Cât costă viața unui român? Dar conștiința?

Cătalin Striblea. Probabil cel mai genial ticălos pe care l-a avut RealitateaTV vreodată în echipă! Nimeni din post, dar ce zic eu “din post”… nimeni din audiovizualul românesc nu poate să te prostească în față mai bine ca Striblea! Din alb să facă negru, din contra-argument să facă argument, din muie luată – muie dată. Nimeni din toată mass-media nu poate transmite neadevăruri prin afirmații perfect adevărate cum o face el. Ăsta e har de laDumnezeu Împielițat! Pe lângă Striblea, Ciutacu și Gâdea par doi neantropi scărpinându-se de Mircea Badea lați. Cu mult înainte să se descopere flocul!

Aseară – de parcă mai era cazul! – băiatul mi-a demonstrat încă odată că e cel mai bun. La tema serii și-a popus să afle “Cât costă viața unui român?” – românul fiind regretatul Teo Peter, debitorul: SUA iar samsarul: Băsescu – reușind să conducă rezultatul către răspunsul dinainte stabilit: “Un căcat!”
Încă din debut, realizatorul a afișat pe ecran un fragment dintr-o postare de-a lui Sebastian Lăzăroiu “pe un blog” și a rugat Regia să-l sune pe fratele lui Teo Peter. Iată fragmentul “găsit” pe “un blog”:

“La insistentele presedintelui Traian Basescu, familia lui Teo Peter nu a primit despagubire jignitoarea suma de 8000 de dolari, asa cum intentionau autoritatile americane sa ii ofere, ci o suma cu mai multe zerouri (presedintele chiar i-a ironizat pe americani, spunand ca, daca sunt prea saraci, le dam noi un milion de dolari sa plateasca despagubiri familiei).”

Fratele muzicianului a criticat cu îndreptățit năduf sistemul de imunități extinse al armatei americane, dar a vorbit cu sinceritate despre eforturile autorităților române, la care s-au adaugat cele depuse de ambasadorul SUA, în vederea obținerii unei despăgubiri cât mai consistente. A confirmat de asemenea că s-a vehiculat în epocă “fabuloasa” sumă de un milion de dolari, dar a precizat că suma obținută a fost mult mai mică. Nu a exclus ipoteza apropoului bătut de Băsescu americanilor cu milionul de dolari. Dimpotrivă. Am aflat că ambasadorul Taubman îi povestise cum s-a răstit Băse la el pe tema Teo Peter (evident, Striblea n-a auzit-o p-asta). Omul a mai precizat și că suma de plecare nu a fost 8.000 ci 18.000 de dolari.

Și aici intervine geniul lui Striblea, care e el de geniu malefic! Cum a reușit el să ocolească cu grație întrebarea esențială pe care o reclama povestea. “Cât?” Asta ca nu cumva să iasă (iar) bine Băsescu și din wikilixul ăsta. Ar fi putut să o formuleze cu delicatețe (căci de de delicat, recunosc, e delicat banditu’!), măcar în termeni vag matematici astfel:

“Dacă s-a plecat de la “ridicola” propunere de 18.000, deci de la ordinul de mărime al zecilor de mii, dar nu s-a ajuns ajuns la “fabulosul” milion, atunci care afost ordinul de mărime al despăgubirii?”

N-a pus-o. Pentru că între “ridicol” și “fabulos”, dacă te joci cu un zero, riști să ajungi la sute de mii. Ceea ce ar fi fost nasol pentru discursul postului! Însă când fratele artistului a subliniat că Lăzăroiu s-a înșelat cu oferta de pornire, Striblea a mai aruncat două lopeți de vorbe goale pe deasupra, având grijă să conțină totuși sintagma “Milionul lui Lăzaroiu” după care a tras brusc concluzia irefutabilă:
“DECI LĂZĂROIU BATE CĂMPII!”

Impecabil! Afimația stă în picioare în orice instanță. Într-adevăr, poți să zici, dacă ești mai de la țară, că Lăzăroiu “bate câmpii” vizavi de suma inițială de 8.000 de dolari. Propoziția e adevărată. Și atunci ce vină mai are Cătălin Striblea dacă 99,90% din ambuscații care se uită la Realitatea au înțeles că Lăzăroiu MINTE când spune că Băsescu s-a implicat de partea familia Peter? Poate fi el acuzat că telespectatorii au tras concluzia că Băsescu se pișă pe viața unui Om? Onorată Instanță…

Ca de obicei, ilustrația cerută colegilor din Regie a făcut jumătate din treabă. După ce au rulat de o sută de ori în buclă imaginile cu descarcerarea, urmate de cele cu Teo pe targă și de cele de la cimitir, la final a apărut câteva secunde și Băsescu care, încolțit de ziariști, declara, la scurt timp după accident, că se fac eforturi pentru obținerea de despăgubiri. “Huo! Nenorocitule! Ăla zace 2 metri sub pământ și tu te duci să ceri bani! Derbedeule!” strigau aseară babele în fața plasmelor.

De-asta zic eu că e genial. Să fiu în locul lui Ghiță, sau a lu’ cui o mai fi afacerea media, mâine l-aș face pe Striblea imaginea televiziunii! I-aș mări și salariul, să ia și el măcar un sfert din cât lua Turcescu și aș schimba și sloganul canalului de știri:

“Realitatea feat. Striblea. Singura canalie de știri din România”

____________________
P.S. Și, băi, pulete! Când mai furi citate de pe “un blog”, ca să faci pe el disecții la ora ta de prostit proști și să exciți babe, spune măcar cum se numește acel blog. Că eu am investit bani din buzunar ca să stea blogul ăla pe Internet, nu tac-tu!

cucui.kamikazeonline.ro

Facebook Comments

35 Comments Cât costă viața unui român? Dar conștiința?

 1. ElCucui

  Nu e singurul. Mă cutremur când aud/citesc inepțiile unor foști colegi despre care pot să jur că gândesc cu totul altceva. Dar batista-i magică. Nici Houdini nu a scos atâtea câte au scos băieții ăștia din dânsa.

  Reply
 2. Yeba

  Ei, lucrurile se leaga si demonstreaza o teorie altminteri difficult to grasp, ca nu gasesc o expresie mai exacta! Din caracterizarea lui Striblea-BBC rezulta matematic ca Striblea-iRTV este creat din antimateria aceluia!

  Pai citi oameni se pot lauda c-aud antimateria rizind?

  Reply
 3. ElCucui

  Yeba și Judex, m-am interesat despre ziaristul Striblea de la BBC. Era o altă persoană. Cel de la BBC mi-a fost descris drept un tip inteligent, profesionist, corect și cu simțul umorului. Și am mare încredere în sursele mele.

  adrian_mi, cred că, mai degrabă lui Striblea o să-i fie rușine de această perioadă din viața lui. Mircea Badea nu se pune.

  …și cum vă povesteam… Acu' vreo două ceasuri, stăteam la un suc cu Bleen, la ultimul etaj al magazinului Unirea și cine credeți că intră în bar? Însuși Radu "Baby Face" Soviani!

  Reply
 4. judex

  @1: "Soviani vorbeşte de parcă …stă se prăvale din clipă în clipă ceva, poate lumea întreagă".

  De acord, dar cred ca sentimentul catastrofei naturale este perfect justificat in cazul lui Soviani (si nu, nu cred ca din cauza ca are intutia banala, meschin lumeasca, de a se vedea deja somer).

  Soviani pare a fi unicul exemplar in viata al unei specii aparte, superioare, dar pe cale de disparitie: o specie pentru care Natura a great gatul ca organ esential. Se observa ca, strans legate de gatul creaturii, putem admira doua superbe realizari ale Naturii: in partea de jos, triunghiul perfect echilateral al cravatei, in timp ce simetric dispusa, la nord, putem contempla o sfera nu numai perfecta, ba mai mult, pe deasupra perfect adaptata rolului de cutie de rezonanta pentru tsunamiul de sunete ce izvoraste din adancul (Da!) al aceluiasi gat.

  …Si cu toate astea, dupa cum se vede din unicitatea personajului, dupa succesul biologic evident repurtat, Natura a abandonat proiectul tip Soviani, si a hotarat ca progresul lumii sa fie continuat prin crearea… cefalopodelor. Nu devine clar, acum, complotul universal impotriva, de fapt, a gatului ? Pai cum sa nu fie, in conditiile astea, ingrijorat dl Soviani ?

  Reply
   1. Ivan Zubeldian

    Ah, Realitatea a depășit demult conceptul "Știrilor de la ora 5", unde Tănase transmitea violuri oribile și omoruri alcoolizate de prin sate pierdute în timp, spațiu sau zăpezi de doi metri (chiar îmi amintesc un direct dintr-un troian din care i se vedea doar capul, de parcă îl înfundaseră cu macaraua acolo). Conceptul a fost rafinat după cum urmează: emisiunea durează toată ziua în loc de o oră; în loc de babe și omoruri s-a trecut la violuri politice, logice și gramaticale și ele sunt comise nu de brute alcoolizate ci de soviani asistați de invitați. Totul în direct, nu post factum, ca la PROTV. Te și miri de ce naiba nu le crește audiența după atîta inovație și plus valoare în audiovizual. Din perspectiva asta, a creativității lui Vântu, e mai probabil că panarama cu Ghiță e de fapt un format original de reality show: "Cum să-ți pierzi banii și să demonstrezi că în loc de viclean ești doar prost, în direct".

    Reply
 5. 1

  Soviani vorbeşte de parcă sub iminenţa unui pericol, întra-adevăr. Zici că stă se prăvale din clipă în clipă ceva, poate lumea întreagă, de e atît de grăbit să spună totul despre orice.

  Are oroare de linişte, de pauză, de respiro, de dialog, de celălalt.

  E bolnav.

  Reply
 6. judex

  @Razvan Cucui:

  Sintagma "ticalos genial" suna bine, dar se potriveste cu Striblea ca nuca-n perete.

  1) Eu nu cred ca haul dintre demonstratia si concluzia realizatorului TV Striblea a putut induce prea multa confuzie, poate cel mult a dus la atragerea atentiei vreunui psihiatru in cautare de pacienti cu simptome de Alzheimer prematur: pur si simplu, cred ca Striblea a uitat ce si cum vrea sa demonstreze, si a fost nevoit sa improvizeze ceva cu Lazaroiu, acesta fiind un remediu la moda pentru sporul la rating. De fapt, credibilitatea acestui Striblea este la nivelul celei a unui Vantu care ar sugera caile de despagubire pentru FNI-isti, sau a unui Vadim in rol de sfatuitor pentru cura de slabire.

  2) Cat despre competitorul lui Striblea la pole-position in machiavelism (in opinia prietenului Cucui) bebelusul cu logoree incontinenta – Soviani: eu cred ca simpla prezenta a acestuia pe ecranul TV deplaseaza atentia telespectatorului de la discurs la imagine. Telespectatorul este instantaneu captivat de cubismul nodului de la cravata contrastand cu sfericitatea captivanta a tartacutei, efect contrabalansat de perfecta echivalenta a volumelor celor doua obiecte legate de conducta din care se revarsa suvoaiele de sunete. Se adauga apoi revelatia debitului suprarealist, cu mult peste puterea de compilare a robotelului (banuiesc ca si prompterul trebiiuie dat pe avans rapid)). Cand vorbeste Soviani, pe mine ma apuca intotdeauna panicaca exista realul pericol ca acesta sa se se sufoce in timp ce vorbeste.

  Reply
 7. Yeba

  Asa deci, e inteligent! Eu, nestiindu-l dinainte, i-am atribuit un IQ de Dana Grecu-cu-tratamentul-luat si un caracter pe care nici o medicatie nu i-l poate modifica. Ei, isi asuma riscuri mari jucind frenetic pe hipofrenul, va convinge greu de contrariu, ca Birlic distribuit in Hamlet.

  Pun si eu o vorba buna, trebuie sa guste si cititorii sublimul unor argumentatii, nu ingrasa.

  Reply
 8. adrian_mi

  Oricat de mizerabila e RTV si este, nu pot sa suport acelasi ton de la adversarii sai. Ba chiar articolul de fata e direct din Tricolorul sau Romania Mare. Ma scuzati, e o mizerie crunta.

  Oricat de justificate sunt afirmatiile ma dezgusta impachetarea acestei argumentatii cu atat emotional-scarbos.

  Nu sunteti cu nimic mai bun decat Mircea Badea. Candva o sa va fie jena (sper) de aceste randuri. Mie imi este jena de mine ca am pierdut cateva minute din viata.

  Reply
 9. ElCucui

  Yeba, ma uit rar la tv si chiar am parut putin surprins de cum si-a rafinat josnicia. Soviani e o bruta complexata pe langa Striblea! Si chiar am un gust amar ca un tip inteligent si-a pus in cui instrumentarul pentru aflarea adevarului primit de la BBC ca sa joace (perfect) rolul prostului din popor. Rectific – foloseste instrumentarul de la BBC ca sa afle adevarul care trebuie camuflat.

  Hantzy, eu nu l-am remarcat de ieri, de azi pe individ. I-am ghicit potentialul de cand il ascultam la radio (doar in masina). Am si scris aici cand a urcat pe sticla: http://blogary.ro/2010/10/obedienti-si-obedienti/

  Reply
 10. 1

  păi, să facem un mic calcul:

  viaţa unui om (Teo Peter, de pildă) a costat, să zicem, 500.000 de euro

  conştiinţa unui alt om, Cătălin Striblea, par egzamplu, a costat, să zicem, 200.000 de euro

  de unde rezultă că conştiinţa (unora) e mai ieftină şi valorează mai puţin decît viaţa (altora)

  Reply
 11. 1

  De ce nu e nevoie să fie păcălit Mircea Geoană de 1 aprilie?

  Pentru că se păcăleşte ca de obicei: singur.

  Reply
 12. valentin

  Da,Striblea a punctat gretos aseara de doua ori,cu pensionarul care se hraneste din flora spontana si cu actrita care nu mai stia ce salariu avea dar isi injura spectatorul. Trebuie sa ai un curaj nebun sa te prezinti asa in fata plutonului de executie. Despre Striblea si cei ca el,le urez ca binele care il doresc romanilor sa li sa intample lor si sa aiba parte cu Iuda,ca tot le place argintul.

  Reply
 13. morometele

  n-am vazut emisiunea despre teo peter, insa, aseara am rezistat la toata emisiunea in care a fost andreea paul.

  striblea in tribuna.

  s-a ajuns la performanta ca zgonea si ciuvica sa ridice tonul amenintator la andreea paul si in loc sa fie pusi la punct, dinescu a jignit-o grosolan in 2 randuri in ovatiile balosilor din public.

  aseara, publicul balos a apaludat gasca de golani.

  daca soviani nu arata a domn si nici educatie nu are, ma asteptam la striblea sa faca ceva.

  m-am convins ca e canalie. prostii, ca soviani pot fi scuzati dar canaliile nu trebuie iertate.

  Reply
 14. Nea

  Autoplagiat:

  Nu l-am vazut/auzit pe acest Stirblea niciodată, în orice caz nu îmi amintesc de aşa ceva. Fiindcă se vede ce hram poartă.

  Tocmai de aceea, îndrăznesc să spun că poate nu e aşa toxic cum credeţi.

  Mai degrabă mi se pare toxic te miri ce servitor ca Florin Iaru, plătit de Vântu la Caţavencu să scrie goange de doi bani tot anul şi apoi să te înjunghie mişeleşte pe la spate cu 2 zile înaintea alegerilor(cum a făcut în decembrie 2009, într-o emisiune plină de venin la adresa lui Băsescu, menită să facă jocurile lui Vântu).

  Reply
 15. micea

  Yeba, Ghita, pune-l pe Striblea sub o cheita si-arunc-o, bine,c-altfel nu tine, prea ti-a fost bine, te iei de mine-n recesiune si fondul vine si vrea mai bine doar pentru mine, eu tin la tine,tu dai in mine…si-n fabrici si uzine,ce multe sunt la tine , de la mine.Te-astept diseara la portita sa-ti mai arat alta cheita,ce-l ferecase pe Cristoiu,ce plimba ursul cand ii zicem …"roiu'".

  Reply
 16. micea

  Mititelu,Culcer, Striblea, TRU au scoala BBC-ului.Acolo toti aveau Regina. Striblea inca nu a descoperit-o, o cauta.

  Reply
 17. simplicius

  am fost CONSTERNAT de abjectia lui Striblea. PS. stim de ce nu mai e la BBC? dat afara pt. similare avataruri?

  Reply
 18. Hantzy

  Eu nu ma uit la Realitatea si nici macar nu stiu cine e Striblea. E un nume nou pentru mine.

  Sunt totusi convins ca Razvan Cucui e indreptatit sa-l admonesteze, insa imi pare, cu toata simpatia, ca face acelasi lucru ca si blamatul: descrie cu lux de amanunte un pasaj pe care mi-l imaginez de 5-10 minute dintr-o ora de emisie (cam atat dureaza un talk-show, ca sa aibe si ceilalti liber la mancat) si trage o concluzie pe care o extinde asupra intregului "ticalos genial".

  Nu zic ca perceptia n-ar putea fi conforma realitatii, dar armele mi se par mult prea asemanatoare ca sa nu remarc.

  Reply
 19. Dragos

  Am vazut scena. Da, Striblea cu “DECI LĂZĂROIU BATE CĂMPII!” l-a facut pe Razvan Dumitrescu featuring coala A4 sa para copil de țâță.

  Reply
 20. Hantzy

  Capacitatea de abstractizare si de generalizare e proportionala cu inteligența(…)

  Bibliotecar, muzeograf, prefesor de liceu, tinichigiu, idiot, filozof … tot aia

  Reply
 21. Hantzy

  … nimeni din audiovizualul românesc nu poate să te prostească în față mai bine ca Striblea!

  Asa este: din audiovizualul romanesc, definitiv, nu!

  Reply
 22. Yeba

  Parerea de la miezul noptii

  Mai intii ca a-i sugera sa citeze blogul este de-a dreptul comic, dat fiind personajul.

  Mai apoi, Lazaroiu trebuia sa fie atent, stia ca totul va ajunge la ambuscati deci la ăștia va conta ca 8000, 18000, 18500… Capacitatea de abstractizare si de generalizare e proportionala cu inteligența, dupa cum a scris profesional Mircea Toma in AC, pe cind mai era intreg la minte.

  Mai la urma, vin si zic: domnule Cucui, pareti surprins. Pai dv ati urmarit interviul luat de Striblea lui Base? Pe canalia de stiri. (M-a amuzat odata cind ati zis ca acasa n-aveti voie cu porcarii, dar uite ca merita sa va cautati un buncar, ceva.) Cel mai greu interviu imaginabil pt Base, fiindca Striblea ticaloșea ca mai sus, mimmind cretinismul, si Base nu putea sa-i spuna! A rabdat ca un martir, pe cuvant.

  Pai daca si-a permis cu Base, ce credeati?!

  Mirlaniile cu Andreea Vass sunt si ele meritorii, regia cu aplauze idem, musai sa-i zicem lui Ghita de el.

  Plus ca ar fi fost de onoare ca fratele lui TP sa zica suma spontan si basta, mi-e greu sa cred ca nu sesiza piesa care se joaca. Sau ca spera sa-i mai dea astia ceva.

  Reply
 23. Adrian R.

  Parca acest Striblea era mai frecventabil la radio Realitatea FM (a fost si pe la BBC ???), dar de cind l-am vazut facind echipa cu Cretzuleasca la TV am prezis ca va ajunge de nerecunoscut.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *