Cinci intrebari pentru un vot

  1. Care sînt obiectivele ARD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie? Cine poartă responsabilitatea îndeplinirii lor și care sînt sancțiunile în cazul neîndeplinirii?
  2. Care este viitorul politic al ARD după alegerile parlamentare, atunci cînd alianța electorală dintre PDL, PNȚcd și PFC nu va mai exista? Vor face cele 3 sau 4 partide o alianță politică întregistrată la tribunal? Vor fuziona într-un singur partid?
  3. Care este numele candidatului pentru funcția de premier? Care sînt numele candidaților pentru ministere? Pe cine vor propune PDL, PNȚcd și PFC pentru șefia Senatului și pentru cea a Camerei Deputaților? Vor avea cele 3 partide parlamentare care au candidat sub sigla și numele unei alianțe electorale candidați comuni pentru aceste funcții?
  4. Vor avea partidele care formează ARD un candidat comun la alegerile prezidențiale din 2014? Care este numele candidatului?
  5. Care este politica de alianțe a ARD după 9 decembrie? Există partide preferate pentru o eventuală alianță? Există partide nefrecventabile? Cu cine se va alia ARD pentru a guverna?

În funcție de răspunsurile la aceste întrebări și de numele și profilul candidaților din circumscripția București voi decide dacă votez sau nu ARD. Dacă ARD nu va avea răspunsuri la aceste întrebări pînă în 9 noiembrie (cu o lună înainte de alegeri) sau dacă voi considera răspunsurile nesatisfăcătoare, ARD nu va primi votul meu. Deasemenea, dacă candidații din circumscripția București nu respectă Criteriile de Integritate, indiferent de răspunsul la cele cinci întrebări, ARD nu va primi votul meu.

Facebook Comments

45 Comments Cinci intrebari pentru un vot

  1. Pingback: Hitler, antinazistul. Stalin, anticomunistul. Blaga si Crin, impreuna pentru statul de drept. | Blogary

      1. Beavix

        Bleen deci până la urmă candidatura lui Rareș Bogdan din partea PNL ce înseamnă? Că s-a certat cu Blaga? Că face parte dintr-o manevră pe calea împăcării între PDL și (o parte din) PNL?

        Reply
        1. Bleen

          Beavix Blaga nu s-a certat niciodată cu PNL și PSD, deci nu are de ce să se împace. Înseamnă că, așa cum bine știm toți, că afacerile, la fel ca lingăii, sînt transpartinice.PDL-ul lui Blaga speră să fie remorca PNL-ului. De fapt, asta e promisiunea care oprește PDL de la dezintegrare. ”Nu fugiți! Vom avea din nou acces la buget, funcții și impunități!”

          Reply
        2. andrei_p

          Bleen Beavix dar macoveii ei si ungurenii lui de ce nu fug? Eu nu inteleg de ce PDL-ul asta „al lui Blaga”, daca e asa de respingator, este mereu asa de bine aranjat, frezat si parfumat chiar de eroii adevarati ai dreptei.

          Reply
  2. Canadiana

    carevasazica comisia macovei combate traseismul politic. dar o alianta PDL//ARD – dupa alegeri – cu un partid care e clar la partea opusa a spectrului politic (PNL, PPDD, PSD), ce e? nu e traseism in masa? ha? adica eu ma marit cu Vasile si in noaptea nuntii descopar ca Vasile e, de fapt, Vasilica. si astia vor sa conduc eu 8 ore dus-intors ca sa-i votez?!? nope, not gonna happen.

    Reply
    1. adrirus

      Dar va raspunde cineva din PDL la aceste intrebari ?  Isi face cineva iluzii ca Blaga tremura de frica Blogary ?

      Reply
      1. Bleen

        adrirus N-or să răspundă lui Blogary. Dar întrebările se rostogolesc. Și pînă la urmă vor fi puși în fața acestor întrebări. De 2 ori, de 3 ori, de 4 ori. Și asta e suficient. Oamenii vor ști dacă au sau nu răspuns la aceste întrebări sau dacă totul nu e decît o minciună și băieții încearcă să se strecoare pe șest.

        Reply
  3. adrirus

    Singurul obiectiv al ARD este sa intre in parlament cu un numar cit mai mare de parlamentari.
    PDL este in degringolada accentuata dupa alegerea lui Bl(e)aga, ceilalti sint figuranti.
    Daca de 6 luni nu sint in stare sa traga decit cu prastia in USL, desi au zilnic munitie pentru artilerie grea, este dificil sa te mai mobilizezi la vot pentru ei. Mai ales dupa ce ai exersat recent si boicotul. Paralela cu votul Iliescu vs. Vadim din 2000 are doar valoare istorica, nu si practica.

    Reply
  4. Nea

    Eşti pe heroină?
    Nu am pretenţia ca dracul să mă treacă puntea dacă mă fac frate cu el. Mă fac frate cu el şi dacă mă ţine de deget în timp ce trec prin apă până la gât. Aşa vom trece prin alegerile astea. Şi, dacă mă uit la poza lui Cătălin Voicu, mă fac frate cu dracu şi dacă îmi dă scris la notariat că mă îneacă în prima băltoacă.

    Reply
    1. Bleen

      Nea Nu cunosc nimic despre politica de alianțe a ARD, așa că mă pot aștepta să se alieze cu Cătălin Voicu. Liderii ARD nu au spus nimic clar despre nimic, deci toate posibilitățile sînt deschise. Dacă mi se cere să votez cu ARD din cauză de împotriva USL, atunci ARD trebuie să spună clar care îi sînt politicile de alianțe și că nu se va alia și nu va susține pe nimeni din USL.

      Reply
      1. Nea

        Bleen Nea Ca să fiu disperat până la capăt, aş putea zice că, chiar dacă se aliază cu Cătălin Voicu, tot e de bine. Îl diluează, cum ai turna apă într-un butoi cu căcat. Dar, evident, nu e de bine.

        Reply
      2. cristian_v

        Bleen Nea E ca la radio Erevan. Intrebare: Cine va castiga alegerile din decembrie. Raspuns: Da.
        Cam asa e si raspunsul la dilema ta: da.
        Da, nu vei vota ARD din motivele enuntate.
        Si da, ARD nu se va alia in niciun fel cu USL dupa alegeri, asa cum ai dorit. Asta pentru ca USL nu o sa aiba nevoie de asa ceva, nu sunt nebuni ca la 47-48% de mandate in parlament sa mai imparta ceva cu cineva. O sa fie acolo minoritatile si oamenii lui DD, gata sa fie cumparati bucata cu bucata, daca nu cumva negocierea se va duce direct cu marele ziarist stirb. Depinde cum iese mai ieftin. As zice ca e mai ieftin bucata cu bucata.
        Tu de fapt te intrebi: daca cumva USL (in intreg sau in parti) ar avea nevoie de PDL pentru guvernare, PDL ar pune botul? Grea intrebare, mai ales privind la greii PDL.
        Parerea mea e ca ar fi o miscare exterm de stupida pe termen lung a PDL-ului/ARD-ului sa se bage la o noua guvernare acum. Sunt inca uzati rau, chiar au nevoie de o perioada de repaos guvernamental. Ar scadea dramatic in ochii votantilor lor dupa inca o imbarligare cu Ponta/Antonescu/Voiculescu si compania. Scopul lor ar trebui sa fie cam asa: ei si UDMR-ul sa poata sa aiba ceva de spus la revizuirea constitutiei (peste 33% din mandate, adica ARD – 24%, UDMR-6% la vot), plus pregatirea prezidentialelor din 2014
        Cred ca asta te intrebi si tu: vor si ei asta sau vor un ciolan mai mic de rontait, in pace si liniste?

        Reply
        1. Bleen

          Nea Eu nu-s așa de pesimist, încă mai cred că ARD mai poate veni cu 5 răspunsuri clare și că ARD își va respecta propriile criterii de integritate, autoimpuse.

          Reply
  5. Beavix

    Purtătorul de cuvânt al ARD, pe numele său Google, ne răspunde:
    1. OBIECTIVE 
    Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la lansarea ARD, că obiectivele acestei alianţe electorale constau în elaborarea unei noi Constituţii pentru o nouă Românie, precum şi în întărirea instituţiilor anticorupţie şi cele ale statului.
    2. VIITOR POLITIC 
    Ungureanu: Nu ştiu cât va rezista Alianţa România Dreaptă. (…) Dacă până la la europarlamentare Forţa Civică va avea putere, posibil să ieşim din alianţă. Ne vom pregăti şi pentru Parlamentul European. Pentru moment, vreau să câştig funcţia de senator, nu m-am gândit să devin europarlamentar deocamdată.
    3 + 4. CATINDAȚI 😉
    Adrian Papahagi (ARD): Anca Boagiu poate fi prim-ministru, Elena Udrea nu e potrivită pentru funcţii importante.
    Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca Mihai Razvan Ungureanu poate fi proiectat ca viitor premier dupa alegerile din luna noiembrie sau MRU poate fi un candidat independent la presedintie, la alegerile din 2014.
    Întrebat dacă exclude posibilitatea ca el să ocupe funcţia de premier, Vasile Blaga a răspuns: „Nici eu, nici alt coleg din PDL nu exclud. Sunt colegi bine pregătiţi pentru funcţia respectivă”.
    Liderul PDL, Vasile Blaga, a anunţat că Alianţa România Dreaptă îşi va depune pe 22 octombrie dosarele candidaţilor la alegerile parlamentare.
    5. ALIANȚE POST-ELECTORALE 
    Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi seara, ca exclude o colaborare politica cu partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD, insa a precizat ca daca acesta va intra in Parlament, colaborarea poate fi posibila, accederea in Parlament fiind optiunea alegatorilor.
    MRU: Eu nu cred ca [dupa 9 decembrie] ar fi vreodata o problema ca ARD (…) sa deschida discutiile cu un PNL, in fruntea caruia sa nu se regaseasca actuala echipa de conducere.
    # Așadar…? Mulțumiți? Dai o ștampilă domnuuu’? 🙂

    Reply
  6. Gramofonu

    Esti prea cusurgiu.
    Ia sa vezi ce simplu votez eu…ma uit la moacele lor de pe afise (ca asta e tot mesajul electoral transmis, nu?), ma uit la slogane, decid care-i cel mai timpit si-i desenez mustati. Nu asta vor? ne trateaza ca pe copiii de clasa a 2-a, ne purtam ca atare.

    Reply
  7. Bleen24

    @MadameBlogary Lasati-ma, acum citesc stenograme. Sint siderat. Nu-mi vine sa cred. Sint trist si dezamagit. Ma duc sa ma imbat.

    Reply
  8. andrei_p

    Este clar ca nu ai cum vota ARD pe baza ideilor de aici. ARD nu are cum sa-si propuna nepropusul. Chiar tu ai explicat de cateva ori ca ARD este un vehicol electoral al PDL. Motivul pentru care MRU a acceptat asta probabil ca este frica de a nu intra in parlament, un risc pe care nu si l-a dorit. Asa sunt ei, ii vrei, nu-i vrei. Nu-ti plac, stai acasa si spera ca boicotul tau se mai poate aduna o tura la Basescu. In viitorul nu prea indepartat.

    Reply
    1. SimonaM

      andrei_p 
      Este clar că nu prea sunt idei pe baza cărora să poți vota ARD.
      Alea cu sus inima și hai să haidem sunt motivaționale, nu idei.

      Reply
      1. andrei_p

        SimonaM ai dreptate. Eu insa te intreb daca atunci cand ai votat, in trecut, PDL-ul ai stiut ca vor forma guvern cu PSD-ul. Poate atunci aveai raspunsuri la intrebari, dar la o adica raspunsurile si-au gasit si nuante surprinzatoare. Vreau doar sa zic ca votul poate fi dat si daca nu toate elementele sunt intrunite, precum si daca elementele sunt intrunite doar aparent.

        Reply
        1. SimonaM

          andrei_p SimonaM 
          Omul se mai și deșteaptă. Câteodată.
          Când am votat, am votat pentru programul electoral, nu pentru presimțirea că ar face sau nu guvern cu PSD-ul. Eram și mult mai puțin informată decât acum.
          Nu înțeleg, sugerezi să votez cu ochii închiși? Să pun ștampila pe unii doar așa… ca să fie? Să mă-mbăt cu apă rece? Să-mi spun ce minunați sunt ARD-iștii, cum luptă ei pentru… Chiar. Pentru ce luptă???
          Nu, mersi. Sunt proastă când vreau eu, nu când vor alții.

          Reply
        2. SimonaM

          andrei_p SimonaM 
          Mhm. Ei bine, ochii mei larg deschiși nu văd deocamdată un motiv de vot. Iar ochelari de cal cred că poartă alții.

          Reply
        3. andrei_p

          SimonaM Daca s-a inteles ca incerc sa te conving sa votezi cu cineva, imi cer scuze pentru neclaritatea exprimarii. De la bun inceput am vrut numai sa arat ca intrebarile din text nu au de unde primi raspuns, pentru ca intrebarile se refera la un ARD care nu nu se stie daca va exista dupa alegeri, momentan fiind o alianta strict electorala, ca asa s-a nascut. Daca n-are sapca si-i ceri sapca, n-are, e simplu. Poate are sapca domnudan.

          Reply
  9. Bleen24

    @MadameBlogary @VasileCodru Eu am intrebat primul. Abia dupa ce primesc raspunsuri la aceste intrebari ma voi exprima.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *