Stirile zilei, linkuri si offtopice – 12 decembrie 2013

foto: Ionică Bogdan, printre ei

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că mai dați refresh din cînd în cînd și mai verificați casetele de twitter și facebook din articol. Dați click pe săgeți pentru a deschide casetele twitter și facebook.


[box type=”shadow” ]

LINKURI

19:11 – TEEN WHO KILLED 4 IN DRUNKEN CRASH AVOIDS JAIL – BUT IT’S THE DEFENSE USED THAT HAS STUNNED THE INTERNET – The Blaze

A judge on Tuesday decided to give a Texas teenager who killed four in a drunken driving accident a 10 year probation sentence rather than jail time after defense attorneys argued the teen’s parents spoiled him and never taught him right from wrong.

Pe ăsta nu numai părinții nu l-au învățat să deosebească binele de rău, dar justiția face același lucru.

L-au făcut scăpat de pușcărie fiindcă a fost răsfățat de părinți și nu a învățat să deosebească binele de rău. Justiția îl răsfață în continuare. Să ucizi 4 oameni e bine. E confortabil. Hai, poate un pic deranjant, dar nu mai mult.

12:47 – Ministrul de Externe critică ambasadele occidentale – DIGI24
12:42 – Antonescu: Poziţia ambasadelor e corectă în cazul modificărilor la Codul penal şi de luat în seamă
11:42 – De doua ori felicitari din inima pentru Dragos Aligica! – Vladimir Tismăneanu
11:39 – De ce susține Ponta un antisemit la CCR? – Cristian Preda
11:17 – PNL propune rediscutarea Codului Penal – DIGI24
08:07 – Jealous Michelle Obama Swaps Seats With Husband After He Flirts With Danish Prime Minister – Mr. Conservative

Pictures have surfaced showing what appears to be a jealous Michelle Obama as her husband flirts with the Danish Prime Minister. She eventually separates the two, and sat between them.

07:58 – Înalta Curte de Justiţie din Australia interzice căsătoria între persoane de acelaşi sex – Mediafax

Uniunile civile între persoane de acelaşi sex sunt autorizate în majoritatea statelor australiene însă căsătoria rămâne definită la nivel federal precum uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Dați click aici să vedeți două babe lesbiene!

07:49 – Reactii internationale dure fata de modificarea Codului Penal. Pozitia Comisiei Europene, a Ambasadei SUA, Germaniei, Marii Britanii si Olandei / „Un pas inapoi pentru Romania, o indepartare de la principiile transparentei si ale statului de drept, un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia Romaniei” – Hotnews

Aceasta actiune a Parlamentului reprezinta o indepartare de la principiile transparentei si ale statului de drept si este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia Romaniei.  Transparenta, predictibilitatea si stabilitatea sunt factori esentiali pentru toti investitorii, atat locali cat si straini, cand iau in calcul unde sa investeasca.

07:46 – This Guy Traveled The Country In A Pink Tutu Just To Make His Wife Laugh During Chemo – Buzzfeed

After Linda was diagnosed with breast cancer, Bob began taking beautiful but totally ridiculous photographs of himself in a pink tutu.

07:20 – 10 decembrie 2013: mizeria-mizeriilor, solidaritatea tâlharilor, victoria borfaşilor – Vlad Petreanu

Scandalos cum a fost aranjată legea: prin modificări asupra textului făcute în crucea nopţii de luni spre marţi de către o parte a Comisiei Juridice. Unii membri ai acestei comisii au pretextat că pleacă acasă, ca să păcălească presa, apoi s-au întors pe furiş şi au făcut nişte modificări îngrozitoare la textul care a ajuns apoi în plen. Felicitări colegilor de la Hotnews, care nu s-au lăsat păcăliţi şi au dat în vileag acest vicleşug.

07:01 – Ambasada Israelului îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de colindul antisemit difuzat de TVR3 – Mediafax

„Nu există colinde antisemite, în colindul prezentat la TVR 3 se vorbeşte de evrei, dar nu este vorba de a discredita pe cineva. Colindul are rolul de a răspândi vestea Naşterii Domnului, iar cel prezentat are o vechime de circa 100 de ani, a fost cules în urmă cu 50 de ani din satul Bârlea, judeţul Cluj, şi nu au fost sesizări până acum referitoare la el. Noi am ales acest colind urmărind să fie unul scurt şi care să nu fi fost prezentat până acum la televiziune, să nu fie aceleaşi colinde care se cântă în fiecare an”, a spus Groza.

[/box]

Blogary pe Twitter

Blogary pe Facebook

Facebook Comments

79 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 12 decembrie 2013

  1. audax

    Până și AMP comenteaza negativ isprava parlamentarilor: „Ponta trebuie să recapete controlul majorității sau să își dea demisia.”

    Reply
    1. adina

      AMP crede ca majoritatea USL s-a trezit asa din somn si a zis sa o puna de un mic puci parlamentar impotriva justitiei. Ponta stia foarte bine cine si ce coace in miez de noapte. Si AMP stie ca Ponta stia, dar ne ia de prosti.

      Reply
  2. Bleen

    Unițisalvăm protestează pentru votul de marți și împotriva lui Băsescu, care a refuzat să promulge legea și a retrimis-o Parlamentului, și împotriva PDL-ului, care, cu două excepții, a votat împotrivă. Ca să le-o dea peste nas lui Băsescu și alor lui, justițiarii vor fi prezenți acolo. Și vor striga alături de unițisalvăm și împotriva PDL-ului și implicit a Monicăi Macovei. Vor cauționa astfel frauda și impostura care îi face vinovați pentru votul de marți și pe Băsescu și PDL, deși aceștia, oricîte bube ar avea, nu au nicio vină pentru votul de marți. Și uite așa, din orgoliu rănit, bufeu lunar și ură mică de județ, se naște o inconsistență ridicolă.

    Reply
  3. DanCanada

    Cu puciul de anul trecut si cu superimunitatea asta Romania seamana cu unu’ bolnav care face stop cardiac odata pe an. Cineva tre’ sa vina cu defribilatorul s-o salveze: „CLEAR!!”
    Iar cind nu e la Urgenta si pare ok, e cu coada pe sus: mai o Rosie Montana/Pungesti-ceva.

    Reply
  4. Amalia

    ICCJ a depus deja sesizarea de neconstitutionalitate pe legea de modificare a Codului penal. A fost o mobilizare remarcabila tinand cont ca a trebuit sa se intruneasca Sectiile Unite si au fost prezenti 92 din 111 judecatori. Bravo lor!

    Reply
        1. adina

          De blocat prin capitala obiectivele importante, Parlament, Guvern. O multime mare de oameni de jur imprejurul Parlamenului si pe strazile adiacente sa nu mai poata aia se iasa cu masinile. Ca ucrainienii. Chiar, m-a surprins ce mobilizare a fost in Ucraina. Respect.

          Reply
        2. Nemo

          Nu iese nimeni. O tara de cretini. Ma „argumentam” cu x pe fb, si aia tot in „base pdl au furat”. Iar persoana vrea sa si deschida cabinet privat.sa le uram succes cu useleul.

          Reply
      1. Yeba

        Ăștia sunt golani-de-golani. Dacă nu-l scuipă Schulz live, Ponta nu înțelege nimic, iar baronilor de ce le-ar păsa de UE?! Uniunea Eurasiatică ce are, draci pe ea?!

        Reply
      2. Yeba

        de fapt, care lume? Eu aș vrea să se prindă Lumea UE că e groasă maxim să te-ncrezi în Ponta și Crin. Asta ar fi ideea, nițel afară și cu consecințe! Acuma, în ianuarie.

        Reply
        1. Bleen

          Lumea UE nu ne poate alege liderii în locul nostru. Discută cu aleșii noștri, nu are ce face. UE poate doar să ne dea afară pe toți din UE. Numai că am senzația că Ponta și Crin n-ar suferi prea mult. La urma urmei, Ponta ar vorbi chineza simplificată iar Crin p-aia simplistă.

          Reply
          1. Yeba

            Exact, pe toți.
            Că nu-i musai ca ăia mulțumiții de cum trăiesc acum să fie mulțumiți și de cum mor de foame peste 6 luni. Că nu rezistă 6 ani.

            Reply
            1. Nemo

              Exact.sorry, dar alta cale decat sa se inchida granitza pt libera circatie pt romani, nu exista. Altfel nu pricep si pace.

  5. Unchiu Sam

    Call me an optimist dar eu chiar ma bucur de ce s-a intamplat saptamana asta. Replica la lovitura pe care parlamentarii au incercat sa o dea statului de drept a fost mult peste asteptarile mele. Intreaga societate civila s-a revoltat, s-a pus presiune, oameni de toate felurile au criticat dur parlemantul. Nu cred ca se astepta nimeni ca reactia sa fie atat de dura si nu cred ca modificarile la Codul Penal mai au vreo sansa sa mai treaca. Si nu e vorba doar de ambasade aici, fiindca daca nu ar fi fost deranjul asta intern nici reactia ambasadelor nu ar fi contat.asa mult. Cred ca daca s-ar fi intamplat acum 10 ani, parlamentarii nu ar fi avut nici o problema in a trece super-imunitatea. Deci, dupa esecul loviturii din vara lui 2012 si iminentul esec din decembrie 2013, eu sunt optimist. Cand ma mai uit si pe activitatea DNA din ultima vreme devin si mai optimist 🙂

    Reply
    1. Amalia

      In luna noiembrie, in dosarele instrumentate de catre Directia Nationala Anticoruptie, au ramas definitive 23 de hotarari judecatoresti prin care au fost condamnati 90 de inculpati, informeaza institutia printr-un comunciat remis HotNews.ro. Printre condamnati se numara un fost deputat, un fost ofiter superior SRI, un primar sau comisari de la Garda Financiara sau de Mediu.

      Reply
  6. DanCanada

    Probabil ati auzit de ala cu tradusul pentru surzi la memorialul lui Mandela, era complet pe dinafara. Cea mai faina explicatie au avut-o tot peoplescube: ca am fost martorii unei noi inventii – un nou ‘sign language’. Ala a ‘tradus’ cum a simtit el si spectatorii n-au decit sa inteleaga ce simt/vor ei! 🙂

    „While presiding over the funeral of Comrade President Nelson Mandela, Comrade Party Chairman Barack Barackovich Obama introduced a new form of Sign Language, which will be used to unite all the Peoples of the World into a single communication system equally significant to all.
    The secret to learning the Progressive Sign Language System is in the realization that the viewer brings his own meaning to the gestures, and that each signer uses her own feelings to determine the meaning of her gestures. The truth of what is being sent and what is being received is entirely subjective, thus allowing for greater freedom from possible conflict and misunderstanding. What the other person is communicating or receiving is not as important as how one feels.”

    Reply
      1. DanCanada

        Da, ce pericol, domle! Sa fie un ‘potential dangerous guy’ linga noul Mesia. Si a fost o minareala, firma care l-a angajat nu mai e de gasit.
        Oricum, Orwell s-ar fi pleznit peste frunte: cum de nu s-a gindit la asta cind cu Newspeak si 1984 🙂

        Reply
  7. Bleen

    A fost nevoie de 20 de minute de revoluție ca să mă îmbolnăvesc. O să bolesc acum toată lovitura de stat, pînă îmi trece cu Nurofen sîntem deja în dictatură.

    Reply
  8. Yeba

    A aflat Cristi Preda răspunsul, antisemitismul lui Bolcaș înseamnă calitate umană, nu ce credea el, ca prostul. Chiar mă întreb dacă nu se poate face scandal, măcar de ungurii din afara UDMR, de exemplu, că baremi cu ăia a fost explicit, nealuziv.

    Reply
  9. liviuta

    Ionica Bogdan si Baratki au fost fotbalistii mei preferati in prima adolescenta, cand citeam prin almanahuri si carti de istoria fotbalului despre marea echipa a Rapidului din 1940.

    Reply
  10. liviuta

    Dincolo de porcariile locale romanesti, mari pentru noi, mici pentru omenire, mi se pare ca trebuie sa celebram vestea extraordinara pe care Blogary ne-a adus-o via Mediafax din Australia:

    Dupa ce a fost ales un Parlament conservator si Australia are un Guvern conservator, iata ca a fost posibil ca instantele (de multe ori aflate in avangarda si avanpostul „progresului”, poate si pentru ca de regula nu depind de electorate indeobste mai putin dispuse la schimbari pana nu sunt bine spalate pe creier) sa respinga uniunile gay.
    Felicitari nu doar acestei Curti, ci si guvernului conservator care a actionat si a atacat uniunile gay in instante, fara a adopta tactica resemnarii si a neatingerii „drepturilor castigate” de stanga (vezi slabiciunea conservatorilor si popularilor din UE – MArea Britanie, Franta, Spania etc, cu mici exceptii precum Polonia).
    Scuzati tonul usor propagandistic si lozincard al postarii, dar am doar cateva minute libere si nu mi-a venit in cap o formulare mai buna.

    Reply
  11. Florina Neghină

    Cum îi sancţionează PDL pe ăia de votară cu useliştii acum două zile, le dă cu linia la palmă, îi pune la colţul sălii de şedinţă sau îi bagă în concediu fără plată?

    Reply
  12. Florina Neghină

    La uselişti nu ticăloşia mă înspăimîntă, în primul rînd, ci imbecilitatea. Pe ticălos ştii de unde să-l iei, ştii – dacă ştii – cum să-l demontezi, uneori chiar te poţi înţelege cu el, la nevoie, dar cu prostul niciodată. Şi mai sînt şi harnici!

    Reply
  13. Yeba

    Eu cred că sunt prea puțini rămași în țară care să înțeleagă ce se întâmplă și să atingă masa critică pentru un protest cât de cât vizibil măcar în București. Gradul de înțelegere este primar, de nivelul „cianurile sunt rele pentru sănătate”, „se distruge natura pentru profit”, eventual „de ce să nu avem toți dreptul la credit?” Nici măcar acolo nu mi-e clar cum a funcționat mobilizarea, în afară de snobism.

    Reply
    1. Florina Neghină

      Păi sînt prea puţini şi din cauză de ce-am zis mai jos, uite, apropo de gradul de înţelegere.

      Bine, n-am mai zis şi de comunicare, de refuzul cu care s-a tratat acum nişte ani, cînd mai erau şi finanţe pentru asta, problema unei televiziuni a dreptei. Da’ se ştie, că s-a mai vorbit pe aci. Iar acum se plîng toţi cînd nu-i bagă aproape nimeni în seamă.

      Reply
      1. Canadiana

        Eu cred ca foarte multi nu inteleg conceptul de stat de drept, super-imunitate etc. Pentru a-i implica, limbajul mesajelor ar trebui mult simplificat. In plus, prezenta partidelor pute, fiindca conflictul pare a fi intre si pentru politicieni.

        Reply
        1. Yeba

          Eu am cedat, gata, asta cu gradul de înțelegere, educația maselor și explicarea „unor lucruri” celor strânși sub stindardul croit din chiloții Biancăi Drăgușanu mă leșină.
          Adevărul este că ăștia sunt prea puțini etc. cum zice Florina fiindcă sunt prea mulți ăia care de fapt sunt mulțumiți de cum trăiesc, văitatul e o fiță, să nu pară că n-au aspirații.
          Când n-or mai fi mulțumiți, if ever, văd ei încotro o apucă.

          Reply
          1. Florina Neghină

            Chiar acum cîteva zile, eu şi un amic (Adi Vlăsceanu, îl ştie Mirel) ne-am amintit cum în vara anului trecut, în drum spre PV fiind, într-un taxi al cărui şofer îl înjura crunt pe Băsescu, l-am pus măcar pe gînduri pe individ. Recita fără să respire aproape tot repertoriul Antenei 3. N-aveam eu loc să zic ceva 🙂 – asta însemnînd că mitralia, nu vorbea. Am aşteptat să ia o gură de aer şi i-am zis calm să se dea jos din maşină că mai departe ne descurcăm noi. N-a-nţeles din prima, am repetat. Dă-te matale jos, că nouă nu ne place nici cum ai condus, nici cum ai vorbit. Nu ne interesează că maşina e a firmei, nu ne interesează nimic, nu ne placi, jos, ţi-am luat maşina. E, e bine aşa? Nu mai ştia ce să zică. L-am lămurit. Nu ţi-o fi plăcînd Băsescu, dar ce fac ăştia acum e ca şi cum noi ţi-am lua acum maşina, ne-am aşeza la volan şi am pleca unde vrem noi. A mai apucat să-ntrebe: chiar aşa e? I-am zis că da, am plătit şi-am coborît.

            Reply
      2. liviuta

        Slava Domnului, impactul televiziunilor va fi din ce in ce mai redus; in lupta electorala din 2019, la viitoarele alegeri prezidentiale, internetul deja va conta mai mult decat televiziunea (si chiar si in 2016 impactul TV in orientarea opinilor electoratului se va diminua in raport cu Internetul).
        Macar pe net sa isi asigure dreapta (ma refer la aia cat de cat autentica, nu cea de partid) o prezenta serioasa si semnificativa, in perspectiva vremurilor ca au sa vina cat de curand; cred ca trebuie cu totii (cei interesati, ma refer) sa avem grija de Blogary, ILD etc si de asigurarea unei vizibilitati a mesajelor conservatoare (ma rog, sau cele liberale in intelesul clasic al termenului).
        Ce-i drept, din pacate pana atunci, televiziunile isi vor continua si, poate, in multe cazuri, desavarsi, opera de deformare, dezinformare si intoxicare a publicului cu amestecul asta toxic de ideologie a hedonismului si gratuitatii („vreau sa ma simt bine, mi se cuvine, nu trebuie sa fac nimic pentru asta”).

        Reply
  14. Bleen

    Sebastian Lazaroiu

    Ion Cristoiu: „Ca și Postelnicu, Crin Antonescu recunoaște public c-a fost un dobitoc!”

    A mai dat citate cu Ponta imbecil. De ce ne-am mira de Palada?

    Reply
  15. Glook Glook

    Sa ne imaginam un scenariu: Crin da inapoi, PSD continua ofensiva din ultimele zile. Rezultatul: Crin isi spala imaginea in afara si in interior pe segmentul de oameni semi-informati si sustinatori ai statului de drept iar PNL devine frcventabil pe acelasi segment. PSD insa pierde teren, se compromite pe acelasi segment. Rezultatele guvernarii se deconteaza tot la PSD ptr ca Ponta e seful guvernului. PNL devine mult mai puternic in raport cu PSD si il canibalizeaza. Rezultatul ptr. mine e ca PSD isi poate permite tot mai putin un prezidentiabil altul decat Crin. Caz in care Crin devine presedinte si nimic nu-l impiedica sa gratieze anumite persoane (gen Voiculescu). Mai ramane de stiut cand devine presedinte: la timp sau mai devreme? Decembrie 2015 s-ar pute sa fie prea tarziu. Plus ca PSD pierde teren in fata PNL si i-ar prinde bine lui Ponta un sacrificat sa-l dea multimii furioase sa-si descarce oful. Cred ca e greu de evitat o suspendare/demitere a presedintelui.

    Cat de plauzibil o fi scenariul?

    Plus ca in invalmaseala nici nu se mai oftica lumea pe noua numire la CCR, trece aproape neobservata in comparatie cu alte probleme. Probleme Rosia Montana gen (asta fu o gluma acra, cam ca mine in ultimele zile).

    Reply
      1. Glook Glook

        PSD-istii penali au de ales intre a forta legea gratierii fara ajutorul PNL si a pica la vot (cu votul PNL contra) sau a negocia individual gratiere contra sustinere pentru Crin. Nu cred ca se pune problema in termeni de incredere ci de dependenta.

        Reply
        1. Bleen

          Și mai e ceva: în absolut toate sondajele, publice sau confidențiale, Ponta bate tot en fanfare, Antonescu nu are nicio șansă în fața lui, iar de MRU; Predoiu, Boc și Udrea nu poate fi vorba.

          Alea cu ”PSD n-are șanse să cîștige prezidențialele” ale lui Băsescu sînt fitile geniale gîndite de genialul Lăzăroiu.

          Reply
      2. Glook Glook

        Opt parlamentari au dezertat de la PPDD la grupul PSD. In acest moment, partidul lui Ponta are majoritate parlamentara fara liberali si PDL

        Reply
  16. Bleen

    Fronius Luminita Basista
    CE ZICETI DE ASTA ?????? URMARITI PINA LA CAPAT

    In 6 decembrie 2013 s-a realizat o filmare foarte clara a unui OZN in
    localitatea Baden – Wurttemberg, Germania. Se pot observa si doua fiinte
    in jurul OZN-ului care, dupa ce probabil sesizeaza ca sunt filmate urca
    in nava si pleaca….va invit sa urmariti imaginile

    Reply
  17. Bleen

    Am înțeles că PMP-ul va face în continuare mitinguri, de data asta autorizate, asumate, cu însemne de partid etc.
    Eu nu servesc.

    În altă ordine de idei, la Martorii lui Macovei s-a aprins fitilul grav.
    Ghinea

    Si mai e ceva: fara MM si fara ce a facut ea in justitie, mandatele lui Traian Basescu ar fi cam zero.

    Fara DNA, fara ANI, fara noul CSM, fara MCV, fara intrarea in UE in 2007 facuta posibila de reformele in justitie, Presedintia Basescu ar fi o banalitate.

    in rest? ce va scrie in manuale peste 50 de ani despre 2004 – 2014?

    TB ii datoreaza locul in istorie Monicai Macovei, nu invers.

    Am zis!

    Reply
    1. adina

      Tocmai pentru ca a pus niste standarde atat de inalte, ea trebuia sa fie prima care le respecta. De fapt standardele sunt inalte doar pentru politicienii romani, pentru restul oamenilor sunt perfect normale. E ca si cum ar fi fost erou de razboi, decorata cu nenumarate medalii. Iar dupa razboi se apuca sa impuste la intamplare oameni pe strada. Si se asteapta sa fie exonerata doar pentru ca la un moment dat si-a indeplinit indatoririle functiei cum trebuia si a facut ce trebuia facut pentru justitia din Romania.

      Reply
    2. Amalia

      In opinia mea asta („nu servesc ca-i organizat de X”) e o abordare gresita. Daca un talhar vrea sa-mi dea in cap, nu ma mai uit ca ala de alaturi care striga la el sau il trage de mana ca sa devieze lovitura e alb, negru, socialist, n-are basca sau pute.

      Reply
          1. Bleen

            Un miting electoral, cu semnificație electorală, nu ajută deloc statul de drept.

            S-a văzut ieri (deși ieri nu aveau însemne electorale). Au venit 200 de oameni, din care 180 trimiși de la partid, s-au pozat Funeriu șI Baconschi, au dat declarații la presă, și cam asta a fost tot. Cei 20 care nu erau de la partid au stat separat de cei de la partid, după care au plecat. Cei de la partid au dispărut disciplinat în 30 de secunde, că trebuia să facă un miting spontan de susținere a lui Băsescu la B1.

            Asta a fost tot. Toate televiziunile au prezentat mitingul ca pe o acțiune a PMP. Adică se bat între ei politicienii pentru voturi.

            De ce un miting al cărui scop e susținerea unui partid ar fi de vreun ajutor statului de drept?

            Reply
            1. Florina Neghină

              Păi după lovitura de stat cum a fost? Noi l-am susţinut pe Băsescu, care acum e rău, uite ce face – sigur, în condiţiile în care chiar nu avea ce face, numirea procurorilor, de exemplu – în loc de noi am susţinut statul de drept şi implicit preşedintele ales, oricine ar fi fost el.

          2. Bleen

            ”Multumim sutelor de persoane care au indurat frigul patrunzator din aceasta seara si au participat la actiunea de protest initiata de Miscarea Populara in Piata Victoriei!

            Speram ca acesta sa fie doar inceputul si cred ca astazi am dovedit ca nu suntem doar un fenomen pe Facebook, ci existam in carne si oase, si putem fi acea Miscare de care Romania are nevoie!

            Intra si tu in Miscare!”

            Reply
        1. Florina Neghină

          Părerea mea e că tu ai cam jumătate aci dreptate, ca să zic aşa. Pe de o parte – partea în care sînt de acord cu tine – e că nu vrei să te implici într-o acţiune de promovare a PMP. Unde, între noi fie vorba, în afară de 2-3, hai, 4, maximum 5 oameni, Dumnezeu cu mila, în rest sila. Pe de cealaltă jumătate, însă, cine, în 24 de ani, a fost preocupat ca oamenii să nu mai fie tîmpiţi – cum zici tu? Cine le-a spus ce-s alea principii, cum se aplică ele, ce e în interesu’ lor şi ce nu, cum să aleagă, să respecte şi nu să iubească oamenii politici, nici pe departe să-i idolatrizeze, cum se cam întîmplă acum? Nimeni. Cine, în afară de comuniştii care-au fost şi mai sînt încă, s-a ocupat de resursa umană – selectare, pregătire, promovare? Nimeni. Are dreapta bazin de recrutare din care să apară cu adevăraţi politiceni? Ori măcar cu ceva speranţe? Categoric nu. Şi atunci nu numai că în situaţii de criză majoră se încropeşte de pe unde se nimereşte, dar de asta, printre altele, s-a şi ajuns la crize majore.

          Reply
        2. Florina Neghină

          Uite, şi de aia la noi e „I love you, Băse!” în loc de „Respect, Băse!”. Sau dragostea de Macovei. Sau cine o mai fi. Şi de aici clivajul, pentru că, în afară de sau în funcţie de interese personale, contează în primul rînd omul şi nu principiul. Omul providenţial, conjunctural providenţial, la noi, trece în faţa principiului. Băse, acum, e la ani lumină distanţă faţă de nemernicii ăştia, dar cît şi cum o va mai putea duce în politică? Şi cine vine în urma lui? Că pînă la urmă, asta e tot ce contează, continuitatea principiului, omul – oricare ar fi el, ăla providenţialu’ de care zic – azi e, mîine poate să nu mai fie. A fost cît pe ce să nu mai fie încă din vara lui 2012. Şi nu fizic, ci capabil să mai facă ceva şi capabil să lase urmaşi în politică.

          Reply
          1. Florina Neghină

            Pe scurt, la noi e întîi inima şi apoi capul. Ceea e e fundamental greşit. Sigur, emoţionalul este extrem de important, dar trebuie să prevaleze capul. E, în politica la meserie şi aici e şpilul, acordul fin între cap şi emoţional.

            Iar asta cu inima pe mine, una, mă sperie de-a dreptul. Pentru că nu pot uita „Mulţumim din inimă partidului”. Chiar şi de-ar fi numai asta şi tot dreapta ar trebui să mizeze întîi pe cap şi abia apoi pe inimă.

            Reply
    1. Yeba

      Nu exagera, decontextualizezi. Era evident că-i e clar că nu e om, de Boc a zis că e cinstit și puternic și o soluție comparativ cu MRU și Predoiu, pe candidatul dreptei nu-l vedem încă. PMP va sprijini, poate, un candidat onorabil de dreapta, el, PMP însuși e pt 2016.

      Reply
    1. Nea

      Aş fi vrut să-i văd pe oamenii mişto şi zuruitori de acum vreo 2 luni ieri, la Antipa. Dar, în condiţiile actuale, a-i clasifica în înregimentaţi sau nu e la fel de relevant ca a-i număra pe şateni, blonzi sau bruneţi. De asta suntem prea puţini, că ne clasificăm prea mult.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *