Linkuri si offtopice – 25 noiembrie 2013

foto: matrafox (de fapt, mint, pozele cu vulpi din munții Matra găsite pe net aveau rezoluție prea mică)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Facebook Comments

43 Comments Linkuri si offtopice – 25 noiembrie 2013

  1. Amalia

    Dupa vizita PM chinez, astept cu interes ca (,) consilierul lui Ponta sa vina sa ne comunice indicatorul „PIB vizitator”.

    Reply
    1. Bleen

      O să-i pună la număr. Băsescu s-a întîlnit cu 284 de străini în toată cariera sa diplomatică, Ponta s-a întîlnit cu 2,7 miliarde, că vin și indienii.

      Reply
  2. Lipst

    Na-ţi-o frântă, că ţi-am dres-o. După ce s-a dat cu fundul de pământ în chestiunea ascultărilor NSA, după ce a ameninţat în toate felurile, după ce făcut un spectacol imund, de ziceai că acuş, acuş vine apocalipsa, guvernul socialist francez va da o ordonanţă care… va extinde posibilităţile de urmărire şi ascultare fără mandat (internet, telefon etc.), dincolo de cazurile de terorism, cum era până acum. Dar, deh, contează cum reacţionezi, cum „comunici”, nu?, la momentul potrivit, nu ce faci politic după.

    Reply
  3. Bleen

    Dan Mașca
    Fostul purtator de cuvant Andrei Zaharescu era doar prost informat, dar politicos comparativ cu badaranul prost Palada aka noul purtator de cuvant.
    Am urmarit showul lui de pe Realitatea din aceasta seara si este evident ca postarea lui de pe facebook nu a fost o intimplare.

    Voi prefera un om baut si inteligent unui badaran prost si doar cu aere de mare vedeta.
    Bautura iese din om, dar prostia badaranului niciodata.

    Cind ajungi sa dai bani statului ca sa dea salarii unui ministru ca acest palada este trist.
    Nu poti sa doresti acestui stat care isi bate joc de noi zi de zi prin nulitatile ce il conduc : o intrare in incapacitatde plata a nulitatilor cit mai rapida.

    Reply
  4. Yeba

    Profilul lui Gâdea, cu buze și emisiune cu tot, începe să capete un aer prezidențiabil, ia forma unui căcat nou, Milosul-care-poate. Scoate oameni din canale și-i face domni, însănătoșește bolnavi prin intervenții la toți răii lumii ăsteia, vorbește inspirațional, ia aerul de Mesia-buze-moi. Subliminal e „Vă dați seama ce ar putea realiza dacă are România pe mână?” etc.

    Cine mai știe păpușa Bebe de la Arădeanca? Se vindea cu costumaș alb și un biberon legat de mânuță. L-am recunoscut după buze.

    Reply
  5. Bleen

    Fost deputat PDL, fost șef al comisiei de agricultură din partea PDL, fost ministrul al agriculturii din partea PDL în guvernul MRU. Cam aici sîntem. Asta e ”dreapta” românească: fesenism, etatism, xenofobie, frică de libertate, ură împotriva proprietăâții privste. Gestionarii PCR transformați în gestionarii Mafiei

    Stelian Fuia: In curand o sa spunem “Nu mai este Romania!” | Mișcarea Agricultorilor din România http://ow.ly/rahYn

    Reply
    1. Lipst

      Acum, la ieşirea din ţară, ai voie cu maxim un litru de tărie (dar, cu etichetă, adică certificat), nu mai ştiu câţi litri de vin etc. etc. De la întâi ianuarie 2014, conform unei legi adoptate la propunerea lui Fuia, se va mai adăuga, „În bagajele de cală sau de mână, cetăţenii comunitari, membri ai statelor UE, cât şi cetăţenii statelor membre ale SEE, vor avea dreptul la maxim o jumătate de hectar arabil.” Vameşii vor face cursuri speciale de profesionalizare, pentru a putea deosebi diferitele tipuri de teren, arabil, construibil etc.

      Reply
      1. Canadiana

        Nu e gluma: cand trec granita in USA, vamesii ma intreaba daca transport arme, ca de alea le e frica. Cand trec granita inapoi, in Canada, vamesii ma intreaba de alcool si tutun, ca de alea se tem (monopol de stat). :)))

        Reply
    2. Yeba

      Exagerezi cu critica, zic.. E ceva smucit, e tot o inginerie socială. Cum să se dezrădăcineze într-o întreagă pătură socială, cât de cultă o fi ea, sentimente asimilate în sute de ani doar fiindcă s-a semnat Tratatul de la Lisabona?!

      Nu e doar în RO așa. Prima generație de copii europeni e în școală și n-are masă critică.(pot detalia ce-i cu copiii ăștia). Cât de cât, peste 20 de ani, i se va putea reproșa viitorului Fuia, haide, dom’le, parcă acum ai ieșit din sat, cică nu mai este Călărașiul! Mare scofală, nu mai e ea nici Praga!

      Reply
  6. Lipst

    Le Monde, o gazetă comunistă, extremist-ecologistă şi fanatic-egalitaristă, publică un articol intitulat „Chiar avem nevoie de cromozomul Y?”, adică ăla care, adăugat cromozomului X, duce la apariţia sursei atâtor rele şi discriminări, adică bărbatul, bărbatul politic. Rezultatele de laborator, ale „cercetătorilor”, nu sunt deocamdată concludente, dar sunt speranțe.

    Din feminism, o nouă branşă ştiinţifică se iveşte de la orizont: genetica-politică. Ministerul drepturilor femeilor din guvernul francez şi-ar putea găsi în sfârşit suportul ştiinţific. Chestiunile acestea par SF, dar nu imposibile. Comunismul nu e doar ceva ce „a fost”, el se va reinventa mereu şi mereu. Din fericire, cel puţin deocamdată, genetica nu este încă suficient de avansată.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Cald. N-au citit ei articolele „care trebuie”. Poti sa le explici ca e posibil, e suficient sa existe doar femei.
      Eu o sa fiu cu trei pasi inaintea lor si-mi deschid un lant de sex shops.
      Cind termina ei pasul 1 (obligativitatea noii „tehnologii” de reproducere) si pasul 2 (interzicerea relatiilor sexuale intre persoane de sexe diferite), automat piata mea de desfacere va deveni…fix 100% din populatia adulta.
      Traiasca si infloreasca!

      Reply
      1. Lipst

        Mă gândesc că până la urmă feminismul se dovedeşte ceea ce părea de la început, anume o teorie născută şi bazată pe multă frustrare şi ură. Dacă la început, a apărut aşa ca o formă de emancipare a femeii, o mişcare care revendica egalitatea politică şi socială dintre femei şi bărbaţi, acestă egalitate politică a fost apoi uitată sau prost înțeleasă.

        Ca să fie egală, femeia, din punctul de vedere al feminismului, trebuie să facă nu doar ceea ce făcea bărbatul, adică să voteze şi să fie votată, ci să facă orice altceva ce face bărbatul. Egalitatea este redusă la a lua locul bărbatului şi, prin aceasta, la a-l elimina. Scopul nu mai e egalitatea politică, dacă cumva acesta a fost scopul de la început, ci eliminarea bărbatului din societatea, redefinirea umanităţii. Societatea perfectă, nu va fi aceea a egalităţii politice, democratică, ci aceea în care bărbatul va fi eliminat. Acesta este feminismul, ura faţă de bărbat, care trebuie să se soldeze cu eliminarea acestuia. Acestei teorii bazată pe ură şi frustrare i se mai spune şi …filozofie, filozofia feministă.

        Reply
        1. Guest

          Asta nu e gluma: cand trec granita in USA, vamesii ma intreaba daca transport arme, ca de alea le e frica. Cand trec granita inapoi, in Canada, vamesii ma intreaba de alcool si tutun, ca de alea se tem (monopol de stat). :)))

          Reply
        2. Rheia

          Nu e cazul să ne facem probleme, totuși. Există și alte chestii pentru care femeile chiar fac moarte de om, în afară de poșete și pantofi, dacă se simt amenințate să rămînă fără ele. că Nici cea mai bărbătoasă lesbiană nu poate reproduce (ca să zic așa) mirosul de mascul care vine seara acasă matrafoxat după o partidă de fotbal.

          Reply
  7. Bleen

    Medicii ar fi trebuit să facă scandal cînd mafia lui Arafat și USL-ul au îngropat legea sănătății, nu acum. Medicii ar fi trebuit să lupte pentru liberalizarea pieței sănătății, ca să aibă posibilitatea să lucreze la privat, pe bani mai mulți, nu să bage iar și iar și iar mîna în buzunarul contribuabililor. Acum urlă că vor bani, cînd a fost promovată o lege care era un început în liberalizarea sistemului de sănătate au tăcut.

    Reply
  8. Bleen

    Declarațiile lui Palada nu sînt nicio diversiune. Bugetul nu a fost niciodată un subiect și nu e nici acum, iar oricum poporul e impermeabil la ieșirile lui Băsescu. Dacă declarațiile lui Băsescu și bugetul erau relevante pentru popor nu le acoperea nicio diversiune din lume. Faptul că Palada e subiectul arată cînd de importante pentru popor au fost declarațiile lui Băsescu despre buget.

    Asta cu diversiunea e o prostie. Impactul acuzațiilor lui Băsescu la adresa bugetului era atît de mare încît a trebuit să vină Palada cu o prostioară și să-l acopere. Și a reușit. Hai să fim serioși, subiectul oricum era mort. Dar găseam noi ”o diversiune” să-l acoperim. Dacă nu era declarația lui Palada, era Bianca Drăgușanu sau era Piți sau era Banciu.

    O temă dacă e relevantă și are impact și cineva a apucat s-o atingă public, nimic n-o mai poate acoperi. Dacă ceva o acoperă și o acoperă ușor, atunci înseamnă că tema respectivă era irelevantă pentru public.

    Sorry.

    Reply
    1. Florina Neghină

      Adică a fost aşa, o golănie gratuită, numai pentru a arăta că şi-o permite? Creşterea accizei la carburanţi şi creşterea salariului minim nu sînt relevante? Sorry, dar în firme deja se discută serios pe temele astea.
      Eu zic că nu-i deloc bine să-i subestimăm, am văzut deja de ce sînt capabili.

      Reply
    2. Florina Neghină

      Iar dacă, să zicem că ar fi aşa cum spui, neintenţionată – deşi nu cred – „dreapta” vorbeşte numai despre asta de aseară, de dinainte de a închide Palada gura. Şi cine nu ar specula greşeala adversarului?

      Reply
  9. SimonaM

    Deci da. Urmează o conferință de presă.

    Iar comentatorii lui Papahagi sunt mult mai inteligenți și mai culți decât ai oricui altcuiva (comentariu pe Facebook la postarea latinească):

    ”Constanta Schengen Nicolitoiu Colina de langa Ierusalim (Propten Sion) nu tacea iar Ierusalimul nu sta linistit. MP se extinde cu rapiditate iar Clanul este preocupat…

    November 23 at 11:03pm · Edited · Like · 2

    Reply
    1. Gramofonu'

      Cred ca cineva face misto. E imposibil ca o persoana care are suficiente cunostinte cit sa utilizeze internetul sa scrie asa ceva. Timesnewroman?

      Reply
      1. SimonaM

        Năup, e dureros de reală. Alt comentariu, la aceeași postare:

        Dorin Stanciu poate n-ar strica sa faceti niste jocuri de rol terapeutice la intalnirile de partid. cunosc o serie intreaga de politicieni care ar beneficia de la imprumuta, chiar si o jumatate de ora, in joaca, rolul de Adrian Papahagi. vedeti ce zic colegii, poate intra in hora si se ‘contamineaza’ si ei de putina politica eleganta.
        22 hours ago · Like · 1

        Reply
  10. Florina Neghină

    Florin Citu, Facebook

    „Discutie” prin intermediul presei cu LV despre salariul minim pe economie (24 aprilie 2012). Cred ca merita citita si de cei care scriu discursurl domnului TB pe teme economice.

    Vorbind despre salariul minim pe economie, s-a strecurat o greseala de comunicare undeva.

    800 RON reprezinta salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata. De fapt angajatul primeste 600 RON iar angajatorul are un cost de 1022 RON.

    Ca sa fie clar: salariul MINIM pe economie este 1022 RON. Cum statul primeste 40% din aceasta suma este clar acum sper pentru toata lumea de ce creste salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata: VENITURI LA BUGET PE TERMEN SCURT.

    http://florincitu.wordpress.com/2012/04/24/tot-despre-salariul-minim-pe-economie/

    Reply
  11. Bleen

    Fugim de Rusia fiindcă e totalitară și necivilizată. Alergăm spre Occident fiindcă este civilizat și democratic. Ce te faci însă cînd Occidentul o ia pe arătură, cînd, la fel ca Rusia, cade în patima și obsesia controlului, iar UE alunecă tot mai mult spre totalitarism? În aceste condițiuni, care trebuie să fie doctrina și strategia națională?

    Reply
    1. Unchiu Sam

      ‘Prin noi insine’? :)) De ce trebuie sa vina mereu lumina de uneva (est sau vest). Sa avem propria lumina, autohtona si originala.

      Reply
      1. Bleen

        Avem nevoie de aliați care să ne asigure securitatea. Militar, economic, tehnologic, ca resursă umană, România nu-și poate asigura securitatea. Nu putem exista decît într-o alianță. Avem de ales între o alianță și dispariție.

        Reply
        1. Unchiu Sam

          Stiu ca Romania nu-si poate asigura singura securitate. Dar din cate vad eu asa cu ochiul meu neexperimentat pare ca ne indreptam spre o lume multipolara si atunci nu prea vad alte solutii decat investit mult in aparare (mai mult decat cei 0,001% din PIB cat investim acum)

          Reply
          1. Lipst

            România nu are niciun motiv să se înarmeze mai mult decât acum. Să modernizeze ce are acum, da, dar să se înarmeze, nu are de ce. Dacă, să zicem, o atacă Rusia, atunci ar trebuie să se înarmeze măcar la nivelul Rusiei. Dar, dacă vrea să se înarmeze tot cât Rusia, atunci nu se va se putea susţine economic. România nu-şi acoperă nici acum cheltuielile. Apoi, să zicem că ar putea. Dar ar fi ridicol să ai aproape 2000 de avioane de vânătoare şi de atac (cam atâtea are Rusia) la o populaţie de 20 de milioane. Interesul României e ca NATO să dureze mult şi bine şi să insiste ca UE să aibă o armată comună cât şi frontiere europene, adevărate frontiere europene, păzite de vameşi europeni.

            Reply
  12. SimonaM

    Să nu disperăm. Azi vor apărea epistolele cu dottore plagiatore. Și un val indignat de cereri de demitere a lui Palada.
    Nu mă aștept la mai mult, că nu văd să am de la cine mă aștepta..

    Reply
  13. Bleen

    Guvernul Ponta are o problemă. Dacă avem creștere economică și creșterea absorbției fondurilor europene, de ce mai e nevoie de introducerea de noi taxe și accize și de creșterea celor actuale pentru a susține cheltuielile statului?

    Reply
  14. Bleen

    În vremea guvernului Boc am scris vreo 2-3 articole despre buget și cu greu am găsit niște informații despre proiectul de buget.

    Ia uite cum arată comunicarea lui Ponta:

    Proiectul bugetului pe 2014

    Comparați… De fapt, n-aveți ce compara. Citiți broșurica asta, apoi uitați-vă la Predoiu, apoi utiați-vă la MRU, apoi utiați-vă la comunicarea PDL, PMP, PFC, PNR, apoi uitați-vă la Udrea, Baconschi, Macovei, Papahagi, Neamțu, Vass, Turcanu, Sulfina, Blaga, Oltean, Vlaston șamd.

    Există vreo șansă, minimă, de a pierde măcar onorabil alegerile prezidențiale și parlamentare și europarlamentare? Eu nu cred. Cred că vor fi pierdute en fanfare, ca alea din 2012. Și nu trebuie să fim triști cînd inteligența, voința și organizarea cîștigă în fața prostiei, neglijenței și aroganței.

    Reply
      1. Yeba

        E perfect! Sunt doi oameni politici cu electorate diferite. De exemplu, pe Ponta o să-l voteze românii și pe Papahagi, romanii.

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *