Dacă e catastrofă electorală trebuie să fie și CDR

Eu, eu, mă înțelegi, eu împreună cu MRU fac un mă înțelegi pac pac eu fac o mișcare după modelul CDR mă înțelegi eu pac pac acum după dezastrul electoral al dreptei eu mă înțelegi pac pac împreună cu MRU mă înțelegi eu eu eu pac pac o mișcare de dreapta pac pac MRU mă ajută pe ici pe colo pac pac să facem o mișcare de dreapta mă înțelegi pac pac un nou CDR pac pac dezastrul electoral pac mă înțelegi eu eu cu MRU vom candida împreună cu acest CDR pac pac mă înțelegi pac pac eu eu eu eu pac pac mă înțelegi?

”Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Iniţiativa de Centru-Dreapta, la care lucrează împreună cu fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, va fi lansată în câteva zile şi va viza construcţia unui proiect de tipul CDR din anii ’90.”

Cum poți să vorbești în an de catastrofă electorală de CDR, simbolul imbecilității politice și al incompetenței electorale?

Am un mesaj pentru intelectualii creatori de mișcări: dar nu puteți voi să vă luați CDR-ul și să vi-l băgați în cur, adică acolo de unde vin ideile politice de genul ăsta?

PS. PNL a devenit al doilea partid ca forță teritorială după PSD. În condițiile în care PSD nu-l vrea candidat la prezidențialele din 2014 pe Crin Antonescu și  merge cu candidat propriu va trebui să lupte împotriva unui Crin susținut de o structură politică comparabilă ca forță teritorială cu PSD. PDL devine ce a visat Blaga: partid minor, balama, bun pentru negociat contracte și NUP-uri.

Vasile Blaga: ”Alegerile locale consolidează PDL ca unic partid de dreapta.” Ce se mai poate comenta?

PS2. Să sperăm că mai încolo venim și cu rezultatele finale ale alegerilor.

UDPATE 14.11. S-au centralizat 94% din secțiile de votare. După redistribuire se confirmă scorul de 52% al USL la consilieri județeni. După redistribuire PDL + aliații săi (UNPR, PNȚcd, PER) au în jur de 25% din mandatele de consilieri județeni.

UPDATE 14.16. La București: Oprescu 54.85%, Prigoană 17.15%, Mocanu 9.34%, Nicușor 8.46%, Becali (my man) 3.19%

UPDATE 14.23. Primari USL – 1982; Primari PDL+aliații (UNPR, PNȚcd, PER) – 772.

UDPATE 15.05. Blaga a preluat șefia PDL București. Poteraș a demisionat de la conducerea PDL sector 6. Prigoană îl acuză pe Cristian Preda că este vinovat de scorul mic al Sulfinei Barbu și îi cere să plece din PDL. WTF????

Facebook Comments

547 Comments Dacă e catastrofă electorală trebuie să fie și CDR

 1. adina

  moooaahh, acuma am vazut mai bine la Turcescu, in reluare si in direct.
  Grebla: nu este nici o diferenta esentiala intre declaratie si hotarare de Parlament. Cica e declaratie politica
   
  pai la cate declaratii politice fac politicienii nostri ….

  Reply
  1. adina

   tot Grebla mi-a facut impresia elevului, care scos la tabla, e prins cu lectia neinvatata si incearca sa o brodeasca din mers doar doar l-o aburi pe profesor si i-o pune ala un 6 sau 7 de ochi frumosi si cuvinte imbarligate.

   Reply
  2. adina

   Grebla: Daca ma intrebati pe mine eu asa as fi facut …
   TB: Dar nu v-am intrebat domnul Grebla.
    
   :)))))))))

   Reply
 2. Yeba

  „Va merge până la urma cel care, conform decizei Parlamentului şi a raţiunii, trebuie să meargă.”

  Reply
   1. EleninaNicuţ

     @adina  @Yeba sau, poate, eventual, legea; in caz ca mai are vreo valoare in tara asta rosie !

    Reply
    1. Yeba

      @EleninaNicuţ  , Răzvan D presează să obțină o promisiune de suspendare, acum ascult. Sunt urechiști rău, rău, mi-e jenă de Ilie Serbănescu, că e om bătrân. 
      @perseu_per , citiși? E suficient de clar?

     Reply
 3. adina

  TB: Cine spune lectia pt azi ? Acolo in ultima banca, cum iti zice ?
  VP: Victoras, saru’ mana.
  TB: Ia sa auzim. Treci in fata clasei.
  VP: Saru’ mana, pentru azi am avut aiasta de pregatit:
  Tratatul de functionare al Uniunii Ieuropene…
  mi-ti vi-li … ni-vi-le … mi-ti-le …
  TB (plesnind usor aerul de pe langa el cu un plici subtire si aprig): Asa … cum zisesi… mai zii … mai zii… ! 
  VP: mi-ti-le … ni-vi-ti …
  TB (pliciul suiera peste mainile rosii de incordare ale lui VP): Nu e bine…. Ia-o de la capat ….
  VP: mi-ti-….
  TB (plici zgomtos peste palmele lui VP): Data viitoare sa vii cu lectia invatata…
   
  Continuarea intr-un alt episod.

  Reply
 4. adina

  in rezumat, ca la limba si literatura romana: TB este titularul reprezentarii statului roman, daca VP vrea sa mearga unde merge TB, trebuie sa-l convinga sa ii delege atributii de reprezentare. Conform actualei constitutii, VP nu va putea nicicand sa detina atributiile de reprezentare a statului roman ca TITULAR al acestor atributii.
   
  Ca sa poata fi VP titular trebuie sa fie schimbata constitutia. It’s that simple.

  Reply
   1. adina

     @cocosila le-a dat tema pt acasa. Bine ca nu le-a dat sa-l conspecteze, ca-i mare cat o zi de post.

    Reply
    1. adina

      @Pataphyl  @cocosila hehe.. fituici
     in contextul bacalaureatului din Romania, ala specialu’, am vazut o stire tot despre bacalaureat dar din stepele Kazhastanului. Un elev reusise sa-si faca o fituica insumand 11 metri de hartie.
      
     Bag seama ca din ceaslovul ala din care buchisea Base, Victoras poate sa faca fituici lungi de la Bucuresti la Bruxelles. Asa sigur nimereste drumul la Consiliu, de orice tip ar fi acel Consiliu.

     Reply
   1. Yeba

     @Florina  , la Ploiesti parca se ceruse renumararea, nu se inchidea cheia cu sute, daca nu cu 1000 de voturi! In halul asta nu-mi amintesc sa se fi intamplat vreodata! 

    Reply
    1. Florina

      @Yeba 
     Tot ce am aflat azi despre Ploieşti este că pe la prînz avea loc o mică demonstraţie a susţinătorilor lui Volosevici, pentru renumărarea voturilor. Apoi a început circul făcut de Ponta.

     Reply
 5. Nea

  Aveam un profesor (de matematică, desigur) care deschidea uşa în plină oră de română sau engleză şi ne spunea: Să vă pregătiţi ca apucaţi de friguri pentru extemporalul de mâine! Şi, puff! gata cu Macedonki şi rozele care mor, ne trecea tot cheful. 
  Aşa le-a stricat cheful şi Băse jurnaliştilor, le dă lucrare mâine la ceas de seară, ca să aibă timp să înveţe. Poate le mor şi lor rozele.

  Reply
   1. Nea

     @sanantonio Poate, nu mă amuză Aamski. Oricum, ştiu o rozetă care va învia peste câteva zile.

    Reply
  1. bilbofil

    @Nea http://www.contributors.ro/reactie-rapida/la-cald-despre-meciul-zilei-ponta-%E2%80%93-basescu-e-important-cine-zice-sau-ce-zice-la-bruxelles-solu%C8%9Bia-e-simpla-daca-pe-bune-se-cauta-solu%C8%9Bii/

   Reply
    1. cristihan

      @Nea  @bilbofil Astazi zic eu da-l in… pe Ghinea! E suparat ca n-a castigat nicunicusordan. Ce ne tot aia pe noi atata? I s-a parut cuiva ca pozitia ne-conflictogena a lui Base in ultimele 30 de zile a avut vreun efect de civilizare a vietii politice de la noi? Trebuie sa stea sa inghita tot ce ii dau aia? Poate Ghinea & co. nu-si dau seama, dar Basescu s-a autocenzurat RAU DE TOT in seara asta… E OM!

     Reply
   1. cristihan

     @bilbofil  @Nea Astazi zic eu da-l in… pe Ghinea! E suparat ca n-a castigat nicunicusordan. Ce ne tot aia pe noi atata? I s-a parut cuiva ca pozitia ne-conflictogena a lui Base in ultimele 30 de zile a avut vreun efect de civilizare a vietii politice de la noi? Trebuie sa stea sa inghita tot ce ii dau aia la nesfarsit? Poate Ghinea & co. nu-si dau seama, dar Basescu s-a autocenzurat RAU DE TOT in seara asta… E OM!

    Reply
   2. sanantonio

     @bilbofil  @Nea Cred că a fost o reacție prea la cald a lui Ghinea. De obicei e mai temperat. Cum naiba să ceară președintele de la premier și Parlament ce mandat să reprezinte. A modificat cineva Constituția și noi n-am aflat?

    Reply
    1. Yeba

      @sanantonio pai profesionistii stiu sa para treji. Daca scrie ca-i infunda cerandu-le un mandat (v. logica frazei aleia) si nu sterge imediat, jenat, tot cu Bachus a vorbit inainte. Si coeziunea textului e afectata…

     Reply
    2. sanantonio

      @Yeba E un text scris la cald, în gară, între 2 trenuri. Îi acord circumstanțe (mi-a luat 3 minute să scriu cuvîntul ăsta, de pronunțat nu pot să-l pronunț) atenuante.

     Reply
 6. sanantonio

  Nu-mi iese din cap faza în care Băse l-a încolțit pe Lopățică, ca mai dăunăzi pe Geoană după vizita la doctorul Vîntu: ”Cîte zile are la dispoziție Parlamentul să raspundă la propunerile Comisiei Europene?” repetată obsesiv. Răspuns de agregat agricol: ”45”. Replică Băse:” 8 săptămîni, și n-ați răspuns la nici una de vreo 3 ani încoace”. Tot eu tre să fac și treaba voastră, troglodiților (ultima propoziție e citată din memorie, nu garantez autenticitatea)

  Reply
    1. anarchix

      @cocosila  @Florina  @Pataphyl „S-a dus la Bruxelles bou si s-a intors vaca.”  
      
     Classics never die.

     Reply
    2. sanantonio

      @anarchix  @cocosila  @Florina  @Pataphyl s-a întors varză. parafraza nu e plagiat, nu?

     Reply
 7. Pataphyl

  Foarte puține citate cu greblă pe net…
   
  De aceea, noi, pământenii, trebuie să învăţăm din greşelile altora, să nu le repetăm, să nu călcăm prin străchini sau pe aceeaşi GREBLĂ de sute de ori şi  să nu ne trezim cu cucuie în frunte. Ştim că pasărea pre limba ei piere. Ca să prindem la minte, de zece ori să ne gândim ceea ce spunem, apoi să-l rostim, să-i dăm drumul Cuvânului din gură în lumea largă, că el este ca o pasăre de vânătoare sau un hulub al păcii, a zburat şi nu-l mai prinzi, nu-l mai poţi întoarce şi închide cu un lacăt sau fermuar în gură. S-a dus ca un glonte ucigător sau o acupunctură de albină care te vindecă de toate bolile. Să măsurăm de zece ori, de sute de ori, apoi să facem ceva, să nu dăm cu oiştea în gard, că după aia gardul rămâne cu o gaură de ozon în el, prin care intră michiduţă şi îngunoioşează sufletul şi îl strică pe om, îl face neom, adică necurat!
   

  Reply
 8. sanantonio

  Nesimțitul de Ponta joacă la cacealma pe cartea compromisului politic cu președintele. Și-o va lua direct în barbă. Meciul Bute-Froch redivivus.

  Reply
 9. cristihan

  Se poate pune un text permanent in status pe Facebook? Vreau sa fac o declaratie fara efect juridic

  Reply
   1. cristihan

     @rezon Ha, no way! Abia am schimbat-o cu jucatorul de la ora 20, sa moara „prietenarii” de ciuda 😉

    Reply
  1. cristihan

    @cocosila Exact, e dreapta, ba e oabla, ma duc, discutam, p…a mea, oameni suntem, kkt cu mac. Dobitoc. Si idiot. Si imputiiiiiiiit. Si magar.

   Reply
    1. sanantonio

      @cristihan  @Pataphyl  @cocosila Nu te rîde, ăsta o să-ți fie președinte  peste 2 ani, cel tîrziu. Adunatul ăsta de prin șanțuri.

     Reply
    1. SimonaM

      @cristihan Da, așa mi s-a părut, c-ar fi el. recunosc, doar trag cu urechea la B1, n-am imagine. Să mă-nvăț minte.
     Dar Ponta acum e la telefon, sigur.

     Reply
 10. Florina

  Dinescu în dialog cu Antonescu: Vorbim aici de domnul Blaga (care nu e un obiect. mă rog, pe asta n-am înţeles-o…) în secret, ca înainte de ’89. 
   
  E clar, Blaga, cu voia lor, ultimul pe listă.

  Reply
 11. rezon

  Base si-a semnat probabil suspendarea in seara asta.
  Dar ceea ce conteaza e sa arate ca e posibila o iesire si altfel decat in genunchi.

  Reply
  1. MariusBadea

    @rezon Oricum il suspendau.
   Felix le-a dat un termen pe care trebuie sa-l respecte.
   Numai ca de data asta eu  nu mai stau in casa sa chibitez la televizor sau pe net.

   Reply
    1. MariusBadea

      @cristihan  @Never G  @rezon Am stat si m-am uitat la aia care-l sprijineau pe domnul Calafat asta iarna. Si acum imi pare rau…

     Reply
    2. Never G

      @MariusBadea  @cristihan  @rezon Eu m-am oferit de cateva ori sa iesim in strada dar mi s-a spus ca nu e oportun.

     Reply
    3. rezon

      @EleninaNicuţ  @MariusBadea  @Never G Nici eu nu cred ca suspendarea e intemeiata dpdv legal. Dar avem semne clare ca USL forteaza inlocuirea legalitatii cu propriul capriciu politic. Ei vor face orice, doar pentru ca pot. Ii cred in stare. Suntem prea putini acum ca sa-l mai salvam la referendum. De asta spun ca e foarte important felul cum  va iesi Basescu din scena.

     Reply
    4. Never G

      @MariusBadea  @EleninaNicuţ  @rezon Adica am zis pe net ca sunt de parere sa facem un miting de sustinere a guvernului, ca sa se auda si vocea noastra

     Reply
    5. MariusBadea

      @Never G  @EleninaNicuţ  @rezon Scuze,o intrebasem pe Elena Nicut ce a vrut sa spuna, dar n-am fost suficient de clar.

     Reply
    6. Never G

      @rezon  @EleninaNicuţ  @MariusBadea A spus-o clar! Romania are nevoie de reprezentare legala cand se semneaza tratate si se iau decizii. Altfel nu are valoare juridica. Ar fi  o linie barata in dreptul semnaturii Romaniei. Ar fi totuna cu absenta.

     Reply
    7. EleninaNicuţ

      @MariusBadea   referitor la suspendare/demitere? acum exista mai multe filtre/impedimente procedurale/legale, nu mai e ca in 2007.

     Reply
    8. rezon

           Vezi ca Elenina e nervoasa rau azi. Juristul din ea are directa de dreapta cam incordata 🙂

     Reply
    9. sanantonio

      @EleninaNicuţ  @MariusBadea”acum exista mai multe filtre/impedimente procedurale/legale” care se pot modifica la fel de ușor cum au fost adoptate…

     Reply
    10. Never G

      @cocosila  @MariusBadea  @cristihan  @rezon Noi suntem mai destepti decat ei. Asteptam momentul oportun.

     Reply
    11. MariusBadea

      @EleninaNicuţ Multumesc de raspuns!
     Oricum cred ca aspectele juridice (filtrele despre care vorbeai pot fi rezolvate de maestrul Sova & Co. din poignet).
     Eu in Piata Universitatii tot ma duc  – prea si-au luat- o astia in cap!

     Reply
    12. EleninaNicuţ

      @Never G  @rezon  @MariusBadea exact, e vorba de dreptul de reprezentare, e simplu, aproape ca la un SRL, numa’ idiotii din USL nu inteleg chestia asta 😀

     Reply
    13. EleninaNicuţ

      @cocosila  @rezon tu poti, dar nu stiu daca ti-o ia cineva in seama; valabil si in cazul in speta :-))

     Reply
    14. EleninaNicuţ

      @cocosila  @Never G  @MariusBadea  @cristihan  @rezon prea devreme pt balamuc in strada, cred

     Reply
    15. sanantonio

      @EleninaNicuţ  @cocosila  @Never G  @MariusBadea  @cristihan  @rezon Nu e devreme. Niciodată nu e prea devreme să arătăm Mafiei că mai sînt oameni care nu se tem.

     Reply
    16. rezon

      @MariusBadea  @EleninaNicuţ Stii care e faza de film cu prosti? Ca maestrul Sova, cu manutele lui dibace, a mai introdus un filtru care ingreuneaza suspendarea. Maestrul sahist care gandeste cu o mutare inapoi.

     Reply
    17. sanantonio

      @rezon  @MariusBadea  @EleninaNicuţ Ăstora nu le pasă de Constituție, ce anume vă face să credeți că se vor împiedica de ciotul unei legi? Ce filtru? Ce aviz?

     Reply
    18. Never G

      @EleninaNicuţ  @rezon  @MariusBadea Idiotii din USL stiu bine despre ce e vorba! Merg la cacealma, pentru prosti! Sa iasa razbel!

     Reply
    19. MariusBadea

      @sanantonio  @rezon  @EleninaNicuţ Vreau sa le platesc cu aceeasi moneda.
     Sa vada si ei cum este cand ii contesta cateva mii de oameni in strada, si sa le strige ca nu mai reprezinta vointa poporului. Ca sunt ilegitimi 🙂

     Reply
    20. Never G

      @sanantonio  @rezon  @MariusBadea  @EleninaNicuţ Trebuie sa treaca si prin „filtrul” meu! Poate nu il dau si ies in strada.

     Reply
 12. Florina

  E bătaie pe tubul de Haloperidol la Realitatea. A tăcut Dinescu, a luat-o rău Hurezeanu. Acum vorbeşte Stelică. El o ia tot timpul.

  Reply
   1. Yeba

     @SimonaM , a ramas pe masa si l-a inghitit pe tot Adriana Nedelea, are o voce intre soporifica si lasciva intrebandu-l pe Rogo de ce avea nevoie Base de iesirea asta. 

    Reply
 13. Pataphyl

  „Astazi, parte din clasa politica a dat cel mai penibil spectacol legat de cunoasterea functionarii UE, din pacate, in frunte chiar cu domnul prim-ministru, doctor in drept, Victor Ponta”, a declarat presedintele Traian Basescu, marti seara, in urma declaratiei adoptate de Parlament prin care prin care recomanda reprezentarea Romaniei de catre premierul Victor Ponta la reuniunea Consiliului European din 28 iunie. Seful statului a reiterat ca primul atribut al presedintelui este de a reprezenta statul roman adaugand ca „este clar pentru mine ca se incearca o nerespectare a Constitutiei, preluari de atributiuni, de reprezentare, pe care premierul nu le are”. „Faptul ca incearca fortarea notei reprezentarii, nu printr-o discutie cu mine ci printr-un act fara valoare juridica, arata o unda de slabiciune. Prim-ministrii trebuie sa fie barbati, sa-si asume ce-si doresc”, a declarat Traian Basescu. (Hotnews)

  Reply
 14. Florina

  Ponta: Preşedintele a personalizat, vrea să meargă el neapărat –  :))))))))))))))) aici m-am înecat – aşaaa, deci: Eu am vrut să eficentizez participarea României. =)))))))))))))))) 

  Reply
  1. Pataphyl

    @Nea De la Georgiana pe FB la Mirel: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12504177-traian-basescu-sustine-declaratie-presa-ora-20-00.htm

   Reply
 15. anarchix

   Penibil este ca jurnalistii invitati nu sar pe boul ala de Grebla – agent provocator de la o posta – sa-i spuna clar ca nu e nimic de negociat.  Frate, le-a zis Base de 3 ori ca legea e clara. Ce dracu mai era de comentat?!?!   

  Reply
 16. MariusBadea

  Le-a dat cu tratatu’ in cap.
  – domnu’ senator ati citit tratatu’?
  – de 30 de ani cu asta ma ocup.
   
  Citea tratatu pentru nea Nicu?
   

  Reply
 17. Florina

  Hurezeanu: Domnul Băsescu face parte dintr-un paraleleogram de forţe, în care trei laturi… 
   
   @Yeba @Nea Săriţi cu nişte culegeri de mate!

  Reply
    1. sanantonio

     Florina uitase diacritica, nu ”Nea”: ”Hurezeanu: Domnul Băsescu face parte dintr-un paraleleogram de forţe, în care trei laturi…” Domnul Băsescu era latura care se opunea unor lături.

     Reply
  1. Nea

    @Florina  @Yeba Enunţ: Domnul Crin face parte dintr-un paralelogram de slăbiciuni, cu trei lături: slab de minte, de caracter şi de virtute.Să se calculeze unghiul între limba mare şi limba mică a ceasului la care se trezeşte din vise.
   Bată-te Stamate şi Nicuşor Dan, Emile, că cult mai eşti!  Cum jonglezi tu cu noţiunile, mai ceva ca la alba-neagra.

   Reply
 18. Yeba

  Imi sta mintea in loc. Grebla n-a fost tractorist sau sculer matriter, ca Corlatean, n-a devenit avocat la privata, Este absolvent de Drept in 1978, a intrat la facultate cand erau 15 pe loc etc. E ceva in neregula aici, s-o fi dus pe locurile retinute pt tractoristi? 

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Yeba in ’78 15 pe loc? ma indoiesc amarnic, dupa ’90 a inceput nebunia, din cate stiu

   Reply
   1. Yeba

     @EleninaNicuţ  :)))
     
    In 78 a terminat. In 78 la admitere au fost 17 pe loc. Adevarul este ca jumatate dintre ei au luat sub 5.00. Datele erau publice in Revista Amfiteatru.

    Reply
  2. Nea

    @Yeba Dacă erai caraliu sau securist, ţi se echivalau gărzile cu fac. de drept, mi se pare că făceai un curs fulger de 2 săptămâni şi primeai diploma.

   Reply
   1. bilbofil

     @Nea  @Yeba La drept se verifica dosarul înainte să poți candida și o parte însemnată din locuri erau rezervate pentru cei din sistem (securitate et al.).

    Reply
    1. andrei_p

      @Pataphyl  @Yeba Cred ca lalaiala asta interinstitutionala il avantajeaza politic si pentru ca Basescu nu are perspectiva candidaturii in viitor, dar si in fata lui Antonescu, pentru ca devine vocea clara, dominanta in USL. 

     Reply
    2. Yeba

      @Pataphyl  , pai poate gandeste andrei_p in locul lui, vede vreo subtilitate. De ex. CTP a zis ca Base e un om politic mic fiindca n-a cedat, ca sunt si astia tineri (Boc, MRU, Ponta), sa-si faca si ei relatii…

     Reply
    3. andrei_p

      @Pataphyl  @Yeba  Base putea sa le dea o zi sau doua, sa le asculte explicatiile si apoi sa le raspunda la toate deodata, neincluzand mistocareala de genul referiri la Sova si alti smecherasi. Presedintele tarii nu ar trebui sa-l discute pe Sova in declaratii publice care se refera la respactarea constitutiei Romaniei. Acum astia au ocazia sa puna accentul din nou pe aspecte conflictuale si nu pe motive. Eu nu stiu cat de idiot e Ponta, dar imi e foarte greu sa cred ca a generat mascarada asta pentru ca nu mai putea de grija reprezentarii Romaniei la Consiliul European.   

     Reply
  1. EleninaNicuţ

    @andrei_p ponta e atat de idiot incat nu e in stare sa gandeasca mai departe de varful bocancului, deci nu cred…

   Reply
    1. Mistral

      @cocosila  @EleninaNicuţ  @andrei_p 
     Ponta: Regret că nu am participat la parada de maşini sport britanice .
     Traian Basescu: Prim-ministrii trebuie sa fie barbati, sa isi asume ce-si doresc. 
      

     Reply
 19. EleninaNicuţ

  fratilor, nu stiu voi, dar eu aveam nevoie ca de aer sa aud cele spuse de Base si, mai ales, modul in care a facut-o in seara asta 🙂

  Reply
 20. Florina

  Dinescu, Hurezeanu, Stelică Tănase la Realitatea. Cu Crin Antonescu. Yupiii… după aşa o zi, meritam şi noi un pic de distracţie. 😀 ))

  Reply
   1. cristihan

     @Mistral  @rezon Aha! Nu stiam eu din ce scoala filosofica face parte, da’ imi suna cunoscut…

    Reply
 21. perseus_pers

  am si eu o intrebare: daca domnul Basescu hotareste ceva acolo la Consiliu, se intoarce acasa si constata ca nu are majoritate in parlament sa implementeze acea decizie, cine se face mai mult de ras? Basescu sau Romania? 
   
  Din punctul meu de vedere acest argument este suficient pentru a justifica prezenta premierului, indiferent de cum se numeste el. Dar nu zic ca detin adevarul absolut si chiar as fi curios si recunoscator in a va auzi parerile referitoare la aceasta situatie ipotetica

  Reply
  1. cristihan

    @perseus_pers Sa nu fiu rau, ca vad ca abia ai trecut de moderare: asculta din nou ce a zis Base in seara asta! Da’ tot! Si citeste si articolele mentionate de el din Constitutie si Tratat. Daca nu e clar, mai explicam si noi odata.

   Reply
  2. Never G

    @perseus_pers Se merge pe buna credinta in constitutie, nu pe complot, Presedintele cand ia o decizie, analizeaza avand in fata rapoartele guvernului, care e obligat sa i le dea. 

   Reply
  3. Yeba

    @perseus_pers , acest argument contine o simplificare care-l face neutilizabil sau utilizabil numai pe televiziunile de mahala, la care se uita „Dorel”, din urmatorul motiv. La Consiliul European nu se hotaraste nimic, documentul final se cheama Concluzii si ele sunt un fel de orientari, care apoi sunt puse in directive si dezbatute (la infinit) in Parlamentul European, Comisie si Consiliul UE, ala la care nu vrea Ponta sa se duca, ca se plictiseste, ca e prea tehnic…
    
   In alta ordine de idei, daca nu e dictatura, majoritatea in parlament nu e un dat pentru nimeni. Se paote duce orice PM, se angajeaza acolo la ceva (e o premisa falsa, dezvolt de dragul rationamentului) si vine si constata ca pe 2 din 4 angajamente  nu are majoritate in parlament, ca nu guvernul dicteaza parlamentului, nu?!  Situatia asta ar fi posibila oriunde, in realitate nu se pune problema pt ca nu se iau decizii votabile, dupa cum am spus.
    
   Nu exista notiunea de `a te face de ras” in materia asta. S-a facut Irlanda „de ras”cand a votat NU la referendumul pt Tratat, desi presedintele ei isi daduse acordul? La nivelul asta exista discernamant, nu au trecere discutiile de mahala din talk showuri. De ras se face Ponta cand isi angajeaza consilieri ca Dan Petre si Cernea, cu CV-urile pe net, de rasul curcilor ne-am facut cu plagiatele lui Mang, de ras ne facem zilnic cu dosarele din Justitie si cu condamnarile cu suspendare.
   De ras ne facem cu Adrian Severin. 
    

   Reply
  4. Yeba

   @perseus_pers
   acest argument contine o simplificare care-l face neutilizabil sau utilizabil numai pe televiziunile de mahala, la care se uita „Dorel”, din urmatorul motiv. La Consiliul European nu se hotaraste nimic, documentul final se cheama Concluzii si ele sunt un fel de orientari, care apoi sunt puse in directive si dezbatute (la infinit) in Parlamentul European, Comisie si Consiliul UE, ala la care nu vrea Ponta sa se duca, ca se plictiseste, ca e prea tehnic…
    
   In alta ordine de idei, daca nu e dictatura, majoritatea in parlament nu e un dat pentru nimeni. Se poate duce orice PM, se angajeaza acolo la ceva (e o premisa falsa, dezvolt de dragul rationamentului) si vine si constata ca pe 2 din 4 angajamente  nu are majoritate in parlament, ca nu guvernul dicteaza parlamentului, nu?!  Situatia asta ar fi posibila oriunde, in realitate nu se pune problema pt ca nu se iau decizii votabile, dupa cum am spus.
    
   Nu exista notiunea de `a te face de ras” in materia asta. S-a facut Irlanda „de ras”cand a votat NU la referendumul pt Tratat, desi presedintele ei isi daduse acordul? La nivelul asta exista discernamant, nu au trecere discutiile de mahala din talk showuri. De ras se face Ponta cand isi angajeaza consilieri ca Dan Petre si Cernea, cu CV-urile citibile pe net, de rasul curcilor ne-am facut cu plagiatele lui Mang, de ras ne facem zilnic cu dosarele din Justitie si cu condamnarile cu suspendare.
   De ras ne facem cu Adrian Severin. 
    

   Reply
   1. cristihan

     @Yeba Ceva de genul „nu ma luati pe mine cu kkturi din astea (care nu ma avantajeaza), hai s-o dam pe dupa copac”

    Reply
  1. IonescuLatul

    @cristihan la el ma incruntam si eu acum… Nu-i sanatos la cap…auzi afirmatie „decat sa stai sa te uiti la un rand dintr-o constitutie, ajungi la interpretari incorect” Nu mai stiu cum a zis exact, dar se stergea pe picioare cu Constitutia.

   Reply
 22. Florina

  Deci Ponta poate merge la Consiliul Uniunii Europene în locul oricărui ministru din guvern, dacă are chef, dar nu poate uzurpa dreptul de reprezentare al preşedintelui la Consiliul European. Pam pam!
   
  PS Ponta este făcut doctor în drept de către Năstase, a cărui competenţă nu poate fi pusă la îndoială. Pam pam pam!

  Reply
  1. Yeba

    @Florina a zis ca e doctor in drept INTERNATIONAL? Semnalul a revenit imediat dupa! Acum il aud pe CTP, de exemplu.  

   Reply
 23. Florina

  Domnule Blaga, să presupunem, prin absurd,  că preşedintele Traian Băsescu ar fi suspendat. La cît de mult şi de cînd îşi doreşte domnul turnător Voiculescu – Felix  să devină preşedintele României, atunci v-aţi da demisia din funcţia de vicepreşedinte al Senatului? 

  Reply
 24. rezon

  Atat pentru azi. Maine, o conferinta de presa tehnica ca se explice treaba si profesorilor de la TV

  Reply
 25. rezon

  Ponta face o confuzie intre Consiliul EUropean si Consiliul Uniunii Europene. 
  Ponta trebuie sa mearga la ultimul, nu la primul

  Reply
  1. Yeba

    @rezon  :))) :))) :))) 
   Bleen, lipsa emoticoanelor devine insuportabila – si vin vremuri grele! Te vad eu cum le vei desena comentariu cu comentariu la cererea publicului!

   Reply
  1. Yeba

    @cocosila si ce coordonator de doctorat a avut! Creme de la creme – accentele sunt pe alta tastatura.

   Reply
 26. rezon

  Eu zic ca Base ar trebui sa forteze suspendarea. Sa se bata in referendum cum stie el mai bine si sa mobilizeze electoratul de dreapta.

  Reply
  1. cristihan

    @rezon Da, sa ia exemplul lui Tadic… Electoratul de dreapta are programare la coafor si un meci pe gesepeteve in ziua referendumului…

   Reply
   1. Yeba

     @cristihan  @rezon , domnilor, va sugerez sa vorbiti si cu Nicusor Dan, poate e interesat, acum e clipa lui. Si eu vreau o opozitie adevarata, dar la Crin ce opozitie sa faci? E flasc. Si din ce zice Barbu cu nepopularitatea rezulta ca nu e momentul…

    Reply
    1. Never G

      @rezon Glumim ca sa nu plangem. Mai sunt destui care gandesc ca noi. Vorba reclamei:  „eu mai cunosc cativa, tu mai cunosti cativa,..asa ca nu suntem chiar putini”

     Reply
   1. rezon

     @cristihan Da, Va anunta dizolvarea Parlamentului. Apoi va spune ca e doar o declaratie politica. 

    Reply
   1. uitaroh

     @sanantonio  @rezon Va fi data in inregistrare pe EtnoTv undeva dupa ora 0:00. Niciun alt post nu va transmite in direct. Nu exista  interes, dle! :)))

    Reply
   2. Yeba

     @sanantonio , pe toate posturile moguliste in orice caz, cel mai bun semnal il are A3, daca nu te impiedica principiile sa le le faci trafic. Daca te impiedica, iti povestim noi.

    Reply
   3. Yeba

     @sanantonio  ,  pe toate posturile moguliste in orice caz, cel mai bun semnal il are A3, daca nu te impiedica principiile sa le faci trafic. Daca te impiedica, iti povestim noi.

    Reply
   4. uitaroh

     @sanantonio Imi cer scuze. Eu am crezut ca ati glumit cand ati intrebat ce post da conferinta.

    Reply
  1. Nea

    @Bleen Ce făcea dacă se alegea primar? Renunţa la procesele pe care le are împotriva primăriei, adică a lui însuşi? Sau îşi dădea câştig de cauză în numele primăriei?

   Reply
 27. Florina

  S-a adoptat declaraţia Parlamentului – cu 249 la 30 – prin care se… se declară că preşedintele reprezintă România în probleme economice, iar premierul în probleme economice. Nu a fost aleasă o hotărîre a Parlamentului pentru că aceasta ar putea fi contestată la CCR, pe cînd declaraţia  nu. Dar fiind adoptată de Parlament, declaraţia, chiar ocolind CCR, dacă nu este respectată de preşedinte, poate declanşa procedura de suspendare. Întrebat dacă declaraţia are valoare juridică, Antonescu a spus că are valoare politică şi asta e tot ce contează, pentru că la CE politicul contează. 
   
  Înainte de a-l suspenda pe Băsescu, ăştia suspendă legalitatea în România. 

  Reply
   1. bilbofil

     @andrei_p  @Florina Declarația parlamentului este o părere oficială, că altfel ar fi fost hotărîre etc.De aceea nici nu poate fi atacată la Curtea Constituțională.
    Pe de altă parte o părere nu modifică legile, cu atît mai uțin Constituția. Deci Parlamentul Declară oficial că și premierul ar trebui să încalce constituția, iar această părere ar trebui susținută de cei doi sub sancțiunea suspendării președintelui.

    Reply
    1. bilbofil

      @andrei_p  @Florina „președintele” n-a vrut să apară înainte de „și premierul” mai sus. Asta este.

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @bilbofil  @andrei_p  @Florina bai,  la scoala la care se spune ca a invatat si idiotu’ de ponta (probabil si asta -i un zvon infect psd-ist, pt ca nu-mi explic cu ar fi putut el trece anul I, la cat de handicapat e…), in  maxim 3 luni, ti se povesteste ca mandatul ti-l da legea sau actul juridic; in cazul de fata, nici una, nici alta; si-atunci despre ce vorbim??? despre ce incalcare?  a cui? a CT? pai in CT nici macar nu se pomeneste de vreun act, nici macar nejuridic, al Parlamentului, pe care sa-l cheme „declaratie”

     Reply
    3. cristihan

      @EleninaNicuţ Nu, a fost un preview pentru urmatoarea perioada, cand ti-o veni cheful sa-i intrebi de legi si alte mofturi din astea 😉

     Reply
  1. bilbofil

    @Florina Totuși, nu poate fi vorba de un blocaj în funcționarea instituțiilor statului? Pe care CCR ar fi chemată să îl elimine.

   Reply
   1. Florina

     @bilbofil 
     
    Refuză, USL refuză orice arbitraj al CCR, pentru că aceasta este politizată şi Zegrean s-a antepronunţat atunci cînd a spus că, conform Constituşiei, preşedintele reprezintă în exterior statul român.

    Reply
  2. rezon

    @Florina Eu zic sa adopte si o declaratie politica privind disparitia dropiei. Are fix aceeasi valoare.

   Reply
   1. cristihan

     @rezon  @Florina Pentru bizon are o mare valoare, e tot ce conteaza, se stie inclinatia acestuia pentru democratia parlamentara de rit (puneti voi o diacritica) nou.

    Reply
  3. Never G

    @Florina Cel mai mare tupeu posibil!  Complot in toata regula! Rusine lor! Sa aflam numele celor care si-au dat votul. Merita sa le facem putina publicitate.  

   Reply
    1. Never G

      @Florina Sa inteleg ca toata tara se preda? NU! Ne bagam picioarele in apa rece si-i tocam marunt pe fiecare din cei ce atenteaza la democratie. Si asa au fost lasati destul!

     Reply
 28. Florina

  Băsescu nu trebuie să meargă la CE pentru că l-a cindus pe Prinţul Charles la maşină, l-a bătut pe umăr şi a confundat jubileul căsătoriei cu 60 de ani de domnie. Oricărui romîn îi e ruşine cu el. Trebuie rugat frumos să renunţe la a mai pleca în străinătate, să se ducă la nunţi, să ne vorbească de Crăciun… – Antena 3. 
   
  Da, trăim în dictatură. A celor mai sinistre personaje de la ceauşeşti încoace. 
   

  Reply
  1. rezon

    @Florina Lily Antonescu l-ar fi salutat din somn pe printul Charles.  In limba lui Voltaire, biensur…

   Reply
 29. cristihan

  Tineti-ma ca-i omor! „Presedintele inevitabil e ales doar de o parte a cetatenilor, restul nu l-au votat, ori Parlamentul e singura institutie care reprezinta toti cetatenii Romaniei”

  Reply
  1. adina

    @cristihan dar aia care nu ies la votat de parlament ca li s-a luat pur si simplu ?
   si pe aia ii reprezinta parlamentul nost’ fain ?

   Reply
   1. rezon

     @poweraxxel  @Bleen Un rezultat zdrobitor: neprezentare la alegerile pentru primar si infrangere la CJ.  Un independent ca Paul Negoita a luat 30% la primarie, probabil dublu decat ar fi luat un candidat PDL.

    Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Păi n-a cîștigat detașat la Bz? Ce motiv ar avea pentru auto-analiză? Lui i-ar trebui psihanaliză.

   Reply
 30. rezon

  Omul cu care am votat: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KU8kJ76Pbi4 
   
  Paul Iulius Negoita a luat 30,5% intr-un oras rosu.

  Reply
    1. rezon

      @Yeba  @ics Prigoana ar trebui sa ia lectii de la tanarul asta, care a luat 30% intr-un fief al PSD

     Reply
    2. Yeba

      @ics  @rezon , n-are plici, e inteligent, placut, cu un aer de mica Viena. Al Bano ala cu parul vopsit nu poate vorbi bine romaneste, ma gandesc ca trebuia abordat direct in italiana.

     Reply
    3. Nea

      @Yeba  @ics  @rezon Politicienii să nu citească mai jos.
     Dacă era slinos, tâmpit sau, măcar, arestat, lua peste 60%.

     Reply
 31. cristihan

  Unul dintre cele mai jegoase articole pe care le-am citit in ultima vreme, avand in vedere de unde vine (daca era scris de stelian tanase pe voxpulica nu era nimic deosebit): http://www.zf.ro/politica/nu-usl-a-castigat-alegerile-ci-traian-basescu-a-imbatranit-9739103. Nu mi se intampla niciodata sa-mi vina sa scriu un comentariu in care sa injur si atat, dar asta chiar merita…

  Reply
  1. Never G

    @cristihan M-am sacrificat si am citit articolul. E fara cap si coada. Si-a zdrobit creierii sa scoata ceva negativ, Articolul unui frustrat care n-a obtinut un interviu pe care el considera ca-l merita de la Iliescu. Un om care n-a inteles nimic din ce traieste. Mai bine plange-i de mila

   Reply
  2. Never G

    @cristihan Aaa  Acum m-am prins. Articolul se incadreaza in „colectia”: „Basescu sa lase locul liber” . Se cupleaza  perfect cu declaratia parlimentului de azi.
    

   Reply
 32. poweraxxel

  si nu inteleg inca un lucru ….
  „BEC a anunţat că, la nivel naţional, până la ora 17.00 s-au prezentat la vot 39,01% dintre alegători”
  Cum s-a ajuns la peste 50 % la incheierea votarii?

  Reply
   1. sanantonio

    Cei care s-au mobilizat pe ultima sută au mai salvat cîte ceva din ceea ce ar fi putut fi un dezastru total pentru PDL. Bine că le-a dat ”Șeful” mintea de pe urmă.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @sanantonio O să apară mâine un articol despre asta pe contributors.ro. Cine crede că votanţii PDL/TB au stat acasă şi că „electoratul de dreapta a fost demobilizat” se înşeală în mare parte. Asta chiar e situaţia, oameni buni. 2-la-5 la nivel naţional.

     Reply
   2. poweraxxel

     @BarbuMateescu dupa experienta de la prezidentiale, cand masinaria unora a functionat mai bine decat masinaria altora, cred ca de data aceasta a functionat numai masinaria primilor. Mai ales ca au avut in buzunar si internele.

    Reply
   3. poweraxxel

     @BarbuMateescu dupa experienta de la prezidentiale, cand masinaria unora a functionat mai bine decat masinaria altora, cred ca de data aceasta a functionat numai masinaria unora. Mai ales ca au avut in buzunar si internele.

    Reply
 33. poweraxxel


  Oricum, bizar rămâne în continuare faptul că democrat-liberalii au mizat pe un om care nu mai dorea să continue pe acelaşi drum, în loc să caute din timp un înlocuitor onorabil. Unul care, pe deasupra, ar fi putut porni cu ascendentul unui transfer de imagine benefic chiar dinspre Liviu Negoiţă.

  Mai sunt si altii care au impresia ca Negoita L se saturase de politica?
   
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/a-vrut-pdl-sa-castige-bucurestiul-cateva-detalii-interesante-267279.html
   
   

  Reply
  1. sanantonio

    @poweraxxel Anunțase demult că vrea să se retragă și să se ocupe mai pe îndelete de averea personală, eu aici chiar nu văd vreo surpriză. Surpriza, pentru mine, a fost că a acceptat, totuși, să candideze pentru al treilea mandat

   Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Mie îmi miroase a renumărare. Perdantul, oricare ar fi el, va contesta numărătoarea.

   Reply
  2. cristihan

    @Bleen Si la Ploiesti era o problema. Am vazut pe Observatorul de PH o lista si un proces verbal tip usl, unde pornesti cu 1000 si termini cu 2000 de buletine de vot…

   Reply
   1. sanantonio

     @Florina  @Bleen Atunci ar trebui să înceapă renumărarea de acum, că o să le ia destul de mult pînă pigulesc fiecare buletin de vot.

    Reply
   1. BarbuMateescu

     @ics  @RaduBogdan PDL n-a avut niciodată primăria TM. Nici n-au putut profita anul ăsta de retragerea lui Ciuhandu. O campanie ineficientă de la un cap la altul.

    Reply
    1. sanantonio

      @BarbuMateescu Anul ăsta TB s-a abținut de la candidatură. Oricum, nu se pot compara voturile pentru Băsescu cu cele pentru PDL, nici măcar la TM.

     Reply
    2. ics

      @BarbuMateescu Asta pentru ca PDL-ului de aici i s-a rupt fix in 14. In afara de bannere uriase cu Orza si Robu eu nu prea am vazut altceva. Cateva mai mici  cu Ostaficiuc 🙂
     Cred ca  domnu’ Dan a avut o campanie mai consistenta decat PDL pe aici

     Reply
  1. sanantonio

    @RaduBogdan 58-35, scor final pentru USL în partida cu PDL nu e așa rău? Înseamnă că avem diferențe mari de opinii asupra ”răului”. Cam de la ce scor încolo e ”cam nasol”?

   Reply
 34. cristihan

  Mircea Marian
  Iata ce scria Radu Calin Cristea, la 23 mai 2012, cand inca era nesigur ca PSD este de acord sa-i dea TVR-ul pe mana: „Scriu acest comentariu voios salutând, în fine, apariţia în fruntea Executivului a unui politician tânăr, sănătos la minte şi la trup, în formă şi plin de haz (…) Într-o lume politică plesnind de tensiuni, umori şi discursuri scrâşnite, remarc cu plăcere stilul dezinvolt, aplicat, sportiv al noului Premier ca pe un semn că se poate discuta normal, franc, fără încruntări preţioase despre cele mai incomode teme ale guvernării.” Sa vezi ce depolitizare va face Cristea in TVR :)) PS: Invit pe toti cei care citesc acest text sa cerceteze si sa-mi spuna daca eu am inaltat vreodata astfel de omagii nerusinate lui Basescu sau altui politician.
   
  Ya, baby!

  Reply
   1. cristihan

     @RaduBogdan Pana sa ma supar pe Mircea Marian mai am fo’ cateva sute de alti ziarijdi de injurat…

    Reply
    1. cristihan

      @RaduBogdan Da-mi sa vad ce a scris (desi cum ziceam, pana sa facem analiza pe text pt Mircea Marian avem slava domnului altii carora trebuie sa le analizezi textele in laborator, in recipienti din aia cu capac albastru…)

     Reply
    2. RaduBogdan

      @cristihan avea niste statusuri pe facebook, plus niste laudative pt Nicusor, plus articolul de azi de prin EVZ. Imi pare un pic dubios tipul…

     Reply
    3. cristihan

      @RaduBogdan In momentul asta eu nu aplic decat vreo doua criterii: 1. e anti-usl? 2. are dosarul curat(el)? Daca da, e ok! Daca stai sa alegi numai neprihaniti si imaculati esti mancat. Si nu ma refer (numai) la ziaristi.

     Reply
  1. sanantonio

    @Bleen În loc să-și continue ironiile misogine, mai bine s-ar îmbrăca în alb, că doar a cîștigat mai mult decît spera.

   Reply
  2. bilbofil

    @Bleen Păi atunci revin: care este obiectivul pentru parlamentare pe care Blaga și-l asumă la București?

   Reply
   1. sanantonio

     @bilbofil  @Bleen în această poveste este vorba despre domnul Prigoană. domnul Blaga joacă în alt film

    Reply
 35. rezon

  Deci, sa recapitulam. Vasile Blaga, coordonatorul unei campanii electorale dezastruoase preia conducerea PDL in Bucuresti, unde si-a dat la maximum masura dezastrului? 

  Reply
  1. Florina

    @rezon 
    
   Exact! Cineva spune pe Facebook că Udrea nu e de plîns. Categoric, dar numai ea să plece? Ea e vinovată pentru tot? Şi ca să ce? Să vină Blaga, cum spui, coordonator campanie pe ţară. Campanie care şi-a atins obiectivul, că doar de aia e roşie harta după alegeri. 

   Reply
   1. bilbofil

     @Florina  @rezon Eu am rămas blocat la chestia cu frunza de la turism. Și stau să mă întreb cum naiba vor face ăștia de acum să îl folosească pe Enescu pentru turismul cinegetic ori de pe litoral din România?

    Reply
 36. poweraxxel

  Liviu Negoiţă, candidatul PDL la primăria Sectorului 3, care a pierdut în faţa lui Robert Negoiţă, se va retrage de pe lista PDL de consilieri  Mi-a parut de la inceput ca omul voia sa se retraga dar nu scapa de gura astora …

  Reply
 37. poweraxxel

  Liviu Negoiţă, candidatul PDL la primăria Sectorului 3. Mi-a parut de la inceput ca voia de fapt sa se retraga dar nu scapa de gura astora …

  Reply
  1. bilbofil

    @Bleen Cît de mari sînt speranțele votanților anti-PDL? Se vor fi răcorit după scrutinul din toamnă? Că dacă nu, atunci chiar se deschid porțile politicii pentru partidele extremiste de stînga, între care PPDD (cel puțin cu actualul lider) este cel mai benign.
   Evident, dacă PDL nu iese rapid din comă.

   Reply
  2. sanantonio

    @Bleen Sper să citesc în curînd și alt articol al lui Cornea, cu titlul ”Renașterea dreptei”!

   Reply
  1. Yeba

   Verbalizarea dorinţelor strikes back. Nu fiindcă a pierdut localele, ci fiindcă dacă nu demisionează, nu se mai pot face prezidenţiale cât e useleul pe val şi n-are alt candidat.

   Reply
 38. Nea

  Nu că ar fi schimbat ceva, dar Pandele din Voluntari a dat pomană locuri de veci în săptămâna dinanintea alegerilor. Să le folosească sănătoşi! Cum era legea aia cu mita electorală?

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Ar fi putut găsi persoane mai potrivite: Pielea-Puții, Cordel Nistorescu, Spume-pe-laptop Stan, etc. De fapt, e doar interimar, surprize apar tot timpul.

   Reply
 39. Bleen

  Prigoană îl acuză pe Cristian Preda că este vinovat de scorul mic al Sulfinei Barbu și îi cere să plece din PDL. WTF????

  Reply
   1. bilbofil

     @poweraxxel  @Bleen Dar Prigoană a scos un scor peste visele lui cele mai bune… Unde este vina lui Preda?

    Reply
  1. Beavix

    @cocosila Nu i-a promis nimic. Cred că cei doi sunt perfect conștienți că până în 2014, dacă nu au niciun adversar serios, se vor despărți de bună voie și nesiliți de nimeni, fiecare cu prezidențiabilul său. USL-ul e doar unealta cu care se dorește a se lichida PDL-ul și Băsescu.

   Reply
    1. RaduBogdan

      @Florina are discurs, e bataios, e „curat”, n-are legaturi cu baietii destepti, n-are contracte cu statul…in plus, ar multumi electoratul pretentios din Bucuresti.

     Reply
 40. bilbofil

  În locul lui Băsescu l-aș lua pe Nicușor Dan la Cotroceni, pe probleme de mediu și patrimoniu. Dacă m-ar supăra i-aș da și de lucru…

  Reply
  1. Bleen

    @bilbofil Nu acceptă Nicușor să lucreze pentru un dictator securist conflictogen care trebuia demis în 2007 și care i-a luat locul europeanului Geoană.

   Reply
    1. cristihan

      @bilbofil  @Bleen Stiu ca v-a placut data trecuta, poate pun din nou clipul cu cel-al-carui-nume-nu-trebuie-rostit…

     Reply
   1. Florina

     @poweraxxel  @Bleen 
     
    Blaga  afost coordonator de campanie pe ţară. Cine şi de ce înaintea lui? Adică Blaga n-are nici o răspundere, nu?! 

    Reply
    1. poweraxxel

      @Florina  @Bleen unii au o raspundere organizatorica, altii una mult mai importanta care a creat o problema de imagine intregului partid. Sunt de acord ca si Blaga trebuie sa se retraga, insa nu poti lasa caruta fara nici o roata. Vine vremea fiecaruia sa se retraga, insa problemele de imagine cred ca sunt primele.
     Anastase, Olteanu, etc. Invatati de la Antonescu ca nu e prost. Uitati-va cum usor usor , unul cate unul a inlaturat baronii care deranjau la imagine.

     Reply
    2. poweraxxel

      @Florina  @Bleen in afara de orice, scuza-ma Florina, dar eu nu cred ca PDL a pierdut alegerile datorita organizarii proaste. Asta este o lozinca … Nici macar aia cu „proasta comunicare” nu este reala. PDL a pierdut din cu totul alte motive alegerile. Sa fim seriosi. 170 in loc de 80, terenuri in panta si parcuri la tara, bazine si alte baliverne total nepotrivite unei perioade de austeritate. Maini in butoiul cu miere pana la coate pe care s-au facut ca nu le vad chiar si atunci cand erau jenant de evidente, si niciodata asumarea greselilor. Nu Blaga este vinovat pentru astea.

     Reply
    3. Glook

      @poweraxxel  @Florina  @Bleen Blaga e insa vinovat ptr. faptul ca eu trebuie sa-mi fac pasaport o data pe an cu regulile lui de toata jena (de al vremea lui la MI). Pe vremea PNL-ului la interne cu regret o zic ca era mai bine si ma scoteam mai usor. Blaga organizeaza bine spaga, da cam atat.

     Reply
    4. bilbofil

      @poweraxxel  @Florina  @Bleen Sînt și eu de acord că această înfrîngere a fost bine organizată și comunicată.
     Pe de altă parte, PDL ar fi trebuit să facă pasul înainte la congresul de acum un an. Blaga a rămas fără președinție dar și partidul a devenit o țintă fixă pentru tirul USL. A blocat la vremea respectivă eforturile de deschide a partidului inițiate de Băsescu.

     Reply
    5. poweraxxel

     unele povesti propovaduite de intact erau baloane si gogomanii, insa erau impletite pornind de la niste fapte reale si jenante. Lipsa de reactie si evitarea raspunderii pentru toate aceste fapte trebuiesc in primul rand analizate. Abia apoi vorbim de organizare

     Reply
    6. sanantonio

      @poweraxxel  @Florina  @Bleen Blaga trebuie să dispară nu numai din cauza proastei coordonări a alegerilor, ci mai ales pentru că, împreună cu Videanu, Olteanu, Berceanu, Anastase, Udrea și alții aidoma, reprezintă cele mai grele pietre de moară la gîtul PDL. Ăstia sînt motivele pentru care PDL pute multora care ar vrea să aleagă dreapta. Nu au făcut niciodată nimic pentru PDL, nu au reprezentat niciodată o forță de atracție pentru alegători, nici propulsie pentru partid. Au fost balast. Peste bord cu ei, dar cine să-i azvîrle? MRU, se aude pînă la tine?

     Reply
  1. ics

    @Bleen Ce le-a tras una la operatie :))
   „Ca om politic responsabil şi cu onoare, am decis încă de duminică seară să demisionez din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale”

   Reply
 41. nedormitul

  singura votantă usl din birou și-a tăiat camera de la bicicletă cu cuțitul (din O a făcut-o C) ca să o scoată și să vadă dacă are pană.

  Reply
  1. Nea

    @nedormitul Mie nu mi-e frică de votantele USL care-şi taie camera, ci de liderii PDL care-şi taie craca.

   Reply
 42. Nea

  Coposu a fost vizionar şi murind în 1995. După ce l-au văzut pe Ilici la ţintirim, oamenii cu frica lui Dumnezeu s-au gândit că e ca un fel de pomană de un an dacă îi votează formaţiunea, în noiembrie 1996. Cine se oferă să moară acum? Domnule Blaga, ce ziceţi?

  Reply
 43. Florina

  Blaga nu-şi va da demisia. Părerea mea. Nu în următoarele trei zile, cel puţin, am deja vu-ul de la protestul „Ieşi afară/javră ordinară”. Protest cu glonţ pe ţeavă, să nu uităm. 

  Reply
   1. Florina

     @Amelia New 
     
    Din partid! De asta, a trecut aproape neobservată la momentul respectiv.  http://www.ziare.com/vasile-blaga/pdl/blaga-prezentat-ca-viitorul-presedinte-al-pdl-nu-mi-trebuie-functie-sa-va-conduc-1166541
     
    Şi eu m-am enervat. 

    Reply
    1. Amelia New

      @Florina Atat timp cat detine presedintia Senatului n-are niciun chichirez sa demisioneze. Adica decat sa ne trezim cu Felix presedinte la Senat, prefer sa ramana Blaga ca membru al PNL

     Reply
   2. Florina

     @Amelia New 
     
    Cînd îl văd pe şantajistul ăla ordinar de Năstase (şantajul de care a fost găsit vinovat de o instanţă fiind infracţiune de drept comun) vorbind despre eşecul PDL… Îţi dai seama. 

    Reply
   1. andrei_p

     @Bleen Cu Boc exilat la Cluj (spre binele clujenilor, dar izolat politic) si fara un curent nou (MRU ar fi fost benefic chiar acum pentru reformare), PDL nici macar nu are sanse impotriva agresiunii lui Blaga asupra fotoliului de lider al partidului. Asta ar putea fi atacul final asupra PDL, mai ales considerand ascensiunea PNL. Chiar ma intreb cati primari „PDL” tocmai alesi vom mai regasi la momentul alegerilor parlamentare.  

    Reply
    1. Bleen

      @andrei_p Din informațiile mele PDL a decis să se sinucidă. Asta e. Eu nu mă dau în vînt după sinucigași deci cale ferată bătută, cum s-ar spune. PDL nu e nici primul, nici ultimul partid dispărut în negura prostiei.

     Reply
    2. bilbofil

      @andrei_p  @Bleen Nu se poate conduce stabil cu peste 60%. Nu a putut FSN, nu au putut PDL-PSD, nu va putea USL. Nu încap pe scaune, nu ajunge bugetul, mai ales nu încap orgoliile. Unii vor rămîne pe dinafară în 2 ani și teamă îmi e că nu va fi PSD. Ca atare unde se pot duce primarii de la PDL pentru fonduri și realegere altfel decît în neagra veșnicie?

     Reply
    3. andrei_p

      @bilbofil  @Bleen Nu cred ca planul USL este de a conduce in armonie. Cred ca incearca sa castige la scor parlamentul si apoi sa faca opositie unul altuia si sa adopteze cat de mult se va putea din ce o sa supravietuiasca din PDL. Dar, cum zice si vorba aia in care bleen nu crede, despre morti numai de bine.
     Imi pare acum foarte important sa nu permitem PNL-ului sa ocupe dreapta politica romaneasca. Nu din cauza ca e PNL, ci din cauza cu nu e de dreapta. 

     Reply
    4. bilbofil

      @andrei_p  @Bleen Ce spun eu este că mare parte din cei care în teritoriu ar face pasul spre USL s-ar trezi pe dinafară în cel mult 4 ani (cazul fericit). Mai probabil vor deveni rațe șchioape de cînd se va stabili bugetul pe 2013, hai 2014..

     Reply
 44. bilbofil

  Despre morți numai de bine
  CDR a fost extrem de eficientă în opoziție. Problema, care atîrnă ca o piatră de moară de gîtul oricăror încercări de a o repeta este că CDR a încetat să mai funcționeze după ajungerea la guvernare. Este de altfel și problema USL. Problemele la care încerca să răspunde CDR-ul lui Coposu erau:
  1. Rebrănduirea PNȚ-cd
  2. Captarea și organizarea energiilor din stradă.
  3. Aducerea unei noi garnituri de lideri în față fără a stîrni răzmerițe în rîndul greilor
  4. Definirea unei platfrme comune, mai ales că niciunul dintre actori nu era capabil de un proiect coerent pe cont propriu.
  5! Menajarea orgoliilor liderilor de partid, orgolii care aruncaseră în aer proiectele anterioare: Convenția parlamentară CNID a lui Câmpeanu și Forumul Democratic Antitotalitar de la Cluj.
  Din acest punct de vedere, la moartea lui Coposu, CDR era un succes.
   
  O organizație umbrelă ar putea redinamiza opoziția de dreapta, dar dacă lucrurile nu se clarifică organizatoric înainte de posibila victorie în alegeri, dacă nu se creează instituțional acel unic pol de dreapta cu conducere unitară de care vorbea Valeriu Stoica, întreaga șandrama va sări în aer la 6-12 luni de la alegeri. Aici este miza, pentru că, în acest secol, o nouă CDR cu algoritmi în loc de politici, nu va mai putea ajunge la guvernare. Nu pe „dreapta”, în orice caz.
   
  În rest, CDR a are o percepție oribilă la electoratul trădat de Emil și ai lui și simpla asociere de nume ar trebui evitată.

  Reply
 45. cocosila

  Avem o presa de tot rasul. Sa-l prinzi pe Adrian Nastase la interviu si sa nu-l intrebi nimic despre dosare, asta ne arata cat de jos a ajuns presa romaneasca.

  Reply
 46. Amelia New

  Am gasit asta ref. la problemele de la Ploiesti (inteleg ca PDL a contestat si a cerut renumararea):
  „La un numar semnificativ de sectii de votare din Ploiesti nu se inchide cheia: Numarul buletinelor de vot primite = numarul total de voturi exprimate + numarul voturilor nule + numarul buletinelor de vot ineintrebuintate si anulate.
  Cele mai evidente :La sectia nr. 36 diferenta este de 720 buletine.!!!!!!!!!!!!!!La sectia nr. 136 diferenta este de 800 buletine.!!!!!!La sectia nr. 52 diferenta este de 100 buletine.!!!!!!!”

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen E bine că a spart gheața. Îi aștept cu nerăbdare pe toți cei care au pierdut să își asume dezastrul și să plece învîrtindu-se. Blaga, cu voia dumneavoastră, primul pe listă, y compris.

   Reply
   1. Amelia New

     @sanantonio  Problema-i ca Blaga nu are nicio functie permanenta in partid; a fost doar desemnat coordonator de campanie la locale, desemnare care a incetat odata cu alegerile. Plecarea din partid nu este posibila din motive de presedintie a Senatului.

    Reply
    1. sanantonio

      @Amelia New Îl aștept pe Blaga să-și dea demisia din partid, nu din vreo funcție. Ca titirezul s-o taie, vamaiotul… De 18 ani se laudă că el l-a făcut primar pe Băse, el l-a făcut președinte și prima, și a doua, și a treia oară, dacă nu era el eram căcați pe noi. Căutați-i cu multă atenție competențele. Nu sînt pe nicăieri.

     Reply
    2. Florina

      @sanantonio  @Amelia New 
      
     Culmea e că atunci cînd vine vorba de vreo responsabilitate, ciuciu. Are numai merite, în schimb.

     Reply
    1. SimonaM

      @RaduBogdan  @cristihan Tocmai am auzit că s-ar vorbi despre Blaga. Ceea ce e deja peste măsură.

     Reply
    2. bilbofil

      @RaduBogdan  @SimonaM  @cristihan Cine din PDL București a condus o firmă – un SA, un SRL, o societate civilă de avocați, o societate de caritate, o ceva – fără afaceri cu statul și a ieșit pe plus?

     Reply
    3. cristihan

      @RaduBogdan  @SimonaM Daca stau sa ma gandesc, nu e o idee rea… Sa se joace doar aici, ca si asa e stricata jucaria 😉

     Reply
    4. SimonaM

      @cristihan  @RaduBogdan Și-adică jos Udrea doar ca să facem people happy:? Să vină altul la fel de prost, numai să nu fie Udrea?

     Reply
    5. RaduBogdan

      @SimonaM  @cristihan n-am uitat-o, dar a condus si campanii pe care le-a castigat…oricum, trebue un ins bataios, poate o functie la sefia PDL Buc l+ar scoate din letargie pe Blaga. 

     Reply
    6. SimonaM

      @RaduBogdan  @cristihan ”Vână” are Udrea și cam atât. Deocamdată.
     Nu-i prima oară când femeia demonstrează că are oo. Să fim cinstiți. Să-i văd pe restul acuma.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.