Blogary TV (Caffè lungo). Eugen Rădulescu (director BNR) despre criza economică europeană

Un dialog cu dl Eugen Rădulescu despre criza economică din Europa: sistemul de pensii, demografia negativă, populaţie îmbătrânită, migraţie şi multiculturalism, protecţionism în zona Euro, şansele Europei de Est, scăderea competivităţii, situaţia din Anglia, conservatorism, burse şi bănci, România şi politicile inflaţioniste, agricultură şi dezvoltare.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ftUrlMw-PWw]

 

Facebook Comments

16 Comments Blogary TV (Caffè lungo). Eugen Rădulescu (director BNR) despre criza economică europeană

  1. Emil

    @isaura

    Numai o data au facut-o? Eu imi amintesc de parabola lui Isarescu legata de circulatia in Sebes (un mic orasel unde 2km se parcurg in aproape o ora).

    " Prin parcurgea Sebesului creste nivelul de trai: se consuma mai mult combustibil, se uzeaza masina mai mult…"

    Nu am talentului lui. De fapt este vorba si despre "urechile care aud" nu numai despre "vorbe".

    Emil

    Reply
  2. Sorin

    O parere interesanta. Pentru intervievator, te rog, macar pe net nu vreau sa vad interviuri cu intreruperi fara sens. Lasa omu sa vorbeasca. Ms.

    Reply
  3. razvan

    Cu tot respectul, dar ai facut praf interviul. Am vrut sa il ascult pe Eugen Radulescu vorbind, nu pe tine. Nu am putut sa rezist decat 5 minute pentru ca l-ai intrerupt in mod constant.

    Sper sa nu consideri ce am scris o refulare a frustrarilor mele, ci sa o iei ca pe o critica constructiva(pentru ca asta si este desi poate m-am exprimat dur).

    Razvan

    Reply
  4. isaura

    Radulescu pare un tip de dreapta, dar de ce n-a criticat nici el nici Isarescu politica de risipa a lui Tariceanu…? Asta e supararea mea pe BNR.

    Reply
  5. Mihai D. Popescu

    … Dl. Rădulescu vorbeşte bine despre piaţa financiară şi cea bursieră (la noi şi în Europa)… Irăşi bine despre "tradiţia bancară" în Europa (fară să puncteze de ce "tradiţia" s-a structurat astfel – până în sec XI, Biresica a interzis împrumutul cu bobândă, fapt care a "stimulat" sistemul bancar "necreştin")… Dl. Rădulescu ocoleşte, cu eleganţă, problemele reale din "sectorul agricol" (să reamintim d-lui Rădulescu că în Marea Britanie singura proprietate "reală" recunoscută este "proprietatea funciară"?)… Fiscalizarea şi dezvoltarea durabilă a agriculturii, la noi, constituie o adevărată "piatră unghiulară" a supravieţuirii, ca să zic aşa…

    Reply
  6. Mihai D. Popescu

    … Sintagma "STAT SOCIAL" este întotdeauna în mod redundtant şi greşit utilizată… "Statul social" este, de fapt, o tautologie – niciun Stat nu poate să fie decât, pur-şi-simplu, "social"… Formula corectă ar fi "Stat care pune accentul pe ASISTENŢA SOCIALĂ"… O atare formulare nu este nici pe departe specioasă, ci este exactă… Şi nu poate da prilejul nicunei distorsiuni interpetative (ideologiceşte vorbind)…

    Reply
  7. Tudor

    Interviul nu e rau, desi omul a ametit-o cu Noaptea Sfantului Bartolomeu. Caz clasic de idee buna cu exemplu prost. Din punct de vedere practic, insa, nu aduce mare lucru. confirma doar ca exista in conducerea BNR oameni care stiu ce stim si noi.

    Reply
  8. Grumps

    compara "integrarea culturala" a emigrantilor din UK si din Europa de vest ? in UK au toate drepturile mai putin cel de vot, in restul Europei sunt inchisi in gettouri si nu au drept de munca legal … din pacate aceeasi situatie exista si in Romania.

    Germania se plange de esecul multiculturalismului ? Dar in Germania si in Europa nu a existat niciodata multiculturalism, doar mono-culturalism impuse birocratic, apartenenta la mai multe culturi fiind descurajata (sincronizarea vocilor in filme e un mecanism)

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *