Institutiile publice nu mai pot cumpăra masini sub 27 000 de euro bucata, zice Ponta

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat că ”Va exista o hotărîre prin care orice instituție publică nu va putea achiziționa decît mașini care protejează mediul. Am solicitat celor de la SPP același tip de mașină hibrid precum cea pe care o conduc în prezent. Nu vreau sa merg cu una din masinile consacrate, îmi doresc să fie o mașină hibrid, care să polueze cît mai puțin. Sper să se rezolve această solicitare a mea… de marți sper să merg tot cu o mașină hibrid”

Iată ce propunea opoziția de atunci în vara lui 2010:

 • reducerea cu 50% a cheltuielilor cu achiziţiile de imobile, dotări independente, elaborarea studiilor de prefezabilitate şi de fezabilitate, deplasări, detaşări, transferuri
 • reducerea cu 25% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii
Pesediștii și peneliștii propuneau atunci tăierea cheltuielilor cu achizițiile de bunuri și servicii în locul tăierii salariilor și pensiilor, în condițiile în care cheltuielile bugetare arătau cam așa:
Cheltuieli de personal, asistenţă socială şi subvenţii (aici voia să taie PDL cu 15% şi 25%):
 • asistenţă socială plus pensii– 58 mld lei
 • cheltuieli de personal – 17 mld lei
 • subvenţii – 4 mld lei
 • total – 79 mld lei

Aici voiau să taie cu cu 25 % şi 50% PNL și PSD (actualul USL):

 • bunuri şi servicii – 3, 727 mld lei
 • deplasări, detaşări, transferuri – 0,182 mld
 • construcţii – 1, 292 mld
 • echipamente şi mijloace de transport – 0, 315 mld
 • mobilier, birotică – 0, 074 mld
 • carburanţi – 0, 149 mld

Victor Ponta conduce o Toyota Prius.

Prețuri Toyota Prius (TVA inclus):

Prius Terra: 26 900 euro

Prius Luna: 28 100 euro

Prius Sol: 31 700

Prius Sol Plus: 33 500 euro

Prețuri Dacia Logan: între 6000 și 8000 euro

Prețuri Renault Clio: de la 7500 euro

Prețuri Opel Astra: între 16 000 și 23 000 de euro

Și încă un punct din programul USL:

 • reducerea numărului de ministere în funcţie de tipul politicilor publice pe care le realizează

Guvernul Ponta are cu vreo 6 ministere mai mult decît guvernul MRU.

Dacă guvernul Ponta cumpără 1000 de Priuși în loc de 1000 de Loganuri asta înseamnă cheltuieli ale statului, din banii contribuabililor, de 26 900 000 euro în loc de 6 000 000 euro, adică cu 20 900 000 euro mai mult. În loc de scădere a cheltuielilor cu 25% sau 50%, guvernul Ponta ne propune o creștere a cheltuielilor cu 448%.

Facebook Comments

97 Comments Institutiile publice nu mai pot cumpăra masini sub 27 000 de euro bucata, zice Ponta

 1. geefo

  Hibridele protejeaza mediul la fel de mult ca si  clasicele. Curentul ala din ce dreaq o fi produs, din tinerea deschisa a geamurilor si ferestrelor?

  Reply
  1. BarbuMateescu

    @Bleen Partea mea favorită, dau copy paste:
    
   „Pentru Proprietari
    Mai sunt cam 115 dosare de solutionat la Ministerul Mediului
    Solutie
    Nu li se mai retrocedeaza terenurile proprietarilor
    Cei care sunt nemultumiti de aceasta solutie
    Pot conteasta decizia in Justitie
    Si pot primi despagubiri- in limita maxima de 20 de euro/mp
    Sugeram insa sa nu comunicam aceasta solutie catre proprietari (pentru ca ar putea genera iar un comportament de masa)”

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @EleninaNicut @Bleen Alta, ceva mai spumoasă:
     
    „Aceasta solutie nemaifiind viabila, ar trebui :
    fie sa fie restituit proprietarilor
    fie sa fie facut un parc (zona trebuie declarata de interes public) (solutie sustituta de societatea civila, indeosebi de ONG-uri de mediu)”

    Reply
    1. EleninaNicut

      @BarbuMateescu  @Bleen sorry, da’ mie-mi place finalul:
      
     „Totusi, pentru a putea crea o viziune coerenta asupra parcului Vacaresti,
     este nevoie mai intai de o decizie ferma din partea ministrului Mediului, Attila Korodi si a altor factori decidenti (de ex, primul Ministru Razvan Ungureanu).”
      

     Reply
    2. BarbuMateescu

      @EleninaNicut  @Bleen Bineînţeles, PDL Bucureşti, unul din vârfurile de lance ale dreptei româneşti, bazată pe valori şi principii coerente cu dezvoltarea societăţii româneşti pe baza garantării dreptului de proprietate, s-a dus pe opţiunea DOI.

     Reply
    3. Florina

      @BarbuMateescu  @EleninaNicut  @Bleen 
     Nţ! Ar trebui să mai cîştige nu ştiu cîte procese împotriva lui Prigoană, să nu mai colecteze gunoaie, ci să găsească o modalitate de a le conserva şi să facă şi nişte apartamente sociale pentru cei care-i fac rating televiziunilor. 
      
     A, şi să declare că el nu ştie cum e cu guvernul Ungureanu, guvernul Ponta, că pe el nu-l interesează chestiile astea, el e preocupat de semnături. N-are nevoie de semnături? Nu-i nimic, se declară anti-sistem. Oricum cam trage a hipster, aşa, cu de patru ori luat de nevastă aceeaşi femeie. 

     Reply
 2. Bleen

  Apropo de ce scria Lăzăroiu în Experiment:
   
  Electoral, în 2012 şi chiar după, PDL trebuie să se bazeze pe rezistenţa la schimbare a plătitorilor de taxe. Dar pentru a face asta, adversarii politici ai PDL, socialiştii conduşi de cuplul puber de revoluţionari la fără frecvenţă, trebuie să aibă ce schimba. Promisiunile USL din campania electorală trebuie să-i alarmeze pe contribuabili, schimbările propuse de copiii de suflet ai lui Felix să fie un motiv suficient să scoată la vot, de partea PDL-ului, două milioane de votanţi. (18 aprilie 2011)
   
  http://www.blogary.ro/2011/04/singura-sansa-a-pdl-rezistenta-la-schimbare/
   
   

  Reply
  1. Hongse

   @EleninaNicut
   Nici maşinile „exclusiv nepoluante” nu-s de loc exclusiv nepoluante. Şi (probabil, nu-s chiar sigur) mai poluante decât cele normale. Doar că mută poluarea în altă parte. 
    

   Reply
 3. cristihan

  Nuuu pooot saaaa creeed… „Analizarea documentelor l-a făcut pe Ponta să dea dreptate ANI”. Mare procuror, se pricepe la drept asta… Numai bun de prim-ministru! Mi-e rau, lua-l-ar dracii!

  Reply
   1. cristihan

     @EleninaNicut Eu nu vreau sa zboare diaconu, ala e un idiot! Vreau sa zboare ponta, asumandu-si incompetenta de care a dat dovada inca de la prima decizie in calitate de PM nominalizat! Si mai vreau sa o aud pe madam mungiu cerandu-si scuze pentru impecabilul ei! Le-am scris doua vorbe pe site-ul lor cu guvernarea curata, nu ma astept insa la vreo reactie PUBLICA prin care sa arate ca nu exista doar ca sa-si mai puna madam un bullet in CV…

    Reply
  1. Florina

    @cristihan Nu va fi făcută o altă nominalizare în locul lui Alistar, deci portofoliul nu avea nici o importanţă.  Clar, era doar o funcţie dedicată. 

   Reply
   1. EleninaNicut

     @Florina  @cristihan tocmai de aceea cred ca-l va converti in consilier personal pe aceeasi tema, am impresia ca functia asta scapa  interdictiei

    Reply
   2. Hongse

    @Florina@cristihan
    Prima din milionul de noi locuri de muncă promise. Şi s-a dus…
     

    Reply
    1. cristihan

      @EleninaNicut  @Florina Next, Diaconu… Inteleg ca renuntand la contestarea deciziei Curtii de Apel ramane definitiva sentinta de incompatibilitate pentru el? De cand se scurg cei 3 ani?

     Reply
    2. Florina

      @EleninaNicut  @cristihan 
      
     E clar, sper, că Băsescu chiar trebuie suspendat! 
      
     Apropo, că acum am ajuns la calculator, de la sau în PDL/numele PDL-ului mai vorbeşte cineva – că are material de ţipat, nu de vorbit – sau am rămas numai noi, Lăză şi cîţiva jurnalişti singuri acasă? 

     Reply
    3. cristihan

      @Florina  @EleninaNicut Noi tipam in borcan… Da’ are grija societatea civila sa nu avem derapaje de la democratie si de la principiile guvernarii curate (did I mention that before…?)

     Reply
    4. EleninaNicut

      @Florina  @cristihan r.f. alexandru aseara si m. toader azi, la b1, din ce-am prins eu

     Reply
    5. EleninaNicut

      @cristihan  @Florina de la data ramanerii irevocabile a hotararii; dar nu cred ca va renunta la recurs, pt ca, repet, exista riscul sa piarda si locul in senat

     Reply
    6. cristihan

      @EleninaNicut  @Florina De retras isi retrage (vezi http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12145364-mircea-diaconu-imi-retrag-recursul-impotriva-deciziei-curtii-apel-probabil-indrept-impotriva-unor-oameni-ani.htm), dar nu-mi dau seama daca e in aceeasi situatie cu alistar sau nu…

     Reply
    7. EleninaNicut

      @cristihan  @Florina pe de alta parte, insa, ramane problema cu urmarirea penala inceputa deja… am mai spus ieri, atata vreme cat simpla solicitare de incepere a urmaririi penale da motiv de suspendare din functia de ministru, cu atat mai mult constituie impediment legal la numirea in functie. parerea mea …

     Reply
 4. andrei_p

  Am citit in liniste, cu rabdare comentariile ultimilor zile de pe blogary. Eu aici gasesc atitudinea invinsului moftangiu care inca mai maraie dar fara prea multa convingere. Ceea ce e fundamental gresit!
  Ideea e destul de simpla, dupa parferea mea. Sa-i f in g de uselisti cu puterea lor cu tot. Nici macar o zi nu trebuie sa treaca in care sa aratam clar ce greseala uriasa ar face poporul sa-i voteze si sa le dea puterea pentru 4 ani. Ca e realista sau nu sansa dreptei, ramane sa stabileasca ziua alegerilor. Pana una-alta, prin lipsa de combativitate dreapta (blogary inclusa) face tot ce poate in aceste ultime zile pentru a transforma efortul USL intr-un succes rasunator.
  Eu zic, tunurile pe ei!  

  Reply
  1. Marcus64

   ai perfecta dreptate, dau eu startul la lupta:
    
   @Capetenii uslase nemernice!
    
   Sa fim intelesi!Ati furat,jefuit si devalizat economia.Ati mintit,dezinformat,manipulat si schilodit mintile si sperantele romanilor.Ati instigat la razmerita,dezordine sociala,desfrau mediatic,violente si lene in numele josniciei voastre.Ati promovat judecatori corupti pentru a va scoate pe voi basma curata.V-ati aliat cu cei mai mari escroci nationali iar acum trebuie sa platiti factura pentru sustinerea lor financiara si promovarea voastra mediatica.Ati incercat pe orice cale blocarea reformelor.Ati batjocorit,injurat,ridiculizat dreptul la vot al romanilor din strainatate.Iar acum ati format un guvern de urmariti penali,catelusi de casa si jafuri umane dubioase, menit a slugari mafia politico-economica care va sustine.Pentru toate astea veti plati.Trebuie!

   Reply
 5. Dan Moldovanu

  Sa cumpere numai masini de curse! Aroganta, ignoranta si ipocrizia caracterizeza acest „copil” creat in laboratoarele PSD.

  Reply
 6. Hongse

  Obama a auzit de iniţiativa lui Ponta şi ca să nu fie mai prejos a ordonat ca toţi agenţii FBI/CIA/NSA/ETC să umble cu Chevy Volt.
   

  Reply
   1. Glook

     @cristihan  @AngelaTocila Pai cum, tu vrei sa-l lasi pe vreunul pe dinafara? Eu zic ca fraza li se potriveste la cam toti. Sau cel putin la nepermis de multi.

    Reply
 7. Florina

  Să-l văd pe Ponta de unde scoate un milion de locuri de muncă în condiţiile astea. 
   
  http://www.bloomberg.com/news/2012-05-02/euro-region-manufacturing-contracted-for-ninth-month-in-april.html
   
  Dar pe partea asta nu cred că va avea vreo problemă de promisiune neonorată, o bună parte din votanţii PSD preferă ajutoarele sociale unui loc de muncă, iar ăia obişnuiţi din comunism cu slujbe date de către stat sînt majoritatea la pensie sau nu mai sînt deloc, aşa că-şi permite omul s-o zică. 

  Reply
  1. Hongse

   @Florina
   A zis cumva că locurile alea de muncă trebuie să fie neapărat în România? Acu’ n-or fi chiar un milion, dar unu două posturi de sculer-matriţer la Toyota tot a promovat. E un început.
    

   Reply
 8. Ursu

  „Exista bani pentru reintregirea salariilor, iar acei bani i-am facut noi pentru Romania.” Mihai Ungureanu, la bilantul guvernarii

  Reply
 9. Nemo

  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/experimentul/
  *stiu ca s-a mai postat, e articolul lui Laza.. „Das experiment” [google it :D].
   
  deci si prin urmare, Laza spune mai detaliat vorba aia veche cu „fiecare pasare pre limba ei piere”.
  bun de postat si comentariul lui DP Aligica:
   
  „Sebi,
  ai punctat exact ceea ce era de punctat si ma bucur ca ai facut-o la momentul potrivit. In mai putin de 100 de zile vom sti unde suntem cu toata povestea asta. Este un experiment natural care trebuie evaluat cu toata rigoarea si detasarea posibile. Si mai ales este un experiment care merita facut, fie si numai pentru consolidarea legimitatii sistemului democratic in Romania in ochii publicului, pentru ca legitimitatea acestuia a fost iresponsabil subminata in toti acesti ani.
  Daca liderii in cauza vor continua linia reformista, cu atat mai bine pentru Romania. Daca insa nu o vor continua si daca, mai mult, vor primi sprijin popular pentru asta, asta e: e democratie si majoritatea va culge ceea ce va sadi. Ce poti face?! Atunci insa minoritatea reformista din Romania va sti clar pe ce sta, dincolo de orice iluzii si auto-amagiri, si se va pregati sa adune cioburile si sa repare ce va mai putea fi reparat cand momentul adevarului va veni.
  Oricum, bine venit comentariul tau.”
   
  …in concluzie, ne mai vedem peste vreo 2-3 luni :D.

  Reply
  1. dragos paul

    @Nemo
    Nu, nu am vrut sa sugerez ca ar trebui dat un cec in alb. Dar sunt doua ipoteze in curs de verificare in laboratorul istoriei noastre contemporane, ca sa-l parafrazez si continui pe Sebastian:
   a. ca vor continua linia reformista
   b. ca nu o vor continua.
   Fiecare dintre noi acorda azi tacit o probabilitate lui a sau b. Unii mai mare, altii mai mica, unii mai optimisti, altii mai pesimisti. In ceea ce ma priveste cred ca probabilitatea lui a e f mica.
   DAR, nu putem trage concluzii aprioi. Fiecare zi ne duce insa mai aproape de verdict. Ceea ce am vrut sa zic e ca in estimarea mea nu va dura mai mult de 100 de zile ca un om rezonabil si informat si de buna credinta sa ajunga la verdict.
   Asta nu inseamna ca nu putem ajunge la un verdict chiar maine, daca datele ne-o permit.
    

   Reply
   1. cristihan

     @dragos paul  @Nemo Eu cred ca guvernul Ponta poate fi studiu de caz pentru un crash-course in etica si integritate. Cred ca 30 de zile sunt mai mult decat suficiente pentru edificare (ca sa adopt o atitudine academica, desi pragmatic vorbind zarurile au fost aruncate din momentul nominalizarilor).

    Reply
   2. Bleen

     @dragos paul  @Nemo Guvernarea aprilie-decembrie este irelevantă. Adevăratul experiment de guvernarea începînd din decembrie. Useliștii pot sta cuminți în astea 8 luni. Ce ne spune asta, că experimentul a reușit? Că reformele sînt ireversibile, că useliștii sînt băieți buni? Nu. Nu ne spune decît că au consultanți inteligenți pe care au inteligența să-i asculte.

    Reply
    1. Hongse

     @Bleen@dragos paul@Nemo
     Nu au cum să stea cuminţi. Trebuie să livreze ceea ce urlă la televizoare de câţiva ani că doar ei sunt în stare. 8 luni e mult, până şi baba leşinată de la Urlaţi are timp să-şi dea seama că e doar gargară.
      
     Cred că ăsta e unul din motivele pentru care îi tot ‘dădeau jos’ pe diktatori încă de acum 2 ani; aveau timp până la următoarele alegeri să-i potolească
     sau să-i adoarmă pe alegătorii lor. Acum nu mai au. Doar 8 luni. Fie fac ceva să se vadă pe masa alegătorului fie la alegeri or să aibe o grămadă de oameni foarte agitaţi. Şi ei nu-s în stare să facă.
      

     Reply
    2. Yeba

      @Hongse , după cum scria însuşi bleen în postarea anterioară, le vor livra demnitate, transparenţă, dialog, respect, un nou mod de a face politică & stuff, pe care alegătorii le vor ţine chiar pe masa din sufragerie. În cel mai rău caz vor constata că „toţi sunt la fel”, „dacă i-am răbdat pe ăia atâta, să le dăm şi ăstora o şansă” etc.

     Reply
    3. Hongse

     @Yeba
     Nu cred. Asta era valabil dacă aveau doi ani la dispoziţie, dar n-au decât juma’ de an. Trebuie să livreze mai mult decât ‘fericire pentru toţi’. Fie asta fie să-şi dea arama pe faţă.
      

     Reply
    4. Bleen

      @Hongse  @dragos paul  @Nemo Unde-s oamenii ăia agitați? Nu e nimeni agitat. Cîți au fost la ”revoluție”? 5000 cel mult. Dar au speriat PDL-ul, care s-a dezintegrat. Pedeliștii aveau impresia că poporul spumegă de furie (chiar și Băsescu a zis-o, ceea ce înseamnă că și-a luat o intoxicare de la servicii). Lumea e calmă, dezamgăită, cu năduful antipolitic obișnuit dar nu peste cote de alarmă. Lumea bună e dezamăgită și nu vine la vot, as usual, bugetarii votează nu cu ăia care le-au scăzut salariile (asta e diferența dintre PDL și USL, poate că USL nu le va crește salariile, dar PDL le-a scăzut).

     Reply
    5. Hongse

     @Bleen@dragos paul@Nemo
     N-am zis agitaţi cât să iasă în stradă. Mă gândeam la agitaţi când să-i facă să iasă din casă şi să pună ştampila pe buletinul de vot în alt pătrăţel decât ăla pe care-l vor ei…
      

     Reply
    6. Hongse

     @Bleen@dragos paul@Nemo
     N-am zis agitaţi cât să iasă în stradă. Mă gândeam la agitaţi cât să-i facă să iasă din casă şi să pună ştampila pe buletinul de vot în alt pătrăţel decât ăla pe care-l vor ei…
      

     Reply
    7. dragos paul

      @Bleen  @Hongse  @Nemo
      Mirel,
     daca inteleg bine tu nu ai nicio indoiala ca vor face praf statul de drept si economia, numai ca zici ca sunt doua variante de luat in seama:
     a. in urmatorele 6 luni
     b. dupa alegerile parlamentare
     si ca tu crezi ca varinata a doua e mult mai probabila iar toata discutia cu ipoteza reformista e inutila.
      
     A doua tema in discutie e daca electoratul va sesiza din timp ce se intampla, prin perdeaua de fum pusa de mass media. Aici spui ca in mod cert nu va sesiza in urmatoarele 6 luni, chiar si daca se intra rapid in varianta (a) de mai sus.
      
     Raspunsul aici este evident: depinde. Depinde de mass media reformista de societatea civila, de electoratul de dreapta, si evident de ce spun si fac fortele politice de opozitie.

     Reply
  1. Bleen

   ”When I first looked at the picture above I thought that tentacle thing was the man’s arm and that he was holding a dog…and then I looked closer. It looks like the man can’t decide whether to catch the dog-milk or dog-poo in his hands. It’s so hideously bad you know that in a thousand years it’s going to be dug up and the people will think we worshiped dog-milk. I say keep it where it is for the laugh-factor!”

   Reply
  2. nedormitul

    @Bleen
   lucrul cel mai important pe care l-am reţinut este că – citez –  Vasile Gorduz (1931-2008) – am încheiat citatul – is dead.
   felicitări, vasile gorduz!

   Reply
   1. Yeba

    Mamelor din lumea-ntreagă, luați-le mașinuțe când sunt mici, ca să crească și ei odată.

    Reply
 10. Florina

  Revista Kamikaze, pe Fb:
   
  Să vezi că acum, cu moda asta lansată de Ponta, or să-și ia toți pesediștii mașini electrice. Parcă-i și aud întrebând prin ședințe: „Bă, care aveți la voi un încărcător de Merțan din ăla cu mufa subțire?”

  Reply
 11. cristihan

  Apropo de hibrizi si eco, Sarko tocmai i-a explicat foarte clar lui Ponta al lor si celorlalti exaltati de la ei ca n-au petrol si n-au gaze, asa ca vrajeala cu inchisul centralelor nucleare nu tine, pe termen scurt… Clar, suntem frati…

  Reply
   1. cristihan

     @Yeba Nu prea ma uit la frenchies… Cica sunt: David Pujadas (France 2) et Laurence Ferrari (TF1)

    Reply
  1. cristihan

   Haha, ce deja-vu! Il acuza pe Sarko ca e partizan cu partidul lui, ca s-a intalnit cu liderii partidului la Elysee 🙂 Si cica nu se inteleg Base cu Sarko :))

   Reply
 12. Yeba

  Mi s-a făcut milă de ei. Par atât de flămânzi încât cred că au ținut și cură privată, nu au fost lipsiți doar de banii publici. Par în delir, au fantasme, ca fetița cu chibrituri.

  Reply
   1. Yeba

    @Florina, înțeleg, așa e mersul lucrurilor, analiștii politici trebuie să-și păstreze obiectivitatea.

    Reply
   1. cristihan

     @Pataphyl  @Florina S-a resetat la alegeri in 2009, nu se mai pun primele cu Boc si Moto… 😛
    PS. Allez Sarko! M..e Hollande! 🙂

    Reply
    1. Glook

      @Florina Cel mai grav e ca ai mei colegi evadati din ‘paradisul’ parizian in plictisitoarea elvetie au ramas cu reflexul votului pentru PS. Nici dupa 20 de ani si cetatenia elvetiana nu au idee de ce lucreaza in Elvetia exploatatoare fara salar minimal si nu in Franta lor SMIC-arda.

     Reply
 13. ribelalu

  Da` de ce nu merge cu a lui personala? Trebuie neaparat de la stat? Poate face si „liniute” cu Loganu` lui Base…

  Reply
  1. Glook

    @ribelalu Nu e patriot Basescu cu loganul lui made in Romania, e patrihot Ponta cu urletele anti UMF-unguri si toyota hibrida pentru aerul patriei.

   Reply
   1. Florina

     @Glook  @ribelalu 
     
    Economia României e o chestie meschină pentru socialişti, ăştia au mize mari, salvarea planetei e una dintre ele. Mari, nerealiste şi nerealizabile, da’ te pui cu dorinţa oamenilor de a fi bine şi de a fi buni, la modul general, abstract?! P’ăştia i-aş hrăni numai cu idei şi cu mesaje, să vadă dacă se poate trăi din aberaţii contra şi nicidecum pro-natură. 

    Reply
 14. Silviu Calin Ghiura

  sa te tii acum cheltuieli … ca prostii or sa se uite cu admiratie la economiile rezultate.

  Reply
 15. nedormitul

  o mașină de raliu, să zicem un renaul clio cu motor de 2 litri și vreo 200-250 de cai consumă undeva la 20-30 de litri la sută pe specială.
  ce-i drept, dacă e răsturnată, consumă cît o bicicletă de hipster (mi-am luat bicicletă, sînt hipster. o să vă sîcîi o vreme cu comparația asta)

  Reply
 16. Florina

  cin’se respectă nu se poate da peste cap şi nu se poate rupe’n figuri cu orice maşină. blazonul de copilot impune. 

  Reply
 17. cristihan

  „Hai, dom’le, de asta ne arde noua acum? Sunt probleme mult mai mari in Romania… Si in orice caz, stiti cati bani a furat guvernarea portocalie??”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *