 de grade, o sa se ceara afara.
      Gratiezi, nu gratiezi, vremea interimatului trece.

      Reply
  164. EroulBula

    MRU – conferinta de presa la Timisoara.
    Intrebat daca oamenii ar trebui sa vina la referendum, a spus ca nu va spune nimanui ce sa faca dar ca el va merge la vot si va pune stampila pe NU.

    Reply
  165. Ioana S

    eu boicotez referendumul pt ca l-am auzit pe nea Gigi Becali spunand „eu zic că o să fie prezenţă la vot peste 70 la sută, deci vor fi peste 10 milioane. 11 milioane vor fi la vot şi 8 milioane vor fi împotriva lui Basescu”.
     
    deci nu ma duc ca sa-l oftic. si sa cada (iar) de prost. si sa vada ca D.zeu nu tine cu el.
    nue Steaua! nue Steaua! nue Steaua! nue Steaua! nue Steaua! nue Steaua! nue Steaua!
     
     

    Reply
  166. SimonaM

    Cam câte gloanțe și-ar trage-n cap Crizel dacă și-ar aduce aminte cum au îndemnat ei populația să boicoteze recensământul?

    Reply
    1. Gramofonu

       @GabiDumitru „Ca am violat batrane sau ca am omorat pe cineva”, „ca nu mi-am platit intretinerea la bloc”, „ca am un copil din flori (sau poate mai multi)”, „ca am fost securist (chiar daca aveam 17 ani in 1989) si ca imi turnam colegii care mancau shaorma”, continua Ponta seria potentialelor acuzatii care ar putea plana asupra sa.
       
      Stii cum se face o manipulare profesionista: amesteci povesti adevarate cu minciuni.
      Eu plec de la ideea ca vrea sa ne manipuleze…ce-o fi adevarat din textul de mai sus?

      Reply
      1. GabiDumitru

         @Gramofonu si eu ma gindesc la acelasi lucru.
        Vrea sa banalizeze ceva,dar ce?
        S-o luam in sens invers negatiei:
        -batrane violate=opusul este:minore neviolate=corupere de minore
        -ca vrem sa vindem Rosia Montana catre cei din PPE, ca sa nu ne mai atace”.= Hidroelectrica catre?

        Reply
        1. revealer

           @EroulBula  @GabiDumitru  @Gramofonu http://dictaturajustitiei.files.wordpress.com/2012/06/ro63361.jpg
           
          Romania nu crede in suspendarile de vineri seara
           
          😉

          Reply
      1. Gramofonu

         @revealer  @GabiDumitru Cu intretinerea se poate verifica usor, cu shaorma e intoxicare…restul o fi autodenunt?

        Reply
  167. revealer

    Iar avem parte de niste abureli:
     
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12808155-victor-ponta-dezminte-informatiile-legate-introducerea-unei-cote-progresive-impozitare-calificandu-drept-minciuni-care-fac-rau-romaniei.htm
     
    „Avem un sistem fiscal cu cota de 16% pe care l-am pastrat si il pastram in continuare”, a subliniat Victor Ponta.
     
    „In 2013 nu va fi niciun impozit mai mare de 16”, a subliniat Victor Ponta, pentru Gandul.info, adaugand insa ca isi doreste ca introducerea unor cute de 12% si 8% pentru categoriile sociale defavorizate, daca va exista acordul partenerilor internationali ai Romaniei si daca bugetul o va permite.

    Reply
    1. Rosu

       @revealer Il mai crede satana pe asta… Asa sa fie, nu zic, n-ar fi rau. Dar mai poate cineva sa aiba incredere in ce zice hotentotul?

      Reply
      1. Gramofonu

         @Rosu  @revealer Ia sa nu mai spuna nimeni minciuni.
        Lasati-i sa se pregateasca de Liga Campionilor!

        Reply
  168. cristoiu

    Este prea devreme pentru a ne hotaram daca votam  DA sau NU .In functie de aceasta hotarare ,nimic nu-i impiedica pe USL sa scoata OUGuri favorabile,chit ca ilegale. Decizia de a merge sau nu la vot se poate lua cu 2 zile inainte de data referendumului.

    Reply
    1. revealer

       @cristoiu Cred ca ai vrut sa zici ca e prea devreme sa ne hotaram daca votam sau nu. Sa votam DA nu e o varianta de lucru.

      Reply
      1. Gramofonu

         @revealer Ba daaaaaa !
        Cred ca asta e cea mai buna idee de pina acum 🙂
        Partidul vrea Unanimitate.

        Reply
        1. revealer

           @Gramofonu Uite o ipoteza de lucru pentru USListi: 
           
          Doar unanimitatea legitimeaza demiterea presedintelui.

          Reply
  169. Nea

    Ieri am auzit la tv un fragment din spiciul lui Caţavencu din Scrisoarea pierdută, înfierând Europa. Când mă uit, era Crin!
    Textul era acelaşi, jocul era însă grotesc!

    Reply
  170. ribelalu

    Nu toti cei 24% (sau 49%) care au votat USL-ul la locale automat voteaza si impotriva lui Basescu. De altfel, 75% din populatie este complet indiferenta de politica, 15% sunt interesati si doar 10% sunt talibanizati.

    Reply
    1. Beavix

       @ribelalu Yup, familia mea (pro-Băsescu) a votat primarul penelist pentru că e băiat bun și a făcut treabă în oraș. Io l-am votat pe PDL-ist pentru că mi-e greață de USL, deși respectivul a fost slab de tot.

      Reply
      1. revealer

         @Beavix  @ribelalu Totusi aia 49% reprezinta cei ce-au votat USL la consilii judetene, nu cei ce au votat un primar sau altul.

        Reply
        1. EroulBula

           @picus  @revealer  @Beavix  @ribelalu Pana la urma vom afla ca suntem o banda de USL-isti care vor sa dezerteze la inamic :-))))))

          Reply
        2. picus

           @EroulBula  @revealer  @Beavix  @ribelalu am votat USL din considerente de tactica locala, si sub nicio forma din aderenta la proiectul lor politic.

          Reply
        3. EroulBula

           @picus  @revealer  @Beavix  @ribelalu 
          Picus, inteleg ca ai avut motive tactice. Oricum, baga 200 de matanii si 50 de „Tatal nostru”

          Reply
  171. picus

    Dovada prin USL: cind se vede ca USL a intrat in fibrilatii ca sa aduca oamenii la vot, cine se mai indoieste de necesitatea boicotului?

    Reply
  172. Bleen

     Redactia Kamikaze 
     
    ”Ponta se prezintă la Cotroceni ca să afle el însuși ce e cu butonul Nr. 3 al telefonului negru. Îl pune pe Crin să ridice receptorul după care apasă butonul cu mâna lui:
    – Alo? Bună ziua, spuneți-ne și nouă, vă rugăm, cine sunt cei doi responsabili pentru dezastrul din țară?
    – Dar cine întreabă?
    – Crin Antonescu și Victor Ponta…
    – Bingo!”

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       @Beavix mi-e ca vor castiga un cal in rate, ca pensionarii de la Ploiesti. prima rata… stiti voi :-))

      Reply
      1. teocharis

         @ribelalu  @Beavix cat de idiot sa fii sa astepti ca primarul sa iti dea pensie
         
        inca o „stire” ca asta si consider totul pierdut

        Reply
    2. Louisy

       @Beavix Dar nu e oare o practica ilegala? Influentarea optinii prin foloase materiale. O optiune si neparticiparea.
       
      O sesizare penala, cineva?

      Reply
      1. Beavix

         @Louisy La Suceava a făcut scandal, pare-mi-se, PDL-ul, dar nu au rezolvat nimic, tombola s-a ținut chiar în ziua votului.

        Reply
        1. revealer

           @Louisy  @Beavix Daca participarea la tombola este conditionata de participarea la vot, nu de o anumita optiune, nu cred ca e treaba penala. 
           
          Imorala da.

          Reply
        2. Beavix

           @Louisy Revin: tombola a fost contestată la Biroul Electoral Municipal de către PDL şi Partidului Ecologist Român. BEM a admis plângerea și a interzis tombola. După care USL a făcut contestație și a câștigat.

          Reply
        3. Beavix

           @revealer  @Louisy Poate că tombola nu e ilegală la noi, dar într-o țară civilizată cu siguranță ar trebui să fie.

          Reply
        4. revealer

           @Beavix  @Louisy La noi s-a practicat pe scara larga, cu relativ succes, la referendumul din 2003.

          Reply
        5. Louisy

           @revealer  @Beavix Eu recunosc ca m-am uitat la multe seriale americane. Zic si eu, nu sunt specialist, poate dau in strachini:
           
          Scopul e sa stopezi tombola la momentul votului, dupa aceea ne doare-n bascheti.
           
          – Sesizare penala + obtinut o ordonanta presedentiala de stopare, nu stiu pe ce motiv, pana la finalizarea anchetei.
          – Orice tombola are un regulament autentificat de un notar public. Atacat in contencios-administrativ sau la CNCD regulamentul pe motive de discriminare (discriminarea exista, e conditia de participare la vot) + obtinut ordonanta presedentiala de stopare
          – Atacat in contecncios-administrativ regulamentul avizat de notar pe un motiv tehnic, ca fiind invalid ca forma (nu are nu stiu ce clauza, stampila, etc., chiar si ireala) + stopat tombola pana la judecarea contestatiei.
           
          Sa-mi spuna avocatii de pe forum daca pot sa trimit macar o jumatate de factura pe chestiile astea.

          Reply
        6. teocharis

           @revealer  @Beavix  @Louisy antidotul este o contra-tombola pentru cei care au ales optiunea biocot

          Reply
        7. Louisy

           @revealer  @Beavix Eu v-am spus, m-am uitat la multe seriale americane. Acolo, o metoda e sa-i ingropi in hartii.
           
          Deci:
          -sesizat ITM-ul pentru ca angajatii care dirijaza tombola nu sunt platiti ore suplimenatre conform legii (tombola e duminica); sesizat ca nu se respecta normele privind asigurarea apei in situatii de canicula
          – sesizata garda financiara pentru evaziune fiscala prin tombola
          – sesizata politia pentru masluriea tombolei, reclamat inclusiv participantul castigator ca s-a inteles cu organizatorii.
           
          Cred ca staff-ul de campanie a prins ideea.

          Reply
  173. sanantonio

    http://sociollogica.blogspot.com/2012/07/anatomia-urii-fata-de-traian-basescu.html
    După calculelele lui Barbu, dacă se prezintă 52% din cei aflați în țară, păstrîndu-se, prin absurd, procentul de la locale, aceștia ar reprezenta vreo 45-46% din lista electorală, mult sub pargul de validare a referendumului. Chiar dacă nu mi-ar păsa că votul meu legalizează o crimă, de ce mi-aș toci pingelele în loc să-nvîrt niște mititei stropiți din belșug cu bere proastă la pet?

    Reply
    1. teocharis

       @sanantonio sociologul p…ii (din nou hat tip elenina) :p
       
      cum o fi ajuns la conclusia ca 52% dintre cei din tara =45% din LEP

      Reply
      1. sanantonio

         @teocharis pentru că 2 milioane de electori români sînt prin alte zări. Ai calculatorul la tine?

        Reply
        1. sanantonio

           @teocharis, de la satististică și de la ăia de veniră să-mi numere ouălele mai acu vreun an. Eu aș prefera să fim vreo 22 de milioane plecați afară, să vină alții să beneficieze de minunățiile României. Noi nu prea dovedim c-o merităm.

          Reply
        2. teocharis

           @sanantonio recensamantul ala e apa de ploaia, ce interes ai fi avut sa declari ca ai rudefamiliei afara
           
          astept motive serioase man:)
           
          deci, Sp+It sunt cel putin 2 milioane
           
          aduna restul EU+overseas si ajungi la o estimare realista
           
           

          Reply
        3. sanantonio

           @teocharis serios, ce motive ai avea să minți la recensămînt? Nu-mi spune de manipularea pe care o poate face statul cu cifrele de la recensămînt, aia e altă ciorbă.

          Reply
        4. teocharis

           @sanantonio foarte multe motive, extrem de intrusive intrebarea daca ai pe cineva plecat si cati bani primesti de afara!
           
          2. dupa parerea ta, unde erau cei 1milion de oameni care „nu au fost gasiti acasa”
           
          3. vesi declaratiile celor din BNR cand vorbesc de remitente niciodata nu au spus ca ar fi mai putin de 3 milioane plecati
           
          dpmdv 4 milioane subestimeasa numarul celor plecati
           

          Reply
        5. sanantonio

           @teocharis 1. ai opțiunea de a nu răspunde, nu de a minți. Sesizezi diferența?
          2. în concedii
          3, 4, sînt sezonieri, migratori, chiar dacă ar fi 4 milioane plecați în ziua referendumului, 6 chiar, nu face altceva decît să micșoreze prezența la vot. Mă bucur deplin.

          Reply
        6. teocharis

           @sanantonio interesant, 1 mil in concediu la inc lui november
           
          e si asta un punct de vedere

          Reply
        7. BarbuMateescu

           @teocharis   Prin spor natural negativ (mai multe decese decât naşteri) românii au ajuns de la 22,4 de milioane în 1989 la 21,3 milioane acum. (http://www.gandul.info/news/recensamantul-populatiei-primele-rezultate-cati-romani-sunt-cati-etnici-maghiari-si-cat-de-mare-este-minoritatea-roma-9200308). Ăsta e punctul de pornire.
           
          Recensământul a găsit 19,0 milioane în ţară. Diferenţa sunt 2,3 milioane români plecaţi. Marea majoritatate – dar nu toţi – sunt adulţi. Rămân 2,1-2,2 milioane plecaţi din ţară. Iar unii dintre ei vor fi acasă vara aceasta.
           
          QED.

          Reply
  174. picus

    Basescu nu are nevoie sa ramina la Cotroceni reconfirmat la referendum, ci doar legal, prin invalidarea acestuia. Asta nu e o chichiţă, ci reguli si stat de drept. Daca CCR  avea singe in instalatie, trebuia sa declare fara ocol suspendarea ca neconstitutionala.
    Ce conteaza ca Basescu se intoarce in urma unui referendum nevalidat? Ii da Constitutia mai putine prerogative din cauza asta? N-o sa mai aiba dreptul sa numeasca seful DNA sau procurorul general? N-o sa mai poata participa la Consiliul European? N-o sa mai poata numi premierul in toamna? N-o sa mai poata purta razboiul de gherilla cu USL?
    Basescu e epuizat la capitolul resurse de seductie. Dar asta nu e un motiv ca el sa dispara inainte de incheierea mandatului. Nu el face reformele, ci guvernul. Guvernul care va veni. Daca Basescu se intoarce, dreapta are putin respiro ca sa se organizeze cit mai bine pina la alegeri. Ca sa nu mai vorbim de loviturile pe care le va primi intre timp USL de la UE si Washington. Ca sa nu mai vorbim de inrautatirea situatiei economice. Si nimic nu indica faptul ca ura pe Basescu se va transfera in intregime asupra dreptei in toamna. In schimb, daca Basescu pierde acum, valul USL va matura totul in toamna. Si dreapta va ramine franjuri cine stie citi ani de-acum inainte. Iar noi artistii foamei, pentru ca am mers pe logica „totul sau nimic„.
     

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       @picus CCR nu a declarat suspendarea neconstitutionala pt simplul fapt ca nu a fost sesizata pe tema asta.

      Reply
        1. teocharis

          constitutia tatalui hotilor pune cutitul suspendarii in mana parlamentului ptr a-l tine sub papuc chiar si pe Ilici
           

          Reply
        2. EleninaNicuţ

           @EroulBula  @picus e vorba de o hotarare a Parlamentului, deci nu tine de Dorneanu, ci de PDL

          Reply
        3. Bleen

           @EleninaNicuţ  @EroulBula  @picus Nu erau intelectualii PDL la serviciu. Era doar pedelistul care știe să citească, nu și ăla care știe să scrie.
           
          Ce răut sînt! Mi-a zis cineva că mă urăsc de moarte ăștia din PDL.

          Reply
        4. sanantonio

           @Bleen, nu pot decît să latre de după gard, cînd e să muște își pun labele pe ochi să nu-i vadă nimeni.

          Reply
    2. Nea

       @picus Mi se pare că şi în 2007 s-a întors după un referendum nevalidat, de a dat Văcăroiu conferinţă de presă clorului din veceu.

      Reply
      1. EleninaNicuţ

         @Nea  @picus referendumul de demitere din 2007 a fost validat pt ca, desi prezenta a fost mai mica de 50%+1, NU-urile au fost majoritare; problema participarii se pune doar in caz de DA majoritar.

        Reply
        1. sanantonio

           @EleninaNicuţ zici că a fost validat pentru că au fost mai mulți de NU (rezultatul votului), chiar dacă nu s-a atins pragul cerut de lege (mai mult de 50%+1). Ce legătură e între felul în care au votat oamenii și pragul impus de lege? De ce contează pragul doar în funcție de care opțiune e majoritară?

          Reply
        2. sanantonio

           @EleninaNicuţ , nu cred că se aplică la referendum, mă duc să sap după decizia CCR din 2007.

          Reply
        3. revealer

           @sanantonio  @EleninaNicuţ http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2007/23mai
           
          ” 2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 19 mai 2007 şi constată că nu s-a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum, pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.”

          Reply
        4. sanantonio

           @revealer  @EleninaNicuţ Corect, dupa numărarea voturilor a rezultat că nu s-a respectat criteriul de cvorum cerut de lege. Rezultatul referendumului n-a avut nici o relevanță.

          Reply
        5. EleninaNicuţ

           @Gramofonu ala-i test si poate fi fraudat cu pastila de a doua zi; probabil d’aia vrea si USL doua zile de referendum :-))

          Reply
  175. picus

    Basescu nu are nevoie sa ramina la Cotroceni reconfirmat la referendum, ci doar legal, prin invalidarea acestuia. Asta nu e o chichiţă, ci reguli si stat de drept. Daca CCR  avea singe in instalatie, trebuia sa declare fara ocol suspendarea ca neconstitutionala.
    Ce conteaza ca Basescu se intoarce in urma unui referendum nevalidat? Ii da Constitutia mai putine prerogative din cauza asta? N-o sa mai aiba dreptul sa numeasca seful DNA sau procurorul DNA? N-o sa mai poata participa la Consiliul European? N-o sa mai poata numi premierul in toamna? N-o sa mai poata purta razboiul de gherilla cu USL?
    Basescu e epuizat la capitolul resurse de seductie. Dar asta nu e un motiv ca el sa dispara inainte de incheierea mandatului. Nu el face reformele, ci guvernul. Guvernul care va veni. Daca Basescu se intoarce, dreapta are putin respiro ca sa se organizeze cit mai bine pina la alegeri. Ca sa nu mai vorbim de loviturile pe care le va primi intre timp USL de la UE si Washington. Ca sa nu mai vorbim de inrautatirea situatiei economice. Si nimic nu indica faptul ca ura pe Basescu se va transfera in intregime asupra dreptei in toamna. In schimb, daca Basescu pierde acum, valul USL va matura totul in toamna. Si dreapta va ramine franjuri cine stie citi ani de-acum inainte. Iar noi artistii foamei, pentru ca am mers pe logica „totul sau nimic„.

    Reply
      1. lorelayold76

         @EroulBula  @subway  A inceput marsavia usl-ista …..mai stati pe ganduri si nu mergeti la vot? Uite unde vor ajunge absentele voastre, votul pe DA!!!!! Atentie Romani, mergeti la vot si exprimati-va obtiunea….o sa vedeti ca vor fi mai multe voturi decat lista cu cei ce au drept de vot! Daca nu mergeti, referendumul va fi validat cu 50%+1 si nimeni nu isi da seama de frauda. Daca mergem toti, vor fi mai multe voturi decat cei cu drept de vot si se vor incepe urmaririle penale, doar UE si USA sunt cu ochii pe noi. TB a stiut el bine ce are de gand USL, citez din memorie (in parlament la suspendare presedintelui): „Atentie la buletinele de vot, sa nu fie tiparite si de alte poligrafii si sa fie inseriate” – inseriate pentru a putea deosebi cele originale de falsuri. Deci fratilor, tactica usl-ista este de a ne zapaci, ca o parte din noi sa nu ne prezentam la vot, sa nu se observe aceasta frauda!!!! LA VOT ROMANI.

        Reply
  176. Bleen

    CCR spune că referendumul invalidat nu se repetă și că Președintele suspendat își reintră în drepturi. Această decizie pornește de la premisa că DA-ul trebuie dovedit, nu NU-ul.

    Reply
    1. Boghy

       @Bleen Daca va fi asa astia nu se vor sfii sa dea o lovitura de stat pe fata, nu mascata ca cea de-acum.

      Reply
      1. EroulBula

         @Boghy  @Bleen Daca vor da lovitura de stat pe fata atunci discutam altfel. By the way, n-are nimeni sticle de jumatate de litru, ramase prin balcon, pe la boxa?

        Reply
        1. EroulBula

           @gupi Alea cu gura larga nu sunt bune. La momentul plecarii, continutul se deplaseaza, inertial, catre gura sticlei de unde-ti ajunge pe fata si pe maini.
           
          Pentru cei care au inteles c-ar fi vorba despre coctailuri Molotov fac precizarea ca la mine pe strada se opreste apa des si am nevoie sa fac rezerve de apa pentru vase, toaleta etc. De baut nu beau apa…….. beau suc :-)))0

          Reply
  177. Bleen

    Cine nu merge la vot, ca să nu rămînă complet tăcut, poate vota aici, pe Blogary. O să organizăm noi un referendum mic în 29 iulie. 

    Reply
    1. EroulBula

       @Bleen Nu se baga nicio firma sa imprime tricouri cu BOICOT (T-ul sau I-ul sub forma de deget mijlociu)?
      Cred ca s-ar vinde bine :-))))

      Reply
        1. sanantonio

           @Bleen  @EroulBula , tricourile mele au piept și spate, nu s-ar putea face cumva să se imprime pe ambele mesaje pe cele 2 fațete? Șrie cineva vreo tipografie de tricouri? Cînd eram mic, desenam șabloane și-mi vopseam tricourile cu cerneală tipografică, acum nu cred că mai găsesc tipul ăla de tuș.

          Reply
  178. bilbofil

    Oarecum off-topic. Există două tipuri de referendumuri, în funcție obiectul lor.
    Un stat de drept/constituțional există pentru  a organiza cetățenii în vedera apărării drepturilor lor înnăscute. Exercitarea individuală a acestor drepturi are nevoie de o protecție colectivă prin stat, stat în care, acolo unde nu există prevederi ferme, în lipsa unei metode mai bune, deciziile se iau democratic, ca exercitare colectivă a suveranității poporului.
    Pentru acele decizii care se referă exclusiv la funcționarea statului în limitele constituționale cvorumul nu trebuie să fie un obstacol excesiv în adoptarea unor puncte de vedere. De pildă, obligativitatea unui cvorum de 50% ar putea fi înlocuită cu un prag minim de voturi DA (să zicem o treime din numărul total de alegători, altfel spus 2/3 din voturile valabil exprimate la o prezență de 50%).
    Referendumul pentru demiterea unui demnitar este însă diferit pentru că este de fapt o decizie privind o sancțiune politică. Se judecă dacă în exercitarea atribuțiilor sale politice, persoana respectivă a adus sau nu atingere gravă drepturilor altor cetățeni. În acest caz funcționează prezumția de legitimitate a deciziilor acelei persoane (altfel am renunța la aleși și am decide totul prin referendum) și deci demiterea nu poate fi adoptată decît dacă majoritatea corpului electoral consideră necesară demiterea (sau măcar, așa cum se prevede acum, măcar jumătate consideră actul suficient de serios pentru a justifica un vot). La un asemena scrutin nu sîntem electori, sîntem jurați și ar trebui să se aplice regulile valabile pentru jurați, respectiv certitudinea vinovăției, mai presus de orice îndoială rezonabilă.

    Reply
  179. EroulBula

    Noi discutam despre strategii pentru 29 iulie dar nu se mai aude nimic despre introducerea in legislatie a pragului de 50%+1.
    Daca ei nu-l introduc, CCR ar putea sa invalideze referendumul doar in baza deciziei sale anterioare?

    Reply
  180. Bleen

    Cu o ultramobilizare și o superfraudă prezența va ajunge la maximum 40%, în condițiile în care s-ar asuma public și fără ocolișuri boicotul.

    Reply
  181. picus

    Strasnic text. In sfirsit ne-am limpezit gindurile. Ar trebui sa-l citeasca (macar in rezumat) si Basescu si toti cei din staff-ul lui. Basescu s-a aruncat cu capul inainte la referendum, instinctiv, ridicind o provocare murdara inainte de a chibzui bine ce inseamna asta. Va trebui acum sa faca o mica pirueta (da, nu va fi glorioasa, dar asta e cind te pripesti si nu judeci bine) si sa cheme explicit si insistent oamenii la boicot. Acest articol ii furnizeaza gratis toata argumentatia necesara. Boicotul este singurul raspuns just, corect si rational. Si singura sansa pentru ca el sa revina la Cotroceni si sa impiedice mafia sa ne ia ostatica tara pentru mult timp de-acum inainte. Daca-si atribuie vreun rol istoric pentru Romania, Basescu trebuie sa inteleaga ca in acest moment asta e singurul mod de a-l asuma corect si cu sorti de izbinda.
     
    P. S. @bleen Acest text ar trebui raspindit la o scara cit mai larga posibil.

    Reply
  182. Bleen

    Scorul la locale (din nr total de alegători cu drept de vot):
     
    USL – 24.25%
    PDL (singur, fără alianțe) – 7.45%
    PPDD – 4.36%
    UDMR – 2.69%
    UNPR (fără alianțe) – 1.19%

    Reply
    1. teocharis

       @Bleen ai putea adauga si scorul relativ la participare sa stim cum stam cu „valul de ura” la care se tot face referire aici

      Reply
        1. Boghy

           @Bleen As mai miza putin si pe faptul ca multi au votat cu naduf impotriva PDL. Dar poate acum s-au mai racorit, s-au mai calmat, plus ca au vazut ce fac astia. Asa ca s-ar putea ca acum scorul lor sa tinda vertiginos catre 40%.

          Reply
        2. Boghy

           @teocharis  @Bleen Sunt si din astia, cu siguranta. Dar nu pot fi atat de multi. Eu zic ca fanaticii oricarui partid, nucleul dur, nu poate depasi 20-25%

          Reply
        3. Ivan Zubeldian

           @Boghy  @Bleen o să aflăm curând. Pariul meu e că USL și anti-Băse sunt pe la 40%. De asta insistă pe 2 zile. Ce motiv ar avea să forțeze 2 zile de referendum dacă sunt siguri de câștig? Motivul e că pot frauda. Și vor să fraudeze pentru că pierd. 

          Reply
        4. teocharis

           @Bleen  @Boghy asta e si estimarea mea: chiar in conditii de boicot ASUMAT scorul nu poate fi mai rau de 30-70
           
          this is not bad!

          Reply
    2. SimonaM

       @Bleen Deci USL ar mai avea de strâns încă pe-atâția și tot n-ar ajunge pragul.
      Asta dacă nu s-ar prezenta nimeni ca ”să-l susțină pe Băsescu”.

      Reply
  183. Florina

    Pe mine puţin mă interesează Băsescu, ce zice, ce face, ce transmite. Pentru că nu pielea lui e în joc, cum zicea cineva zilele trecute pe-aci, ci pielea mea. În momentul în care cineva candidează pentru o funcţie, oricare ar fi ea, îşi pune pielea la bătaie, nu-i mai aparţine exclusiv, ca în cazul pesoanelor strict particulare. Băsescu e în piele de preşedinte şi datorită votului meu, pielea mea e reprezentată de pielea lui. Dacă ar fi fost vorba numai de el, de persoana Traian Băsescu, putea să ţină cont numai de el, aşa trebuie să ţină cont de fiecare dintre noi. Pe băsescu l-am ales în 2009, pentru 5 ani, nu vine acum o gaşcă dornică să facă ea legea strict în favoarea ei şi în dauna mea, după cum deja se vede, să-mi impună să-l mai laeg o dată pe Băsescu sau nu. Ca ce chestie să fac asta? Numai pentru că aşa vor ei, în tentativa de a păcăli occidentul că ceea ce fac e legal? În nici un caz. Nici un om nu se schimbă din funcţie aleator, la o dată pe care o doreşte un grup de interese constituit ad hoc. 
    Bonus: au substituit rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2009 cu rezultatele de la localele de anul acesta, pretinzînd că rezultatul lor la locale ar invalida susţinerea preşedintelui.  Alo, de cînd un primar, doi, trei, un buchet, un mănunchi, fac cît un preşedinte? Unde scrie, în lumea civilizată, aşa ceva? A, păi dacă s-ar juca aşa, asta ar însemna şi că Băsescu reconfirmat ar trebui să trimită la plimbare – prin ce, apropo, demisie, suspendare??? – toţi primarii, preşedinţii de CJ şi consilierii lor. Ori chestia asta n-am auzi-o declarată de către ei, normal, pentru că scopul lor e unul singur: trecerea peste voinţa populară de acum 2 ani şi jumătate şi impunerea voinţei lor. Ori eu aşa ceva nu accept. 

    Reply
    1. hope18

       @EleninaNicuţ
       Sa cautam o casa (carciuma) conspirativa? Ar fi bine sa mergem si-n munti ca-i mai racoare, dar e prea departe pt unii.

      Reply
  184. ribelalu

    Cvorumul la referendumuri este impus pentru ca acestea reprezinta modalitatea prin care populatia isi poate exprima suveranitatea intr-o problema de interes national sau local. Daca nu exista cvorum, atunci inseamna ca acea problema nu este de interes national sau local ci doar in interesul unei minoritati iar referendumul se invalideaza. Boicotarea unui referendum este echivalenta cu votul impotriva propunerii.
    Referendumul pentru demiterea Presedintelui nu inseamna alegeri. Acest tip de referendum este motiunea de cenzura impotriva Presedintelui. Ca la orice motiune de cenzura obligatoriu este nevoie de cvorum. Pentru demiterea Guvernului sunt necesare voturile a jumatate din membrii parlamentului. Pentru Presedinte este mai simplu: sunt necesare jumatate din voturile celor care se prezinta cu conditia indeplinirii cvorumului.
    In cazul particular al referendumului din 29 iulie, cvorumul va descuraja in primul rand pe cei care doresc demiterea presedintelui. Votantii de stanga se prezinta in mod traditional la vot in primele ore ale zilei electorale. BEC are obligatia de a anunta prezenta la urne din doua in dua ore si in mod sigur Antena 3 va anunta din 10 in 10 minute prezenta pentru a-si mobiliza fanii. Seara, daca prezenta nu trece de 30%, am putea sa facem o surpriza USL-ului si sa mergem sa votam masiv in favoarea respingerii propunerii de suspendare.
     

    Reply
    1. EroulBula

       @ribelalu Ar fi tare faza cu miscarea in ultima clipa dar va fi greu de organizat, sicronizat si poate fi blocata foarte usor prin inghesuiala de la sectii. S-ar putea sa le dam exact cvorumul de care au nevoie, fara sa reusit sa rasturnam majoritatea voturilor. Mai bine stam acasa pana la sfarsit si aflam cat de numeros este „poporul” care le-a cerut sa-l demita pe Basescu.

      Reply
      1. ribelalu

         @EroulBula nu are cum sa treaca prezenta de 50%. La locale unde au fost interese mult mai mari pentru zeci de mii de persoane care au candidat abia s-a trecut de 50%. Si asta in conditiile in care s-au platit milioane de lei noi. Acum nu mai au nici primarii bani, si nici foarte interesati nu sunt sa plateasca pentru altii chiar daca au bani. Foarte multi primari USL sunt la primul mandat si nu au „cheag”.
        Eu am zis sa urmarim prezenta la vot. Daca seara la 6 se invarte la 25%, se poate merge fara grija la vot pe racoare.

        Reply
        1. abis

           @ribelalu  @EroulBula Este imposibil ca pe canalele de informare (nu am spus neaparat presa) sa nu „transpire” si cum vom sta cu procentele de „da” si „nu”.
           
          Daca va fi clar ca prezenta la vot nu atinge 50% este preferabil sa ramanem acasa, cu cat vor avea o prezenta mai scazuta, cu atat mai bine; daca este clar ca prezenta va depasi 50%, atunci cred ca ar trebui (tinandu-ne de nas daca trebuie) sa mergem sa contribuim cu cate un NU.

          Reply
        2. EroulBula

           @ribelalu No, man
          Seara la 18.00 ar anunta prezenta la vot de 25% pentru ora 15.00.
          Nu ai cum sa estimezi evolutia prezentei in intervalul 15.00-18.00 si nici nu stii balanta voturilor DA-NU (asta se va anunta dupa inchiderea urnelor).
          Presupunand, prin absurd, ca la 18.00 stii prezenta pentru 18.00, ca stii (pe surse-cat de credibile?)  balanta voturilor DA-NU sa spunem ca suni mobilizarea la vot. Insemna ca totul sa mearga perfect sincronizat si ca in 2 ore (pana la inchidere) sa faci sa voteze inca 20% din electorat, pentru a fi sigur ca iese vot majoritar NU.
          Asa ceva va fi imposibil din doua motive:
          1.  Vor fi cozi interminabile si nu vor apuca sa voteze;
          2. USLinosii sunt idioti dar nu intr-atat incat sa nu se prinda ce se intampla: comisiile de sectie, majoritar USL-iste, vor incetini procedurile special pentru a frana votarea.
          Cum spuneam, exista un risc imens sa-i ajuti cu cvorumul fara sa reusesti sa inclini balanta voturilor catre NU.
           

          Reply
        3. EroulBula

           @abis  @ribelalu Nu te poti baza pe exit poll-uri.
          Atmosfera este foarte incrancenata iar multi se vor feri sa spuna cinstit ce au votat.

          Reply
        4. Bleen

           @EroulBula  @abis  @ribelalu Te poți baza pe exit-polluri. Diferența dintre DA și NU e atît de mare încît marja de eroare (non-răspunsuri, răspunsuri conformiste) nu e importantă.

          Reply
  185. EroulBula

    Desi am spus ca nu mai vorbesc despre participarea la referendum nu ma pot abtine.
    1. Obiectul referendumului nu este legitimitatea lui Basescu ci legitimitatea pucistilor (cred ca plagiez pe cineva, probabil Elenina). Ei au spus ca e vointa poporului, ei trebuie s-o dovedeasca, ei trebuie sa scoata poporul la vot, ei trebuie sa atinga pragul de 50%+1 prezenta la vot. Nu e treaba lui Basescu.
    2. Basescu nu a spus direct ca este pentru boicot dar a lasat deschisa usa pentru aceasta oportunitate, spunand ca se va intoarce la Cotroceni daca referendumul este invalidat, chiar daca votul va fi majoritar cu DA;
    3. In acest caz interesul pentru blocarea accesului USL la controlul justitiei este mult mai important decat contestarea legitimitatii lui Basescu. Basescu este contestat de 8 ani, va mai rezista 2 ani;
    4. Nu putem vorbi de participare la referendum, in conditiile in care milioanelor de romani din Spania, Italia, Israel, USA, Canada, votanti proBasescu, li s-a redus drastic numarul de sectii de votare, in schimb au crescut numarul de sectii din state central asiatice si sud americane, unde vor vota doar membrii ambasadelor;
    5. Legarea referendumului de alegerile din toamna poate avea rost doar in sensul in care Antonescu ramane la Cotroceni, se acapareaza justitia si, cu puterea absoluta in mana, vor organiza alegerile cum vor dori ei;

    Reply
  186. Ivan Zubeldian

    Singura ieșire pe care o văd pentru a nu scinda electoratul pro-Băse e ca idioții să decidă referendum pe 2 zile. Asta va fi atât de groasă încât Băsescu va putea cere oficial boicot. Aici nu mai e vorba de schimbat regulile jocului, e vorba de fraudă pe față. Sunt aproape convins că dacă rămâne o zi de vot Băsescu va cere mobilizare maximă. Și dacă vor fi două zile, Băsescu va cere boicot. În primul caz nu pot să nu constat ridicolul situației înc are salvați democrația împotriva lui Băsescu:)

    Reply
    1. ribelalu

       @Ivan Zubeldian A doua zi de vot nu poate fi decat luni 30 iulie. Campania electorala nu poate fi scurtata. Lunea e zi lucratoare. Daca se declara zi libera, si mai multi votanti vor boicota alegerile intrucat vor profita de week-end-ul prelungit. Este extrem de dificil votarea intr-o zi de luni lucratoare intrucat foarte multi membrii ai comisiilor electorale trebuie sa se prezinte la serviciu.
      Pe de alta parte numararea voturilor si depunerea buletinelor la BEJ blocheaza pentru multi si ziua de marti. Sa nu uitam si costurile aproape duble desi pentru USL-isti asta nu ar fi o problema intrucat nu cheltuie banii lor ci ai nostri.
      Concluzia: Eu nu cred ca se va vota doua zile.

      Reply
  187. GabiDumitru

    Majoritatea celor pro-Basescu pe care ii cunosc mi-au spus ca nu voteaza la referendum.
    Inca sper ca Basescu sa ceara oficial boicot.

    Reply
    1. sanantonio

       @GabiDumitru Băse nu va cere niciodată boicot, nici dac-ar avea capul sub ghilotină. Renunță la așteptarea asta.

      Reply
        1. GabiDumitru

           @sanantonio Da,pentru ca n-are curaj sa-si asume singura solutie corecta impotriva loviturii de stat.
          Imi pare rau,dar asta nu e mindrie,ci prostie.

          Reply
        2. Yeba

           @GabiDumitru  @sanantonio , domnii mei, ideea este că boicot nu se poate cere de pe-acum. Ar muta discuțiile, printre altele. Lasă-i pe oamenii ăștia de la putere să lucreze, să arate ce pot, să organizeze un referendum de-o lună, să aresteze judecătorii CCR pentru infracțiuni rutiere ca să poată numi alții, să-i spună Angelei că a colaborat cu STASI, dar l-a plătit pe Gauck să tacă. 

          Reply
        3. GabiDumitru

           @Yeba  @sanantonio Repet:eu sper ca saptamina viitoare Basescu isi va asuma boicotul.
           
           

          Reply
    2. teocharis

       @GabiDumitru imho basescu nu poate cere formal boicotul datorita celor care gandesc ca ivan (editorialul CTP  de astazi „presedintele masaverde” merge in aceaiasi directie)
       
       

      Reply
      1. GabiDumitru

         @teocharis Sa fim seriosi,Churchill a socat o lume intreaga cind a ordonat distrugerea flotei franceze din Africa.
        Suntem in mijlocul unei lovituri de stat ,iar noi ne gindim la impresia artistica.Patetic.
         

        Reply
    3. AndreeaP

       @GabiDumitru
       Nu trebuie sa ne spuna Basescu nimic. Nu trebuie sa ne spuna nici Lazaroiu, si nici mama lui Lazaroiu.. O minimima socoteala putem face si noi. Un lucru e cert: pentru orie procent de participare la vot Basescu pierde. Daca mergem nu facem decat sa umflam rata de participare. Cele cateva procente pe care i le aducem lui Basescu il ingroapa, nu-l ajuta cu nimic.
      Ivan, de ce crezi ca-i mai important pentru Basescu sa ia 40% decat sa fie o prezenta de 30-40% la referendum? Pentru Europa este importnat sa NU mergem la referendum, sa le aratam ca Ponta le-a vandut gogosi cand a vorbi de luptele lui ca fiind ale „poporului”. Ponta insusi a spus ca pentru „Romania” este important ca lumea sa iasa la vot.
      Iar in Romania, starea de spirit va fi aceeasi, chiar daca mergem chiar daca nu mergem la vot, cei care nu voteaza nu se vor inrai peste noapte ca sa se transforme totul intr-o imensa ura anti-PDL. Vom fi tot 40% cei care-l sustinem pe Basescu, fie ca votam fie ca nu.
       

      Reply
    1. Yeba

       @LunguVictorEugenMihai , ai un link la fragmentul in care Tonta vrea sa preia controlul politic al DNA?

      Reply
  188. acspot

    Salut Bleen,
    Foarte bune si argumentate ultimele posturi. Am o intrebare: cum se asorteaza schimbarea organizarii referendumului (renuntarea la majoritatea dubla) cu neprezentarea la vot?

    Reply
    1. severmihail

      De aia nu agreau USL-istii scenariul lui Laza cu „Alba ca Zapada”: aveau ei unul mai bun ” Crin – Iarba si Zapada”.

      Reply
  189. Ivan Zubeldian

    Există o singură situație în care boicotul e justificat: desfășurarea referendumului în 2 zile. Pentru că frauda devine aproape o certitudine. În rest, există doar suspiciune de fraudă. E ridicol să refuzi jocul pentru suspiciuni, ne face, de râs. Și da, legitimitatea lui Băsescu e pusă în joc, simultan cu cea a puciului USL. Ce uitați cu toții în raționamentele voastre e că reforma nu se poate face împotriva poporului, oricât de tolomac, needucat, hoț, leneș sau idiot e el. Înainte de puci, exista o majoritate care nu-l dorea pe Băsescu. Dacă ea există și acum, neprezentarea la vot nu va rezolva nimic, din contra: ura populară va crește. Băsescu va rămâne președinte deși îi e frică de vot.Degeaba nu vor fi schimbați acum Kovesi și Morar, urmează parlamentarele iar rezultatul va fi o majoritate zdrobitoare pro-USL. După care vor schimba pe Băse și tot ce le stă în cale. Iar jocul va fi pierdut pe câțiva ani buni.
    Prezentarea și forțarea unui rezultat bun (multe voturi NU) înseamnă riscul de a pierde ce e deja pierdut acum, adică președinția. Dar are marele merit de a seta alt start pentru parlamentare, care vor putea fi câștigate, cu Băsescu conducând o alianță a dreptei. Susținătorii boicotului pierd din vedere în toate raționamentele că puterea e deja pierdută. Adică invocă fraude potențiale masive dar pleacă de la premisa că Crin nu va schimba pe Kovesi și Morar. Ei bine, eu vă garanteze că, în cazul boicotului, o va face bucuros, mai ales că vor avea o nesperată îndreptățire morală și dovada că poporul nu se va răscula pentru Băsescu. Cu alte cuvinte, boicotul nu va fi rezolvat absolut nimic însâ va arăta lumii un Băsescu lipsit masiv de sprijin popular. Dacă sunt 5 milioane de voturi, dintre care 4 pentru demitere, chiar dacă referendumul e invalidat, va fi un dezastru, nu o victorie. Pentru că numărul mic de voturi NU va fi asociat cu boicotul doar în capul vostru. În analiza oricărui occidental, în România poporul va fi votat împotriva reformei și pentru mafie și Moscova. Abia atunci vom fi cu adevărat pierduți.

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

      Adică, dacă vreți să discutăm cu argumente, vă rog să-mi explicați cum vom ține puterea în scenariul următor: referendumul e boicotat, avem 5 milioane de voturi dintre care 4 cu DA și 1 milion cu NU. Referendumul e invalidat, Băsescu e reconfirmat președinte și guvernul și parlamentul decid organizarea parlamentarelor în Septembrie, pe un val masiv de ură împotriva PDL și Băsescu. Vă rog să argumentați de ce credeți că în Decembrie Băsescu va mai fi președinte iar Kovesi și Morar nu vor fi înlocuiți cu niște Voicu.

      Reply
      1. SimonaM

         @Ivan Zubeldian Și prezentarea la referendum cu votare ”NU” topește în vreun fel valul masiv de ură?
         

        Reply
        1. heraasku

           @SimonaM nu ura conteaza ci faptul ca cei ce vor sa scape de USL sunt la fata. vom sti macar cati suntem. viata politica nu se termina cu basescu. pentru urmatoarea etapa ne vom sprijini. degeaba ni se pare ca suntem multi daca nu se si vede.

          Reply
        2. SimonaM

           @heraasku Și nu putem să ne numărăm cu altă ocazie? Mai ales că viața politică nu se termină cu Băsescu. 🙂

          Reply
      2. Nea

         @Ivan Zubeldian Speranţa e în Crin. Încă câteva ieşiri la TV şi ura oricărui om amărât împotriva lui Băsescu va deveni dragoste fierbinte.
        Iar Ponta lucrează şi el, nu stă degeaba.

        Reply
      3. Nea

         @Ivan Zubeldian Şi tu ai dreptate, dar îmi vine şi mie o analogie:
        Mergem noaptea pe un drum necunoscut, plin de curbe şi prăpăstii, cu o rablă de maşină care trebuia demult reparată sau casată. Nu ştim ce ne aşteaptă la următorul popas, poate o bandă de răufăcători, poate poliţia care ne va amenda că circulăm cu aşa rablă. Ce facem acum, îl căutăm de acte şi cunoaşterea codului rutier pe singurul şofer din maşină, care, de bine, de rău, mai ştie să convingă motorul să meargă? Sau facem tot ce putem (adică nimic, stăm tăcuţi pe scaune) rugându-ne să ajungem la popasul următor?

        Reply
        1. Ivan Zubeldian

           @Nea ai descris perfect frica care e în spatele deciziei boicotului. E vorba de frică. Și frica nu e niciodată câștigătoare.

          Reply
        2. sanantonio

           @Ivan Zubeldian  @Nea Frica e în minteal voastră, că PDL nu mai scoate nici 10% în toamnă, aia e teroarea care vă îngheață sîngele în instalații. N-ai să găsești prin zona asta genunchi tremurînd de frică de teama că Băsescu va fi demis, ci revoltă că România s-a întors la anii 50 ai secolului trecut.

          Reply
        3. Nea

           @sanantonio  @Ivan Zubeldian Care PDL? Nu mă ustură asta. Şi nici nu mi-e frică de anii 50, nici de anii 80. Atunci era pe  viaţă sau moarte. Mi-e frică că societatea se rinocerizează, că se pierde suta de grame de democraţie câştigată în 22 de ani, din care 80 de grame în ultimii 5-6 ani.
          Că statul va redeveni ce a fost sub Mafia Năstase, anume un infractor cu o mie de braţe, cu ceafă triplă şi lanţ de aur (dacă n-ai imaginaţie, uită-te la poza lui Cătălin Voicu), care îţi taie geanta în troleu şi te mai şi ameninţă.

          Reply
        4. sanantonio

           @Nea  Analogia cu anii 50 se referă la domnia fărădelegii și vînătoarea de vrăjitoare. În timpul mafiei lui Năstase s-a furat pe rupte, dar procese politice nu au fost, cu excepția tentativei cu dosarul Flota, dejucată de Băsescu prin demisia din Parlament. Sub Crin și Ponta, nu vor mai exista decît procese politice.

          Reply
        5. Nea

           @sanantonio Au mai fost şi sub Năstase. Directorul Bibliotecii Naţionale a fost dus cu cătuşe la puşcărie, în direct, evident, fiindcă a refuzat să-i cedeze lui Năstase sediul Bibliotecii.
          O aluzie fină că trebuie să faci ce ţi se spune.
          Pretextul: a lăsat nişte cercetători japonezi, mi se pare, să copieze ceva manuscrise fără să le ia 0,20 bani, taxă de xerox.

          Reply
      4. bilbofil

         @Ivan Zubeldian Ivan, nu încerc să intru în polemică nici cu tine, nici cu @bleen . vreau doar să fac o apreciere.
         
        Întrebarea dacă politic e mai bine ca tbasescu  să fie o rață șchioapă la Cotroceni sau un vector al opoziției, legitimat de 2-4 milioane de voturi nu poate primi răspuns exclusiv privind la personalitatea lui tbasescu sau la argumentele etice.
         tbasescu este la capătul carierei sale politice, cel puțin în actuala încarnare. Nu mai este prezidențiabil și, fără o reinventare totală, este incapabil să mai adune în jurul său sprijinul necesar pentru a se așeza în fruntea unui guvern. Poate rămîne, cum a și spus, un șef de școală, un anti-Iliescu postprezidențial.
        1. Dacă „dreapta” din România este un cal mort, nu contează ce facem, putem fi etici, putem fi politici, cizma împuțită a dictaturii tot se va așeza pe grumazul nostru (sau ne va da un șut peste graniță. Nu contează nimic, nici dacă alegerile sînt falsificate, nici numărul de voturi contra demiterii, nici cvorumul.
        2. Dacă „dreapta” organizată a ieșit deja din chinurile facerii și este pregătită să gestioneze revolta pe care o va genera falimentul USL și strîngă cioburile pe caree aceasta le va lăsa în urmă, atunci e mai bine într-adevăr să votăm, primind astfel declarația de război civil a USL. În căteva luni USL va fi obligat să recurgă la măsuri represive, la utilizarea armei justiției împotriva tovarășilor de drum de acum, etc. Dacă  însă la acel moment nu vor putea institui teroarea și conformismul, o dreaptă mobilizată în opoziție va fi readusă la guvernare în triumf și fără condiționările de care a trebuit să țină seama pînă acum.
        3. Dacă însă „dreapta” este încă în stadiu de proiect, dacă supraponderalii PDL încă nu au înțeles grozăvia situației, dacă societatea civilă a statului de drept mai are nevoie de căteva luni pentru a se mobiliza, organiza și ieși pe cîmul de luptă, rămînerea lui tbasescu la Cotroceni cu orice preț este o necesitate. El este oricum terminat, @bleen  are dreptate, dar ICCD, NR, PDL etc. vor avea timp să își creeze echipa, procedurile și notorietatea. USL va putea da în continuare vina pe „conflicutul cu președintele” pentru nerealizări, dar blocarea fie și parțială a derivei justiției va compensa parțial dezavantajul și, din nou, cînd problemele sociale vor ajunge pragul critic, un „nou” lider al „dreptei” va putea conduce marșul victorios spre guvernare.
        În concluzie, cred că fără avea o strategie post-referendum clară, nu are sens să vorbim despre opțiuni corecte și opțiuni greșite în ziua scrutinului.
         
        (Pînă cînd ICCD sau altcineva nu îmi va arăta efectiv un nivel calitativ superior de organizare și funcționare, înclin cu mare reticență spre prima variantă expusă. Pînă cînd voi fi contrazis în actualele așteptări tot ce pot să fac este să declar că eu voi vota NU, să atrag celorlalți atenția că această opțiune merită îmbrățișată doar cu rezerve, corect argumetnate de @bleen , și, dacă nimic nu se schimbă între timp, să nu mă duc la vot, cu speranța nu va exista cvorum și că acest lucru îmi va lărgi paleta de opțiuni.)

        Reply
        1. Ivan Zubeldian

           @bilbofil  exact! Suntem în cazul 2, deși voi fi contrazis violent. Mai precis suntem undeva pe drumul de la 3 la 2. Se întâmplă să știu sigur că PDL (mai bine zis Blaga) a înțeles perfect situația. Problema PDL e alta, anume lipsa de cadre. Nu au oameni care știu să vorbească (Blaga e o aproape catastrofă aici), nu au oameni de acțiune. Au în schimb cam mulți mediocri narcisiști. Multora pe-acolo le place să discute ore-n șir de dragul discuției. Nu pentru că nu înțeleg gravitatea ci pentru că sunt de o mediocritate copleșitoare. Sunt însă câțiva oameni buni care știu ce e de făcut, care fac și care pot face. PDL are o șansă să se scuture și să renască. Nu sunt sigur cât de mare e dar există și eu unul m-am hotărât să mă bat pentru ea în loc să constat de pe margine cât de distrus e PDL-ul și să protestez civic. Nici MRU nici NR nu au șansa pe care o are PDL. Dar asta e o altă discuție, de purtat în curând, după referendum.

          Reply
        2. bilbofil

           @Ivan Zubeldian O ultimă subliniere. Planurile tactice trebuie să fie confidențiale pînă la implementare, însă planul strategic trebuie știut și înțeles de fiecare participant la luptă, de fiecare cetățean și de fiecare partener.
          De aceea consider că discuția pe mergem/nu mergem la vot este un pic prematură la modul la care se desfășoară în comentariile (nu neapărat și în articolele) de pe Mme. Blogary.
          Aștept însă și aștept de mai bine de un an să văd un plan strategic pentru „dreapta” de după 2012. Nici tbasescu , nici MRU, nici Boc, Blaga ori C. Preda nu au propus așa ceva.
          Fără un plan strategic asumat de cei în drept nici pe tine nu te pot crede, nici pe @Bleen nu îl pot crede dincolo de aritmetică.

          Reply
        3. Ivan Zubeldian

           @bilbofil  tbasescu  @Bleen Exact. O remarcă, doar: la cum se discută aici nici un USL-ist nu va înțelege care e planul tactic. Ăsta și e unul din motivele pentru care discut:) Cât despre viziune, ai dreptate. Ai însă de ales să aștepți vizionarul sau să te bați redută cu redută. Nu e neapărat ca alegere să fie bună și alta proastă.

          Reply
    2. Nea

       @Ivan Zubeldian Ivan, nu e vorba de frauda de tip „furt de voturi”, ci de frauda majoră prin care s-a ajuns la situaţia referendumului. Eu am votat în 2009 cu Băsescu, nu am motive să votez cu el din nou la fiecare sfert de mandat, ca să-l dau jos pe un Văcăroiu sau Antonescu. Chiar nu vezi lucrătura mafiei Felixiote?!
      Nemulţumirea populară e doar un alibi (fals, migălit prin spălarea pe creiere cu ajutorul Antenelor şi altor ziarişti vehemenţi fiindcă li s-au impozitat veniturile şi fiindcă au ordin de la stăpâni). Oamenii au dreptul să fie nemulţumiţi, după ani de reforme necesare dar dure şi de criză suprapusă pe ele. Dar, cu lideri de opinie corecţi, ar fi înţeles nişte necesităţi.

      Reply
      1. Ivan Zubeldian

        @Nea Moral, legal și logic, ai dreptate. Politic, nu. Aici e problema. Simona: în primul rând face posibilă lupta. Iar a lupta pentru câștigarea referendumului înseamnă a convinge pe cei dezamăgiți de Băsescu că nu Băsescu e problema. Că nu dreapta e problema. Vă amintesc că în 2009 Băsescu a câștigat peste 5 milioane de voturi. Unde sunt ele acum? Aici nu vorbim de a schimba convingerea celor ce urăsc ci de a arăta acestora că cei care-l vor pe Băsescu sunt mulți, că argumentul USL potrivit căruia majoritatea parlamentară reprezintă poporul, e fals. De a avea muniție și energie pentru lupta finală, parlamentarele. De a nu crea un nesperat culoar pentru stânga, la parlamentare. Ura va rămâne, dar le va fi frică și lor. Pe când în situația boicotului, ura va Triumful, pentru că se vede validată de vot

        Reply
        1. Ivan Zubeldian

          Prostimea privește la lupta asta ca o luptă între masculi afla. Ideea e că murim cu legalitatea în brațe dacă Băsescu se dovedește slab. Nu contează rezultatul cât contează un Băsescu ieșit puternic din confruntare. Și mai e ceva. Asta e uriașă șansă pentru dreapta de a câștiga parlamentarele, nu șansa lui Băsescu de a-și păstra poziția. Am motive să fiu sigur că așa gândește Băse.

          Reply
        2. SimonaM

           @Ivan Zubeldian  @Nea Cu regret trebuie să spun că eu nu văd posibilitatea convingerii celor dezamăgiți. Nu până pe 29 iulie anul ăsta.
          Ori sunt dezamăgiți din motive personale (mi-a picat afacerea, am pierdut toți banii, Băsescu e de vină), ori sunt spălați pe creieri de media (Băsescu a scăzut pensiile, a furat salariile oamenilor ca să-i dea lui Udrea bani de terenuri de fotbal în pantă), nu cred să existe posibilitatea convingerii lor că nu au determinat corect vinovatul sau că au fost proști.
          E o părere personală, firește. Din toți cei cu care am încercat o argumentare (destui) nu am căpătat nici măcar o dată o reacție dătătoare de speranță.
           
          Iar lupta de acum e una, cea pentru parlamentare e alta. Acum e vorba de stat de drept și călcarea Constituției în picioare. Parlamentare, stânga, dreapta, PDL și plm (pardon my French) sunt aspecte care deturnează sensul referendumului.
           
          Cred că singura șansă de a câștiga limpezime e să spunem peste tot ”Asta nu e despre Băsescu, e despre Constituție și stat de drept”. 

          Reply
        3. Ivan Zubeldian

          Încă o analogie, cam forțată dar mai expresivă. Imaginați-vă o bătaie între liderii a două bande diferite pentru a domina cartierul. Problema dreptății confruntări e ultima care se pune. Pretendenții sunt întotdeauna gata să încalcă regulile, să le schimbe. Liderul actual e depășit numeric. Are două alternative: se bate după regulile lui vechi riscând să piardă sau refuză lupta pe motiv de reguli schimbate. În primul caz, chiar dacă pierde (și nu moare), va avea simpatia și sprijinul multora, poate mai mulți decât la începutul luptei. În al doilea caz e terminat, va avea simpatia GDS-ului, eventual, și tot ce-i rămâne e să facă un ONG. Nu e vorba de bande criminale decât la USL dar esență problemei rămâne: autoritatea șefului. Nu trebuie să-l iubească, e suficient să se teamă.

          Reply
        4. Ivan Zubeldian

          @SimonaM @Nea Da, câștigăm limpezime în grupuri mici și pierdem orice putere politică pe 4 ani. O să umblăm limpezi și triști de ne-om sătura.

          Reply
        5. SimonaM

           @Ivan Zubeldian  @SimonaM  @Nea Repet. Dacă mergem ăștia câți suntem (puțini, după cum admiți) la referendum și votăm NU, care e câștigul?
          Că m-am dus la bătaie cu Gâdea și-am pierdut, dar sunt mândră luptătoare? Sau mă va urî mai puțin vecinul uslamist? Sau care?

          Reply
        6. Ivan Zubeldian

          @SimonaM mai e ceva, e vorba exact de parlamentare aici, ăsta e obiectivul referendumului. Întreb încă odată, ce îi oprește să pună parlamentarele imediat dupâ referendum dacă Băse iese cu 25% pentru el și 75% împotrivă dar rămâne pe motiv de invalidare? Absolut nimic. Dar mă rog, e ca în bancul ăla cu „să presupunem că ai 2 vaci”, când țăranul răspunde indignat „n-am decât una, mai lasă-mă domnule în pace”

          Reply
        7. Ivan Zubeldian

          @SimonaM am explicat de 8 ori până acum. Eu vama înțeles argumentul vostru și explic unde e eroarea. Nu sunt sigur că voi ați înțeles ce spun. Asta e.

          Reply
        8. SimonaM

           @Ivan Zubeldian  @SimonaM Ba din câte știu eu există niște motive pe care le enumeră Constituția pentru organizarea de anticipate. Nu cred să se poată organiza parlamentare acum. Nu legal.
           
          Știu că pare că nu pricep. Mi se tot spune că sunt proastă în ultima vreme. Hai să mai încercăm o dată, poate nu explic EU cum trebuie.
           
          Tu ne spui că e gata terfelită Constituția, să acceptăm asta ca fapt și să mergem la luptă cu regulile lor.
          Iar eu spun că asta nu e lupta pe care trebuie s-o luptăm. Altceva contează. Regulile trebuie repuse la locul lor. 
          Cu un bonus. Pe regulile lor pierdem. Și pe regulile Constituției am putea pierde (nu cred să aibă Băsescu 50% +1). dar măcar știm că se respectă regulile. Alea sunt importante. Nu Băsescu.

          Reply
        9. sanantonio

           @Ivan Zubeldian  @SimonaM Pentru că bați cîmpii cu o abnegație demnă de o cauză mai bună: nu despre parlamentare e vorba la referendumul ăsta, ci despre confirmarea populară a unei lovituri de stat îndreptată împotriva Justiției. La ora asta, mi se rupe-n paișpe de parlamentarele din toamnă și de soarta cea nedreaptă a clanului lui Blaga. Fără Băsescu la Cotroceni, nu vor mai exista alegeri libere nici la toamnă, nici în următorii 20 de ani. Voi asta vă faceți că nu pricepeți.

          Reply
        10. Ivan Zubeldian

           @SimonaM Eu nu am sugerat că ești proastă. Ai explicat perfect de la început. Mai explic odată: e o luptă politică nu una pentru reguli. Adică e o luptă pentru putere, nu pentru principii. Au schimbat regulile, e ilegal, asta e. Întrebarea e următoarea: care e calea mai bună pentru a păstra cât mai multă putere politică pe termen mediu? Că altfel mori cu dreptatea în brațe. Îți dau analogia războiului. Un război e un război, o bătaie mortală pe teritorii și resurse. (În absolut orice război cineva a încălcat regulile, apropos). Ai în față o bătălie în care poți să te bați curajos și să te retragi la timp, cu daune majore pentru inamic, dar necontestând regulile schimbate de ei. Sau refuzi bătălia pe motiv de reguli schimbate. Atenție, nu renunți la principiile și obiectivele tale, ești în continuare soldatul binelui. Într-un caz te bați cum știi mai bine să câștigi timp, teren și resurse, în al doilea te retragi pe motiv de principii.
           
          În cazul doi ești Emil Constantinescu, apropos.

          Reply
        11. SimonaM

           @Ivan Zubeldian Nu cred. Cred că tocmai ce deturnăm sensurile.
          Este o luptă politică. Dar nu e lupta dintre stânga și dreapta, Băsescu și Antonescu, PDL și USL. Tocmai cu asta au reușit EI să amețească pe toată lumea. ”Confirmă-l pe Băsescu” versus ”Dă-l jos pe Băsescu”. Nu e nici câte procente mai scoate PDL în toamnă. Să fim serioși. PDL e pe aparate, respiră artificial.
           
          E lupta pentru stat de drept. Tot politică. Și se joacă ditai campionatul, cu UE arbitru. Asta e lupta pe care o luptăm. Și dacă se fac strategii de învăluire a adversarului tot luptă este. Nu cred că-i musai să sap tranșee ca proasta doar să arăt ălora că-s gata de luptă și nu mi-e frică.
           
          ”The object of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his.” (Gen. George S. patton zise asta) 🙂
           
          Cred că vorbim despre războaie diferite.

          Reply
        12. StefanTrifan

           @Ivan Zubeldian  Eu cred că metafora războiului sau a luptei între bande de gangsteri este puţin sofistică. Într-o democraţie, spre deosebire de stradă, lupta se desfăşoară după nişte reguli – oricum, până şi războiul sau lupta de stradă respectă nişte „coduri deontologice”. Ei bine, acele reguli au fost încălcate şi violate şi acum le revendicăm înapoi ca să putem lupta. Ăsta e motivul pentru care a intervenit şi UE. Dacă nu sunt reguli, atunci nu mai avem stat de drept, ci doar acel „scapă cine poate”. Iar dacă e aşa, nu mai avem nici ce căuta la referendum, ci trebuie să punem mâna pe bâte…
           
          (Pe de altă parte, Elenina e explicat ieri că cei care cer votul negativ au responsabilitatea de a aduna numărul de voturi necesar – ca la moţiunile de cenzură din Parlament.)

          Reply
    3. promaa2002

       @Ivan Zubeldian deloc adevarat ! 5 mil voturi totale si 4 pt demitere sunt mai slabe dacat a obtinut basescu cand a fost reales cu 5,2 mil voturi ! chestia cu legitimitatea e aiurea, antonescu ce legitimitate are cand a fost ales senator in colegiul sau cu 9 mii de voturi, s-a clasat pe locul 2 ( pe primul loc a fost ,daca nu ma insel ionut popescu-pdl, cu dublu voturi decat antonescu) …. chestia cu legitimitatea este pt fete mari ! in politica important e obiectivul , in cazul nostru ca basescu sa ramana la cotroceni !

      Reply
      1. Ivan Zubeldian

         @promaa2002 asta pentru tine, nu pentru majoritatea. Mă rog, eu mi-am explicat punctul de vedere, am demonstrat că-l înțeleg pe-al vostru, am spus de ce cred că e greșit. Am ajuns într-un punct mort unde reacționați irațional, cu sanantonio noul Lenin al democrației. Mă retrag, ați învins, stați acasă. 

        Reply
    4. teocharis

       @Ivan Zubeldian „Ce uitați cu toții în raționamentele voastre e că reforma nu se poate face împotriva poporului, oricât de tolomac, needucat, hoț, leneș sau idiot e el. Înainte de puci, exista o majoritate care nu-l dorea pe Băsescu.”
       
      asta e direct din Iliescu: ba nu se poate face DECAT impotriva vointei poporului

      Reply
      1. sanantonio

         @teocharis complet adevărat. Și pentru că tot vă relatez din Turcia, Băsescu este pentru România ce a fost Ataturk pentru Turcia. Omul care impus reformele împotriva curentului popular, conservator de felul lui.

        Reply
        1. Beavix

           @sanantonio Eroare majoră, Ataturk a avut un sprijin popular imens la vremea lui, era și este mai mult decât un erou pentru turci.

          Reply
        2. sanantonio

           @Beavix, de acord, e mai mult decît un ero, e aproape un sfînt. Cît despre suportul popular pe care l-a avut cînd a impus reformele, acesta s-a bazat pe armată. E ușor să ai suport popular cînd ai mitraliera încărcată și ațintită împotriva oponenților.

          Reply
      2. Ivan Zubeldian

         @teocharis simplu spus, e exact pe dos. Împotriva voinței populare exact comuniștii au acționat în timp ce în orice democrație voința populară determină cine ajunge la putere și dacă se continuă cu reformele sau nu. În toate marile democrații au existat reforme susținute de votul popular. Niciodată nu au rezistat reformele împotriva votului popular. Că vă place sau nu, ăsta e adevărul. E caraghios să vorbiți de apărat principii (Simona) apoi să explicați că binele se poate face doar cu forța.
         
        Pentru că aici suntem, argumentați boicotul în numele principiilor democratice, apoi argumentați necesitatea rămânerii lui Băsescu în numele ideii că reforma se face doar împotriva majorității. Chiar nu mai e mult de discutat aici.

        Reply
        1. SimonaM

           @Ivan Zubeldian  Simona nu spune să acționăm împotriva votului popular. Ci doar că votul popular trebuie dat cu respectarea regulilor.
           
          Nu văd nimic caraghios aici. Simona și @teocharis spun lucruri diferite pentru că sunt persoane diferite și au păreri diferite.
           

          Reply
        2. sanantonio

           @Ivan Zubeldian Boicotul asumat public este singura formă de protest împotriva modului ilegal și neconstituțional în care a fost declanșat referendumul. Prezența la referendum reprezintă cofirmarea prin vot că referendumul a fost declanșat legal și constituțional, transformîndu-ne pe toți în coautori ai celei mai mari hoții imaginabile: furtul statului de drept.

          Reply
        3. Ivan Zubeldian

           @SimonaM  @teocharis Asta e perfect contradictoriu dar e ok atâta vreme cât servește aceeași cauză, nu? Sper doar să nu convingeți pe mulți și să avem un referendum în care Băse să nu se trezească sub 20%. Pentru că ce nu pricepeți, orbiți de propriul eroism, e că absenteismul e un vot de blam pentru toți, Băsescu included, nu un protest cum e în capul vostru. Nimeni nu va putea argumenta că majoritatea au stat acasă pentru că au protestat sau au stat acasă pentru că au stat la mici și bere sau le e scârbă de toți.
           
          Cum veți demonstra că cei care ați boicotat sunteți mulți, că absenteismul e boicot și nu lehamite? Nu aveți cum. În fine…

          Reply
        4. sanantonio

           @Ivan Zubeldian, simplu, ieșind cît mai mulți pe stradă, prin parcuri, pe la terase, pe la grătare, purtînd tricouri bleu ștampilate cu BOICOT scris cu litere violet. Un exemplu. Ai altă soluție în afară de a mă atrage complice la furtul statului?

          Reply
        5. SimonaM

           @Ivan Zubeldian  @teocharis Cum vom demonstra? Habar n-am. Scriu boicot pe o pancartă și mă plimb prin oraș. Atârn un mesh pe geam.
          Scriu pe mașină și mă plimb până se termină benzina.
           
          Încerci cumva să-mi spui că Băsescu poate câștiga la referendum? Rațional poți explica asta, din moment ce eu sunt irațională (am renunțat la proastă, mulțumesc).
           
          Iar absenteismul se va interpreta tot în funcție de tabăra comentatorului. Dacă va comenta Gâdea, va spune ce spui tu. Dacă va comenta Turcescu, va spune ce susțin eu. 

          Reply
        6. Ivan Zubeldian

           @sanantonio dragă sanantonio, s-a cam văzut deja câți ies pe stradă și prin parcuri. Nu mă întreba, te rog, unde-am fost. Am fost și eu, am văzut cu ochii mei. Mobilizarea e nulă.

          Reply
        7. SimonaM

           @Ivan Zubeldian  @sanantonio Și atunci, dacă e nulă mobilizarea, ce te face să crezi că participarea la referendum e soluția câștigătoare?

          Reply
        8. Ivan Zubeldian

           @SimonaM te rog doar să ții cont că din moment ce stau de vorbă cu tine nu am cum să-mi închipui că nu te duce capul. Așa că autoflagelarea nua re nici un rost. Nu cu mine.

          Reply
        9. Ivan Zubeldian

           @SimonaM  @sanantonio pentru că votul e altceva decât protestul, e simplu. Voi continuați să ignorați că mulți se tem, nu de represiune, dar să se facă de râs. Se simt minoritari pe stradă. În cabină e altceva.

          Reply
        10. SimonaM

           @Ivan Zubeldian Era reacția la acel comentariu al tău cu ”voi sunteți iraționali”. Nu obișnuiesc autoflagelare.
           
          Votul dat în condiții nelegale, pe regulile jocului schimbate, nu reprezintă decât încercarea de a legitima hoția. 

          Reply
        11. sanantonio

           @Ivan Zubeldian Unde ai citit, în tot ce am scris eu mai devreme, cuvîntul protest? Eu zic boicot, tu citești protest. Aici cred că se rupe firul. Nu trebuie să mergem ținîndu-ne de mîini pe stradă și cîntînd marșuri patriotice, e suficient să găsim o formulă simplă dar cît mai vizibilă în spațiul public de a ne arăta disprețul față de un referendum ilegal. Încă aștept propuneri alternative la opțiunea de a mă trezi anchetat de procuratura lui Băsescu pentru coparticipare la lovitura de stat.

          Reply
  190. Pingback: Abuzurile puterii si dilemele opozitiei » conco.ro

  191. deatrix

    „Unde se va opri tirania majorității?
    by cpreda
    Cred că nimic nu ilustrează mai bine precaritatea culturii politice a USL decât faptul că, deși campania pentru referendum a pornit deja, regulile de organizare și de validare ale acestuia nu sunt clare.Nu e vorba doar despre celebrul de-acum prag de participare.Ultima idee lansată de USL e organizarea referendumului în mai multe zile: în vreo 2-3 a zis dl. Georgică Severin, dar nu e exclus ca în zilele următoare să auzim propuneri și mai îndrăznețe.N-ar fi o noutate.Primul care a avut ideea de a prelungi consultarea poporului pentru a scoate un scor convenabil a fost, în istoria noastră politică, mareșalul Antonescu. În noiembrie 1941, Conducătorul statului a organizat un plebiscit în nu mai puțin de 7 zile, pentru a avea o rată înaltă de participare la consultarea despre aprobarea guvernării sale “desrobitoare”.Peste mai bine de 60 de ani, mai precis în 2003, Adrian Năstase și Ion Iliescu au organizat referendumul pentru validarea revizuirii constituționale în 2 zile, pentru a spori șansele de validare a rezultatului. S-a spus atunci că nu cetățeanul merge la urne, ci urnele merg la cetățeni.Dacă Victor Ponta și Crin Antonescu ar decide să organizeze referendumul de destituire în 2,3 sau mai multe zile, ei s-ar așeza astfel într-o tradiție pe care gesturile lor din ultima săptămână au ilustrat-o deja: e tradiția disprețului față de domnia legii, pe care, în forme diferite, România a trăit-o și-n vremea lui Ion Antonescu și-n vremea când Adrian Năstase și Ion Iliescu controlau în chip autoritar toate instituțiile.Vor orienta ei tirania majorității în această direcție? ” http://cristianpreda.ro/2012/07/12/unde-se-va-opri-tirania-majoritatii/
     

    Reply
  192. deatrix

     Power never takes a back step only in the face of more power. Malcolm X Asa si noi romanii, in fata celor care ameninta valorile de baza ale democratiei trebuie sa luam atitudine si sa ii oprim, Trebuie sa ne aparam libertatea (sociala, economica etc) in fata tiraniei USL.

    Reply
    1. Nea

       @deatrix Nu doar atunci, ci şi când închid gura, când tac hoţeşte, când dorm şi când se sinucid.

      Reply
  193. cocosila

    Cred si eu ca acest referendum vrea sa legitimeze puciul si ca este extrem de periculos. Cred ca un boicot masiv, manifestm ar fi solutia ideala. Din pacate acest lucru nu prea l-a inteles Europa sau, oricum, nu l-a punctat. Condamnarea nelegiuirilor USL nu trebuia sa trimita la referendum. Europa trebuia sa spuna clar ca raul trebuie curmat si nu legitimat. Aicea au gresit si romanii prin inactivitatea lor, prin absenta miscarilor de protest. Acest referendum va invalida si orice miscari de protest ulterioare. Ma tem ca este prea tarziu si pentru boicot si pentru vot. Numai o miscare de protest uriasa si continua pe perioada acestor zile ar putea arata ca mai suntem buni de ceva.

    Reply
    1. cocosila

      In lipsa unei astfel de miscari de protest care e previzibil ca nu va exista care ar fi alta modalitate de a arata ca nu suntem de acord, de a nu ne simti inutili? Care alta inafara de a injura si de a blestema? Pana la parlamentare mai este ceva timp si bezmetiicii astia vor pune capacul pe democratie.

      Reply
    2. Rezon

       @cocosila Europa a facut tot ce putea face, ca prima reactie, mai mult decat ne asteptam cei mai multi dintre noi. Ce putem face noi este sa facem din boicot o cauza politica generala, suprapersonala. 

      Reply
      1. cocosila

         @Rezon Acest boicot trebuie sa fie evident. Cum se poate demonstra ca este boicot si nu altceva? Problema asta trebuie rezolvata de cineva. Nu trebuie lasata pe spatele lui Basescu.

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *