A leșinat un partid aicea!

USL și-a îndeplinit toate obiectivele și a depășit așteptările. PDL nu și-a atins absolut niciun obiectiv din cele stabilite și rămîne doar cu victoria simbolică de la Cluj.

Ponta și Antonescu sînt învingători. Au dat teritoriului ceea ce și-a dorit. Structurile teritoriale  ale celor două mari partide, PSD și PNL, au devenit mult mai puternice și din acest moment rețelele politice ale USL stăpînesc România. USL a dovedit că este o alianță de peste 50% în condițiile votului proporțional și că are potențial de partid unic în condițiile votului uninominal majoritar. Oficial, pe cifre, PDL a devenit al treilea partid pe scena politică, după PSD și PNL, n-a reușit să ia mai mult de jumătate din scorul USL și n-a reușit să-și atingă ținta de 25% la votul politic și reconfirmarea celor 869 de primari și 14 președinți de consilii județene. La fief-uri politice, PDL reușește să devină al patrulea partid ca forță, după PSD, PNL și UDMR. O avea PDL în jur de 20% la votul politic dar e pe locul 3 în aproape toate județele, ceea ce, în condițiile votului uninominal majoritar, înseamnă cam 7-10% din mandatele parlamentare.

Față de 2008, USL a cîștigat 13 președinții de consiliu județean, PDL a pierdut 12. USL a cîștigat cîteva orașe sau sectoare mari: sectoarele 3 și 6, Timișoara, Craiova, Ploiești, Botoșani, Slatina, Rîmnicu Vîlcea. PDL a pierdut cîteva orașe sau sectoare mari: sectoarele 3 și 6, Craiova, Ploiești, Botoșani, Slatina, Rîmnicu Vîlcea. USL a luat 85% din președințiile de consiliu județean, PDL  a luat 5% (votul pentru președinții de consiliu județean poate fi considerat un uninominal majoritar cu 41 de colegii – dacă am fi americani și județele ar fi state, atunci în Senat USL ar avea 85% dintre mandate iar PDL 5%). USL a luat în jur de 50% la votul politic, înainte de redistribuire, asta însemnînd 52-54% după redistribuire. PDL a luat mai puțin de jumătate din scorul USL-ului (în jur de 21-22%).

În acest moment, PDL a rămas doar cu două județe mici: Alba și Arad, acolo unde are atît președinția Consiliului Județean, cît și primăria capitalei de județ.

Președinți de Consiliu Județean:

USL – 35 (Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dîmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vîlcea, Vrancea)

UDMR – 3 (Covasna, Harghita, Satu Mare)

PDL – 3 (Arad, Mehedinți)

UNPR – 1 (Neamț)

Primării reședință de județ și sectoare:

USL  – 32 (București, Sectorul 1, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6, Pitești, Bacău, Oradea, Bistrița, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Reșița, Constanța, Tîrgoviște, Craiova, Galați, Tîrgu Jiu, Deva, Slobozia, Iași, Baia Mare, Slatina, Ploiești, Satu Mare, Zalău, Alexandria, Timișoara, Vaslui, Rîmnicu Vîlcea, Focșani)

PDL – 9 (Alba Iulia, Arad, Brașov, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Tîrgu Mureș, Piatra Neamț, Suceava, Tulcea)

UDMR –  2 (Sfîntu Gheorghe, Miercurea Ciuc)

FDGR – 1 (Klaus Johannis)

Independenți: 1 (Giurgiu)

Primării din orașele și sectoarele de peste 100 000 locuitori: 

USL – 19 (București, Sector 3, Sector 6, Timișoara, Sector 4, Sector 5, Iași, Sector 1, Constanța, Craiova, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Pitești, Bacău, Baia Mare, Buzău, Botoșani)

PDL – 4 (Cluj Napoca, Brașov, Arad, Tîrgu Mureș)

UNPR – 1 (Sector 2)

FDGR – 1 (Sibiu)

Concluzia? Dincolo de jocul de-a interpretatul cifrelor, PDL  a suferit o înfrîngere dezastruoasă și fără o reformă profundă riscă nu numai să devină un partid de buzunar ci să și fie eliminat de pe partea dreaptă a scenei politice de PNL sau de altă construcție politică.

De reținut că USL va avea acești președinți de consilii județene și primari și la alegerile parlamentare din toamnă și la cele prezidențiale din 2014.

BREAKING NEWS: Blaga vrea să preia partidul, rezultatul electoral e bun, putea fi și mai bun dacă nu erau Boc, Băsescu și măsurile de austeritate, se dă milităria jos din pod, afară cu moftangii și fîțele, se termină cu prostia asta cu dreapta și cu conflictele politice, cu dezbinarea asta absurdă între PDL și USL. Ce, nu se poate trăi în pace?

Facebook Comments

173 Comments A leșinat un partid aicea!

  1. Never G

    Nu reusesc sa descopar cum pot avea acces la toate comentariile. Dati-mi, va rog o mana de ajutor!

    Reply
        1. cristihan

           @Never G Du-te pe Home si intra din nou in articol. La sfarsit ar trebui sa vezi butonul cu 50 more. Mai dispare din cand in cand, dar apare din nou la refresh…

          Reply
        2. cristihan

           @Never G Vorbeam si serios mai sus, incearca si alt browser. Si sper ca nu esti pe mobil, ca acolo chiar nu merge 🙂

          Reply
        3. Never G

           @cristihan
           Am respectat tot ce ai spus. home, refresh. In plus am restartat calculatorul si tot nu apare butonul.
          Nu ma pricep. Acum sunt pe google. Incerc cu yahoo?

          Reply
        4. Never G

           @cristihan
          Am crezut ca e vorba de un motor de cautare. Imi pare rau!  Nu reusesc. Renunt. Multumesc!

          Reply
  2. Bleen

    ”Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Iniţiativa de Centru-Dreapta, la care lucrează împreună cu fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, va fi lansată în câteva zile şi va viza construcţia unui proiect de tipul CDR din anii ’90.”
     
    Senzațional! Extraordinară comunicare! Hai să vorbim de CDR după dezastrul electoral. Mai bine de atît nu se putea.
     

    Reply
    1. rezon

       @Bleen Asta e un exemplu de confuzie a rolurilor. Politicianul nu e analist decat la el in bucatarie. In public, politicianul transmite mesaje si cand tace.

      Reply
    2. Amelia New

       @Bleen De ce te miri? Vrea si el un loc mai in fata si in acest scop da si cu oistea-n gard.

      Reply
    3. Nemo

       @Bleen
       daca Blaga nu lasa PDL-ul din dinti, cam ce anume poate sa faca MRU?! decat sa construiasca o „platforma”.
      apropo, si Paleologu a obtinut un scor bun.

      Reply
  3. Nea

    Băi, a câştigat stânga la locale, dar asta nu înseamnă să-mi naţionalizaţi avutul. Aveam şi eu vreo 200 de pts – ce-or fi alea? – adunate cu trudă, în ani. Paf, vine statul în stat Blogary şi le bagă în puşculiţa livefyre, firea-ţi ai Crinului!

    Reply
    1. Amelia New

       @Nea Am observat si eu ca nu-mi mai vad propriile pts. insa pe ale altora le vad. De ex. la tine vad acum 425. 

      Reply
      1. Nea

         @Amelia New Eu văd zero. Cât fac 425 în euro? Că vreau să-i schimb şi să-i bag în tocul cizmei, la caz că fugim în munţi.

        Reply
        1. Amelia New

           @Nea Da un refresh si o sa le vezi; numa’ dictatoru stie cursu de schimb (e secret de blog dictatorial).

          Reply
  4. cristihan

    Ma gandeam sa construim un site, ceva de genul „USLista”, in care sa trecem in fiecare zi faptele de arme ale astora… Avem materiale zilnic, garantat! E pacat sa se piarda bunatate de guano…

    Reply
  5. cristihan

    Hai ca ne sare in ajutor ilici: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12501035-ion-iliescu-spera-pdl-nu-repeta-soarta-pnt-forta-opozitie-este-necesara-democratie.htm
    Bine, el e evil dar nu e si prost, isi da seama ca idiotul de crin daca o mai tine mult cu „distrugeti PDL-ul!” le poate destupa mintile unora cu neuronul mai lent dar inca viu. Asa, daca avem grija cum trebuie de opozitie, sa creasca mica, putem trai cu totii linistiti…

    Reply
    1. Florina

       @cristihan 
      Nu, el nu-l vrea – nu l-a vrut niciodată cu adevărat, e doar conjunctural bun – pe Crin nici măcar în opoziţia pe care ăsta pretinde că ar face-o PSD-ului după dispariţia PDL. E mai bun unul „stabil”. 

      Reply
    2. Nea

       @cristihan Ilici ştie cel mai bine cum să plantezi pe ogorul politic un Radu Câmpeanu mic, dar cu rădăcini adânci în securitate, care dă rod hăăt, şi peste 22 de ani, o preafrumoasă floare de crin.

      Reply
      1. cristihan

         @Nea Da’ oare Base, care i-a citit cel mai bine pe toti, nu si-o fi plantat si el ceva, pe ici, pe colo? 🙂

        Reply
  6. Bleen

    MRU e pe termen lung. N-o să scăpăm ușor de el. O să vorbim de el pe partea politică, o să ne certăm, o să-l lăudăm, o să-l băgăm și să-l scoatem și peste 20 de ani. Din momentul în care se lansează ICCD, PDL devine secundar.

    Reply
    1. bilbofil

       @Bleen USL a ridicat așteptările electoratului la un nivel nerealist, mai rău ca în 1990. Ce se va întîmpla atunci, peste un an, maxim doi? Explozie? „O tiranie ca-n Rusia?”? MRU un al treilea Cuza al României? Sau Domnul Dan (Nicușor? Diaconescu?) salvatorul neamului?
      Aici este problema pentru MRU-ICCD: cum să evite toate aceste scenarii (sau nu?).

      Reply
  7. bogdaniulian

    si daca?
    – boc ii da afara pe b.v.b.u. sau pleaca el, neaparat cu monica dar fara dom’ profesor liberal moderat si alte momai, se intalneste cu ungureanu si cu stoica si fac partidul ala veritabil de dreapta;
    – usl modifica constitutia, face republica parlamentara, presedintele devine decor. il suspenda pe basescu, crin isi face damblaua si devine presedinte – somnoros;
    – basescu, eliberat de cotroceni si de perspectiva unui presedinte jucator, se duce spre partidul lui boc si mru;
    – blaga si ai lui isi vad visul cu ochii si se reconciliaza cu prietenii socialisti;
     
    dupa basescu nu mai are sens semi-prezidentialismul, nu mai exista politician care sa poata umple locul asta.
    se pierde un ciclu electoral oricum compromis (2012-2016) dar se pot castiga urmatoarele alegeri. si atunci o sa pot vota si eu, in sfarsit, un partid de dreapta, nu unul mai la dreapta de psd sau pnl.

    Reply
  8. Bleen

    Obiectivele PDL la alegerile locale vizeaza un scor electoral de 25% si reconfirmarea celor 869 de primari si 14 presedinti de consilii judetene ai partidului, a declarat joi presedintele Senatului, Vasile Blaga, la B1 TV.
     
    Mandate de primari, pînă acum:
     
    USL+PSD+PNL+PC=1903
    PDL+aliații=732
     
    Președinți de consilii județene:
     
    USL=35
    PDL=2
     
    Procente PDL +UNPR+PNȚcd+PER=23.5%
     
     

    Reply
  9. Amelia New

    Se pare ca Blaga si-a marcat teritoriul; cica ar fi declarat:
    “Am vazut ca dl MRU vrea sa-si construiasca un partid. Eu ii doresc f. mult succes , e nevoie de un partid pe dreapta si daca se va intalni cu PDL in viitor, va fi foarte bine”.
    Adica ori secanta ori parelela tot un drac!
    Ar fi fost elegant din partea lui Cristian Preda sa-l lase totusi pe MRU sa anunte echipa (el a tinut sa-si aroge o anume intaietate).  

    Reply
    1. Amelia New

      Daca e sa psihanalizez, as zice ca a si pozitionat PDL pe stanga („e nevoie de un partid pe dreapta” ). 

      Reply
      1. bogdaniulian

         @Amelia New pai si nu acolo a fost mereu? mai putin cand ii strangea base de una-alta, pdl a fost partid de stanga.

        Reply
        1. Amelia New

           @bogdaniulian Asta cam asa e, insa de cand au intrat in PPE s-au tot clamat de/pe dreapta (e drept, ca nu mi-l amintesc pe Blaga facand declaratii explicite in acest sens). 

          Reply
      2. Bleen

         @Amelia New Am primit aseară niște vești pe partea asta. Blaga vrea să preia partidul, rezultatul electoral e bun, putea fi și mai bun dacă nu erau Boc, Băsescu și măsurile de austeritate, se dă milităria jos din pod, afară cu moftangii și fîțele, se termină cu prostia asta cu dreapta și cu conflictele politice, cu dezbinarea asta absurdă între PDL și USL. Ce, nu se poate trăi în pace?

        Reply
        1. Amelia New

           @Bleen Atunci e clar ca MRU trebuie sa lucreze exclusiv la baza PDL (organizatii locale sau judetene)

          Reply
        2. Bleen

           @Amelia New Pe acolo nervozitatea e mare. Oamenii sînt turbați că au pierdut funcții. Principalul vinovat? Boc, cu măsurile lui de austeritate. Salvarea? Blaga.

          Reply
        3. Amelia New

           @Bleen Atunci sa lucreze „om la om”; or fi si oameni ca lumea, buni organizatori la nivel local. 

          Reply
        4. rezon

           @Bleen  @Amelia New Daca asa stau lucrurile, trebuie actionat rapid. Fie Blaga, Udrea, Oltean & Co sunt pusi pe faras si Boc + reformistii preiau PDL, fie Boc + reformistii pleaca si construiesc un bloc politic de dreapta, cat mai e timp

          Reply
        5. bilbofil

           @Bleen  @Amelia New Motivul pentru care Băsescu a virat dreapta în 2000 a fost că pe stînga era prea mare îmbulzeala. Dacă vor să fie băgători de seamă într-un PSD care a depășit singur, fără USL, masa critică, să meargă alături de Blaga.

          Reply
        6. Never G

           @bilbofil
           Sincer, daca Basescu a virat dreapta este ca si-a schimbat convingerile. A spus-o chiar el intr-un interviu. 

          Reply
        7. Bleen

           @Never G  @bilbofil Băsescu n-a fost niciodată de stînga. Era cu ei că era băgăcios, capabil și făcea parte din structurile administrative. Era acolo cînd s-a născut FSN și avea funcții. Ideologic, structural, stilistic, prin experiență, e de dreapta, nu de stînga.

          Reply
        8. bilbofil

           @Bleen  @Never G În politică contează imaginea, nu ce ai în suflet. În 1996-2000 era vîrful de lance al PD. Băsescu pînă la audiențele maraton de la primărie era radical contra retrocedărilor. 
          Acum, mie mi-e greu să deosebesc stînga de dreapta, poate este și o problemă de semantică.

          Reply
        9. bilbofil

           @Never G Una nu o exclude pe cealaltă. Nu vreau să îl psihanalizez pe Băsescu, dar organizațiile locale ale PDL ar avea de cîștigat pe termen mediu dacă și-ar schimba și ele convingerile.

          Reply
        10. Never G

           @bilbofil
           Probabil ca sunt cu gandiri de tot felul. Conteaza liderul cel mai mult. El da linia.

          Reply
        11. bilbofil

           @Never G Era o referire strictă la faptul că organizațiile locale PDL nu pot face concurență USL/PSD pe culoarul de stînga, pentru că este deja excesiv de aglomerat. Dacă vor să aibă vreo șansă peste patru ani, trebuie să se plaseze pe dreapta, dacă nu din convingere, măcar din interes.

          Reply
        12. Never G

           @bilbofil
           Cred ca asta s-a intamplat pana acum. Adica unii s-au declarat de dreapta si au virat stanga, cand l-i sa ivit ocazia avantajelor, direct in bratele USL-ului. Mai or fi unii care nu stiu ce-i cu dreapta dar n-au plecat si altii care chiar stiu.
          Numai asa imi explic eu de ce legislatia promovata de guvernul Boc n-a avut canale de legatura suficiente catre populatie, ca sa fie inteleasa.
          Erau utile pe vremuri „lectiile de partid” unde erau lamuriti membrii PCR cum sa duca mai departe politica partidului.
          Acum, cred ca se impune curatarea PDL-ului de falsii „de dreapta”. Daca nu chiar imediat. macar dupa parlamentare. Nu mai sunt la guvernare ca sa aiba nevoie de o armata de oameni. Au nevoie doar de un numar suficient de mare, incat glasul lor sa fie auzit si inteles.

          Reply
        13. bilbofil

           @Never G Cu riscul de a fluiera în biserică, chiar și Udrea ar putea fi utilă și benefică la locul potrivit. Este energică, poate încuraja valorile etc. În fond multe din lucrurile bune Băsescu le-a făcut la nivel central cu Udrea, Sulfina Barbu, Blaga și, la primărie, cu Videanu.
          E o problemă de motivație. Nu știi? te învățăm, nu poți? te ajutăm, nu vrei? te epurăm.

          Reply
        14. Never G

           @bilbofil „Problema de motivatie” e a USL-ului cu patent. Deja au declarat-o public de ceva timp.

          Reply
    1. StefanTrifan

       @SimonaM Dragă USL, te rog io, nu da. PDL va veghea ca nu cumva să vă deranjeze cineva.

      Reply
  10. Bleen

    La București, după centralizarea a 626 secții din 1223:
     
    Oprescu: 55.71%
    Prigoană: 16.49%
    Mocanu: 9.12%
    Nicușor: 8.77%
    Becali: 2.99%
    Nea Puiu: 2.08%

    Reply
  11. poweraxxel

    Vazut de astazi, pentru unii pe care ura nu i-a orbit atat de tare incat lozinca “oricine este mai bun decat PDL” sa devina biblica viitorul arata sumbru. Cu un USL aflat la 60 % in administratia locala si mari sanse de acelasi procent la parlamentare, existenta unei “opozitii” este egala cu 0. Acest lucru, pus langa presa aservita inca de pe vremea cand USL era in opozitie, pus langa anihilarea deja de ceva vreme a organizatiilor neguvernamentale, demonizarea celor cativa analisti sau poli de opinie care mai critica USL defineste deja tabloul “democratiei” ce urmeaza sa o traim. Cu alte cuvinte, vom avea un nou guvern “Nastase”, versiunea 2.0, de data aceasta cu o aroganta temperata de coafarea oferita de presa aservita. Observ deja cum jurnalisti de notorietate in ceea ce priveste partizanatul fata de USL se intreaba astazi daca ceea ce au facut ieri este bine. Si daca nu risca sa aduca pe capul Romaniei un rau mai mare decat era PDL-ul. Filozofia potrivit careia este important sa scapam de raul de astazi si vedem noi ce facem de maine s-a dovedit intotdeauna, de-a lungul istoriei Romaniei, ca n-a facut decat loc unui rau mai mare. Ca a fost folosita intotdeauna de niste hiene ce au urmat unor caini amarati.
    Am mai zis-o si o voi mai zice, in locul PDL-istilor m-as retrage total din parlament si din orice structura administrativa. Prezenta lor in aceste locuri nu va face decat sa ofere posibilitatea unei hunte politicianiste rezultate din USL de a isi legitima dictatura si a o ascunde sub mantaua unei democratii cu o opozitie mimata si presa aservita mai ceva ca pe vremea lui Nastase.
    Tinand cont de afirmatia lui Antonescu conform careia isi doreste in continuare eliminarea PDL de pe scena politica, conform careia PDL nu poate reprezenta opozitie, conform careia USL este o “uniune nationala” care in concluzie nu are nevoie de opozitie ma intreb oare cat mai putem sa ne exprimam opinia liber? Cat mai dureaza pana cand unii critici ai sai, ai lui Ponta si ai USL-ului vor fi aruncati in aceeasi oala cu stigmatizatul PDL. Cat mai dureaza pana cand le va fi interzis dreptul la opinie si opozitie? Cat de departe sunt vremurile in care Antonescu si USL ne va indica cine merita sa fie opozitie si cine nu? Poate ca Antonescu nu a inteles bazele democratiei. Doar poporul decide cine merita atat puterea cat si opozitia. Nu el, nu USL-ul, nu Antena 3 sau restul trustului Intact, nici macar Corina Dragotescu care i-a sugerat elegant aberatia in care se scufunda. Puterea, odata oferita de popor priveste numai decizile care au legatura cu administrarea tarii, nu cu dreptul de a iti alege tu, membru al puterii, opozitia dorita. Sistemul pe care il gandeste Antonescu este din cu totul alt fel de oranduiala. Care n-are nici o legatura cu democratia …
    Domnul Antonescu nici n-a ajuns bine la guvernare si deja da sfaturi cine merita si cine nu sa fie in opozitia dansului. Mai bine i-ar da sfaturi colegului sau Ponta pentru postul de ministru al educatiei, mai bine i-ar sfatui pe jurnalistii trustului care il ridica in slavi sa revina la filozofia de a critica puterea cu care se tot laudau cand USL era in opozitie si pe care au uitat-o astazi,  mai bine i-ar sfatui pe baronii USL sa isi indrepte comportamentul pentru care ii porcaia si ii porcaie inca pe PDL-isti, mai bine ar veghea ca guvernul sa faca si sa se comperte precum USL promitea cat era in opozitie si vad ca uita astazi pe zi ce trece.
    Pana la urma, Romania va arata in “era” USL precum Rusia. Nationalism, servilism, “democratie”, permutari si combinatii (Ponta cu Antonescu, Antonescu cu Ponta), etc.

    Reply
    1. bilbofil

       @poweraxxel 1. Sîntem mai aproape de un guvern Văcăroiu decăt de unul Năstase. Dovadă rolul de înțelept al lui florin Georgescu.
       
      2. Avem nevoie de război total, nu de fugă în munți.

      Reply
      1. poweraxxel

         @bilbofil 1. „viitorul” incepe din noiembrie. Mai vorbim daca va mai exista Florin Georgescu …
        2. pe vremuri, razboiul total s-a purtat in munti. Apoi, retragerea din parlament nu inseamna retragere din lupta, ci revenirea la popor. Numai asa PDL-ul isi poate indrepta calea gresita pe care a apucat. Suportand intalnirea cu poporul, fata in fata. In plus, suplinirea rolului organizatiilor neguvernamentale care au disparut poate aduce mult mai multa putere decat o prezenta lesinata intr-un loc in care nu mai conteaza ….

        Reply
        1. bilbofil

           @poweraxxel Parlamentul este o tribună de la care PDL poate să își exprime punctul de vedre și poate interpela guvernul. Poate depune moțiuni simple (atunci cînd este nevoie). Problema PDL nu este prezența în Parlament ci atitudinea pe care o are acolo. O interpelare pe zi și o moțiune la fiecare gafă (din punct de vedere electoral) a USL ar însemna o excelentă întoarcere a PDL la popor.

          Reply
        2. poweraxxel

           @bilbofil cat mai conteaza o interpelare sau o motiune intr-un organism pe care populatia nu mai da 2 lei si pe care oricum USL-ul o sa il conduca cu mana de fier? Pentru populatie va conta mai mult sa fii in strada cu ei decat sa fii a cincea roata la caruta in parlament. Pana si mesajul dat ambasadelor si reprezentantilor UE ar fi astfel mult mai important.Mai mult, PDL ar scapa si de oportunistii care nu s-ar dezlipi de scaun pentru binele partidului.
           

          Reply
        3. bilbofil

           @poweraxxel Cu scuzele de rigoare, dar poți să fii și în stradă și în parlament. Nici în stradă, nici în parlament nu e nevoie de tine 16 ore pe zi. 
          Un mesaj poate fi transmis ambasadelor și populației atunci cînd se produce o încălcare gravă și fățișă a ordinii constituționale. Altminteri riști să nu te mai ia nimeni în serios nici cînd situația e cu adevărat gravă.
          Iar pe oportuniștii din parlament e mai bine să îi acoperi sonor decît să îi lași să strige alături de USL.

          Reply
        4. poweraxxel

           @bilbofil probabil ca prezenta in parlament conteaza, insa dupa parerea mea nu. Ce ai de spus acolo poate fi auzit doar daca trusturile de presa accepta sa faca public. altfel vorbesti ca prostul acolo ca nu te aude nimeni … Si cum vedem cu totii cum sta treaba cu presa … Astfel, daca tot nu iti foloseste la nimic prezenta in parlament astfel, mai bine renunti la ea folosindu-te de asta. In privinta oportunistilor acesti nu trebuiesc tolerati indiferent cat de mult ajuta sau nu pe moment. Altfel se continua aceeasi politica murdara ce s-a practicat si pana acum, cu toate consecintele ce decurg din asta (lipsa de credibilitate a mesajelor, compararea cu celelalte partide de care populatia ar vrea sa scape, etc).

          Reply
        5. bilbofil

           @poweraxxel Poate că nu înțeleg eu. Cum vezi comunicarea cu alegătorii în stradă?
          (Pe de altă parte, chiar dacă la momentul respectiv moțiunile simple etc. nu sînt transmise, ești mai credibil cînd ieși în stradă cu Monitorul Oficial partea a doua sub braț și arăți cum te-ai luptat să îndrepți prostiile/crimele USL.)

          Reply
        6. poweraxxel

           @bilbofil  pai sa o luam in ordine …
          Astazi probabil ca parlamentul va sustine o declaratie (nu o hotarare care poate fi atacata la CC). Cat crezi ca va conta prezenta PDL in parlament?
          Comunicare incepe de la plimbarea prin piata si incasarea „scatoalcelor”, de la cel mai mic pana la cel mai mare PDL-ist. Astfel, atat conducerea cat si opincarii poat intelege unde au gresit si de ce, cum trebuiau sa procedeze astfel ca toti dobitocii astia de votanti sa inteleaga pe ce planeta traiesc, ce nevoi are prostimea ca sa nu mai dezvolte proiecte aberante precum au avut pana acum, ce oameni au priza la public si trebuiesc promovati in locul altora pe care nu ii sustinea nimic decat proptelele cu interes in sifonat banii, etc …
          Sunt de acord cu tine intr-o privinta: radicaismul. Il aplici ca la carte, nu pastrezi pozitii ineficiente si inutilizabile.

          Reply
        7. poweraxxel

           @bilbofil ca sa zic asa, nici Dumitrescu nici Mang nu au fost inlocuiti datorita prestatiei din parlament … PDL ar trebui sa ia aminte care sunt armele cu care poate lupta nu sa isi faca false sperante cu ceva ce nu ii va folosi …

          Reply
        8. StefanTrifan

           @poweraxxel  Prezenţa în parlament este singura (sau maxima) modalitate de exprimare a opoziţiei în mod instituţionalizat. A se retrage sau a dispărea din parlament ar fi o mare pierdere pentru orice ar dori să se numească opoziţie. Tocmai ăsta e motivul pentru care UDMR şi minoriţăţile au primit locuri speciale în parlament, ca să nu se ajungă la opoziţie în munţi. Ieşirea în stradă nu poate produce efecte legitime din punct de vedere constituţional, ci, în ultimă instanţă, escaladează în război civil. La cum lucrează USL, ieşirea din parlament şi retragerea în munţi a poziţiei, va fi argumentul perfect pentru a-i elmina cu totul. Părerea mea.

          Reply
        9. Never G

           @StefanTrifan  @poweraxxel Parerea mea. Sa se exprime oriunde e posibil prin toate parghiile democratice. Sa existe cat mai multe voci pentru a nu fi ignorate. Principalul loc e parlamentul. Mesajul din parlament trebuie preluat si transmis populatiei. Noi putem fi un ecou asurzitor de care va trebui sa se tina seama.  

          Reply
    2. Yeba

       @poweraxxel mici observaţii amărâte: 1) „jurnalisti de notorietate in ceea ce priveste partizanatul fata de USL se intreaba astazi daca…” – nu se, se fac că, să nu zică lumea că le-a amuţit harfa critică şi-şi lustruiesc argumentul „la greşeli groaznice, critică pe măsură, la greşeluţe micuţe, cricele piticuţe, iar unele, de ex. numirea lui Remus, nici nu sunt infracţiuni împotriva bunului simţ, nici vorbă.” 2) „Sistemul pe care il gandeste Antonescu este…”  Antonescu nu gândeşte în sensul de reflecţie, a cucerit deja simpatia galeriei şi acum e sigur pe el, un fel de Goe care îşi verbalizează dorinţele (eu vreau să vie!), cu bemolul că totuşi există unele ar supăra-o pe mam’marea lui. 

      Reply
      1. poweraxxel

         @Yeba 1) am vazut multi jurnalisti care prestau impotriva PDL doar pentru ca trebuia demonstrat ca nu sunt vesnic la putere. Acum cred ca realizeaza ca astfel au adus la putere pe altii carora nu le vor mai putea demonstra asta …
        2) perfect adevarat …

        Reply
  12. nedormitul

    pdl azi = ce era sub petrică. fix la fel ca procente, influenţă şi iniţiativă pe scena politică şi tot ce vreţi. practic, s-a întors în urmă cu 20 de ani. păcat că nu se declară partid de centru-stînga. boierie, frăţică!

    Reply
    1. bilbofil

       @nedormitul Sub Petrică din 2000. Chiar dacă procentele ar putea semăna, în 1992 FSN era pîrghia pentru reformă. Acum este acea mișcare care se rotește ca o găină beată și ai cărei lideri nu știu cum să revină sub pulpana lui Iliescu. Trebuie văzut dacă mai merge o dată urciorul tip Băsescu la apă. 

      Reply
  13. Bleen

    Alianțe PDL (cu unul sau mai multe dintre următoarele partide: UNPR, PER, PNȚcd):
     
    MIŞCAREA CREŞTIN-LIBERALĂ MC-L
    ALIANŢA pentru ARGEŞ Şi MUSCEL PDL-PNTCD
    ALIANŢA PENTRU BACĂU
    MIŞCAREA PENTRU BOTOŞANI BOTOSANI
    Alianţa pentru Viitorul Brăilei
    ALIANŢA POPULAR-CREŞTINĂ AP-C
    ALIANŢA CIVICĂ PENTRU COMUNITATE ACC
    ALIANŢA PENTRU PROGRES
    Mişcarea pentru Noul Giurgiu
    UNIUNEA SOCIAL POPULARĂ
    MIŞCAREA PENTRU NOUL MEHEDINŢI M N MH
    ALIANŢA ELECTORALĂ POPULARĂ PROGRESISTĂ EUROPEANĂ LIBERALĂ A.P.E.L.
    ALIANŢA PENTRU TELEORMAN
    ALIANŢA PENTRU VRANCEA Al-Vrancea
    UNIUNEA SOCIAL ECOLOGISTĂ USE
    ALIANŢA PENTRU MUREŞ ApMS
    ALIANŢA pentru CONSTANŢA ApC
    Alianţa Românească Harghita ARH
    ALIANŢA PENTRU VIITOR ÎN COMUNA PETRU-RAREŞ APV PR
    Alianţa pentru Ialomiţa AP IL
    UNIUNEA PENTRU BAIA MARE UNPR PDL UPBM
    UNIUNEA PENTRU MARAMUREŞ PDL UNPR UPMM
    ALIANŢA PENTRU NEGRILEŞTI APN
    ALIANŢA PENTRU MOGOŞOIAIA APM
     

    Reply
    1. Florina

       @Bleen 
      Lasă, mai bine aşa decît să dea ture Foişorului murmurînd „nicuşordan, nicuşordan… nicuşordan, nicuş…”.

      Reply
  14. Nea

    Mă gândesc la ceva. E un dat faptul că majoritatea oamenilor îşi cunosc mai puţin interesul iar cei inteligenţi sunt ceva mai puţini. Atunci de ce trebuie ca reprezentanţii ţării să fie aleşi de majoritate?
    Vorba lui Platon, când eşti bolnav, nu faci referendum între vecini, ci îl consulţi pe medic.
    Dacă mă uit în ultimii 22 de ani, votul inteligent a lipsit complet, iar cel echilibrat a fost mai mult o întâmplare.
    Bon zicea şi el acum vreo 200 de ani că masele au instinctul sigur al muştei, se îndreaptă întotdeauna spre căcatul cel mai puturos.

    Reply
    1. Florina

       @Nea 
      Te rog reciteşte-ţi prima frază. Aşa, bun. Acum aminteşte-ţi ce spuneam duminică despre incultura politică a electoratului şi despre faptul că nu trebuie blamat. E? 🙂

      Reply
      1. Nea

         @Florina Lasă-mă. Florina, că am draci şi nu pot să-i bag mâna-n beregăţi lui Crin, că mă saltă gorilele. Tot de tanti Leana şi nea Tudose mi-e mai uşor să mă iau. Şi poate se şi dezmeticesc de la înjurăturile mele, ceea ce nu e cazul la Crin.

        Reply
        1. cristihan

           @Nea  @Florina Io’ am zis ieri niste chestii da’ suntem inca prea politically correct ca sa le acceptam 🙂

          Reply
        2. Yeba

           @cristihan io am zis ceva şi mai radical incorect, mai de mult, dar nu aşa de demult cum a zis Patapievici 🙂  şi nu mai reiau decât o dată în varianta soft: pe termen lung, votul cui n-are nimic de pierdut din munca lui e fatal, ca toate drepturile celor fără obligaţii. E un bilanţ care nu se închide. 

          Reply
    2. bilbofil

       @Nea Alegerile nu sînt concurs de frumusețe, ci de acceptare politică. Dacă nu îi lași să voteze, într-un tîrziu vor ieși cu bîtele în stradă sau pur și simplu se vor atomiza dincolo de limita la care o națiune mai poate exista.
      Pe de altă parte, dacă politicienii nu le oferă alte avantaje în schimbul votului, e normal ca majoritatea să se mulțumească cu minciuni frumoase și atenții electorale.

      Reply
      1. Nea

        Cristihan, Bibliofil, adevărul e că şi noi avem vină: când pulimea greşeşte bine, adică votează Băsescu şi partida mai puţin mafiotă, ne place, îi iubim, ce popor deştept. Dar puţină educaţie li se oferă de la tv-ul mafiotizat şi politicienii lipsiţi de harul comunicării. Îşi fac educaţia politică la piaţă, înjurând că e leuşteanul scump.

        Reply
        1. bilbofil

           @Nea Eu am o reținere cînd e vorba de făurirea omului nou, care va face și va drege. Ideea este să îl facem pe omul vechi, la care prostia doare doar la lingurică, să funcționeze într-o societate liberă.

          Reply
        2. Nea

           @bilbofil Pare ciudat, dar, ca să menţii constant nivelul omului vechi, e necesar să împingi bolovanul la deal, nu vine de la sine. Copiii nu se nasc înţelepţi şi, în funcţie de ce hrană le dai, poate ieşi Generaţia Pro sau chiar mai rău. Bătrânii nu devin nici ei mult mai lucizi cu vârsta. Iar maturul trecut de la MTV la Antene e exact aşa cum vrea Felix.

          Reply
        3. bilbofil

           @Nea Ideea este să ne expunem ideile în mod convingător, cu argumetne care să raționalizeze atitudinile emoționale ale auditoriului într-un mod care să îl determine să pună umărul alături de noi. În sinceritatea și viabilitatea propunerilor noastre avem un atu față de ceilalți.
          Nimeni nu poate învăța pe nimeni nimic, zice un citat, putem doar să îi ajutăm pe ceilalți să găsească răspunsurile în ei înșiși.

          Reply
        4. cristihan

           @bilbofil  @Nea N-avem noi argumente cate emotii au ei… Am incercat, cu oameni aparent inteligenti, n-ai cu cine. Pana nu le da un militian un baston peste ochi pentru ca n-au aplaudat la trecerea tovarasului n-ai cu cine sa discuti. Partea buna e ca nu mai e mult pana acolo 😛

          Reply
        5. bilbofil

           @cristihan  @Nea Construiește pe lăcomia și egoismul lui. Sau pe fariseism sau pe ce îl mînă pe el în luptă. Sigur, există și tîmpiți patenți, găuri negre ale inteligenței, dar nu trec de 20% din populație. Ăia trebuie pur și simplu alungați de la urne.

          Reply
        6. Nea

           @Florina  @bilbofil Hai, fiecare să facă o schemă după mintea lui, apoi le arătăm la control.

          Reply
        7. bilbofil

           @Florina  @Nea De fapt miza majoră, ceea ce ne deranjează pe noi, este circuitul banului și în lupta asta „ei” au voturile și „noi” competența. Cred că ideea majoră în cazul nostru este să oprim finanțarea statului „lor” prin toate mijloacele legale/non-violente. Dacă s-ar putea fără emigrare ar fi cel mai bine.

          Reply
  15. cocosila

    POnta, Voiculescu si Antonescu vor sa tarasca astazi Parlamentul intr-o aventura tembela. Voe sa voteze o declaratie pe tema reprezentarii tarii de catre premier. 

    Reply
      1. Raducu

         @Florina  @cocosila Hasoti este infect! I se pare normal ca adunatura lor sa dea mandat Presedintelui pentru resprezentare pe probleme de securitate, extern, bla-bla si lui Ponta pe probleme economice. Delireaza! Au schimbat constituia odata cu Comisia de Etica? Catalin Voicu da mandat lui Traian Basescu! Imi vine sa vars….

        Reply
  16. Raducu

    Ponta ar trebui atacat zilnic de opozitie – daca aceasta ar exista cu adevarat – cu program, de la ora 10, invitand presa si cerandu-i demisia dupa fiecare abuz. Guvernul Boc a fost „muscat” permanent atat din exterior cat si din interior, cu sau fara motiv. Si cand guv. Ponta face tot felul de prostii – liniste. Ultimele: interimarul de la invatamant – cate zile mai are? – a schimbat pe sest conducerea Comisiei de Etica iar Ponta se pregateste de vizitarea lagarelor si vizionarea unui meci de la Euro, live. In opozitie zicea ca Tara a deraiat, democratia e in pericol si tiranul ne izoleaza. Cum poate fi atata liniste? Premierul pleaca si apele se umfla sub cod portocaliu, asteptandu-se inundatii. Cand ningea mai zdravan in Bucuresti – ca deh asa e iarna – opozitia urla la A3 si IRea.

    Reply
    1. Bleen

       @Raducu Liderii PDL sînt responsabili. Blaga e un om politic echidistant și rațional. Nu atacă guvernul ca să nu destabilizeze țara.

      Reply
      1. Raducu

         @Bleen Poate mai putin de la Blaga ca e seful Senatului si nu da bine. Dar un Oltean – altfel virulent la adresa „reformistilor”? Sau inca nu i-a trecut dupa pierderea CJ Suceava? Sau un Cezar Preda?

        Reply
  17. SimonaM

    Acum apar și pretențiile 
     
    Opozitia civica ramane credincioasa obiectivelor sustinute si de dvs. in lunile ianuarie-aprilie a.c.:
     * Suspendarea/demiterea Raului Absolut, personificat de numitul Traian Basescu.
    * Alegeri generale si prezidentiale concomitente in luna octombrie.
    * Semnarea Contractului Social in zilele urmatoare, fara de care cele de mai sus nu ar fi posibile.
    * Transformarea structurilor componente ale CNSC in aliati pe termen lung al ai USL si renuntarea la intelegerile de conjunctura cu cei pe care ii consideram in egala masura vinovati, ca si PDL-ul de toate nenorocirile abatute prin frauda parlamentara asupra noastra si a natiunii romane: UDMR, UNPR si grupul minoritatilor “altele decat cea maghiara” din Camera Deputatilor.
    * Aducerea in fata justitiei a tuturor celor vinovati de politica programata de genocid si subminare a economiei nationale promovata de regimul Basescu.
     
    http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/cnsc-scrisoare-deschisa-copresedintilor-usl-domnii-victor-ponta-crin-antonescu-si-daniel-constantin

    Reply
        1. SimonaM

           @LunguVictorEugenMihai  @cristihan Să vedem ce mai aflăm, că nu cred ca asta să fie tot.

          Reply
    1. cocosila

       @SimonaM Astia de la certitudinea sunt rau pe aratura. Revista lor il are ca si coordonator editorial si moral chiar pe Mihai Eminescu! 🙂

      Reply
    2. Never G

       @SimonaM
      Halal reprezentanti ai societatii civile:
      -Saruta talpa sultanului USL.
      -Recunosc angajamente anterioare cu USL avand caracter politic:CNSC SCMD „…au facut tot ceace s-au angajat sa faca…..”
      -Confirma punct cu punct sustinerea totala in continuare.
      -Cer rasplata. Bani, bani cat mai multi! Asigurari pe termen lung.  
      -Recunosc implicarea politica sub masca societatii civile: „Nu am dori da actionam ca A TREIA FORTA pentru ca ar insemna sa ne sinucidem politic, luptand pe mai multe fronturi …..”
       
      Si mai sunt unii care-i cred?

      Reply
      1. SimonaM

         @Never G Binențeles că-s mulți care-i cred. Ce scoruri a scos USL alaltăieri? Despre ce vorbim?
        Am avut o colegă de serviciu, bărbată-su împușcat la Televiziune pe 22 decembrie. Nu e an să n-o văd rânjind fasolea lângă Papașa de ziua lui. Îl adoră, e idolul ei, ar omorî pentru el.
        E plină țara de dobitoci d-ăștia.

        Reply
        1. Never G

           @SimonaM
           Constat ca multi romani nu-si pun bibilica la lucru. Daca la munca in general se fofileaza cat pot, acum se fofileaza la gandire.
          Greu dom’le, greu! Tre sa citesti, sa intelegi, sa memorezi, sa analizezi…
          La’s ca-mi spune altul!

          Reply
        2. SimonaM

           @Florina  @Never G LOL. Mi-am adus aminte de ăla de ieri, care-mi reproșa pe FB că jignesc poporul român pentru că-l trimit la muncă :))

          Reply
        3. bilbofil

           @SimonaM Să știi că așa e. De mai bine de 30 de ani o majoritate a copiilor au crescut cu cheia de gît sau mai rău, nu au învățat la școală cum să interpreteze sau măcar să învețe (mai toți am avut de-a face, măcar opțional cu „comentarii” învățate pe de rost, mai nou, cu „referate” copy/paste de pe net cu bonus pentru floricele desenate în chenar. cum era bancul cu inginerii și cîinii?
          Dacă nu împiedicăm oamenii să mai gîndească în „prefabricate” logice vom avea o problemă cu mult mai mare decît o guvernare dezastruoasă.
           
          Foamea în cantități mici și controlată, cu strategii de succes alături deșteaptă. Foamea simplă și acută tîmpește. De fapt asta este diferența între clasa de mijloc și cea de jos și aici ar trebui să facem ceva.

          Reply
        4. SimonaM

           @bilbofil Nu că nu au învățat să gândească. Au fost pedepsiți la orice tentativă de gândire cu capul propriu. Și eu zic la fel, de-aici ni se trage.

          Reply
        5. Nea

           @SimonaM  @Never G Poate o bătea bărbată-su şi îi e recunoscătoare lui Iliescu că a scăpat-o de el.

          Reply
  18. cristihan

    Harta de pe Gandul e gresita, din cate stiu eu… Mehedintiul e portocaliu in intregime, Satu Mare e verde. Nu ca ar schimba mare lucru, dar totusi.

    Reply
    1. Never G

       @Nea
       Se pare ca va trebui sa-l ascultam fara sa vrem. Cei ce l-au votat, in speranta unui om corect si nelegat de interese de partid, au luat o mare plasa. Eu stiu doi, dintre votantii PDL.
      Ei vor de fapt oameni tineri. Vor o clasa politica improspatata, cu alte vederi, care sa fie rupta de trecut.

      Reply
      1. Nea

         @Never G Eu îl fredonez fără să vreau, de dimineaţa. Zice lumea din jur că-s diliu, dar nu mă pot abţine, e ca în Bulgakov, cred că e nefârtatul prin preajmă.

        Reply
  19. meioza

    Reforma aia de care spui trebuie să înceapă din interiorul dreptei, dar va fi degeaba dacă nu se reformează și modul de gîndire al poporului…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *