Stirile zilei, linkuri si offtopice – 11 februarie 2014

foto: Marcello Mastroiani, divorț în stil italian

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)

01:13 – 7Horse –  Low Fuel Drug Run (Six Bottles of Whiskey & A Bottle of Wine)
01:05 – 7Horse – Let the 7Horse Run, unul dintre cele mai bune albume pe care le-am ascultat în ultimii ani
Facebook Comments

83 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 11 februarie 2014

  1. Bleen

    Încerc să-mi imaginez ultima discuție dintre Ponta și Panait. Mai țineți minte ce a zis ziaristul care a fost la întîlnirea de la Trattorie?

    Reply
    1. Barbu Mateescu

      Nu știu de ce am primit like de la @Canadiana, președintele n-a zis nimic 🙁

      Măcar unele teme au fost stabilite dinainte (ce întâmplător a fost că președintele avea la el avizul ministrului Justiției despre Becali în contextul în care Turcescu s-a gândit să întrebe despre subiectul ăsta), probabil că s-a negociat să nu se discute despre opoziție, despre PMP, despre prezidențiabili.

      Reply
      1. Yeba

        și despre ce s-a discutat? Întreb fiindcă nu mi-am dat seama. Asta cu avizul e epocală, doar că n-are cine să-nțeleagă, „poporul e la țară, nu știe nimic.”, vorba lui Groșan.

        Reply
        1. Barbu Mateescu

          A fost atacat Ponta în mod argumentat. Cam asta am înțeles din toată ora și jumătate.

          A, și chestia cu BNR-ul.

          Reply
  2. Bleen

    ”Măritul” despre relația Băsescu-PNL: „Nuţi! Unde e bileţelul ăla roz-galben? Du-l înapoi expeditorului, cu mii de scuze din partea mea.”

    Reply
  3. Bleen

    Am trăit să-l aud pe Băsescu plîngînd PNL-ul și sperînd în Johannis, cel care nu va fi doar un executant, cel care va face politică liberală

    Reply
  4. Gramofonu'

    O veste buna: MAI a raportat scaderea infractionalitatii in Ro. O veste si mai buna: a crescut la altii :)) simple coincidente…

    Reply
  5. Bleen

    La Dana la facultate e o adevărată isterie a vînătorii de plagiate. Toate profesoarele vînează plagiatori. Iar una scrie pe Facebook: ”Ce ar fi să vin eu la curs și să citesc după o foaie?” E vorba de o profesoară la Litere, nu la Mecanică.

    Culmea e că profesoarele chiar vin la curs și citesc ”după” o foaie sau ”după” o carte a altcuiva.

    Deja au început să pună studenților în catalog ”plagiat” (am înțeles că poate fi și motiv de exmatriculare). Și ce e pus în ghilimele e considerat plagiat și pînă și specificațiile tehnice ale unei mașini sînt considerate plagiat (plagiatele se caută cu inteligență, se dă copy și căutare pe google, dacă coincide ceva, gata, e plagiat).

    Trebuie să zici că Pămîntul e plat și se învîrte în jurul nimănui, ca să nu te prindă doamnele senzuale academice că ai plagiat de pe Copernic.

    Reply
  6. Bleen

    Băsescu: ””Electorata a fost discutată și decisă la Banca Națională.” Să înțelegem că furtul de buzunarul contribuabililor prin bail out e decizia lui Mugur Isărescu?

    Reply
  7. Bleen

    Mihai Polițeanu;

    „Poveste adevărată:

    Vlad Cosma se duce la o instituție subordonată Consiliului Județean Prahova.

    Vlad Cosma: Aș vrea să facem un contract pe 3000 de euro pentru închirierea unui buldozer.

    Xulescu: ?

    Vlad Cosma: Da, vă închiriez un buldozer pentru două zile pentru 3000 de euro și facem contract.

    Xulescu: Păi, domn’e, stai să vezi, nu ne trebuie, nu avem ce face cu el, nu avem nici măcar unde să-l parcăm.

    Vlad Cosma: Păi nu e nicio problemă. Nici eu n-am buldozerul.”

    Reply
  8. Gramofonu'

    „Multi dintre (ex)parlamentari si sefii consiliilor judetene sint condamnati, urmariti penal sau judecati pentru coruptie.”
    Afirmatia de mai sus le lezeaza acestora dreptul la demnitate. Solutia? Simpla: sa nu mai fie demnitari.

    Reply
  9. Bleen

    N-am mai văzut pînă acum vreun partid să-și inaugureze sediile cu tăieri de panglică. Pînă la Udrea & PMP. Un fel de comunism cocălăresc.

    Reply
  10. Bleen

    Dacă apelul la Poliție s-a încheiat cu internarea la spital, ca sâ-l trimită pe Cozma la închisoare DNA ar fi trebuit să apeleze la Salvare.

    Reply
  11. Bleen

    În ce situații poliția poate refuza punerea în aplicare a mandatului procuraturii? Fiindcă asta am înțeles că s-a întimplat la Prahova.

    Reply
    1. Yeba

      Ciudat, așa s-a înțeles și la Ploiești, dar pe A3 au tot difuzat o poză cu mâinile în cătușe, cu fular pe deasupra.

      Reply
  12. Bleen

    Nu am dat e sociologice, dar am senzația că susținerea lui Băsescu/Udrea/Blaga mai rău îi face lui Antonescu. Am bănuiala că procentele pierdute de PNL se regăsesc la PSD și printre cei care nu mai vor să voteze. Dezamăgiții de PNL și Antonescu nu au așteptări de la Băsescu, Udrea, Blaga, PMP și PDL. Nu au așteptări deloc sau au așteptări de la Ponta și PSD. Orice susținere declarativă a lui Antonescu din partea lui Băsescu, Udrea sau Blaga îl scade pe Antonescu și-l crește pe Ponta. Bănuiala mea!

    Reply
    1. Barbu Mateescu

      Bună idee de articol, mă apuc să scriu. Din ce date am văzut așa, la repezeală, nu prea se întâmplă asta. Dar mă uit mai în detaliu.

      Reply
      1. Rheia

        Ciudat, eu simt invers față de Mirel. Dar bine, eu joc Zuma, nu Europa Universalis. Așa că mai bine ia-te după el.

        Reply
          1. Rheia

            Doar de curiozitate: în ce limbă îl joci? (Nu auzisem de el, l-am gugălit și m-a băgat în ceva care zice că-i „next generation” și mă întreabă în ce limbă îl vreau)

            Reply
            1. Rheia

              Parcă pe mine nu?! Măcar clickomania ta presupune niște logică, zuma mea doar pîca-pîca, împuști bile-n bezna minții.

  13. Gramofonu'

    M-am gindit cum ar putea Basescu sa repare greseala de cind cu declaratia cu nomazii si furturile. Ar trebui sa militeze pentru cresterea infractionalitatii in celelalte segmente ale populatiei, astfel incit sa nu fie nicio discriminare.

    Reply
  14. Yeba

    Am intrat pe FB, la Papahagi. Mă gândeam că poate se găsește cineva care să aibă acces și comentează într-un efort de a-i spune în clar cât de greșit este să-și consume energia și resursele în politică, dacă gândește cum zice @Lipst.
    Și găsii comentariile astea dintr-o ochire, nu știu câte sunt. E o tușă groasă, dar mi se pare insuficient, trebuie să-i fie spus explicit. (Elimin posibilitatea ca pe wall-ul unui sorbonist să aibă acces deja-desprinșii de realitate.)
    1) Prostimea intotdeauna va invidia elita si neputand sa se ridice la nivelul acesteia va face tot posibilul sa o traga in jos. Depinde de dvs. sa puneti capat prostimii si sa-i aratati unde ii este locul.
    2) Faptul că sunteți MARE ,D-le Papahagi, UN MUNTE DE CULTURĂ, ÎNVĂȚĂTURĂ,iar ei(Șova și ai lui) niște pigmei care inspiră puțină milă, ESTE UN ADEVĂR DE NECONTESTAT.De aceea sunteți și imbatabil , inconfundabil în confruntările televizate,cu pigmeii useliști.Aveți câteva milioane bune de susținători.Dacă veți merge pe această direcție, dacă o să vă mențineți identitatea neatinsă, notorietatea intactă, în scurt timp veți fi în ochii opiniei publice un mare politician, cu vreo 10 milioane de susținători.Ponta este pe lângă Dumneavoastră un jalnic pigmeu,practic , nici nu aveți ce discuta cu el.Așa-i de mare diferența.

    Reply
    1. Canadiana

      Iti trezesc si mila astia, mai au un pic si zic, precum Papasha, ca ei sunt saraci si cinstiti.

      Poate ar trebui sa priveasca si ei la conducatorii tarilor occidentale prin care si-au luat diplomele: marea lor majoritate au studii de management economic, sau studii militare sau de antreprenoriat. Au facut ceva: au o companie, o ferma, au fost prin razboaie, au pilotat un avion. Ideea este ca au fost implicati in actiune, au facut decizii de care depind multi altii, au facut fata si au depasit piedici, au negociat etc.
      Ce-mi foloseste mie, ca cetatean roman, ca dl Papahagi l-a citit pe Platon? Sau ca a scris referate si carti? Da, ii respect cultura, dar nu-l aleg sa-mi reprezinte interesele ca cetatean, fiindca nu a dovedit ca ar fi capabil sa faca asta. Cultura nu inseamna abilitate manageriala, uneori inseamna exact opusul, dupa cum se vede. Nu toti sunt Vaclav Havel.

      Reply
  15. Bleen

    Războiul justițiarilor cu Băsescu și Boc ajunge pe noi culmi:

    Oare cand primarul Boc si preluat mandatul de premier si-a dat demisia inainte? Istoria a consemnat ca nu. Poate s-a schimbat legea, poate o fi zis ceva copilul.

    Reply
  16. Bleen

    Nu m-ar mira ca următorul număr al revistei 22 să se intituleze „Un om, un destin, un foc ce arde lăuntric: Adriean Videanu” sau Gigi Chiru?

    Reply
  17. Rezon

    Intr-o fereastra de browser ruleaza imagini cu masini scumpe aducand mafioti la Vila Lac. Multi mafioti, toti la Vila Lac, acum. Va dati seama? Toti, acum, in acelasi loc.

    Reply
  18. Lipst

    Văz că Papahagi, într-o postare pe facebook, se pânge iar şi iar de ingratitudinea poporului faţă de „lumea bună” din care face şi el parte, aia cu doctorate în străinătate. Ce să vezi?! Poporul ingrat nu vrea să recunoască ascendentul acestora, tocmai pe baza CV-ului profesional din străinătate, faţă de oricine altcineva în politică.

    Politica şi doctoratul (rezultatele din cercetare etc.) sunt două chestii distincte. E ca şi cum un pianist (un bucătar, un fotbalist, un informatician, un căpitan de vas) talentat şi recunoscut, după ce ar intra în politică şi nu ar reuşi să spună nimic semnficativ, nimic relevat din punct de vedere politic, s-ar plânge fără încetare de nerecunoştinţa semenilor, pentru faptul că, în calitatea lui de pianist, nu i se recunosc competenţele politice.

    Fie şi numai confuzia asta îndreptăţeşte poporul în nerecunoştinţa sa politică faţă de această „lume bună”.

    Şi, fie vorba între noi, chiar atât de puţin să vrei, să te compari în doctorate cu Ponta? Asta vrei să ţi se spună: „da, dom’le, în chestiunea doctoratului prin comparaţie cu Ponta, eşti mai bun”? La atât de puţină recunoaştere tinzi? Nu-i prea puţin?

    Reply
    1. liviuta

      De fapt, ieri avusesem niste chestii de carat de la birou cu nevasta-mea, am luat un taxi si am nimerit o soferita grasa, cu alura de matroana de boirdel semi-tiganca, ff nervoasa in trafic, care tot comenta ca nu e impresionata de cutare conducator de Audi din trafic, pentru ca Audi e masina de infractori, ca pe ea nu o poti impresiona decat cu ce ai in cap, etc, in timp ce racnea la un telefon ceva ca nu ajunge sa cumpere peste.
      Nu am fost nici noi prea impresionati de gusturile mahoaldei pentru intelectuali, pana ce a dat drumul la CD; pentru inceput s-a auzit Pink Floyd – The division Bell iar noi am crezut ca asta se da la radio; dupa vreo 3-4 minute, plictisita, a schimbat pe un Pink Floyd deja pentru cunoscatori, Julia Dream, a trecut printr-un Tangerine Dream si la final, cu cateva strazi inainte sa ajungem, am auzit clapele si primele acorduri si batai de tobe din Deep Purple – Perfect Strangers, pe care mi-am dat seama ca n-o mai auzisem de vreo 22 de ani si mi-a placut teribil, tinand cont ca in 1992 o ascultam la o calitate a sunetului mult inferioara celei de ieri, din taxi.
      Daca eram singur cred ca-i ziceam soferitei sa ma mai plimbe un pic.

      Reply
      1. DanCanada

        De Deep Purple imi aduc aminte ca am luat un dublu album (vinil!) Deep Purple BBC sessions ori ceva de genul asta. De la o consignatie, in ’90. Bineinteles a costat o avere, insa a meritat toti banii: se auzea excelent la pickup de ala cehoslovac cu boxe 2x10W de lemn 🙂 + aratam la prieteni ca era original, din UK si nu o copie comunista de prost gust. Ce vremuri tata…

        Reply
        1. liviuta

          Eu cu Purple aveam doar doua discuri rusesti (un album din ’86 – House of Blue Light sau geva de genu’, plus un fel de Best of …).
          Le-am frecat in liceu de le-au mers fulgii …

          Reply
          1. DanCanada

            M-ai stirnit, sau vorba alora de la Fara Zahar „Of, când îmi amintesc, amintirili mă chinuiesc!” 🙂
            Pe vremea aia, student fiind, eram pur si simplu addicted dupa muzica de-afara. Imi vindeam cartela ca sa-mi cumpar casete (60 lei/caseta) rock hard-rock electronic, incepusem si cu metal. Aveam un dispret profund de ‘muzica usoara’ mai ales ca aveam si ceva incapatinare/susbstrat de ‘dizidenta politica’: ascultam saptaminal topul la Europa Libera + un securist ne-a speriat pe citiva in liceu intr-a 12-a ca de ce ascultam muzica decadenta, imperialista. Asta pt ca eram citiva obsedati dupa ACDC printr-a 11/12-a 🙂

            Reply
            1. liviuta

              Să anunți înainte pe Blogary când vii prin țară.
              Poate facem o reuniune cu stranierii, o muzică, un vin :))

      1. Gramofonu'

        De fapt e altceva la mijloc, e vorba de o discriminare, pentru ca Dana a fost muscata, pe cind neicusor Dan nu, si Dan Puric asisderea. Poate puric sa fi piscat, dar nu muscat. Sa amendeze CNCD ciinii. Sa numere victimele, si daca nu-s la paritate, sa amendeze ciinii. Daca n-au bani sa achite, sa umple inchisorile cu ei.

        (side comment: ghiciti ce-am baut si cit)

        Reply
  19. Lipst

    L-am ascultat pe Antonescu într-o intervenţie la tv. După dezbaterea cu Traian Băsescu din 2009, nu cred că am avut răbdarea să-l ascult mai mult de 30 de secunde, timpul necesar pentru a închide sonorul. Debitând, cu vocea lui puberă, prostii fandosite, agitând ameninţător săbiuţa lui de lemn, Antonescu e din ultimul rând al ultimului rând de golănaşi, o imitaţie de golan. El nici măcar nu a ştiut că e golănaş, dar cum ăia mai mari au lăsat scena goală, din lipsă de concurenţă, a ajuns el în galeria goală a golanilor.

    E incredibil cât de nimic poate să fie. Nu e nimic. E nimeni. E nimeni cu tichiuţă de mărgăritar, nimeni cu acte, zero la pătrat cu scufie şi clopoţel. Nimeni. Eu nu înţeleg (dar de ce aş înţelege?) cum a putut să ajungă atât de sus. Acest om, ca şi Ponta, nu înţelege, nu are simţul minimal al răspunderii politice, al interesului public. Pentru el, România se reduce la un fel de trotinetă personală, din care se vede pe sine un fel de papă, fără să ştie cu adevărat se înseamnă să fii papă, papa fiind nenea ăla important care merge într-o maşină fistichie şi pe care-l aclamă mulţimile.

    Nu-mi fac iluzii. Nu e cu siguranță primul nimeni absolut din politica românească. Probabil că tipi ca el, ca Ponta, ameţiţi absconşi ca MRU, lichele fără măsură ca Şova, fenechii, bănicioi, ivani şi alţii îl aduceau la atâta disperare pe Caragiale care, spre ghinionul lui, „vedea enorm şi simţea monstruos”. Faptul că Antonescu nu e „fără precedent” mă linişteşte. Toată chestia e ca, până să se ridice alţii, cu un nivel fie şi mediocru de simţ democratic şi politic, România să nu intre în ceva zdruncinături, aşa cum a intrat cu un Carol II în al doilea război mondial.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Miza e imensa pentru el, mai mare decit a majoritatii contracandidatilor, motiv pentru care ar fi dispus sa faca multe: leisure. Un fost presedinte are masina, garzi, renta, casa. Nu mai trebuie sa munceasca toata viata.

      Reply
        1. Yeba

          Și ce-a făcut cu banii? Serios întreb. Ăla mic cu capu’ mic e dator 300 000 că și-a luat casă în banlieue pe când era șomer iar nevastă-sa îl întreținea din ce vindea la florărie (asta s-a zis că a declarat când a fost proptit ministru).

          Reply
          1. Bleen

            Să nu te iei de ăla micu și nevastă-sa, că Blogary a lucrat pentru firma lor, cînd eram și agenție de publicitate. Firma de evenimente, fostă florărie, a fost clientul nostru (administrator și asociat era o foarte bună și veche prietenă a mea). Logo-ul și situl au ieșit mișto. Nici textele n-au ieșit rău.

            Reply
            1. Yeba

              Așa-și află omul lungimea lesei.

              Mi-a povestit un cambogian get-beget că după căderea khmerilor roșii nu s-a întâmplat mare lucru, fiindcă toate crimele alea fuseseră organizate, practic, astfel: ăia mai puțin școliții din familie erau puși să-și împuște neamurile intelectuale, pe acest criteriu, al studiilor. Dacă refuzau, erau împușcați ei înșiși. Toate execuțiile, publice.

              Când a căzut regimul, supraviețuitorii nu voiau nici să-și amintească, necum să se vorbească sau să se pornească vreun proces. Copiii supraviețuitorilor au fost educați din familie că sunt lucruri încurcate, trebuie lăsate în urmă, nemaifiind de descurcat. Cambogianul, la cursurile de istorie contemporană pe care le preda, după studii din Franța, se izbea de dezinteresul acut al studenților, care altminteri, pe istorie antică etc., zbârnâiau.

              O mânzăleală de colo până colo.

            2. Nea

              Cred că au fost cazuri în care fraţii mai mici au trebuit să-şi împuşte frăţiorii absolvenţi de grupa mijlocie sau mare, acela fiind nivelul maxim de studii în familie.

            3. Bleen

              Dacă vrei să lucrezi pe piața capitalistă, pentru capitaliști, 90% dintre ei vin din zona sau au simpatii în zona PSD-PNL-Felix. Dreapta e cu doctorate și lucru la stat.

          2. Bleen

            Și am mai avut potențiali clienți din ”Imperiul lui Felix”, dar s-a dus Scrybul de rîpă și n-am mai apucat să le acordăm servicii. Era o avocată inadmisibil de țîțoasă, pe strada Uruguay.

            Reply
        2. DanCanada

          Am vazut pe b1 anu’ trecut: Crin are un fel de vila de neam prost, dar nu de neam prost manelist. Nu cu turnulete si tropicale la intrare, nu. E ca o cazemata – beton peste tot, garduri inalte. Parca ar fi casa unui criminal in serie din seriale gen Criminal Minds. De fapt cu toti parvenitii astia din esalonul 1 s-ar putea face un studiu: spune-mi ce vila ai ca sa-ti spun cine esti.

          Reply
    2. Nea

      Curios, chiar azi am avut o revelaţie, taman când treceam prin Piaţa Muncii:
      Crin Antinescu poate că a avut rolul muştei de căcat. Ştiţi, aia care zbârnia gros şi deranjant şi pe care golanii clasei o slobozeau din cutie înainte de începerea orei, ca să-i distragă atenţia profesorului de la ce făceau ei în ultima bancă. Şi, de ce nu, pentru amuzamentul tuturor, chiar şi al premianţilor.
      Astfel, Ponta părea, prin contrast, aproape normal.

      Reply
      1. Yeba

        Erau și golanii pe categorii, ca și liceele…
        Ăia finuții puneau o cărămidă în servieta premiantei aferente, că se scutise aia de sport sub pretext că n-are voie să facă efort. (Numai că premianta avea un admirator care-i ducea servieta, la propriu, hă, hă, hă.)
        Când îl ascult pe Ponta mă gândesc că, uite, domnule, prin contrast, Crin pare aproape normal – și invers.

        Reply
        1. Canadiana

          ….Iara Iohannis e aproape un geniu oratoric. Pardon, laparoscopic, ca sa citez un politician inca in viata, fir-ar.

          Reply
        2. Nea

          Nu mă regăsesc. N-am pus niciodată în servietă de premiant ceva mai puţin imaterial decât fum de H2S, vărsat direct din eprubeta în care fusese preparat. (Se iau 0,5 g de S şi 1 g parafină şi se încălzesc cu bricheta.)

          Reply
  20. Lipst

    Ca să vezi ce ironie pentru nenea ăla englez care aprecia faptul că românului, dacă-i dai o brichetă, face din ea o centrală pentru o întreagă gospodărie. La Filiaşi, patru jandarmi, pentru a salva doi copii cu care se rupsese gheaţa unui lac, au improvizat din scuturi un fel de sanie şi i-au salvat.

    Păi, #uniţisalvăm să se ducă să protesteze şi ei pe un lac îngheţat, cu grijă să nu strice flora şi fauna strămoşeşti, să vadă, o să-i salveze şi pe ei jandarmii cu scuturile?

    Reply
    1. Rosu

      preventia este mama invataturii… trebuie tinuti in priza oamenii „de bine”, ca vor fi prilejuri de mobilizare exemplara pentru cauze importante… :)))

      Reply
    2. Rezon

      Au antecedente. In 2009, inainte de alegeri, Toma, Pirvulescu si Alistar tipau ca se „prefraudeaza” alegerile.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *