Una-doua rapide despre Antonescu, prezidentiabilul dreptei in 2014

Pe partea băsist-pedelistă a scenei politice, în PDL-ul lui Blaga și PMP-ul Elenei Udrea și al lui Traian Băsescu s-a renunțat la orice speranță privind prezidențialele. Ambele grupări joacă pentru Antonescu. Cine e mai convingător în fața pedeliștilor că va reuși o alianță cu PNL-ul, acela va cîștiga războiul Udrea-Blaga. Doar speranța unei alianțe cu PNL-ul îi mai ține în viață pe pedeliști. Dacă pedeliștii, din gruparea Blaga sau din gruparea Udrea, încă n-au căzut în depresia finală și definitivă, e tocmai din cauza acestui firicel de lumină și speranță: ruptura USL, urmată de o alianță PNL-PDL(PMP) care să-i aducă la guvernare.

Pentru Antonescu aceasta e imensa miză a anului 2014: o susținere la prezidențiale împotriva PSD-ului. Speră să strîngă în jurul său toate forțele responsabile, de bine și degrabă iubitoare de stat de drept, împotriva hidrei pesediste și a lui Ponta cel rusofil și iresponsabil.

Pregătiți-vă pentru camioane întregi de alibiuri și scuze ce se vor revărsa în spațiul public. Toate miturile dreptei, fără excepție, se vor mînji de căcat din cap pînă în picioare și vor spune că așa e bine.

La nivel de discurs public și eficiență electorală ”dreapta” va fi la nivelul zero, fiindcă toate miturile vor fi prea ocupate cu tîrîtul, cu recitatul de propagandă și cu propriile scuze și justificări.

Pe termen lung, efectul va fi catastrofal, căci va îndepărta de politică și vot o bună parte din militanții și votanții ”dreptei”, în condițiile în care și așa erau foarte puțini în comparație cu votanții ”stîngii”.

PS. Un mic secret: am intrat în epoca post-Băsescu, dar nimeni n-are curajul s-o spună. Udrea e doar un epitaf pe piatra funerară a politicianului Băsescu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *