Acum ani buni de zile, în sezonul 1993-1994 al Cupei UEFA (actuala struțo-cămilă Europa League) s-a jucat Werder Bremen-Anderlecht, la nemți acasă. La pauză scorul era 3-0 pentru belgieni. În minutul 65 scorul era tot 3-0 pentru belgieni. Scorul final? 5-3 pentru nemți.
În 1997 Steaua juca cu PSG. În tur, la București, Steaua a cîștigat cu 3-2 pe teren, dar în urma unei erori administrative a clubului parizian (au folosit un jucător suspendat) Steaua a cîștigat la masa verde cu 3-0, fiind aproape calificată. În retur, PSG a învins cu 5-0 și s-a calificat mai departe.
PDL speră la o alianță cu PNL (imposibilă), speră că Băsescu va desemna un premier pedelist indiferent de scorul alegerilor, speră că guvernul Ponta se va împiedica, se va face de rîs, va face greșeli atît de mari încît USL va pierde pe mîna sa alegerile. În condițiile în care guvernul Ponta mărește salariile, așa cum s-a stabilit în urma negocierilor cu FMI și CE care au acceptat un deficit mai mare, e greu de crezut că guvernul Ponta va face greșeli atît de mari încît să facă uitată în mintea poporului această creștere de salarii. Și nu numai salariile vor fi mărite începînd cu 1 iunie, ci și pensiile (se vor returna banii reținuți ilegal).
Șansa unei alianțe PDL-PNL este zero. Crin Antonescu nu are opoziție în PNL. Tăriceanu nu are forța să lupte cu el, și nici voința, singurul care a încercat ceva a fost Chiliman, care a fost executat scurt și pus cu botul pe labe. Crin Antonescu a luat PNL după ce Tăriceanu îl dusese în opoziție, este liberalul cu cel mai mare scor la prezidențiale în toată istoria post-decembristă a partidului (22%), este președintele PNL care a adus partidul într-o alianță de 65% și care, iată, acum l-a adus la putere și le-a dat tututor celor din teritoriu și de la centru acces la resurse. De ce ar renunța peneliștii la toate astea, ca să vină în opoziție alături de PDL? Ca să salveze PDL-ul? Peneliștii renunță la putere, renunță la candidatura la prezidențiale numai ca să salveze PDL-ul? Ce îi leagă pe PNL și PDL, în condițiile în care, dincolo de alianțe, PNL și PSD au votat la fel în Parlament încă din 2005-2006 și chiar și în 2009 PNL și PSD au votat la fel de mai multe ori decît PDL și PSD (tehnic, aliate).
Șansele ca Traian Băsescu să numească un premier pedelist în condițiile în care PDL pierde alegerile sînt deasemenea nule. Nu are sprijin popular și internațional pentru o asemenea mișcare.
PDL speră că va primi puterea cadou. Că nu va trebui să facă nimic, niciun efort. Că liderii, mari și mici, nu vor trebui să gîndească și să vorbească, să convingă, să lupte. Vor fi luați de mînuță în timp ce ei se scîrmă cu o mînă în nas și cu cealaltă în cur și vor fi aduși la putere, ori printr-o alianță cu PNL, ori prin forțarea puterilor prezidențiale.
Fie vorba între noi, nici liderii PDL nu cred într-o alianță cu PNL (asta dacă nu sînt retardați mintal) dar e o poveste pe care trebuie s-o vîndă în contextul luptei pentru putere din interiorul partidului, partid care seamănă tot mai mult, prin scor electoral, lupte intenstine și pierderea simțului realității, cu PNȚcd 2000.
PDL, MRU, dreapta trebuie să accepte cu luciditate situația și să pornească la luptă de la realitatea din teren, nu de la iluziile patetice ale unui grup învins, căruia nu i-a mai rămas decît minciuna și visul cu ochii deschiși. Nu va exista nicio alianță cu PNL, USL nu se va rupe (vă dau în scris asta), Băsescu nu va numi premier de la un PDL învins în alegeri. Punct. Și de la capăt. Nu mai sîntem în 2004, nici în 2007 sau 2009. Poporul nu mai e cu Băsescu. Poporul e cu ei de data asta.
PS. PDL e pe marginea prăpastiei. Dintr-un moment în altul poate fi părăsit ca unică speranță a dreptei. La urma urmei, PNL e încă viu, nu?
postare nouă, cum s-ar spune
@Bleen @Amelia New Cine are nevoie, ajut cu căratul valizei până la postarea nouă.
Dr. Jekill, aseara vorbeam cu Mr Hyde? Se pare ca ai mai multa experienta in sectorul privat decat dublura ta. Ai dreptate, impozitul minim a fost o picatura – nu excesiv de mare – care a facut ca paharul sa se reverse.
„Bugetarii au suferit cel mai mult, e corect politic şi economic să dăm banii înapoi.”Felicitari, domnule presedinte, ati vorbit ca Ponta si Antonescu.
@Imperialistu Deja imi vine sa urlu!
@Amelia New
Atata gargara, atata prostie. Functionarimea nu o sa voteze decat cu cei care ii vor da mai multi bani. Este o mare, mare, mare, mare, mare prostie sa incerci a o mitui cu resturi. Si mai mare prostie este sa te speli pe maini de mediul privat, facand o data ceva pe chinul lor. Cate locuri s-au pierdut in mediul privat? Cate credite au si oamenii astia? Cat de greu le e si lor? Nu conteaza, politicienii nostri „de dreapta” canta oda bugetarului.
@Imperialistu @Amelia New OK, atunci mâine Ponta trece la PDL şi Boc candidează din partea PSD la Primăria Bucureşti. Iar Dan Diaconescu câştigă prezidenţialele.
Nu mai înţeleg nimic, cel puţin temporar. Mă recuz pe restul zilei (cu excepţia subiectului Sarkozy).
@Imperialistu Inca o dovada ca habar n-au de ce s-a intamplat in economia privata in 2009 si 2010 (nelegata de stat). Cum am mai spus, imi vine sa urlu (eventual la super-moon). Dau votul meu politicianului care vine si spune „privatii au suferit cel mai mult”.
@Amelia New
Dar sa inceteze o data pentru totdeauna cu concursul suferintei, Amelia! 🙁 Asta este strategia PSDista (socialista/ comunista/ progresista) de divizare a natiunii in victime si criminali.
@Imperialistu Ai dreptate, m-am gandit si eu imediat dupa ce i-am dat drumul comentariului ca, pe fond, nu-i corect ce-am scris mai sus, dar pe moment chiar m-am enervat si mi-am pierdut „uzul ratiunii”.
@Imperialistu @Amelia New Pana acum cei care au marit salariile bugetarilor pe ultima suta de metri au pierdut alegerile. Sa speram ca traditia va fi respectata.
@Amelia New, sa luam legatura cu Stefan Trifan, sa nu ne descurajam…
@Yeba @Amelia Citat exact (sursa Hotnews): Nimeni nu a vrut ca sectorul bugetar sa fie chinuit, dar nu am avut alta solutie. Oamenii aia au suportat cea mai grea lovitura a masurilor de austeritate. E corect moral, politic si economic ca prioritatea sa fie reintregirea salariilor
@Yeba @Amelia moral?
În 2007 am început să lucrez la o corporaţie străină. În 2009 septembrie s-a închis sucursala din RO. La prezidenţiale eram şomer. De atunci şi până acum au trecut doi ani şi jumătate. Am muncit în mai multe locuri. Nici până acum nu am obţinut salariul pe care îl aveam în 2008 ca cifră brută, neajustată pentru inflaţie sau ca cifră netă sau ca cifră în euro sau ca cifră în ce vreţi voi. E vina mea. Şi nu mi s-a părut „imoral”.
@Yeba @Amelia @Bleen De fapt asta e soluţia. Dacă mi se părea „imoral”, mă lua un politician în seamă. Pentru că eram nervos şi supărat şi ceream. Ce ţi-e şi cu moralitatea asta.
@Yeba @Amelia @Bleen În România trebuie să fii de stânga ca să fii de dreapta. Altfel partidele de dreapta sau de stânga nu-ţi dau atenţie.
@BarbuMateescu Pai asta ma scoate din sarite: este majoritar acceptat ca toti cei care au facut eforturi (uneori de-a dreptul dramatice, am vazut cu ochii mei) sa se descurce pe cont propriu si n-au iesit in strada „sa li se dea” n-au fost afectati, ba chiar ca au dus-o foarte bine. Mi se pare revoltator; pe bune.
@BarbuMateescu pe mine nu pot sa spun ca m-a afectat criza, financiar vorbind; m-am adaptat din mers, am muncit mai mult, oricum nu asteptam nimic de la nimeni; ceea ce ma deranjeaza, insa, e ca marirea asta vine cu titlu de despagubire (pentru pretinse prejudicii materiale si morale suferite de bugetari), iar nu pe merit; daca e sa-i iei la bani marunti, in raport de ce produc, cei mai multi ar trebui sa vina cu bani de acasa in ziua de salariu… iar aici nu ma refer doar la zecile de mii de litigii, cu cheltuieli de judecataimense etc, pe care le provoaca, din prostie sau rea vointa, cat mai ales la faptul ca eu, cel putin, nu am prea intalnit bugetar care sa-mi usureze munca, sa ma faca sa castig timp, dimpotriva… iar asta pentru ca nu realizeaza niciunul ca, daca eu imi fac treaba mai repede, apai fac mai multe in acelasi interval de timp, facturez pe masura, statul castiga in aceeasi masura si tot asa, pana la gura si burta lor…
@Imperialistu
aşa ne trebuie, dacă luăm roşii la kil.
@Florina
Probabil si pe alea le-am furat din plasa bugetarilor, dupa unii sau… altii. Ce oameni.
@Imperialistu, poate a vrut să spună că suferința totală pe sector a fost cea mai mare, i.e. au suferit cât au suferit, dar fiind cei mai mulți, neobișnuit de mulți…
@Yeba sunt mai mulţi. apropo… cine a zis asta? (să nu căutaţi pe Google, e triş)
„Se tot vorbeşte despre solidaritate. Cu cele trei milioane de angajaţi din privat cine este solidar?”
@Yeba Vroiam să spun că sunt mai mulţi cei din sectorul privat.
@BarbuMateescu, mie nu-mi vine în minte decât Bleen, pe cuvânt. Bugetarii sunt neobișnuit de mulți qua bugetari, îmi făceam și eu curaj să interpretez pozitiv, până vine Ștefan de la bere. Că sectorul privat are personalități individuale, au suferit diferențiat.
@Yeba Nu e Bleen.
Indiciu: nu era şi nu a fost membru de partid [ce surpriză!]
@BarbuMateescu @Yeba Nici Bleen nu e membru de partid (a fost PNL între 1993 și 1998, parcă). Mugur. El Ultimo Capitalisto, Mugur.
@Bleen @Yeba Bingo.
@Yeba
nope! sînt mai sensibili ei, de felul lor. pe profesori i-au dărîmat fizic şi psihic meditaţiile particulare, pe doctori, orele la clinicile şi cabinetele perticulare, pe funcţionarii’n plus, hîrtiile de plimbat prin unitate…
TB: sunt bani de salarii, nu e nici o problemă, mărim indirect consumul, totul e bine.
@BarbuMateescu Dacă tot e să fim keynesieni, de ce să nu mărim investițiile și deci consumul prin intermediul patronilor și angajaților firmelor private? Dar dacă lăsăm noi banii în buzunarul contribuabilului și el consumă și investește mai mult?
Nu ştiu, eu citez / transcriu. „Bugetarii au suferit cel mai mult, e corect politic şi economic să dăm banii înapoi”.
Legea Sănătăţii – „e nevoie de accesul sistemului privat”.
Am înțeles că MRU a fost primit senzațional de către militanții PDL la lansarea candidaților la locale.
Mai ține minte cineva care au fost cei doi reprezentanți ai societății civile în CSM?
Corina Dumitrescu și Victor Alistar.
@Bleen ea inca e…
@Bleen Eu tin minte dureros de bine. Asta-i inca una din marile greseli ale PDL: sustinerea Corinei Dumitrescu, chipurile din partea societatii civile.
@Amelia New @Bleen Dna Corina e iubita transpartinica a tuturor parlamentarilor care predau la Dimitrie Cantemir
@Bleen Dupa cum ziceam mai devreme, chiar ea a declarat acum ca e propunerea PSD pt CSM…
@Bleen Alistar a studiat dreptul la Universitatea Danubiusdin Galati. Facultatile din Bucuresti nu-i satisfaceau exigentele.
”Va spun foarte deschis, nu avem niciun motiv sa regretam ce am facut sau sa ne fie rusine de ce am facut.” Emil Boc, citînd din Bleen
MRU a fost antrenat bine la SIE. Nu spune nimic. Mai bine îl trimitea Băsescu la un stagiu pe mare, să învețe să spună mult cu puține cuvinte, să comunice clar și convingător.
”Vor fi luați de mînuță în timp ce ei se scîrmă cu o mînă în nas și cu cealaltă în cur și vor fi aduși la putere, ori printr-o alianță cu PNL, ori prin forțarea puterilor prezidențiale.”
Pedeliștii au trei mîini, bag seama….
@Bleen Nu neapărat.
1. Se priveşte PDL.
2. Se îndepărtează mânuţa de nas. (preferabil celeilalte mânuţe).
3. Se ia PDL de mânuţă.
4. Se pune PDL la putere.
off-topic: câştigă Sarko.
@BarbuMateescu Wow! Ai surse bune?
@BarbuMateescu eu nu cred ca au francezii norocul asta… vorba aceea: „norocul si-l face omu’ cu mana lui”…
@EleninaNicut Am un deja-vu, că tot vorbim de Franţa.
@BarbuMateescu exact aceeasi senzatie am avut-o si eu, drept sa spun 😉
@EleninaNicut Uite, ne cumpărăm reciproc o bere mâine sau poimâine dacă suntem deştepţi 🙂
@EleninaNicut Nu neapărat bere, dar ceva, un premiu, acolo.
@BarbuMateescu la motiune am pariat pe zece ca trece, deci joc dur :p repet, cred ca e vorba si de noroc, noi am avut, ei nu …
@EleninaNicut Norocul şi-l face omul cu mâna lui, într-adevăr. Sarko la 50,2-49,8.
@BarbuMateescu cum o cheama pe nevasta lui Hollande? :-)))
@BarbuMateescu, nu mă lasă să dau like, așa că îl exprim și rog Administrația Blogului să observe că am discernământ când dau offensive.
@BarbuMateescu, nu mă lasă sistemul să dau like, așa că îl exprim și rog Administrația Blogului să observe că am discernământ când dau offensive.
@Yeba la ce ai dat offensive? Nu sunt moderator.
@BarbuMateescu, știu că nu ești moderator. I-am dat offensive Pastișatului când a pretins că Crin va fi președinte.
@Yeba Îmi amintesc.
@EleninaNicut @BarbuMateescu Répétez après moi: Valérie, mon amour!
@cristihan @EleninaNicut Întrebare la Radio Erevan: Cum pot să pun la loc dopul la sticla de şampanie?
Răspuns: Domnule Hollande, vă rugăm să vorbiţi direct cu domnul Geoană.
@BarbuMateescu nu stiu ?! …http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_franta_2012-12181227-luca-niculescu-foarte-multa-lume-sectiile-vot-nu-poti-deschide-discutie-fara-nu-alunece-spre-alegeri-toti-cei-care-vorbit-cred-castig-hollande.htm
@selvyn 🙂
Om trăi şi on verra.
@BarbuMateescu stii bine ca eu nu-mi doresc socialisti la putere, mai ales intr-o perioada ca asta si intr-o tara ca Franta… oricum, chestia cu dopul este mortala….
@BarbuMateescu 52,5-53% pentru FH, in toata presa belgiana si elvetiana, actualizare 16:30 (15:30 la ei)
@EleninaNicut Da, da, am mai văzut filmul ăsta.
@EleninaNicut @BarbuMateescu
CCSB-u’ ce zice?
@Florina @EleninaNicut Toate institutele îl dau pe Sarko, din câte ştiu. N-am întrebat CCSB-ul ce zice.
@selvyn, te pomenești că fraudează Sarko voturile diasporei.
@Yeba =)))))))
@EleninaNicut @Yeba „Uitaţi cum s-a votat la ambasada de la Bucureşti!!!!!!”
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
@selvyn, comentariu pe forum La libre Belgique: „Ce soir cela va être la victoire de l’assistanat et de la fonction publique sur la France qui travaille vraiment”
Când urcă Bleen pe scenă să dea discurs? Ca să-mi pun TiVo-ul.
🙂
„ci și pensiile (se vor returna banii reținuți ilegal).”
aici, din cite inteleg, e si o problema de precedent; mai intii, banii au fost retinuti perfect legal (un procent din suma, restul nu mai mic decit un minim), insa cc a dat o hotarire creativa (conform careia procentul se va aplica numai pe suma care depaseste minimul);
daca se aplica si pentru ce s-a retinut pina acum, precedentul se va putea invoca mai tirziu si pentru aplicari retroactive ale altor modificari sau clarificari creative ale legilor salarizarii/pensiilor/etc; mai grav, se va putea invoca imediat pentru alte procente construite in acelasi mod
@murfi povestea asta a fost o prostie, atat din punct de vedere al interpretarii si aplicarii initiale, cat, mai ales, din cel al interventiei CC pe un domeniu care nu-i revine = interpretarea legii.
@EleninaNicut probabil; baiul e ca psd spune „pdl a luat ilegal banii pensionarilor”, iar pdl n-are .. sa spuna „banii au fost retinuti legal; aia era intentia si interpretarea legii; acu s-a sucit”; rezultatul? toata lumea ramine cu impresia „banii retinuti ilegal”
@murfi pdl poate sa spuna, de exemplu, „da, se pare ca interpretarea si aplicarea au fost gresite, nimeni nu-i perfect, pana si instantele de judecata gresesc, insa Romania este un stat de drept, astfel incat orice persoana e libera sa uzeze de toate caile legale etc astfel incat sa-si apere drepturile, drept dovada decizia CC etc” stii cum se spune: „greseala recunoscuta e pe jumatate iertata”
liniste, a luat oltean cuvantu’ la polivalenta ! p.s. am cazut de pe scaun :-))
@EleninaNicut Opriţi demisiile, vorbeşte Oltean!
Optimism mare. PDL va câştiga alegerile. Va reconfirma rezultatele din 2008. Au rămas mai puţini, mai autentici, mai adevăraţi. „Tema reintregirii salariilor e suta la suta rezultatul PDL” (Emil Boc). Victoria e aproape, USL sunt terminaţi. Să-ţi fie ruşine, Madame Blogary!
@BarbuMateescu a propos de optimisti, P. Tutea ii facea „plavani” sau ma insel eu? :-))
@EleninaNicut Lasă-i să fie optimişti. Mi-am şters comment-ul, de ce să îi întristez, să fie veseli.
@EleninaNicut
Oribil individ.
Off topic: Base la cumparaturi: „salata olandeza e vestejita”.
Inca una si ma duc : „Uite popa nu e popa/ Cumpar loc in Europa” si „Frunza verde – ales local/ M-am facut si liberal” au fost versurile pe care le-a recitat Ungureanu, facand referire la fostii democrat-liberali Mihaela Popa si Sorin Frunzaverde (e vorba de TRU).
@Amelia New dupa care a demontat si celebra „ia de la basescu” :-)) una peste alta, a fost si ramane un meserias, iar asta nu doar pentru ca ieri purta camasa aia in carouri :p
@Amelia New
Şi Băsescu lovind o banană în parcarea hypermarketului
http://bestiar.blogary.ro/2012/05/06/cind-nu-cafteste-copii-basescu-e-porc/
hooopa!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12180027-basescu-intalnirea-fmi-nu-voi-trimite-scrisoarea-parlamentului-daca-afectat-fondul-pensii.htm
Cadou pt pentru Ștefan Trifan și alți optimiști – Scurt reportaj la Gâdea-TV:
Mulți asistenți maternali din Vaslui renunță, din cauza reducerii indemnizațiilor. Interviu: „Ați avut de suferit după tăierea indemnizației?” Răspuns: „S-a simțit puțin, dar cred că fiecare om este dator să caute o alternativă, nu cred că e normal să așteptăm totul de la stat.”
@Yeba Legea efectelor neintentionate loveste din nou
@rezon @Yeba …dovada ca spiritul de dreapta sare de unde nu te-astepti (sau nu se asteapta unii).
@Yeba
=))))))))
@Yeba Haha… 🙂 „Ştefan Trifan şi alţi optimişti”. Crede-mă, dragă Yeba, că sunt cu moralul la pământ în ultima vreme… Mai ales de când s-a defectat până şi Bleen :))
@Bleen Dacă vede Bleen asta, face patru postări 🙂 http://www.evz.ro/detalii/stiri/oltean-pdl-partid-al-armoniei-si-al-unitatiicare-va-ramane-in-istorie-979941.html
Oltean: „Suntem partidul armoniei, partidul care încheagă, partidul unităţii şi nu partidul duşmăniei, nu suntem partid al discordiei”
„important este ceea am făcut şi ce rămâne în istorie, iar noi am făcut lucruri bune, lucruri pentru istorie”
PDL este „incontestabil un partid care va rămâne în istorie”.
@Bleen Cum ar scrie Bleen?
„PDL este un partiduleţ mic şi prietenos. Nu deranjează pe nimeni. Poţi oricând să-ţi laşi copilul de trei ani să se joace cu PDL la găletuşă şi lopăţică. Poţi oricând să-ţi laşi partidul să se joace cu PDL. PDL nu muşcă, nu e rău. N-are vână. El armonizează.PDL nu se ceartă cu nimeni. El nu impune nimic. El nu susţine nimic (cum să te cerţi cu cineva dacă n-ai nici un punct de vedere?). PDL cade de acord. PDL este exact lucrul de care ai nevoie la o coaliţie – partenerul tăcut care-ţi dă 15% din parlament pentru Ministerul Educaţiei. Şi al Culturii. Unde se realizează armonizări şi unităţi.
Important e ce a făcut PDL. Nu ce va face. El a rămas în istorie pentru ce-a făcut deja. Ce va face nu va mai apărea în manuale. PDL se uită înapoi cu satisfacţie. A făcut lucruri bune. Iar acum se retrage la pensie. Se odihneşte. A fost o guvernare grea. Să nu-l deranjăm. Nu vorbiţi tare în jurul PDL!”
Bleen, scuze pentru această pastişă. Dacă ţi se pare că am scris o prostie, zi-mi şi şterg comment-ul. Sunt un participant la discuţiei în numele armoniei, care încheagă, nu un participant la discuţie în numele duşmăniei, al discordiei.
@BarbuMateescu, să închegăm partea bună – poate asta-i percepția lui Oltean despre sine și o proiectează asupra partidului, adică istorie și retragere neconflictuală.
@Yeba Evident. Cu totul altceva decât discursul lui MRU. Alt film.
PS. Să mai scrii pastișe.
@BarbuMateescu @Bleen Super. Barbu poate sa scrie cand Bleen nu poate si nimeni nu-si va da seama. Succesiunea e asigurata.
mirel, la o cifră de afaceri de 500 şi un pic de milioane, plăteam undeva la 12 milioane pe lună impozit forfetar, în condiţiile în care principalii clienţi din piaţa imobiliară muriseră sau se retrăseseră prudent în uk, chiria nu a scăzut deloc, că aveam contract şi nici vorbă de negociere. mare parte din anul ăla am trăit pe provizii. şi anul anterior, ăla cu 500 de milioane, deja începuse să fie unul prost. primul semn că se întîmplă ceva venea de la arhitecţi şi proiectanţi, care nu mai primeau comenzi. pac. de-abia mai tîrziu au început şi alte sectoare să crape. poate nu era aşa de mare forfetarul, dar cînd plătești undeva la 80% din încasări şi mai tîrziu chiar peste 100% pentru cheltuielile fixe (chirie, salariu, contabilă, etc.), impozitul forfetar aproape triplat nu pica prea bine. a fost ca acel mic impuls care doboară un întreg domino. forfetarul a fost gîndit pripit, iar din cele peste vreo 400 de mii de imm-uri moarte, nu cred că toate erau făcute pentru evaziune. în fond, dacă ai o alimentară și îți cumpără cineva o pîine, de unde știi că ăia 2-3 lei sînt cîștigați la negru sau nu? (nedormitul)
Hello! Explicati-mi si mie, va rog… Citesc pe RL explicatiile madamei de la Cantemir. Zice ea acolo despre candidatura la CSM: ” Iniţial, refuzasem această candidatură la CSM din partea PSD-ului, fiind o persoană foarte ocupată şi numai din acest motiv. Dar, la finalul termenului în care se putea depune candidatura, liderii PSD mi-au făcut din nou această propunere pe care, în cele din urmă, am acceptat-o”. Pai ea e reprezentantul societatii civile sau al PSD-ului in CSM?!? Sau asa se face, partidele propun reprezentantii societatii civile??
@cristihan organizaţiile profesionale ale juriştilor, consiliile profesionale ale facultăţilor de drept acreditate, asociaţiile şi fundaţiile care au ca obiectiv apărarea drepturilor omului pot propune Biroului permanent al Senatului câte un candidat, iar Senatul alege. In cazul ei, a fost propusa, probabil, de consiliul profesional al fac. de drept din cadrul ucdc si sustinuta de psd.
@EleninaNicut Pentru mine expresia „candidatură la CSM din partea PSD-ului” e fara echivoc, dar ce sa mai zic, la noi se poate interpreta orice. Inteleg din live text-ul de pe Hotnews ca nu renunta sub nici o forma, ii da inainte cu ministeriatul…
@cristihan e acum in conferinta de presa, se tine tare, da
@EleninaNicut Ideea de baza cu care am ramas din conferinta ei de presa este FUGA: fuga de idei si fuga de raspundere.
@rezon @EleninaNicut Then she fits the profile perfectly! Chiar si-au pus cel mai bun om pe post
@rezon eu am retinut si ca, inca din 2007, PNL, in cardasie cu PSD, intentiona s-o inscauneze la acelasi minister, pe post de „tehnocrat”…
@EleninaNicut @rezon Si o prima avertizare: „Sistemul de supraveghere video, daca vreti o părare specială, este corect din punct de vedere al transparenţei. Aş iniţia o discutie privind efectul psihologic”
@cristihan evident, coarda sensibila, aviz mamicutzelor si taticutzilor … sa nu care cumva sa se streseze loazele si sa uite ceea ce oricum nu stiu…
@EleninaNicut Era sa uit, am mai ramas cu ceva din conferinta ei de presa. Cu impresia puternica lasata de cruzimea cu care schingiuia limba romana. Stiti, cruzimea aceea inocenta a copiilor care tortureaza animale mici, mai slabe decat ei. Timp in care imi rasunau in minte acordurile nemuritoare ale Pink Floyd, din „Several Species of Small Furry Animals Gathered Together in a Cave and Grooving with a Pict”: http://www.youtube.com/watch?v=DVzij4HF4wM
@rezon mi-a trecut si mie pe la ureche un „niminea”, dar am zis ca o fi de la raceala :-))
„fiti ungurenii mei ! ” 😀
@EleninaNicut 😆 un pic prea emotional discursul pentru gustul meu, dar poate ca asa trebuia…
@Amelia New oamenii erau destul de incantati; ma refer la oamenii din fata lui, mai putin aia din spate :-))
@Amelia New Am citit si eu acum, as vrea sa-l si ascult, chiar sunt curios cum suna. Si da, cred ca asa trebuie, emotional. „We shall fight on beaches, landing grounds, in fields, in streets and on the hills. We shall never surrender „
@cristihan @Amelia New mie mi-a placut (bine, eu sunt si subiectiva :p); cert e ca a schimbat foaia consistent si a punctat unele lucruri de genul „pdl a scos Romania din criza, fiti mandri de asta ” etc
@cristihan @Amelia New Speech-ul e foarte bun. Dacă PDL îi dă cu piciorul, îşi merită soarta. Mâine veţi vedea de ce zic asta 🙂
@BarbuMateescu @cristihan Dupa cum spuneam, probabil ca asa trebuia in context (pentru „mobilizarea ostilor”). Daca las la o parte contextul, ca substanta si atitudine mie mi-a placut mai mult speech-ul de la motiune.
@cristihan @Amelia New Ca observaţie obiectivă: „fiţi ungurenii mei!” dă bine la publicul larg, dar e condescendent. Prin formula asta MRU se plasează deasupra sau în spatele partidului. Cine ştie cum vor reacţiona.
@BarbuMateescu @cristihan La asta m-am gandit si eu; ca om cu convingeri de dreapta sunt autonoma (ca sa nu zic independenta) si n-am nevoie sa fiu „ungureanul” cuiva. Ironia face ca eu chiar sunt „ungurean” (stramosii mei au trecut din Ardeal in Regat in timpul Mariei Tereza, iar localnicii din regat i-au numit si inca ii/ne numesc „ungureni”).
@Amelia New @cristihan Şi-a arogat autoritate. („arogare” nu în sens peiorativ, ci aproape juridic). Dacă Bleen scrie o postare care se termină cu „fiţi Bleen-ii mei!” înţelegem toţi.
@BarbuMateescu Or’scat ar suna mai bine decat „fiti axintii mei”.
@BarbuMateescu @Amelia New @cristihan mie mi-a sunat a „genitiv etic”, ca sa zic asa 😉
@Amelia New @BarbuMateescu Eu cred ca ne zice sa fim fratii lui, cum ar veni. Un fel de chemare la Eterie.
@EleninaNicut Asta ma duce cu gandul la „dativul” etic din Miorita, dar sa vezi dracia dracului ca baciul ungurean e de fapt moldovean.
@Amelia New @EleninaNicut Dativul etic meets „Dreptate si Fratie”. Vivat Elefteria! 🙂
@Amelia New la dativul etic (dar nu cel din Miorita, ci cel din Praslea cel Voinic si MR…le de aur, de exemplu :-D) m-am gandit si eu, dar a trebuit sa-l adaptez :p
@EleninaNicut Mi-am dat seama si am apreciat prezenta de spirit si intorsatura din condei.
@EleninaNicut Si daca ma gandesc mai bine, la motiune s-au comportat (atat MRU cat si PDL) ca moldoveanul din Miorita: au asteptat fatalist sa fie omorati, dar si-au aranjat o inmormantare frumoasa (cu fanfara si bocitoare).
@Amelia New, a zis bleen să vorbim civilizat, la stringul corect, cu riscul de a nu mai fi citiți niciodată 🙁 Vreau să zic că asta cu „fiind de dreapta, nu vreau să fiu ungureanul cuiva” îmi pare chiar esența dificultăților de consolidare în dreapta spectrului românesc… Se grupează doar când simte pericolul quasi personal, dar în felul ăsta nu devine niciodată funcțională. Sper ca de data asta să simtă.
@Yeba @Amelia Interesul poartă fesul. Fără MRU, PDL va avea probleme. Cu MRU, PDL are şansa la un viitor. Poate se vor gândi la asta şi nu la nuşce formulă gramaticală.
@Yeba Am zis ca „nu am nevoie sa fiu…” as opposed to „nu vreau sa fiu…” si chiar tin la aceasta nuanta (!). Si ideea era ca un politician identifica si reprezinta interesele unui anume electorat si nu viceversa.
parcă m-aş bucura să-i văd pe marii lideri ai dreptei nu în opoziţie, ci în afara parlamentului. în poziţia aia în care să se milogească de actuala putere să primească şi ei cîte o şefie mai pe la o vamă într-un judeţ amărît (sălaj, vaslui, dîmboviţa), mai pe la un inspectorat şcolar, mai pe la o cameră de comerţ, ş.a.m.d. – după 2000, mulţi lideri ai pnţcd au migrat ba pe la pnl, psd, pur, însă cu toţii au dispărut din viaţa politică.
cei care sînt cu adevărat de dreapta ar trebui să ştie (sau să înveţe) ce este de făcut şi nu ar fi prea greu. important este să aibă mintea limpede.
pamflet offtopicCurat imparțială Realitatea.netPe site au pus link catre codulzambaccian.ro, probabil fiindcă e persecutat politic, saracul crescător de ouă!
ia mai inveseliti-va, copii!
http://sareinochi.files.wordpress.com/2012/05/corina-dumitrescu-munchausen.jpg
prea o luati in tragic. ce mai conteaza 4 ani de rahat la cei 22 gata scursi? indivizii cu adevarat perversi se raresc biologic, urmasii nu mai au anvergura lor.
iar eu sunt convins ca existam ceva mai multi de 25% asa ca mine. atata tot ca stau ascunsi dupa fumul de la gratare in ziua votului. asa ca nu ar strica daca le-ar stinge careva focul, le-ar fura carbunii si carnea din mititei.
@LunguVictorEugenMihai , asta-i Buratino!
@gupi Baronesa Stanfordsen sau Munchauseno
Cateva reflectii:
1. PDL n-a aplicat politici de dreapta decat intr-o proportie mica. Prin urmare, sa faca bine sa paraseasca dublul discurs si fie isi asuma clar si concret o politica de dreapta fie sa se aseze si declarativ pe stanga si atunci ar face bine sa se dizolve in PSD/USL;
2. Daca isi asuma concret politica de dreapta trebuie sa inceteze sa mai targheteze voturile bugetarilor, asistatilor si pensionarilor (evident ca generalizez, cunosc personal si bugetari si pensionari care au votat si vor vota cu dreapta, insa pentru ce vreau sa spun conteaza „numerele mari”);
3. Sa-nteleaga ca buticarul sau zugravul din colt si taranul care cultiva pamantul sau tine animale si isi intretin familiile fara ajutoare de la stat sunt, din punct de vedere al conduitei si actiunii in comunitate, mai de dreapta decat profesorii care, eventual, sustin ca sunt de dreapta;
4. Sa sustina „loud & clear” intreprinzatorii (mici sau mari) si sa vina cu politici si programe concrete pentru ei;
5. MRU este in aceiasi situatie cu PDL: are totul de dovedit in ce priveste asumarea unor politici de dreapta. Si el s-a declarat de dreapta insa pe mine m-a facut sa fiu rezervata cand a declarat ca „bugetarii au avut cele mai mult de suferit din cauza crizei”. Domnule Ungureanu, credeti-ma, nu bugetarii au avut cel mai mult de suferit, iar daca nu sunteti constient de asta macar la nivel intim, ma tem ca nu aveti cum sa va asumati „stindardul dreptei” pentru ca n-ar fi corect fata de nimeni;
6. Toti cei care avem convingeri de dreapta trebuie sa facem un efort de adunare a randurilor (atat acum inainte de alegeri cat si dupa, mai ales daca USL va castiga la scor), altfel ma tem ca o sa avem ceea ce-si dorea ilici in ’90: socialism cu fata umana.
Si inca ceva: mi-ar placea sa-i aud pe toti politicienii care se declara de dreapta repetand pana la saturatie ca bugetul public (din care se platesc salariile in sistemul public, pensiile, ajutoarele sociale etc.) se constituie in proportie de cel putin 90% din impozitele si taxele platite de intreprinzatori si de angajatii din privat. Prin urmare, salariile bugetarilor, pensiile etc. nu le da statul, ci privatul.
@Amelia New Exista bani pentru reintregirea salariilor, noi i-am facut pentru Romania. Aceasta declaratie apartine fortei luminoase a dreptei, Mihai Razvan Ungureanu.
@Ursu Si e adevarat: ei au pregatit masura, insa, evident, nu face altceva decat sa intareasca ceea ce spuneam: MRU are inca totul de dovedit pe partea dreapta.
@Amelia New
Si sa faca bine sa renunte la aberatia aia cu „Bugetarii au fost cei mai afectati”. Au fost „cei mai afectati” pe dracu’! Ori esti de dreapta si atunci nu vezi clase, ori vezi clase si esti stangist si atunci mai bine taci…
@Imperialistu Vorba ‘ceea: I cannot agree more!
@Imperialistu @Amelia New Sunt si eu de acord, cu o observatie: asta e genul de chestii pe care le reproseaza lumea lui MRU si pentru care unii sunt in stare sa renunte la el, uitand ca „ailalti” scot din ei niste chestii de iti amorteste mintea, dar pe care votantii lor le trec cu vederea ca hipnotizati. Again: nu e vorba de raul cel mai mic, ci de un bine imperfect comparat cu un rau urias!
@cristihan Bineinteles ca atunci cand ma voi prezenta la urne voi vota in consecinta (pentru mine absenteismul nu este o optiune), insa asta nu ma impiedica sa-i trag de maneca atunci cand o iau pe aratura (inca mai sper ca vor intelege si vor schimba ceva pe ici pe colo… prin punctele esentiale).
@cristihan
Nu se pune problema să renunţe la el, dar de reproşat i se poate reproşa. În fapt, nici pe departe nu a fost aşa, sectorul privat a luat criza în piept din 2009 şi nici acum nu stă prea bine, e încă în convalescenţă.
@Amelia New Sunt sigur de asta, nici nu-mi puneam problema. Am vrut doar sa reamintesc fenomenul. Intre noi putem face analize si evaluari la sange, insa cand ajungem la dezbateri cu „poporul”, inainte de a discuta despre contraventiile lui MRU sau ale PDL trebuie lamurite mai intai infractiunile celorlalti, ca sa zic asa…
Asa ca puneti-i cu burta pe carte, daca mai vor sa se dea „de dreapta”. Pana atunci, vor ramane tot niste socialisti, ca si cei care vin dupa ei.
Madame, eu am fost obligat sa scot bani din contul personal pentru a plati impozitul minim, in conditiile in care cifra de afaceri era destul de ridicata, iar profitul nu se prea zarea. Afaceri online, comenzi anapoda, colete retur etc. Asa ca nu am niciun fel de mila pentru caderea libera in care se afla PDL. Si ca mine mai sunt cateva zeci de mii de oameni care s-au fript in ultimii ani.
Iar daca ma uit la reprezentantii de marca ai PDL, imi dau seama ca oamenii nu sunt dusi pe la biblioteca. Hazlitt, Bastiat, Mises s.a. nu le spun nimic. Chanel si Hugo Boss, da. Ce stiu ei despre libera initiativa, legile pietei etc.
Însă, dacă comparăm partidele pe scena politică de la noi, PDL e singur undeva aproape de dreapta în timp ce PSD și PNL se înghesuie undeva la extremitatea stîngă.
Îți dau dreptate dacă comparăm ceea ce se întîmplă la noi cu dreapta sau cu ce ar trebui să fie dreapta.
Marea Britanie era deja socialista la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
De acord, in buna masura, cu cele spuse mai sus. Din pacate, a fost prea timid in reforme, si-a indepartat clasa de mijloc – micii intreprinzatori -, iar in ceea ce priveste coruptia si nepotismul…
La măsurile anti-criză, România a fost vîrf de lance și exemplu în Europa. Olandezii, britanicii, spaniolii, germanii, portughezii, italienii abia acum iau astfel de măsuri sau discută despre ele. Francezii nici măcar nu discută.
În UK n-a fost deloc revoluție la naționalizările laburiștilor de dinainte de Thatcher.
Reducerea cheltuielilor bugetare este o măsură, timidă, ce-i drept. Codul Muncii este o măsură extrem de importantă (vechiul Cod al muncii era unul dintre cele mai restrictive din lume). Acum guvernul USL vrea să schimbe Codul Muncii iar. În comparația cu PDL, PNL și PSD sînt la stînga dură și respectiv stînga extremă (guvernul Tăriceanu este unul dintre cele mai de stînga guverne post-decembriste). PDL este, repet, departe de ceea ce înseamnă un partid de dreapta dar este mult mai aproape decît PNL, de exemplu, cu care nu există comparație.
Este vorba de principiu, nu de suma efectiva. Cum poti sa supraimpozitezi economia cand aceasta intra in recesiune? Atunci si FDR a fost tot de-al nostru, de dreapta.
Cunosc un tipograf care s-a imprumutat la banca pentru a-si plati impozitul minim. Trage de dimineata pana seara, iar oamenii de „dreapta” il arata cu degetul – du-te, ba si mori, ca asa spun regulile capitalismului.
Asa spuen socialismul, nu capitalismul. Sa te imprumuti ca sa aiba ce manca si contractorii statului.
Bre Madame, englezii ar fi facut revolutie daca guvernul britanic ar fi indraznit sa introduca o astfel de masura antieconomica. Aici e plin de oameni de dreapta, dar da etatismul pe afara.
500 de euro e chiria pe 2 luni la o garsonieră din Titan.
la o cifră de afaceri de 1 milion de euro, impozitul forfetar trimestrial e de 500 de euro. Uite așa dă omul faliment.
Se insanatoseste, cum nu. Rezista in special firmele care au contracte cu statul – probabil stii si asta. Jungla capitalista exista si functioneaza bine, dar nu in Romania, mon cher.
Știu mult mai bine decît crezi cum e, că de acolo vin. Știu cine a murit din cauza crizei și știu și cine a murit din cauza impoztiului minim. Sistemul se însănătoștește astfel. Piața constructiilor, de exemplu, s-a curățat și întărit după ce au dispărut ciupercile apărute în timpul bulei. Au rămas firmele sănătoase și conduse inteligent. Așa e în jungla capitalistă. Pentru o poveste de succes există 100 de rateuri finalizate în șanț pe marginea drumului.
care sunt alea 500 de impozite din guvernarea Tariceanu? Acum sunt 113 sau 117, cand au fost 500?
Nu e, Madame, normal. Du-te si infiinteaza-ti firma in Bulgaria sau in Marea Britanie si vei afla mai multe despre normalitate.
Știm cum e cu acordul vecinilor și ne-am lovit de asta dar asta e cînd stai la comun. E normal ca ceilalți să-și dea acordul.
Se vede ca nu ai prea mare legatura cu mediul de afaceri (iertata sa imi fie impertinenta). A ucis tipografii, edituri, distribuitori de carte etc. Ca tu consideri ca ele trebuiau sa moara, e treaba ta. Cum finantele voastre credeti ca poti aplica un impozit minim luand ca nivel de referinta incasarile dintr-un an prosper, atunci cand economia se scufunda?
Numărul impozitelor s-a micșorat de la aproape 500 în timpul guvernării Tăriceanu la circa 100.
Cît despre impozitul minim, Grivco nu a fost niciodată pe profit, ca dealtfel mai toate firmele miliardarilor. O firmă cu 5000 de lei cifră de afaceri și 1000 de lei profit plătește 160 de lei impozit. O firmă cu 50 milioane cifră de afaceri și 0 lei profit plătește 0 lei impozit. Cum se face un profit de 0 lei cu ajutorul cheltuielilor inventate sau umflate știm toți, că nu sîntem picați din lună. Lăsînd ipocrizia la o parte, impozitul minim nu a ucis nicio firmă care nu merita să moară și care era firmă pe bune, nu instrument de evaziune fiscală, fie ea cît de mică.
Nu vad masurile de dreapta, cel putin in ceea ce priveste politica economica. Reducerea fiscalitatii (atat a nivelului, cat si a numarului impozitelor)? Dimpotriva. Eliminarea barioerelor birocratice in calea infiintarii de noi firme? Si acum trebuie sa ceri acordul vecinilor (sus/jos,stanga/dreapta) si al asociatiei de locatari daca doresti sa pierzi bani facand afaceri in Romania.
Prin raportare, relativ la PSD și PNL și UDMR, PDL a luat cele mai multe măsuri de dreapta. Este cel mai de dreapta. Că este departe de ceea ce înseamnă o dreaptă reală, e adevărat. Dar e mai aproape decît PNL și PSD. PNL nu e departe de dreapta, este foarte departe.
Nu ca PNL-ul ar fi mai la dreapta.
„PDL, MRU, dreapta…”
??? Definim in mod diferit principiile dreptei??? PDL, partidul care a ucis zeci de mii de firme mici si mijlocii prin impozitul minim, poate fi considerat partid de dreapta?
Defetism 🙂
@StefanTrifan Mai există 4 opţiuni în afară de PNL şi opoziţie. Realistic vorbind 3. Sau de fapt două.
@BarbuMateescu @StefanTrifan Există o singură soluție: PDL să fie partidul de dreapta. Partidul de Dreapta, mai bine zis. Acum, în ceasul al 16 lea.
@Bleen@BarbuMateescu
Să ne-nţelegem. În ce mă priveşte, fac parte din acel „elctorat băsist, de 10-15%, care ar merge prin foc şi prin zapadă pentru el” (citez din memorie din textul domnului Mateescu, cred).
Nenorocirea face că, pentru reformele pe care le propune Băsescu, nu e suficient el însuşi, ci are nevoie şi de o unealtă, precum este nevolnicul PDL. Până la apariţia unei alternative, am datoria să-i susţin pe ăştia – inclusiv împotriva dumneavoastră dacă e nevoie. 🙂
@Bleen PDL va fi părăsit atunci când va apărea alternativa la PDL. Care nu poate fi PNL-ul lui Antonescu sau Tăriceanu…
@StefanTrifan @BarbuMateescu Păcat că liderii PDL nu susțin ei înșiși PDL. Așa cum spunea cineva care știe extrem de bine despre ce e vorba:
”Nu trebuie sa te mire tacerea liderilor in cauza. Ii observ de ani de zile.
Au aceasta capacitate mirifica de a deveni invizibili exact in momentele in care e nevoie de leadership.
Altfel sunt toti mari oameni politici, conducatori, lideri etc. Pretentii cat cuprinde. Pana cand vine un moment in care trebuie sa dea dovada de un minim leadership. Dispar. Apoi reapar cu pretentii de leadership inzecite. Cu povete, pretentii si fitze.
Au trecut mai bine 72 de ore si nimeni nu a dat un mesaj catre baza partidului si sutinatori. N-au dat un semnal macar psihologic daca nu strategic. Nu mai e malpraxis, este nesimtire pura. Nu ca m-as mira. Repet, ii urmaresc de ani de zile. Sa o spunem pe-a dreapta: daca ar fi ofiteri pe front, ar fi trimisi la curtea martiala toti, maine la prima ora. Atitudinea de nesimtire pe care o au fata de baza partidului si fata de militanti, nu e de azi de ieri. Dar acum au depasit orice masura.”
@StefanTrifan @Bleen http://sociollogica.blogspot.com/2012/05/rezultatul-alegerilor-parlamentare.html?showComment=1336129060458#c2426463366836080006
Am scris: „10-15% dintre români au încredere mare sau foarte mare în Traian Băsescu. Sunt oameni care ar merge prin zăpadă şi foc pentru el. PDL şi (indirect) Traian Băsescu îi vor mobiliza aproape pe toţi. Dar nu toţi românii vor vota.”
NU am scris „băsist.”
Nu înţeleg de ce ai impresia că trebuie să susţii PDL „împotriva mea”.
Te rog tutuieşte-mă, încă n-am 80 de ani 🙂
@StefanTrifan @Bleen Sunt cam irascibil, scuze pentru ton.
@Bleen Sunt de acord că liderii PDL sunt demobilizaţi şi demotivaţi. Pentru că ei nu sunt decât unelte. Uneltele lui Băsescu. Era o vorbă, „de haram o fost, de haram s-o dus”. Sau, „ce-am avut şi ce-am pierdut”.
Pentru că ei n-au făcut nimic să primească ceea ce au avut, aşa încât nu simt că au pierdut ceva. Nişte politruci şi caţavenci.
Dar, la fel cum ei nu cred în asta, nici eu nu cred în ei. E doar un troc. Îi votez doar ca unelte ale lui Băsescu. (La fel am votat-o şi pe EBA :)) şi aş mai vota-o odată.) Şi când va apărea altcineva, îi voi vota pe aceia. 🙂
@BarbuMateescu Scuză-mă, Barbu. Am precizat că citez din memorie. Am spus „băsist” pentru că nu mi se pare relevant şi e mai scurt. Şi nu am folosit citatul în termeni peiorativi.
Spun, ănclusiv împotriva voastră, pentru că am sentimentul că în ultimul timp, asist la un efort defetist. Din nou, no offence.
@StefanTrifan No problem 🙂 am supra-reacţionat. Despre defetism ar fi câteva lucruri de zis, dar discuţia s-ar lungi foarte mult. Punctul meu de vedere – radical şi inestetic cum e – ar fi următorul: partidele fac reforme interne numai în urma unor înfrângeri. Dacă înfrângerea e prea mare (PNŢ 2000), nu mai există partidul care să facă reformele. Bineînţeles că totul trebuie nuanţat, şi poate cuvintele nu sunt cele mai potrivite, dar ăsta este în linii mari punctul meu de vedere.
@BarbuMateescu Eu sper că ceea ce se întâmplă acum reprezintă acea masă amorfă a haosului dinaintea cosmosului. O masă critică din care trebuie să iasă ceva. Cred că suntem mulţi, destul de mulţi care nu am vota nimic în afară de PDL, dar care vom fi în imposibilitatea de a vota PDL pentru că PDL nu va mai conta. Numesc asta condiţiile ideale de apariţie a ceva nou. Şi sper că Băsescu, MRU, Macovei, TRU, Preda, Voinescu, Boc, şi încă câţiva ne gregătesc ceva, că se vor coagula urgent măcar într-un căcat. Care s-ar putea să nu facă 30%, dar în care aş putea crede.
@StefanTrifan O să-ţi placă postarea lui Bleen de luni. Dacă lucrurile se vor petrece cum cred eu.
@BarbuMateescu Spun asta în sensul că aş putea simţi că mai am o şansă de a mă simţi reprezentat şi într-o epocă ulterioară lui Băsescu. Pentru că altfel nu mai urmează decât Congo.
@StefanTrifan S-a ajuns la un punct critic. Eu o spun văzând alte lucruri: cifre, evoluţii, … mă rog, asta-i meseria mea. Luni o să pun o postare pe blog care va zgâlţâi lucrurile. O să vorbesc şi cu Bleen mâin… azi. Înţeleg ceea ce spui, sunteţi mai mulţi decât credeţi.
@StefanTrifan Pune o pătură pe Bleen, că a adormit în faţa monitorului în tricou cu geamul deschis 🙂
@StefanTrifan BLEEN: Ce, cum, cine?
NOI: Nimic.
BLEEN: Am adormit?
NOI: Nu.
@StefanTrifan OK, eu mă retrag. Dacă nu dorm, nu mă trezesc la timp ca să-l scot pe Bleen la o bere cehească diseară. Ştefan, îţi mulţumesc că îmi citeşti blog-ul.
@BarbuMateescu Nu ai pentru ce. Sper să mai primesc şi ceva veşti bune 🙂
Noapte bună!
@BarbuMateescu Care sunt cele 4, 3, sau mai degrabă 2 alternative?
@StefanTrifan Într-o ordine întâmplătoare: traseişti, coaliţie cu PSD, guvernare minoritară, PPDD+UDMR.
@BarbuMateescu @StefanTrifan Toate pornesc de la un minimum 30%.
@BarbuMateescu @StefanTrifan Sub 30% e mat, nu există variante.
@BarbuMateescu O alternativă este definită de recomandarea lui Băsescu. Chiar şi opoziţia poate fi o alternativă viabilă, pentru moment sau pentru moment + 4 ani, dacă e nevoie. 🙂
@Bleen @StefanTrifan Într-adevăr, sub 31% niciodată nu s-a mai întâmplat până acum. PSDR în ’92 avea 26% şi a avut nevoie să formeze patrulaterul roşu (încă 16%). Dar scena politică era ceva mai complexă şi permitea permutări. ADA a pornit de la 31,3% şi a construit de-acolo. (PUR, UDMR).
@Bleen @StefanTrifan Într-adevăr, sub 31% niciodată nu s-a mai întâmplat până acum. FDSN în ’92 avea 26% şi a avut nevoie să formeze patrulaterul roşu (încă 16%). Dar scena politică era ceva mai complexă şi permitea permutări. ADA a pornit de la 31,3% şi a construit de-acolo. (PUR, UDMR).