Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 28 decembrie 2013

foto: tot de sezon

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că mai dați refresh din cînd în cînd și mai verificați casetele de twitter și facebook din articol. Dați click pe săgeți pentru a deschide casetele twitter și facebook.


[box type=”shadow” ]

LINKURI POLITICE

18:08 – Chintesenţa jegului din societatea românească
09:38 – Dan Puric, între Rogozanu și Hristos la Pungești – În Linie Dreaptă
09:32 – A Manifesto for Free Markets in Health Care – Townhall

[/box]

[box type=”shadow” ]

DE PRIN LUME ADUNATE

18:39 – ‘My Christmas Angel’: Boy’s Quick Thinking Saves Grandfather’s Life
09:41 – Police: No beer led to ceramic squirrel stabbing
09:23 – Flăcăii de la Ruginoasa s-au înţeles: anul acesta nu se vor bate cu bâte, vor folosi doar bice – DIGI24

[/box]

Blogary pe Twitter


Blogary pe Facebook

Facebook Comments

20 Comments Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 28 decembrie 2013

  1. Yeba

    Mici bucurii meschine: pe A3, Stoiceasca a prezentat inregistrarea zicerilor unei astroloage (precizez că e înregistrare, deci o putea înlocui, elimina etc.) care-i nemulțumesc cosmic pe Răzvan Theodorescu și Ciuvică – dar cosmic! Toate previziunile pentru Băse, Ponta, Crin și N0049 îi înfundă rău pe ăștia, iar Băse – tare în ciuda atacurilor și reinventat. Toată emisiunea se concentrează pe nuanțări, explicații și sugestii de contracarare a destinului.

    Reply
  2. Canadiana

    Primul an de profesoara l-am petrecut la Fetesti. Populatia scolara era segregata, in cel mai strict sens al cuvantului: scoala era impartita in doua cladiri, la distanta de 2 km una de alta: Fetesti-sat (populatie predominant rroma) si Fetesti-gara (populatie predominant romana).
    Colegii mei de la matematica, romana si istorie pleacau cu sacosele pline din scoala. Pe vremea aia – cu foare putin inainte de caderea Odiosului – chiar nu se gaseau de niciunele, iar sistemul de „cadou la profesor” era atat de raspandit, incat nimeni nu se mai jena sa plece din scoala incarcat cu cadouri, de multe ori in natura: sunci, salamuri, gherute si aripioare de pui, roate de cascaval, cutii de Amigo, cartuse de tigari bulgaresti si naiba mai stie ce. In cancelarie, de multe ori se petreceau schimburi: profa de mate 1, care primise prea mult cascaval, dadea o roata in schimbul a 2 cutii de amigo si un pachet de BT de la profa de romana 2.
    Nu-mi era inca clar daca profesorii respectivi cereau cadourile sau daca ele erau oferite spontan, dar am aflat intr-o zi de unde venea generozitatea elevilor.
    In clasa a 5-a la clasa rroma o invatam engleza pe Tincuta. Spre marea mea stupoare, descopar ca Tincuta si inca trei colege de clasa nu stiau sa scrie, adica nu stiau sa formeze literele f, p, t, h si nici sa le citeasca. Na, invata-i engleza, daca poti. Le-am separat de restul clasei, le-am facut caiete speciale de scriere si le-am facut un program special de scris-citit in romana, paralel cu cel de scris-citit in engleza. Dupa vreo trei zile de regim din asta, cand intru in clasa, gasesc catedra plina de mere si nuci. Plina. Pe hartie de ziar, merele si nucile erau aliniate in siruri alternante: nuci, mere, nuci, mere. Erau de la Tincuta si celelalte trei fete cu probleme la limba romana „ca ne e frica, doamna, ca n-o sa ne mai invatati, ca noi n-avem ca ailalti de la gara cadouri, da’ astea-s din gradina si avem si-a zis mama ca sa vi le dau ca altfel raman proasta, ca la doamna invatatoare si nu vrea mama sa-l lase pe tata sa ma marite pana nu fac 16 ani, ca sa invat la scoala”.
    Deci asta era: privilegiul de a fi invatat, ascultat, corectat, incurajat, indrumat de profesorul tau platit de stat pentru a face toate astea, se platea cu sacosa, pe persoana fizica. Sa mai zica cineva ca socialismul creeaza egalitate. Sa mai zica cineva ca scoala gratuita ofera sanse egale tuturor, sa mai zica cineva ca n-are bani de taxe scolare, dar are bani sa plateasca invatamantul „gratuit” de doua ori: o data oficial, prin impozite si o data pe sest, prin cumpararea de rechizite, manuale, fondul clasei, cadourile la profesor, meditatii etc.

    Reply
  3. Amalia

    Cred ca avocatul deputatului de meserie auto i-a indicat (in mod judicios, dealtfel) sa-si exercite dreptul de a tacea si sa nu dea naibii nicio declaratie. Toate bune, dar asta poate avea si efecte perverse; fiind intrebat de un ziarist daca se considera nevinovat, deputatul a zis ca nu poate sa dea un raspuns.

    Reply
    1. Nea

      Citind titlul linkului de sus, „Chintesenţa jegului”, am crezut iniţial că e vorba de Dan Puric, citisem mai devreme pe ILD de el.

      Reply
  4. Bleen

    Teodor Baconschi
    Nu vad nicio diferenta morala dintre tipii care isi fac profil fals pe FB (din spatele caruia ataca pe oricine, cu orice insulte) si turnatorul la Securitate.

    Reply
    1. Yeba

      Poate-mi scapă mie ceva, dar văd lucrurile foarte diferit (în raport cu Baco mi se-ntâmplă extrem de des). Deci
      1. profilul fals este ca nick-ul. Din varii motive, care rar țin de interlocutor și mai întotdeauna de anturajul propriu,(dacă interlocutorul e prietenul șefului etc intră la anturaj), mulți oameni preferă un nick. Cum pe FB se întâmplă toate cele, poftim de citește sau comentează doar cu nick! Nick-ul cere profil. Atâta tot.

      2. Trebuie să fii orb și neinteligent ca să n-o vezi, diferența aia. Tipii care se leagă de postările tale romanțioase, caraghioase și vag grețoase din postura de politician cu toți boii acasă a) ți-o spun fiindcă le dai posibilitatea (altminteri ți-ai seta FB numai pentru prietenii egali întru trăiri romanțioase, caraghioase și vag grețoase; b) nu-ți pot face nici cel mai mic rău (doar nu ai bătut drumul Sorbonei ca să te întorci vacă, ești conștient că există oameni nedispuși să te admire). A-i compara cu turnătorul la Securitate (care nu știa el sigur ce cantitate de rău îți face, mângâindu-se cu ideea că sigur îți face rău) înseamnă un abuz de limbaj care frizează nesimțirea față de suferința celor turnați.

      Reply
  5. Florina Neghină

    La sfîrşitul fiecărui an îmi amintesc de unul din profii mei de fizică, şi anume de Teleguţă Ianuarie. Pe care l-am detestat sincer, din tot sufletul meu de copil, şi nu pentru că nu ar fi fost un om tare de treabă, ci pentru că ziua lui de nume era o lună întreagă. Şi din cauza căruia m-am gîndit mereu că puteau şi ai mei măcar să-mi mai zică şi Aprilia, dacă tot au ţinut atît de mult la Florina. Care Florina, de fapt, trebuia să fie Florentina, conform dorinţei mamei. Dar cum lui tata tot nu-i venea să creadă că are, în sfîrşit, un copil, după ce-şi pierduse orice speranţă că minunea s-ar mai putea întîmpla, s-a zăpăcit atît de tare încît, ajuns la primărie ca să mă declare, abia a mai putut articula „Florina”. Că mama, atunci cînd a aflat… dar mai bine nu, continuarea v-o spun în aprilia. 😀

    Reply
  6. Bleen

    Apropo de like-uri, m-am uitat cum functioneaza lucrurile la americani.
    Postare: Obama is a ugly stupid liar idiot (eventual si o caricatura cu Obama cu nasul lung). Like and share if you agree. 40 de mii de like-uri, 25 de mii de share-uri, mii de comemtarii aproape identice cu postarea. Nu-i de mirare ca Partidul Republican se apropie de disparitie ai Partidul Democrat de eliminarea oricarei alternante la putere. Oile dreptei trebuie sa mearga inainte, spre prapastie, si trebuie s-o faca cu determinare. Nu are nimeni curaj sa iasa din rind, pentru a nu fi acuzat de tradare, defetism, deviationism. Si oile cad una cite una, fericite, in prapastie. Fericite ca au respectat turma, ca mor fara a fi acuzate de deviationism. „Sa se intimple orice, dar eu sa nu fiu acuzat de nimic.”
    Dreapta romaneasca se apropie de o catastrofa comoda, fara responsabilitati.
    Ma gindeam care ar fi cea mai buma abordare pentru noi. O sa-l injuram irelevant pe Ponta si USL-ul (care nu mai exista, dar trebuie sa mergem cu gloata inainte) fiindca, ne place sau nu, in realitate sintem in industria confirmarii caliie si a propagandei electorale indreptate catre sine (cea mai proasta cu putinta, care se petrece in fata oglinzii di in care scopul e sa te autoconvingi ca esti un imbecil eficace).
    Gata, m-am descarcat. Muie Ponta, traiasca Ioan Oltean!
    Si adevarul: dreapta nu exista, opozitia nu exista, e doar un apendice al puterii, 2014 va fi anul catastrofelor comoda, ca si 2012. Replica finala va fi: nu sintem noi de vina, am facut o figura frumoasa, poporul e prost, inamicii sint rai si nu ne-au lasat sa cistigam, sintem niste neintelesi, s-au furat alegerile, o anumita parte a dreptei nu a depus eforturi si nu a indeplinit intocmai sarcinile trasate si nu s-a ris din suflet la fotosoapele facute de oligofrenul vesel al dreptei, angajat pe post de creativ cu umor.
    In 2014 nu vom afla presedintele, stim cine e sau macar din ce partid provine. In 2014 vom afla cine va conduce opozitia timp de 30 de ani de acum incolo: fesenistii si justitiarii aferenti sau curvistinele si intelectualii aristocrati aferenti?
    Sint racit cobza si cind sint racit cobza e ca si cum as fi beat sau nebun: spun adevarul.

    Reply
    1. Florina Neghină

      Şi la americani e aceeaşi fărîmiţare a opoziţiei. Şi deşi toţi sînt de acord că sub administraţia Obama – bine, şi statisticile le dau dreptate – e dezastru, nu se încheagă nimic pentru 2016. În schimb, toţi se uită în grădina democraţilor, să vadă şi să analizeze cine ar putea candida de acolo. Ca să-l/s-o (că se vehiculează Hillary) fotoşopeze mai cu spor.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *