Principiile

  • Sîntem loiali ideilor, nu oamenilor. De aceea nu asteptăm recompense si nu ne fetișizăm liderii.
  • Credem în libertatea față de stat, dar nu în statul slab, victima cripto-gestionarilor.
  • Nu credem în mitul liberalilor de dreapta. Liberalii sînt stînga modernă.
  • Prețuim imaginația dar nu umorul ca scop în sine.
  • Credem într-o economie bazată pe creativitate şi plusvaloare, nu într-una bazată pe speculă.
  • Cantitatea nu produce decît semidocți și opiniomani. De aceea preferăm mai puțin și mai bun.

La mulți ani!

Facebook Comments

36 Comments Principiile

  1. Pingback: Madame Blogary | Bleen

  2. amc

    m-ati confuzat complet: deci liberalii (de tip american sa zicem) intra la stanga? adica dreapta la care va referiti ar fi echivalentul republicanilor americani?

    Reply
  3. Carol

    Poate ca n-ar strica sa abordati si asemenea subiecte ca…tare, tare ne lipsesc!

    "Cel mai mare cotidian suedez apreciază că Institutul Cultural Român (ICR) de la Stockholm a fost o "injecţie de cultură" în peisajul local.

    "O încercare extrem de reuşită – şi pentru care noi, cei din Stockholm, îi suntem recunoscători – de a reliefa profilul cultural al unei naţiuni. Programele ICR Stockholm sunt aproape prea bune: expoziţiile, lecturile, dezbaterile sunt relevante chiar şi atunci când nu numai ţara ca atare este în prim plan", scriu jurnaliştii de la "Dagens Nyheter", potrivit unui comunicat.

    ICR Stockholm este singurul institut cultural străin şi, totodată, singurul actor cultural ne-suedez prezent în clasament. Acesta cuprinde teatre, galerii de artă, cinematografe, cluburi, oameni de cultură, sportivi, multe dintre nume reprezentând parteneri ICR sau participanţi la programele acestuia: teatrul Dramalabbet, târgul de artă Supermarket, galeria de artă Färgfabriken, cinematograful Bio Rio, Kristina Lugn, scriitor şi membru al Academiei Suedeze, şi Marie-Louise Ekman, artist şi director al Teatrului Dramatic Regal."

    Macar mai bagati si putina piosenie printre "pizdoseniile " pe care le tineti in capul mesei de-o buna bucata de vreme!

    Reply
  4. Pingback: Bonsoir, Madame! « Blogul lui Teacă

  5. Dan Canada

    @admin: Cu respect si cu regret, re. Dan Puric si Biserica Romaneasca: gresiti.

    1) Ce spune Dan Puric este esential pentru noi romanii, in special acum cind vedem acest "tropait grabit" spre UE care e de fapt spre un socialism global.

    2) Ascultati pe Dan Puric cu inima, cu sufletul, nu cu logica rece, si o sa vedeti ca are dreptate. In "rastimp" 🙂 o sa observati ca nu mai aveti "issues" cu umilinta/neumilinta lui.

    3) Ce legatura are faptul ca se da pe ici pe colo spaga intre preoti cu ortodoxia romaneasca? Daca e adevarat, o sa-i judece Domnul, nu noi. Nu ar fi mai bine sa ne vedem de credinta noastra si de marii nostri duhovnici? De evangheliile si slujbele ce se tin, de duhovnicii care au fost si care mai sunt si nu la nimicuri? Credeti ca un Constantin Galeriu e altfel sau ce a spus nu e valabil daca un oarecare preot a dat spaga pentru o parohie?

    4) Credinta nu trebuie impusa in politica. Ar trebui ca politica sa se faca cu credinta in Dumnezeu. Iaca, Sarah Palin e un exemplu. N-a auzit-o nimeni luind-o la vale cu Jesus. Pe de alta parte ar trebui sa ne tinem cu dintii de anumite chestii: icoane in scoli, sa se spuna in constitutie ca religia de baza este cea ortodoxa etc.

    Reply
  6. luminita

    admin,

    bine ca m-ai luminat , cu smerenie o spun . 😉

    Nu de alta dar DEX-ul nu poate cuprinde atatea constructii poetice pe cat putem noi inventa.

    Reply
    1. admin

      @luminita: umilitate e sinonim cu umilinta. Nu are insa sensul negativ pe care umilinta il are. Are mai degraba sensul "smereniei".

      Reply
  7. Never G

    Principii "sanatoase", mai ales ca le impartasesc vorbind la general. Felicitari si 'sa porniti cu dreptul' cum se spune in popor!

    Reply
  8. cristian m.

    Domnilor, de ce nu vorbiti si despre valori, credinta, Dumnezeu?

    Oare asta nu defineste dreapta in cel mai inalt grad?!?

    (Iar aceste "valori" un inseamna catusi de putin exclusivism, de genul "toti trebuie sa gandeasca la fel ca noi. Dar in conditiile in care stanga – socialista sau liberala – are printre principale caracteristici o atitudine antireligioasa si anticrestina, drepata trebuie sa se revendice – cu intelegere, tolenrata pentru cei de alta opinie etc. – si de la aceste valori.

    Astept in continuare de la bloggeri o clarificare a acestor aspecte. 🙂

    Pana atunci, mult succes initiativei lor cat se paote de laudabile. Si voi continua sa ii urmaresc cu interes si simpatie, indiferent care va fi raspunsul la intrebarile mele.

    Reply
    1. admin

      @cristian: Eu unul sint de parere ca Dumnezeu e un subiect mult prea intim. Vremea cruciadelor a cam trecut iar prozelitismul zgomotos mi-e la fel de respingator ca si ateismul talimb. Eu unul nu cred ca despre credinta se vorbeste si se teoretizeaza pe bloguri. Mi-as dori sa gasesc o voce care sa aiba profunzime si delicatete, determinare si sfiiciune atunci cind vorbeste despre locul lui Dumnezeu in lumea noastra. Din pacate eu n-o cunosc. Regret, Dan Puric o fi popular, il apreciez ca actor, imi pare insa dubios de lipsit de umilitate. Cit despre Biserica, cea mai bogata institutie din Romania care practica spaga pentru cea mai mica numire si are inca tupeul sa ia sute de milioane de euro de la buget pentru ctitorii pe ale caror pereti sa se zugraveasca muritoarele lor nume, eu unul nu mai aproape nimic de zis. Asa ca mai bine nu vorbim despre asta. Despre lucrurile despre care nu se poate vorbi, sa se taca. Parca asa era, nu?

      Reply
  9. Merechene

    In ordinea importantei pentru mine:

    2, 4, 6, 5, 3, 1

    poate chiar o sa le printez si o sa le pun frumos in rama 🙂

    Reply
  10. Imperialistu'

    Fals, domnilor, liberalii nu sunt noua stanga, sunt vechea stanga, depasita doar de stangi mai stangiste, daca imi permiteti jocul de cuvinte. Liberalii sunt la dreapta doar pentru ca socialistii au inghitit stanga cu fulgi cu tot, permitandu-si sa isi epureze verii ideologici.

    Reply
  11. Dan Canada

    Asa e, liberalii sunt noua stinga!

    Poate nu se vede in Romania unde exista doar extrema stinga si stinga, insa in Europa si America e clar: liberalii/social-democratii sunt noua stinga. Socialismul de tip vestic european impreuna cu cel pornit de Obama ne duce usurel catre lumea din "Brave New World" a lui Huxley.

    N-ati spus in Principii nimic de traditiile romanesti, de credinta…

    "Tip": faceti-va "surori" cu alte site-uri de dreapta!

    In Europa: brusselsjournal

    In N. America: intellectualconservative, rightwingnews etc

    Alt "tip" (valabil si pentru cititori dealtfel): luati si cititi Dan Puric, Ovidiu Hurduzeu, Mark Steyn, Ann Coulter…

    Felicitari si mult success !!!

    Reply
  12. Carol

    @admin

    Eu nu-l cunosc decat pe Bleen (din blog, nu altfel) si m-asteptam la ceva mai non-conformist, asa cum ne-a obisnuit.. Fara angajamente, crezuri, loialitati pt idei sau alte declaratii de-astea sforaitoare. Dar, bineinteles, nu sta nici in puterea si nici in intentia mea de a schimba ceva pe acest site. Dar imi apar totusi dreptul de a-mi scrie parerile pt ca, banuiesc, asta e scopul vostru. Cat mai multi cititori. Ca printre laudatio de rigoare mai exista si critici, cumva trebuie sa va invatati si cu ele.

    Pe de alta parte, o critica nu reprezinta decat o parere personala nicidecum un adevar absolut.

    Reply
  13. Nemo

    @parafaragaramus: aia cu liberalismul nu e "asa zicem noi" :). N-aveau oamenii cum s-o puna mai scurt, in manifestul asta dadaist :mrgreen:

    In America, prin "liberali" exact asta se intelege: socialisti! Aia de stanga; place, nu place, asta e termenul.

    In Europa, "liberalii" se zbat undeva la 10% si reprezinta un fel de struto-camila: mediu, ceva programe sociale, dar sa fie si economia nu stiu cum…

    Liberalismul modern s-a departat de principiile enuntate de Locke, Hume, et Al.

    Aceeasi drama o traieste si PNL-ul romanesc: pe hartie e cu "libertatea, economica", practica e mai nasoala…

    Reply
  14. Carol

    @admin

    Era doar o parere personala. Nu e cazul sa incepeti deja cu "fa tu mai bine"

    Oricum, eu va urez succes si ma bucur pt initiativa voastra!

    Reply
    1. admin

      @Carol: eram foarte pozitiv, da o varianta mai buna si daca ne place promit sa schimbam. Nu era deloc defensiv.
      @plusminus: am schimbat putin, o fi mai bine?

      Reply
  15. admin

    @Carol: formulează tu altfel. Eu unul nu cred ca daca un cuvint e prostituat de Nastase cu forta, el devine nefrecventabil. Dupa cum nu cred ca ideea de principiu e compromisa pentru ca are si Iliescu principii.

    @parafaragaramus: hop!:) Usurel maica. Ia cu muraturi daca principiile noastre nu-ti plac. Sau cu ceva Alin Ionescu, Buscu etc. Oferta de profunzimi fine si ironii subtiri e mare, de ce sa te enervezi aici?

    Reply
  16. parafaragaramus

    Fara gluma, de data asta.

    Principiile dumneavoastra sunt bune. Daca se poate, pot sa fie si ale mele?

    M-am enervat.

    Ieri, a murit artista mea favorita, Lhasa, la 37 de ani.

    Dan Badea ii face troaca de porci pe Alina Mungiu Pippidi si pe Alistar. http://badeadan.blogspot.com/ Fara pic de retinere, a dat drumul la iad.

    Funeriu nu da semne de viata pe blog.

    Bleen nu si-a cerut scuze nici pana acum.

    Mult succes, la multi ani, si sanatate. (domnule Cucui, lasati tigarile alea!)

    Reply
  17. parafaragaramus

    Sîntem loiali ideilor, nu oamenilor. De aceea nu asteptăm recompense si nu ne fetișizăm liderii. NEVER SAY NEVER.

    Credem în libertatea față de stat, dar nu în statul slab, victima cripto-gestionarilor. SI CE-O SA FACETI CA SA INTARITI STATUL? O PETITIE LA OPC?

    Nu credem în mitul liberalilor de dreapta. Liberalii sînt stînga modernă, DACA ASA ZICEM NOI.

    Prețuim imaginația dar nu umorul ca scop în sine. GLUMETZILOR, STATI LA UN LOC!

    Credem într-o economie bazată pe creativitate şi plusvaloare, nu într-una bazată pe speculă. BANII SE FAC CAT MAI SIMPLU POSIBIL. DACA NU SUNT REPERCUSIUNI, DE CE NU SPECULA? Cantitatea nu produce decît semidocți și opiniomani. De aceea preferăm mai puțin și mai bun. PREFERATI MAI MULTI, STIMABILILOR!

    Reply
  18. Pataphyl

    Deci pînă la urmă nu-i rău să credem cu tărie… 🙂

    La Mulți Ani Madamei Blogary, mogulilor fondatori și cititorilor!

    Reply
  19. Carol

    Va doresc mult succes in demersul vostru!

    Cu toate ca "Loiali ideilor, credem, pretuim "…suna ca un surogat al celor mai jalnice discursuri politice. 🙂

    Reply
  20. Pingback: Madame Blogary. Lansarea | CRISTIAN PATRASCONIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *