Stirile zilei, linkuri si offtopice – 12 februarie 2014

foto: mituri românești

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)

18:50 – Cum l-am învins pe Bogdan Chirieac
13:45 – Propunere: Supermarketurile să fie închise în weekend, pentru stimularea consumului intern
13:31 – Cristi Tănase, anchetat de ANAF după ce a încasat ani la rând bani sub pretextul că joacă fotbal
13:25 – Here’s an Audi Ad That Should (but Won’t) Be Running During the Sochi Olympics
02:43 – ‘F*ck Shirley Temple’: Lefties bash late Republican star, smear her as ‘roaring racist’

Audi. Genial. When four rings is all you need.

Facebook Comments

66 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 12 februarie 2014

    1. Lipst

      Cine se aseamănă se adună. La aşa invitat, aşa „estetică.” De ruşine, soldatul ăla şi-a ascuns faţa în steag.

      Reply
  1. BogdanL

    O nouă măsură de dreapta promovată de liberali: „pentru a încuraja produsele românești
    să se vândă în magazine specializate în piețe, supermarketurile să fie închise de sâmbătă de la ora 14.00 până luni dimineața”. Inițiator: deputatul PNL Marin Anton.

    Nu are importanță că asta ar duce la scăderea veniturilor sau la desființarea unor locuri de muncă, atât timp cât românii cumpără barză, brândușă, brânză, brusture, cață, mălai, mânz, rață, rânză, sâmbure, traistă, țap, urcior, viezure, zăr sau zimbru, totul e în regulă. Și să nu uităm de codru.

    Reply
  2. Bleen

    „Se întrerupeau petreceri de botez sau plecau ţăranii de pe câmp să asculte «tabletele» mele! La piaţă, oamenii voiau să-mi dea produse fără bani. La Tg. Neamţ au venit oamenii să-mi pupe mâna. Am primit elogii de la ambasadorii noştri din străinătate!”, se laudă fostul şef al televiziunii naţionale. Nevasta sa, care îi stă alături de 60 de ani, îl completează, mândră nevoie-mare: „O ţigancă mi-a dat podoabele ei că: «Ce bine vorbeşte…»!”.

    Citiţi mai mult: Paul Everac, omul care a scos din minţi o ţară întreagă > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/paul-everac-omul-care-a-scos-din-minti-o-tara-intreaga-912228.html#ixzz2t8HAE8dD
    EVZ.ro

    Reply
    1. gone fishing

      Pe mine ma depaseste felul in care oamenii inteleg sa se impace cu propriul trecut din comunism. Everac, din familie de detinuti politici, il lauda pe Ceausescu si acum. Deunazi, citesc un interviu cu Rodica Mandache, al carei sot a suferit represaliile regimului dupa semnarea scrisoarii lui Paul Goma. Ea sustine acum ca securitatea isi facea datoria, fiecare cu munca lui, si il lauda pe Stefan Andrei care a ajutat-o pe ea si alti o multime de oameni. Si ca „Era mai stabilă viaţa tuturor. Era ceva rău să fie toată lumea egală, dar era şi ceva bun.” iar acum e mult mai rau, „Toată lumea se gândeşte doar să aibă o casă, să trăiască bine, să se ducă în Grecia la vară, să aibă bani, maşini multe care să stea pe stradă.”

      Reply
  3. Rheia

    Uă, ce s-a îngrășat Pieleac! I-am văzut poza la articolul lui Liviu Avram. Nu era el prea silfid nici înainte, dar acum chiar s-a făcut cît un batiscaf cu osînză. Ia ziceți, mai încape în ecranul televizorului? Că voi vă mai uitați.

    Reply
  4. DanCanada

    The Dabuleni One, nu scapi de el si pace! Il dai pe usa afara, intra inapoi pe geam:

    „Mircea Geoană numit inalt reprezentant pentru proiecte economice şi diplomaţie la cancelaria premierului Ponta”.
    Asa inalt o fi? Mai inalt decit prim-baschetbalistu’ tarii?

    Reply
    1. adina

      Daca nu-l poate avea pe Ghita Muresan drept partener de baschet – prea inalt, plus ca e prea bun – Ponta si-a angajat unul mai pe potriva lui, pe care sa-l mai si bata din cand in cand, mai ales ca ii este sef direct pe toate liniile.

      Reply
    2. Yeba

      Ai descris perfect situația. Geoană târcolește de mult postul ăsta inventat, se roșea în emisiunea lui Radu Tudor, care-l felicita acum o juma de an, Ponta s-a lăsat greu de tot.

      Reply
  5. Bleen

    Să le spună cineva lui Nicolăescu, peneliștilor și jurnaliștilor (3 categorii cu IQ mic) că propunerea USL e cotă progresivă, nu regresivă.

    Reply
    1. BogdanL

      Ai dreptate când ai făcut diferențierea: Nicolăescu e o categorie aparte de liberal.

      Pe de altă parte, mi se pare că ceri prea multe nuanțări tehnice pentru liberali și pentru jurnaliști: teoretic, aplicând noile procente, scade suma colectată la buget?
      Scade. Nu e un regres în ceea ce privește volumul sumelor colectate? Este. Deci impozitul e regresiv. Nu te pricepi la nimic. Aia cu scăderea cotelor de impunere odată cu creșterea bazei impozabile e de chibiți, care nu se implică și caută nod în papură. Sunt liberali cei mai de dreapta liberali europeni, având curajul să aplice impozitul regresiv? Sunt.

      Pentru PSD cuvântul “regresiv” este un puternic alergen dacă este folosit în orice propoziție sau frază, alături de cuvinte precum buget, colectare, impozit sau taxă și altele înrudite.

      Reply
  6. Gramofonu'

    Vad ca PSD isi face planuri cu impozite de 8,12 si 16%. Ulterior, evident, alea-s doar niste numere, ce mare greutate sa mai adauge un zero in coada, din moment ce nu mai exista principiul de cota unica.
    Asa ca eu nu mai zic nimic de PNL si Antonescu, fin’ca doar ei ce mai fac opozitie. Din guvern chiar.
    Chiar ma-ntreba nevasta-mea: „si alternativa care e, Udrea?”.
    Nu exista alternativa. Sau poate o fi, dar n-o vad eu.

    Reply
    1. Rezon

      Astia nu pricep un lucru. Principalul avantaj al cotei unice nu tine de marimea taxei ca atare, ci de reducerea costurilor de administrare, care vine tocmai din aplicarea aceleiasi cote de impozitare.

      Reply
  7. Bleen

    Cum au fost posibile omagiile lui Ceaușescu, semnate de sute de intelectuali? Cum a fost posibilă Elena Ceaușescu academician? Cum au fost posibile poeziile, textele, cîntecele, piesele de teatru și tablourile omagiale? Uitați-vă la PMP. Nu-i așa câ acum e mai ușor de înțeles? Măcar ăia atunci aveau scuza fricii și a traiului într-un univers închis, fără perspective.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Cu savanta e pentru ca academicienii au votat la fel ca la „i” din „a”: fara sa fie in cunostinta de cauza, ci pentru ca li s-a parut „oportun”.

      Reply
  8. Bleen

    Udrea: „EBA încă nu și-a exprimat intenția de a candida la europarlamentare, vă vom ține la curent.” De cînd e relevant pentru PMP ce exprimâ sau nu exprimă un membru al unui alt partid? Udrea trebuia să spună clar: „EBA nu e membrâ PMP, subiectul e irelevant pentru noi.” PMP e o cloacă din ce în ce mai împuțită.

    Reply
  9. Lipst

    Păi, dacă scoate şi Dragnea morţii din Teleorman în stradă, ca să înfrunte poporul lui Băsescu, o să fie mai ceva ca în Trilleru’ lui Maicăl.

    Reply
    1. liviuta

      Țin minte că făcuseră la Cațavencu un concurs pentru cea mai bună anagramă la „Paul Everac”.
      Evident, era „Plua Everac”.

      Reply
  10. BogdanL

    Eugen Nicolicea despre refuzul lui Adrian Rădulescu de a se prezenta în fața Comisie Nana: „Dacă refuză, comisia va decide punerea în aplicare a dispoziţiei art. 8 al. 4 şi anume aducerea martorului, aplicându-se în mod corespunzător procedura de citare, de audiere şi de aducere a martorilor.” – http://tinyurl.com/ot79k2h

    Săracii, au probleme mari cu memoria și coerența. Vorba lui CTP, sunt „anacoluți”. De câte ori se bagă în priză câte un dinozaur dintr-ăsta cu „citarea martorilor” la comisiile parlamentare, se găsește cineva care să le reamintească faptul că există o decizie a CC din 1994, care spune că: „(…) citarea unui cetăţean în fata unei comisii parlamentare, ca martor sau în orice alta calitate, contravine dispoziţiilor constituţionale privind libertăţile cetățenesti şi justiţia.”

    Dacă tot nu se pedepsește prostia, eu aș face din asta o obligație pentru toți parlamentarii, când își încep mandatul: să încrusteze în totalitate textul deciziei în lemn, cu brișca, pe băncile din sălile Parlamentului, de 100 de ori. Poate că le intră-n cap.

    Reply
  11. Bleen

    Măritul Cocoșelului Cauzează
    aș vrea să văd live la tv momentul în care băsescu îi va ceda noului președinte frîiele puterii: cheile de la logan, badge-ul de președinte, bețișorul cu vată la un singur capăt, cheile de la vila lac 2, telefonul cu multe butoane și parola paginii alături de președintele nostru.

    Reply
  12. Bleen

    Cînd veneam de la Mega Image am avut o iluminare. Sufăr de cel puțin 4 (patru!!!) păcate capitale. Din șapte.

    Adică, cum ar zice strămoșii noștri, gula, acedia, ira și superbia (sună a sub-branduri de mașini coreene).

    Astfel, o las mai moale, mult mai moale, cu exagerațiunile culinare și bere (gula), cu ”mîine, nu acum, peste două ore, n-am chef, ce atîta grabă?” (acedia), nu mai înjur lumea una două (ira), gen ”ești bou, cretin, idiotule (nu că n-aș avea dreptate, știu foarte bine că am – și iată și al patrulea păcat capital, superbia). M-am lăsat eu de fumat și n-am murit. Deci se poate. Mai greu o să fie cu lăsatul de ira, că-mi place să-mi gratulez semenii cu ”vacă, idiotule, tembelule”, dar asta e, if you must, you must. Nici cu berea n-o să fie chiar ușor.

    Reply
    1. Yeba

      stai să vezi, că e „cu vorba sau cu fapta”, deci trebuie să nici nu te gândești la bere și la idioți, deci practic la nimic politic, ci numai la mântuire.

      Reply
      1. Gramofonu'

        SAU poti sa te sacrifici si sa-i porcaiesti pe toti nemernicii, astfel incit sa ne mintuim noi, astilalti, care nu-i bagam in zdamasi decit de sarbatori.

        Reply
    2. Nea

      Îţi sugerez o soluţie win-win: dai la schimb cele patru păcate şi te alegi doar cu unul. Pentru asta îţi trebuie doar o puşcă cu lunetă şi mână sigură.

      Reply
    3. DanCanada

      Mai e in Evanghelie ‘cu stiinta, cu nestiinta…’ Alea cu nestiinta is semipacate. Te faci ca nu stii 🙂 Cunosc o araboaica, (ma rog – arabuta, ca are fro 24-25 de ani) careia ii plac sarmalele. Tot timpul zice: nu-mi spuneti ca au porc! Daca nu stiu, inseamna ca n-am pacatuit 🙂

      Reply
    4. Lipst

      Acediei i se mai spune şi „procrastinare”, boala începutului. Astfel, nimic nu e mai greu decât începutul a ceva. Dacă leneşul e opusul workoholicului, procrastinatul e în felul lui workoholic dar doar pe jumătate, adică unul care fierbe să facă ceva, dar nu ştie cum sau nu poate să înceapă iar asta îl frustrează de mii de ori pe zi. Stai în faţa pianului, simţi o nevoie acută să cânţi şi nu ştii pe care clapă să apeşi prima oară iar asta te disperă.

      Reply
      1. liviuta

        Curios, în zona ascetică ortodoxă semnificația termenului e una specifică, destul de greu de prins într-un sinonim perfect, e ceva între trândăvie, deprimare, apatie, dar cu tendință de cronicizare, naște melancolie și lipsa nădejdii; se zice că demonul akediei îl atacă pe ascet la ceasul al șaselea – nouălea (orele 12.00 – 15.00, mi se pare că i se spune și demonul amiezii).
        Nu am mai întâlnit termenul „procrastinare”, m-ai făcut foarte curios, abia aștept să gugălesc.

        Reply
        1. Lipst

          Procrastinarea ar fi varianta secularizată a acediei. Poate, singurul meu început nebântuit de procrastinare e „să beau o bere”.

          Reply
  13. Bleen

    Miron Damian:

    „Elena Udrea, răspunzând la întrebarea ”Aţi susţine o lege a interzicerii traseismului în politică?” :

    ”Da. Numai la noi există acest fenomen generalizat. La noi s-a ajuns ca politicienii să se considere mai importanţi decât partidele. Mulţi cred că valorează ei înşişi ceva, deci nu contează din care şi din câte partide fac parte. În realitate, politica se face prin partide politice, așa că nu pot fi minimalizate sau ignorate. Mai ales că scopul pentru care se face traseism politic este, în marea majoritate a cazurilor, unul personal: dorinţa unor politicieni de a fi la putere ori de a avea avantajele puterii.”

    Nu e un răspuns de acum 4-5 ani. E de-acum o lună. Nu speculez relația dintre MP și Elena Udrea, încă de la formarea acestui partid. Dar vă rog să nu-mi spuneți că pe 10 ianuarie 2014 dnei Udrea nici nu-i trecea prin cap posibiltatea să treacă la alt partid decât cel din care făcea parte. Ba chiar să invite alți aleși să i se alăture, și să-i laude pentru asta. Adică pentru ”fenomenul generalizat” pe care îl vrea interzis mai sus.

    Nu, nu mă grăbesc să spun ”prostie”, oricât de justificat ar fi biletul de pagagal în acest caz. În realitate, dna Udrea n-are vreo urmă de proiect politic. Nicio idee personală și coerentă de acest tip. Vid absolut. Prin urmare, își suplinește lipsa asta preluând automat clișeele stupide care există în număr mare în spațiul public de la noi. Asta vedem mai sus: clișeul ”antitraseism” învățat pe de rost și redat după același tipic. Așa cum fac elevii mediocri cu lecțiile, memorate cuvânt cu cuvânt, fără să înțeleagă o iotă. Așa cum nu înțelege nici dna Udrea cât de ridicol sună, o lună mai târziu, pasajul de mai sus.”

    Reply
    1. BogdanL

      Dacă nu e după clișee stupide, e după opinia publică oglindită de sondaje. Nu are mare importanță în ce cred ei, ca oameni poitici; dacă oamenii vor să audă altceva, vor primi altceva, că doar publicul e suveran. Probabil că răspunsul acesta neechivoc al doamnei Udrea, dar ipocrit față de acțiunile proprii, are legătură și cu poziția românilor în ceea ce privește interzicerea traseismul politic. Citeam că ultimul sondaj INSCOP arată că 82% dintre respondenţi sunt de acord cu o asemenea reglementare.

      Probabil că toate acestea vin din interpretarea politicii într-o definiție restrictivă care acoperă exclusiv dobândirea și administrarea guvernării. Componenta de principii și valori a politicii se transformă astfel din fond într-un simplu instrument utilizat în preluarea puterii.

      Teama mea este că, în condițiile în care aceste lucruri sunt adevărate, nu e o diferență de fond între doamna Udrea și alde Ponta-Antonescu. Cu toții spun ce vrea să audă lumea, pentru a ocupa zona de putere. Că anume unii dintre ei promovează lucruri mai curate pentru urechile noastre, iar alții mizerii, e doar un accident, care putea să arate și invers. Sau care ar putea să arate oricând invers.

      Reply
        1. BogdanL

          Și dacă ar fi fost așa, pe strunire, ce poți construi pe termen lung cu persoane care trebuie ținute de căpăstru ca să nu o ia pe arătură? E ca și cum l-ai trece pe Dan Puric pe calmante, l-ai pune să învețe pe de rost niște discursuri coerente și apoi l-ai pune să candideze. Apoi, ajuns suficient de sus, ai trăi cu un licăr de speranță continuu că nu va uita să își ia în fiecare dimineață pastilele.

          Reply
  14. Bleen

    Și dacă tăcerea pe coduri a „dreptei justițiare”, politice și civice, a fost negociată cu mafiile PNL și PDL, în vederea „reunificării deeptei”? Toată lumea politică a fost mulțumită cu trecerea codurilor în forma asta, mai ales că acestea au fost opera întregi clase politice. Doar Ponta a fost puțin ambuscat în al 13 lea ceas, cît să cadă măgăreața pe el, dar suficient de tîrziu cît odurile să nu mai poată fi oprite.

    Blat a fost cît se poate de clar, este evident asta, dacă admitem că politicienii, oengiștii și jurnaliștii „dreptei” nu au IQ de gîscă. Dar a fost negociat? Și este „reunificarea dreptei” parte a înțelegerii? S-au arătat peneliștii dispuși să colaboreze cu condiția tăcerii pe coduri?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *