Opozitia: pas stat de drept, pas lupta electorala cu USL

Răutăcismul de la ora 16 și 16 din ziua de 16:

Din câte știu, în colegiul lui Voiculescu nu se vor mai organiza alegeri parțiale (au expirat termenele legale). Opoziția nu a zis nici pâs pe tema asta.

Eu din asta deduc două ipoteze, probabil cumulative:

  • opoziția, adică aia care se bate cu cărămida în piept că apără statul de drept, nu are nimic de spus față de o încălcare flagrantă a legii și a Constituției.
  • opoziția nu are chef de o competiție electorală cu USL în viitorul apropiat; vorba aceea, la ce să se mai chinuie cu încă un blat, când știm și noi că, pe la colțuri, se pupă-n bot și-și fac planuri comune de viitor.

Evident, în ciuda celor de mai sus, sunt convinsă că și ei vor în Schengen…

Facebook Comments

9 Comments Opozitia: pas stat de drept, pas lupta electorala cu USL

  1. geronimo

    Singurul lucru pe care-l contest eu in alianta FC-PNTcd e acronimul pastisat dupa cel al aliantei D.A. Nu inteleg de ce se mai incearca respiratia gura la gura pentru un mort. Alianta DA a fost un esec major gratie Mega-tradarii liberale, iar aparitia PDL a fost doar o improvizatie viabila in contextul dat. In impasul asta, care pare deocamdata de nedepasit, ne aflam si acum. Prin mezalianta dintre PNL si PSD (plus satelitii), si incrucisarea „genetica” a unor „rase” politice care pareau pana atunci distincte, s-au incurcat si „limbile” Babilonului nostru politic; in asemenea masura incat s-a ajuns la divort si abandonarea salasului politic comun. Nu poti intemeia un nou inceput prin specularea blazonului unui esec trecut.___Prin acronimul asta, e ca si cum ai incerca sa cumperi drepturile succesorale ale unei familii destramate __Pe de alta parte, nu vad cum ar afecta asta tribul lui Crin. Ala e un partid deja mort pentru liberalism si electoratul de dreapta constient si informat. Deja PNL isi imparte in buna masura bazinul electoral la comun cu PSD-USL. Destinul lui politic sta sau cade impreuna cu cel al Megapartidului oligarhic USL. Chiar si despartirea lor viitoare in „dreapta” si „stanga” va fi doar mimetica si pentru ochii vitzeilor__Noua dreapta va trebui sa se construiasca departe de PNL si chiar si de un PDL „decantat” de Blaga sau Udrea. Eu asa vad lucrurile.

    Reply
  2. Yeba

    Se vede că Elenina mănâncă urzici, e o urzicoasă! S-a legat de Voiculescu și atribuirea dosarului, depunerea în buclă, a scris pe FB și e citată la B1. Să vedeți voi că binele învinge până la urmă.

    Reply
  3. geronimo

    D-na Elenina, scuze, nu am observat cine-i autorul observatiilor de mai sus. Ma tineam scai de coada lui Bleen cu o nedumerire si, cand colo, constat ca am intrat pe.. alt culoar.
    In alta ordine de idei, felicitari, bune si relevante observatii !

    Reply
  4. Alexandru Schengen Popescu

    „opozitia” e cam complice la guvernare . Cum sa zica ceva cand USL i-a facut intrati la sinecura pe 4 ani !?? Iar USL de fapt si-a facut un serviciu , aparand in lume ca avem si noi … opozitie ! Mi-e scarba !

    Reply
    1. geronimo

      Bleen Bleen ziceai in celalalt editorial ca Alianta DA a pierdut in 2004 alegerile. Perfect de acord, situarea pe locul 2, dupa PSD, nu mai lasă loc de interpretări  Mai trebuie s-o afle doar MRU. Inclusiv cui ii datoreaza Alianta DA venirea la guvernare. Insa exista o premisa latenta in imprecizia asta terminologica, pe care intotdeauna PSD a stiut sa o speculeze in gura mare, o premisa recesiva: faptul ca ei in schimb le-ar fi castigat, chipurile. Eu cred ca e la fel de fals. Nu! Nici PSD n-a câștigat alegerile, chiar dacă scorul lor de 36% a fost cu 5 procente peste cel al Aliantei. Ca sa castige alegerile si sa formeze guvernul,  PSD trebuia sa castige minimum 50% plus un vot. Nu le-a câștigat (in sensul tare, neinterpretabil constitutional al notiunii) nici PSD, dovada ca in situatia data presedintele Basescu a avut ultimul cuvant. 
      Eu nu stiu cum de nimeni nu vede lucrul asta si lasa PSD sa joace aria mironositei frustrate si nedreptatite de catre optiunea partizana a presedintelui. Situatia e simetrica celei din `96, a Conventiei Democrate, care la randul ei s-a situat pe locul 2, dupa acealsi PSD care nici atunci n-a putut guverna cu cele doar 37% (parca) din cauza ca nu si-a adus si presedintele la Cotroceni. Constantinescu a castigat si a facut la fel ca Basescu, a chemat la guvernare propria formatiune politica.
      Si atunci cum ar fi corect sa spunem?: nici PSD nu a castigat alegerile, ci DOAR s-a situat pe un loc 1 (insa insuficient)

      Reply
      1. geronimo

        Bleen  Mor, cu zile, când ii aud pe pesedisti si pe anal-istii lor de casa lăudându-se ca ei ar fi câștigat alegerile din 2004 sau 1996. Nu, nene, nu le-ati câștigat nici voi, doar v-ati situat pe un loc 1, sub cele 50 de procente care v-ar fi dat dreptul la guvernare fara veto-ul potential al presedintelui provenit dintre adversarii vostri politici. 
        Atât !

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *