Cum se face o revolutie

Antena 3 și Crăciun fac o mini-revoluție televizată.

PDL trage o sperietură soră cu moartea și începe să se dezintegreze. Liderii partidului, cei care au curajul să iasă de sub pat, își cer mii de scuze sau se pregătesc să-i facă harakiri partidului. Ceilalți rămîn sub pat sufocați de mirosul apăsător de urină stătută.

Băsescu, convins că poporul are numai molotoave și furci în cap (rămîne de văzut cine l-a convins), se înțelege cu PDL-ul să mai ostoiască furia populară, schimbă guvernul Boc și aduce un prim ministru independent.

Atît Băsescu, cît și prim ministrul independent vorbesc despre mărirea salariilor, avînd încă în minte furcile, topoarele, nadina violată și molotoavele hipsterilor lui Felix.

PDL nu-și revine din sperietură și se dezintegrează. Pedeliștii se strecoară în șir indian spre sediile USL, sub întunericul nopții, lipiți de ziduri și urmăriți obsesiv de milioane de perechi de ochi răi.

Guvernul condus de prim ministrul independent și susținut de ce a mai rămas din PDL cade la moțiunea de cenzură.

Băsescu îl nominalizează pe Ponta, șeful formal al opoziției și subalternul informal al autorului revoluției din ianuarie, Dan Voiculescu.

Băsescu și ce a mai rămas din PDL așteaptă rînjind superior ca Ponta și ai săi să fie sfîșiați de colții celor cîteva milioane de perechi de ochi răi, să fie împunși cu furcile, arși cu molotoavele, violați în ziua de salariu, bătuți cu talonul de pensie.

Surpriză! Poporul e calm și placid. Cele cîteva milioane de perechi de ochi răi din visele lui Băsescu și ale PDL-ului fac plajă la mare sau la gîrlă, după posibilități. Molotoavele au revenit la stadiu de cocktail inofensiv cu umbreluță, spumele de la gura poporului sînt de la bere iar pe fundal nu se aude Thriller-ul lui Michael Jackson ci Șprițul de vară al Sarmalelor Reci.

Cam așa se face o revoluție.

PS. Scopul alianței dintre PSD, PNL și PC este acela de a crea impresia de forță și a duce la dezintegrarea PDL. Scopul ”revoluției din ianuarie” e a fost de a intimida, de a speria pedeliștii mai slabi de îngeri (cred că în nici în visele cele mai frumoase băieții lui Felix nu se așteptau să se sperie toți pedeliștii), ducînd astfel la dezintegrarea finală a PDL.

Facebook Comments

135 Comments Cum se face o revolutie

  1. poweraxxel

    “Respectarea legilor, fără excepţii, fără derogări sau scuze” – din pacate, legile din Romania sunt strambe, interpretabile, ineficiente sau insuficiente … Imperativa nu este respectarea ci mai degraba indreptarea lor.
    “Repararea inechităţilor sociale” – mi-e teama ca aceasta reparatie se va face prin nasterea altor inechitati.
    “Depolitizarea administraţiei publice. Doar miniştrii şi secretarii de stat vor fi numiţi şi sprijiniţi politic” – crede cineva asta???
    “Este drept că trebuiau eliminate excesele sectorului public privind aparatul administrativ” – !!!!!!
    “… în cursul acestui an, reîntregirea salariilor personalului bugetar la nivelul din iunie 2010 și restituirea sumelor reținute fără bază legală pensionarilor …” – in cursul acestui an?
    “Asigurarea accesului la tratamentul cu medicamente esențiale” vs “Reducerea costurilor cu medicamentele …” – ?!
    “Demararea elaborării unei strategii de echilibrare financiară a sistemului de sănătate în următorii cinci ani” – povesti …
    “Îmbunătăţirea performanţelor întreprinderilor de stat, prin restructurare …” – ???
    “Implementarea prevederilor legii guvernanței corporatiste, prin eliminarea politizării managementului si prin profesionalizarea actului de conducere în principalele întreprinderi de stat” – clientela PDL inlocuita cu cea USL …
    “Continuarea procesului de privatizare …” – Asadar directia data de Ungureanu nu era chiar asa de rea este?
    “De asemenea, este absolut necesara reactivarea retelei nationale de camine culturale” – Nastase a avut salile de sport, PDL-ul a avut parcurile, jucariiile lui Ponta vor fi “caminele culturale” … Niciunul nu s-a gandit sau se gandeste la apa curenta, canalizare, gaze si alte utilitati minime necesare asigurarii unui nivel decent de trai.
    “Adoptarea cadrului legislativ aferent alegerilor parlamentare” – magariile de care USL acuza PDL-ul vor fi facute in interesul USL de data asta …
    “Demararea consultărilor cu societatea civilă pentru reconstrucția sistemului de pensii ocupaționale” – cum spuneam, inechitatile vor fi reinstaurate …
    “Realizarea demersurilor de pregătire şi lansare a licitaţiei pentru execuţia Liniei 7 de metrou: Şos. Alexandriei – Rahova – Piaţa Unirii – Moşilor – Obor – Colentina –Voluntari si a realizarii Liniei 4 de metrou: Laminorului – Gara Progresul, tronson Gara de Nord – Gara Progresul” – se evita orice referire la magistrala de metrou destinata cartierului Drumul Taberei …
    “Deblocarea posturilor din învăţământul superior” – ??? Cele mai mari deficiente erau pana acum cele din invatamantul preuniversitar!!!
    La capitolul “MUNCA, FAMILIE SI PROTESCTIE SOCIALA” lipseste reinstaurarea indemnizatiei a mamelor care isi cresc copii acasa. Deci, nu o vom mai vedea pe ecranele Intact pe cucoana aia crizata ce se lupta din rasputeri pentru aceasta …
    “Reanalizarea Codului Muncii şi a Legii salarizării unice pentru salariaţii bugetari” – ingrijorator … Bugetarii vor redeveni de neconcediat in timp ce sectorul privat va ramane singurul care sa reflecte realitatea normala a pietei muncii.
    In rest, o groaza de bazaconii expuse cu scop populist, greu de realizat, si totodata lipsite de o viziune de punere in practica …
    Este de remarcat evitarea asumarii de cifre si termene exacte, tocmai pentru ca textul are doar caracter electoral, si pentru a nu putea fi atacate de catre specialisti altii decat cei inhamati la caruta USL …

    Reply
  2. Bleen

    Știați că Vorbește marea a lui Cătălin Crișan e o hoție, un plagiat absolut șocant după Sarah Brightman & Antonio Banderas – Phantom of the Opera? Sînt șocant, siderat, trist, nu reușesc să-mi revin! Sistemul meu de valori s-a prăbușit, ascult și plîng, ascult și plîng. 
     
    Deci ascultați și cruciți-vă! Să asculte și Andrei Marga!

    Reply
  3. EleninaNicut

    „reluarea procesului de înfiinţare de tribunale specializate, în baza unor evaluări pertinente – măsură insistent cerută de magistraţi şi de investitorii străini (spre ex., instanţele specializate în materia familiei şi a minorilor – justiţia juvenilă, dar şi instanţele specializate în materia comercială şi a falimentului)”  :-))) repet: NU mai exista „materie comerciala” de mai bine de o juma’ de an :-))

    Reply
  4. Florina

    Cum vine asta cu coeziunea socială, dacă mi-a spart casa să-l iert? 
     
    Justiţia aproape de cetăţean – factor esenţial al coeziunii sociale
     
    Nu pricep neam ce-a vrut să spună autorul!

    Reply
    1. EleninaNicut

       @Florina coeziunea sociala se va vedea curand, la bac, deviza fiind „toti la fel si unu’ dupa altu'”; despre justitia aproape de cetatean nu pot sa spun decat ca se bate fix cap in cap cu obligativitatea medierii etc

      Reply
  5. EleninaNicut

    s-a uitat cineva in proprietati/autorul documentului? well, negru pe alb, zice ca  „pc” :-))

    Reply
    1. cristihan

       @EleninaNicut o fi de la pi.si. (as in motan) 🙂
      One more: realizat in Word 2010 Trial – sunt asa supti astia ca nici bani de o licenta full n-au…

      Reply
  6. nedormitul

    per ansamblu, există niște contradicții, dar sînt și chestii călduțe, care sună bine. e loc, zic, de o moțiune de cenzură, măcar, avînd în vedere că adversarul este foarte irascibil.

    Reply
  7. Florina

    e clar, toţi posesorii de diplome de la fabricile acreditate vor lua mai uşor o casă. că nu le ajungea cum şi-au luat diplomele. 
     
    „Susținerea realizării de locuințe în regim de credit ipotecar și identificarea unor forme de sprijin ale populației, în special a tinerilor și familiilor de tineri intelectuali pentru procurarea unei locuințe.”
     

    Reply
  8. nedormitul

    vîntule, s-a rezolvat!
    Modernizarea serviciilor poștale prin introducerea automatizării și optimizării fluxurilor poștale la nivelul centrelor de tranzit regional
     

    Reply
  9. nedormitul

    încă una: „Programe adecvate pentru grupurile vulnerabile”. mai întîi se va constitui o comisie parlamentară care va desemna un grup de lucru cu profesioniști care vor analiza punct cu punct vulnerabilitățile grupurilor vulnerabile. apoi se va constitui un alt grup de lucru care va identifica aceste grupuri vulnerabile. apoi, cele două grupuri vulnerabile vor emite fiecare cîte un raport care va fi înaintat comisiei parlamentare sau guvernamentale, whatever. în cazul în care cele două rapoarte nu se bat cap în cap, comisia va emite o analiză pe 10 capitole (am zis 10, dar pot să fie și 12, și 15), care va fi înaintată unul alt grup de experți ce urmează a fi constituit. grupul de experți va întocmi un program care se va întoarce la comisie și va analiza dacă programul este adecvat. cum comisia nu are competențe, programul va fi înaintat altui grup de experți. și tot așa.

    Reply
    1. cristihan

      Grupul parlamentar PDL e unul dintre grupurile vulnerabile? Poate au o sansa asa… 😛

      Reply
  10. Florina

    adio legea asistenţei sociale, aşa cum o ştiam.
     
    „Reanalizarea cadrului legislativ în domeniul asistenţei sociale în sensul armonizării prevederilor legale şi elaborarea legislaţiei secundare.”

    Reply
  11. Florina

     
    „Participarea activă a societății civile la buna organizare a procesului electoral.”
     
    Ce vizionar Pîrvulescu, el a participat din 2009, 6 decembrie. La Antene, o după amiază întreagă. 

    Reply
    1. EleninaNicut

       @Florina ba parca ceva mai devreme, pe la juma’ de noiembrie, asa, cand se contorsiona de zor, alaturi de toma etc, sa scape electoratu’ de referendum…

      Reply
  12. nedormitul

    asta îmi place. deja, în cazul meu, au promovat un ibuprofen: „Promovarea consumului de medicamente generice pentru populatie (medicamente mai ieftine, dar la fel de eficiente)”

    Reply
    1. nedormitul

      ia să îmi ziceți voi, mie, copii, cam cît o să coste auditarea asta și cine o s-o facă?
      Auditarea şi evaluarea tuturor contractelor de achiziţii de bunuri şi servicii şi de consultanţă din punctul de vedere al necesităţii, oportunităţii şi eficientizării actului decizional.

      Reply
      1. cristihan

         @nedormitul A, lejer! Se demareaza o licitatie pentru achizitia publica a serviciilor de audit, se platesc neshte meleoane, in 2 ani ai primul draft, in 3 ani ai rezultatele definitive… Simplu, eficient, transparent, un nou mod de a guverna!

        Reply
    2. nedormitul

      dă-o-n mă-sa, felix nu-i mic investitor în energie!
      se impun următoarele: onorarea la timp şi nediscreţionar a obligaţiilor legale ale statului, eliminarea ambiguităţilor legislative, liberalizarea treptată a pieţelor energetice, armonizarea capacităţilor de producţie a energiei cu cele ale reţelelor de transport, înlăturarea 15 obstacolelor birocratice, stimularea micilor investitori în sectorul energetic

      Reply
    3. nedormitul

      wtf is that? meandrele concretului?
      Redesenarea arhitecturii si ecologiei de business ca principal factor de creştere a eficienţei şi competitivitătii economice
       

      Reply
    4. nedormitul

      astea nu aveau deja competențele delimitate? sau vor să taie niște capete la jandarmerie? zbang!
      Îndeplinirea acestui obiectiv strategic presupune delimitarea clară a competenţelor Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, precum şi stabilirea cadrului de cooperare interinstituţională între aceste structuri.
       

      Reply
    5. nedormitul

      încă una pe care n-o înțeleg
      Demararea consultărilor cu societatea civilă pentru reconstrucția sistemului de pensii ocupaționale.

      Reply
    6. nedormitul

      asta trebuie să recunosc că e bună. depinde dacă nu ascunde ceva
      generalizarea metodelor moderne de soluţionare pre-judiciară a conflictelor, rapide şi necostisitoare pentru cetăţean (medierea). Introducerea obligativităţii medierii într-o serie de cauze civile;

      Reply
      1. EleninaNicut

         @nedormitul asta ca sa „mananca” si gura lu’ madam’ gorghiu ceva… pt cunoscatori, asta e un kkt care ar atrage, pe inca un motiv, procese la CEDO pe banda rulanta (liber acces la justitie etc);  in plus, dupa intrarea in vigoare a NCC, toate cauzele sunt „civile”, nu mai exista „comercial”/”comercianti”, ci „profesionisti”, iar litigiile intre astia sunt, oricum, precedate obligatoriu de o procedura de conciliere

        Reply
    7. nedormitul

      trec peste agricultură, dezvoltare, socialiste pînă în măduva oaselor, și peste transporturi, care vor continua, practic, ce s-a început. am ajuns la politica externă. ăștia chiar își pun speranțele în marga de parcă ar fi dumnezeu. ei chiar cred că marga e bun să aducă președinți de țări G8 la bucurești și să-i pună în vitrină. s-ar putea s-o sugă tare aici

      Reply
  13. Ana-Maria Gaboreanu Grittmann

    noii guvernanti n-au nevoie de niciun ajutor: trebuie mare talent sa poti sa o tii tot intr-o gafa si-o prostie de-atatea zile… 🙂

    Reply
  14. Razvan Prodescu

    Eu as pune problema si altcumva: „revolutionarii” din ianuarie cereau sa plece pdl, sa vina usl sa curga laptele si mierea, sa fie lasat Arafat in pace. Acum, a cazut pdl si nu mai vezi picior de revolutionar iesind in strada sa isi manifeste legitima bucurie ca revolutia a invins. De-aia zic, securistii lui Voiculescu sunt si tampiti si lenesi. Nu stiu sa duca o actiune la capat 🙂 Iar varanul explica foarte doct ca Arafat nu are calificare necesara pentru a conduce Ministerul Sanatatii. Ceva comentarii de la aia care au zecide conturi cu Salvati SMURD, sustin Arafat, alaturi de Arafat, etc,etc? Nimic?

    Reply
    1. cristihan

       @Bleen Citit pe diagonala, concluzii total dispa(e)rate:
      1. copy-paste la chestii din actualul program (presupun, 99% sigur)
      2. bla-bla la greu
      3. cuvantul „reforma” apare de 7 ori in 53 de pagini, din care de vreo 3 ori referitor la ce n-a facut PDL si de vreo 3 ori ca bla-bla pe la justitie… (apropo de ipotezele lui Lazaroiu)
      4. capitolul Agricultura are 183 de cuvinte, bla-bla total raspandit pe 2 pagini cu spatii imense.
      Exceptional, au si viziune, stiu si Word si subtilitati ca save as pdf, ce mai, sunt tari astia! Suntem salvati!

      Reply
  15. Bleen

    A apărut programul de guvernare al guvernului Ponta. Acum e momentul ca liderii dreptei (Vasile Blaga, Emil Boc, Elena Udrea, Cezar Preda, Ioan Oltean, Teodor Baconschi, Toader Paleologu, Cristian Preda, Monica Macovei etc etc) să iasă în media și să-l desființeze, să măture pe jos cu useliștii, cu doctrina lor și cu programul de guvernare.

    Reply
    1. EleninaNicut

       @Bleen la curajul manifestat in ultimul timp, asteapta, probabil, sa se mai scumpeasca ouale

      Reply
  16. Bleen

    Mă certam cu Sebastian Lăzăroiu pe Facebook:
     
    ”Liderii de centru-dreapta (care-s ăia?) nu cred în dreapta, nici în centru. Ei sînt convinși că ceea ce au făcut în ultimii ani e rău. D-aia nici n-au ieșit să comunice, să susțină măsurile, nici în 2009, nici în 2010, nici în 2011, nici în 2012. Fiindcă nu credeau în ele, fiindcă le considerau la fel de terifiante pe cît le consideră USL-ul. Nu avem lideri de dreapta sau centru-dreapta. Am scris de acum 2 ani asta: pedeliștii, dacă cred în dreapta și în reformele pe care le fac, să iasă și să le susțină, să le explice. Intelectualii reformiști să iasă și să le susțină, să le explice, cu convingere și forță, să lase discuțiile despre statutul PDL și alte chestiuni de bucătărie internă a PDL. Sebastian Lazaroiu, cine-s liderii ăia de dreapta? Vasile Blaga, Elena Udrea, Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi? Hai să fim serioși. Nu e vorba de plîngăcioși aici, e vorba de a încheia cu menajările. E bine, e sănătos, ca buboiul să se spargă și să nu ne mai mințim din motive tactice. PDL nu mai există ca partid politic. A fost o gogoașă umflată. Umflată de Băsescu, de noi, de FMI, de etc. Băsescu a făcut minuni, a făcut imposibilul, în condițiile în care a fost (aproape) singur împotriva tuturor în anii ăștia. Dacă totuși PDL nu e PNȚcd și leadershipul ăsta există, să iasă și să susțină dreapta, să-și susțină reformele și măsurile cu voce tare, convingător. O vor face? Mă refer la ăia care știu cît de cît să lege subiectul de predicat, nu la Blaga și Oltean. O să aibă vreunul curajul și inteligența s-o facă? Nu. Fiindcă, repet, nu cred în dreapta și în reformele făcute (reforme pentru care astăzi se simt vinovați și le regretă) și fiindcă ori sînt proști, sinecuriști șamd. Lucrurile sînt ale dracului de simple.”

    Reply
    1. cristihan

       @Bleen Apropo de fb, cum naiba de imi apar numai reclame cu piedone si cu negoita-slinosul? Pana si la retele sociale sunt mai buni socialistii decat noi? (nu mai spun ca am colegi care imi apar cu „likes Piedone”…)

      Reply
        1. cristihan

           @Florina  @Bleen Mda, ce sa zic… Or fi avand si comunicarea in DNA… pardon, ADN… Cum zicea si Lazaroiu, daca oamenilor asa le place, sa fie mintiti oribil (ca frumos nu cred ca se mai poate zice), sa fie sanatosi.
          Alta observatie de pe fb: daca postezi un articol genial despre politica, primesti un like de la 1-2, mereu aceiasi; daca postezi o glumita rasuflata: fara numar-fara numar… Spune si asta ceva despre cat de interesati sunt romanii de cine ii conduce…

          Reply
        2. Florina

           @cristihan  
           
          alternează. 🙂  două glumiţe – una cu politică obligatoriu! – ceva serios… şi tot aşa. 
          şi poze şi you tube-uri cu pisoi. 🙂 
          aaa, pe bune acum, am de dat trei pisoi graşi, frumoşi,  de dreapta fără discuţie -acolo le e locul, cum intri în cameră – pasionaţi de cărţi – rod la ele la greu –  mediu – încearcă să-l descopere şi cucerească, educaţi, politicoşi – cum te văd, cum miaună a salut, din tată parţial exotic şi mamă de-a noastră, din popor. 
          gata de livrare după 20 mai, cînd împlinesc două luni. sînt născuţi în aceeaşi zi cu Lăză. 😀

          Reply
      1. EleninaNicut

         @cristihan  @Bleen eu cred ca am un proxy apolitic, imi apar numai recomandari cu florin salam :-))

        Reply
        1. cristihan

           @EleninaNicut  @Bleen Tocmai m-a lovit o idee de biznis (sau doar de brending…:P): Salam Florin! Care ii stie repertoriul poate sa gaseasca si un slogan meserias. Uite asta inseamna politica de dreapta, incurajarea spiritului antreprenorial! 🙂

          Reply
        2. EleninaNicut

           @cristihan  @Bleen nu cred ca renteaza… te va rupe la drepturile de autor… evident, fara factura, deci nedeductibil  :-))

          Reply
        3. cristihan

           @EleninaNicut  @Bleen Nu exista, e cu totul alt domeniu, e un produs generic (salam) cu un nume propriu (Florin), sunt si inversate, it’s in the bag, I tell you! :))

          Reply
  17. nedormitul

    apropo de marga, am auzit eu o bîrfă, nu spui ține, cum că băiatul ar fi tras niște sfori să aducă un mare șef de stat în românia. dar mai important decît atît, să se știe că era meritul lui și numai al lui. o să urmăresc relația cu acel stat îndeaproape. producția se numește „greu de adus II”, pentru că „greu de adus I” a rulat pe marile ecrane acum vreo 10-15 și a avut foarte mare priză la public.

    Reply
    1. Bleen

       @nedormitul Marga are legată de coadă nu o tinichea, ci o bombă. Dacă va ieși sau nu la suprafață, vom vedea. Dar dacă va ieși, omul e terminat.

      Reply
      1. nedormitul

         @Bleen
        mă tem că dacă pun băieții mîna pe pîrghii, nu prea va mai ieși nimic la suprafață. pe de altă parte, este posibil ca însăși secretomania care se va depune pe anumite evenimente va face să răbufnească buboiul. mie îmi este clar, ceea ce construiește usl acum este un bubuoi. încă nu ne dăm seama de amploarea lui, dar o dată construit, ne putem face și o idee cam cînd va face puroiul poc.
        să stăm cu ochii pe web 2.0, zic.

        Reply
        1. EleninaNicut

           @BarbuMateescu  @Bleen m-am uitat pe ordinea de zi cnsas, au figurat recent (10-11.04) mai multe note de constatare pe lit. s (rector etc)., so who knows…

          Reply
      2. Yeba

        @Bleen, și noi cum putem ajuta la igienizare? De ce nu trag știutorii cuiul grenadei?

        Reply
        1. Florina

           @gupi  @BarbuMateescu  @nedormitul 
           
          şef de stat… acu’ 10 – 15 ani… văleu! păi atunci e „greu de adus” II, III, IV şi V la un loc. 

          Reply
  18. cristihan

    O cercetare „stiintifica” desfasurata de mine printre corporatisti a scos la iveala un rezultat surprinzator – o corelatie pozitiva intre atractia pentru aifoane si tolerarea sau chiar admirarea rahaturilor usl-iste. Nu 100%, dar semnificativ. Zic si eu, ca tot se lanseaza Samsung Galaxy S3 acum 😉
    Exceptiile confirma regula, da? 🙂

    Reply
  19. EleninaNicut

    sondaj CSCI la Romania TV – 02-03.05.12 – 900 intervievati – eroare 3,3%, in rezumat:
     
    1. cu cine ati vota duminica: USL – 67%; PPDD – 14%; PDL – 12%; UDMR – 3%; PRM – 2%; PNG – 1%;
    2. incredere: vp – 53%; s. oprescu – 47%; ca – 42%; MRU – 37%; dd – 24%; jiji – 21%;
    3. restituire CAS pensii : da cu tota gura – 66%; da cu juma’ de gura – 23%; nu cu toata gura – 3%; nu cu juma’ de gura – 6%;
    4. vp bun de pm: da cu juma’ de gura – 31%; da cu toata gura 31%; nu cu juma’ de gura – 13%; nu cu toata gura – 12%

    Reply
    1. Bleen

       @EleninaNicut Dacă PDL face prostia să se alieze cu cineva (PNȚcd hă hă, PER etc) la parlamentare, nu intră în Parlament.

      Reply
    2. oglinjoara

       @EleninaNicut după alegerile locale, când se va dovedi că aceste cifre au fost completamente false, nimeni, dar absolut nimeni, nu va spune: „bă, voi vă aduceţi aminte ce-a pronosticat CSCI la România TV în 3 mai?”
      ăştia-s perverşi rău de tot: ar spune că „aia a fost fotografia la acel moment” 
      sondajele date publicităţii sunt toate făcute pentru a manipula
       
      uite: UDMR este cotat cu 3% când la toate alegerile n-a luat mai puţin de 6%
      sondajele ăstea au o marjă de eroare de 10-20%

      Reply
  20. Bleen

    Lui Blogary îi priește opoziția. De cînd a venit USL-ul la putere, ne-a sărit traficul în aer. Articolul cu situațiunea a avut cel mai mare succes.

    Reply
    1. nedormitul

       @Bleen și mai ai grijă că ăștia ochesc bloggeri cu trafic mare ca să-i pună purtători de cuvînt ai guvernului. la advertoriale te știi?

      Reply
      1. Bleen

         @nedormitul Ponta este tînăr. El reprezintă România cu fața spre viitor. Ponta este în același timp experimentat. A dus bătălii politice și le-a cîștigat, chiar în fața unor politicieni cu mai multă experiență decît el, cum ar: Băsescu, Iliescu, Geoană și alții. Trebuie să avem răbdare. Ponta are nevoie de timp ca să demonstreze că poate duce România acolo unde îi e locul. Ponta e România cu fața spre viitor, dar are nevoie de timp pentru a ne duce spre acel viitor mai bun pe care cu toții ni-l dorim. Deci să-i dăm acest timp!

        Reply
    2. cristihan

       @Bleen Iti zic eu explicatia, daca e nevoie… Eu ma „activez” doar de la un nivel de jeg in viata publica in sus. Am mai fost asa in 2007 la suspendare si in 2009 la alegeri. Stiu, e pacat, multi dintre noi, astia de dreapta, ii lasam pe toti carnatii de stanga(-dreapta) sa-si faca mendrele ani de zile si abia cand e groasa rau ne trezim…

      Reply
  21. Bleen

     Stefan Trifan  zice:
     
    ”La Antena 3 s-a adunat iar Societatea Ciuvică avându-i ca invitați pe honor Marga și Nica, garnisiți cu Nistorescu. O frumusețe de dezbatere reală asupra problemelor stringente ale țării…”Dana Grecu (vizibil emoționată): Domnule Marga, deci spuneți că Angela Merkel se va bucura foarte mult când va afla că ministrul de externe al României este Andrei Marga, nu?Marga (fâstâcit ca o fată mare): – A, nu știu, (zâmbind măgulit) trebuie s-o întrebați pe ea.””

    Reply
    1. BarbuMateescu

      „In cursa pentru presedintia Consiliului Judetean (CJ) Arges s-au inscris 13 candidati, dintre care trei cu acelasi nume: Constantin Nicolescu. Este vorba despre presedintele in functie al institutiei, candidat din partea USL, un reprezentant al Partidului Social Democrat al Muncitorilor si unul al formatiunii Forta Civica, potrivit Agerpres.”
       
      „Alte doua persoane cu nume identice candideaza si la presedintia Consiliului Judetean Olt. Este vorba despre Paul Stanescu, actualul presedinte al institutiei care candideaza pentru un nou mandat din partea USL, si de Paul Stanescu – din partea Partidului Verde.”
       
      „In orasul Ocna Sibiului, doi dintre cei trei candidati la primarie se numesc Ioan Baltes. Unul este actualul primar al orasului din partea USL, iar celalalt candideaza din partea PDL.”
       
      „Si in Hunedoara doua persoane cu nume aproape identice s-au inscris pentru alegerile la sefia Consiliului Judetean. Printre cei opt contracandidati se numara primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, din partea aliantei Uniunea Social Populara (USP) si Mircea Muntean din partea Aliantei electorale Uniunea Socialist Progresista eco (USP eco), potrivit Agerpres.”
       
      „Actualul presedinte al Consiliului Judetean (CJ), Victor Mocanu, a anuntat ca cel care purta nume identic cu al sau si-a retras candidatura din cursa pentru conducerea CJ Buzau.”
       

      Reply
        1. BarbuMateescu

           @oglinjoara  @Nea „Adversarul meu şi je / E-aceeaşi familie!”
           
          Mică notă explicativă: se pronunţă „je” ca în „jeton” şi „ie”-ul din familie ca „ie”-ul din „iesle”.

          Reply
  22. BarbuMateescu

     @Bleen legat de PS: PDL depinde de „pedeliştii mai slabi de înger”? Se înţelege din text că dacă îi sperii pe ei, partidul se dezintegrează.

    Reply
  23. Bleen

    Uite un test bun să vedem dacă revoluția din ianuarie a fost efectul unei genuine nemulțumiri pentru soarta SMURD-ului și a lui Arafat sau a fost o mișcare a serviciilor (oricare ar fi ele și ale oricui ar fi) împotriva lui Băsescu și a  PDL: reacția societății, poporului în general, față de demiterea lui Arafat de la MS (Felix tocmai ne-a explicat că Arafat trebuie să plece, că nu e bun manager).

    Reply
    1. EleninaNicut

       @Bleen asta pentru cine nu si-a dat seama din start sau macar pe traseu ca istoria cu arafat nu a fost decat un pretext…

      Reply
      1. para

        Un pretext să ce? Ăştia sînt trecutul, pa. Dreapta, chiar dacă e risipită,  e mult mai tare ca în anii ’90. Să se dea ăştia de-acuma în fapt şi-o să vedeţi. Hîc. @EleninaNicut  @Bleen

        Reply
        1. EleninaNicut

           @para  @Bleen un pretext de propaganda ieftina la tv, ca max. 0,01% din populatie scoasa in strada nu cred ca ar fi putut duce la altceva

          Reply
    2. cristihan

       @Bleen Eh, am mai zis asta, numai ca acum o sa spuna ca si-a dat demisia, deci a fost hotararea lui neimpusa de nimeni, il apreciem dat nu putem sa-l fortam, bla-bla…

      Reply
    3. rezon

       @Bleen CTP ne anunta ca dl. Calafat l-a sunat ca sa-si anunte disponibilitatea: „M-a sunat dr. Raed Arafat dorind să clarifice poziţia d-sale în raport cu noul ministru al Sănătăţii, dl Vasile Cepoi. Dl Arafat consideră că dl Cepoi nu a participat la înlăturarea sa, în scandalul declanşat de preşedintele Băsescu. În perioada în care dl Cepoi a fost secretar de stat în minister, dl Arafat afirmă că au colaborat bine, că „dl Cepoi e un om cu care se poate discuta” şi că întrevede o aceeaşi bună colaborare şi în viitor.” http://www.gandul.info/puterea-gandului/cel-mai-bun-guvern-ponta-9585394 

      Reply
    4. oglinjoara

       @Bleen Crezi că „serviciile” lui Felix (Antene, „formatori de opinie”, demonizare non-stop) şi reţeaua de propagandişti a PNL pe reţelele sociale (plus forţele „civice” ale sindicatelor controlate de PSD, vezi proaspătul ministru delegat de ex.) n-au fost de ajuns pentru declanşarea şi susţinerea revoluţiei?

      Reply
    1. LunguVictorEugenMihai

       @oglinjoara șine iartă nouă greșealele cele de nevoie . Marga să se pună mai întâi pe el însuși pe șine. Că-i deraiat de multă vreme.

      Reply
  24. Yeba

    Știri din Urzicenii vieții: A zis Diaconu ca recunoaște decizia și renunță la mandatul de la Senat, hă, hă, hă, și, deduc, și la ministeriat (interdicție de funcții publice).

    Reply
      1. cristihan

         @EleninaNicut  @Yeba Pai ia uite: http://www.evz.ro/detalii/stiri/diaconu-nu-mai-ataca-sentinta-care-l-da-incompatibil-interdictia-la-functii-publice-vala-9797.html Ce nu inteleg eu: faptul ca el nu a stiut ca este in incompatibilitate il exonereaza in vreun fel?! Din cate stiu, legile se prezumeaza (?) ca fiind cunoscute de toti cetatenii tarii! In plus, Curtea nu i-a dat dreptate, ci doar a precizat ca vina este (si) a Senatului… Ha?

        Reply
        1. EleninaNicut

           @cristihan  @Yeba in cadrul actiunii in anularea actului de constatare a incompatibilitatii (adica ce are acum diaconu pe rol, in recurs) nu se pune in discutie vreo forma de vinovatie, ci se discuta exclusiv asupra legalitatii/temeiniciei actului in cauza; pe romaneste, vina Senatului = prefectura :-D… bine, acum la cate aberatii vad in fiecare zi, apai nu ma mai mira nimic…

          Reply
        2. Yeba

          @EleninaNicut, adică nu-i cazul să dea înapoi leafa de senator, nu? Guvernul USL – vorba este că nu există cine să sancționeze mediatic rateurile astea ale ăstuia cu legile în sânge.

          Reply
        3. rezon

           @EleninaNicut  @cristihan  @Yeba Pai, in acest moment,, Diaconu intra in aceeasi situatie in care era Alistar. Next!

          Reply
        4. EleninaNicut

           @Yeba evident ca nu poate fi obligat sa dea leafa inapoi… in plus, eu pariez ca nu va renunta la recurs, ba mai mult, pe 8 mai va cere si o amanare, pana se mai aseaza lucrurile 😀

          Reply
        5. EleninaNicut

           @rezon  nu inca, hotararea nu ramane irevocabila pana nu ia act instanta de eventuala renuntare la judecata, asta insemnand, cel mai devreme, 8 mai

          Reply
  25. Florina

    Excelent! Şi începînd de acum să nu mai aud că noi sîntem superiori şi că trebuie să ne concentrăm exclusiv pe construcţie, pe idei şi pe doctrină, că televiziunile nu contează, că sînt de neglijat, mize mult prea mici pentru spiritele noastre înalte, că de atîta înălţime ajungem să avem ameţeli şi să umblăm cu capul în nori. Vîntu şi Felix nu pot neglijaţi, asta ar fi o prostie, fac parte din cotidian şi au încă putere mai mult decît au crezut mulţi dintre noi, după cum se vede. Mai mult, vin din cotidianul de dinainte de ’89, cu toate mizeriile în cîrcă, pe care, deţinători de mijloace de manipulare în masă fiind, le deşartă zilnic, aproape non stop, în minţile multora, ambalate în sclipici care ia ochii şi fură minţile. Vîntu a fost cît pe-aci să ne impună un preşedinte, iar Voiculescu a instalat un guvern. Trebuie ceva şi mai grav ca să vă convingeţi cine sînt şi ce pot încă? Adăugaţi la asta un electorat care nu a depăşit, sociologic, o generaţie, deci nici vorbă de schimbare de mentalitate colectivă şi aveţi tabloul complet a ceea ce sîntem în acest moment. A, şi Iliescu trăieşte, asta intră la promoţie. 
     
    Bun, ce spun nu înseamnă în nici un caz să nu se construiască pe dreapta, sînt oameni valoroşi care pot face asta, dar, în acelaşi timp, să se contracareze ferm şi cu aceeaşi duritate tot ceea ce vine din partea obscură a celor care au trecut în decembrie ’89 de la condiţia de infractor de drept comun, respectiv turnător la Securitate, la oameni de afaceri şi om politic, vicepreşedinte al Senatului chiar. Nu trebuie nesocotit pericolul, asta ar fi dovadă de prostie. 
     
    Despre PDL, numai de bine, în condiţiile în care abia mai răsare cineva de acolo cu un discurs de coerenţa şi forţa unui pacient în pre sau postoperator. 

    Reply
  26. cristihan

    Da’ chiar asa, dom’le! Unde e Claudiu Craciun?! Cum naiba de nu e in guvern?? Eu zic ca ar merge la fix ca ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul European, WWF, Greenpis si producatorii de pulovere…

    Reply
  27. oglinjoara

    Stânga se foloseşte – ca întotdeauna – de toate forţele de presiune, de intimidare de care se poate folosi.
    Că „revoluţia” avea – totuşi – potenţial de a apropia România de Grecia, s-a văzut în cele două zile de răzmeriţă.
    Schimbarea lui Boc n-a fost o mişcare rea.
    Oricum, cred că nu „revoluţia” e cauza principală a căderii lui MRU.
    Trădătorii au trădat nu de spaima „revoluţionarilor”, ci de spaima manipulatorilor acestora.

    Reply
      1. Yeba

        @Bleen, pst! în formele care-l au pe Z -> 2 E: Este evident că niște servicii creează/au creat o diversiune, zisă Piață.

        Reply
      2. LunguVictorEugenMihai

         @Bleen retine ca-i simplu. ia a lucra. daca contine un e, lucrez, atunci scrii creez (cu doi de e). daca nu, nu. lucra = crea; lucreaza = creeaza; lucrand = creand samd.
        mi-am platit cotizatia de la anul?

        Reply
  28. Nea

    Iar eu aş zice că nu din sperietură s-au dus pedeliştii în şir indian spre USL, ci fiindcă-i ţineau la subsuori costumele de democraţi.
    Nu ştiţi senzaţia aia, când ajungi acasă de la te miri ce întâlnire oficială şi abia aştepţi să-ţi lepezi costumul, cămaşa şi pantofii cu scârţ şi să-ţi iei papucii?
    95% din politicieni sunt, în fond, peremişti (cum ar veni, ar face nudism în public). Din ăştia, vreo 70 îşi pun, de voie, de nevoie, pantalonii trei sferturi înfloraţi şi papucii de plastic, pentru a salva aparenţele de uselist, să nu li se vadă peremeul. Iar 25 năduşesc în sacoul european şi abia aşteaptă să-l schimbe pe tricoul roşu.

    Reply
  29. Nea

    Zice Teophyle, azi;
    „Glosă – Traim intr-o lume in care carele blindate au fost transformate in care de transmisie, tacticienii militari au devenit producatori de televiziune si strategii campurilor de batalie  sunt oligarhi, care au investit banul nu pentru a face mai multi bani din “caterinci” care vand pasta de dinti si tampoane, ci pentru a acapara puterea ocolind votul democratic. Exact asa un securist lugubru ca Felix Mircea Voiculescu  poate deveni stapanul Romaniei, fara a avea nici macar un singur procent din electoratul votant. Daca asta se numeste democratie, pai ce rost mai are ea!”

    Reply
  30. Bleen

    Dreapta nu trebuie să se aștepte ca ”poporul să se convingă cine e stînga” și să facă revoluție. Poporul nu se va convinge cine e stînga și nu va face revoluție. Dacă speră ca poporul va face revoluție din cauză că USL nu a mărit salariile, o să rămînă cu speranța pînă în 2024.
     
    Miza măririi salariilor bugetarilor e o miză falsă. 
     
    1. Între cine să aleagă bugetarii, între cei care le-au scăzut salariile și cei care nu le-au mărit salariile? De ce ar aleger bugetarii PDL și nu USL? Ok, nici PDL, nici USL nu le-a mărit salariile. Aici e 0-0. Dar PDL le-a scăzut salariile, în timp ce USL nu le-a scăzut. Aici e 1-0 pentru USL.
    2. Dacă USL chiar mărește salariile?
     
    De ce credeți că nemărirea salariilor de către guvernul Ponta ar convinge poporul să voteze PDL?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *