Linkuri si offtopice – 13 octombrie 2013

foto:  vrem Australia în UNESCO!

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


16:48 – Save the Planet Kill Yourself! Environmentalists Want Humans to Live Shorter Lives – LifeNews
16:40 – Nurse reveals the top 5 regrets people make on their deathbed – Arise India Forum
06:44 – Exclusiv Digi24. 67% dintre români au o părere proastă şi foarte proastă despre justiţie – DIGI24
Facebook Comments

39 Comments Linkuri si offtopice – 13 octombrie 2013

  1. Bleen

    A, și încă ceva. Nu e prostie. E finanțare. Dacă nu faci pe revoluționarul ecologist stîngist europenist justițiarist ai belit plua pe partea de proiecte. Că ai noștri nu mai sînt la putere să dea contracte cu statul. Deci e rost de activitate revoluționară că de la organizațiile non și guvermamentale leftiste din afară vin banii. D-aia au ajuns să se bălăcărească oengiștii de stînga cu oengiștii de dreapta: se bat pe aceleași finanțări.

    Blogary merge pe donații și sponsorizări, fără proiecte europene și alte chestiuni de gen numai din comoditatea administrativă a subsemnatului, din hedonismul autoricesc și din plăcerea de a înjura ca la ușa cortului, plăcere care bate responsabilitatea financiară.

    E ca-n mafie: din momentul în care ai intrat ești dator vîndut, nu mai poți să ieși.

    Reply
  2. Bleen

    Ghinea, na-ți-o frîntă, că ți-am dres-o:

    ”Nu uitati ca traseele au fost votate si a fost un vot masiv pt marsul pe la DNA.
    S-a strigat probabil si catre DNA sa cerceteze Rosia. Ceea ce e f bine – oamenii au asteptari.
    S-o fi scandat si anti-dna. Ok, e diversitate.
    Daca acriturile vor sa-si confirme bias-ul anti-piata vor gasi motive.
    Insa publicul care voteaza DNA e in piata.”

    Reply
    1. Yeba

      Alta.

      „Este apoi argumentul
      solidaritatii. Nicusor Dan nu crede ca subiectul DNA e important. Are tot
      dreptul. A facut si face atit de multe pe alte subiecte incit ii datoram
      dreptul de a gresi pe acesta.

      Insa, tot practicind
      delimitari, s-ar putea trezi si ca Hala Matache si patrimoniul ca subiect e mai
      putin important pt. unii dintre noi decit pt el. ….

      Nicusor, iti zic ce i-am
      zis si lui Claudiu Craciun: voi trebuie sa uniti oamenii, infrinati-va
      pulsiunile agendelor restrinse. Gindeste-te la proces.
      Subiectul DNA nu a fost pus de extrateresti pe agenda. A fost pus de Ponta. In
      mod democratic, consultativ, participantii au decis sa treaca si pe acolo. Nicusor Dan, DNA nu e cih.
      Nu te mai delimita de noi, nu ai de ce.

      Eu nu fac recomandari de
      vot din principiu. Cred ca oamenii trebuie sa judece singuri.

      In toata viata am facut
      doua exceptii, am facut doua recomandari explicite. Prima: voteaza Nicusor Dan.
      A doua: eu votez DNA. Le mentin.”

      A vota Nicușor și, două postări mai la vale pe scroll, a avertiza împotriva pericolelor socialismului și progresismului trebuie că e de la cap.

      De unde vin toți banii organizațiilor leftiste europene? Asta aș vrea să înțeleg.

      Reply
  3. Rheia

    „Acelaşi raport arată că 60% dintre cei care au avut o experiență directă cu justiția consideră că s-a procedat incorect. Proporția intervievaților care au avut o experiență directă cu justiția este de 12% din eșantionul luat în considerare.” Adică 7,2 (șapte virgulă, cu ă, ă, ă, boule de Disqus, nu „virgule”, doi), șaptevirgulădoi la sută din eșantion consideră că justiția nu e bună. Băi Vasile, cînd numărai lopețile de cărbune (Disqus bou, bou, bou, îmi scrie „carbine”) în practică la Rovinari, tot așa făceai?

    Reply
    1. Yeba

      Odată am fost la un concert de muzică de cameră la Filarmonica Ploiești, mult înainte de 89, 5 englezi încântători și 8 spectatori. Mi s-a rupt inima. I-am povestit unui prieten cât de stingherită m-am simțit.
      „De ce, de ce?”, mi-a răspuns. Poți privi lucrurile altfel, a fost ca un concert privat, pentru o audiență cu adevărat aristocrată, pentru familia regală.”

      Când mă gândesc ce-am citit despre manifestații pe saiturile cele mai profunde, pe statusurile consilierilor și sociologilor celor mai profi, peste tot minus blogul ăsta, mi-aduc aminte de privilegiul unui concert privat.

      Reply
      1. Bleen

        Da, o să rămînă din ce în ce mai privat. Lumea vrea să se iluzioneze nederanjată. Ca și în 9 decembrie, cînd i-o călca Dragnea în picioare în marșul său triumfal spre cei zece ani de președinție tot Blogary va fi de vină. E șocant cum din toată catastrofa din 9 decembrie a rămas Blogary vinovat.

        Dar schimbăm foaia. Pe blog băgăm motivaționale pentru Predoiu-MRU-Macovei și echipa, iar articolele adevărate i le trimitem pe mail lui Dragnea. Nu de altceva, dar e singurul care ne înțelege (e băiat deștept, a făcut Facultatea de Matematică, ca și Nicușor, doar că nu e genial ca Nicușor).

        Explicația e simplă, o știu, dar nu mă pot abținea: oamenii au deja probleme în viața de zi cu zi, nu vor să fie deprimați și în pasiunile lor. Vor să fie mințiți. Vor să se împartă în echipe. Ce facem noi,azi, dragi copii? Ascultăm muzică de cameră? Nuuuu. Facem două echipe și jucăm frînghia. Sau hoții și vardiștii. Ideea e că trebuie să fie două echipe și să fie fun.

        Reply
        1. Canadiana

          Pe dirijor il lasara singur sa se lupte cu afonii. Mai conteaza oare ca e concert privat, atata vreme cat muzica e buna, e cea mai buna, e unica muzica care nu distruge urechea?

          Reply
  4. Bleen

    Cineva pe Facebook:

    la universitate. 2 părinţi cu 2 fetiţe de aprox 10 şi 6 ani. Cea mare întreabă: dar de Ponta când strigăm? După 5 minute mă-sa încă tace. QED.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Cine-i mafia? sa faca si o lista (am zis LISTA!), pentru ca neavind acelasi sistem de valori e posibil ca si sistemul de nonvalori sa difere. Sa fie totul clar si pentru noi, astia mai neintelegatori.

      Reply
  5. Rheia

    Ete, trecu manifestațiunea și pe sub balconul meu. Veneau tovarășii dinspre Piața Victoriei, bag samă. Așa, la ochi, cred că erau cam cîți au fost și sindicaliștii din transporturi acum vreo două luni. Deși ăia au mers în sens invers, geografic vorbind (și poate nu numai). (Ce naiba are Disqus ăsta de mă tot corectează?! Ba mai bagă și sublinieri cu roșu! Alo, băi discheților, get local!) Era o fată care striga Montana în megafon, fără ă. Nu știu dacă erau toți corifeii unițisalvămilor acolo, că nu se vedea prea bine în semiîntuneric. Și oricum am stat cu spatele, că adunam rufele de pe sîrme.

    Reply
  6. Canadiana

    E inghesuiala rau pe lista ratatilor cu pretentii de prezidentiabili. Ultimul reciclat e, aparent, Nicu Sordan (gaselnita ii apartine Ameliei). Dincolo de toate plagile, mai are bietul om si un nume diminutiv perpetuu. Adica nu trece de starea de bebelus nici la varsta a treia. Ce apetenta de auto-flagelare poate avea un popor care ar alege un presedinte cu doua nume proprii, din care primul e de pusti neintarcat. Imaginati-va confuzia cand lumea i se va adresa cu domnu’ Dan. :)))

    Reply
    1. Geronimo

      Vorba lui Farfuridi: trădare, trădare, dar s-o „capitalizăm și noi!
      Ia sa vedem:

      42 buni (încercuiți cu creion rosu)
      si 20 rai, de-ai lor ( x 2 milioane bucata =.. si mai buni, că facem bani)

      :))

      Reply
  7. Bleen

    Un hipster apolitic: „Pai daca nentu Marian il linge in cur si la coaie pe Basel, ce sa-i faci? Eu v-am zis sugestia mea, toti cei din strada, buletinul la vedere (spatele buletinului)! Cine n-are stampila cu 29 iulie, scos in suturi afara si calcat in picioare!”

    Alt hipster apolitic: „M-am uitat putin pe profilul tau, si simpatiile pentru partidul Forta Civica te descalifica de la a comenta pe marginea actiunilor oamenilor din aceasta miscare eco-civica neafliata politic.”

    Reply
    1. Yeba

      Modestă propunere: la rubricile Editorial, Comentariu, Preluări adaugă și rubrica Turbarea, cu care eventual să se delecteze integral doar aristocrația abonată, dar unde 1/4 să fie accesibile și plebeilor trecători, zișii passer-by.
      Dacă nu merge prin micsorare fonturi, poți să scurtezi numele (gândire de croitoreasă din secolul trecut, de!) Bleen-Barbu-Ducu.
      Oricum, o să fie nevoie de rubrica asta în 2014.
      Sau Elogiul nebuniei, dar sună aproape prea gingaș.

      Reply
      1. Rheia

        Pot să supralicitez și eu nițel? De ce numai gîndire de croitoreasă, hai și de manichiuristă: Bleenuț, Bărbucu, Duculeț. Hai diminutivizare!

        Reply
        1. Yeba

          Ideea era să scurtăm, nu să punem volănaș pe tiv, da?! De ex., gândire de inginer, B1, B2, D. Se știu dumnealor cine sunt 🙂

          Reply
          1. Rheia

            Eh, boala majusculelor cu cifre atașate I-a economiștilor, să știi, nu a noastră. Nouă ne plac acronimele romglezite.

            Reply
  8. Bleen

    Văd că lumea se impancientează că iar a început nebunia cu Nicușor Dan. Că ”alor noștri” iar le curg balele după el. N-ați înțeles, nene, pînă acum, că nu sîntem de aceeași parte a baricadei cu ”ai noștri”? De ce tot insistați în speranța asta umilă și grețoasă? Bine, știu că vorbesc degeaba. Veți suspina după unirea pierdută pînă la adînci bătrîneți. ”Sînt ai noștri, dar au o rătăcire, domnule, poate își revin.” Și o s-o țineți așa, langa. Nu, domne, nu sînt ai noștri. Nu sîntem de aceeași parte a baricadei. Dar trebuie să vă luați multe capete în gură ca să vă dați seama.

    Reply
  9. Florina Neghină

    Zicea Mirel pe undeva de compunerile premianţilor „noştri”. Eu sînt o lichea capitalistă şi le adun.

    Azi avem sinteză. Ghiciţi autorul.

    „Merg mereu cu drag la tuns (aceeași frizerie din Mănăștur, de când eram copil până azi; aceleași frizerițe din anii ’80 până azi).

    Frizerița mea, doamna Tereza B., are următoarele opțiuni:

    -Emil Boc: onest, serios, face bine că rămâne la Cluj, clujenii au nevoie de el, lumea încă nu a înțeles necesitatea reducerii salariilor

    -Traian Băsescu: se bate cu mincinoșii de la USL, omul ei politic preferat, l-a votat mereu

    -îi plac MRU (om cu carte) și Mihai Neamțu (îndrăzneț)

    -se uită doar la B1 și Nașul TV

    -o apreciază pe Andreea Pora pentru vehemență”

    Reply
    1. Florina Neghină

      144 de like-uri şi 3 share-uri a obţinut:

      „Azi n-am făcut nimic pentru patrie, politică, știință și nu mă simt vinovat. Pădurea era prea frumoasă, cerul prea senin, eu prea melancolic.
      Ne-am plimbat prin pădure și am descoperit un loc minunat la Ciurila (www.zooparccluj.ro), unde am hrănit căprioare, oi, viței, iepuri, prepelițe și chiar și o maimuță.”

      Reply
      1. Geronimo

        Am deschis link-ul cu pricina si vad in peisajul idilic un copil călare pe un poney. In blugi, la care fabricarea cărora am aflat ca s-au folosit cianuri.
        Ce sa înțeleg din semnificația in coada de peste? ca e un mesaj subliminal? ca speciile s-au adaptat la cianuri?

        Reply
        1. Gramofonu'

          Si inca un mesaj subliminal: natura virgina, nealterata de mina omului, e frumoasa la zoo.

          Ala care a pus mesajul are internet? Are idee cit CO2 consuma nenorocitele alea de servere capitaliste ca sa aiba el internet? Ca plasticul din monitorul lui e facut din petrol, si polueaza? Ca pentru fabricarea procesoarelor si ecranului au fost exploatati niste asiatici, care sint si ei oameni?

          Ii consider niste ipocriti pe toti cei care neaga ca omul e cel mai evoluat pradator.

          Reply
          1. Geronimo

            Ca si in cazul verișorului comunist, panteism abia mascat (adică – intr-o vreme când ne-am pierdut iremediabil inocența începuturilor -, regresiv) ..
            Sa le urăm saltul eco-„progresist” care-i va duce in progresie liniara inapoi la frunza din costumul lui Adam – via comuna primitiva!

            Reply
            1. Gramofonu'

              Nu panteismul e problema (dimpotriva, nu vad niciuna in panteism), ci ipocrizia. Panteismul asuma inclusiv schimbarile si imperfectiunea, ala cu mesajul incearca sa vinda iluzia re-virginarii (daca pot spune asa) prin ftt.

      2. Gupi

        La Timisoara natura e sălbatică la Zoo

        „Chiar dacă zebra adusă recent la Grădina
        Zoologică din Timişoara a putut evada de mai multe ori din ţarcul în
        care a fost plasată, iar ultima dată când a fugit s-a înecat în
        heleşteul din incintă, primarul Nicolae Robu susţine că animalul a fost
        tratat cum se cuvine. Edilul a afirmat că de vină pentru cele întâmplate
        este… doar zebra care a murit, şi nu cei care o aveau în grijă”

        http://www.tion.ro/cine-este-responsabil-pentru-tragedia-de-la-zoo-zebra-este-de-vina-spune-robu/1342923

        Reply
  10. Bleen

    Primul are a luat cuvântul a fost conferenţiarul Ion Corbu, profesor la Universitatea Spiru Haret, care a început cu o scurtă istorisire despre daci şi romani, cu precizarea că resursele de aur aparţin şi generaţiilor viitoare.

    ”Nu trebuie să avem un comportament iresponsabil, de beţiv, care cheltuie totul la cârciumă fără să se gândească la ce face el şi familia lui a doua zi. Aceste bogăţii ale pământului trebuie exploatate eşalonat, iar din profiturile încasate trebuie constituit un fond suveran de investiţii de 10-20% care să fie atribuit şi generaţiilor următoare”, a propus Corbu, în cadrul dezbaterilor.

    Totodată, la rugămintea preşedintelui comisiei, Darius Vâlcov, conferenţiarul a fost nevoit să concluzioneze rapid: proiectul este unul ruşinos, trebuie folosite tehnologii prietenoase pentru mediu şi accesarea de fonduri europene pentru programe de dezvoltare. Nu înainte de a-şi încheia pledoaria, Ion Corbu şi-a păstrat câteva zeci de secunde pentru a recita versurile poeziei ”Nu plânge, maică Românie”.

    Inginer minier de profesie, cu o vechime de 30 de ani, Alexander Murg a vrut să se adreseze comisiei în calitate de cetăţean european. Părerea sa, clar împotriva proiectului de exploatare, a fost susţinută de propria experienţă în domeniul explorării miniere, dar şi de la faţa locului.

    ”În niciun caz în Munţii Apuseni să lucrăm cu cianură, sunt multe părăiaşe. Pe vremea când cutreieram Apusenii, locul unde şi Hristos s-a dat jos de pe măgar, ne aşezam pe malul Arieşului şi beam apă din pârâiaş. Nu daţi crezare la cei care spun că soarele distruge conţinutul de cianuri, e un fals”, i-a îndemnat Murg pe membrii comisiei parlamentare.

    Reply
    1. Geronimo

      „One Flew Over the Cuckoo`s Nest” _______

      Pana la un punct, înțeleg prea bine grija față de natură – zicea, râzând cu naturalețea-i, Ronald Reagan in timpul asediului eco-progresist din anii `80 – însă văd că de la o vreme unii se încăpățânează sa transforme până si Casa Alba într un cuib de cuci.. (răcnete de râs; tot tacâmul)

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *