Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie. Din nou.

Dosarul Zambaccian

Adrian Năstase, achitat pentru luare de mită. Condamnat la 3 ani cu suspendare pentru şantaj. Dana Năstase, achitată pentru complicitate la luare de mită şi pentru spălare de bani. Condamnată cu suspendare la 3 ani, pentru falsificarea de acte vamale. Irina Jianu, condamnată cu executare.

UPDATE. Mai ţine cineva minte ce miştouri făceau „jurnaliştii”, pesediştii şi peneliştii cînd procurorii făceau percheziţii în dosarul Zambaccian? Ei bine, Adrian Năstase a fost condamnat pentru corupţie în dosarul Zambaccian.

Facebook Comments

79 Comments Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie. Din nou.

  1. Yeba

    Vad 10 avataruri + eu, care stau ascunsă. Bun, să zicem că jumate sunt ale lui @nedo, suntem 5 +1+1 = 7 persoane pe blog si scrie 1 person listening. Ne numără în baza 7? In baza 11? 1 person listening inseamna ca ceilalti fac alte chestii si tin blogul deschis de formă, sa se sperie uselistii si sa cada de pe cai? 

    Reply
  2. Yeba

    Vad 10 avataruri + eu, care stau ascunsă. Bun, să zicem că jumate sunt ale lui @nedo, suntem 5 +1+1 = 7 persoane pe blog si scrie 1 person listening. Ne numără în baza 7? In baza 11? 1 person listening inseamna ca ceilalti fac alte chestii si tin blogul deschis de formă, sa sperie uselistii si sa cada de pe cai? 

    Reply
  3. Florina

    Am recitit minuta sentinţei şi tot ce mai este public referitor la dosar şi tot nu reuşesc să pricep cum mituitul e achitat iar mituitoarea condamnată. Cum lui Năstase i se ridică sechestrul asigurător pe imobilul din Zambaccian, ia Irinei Jianu i se confiscă lei: 122 903 + 58 871 lei, dolari: 80 489 şi euro. 5 000. Adică cine a luat rămîne cu ce-a luat, iar cui a dat i se mai ia. 
    ???

    Reply
  4. Radu Borza

    Autostrada suspendată a lui Oprescu trebuie musai să aibă oprire și la Tribunal (că văd că e plin de suspendați acolo)…

    Reply
  5. BarbuMateescu

     @Bleen Întâmplător i-ai zis pe MRU, Predoiu şi Drăgoi? Nici unul nu e (incă) membru PDL. … Off-topic: aveam 17 puncte şi acum am 0 puncte 🙂 nu mă deranjează de fapt, dar vreau să ştiu dacă am fost pedepsit pentru ceva.

    Reply
  6. Bleen

    Cea mai mare nenorocire a PDL a fost și este alegerea între Blaga-Frunzăverde-Oltean-Udrea-Berceanu-Videanu și Paleologu-Preda-Voinescu-Macovei-Baconschi. Că între tehnocrația de pradă fără mamă fără tată doar cu buget de supt și vitrina închipuită și ridicolă cu pipa-n gură și parul în cur PDL nu a găsit și politicieni de-adevăratelea. Doar poate nu e timpul pierdut. Să vedem ce fac MRU, Predoiu, Drăgoi și echipa. Că dacă e să alegem în continuare între actualele „tabere” e clar că PDL e terminat și că USL poate cîștiga lejer parlamentarele cu 60% la 10%.

    Reply
  7. iagermihaela

    Cum Damnezeu…Năstase 3 ani cu suspendare,iar unul din acoliții lui,Jianu 3 ani cu executare?

    Reply
  8. Bleen

    Eu l-aș arunca în luptă, oficial, pe Cristian Preda sau Paleologu și l-aș susține organizațional și logistic pe independentul Țiriac. Cum a făcut PSD în 2008. Aici e însă o problemă: nu există turul 2 și procentele luate de candidatul oficial al PDL ar putea să-l tragă în jos pe Țiriac. Deși, în cazul lui Preda sau Paleologu nu cred că e vreun pericol să ia prea multe voturi.

    Reply
    1. BarbuMateescu

       @Bleen PSD nu s-ar fi riscat în 2008 dacă era un singur tur. Diaconescu a luat 67 251 voturi (12,3%), iar Oprescu l-a depăşit pe Blaga cu doar 3 mii de voturi (164 de mii la 161 de mii). Bineînţeles că electoratul PSD din 2008 nu seamănă cu cel al PDL din 2012, dar mulţi votanţi s-ar duce totuşi după siglă. Riscul există.

      Reply
      1. Bleen

         @BarbuMateescu Da, evident. Problema atunci era ca Oprescu să intre în turul 2 și Diaconescu să nu-i strice prea mult apele în primul tur (în al doilea, votații lui ar fi mers oricum cu ex-pesedistul Oprescu împotriva pedelistului Blaga – și au mers). La un singur tur însă riscul e prea mare. Dar eu tot aș vrea să văd dăscălimea dînd față în față cu electoratul la un uninominal pe bune. Așa, ca să se facă de rîs și să-i iasă fotbalul din cap, nu de altceva.

        Reply
        1. SimonaM

           @Bleen  @BarbuMateescu Tocmai ce-am ”auzit” pe Facebook că pretendentul PDL la sectorul 4 ar fi fiind Cristian Preda 🙂

          Reply
        2. BarbuMateescu

           @SimonaM  @Bleen @Florina  Lăsând la o parte cine mi-a fost prof simpatic şi cine nu, cred că îi aruncă la lei. Lions, nu moneda lui Isărescu. Paleologu la 1 şi (dacă o convinge partidul) Macovei la Bucureşti. Sabotări sau nu, după aia să poată să zică: „vedeţi, nu puteţi să obţineţi voturi”. Poate că sunt bolnav de scenarită.

          Reply
        3. Florina

           @BarbuMateescu  @SimonaM  @Bleen 
           
          Partea proastă e că acum – şi nu numai! – îl striveşte pe Boc, pentru că a zis că Videanu, Berceanu şi Blaga sînt adevăraţi pedelişti, şi striveşte UNPR, apropo de Piedone. Şi cred că se cam striveşte singur cu asemenea declaraţii cvasipermanente şi date în cele mai nepotrivite momente. 
           
           

          Reply
        4. BarbuMateescu

           @Florina  @SimonaM  @Bleen Bleen a zis-o plastic mai sus (nu ştiu cum să dau link-ul pe livefyre) „Cea mai mare nenorocire a PDL a fost și este alegerea între Blaga-Frunzăverde-Oltean-Udrea-Berceanu-Videanu și Paleologu-Preda-Voinescu-Macovei-Baconschi. Că între tehnocrația de pradă fără mamă fără tată doar cu buget de supt și vitrina închipuită și ridicolă cu pipa-n gură și parul în cur PDL nu a găsit și politicieni de-adevăratelea”.  Dihotomia e veche şi erupe la momente de criză.

          Reply
        5. BarbuMateescu

           @Florina  @SimonaM  @Bleen „Strivitul lui Piedone” era mai mult o glumă despre gabaritul lui faţă de cel al lui Preda. Teoretic, Preda n-are nici o şansă. Dar m-a ajutat într-un moment greu de viaţă, îi ţin pumnii.

          Reply
        6. SimonaM

           @Bleen  @BarbuMateescu Deocamdată mă bucură ideea de a avea pe cine pune ștampila. Șanse nu prea cred să aibă 🙁 Și din motiv de atac la PDL, și din motiv de lipsă de reputație de om practic

          Reply
        7. Bleen

           @Florina  @BarbuMateescu  @SimonaM Ba sînt. Share și zaua din dreapta (Twitter-Facebook-Za)
           
          Like this: http://fyre.it/SEi

          Reply
  9. Bleen

    Primarul dumneavoastră,  un om căruia îi place să fie la serviciu și are un set de principii. Dar nu prea multe. Maxim șasă.

    Reply
  10. oglinjoara

    Cam cum gândesc cei mai înalţi magistraţi ai ţării: „E şantajist, da’ îl iertăm, că atunci când şantaja era prim-ministrul României”.
     
     

    Reply
  11. Hongse

    „Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, a declarat ca sentinta va fi atacata cu recurs. El a mentionat ca este vorba despre o sentinta complicata, pe care trebuie sa o analizeze, si a subliniat ca nu isi explica cum judecatorii au decis achitarea lui Adrian Nastase pentru luare de mita, dar l-au condamnat pentru santaj.”
     
    Nici eu nu-mi explic asta. Sincer mă aşteptam ca procurorii să bage recurs dar mă bucur că avocatul lui Năstase dă semne de spirit civic.

    Reply
  12. poweraxxel

    Boc ar trebui sa faca cel mai elementar lucru in acest moment: sa puna piciorul in gatul PDL-istilor sa se abtina sa mai vorbeasca vreunul despre opozitie. Si reclama negativa tot reclama este …
    Apoi, sa ii puna pe toti cei ce se revolta sa vorbeasca la TV despre realizarile lor, ca sa vada cu totii inainte de a avea pretentii ca nu au nici o justificare pentru acele pretentii …

    Reply
  13. Florina

    Gabriel Drogeanu, pe Fb:
     
    Ăsta e nenea ăla care a zis cândva că nu crede în arestările de vineri seara, nu? Despre achitările de vineri după-amiază ce părere o avea?

    Reply
  14. Bleen

    Toanta de la B1 (cum o cheamă?): sînt dosare politice, că nu face închisoare. În dosarul Tamara a fost achitat, în dosarul Trofeul Calităţii va fi recurs, în dosarul Zambaccian a fost condamnat cu suspendare.
     
    Condamnarea cu suspendare nu e condamnare? Nu presupune vinovăţie? Instanţa l-a găsit vinovat, altfel nu-l condamna. Pe de altă parte, în dosarul Tamara şi Zambaccian nu există recurs? Doar în dosarul Trofeul Calităţii?

    Reply
    1. Hongse

      @Bleen
      Regimul diktatorial nici măcar un proces politic ca lumea nu-i în stare să facă. Când înainte era mai bine era la canal de mult…
       

      Reply
    2. Bleen

      Dacă e să ne luăm după vaca de la B1, faptul că s-a făcut recurs în dosarul Trofeul Calităţii anulează decizia instanţei în timp ce în dosarul Tamara recursul nu contează. Iar în dosarul Zambaccian condamnarea cu suspendare  înseamnă că e nevinovat şi că e dosar politic.
       
      Mă rog, de parcă logica şi adevărul ar conta atunci cînd jurnalistul o suge prin batistă. 

      Reply
    3. LunguVictorEugenMihai

       @Bleen ce stie procurorasul cel viteaz care este diferenta intre condamnare si suspendare. una tine de vinovatie, alta de pedeapsa. condamnat = vinovat. suspendare = modul de „execuare” a pedepsei (de pedepsire). se vede ca Che Gargara este o nulitate profesionista din punct de vedere profesional.

      Reply
  15. Bleen

    Bilanţul guvernării Năstase:
     
    dosarul Mătuşa Tamara: achitare (se judecă recursul)
    dosarul Trofeul Calităţii : 2 ani cu executare (se judecă recursul)
    dosarul Zambaccian: 3 ani cu suspendare
     

    Reply
  16. SimonaM

    Dacă-i doar șantaj, nu au ce să-i confiște, nu?
    Rămâne povestea cu cei doi ani pentru ”Trofeul Calității”. Și nu s-a auzit nimic despre recurs.

    Reply
      1. Merechene

         @Yeba  🙁  nimeni. nici macar nu sunt in stare sa-i condamne pentru coruptie. confiscarea averii ar putea echiavala cu spanzurarea.

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *