Ponta și explicațiile în scandalul ISC-Grăjdan-Năstase

”Acțiunea celui care a fost director general la ISC a fost o acțiune personală, pentru care am considerat normal să îl demit imediat din funcție. Nu are rost să mă scuz de ceva ce nu cred că m-a acuzat cineva normal sau de bun simț.  Marți, cînd a emis acel act, eram în Afganistan; dar eu vorbesc de oamenii raționali nu de cei de rea credință. Domnul respectiv, din punctul meu de vedere, și-a încălcat atribuțiile, motiv pentru care l-am eliberat din funcție și înteleg că este cercetat pentru a se stabili dacă are o altă raspundere decît cea administrativă la care a fost supus deja.” Victor Ponta

Să le luăm pe rînd:

  1. ”a fost o acțiune personală a lui” Evident că a fost o acțiune personală, căci numai el putea face asta, în calitate de director al ISC. Dar persoana? Persoana care a făcut această acțiune, de cine a fost numită în fruntea ISC? Ați ghicit. De Victor Ponta. Da, a fost o acțiune personală făcută de persoana numită de Ponta în fruntea ISC.
  2. Mai mult, pentru a putea numi persoana lui Grăjdan în funcția de director al ISC Victor Ponta a dat o hotărîre, în prima ședință de guvern, prin care ISC era trecut din subordinea Ministerul Dezvoltării în subordinea directă a guvernului. Astfel, prin această decizie, de numirea directorului ISC devenea responsabil însuși prim ministrul, Victor Ponta, în cazul nostru. De ce această decizie? De ce e mai bine ca ISC să fie subordonat direct premierului și nu Ministerului Dezvoltării? De ce această grabă? Sînt explicații pe care Victor Ponta trebuie să le dea. Ponta trebuie să explice de ce a ținut cu tot dinadinsul ca ISC să treacă în subordinea sa și de ce a ținut cu tot dinadinsul să numească el șeful ISC. Dacă Ponta a luat această decizie cu atîta grabă, în prima ședință a noului guvern, la numai o zi după ce guvernul era învestit de Parlament, înseamnă că a avut o motivație serioasă. Care este această motivație? De ce a dat afară vechea conducere? Ce îi reproșează acestei conduceri? Graba cu care Ponta a luat anumite decizii și natura deciziilor ne face să credem că ISC este una dintre cele mai importantă, dacă nu cea mai importantă instituție guvernamentală? Ne poate explica premierul Ponta de ce?
  3. Grăjdan nu a fost adus de Ponta la conducerea ISC din întîmplare. Pentru a-l putea aduce, Ponta a trebuit ca în prima sa ședință de guvern din poziția de premier să ia o întreagă instituție din subordinea unui minister și s-o treacă în subordinea sa. Ce s-a schimbat prin această trecere? Care este consecința trecerii instituției din subordinea Ministerului Dezvoltării în subordinea guvernului? Conducerea instituției nu mai e numită de Ministrul Dezvoltării ci de Prim Ministru. Ceea ce înseamnă că numirea acestei conduceri este o miză importantă. Ceea ce înseamnă că persoana numită este la rîndul său o persoană importantă.
  4. ”am considerat normal să îl demit imediat din funcție” Din cîte știu eu, de scandalul Grăjdan nu am aflat dintr-un comunicat al prim ministrului. Dacă am fi citit într-un comunicat ”Deoarece domnul Grăjdan a făcut abuz în serviciu înaintînd instanței în cazul Trofeul Calității un document ilegal, care nu a parcurs circuitul legal al documentelor în cadrul ISC, prin care renunță la 1,5 milioane de euro în numele instituției, am decis să-l eliberez din funcția de director al ISC bla bla” atunci puteam spune că Victor Ponta a reacționat prompt la încercarea subordonatului său de a-l ajuta, ilegal, pe colegul de partid Adrian Năstase. Din păcate însă, Ponta a fost prompt doar cînd a decis să mute ISC în subordinea sa și să pună în fruntea instituției un pesedist. Cînd a decis să-l demită pe Grăjdan, scandalul era deja în toate media, DNA-ul descinsese deja la sediul ISC și Grăjdan fusese chemat deja la audieri la sediul DNA.
  5. ”Marți, cînd a emis acel act, eram în Afganistan” Asta e cea mai cretină explicație pe care am auzit-o în ultimii ani. Chiar și unui copil de opt ani i-ar fi ieșit mai bine. E ca și cum ai pune o bombă în aeroport și ai pleca la bere cu băieții, ca apoi, la vedere mașinii de Poliție, să zici: ”Nu eram de față cînd a explodat bomba. Sînt nevinovat. Eu doar beam o bere cu băieții.” Un terorist care pune o bombă și care nu este de față cînd bomba explodează este nevinovat? Și dacă Ponta nu era marți în Afghanistan? Ce, trebuia să emită el acel act? De ce își mai pusese om acolo atunci? De ce se mai chinuise atîta să treacă ISC-ul din subordinea Ministerului Dezvoltării în subordinea sa? Bomba nu-i mitralieră, să fii la locul faptei, ca să tragi cu ea. O pui și pleci. Bomba poate să explodeze și cînd tu ești la 1000 de kilometri de locul faptei. Dar dacă te-a văzut cineva cînd ai pus-o și ai armat-o, dacă ai lăsat urme, atunci ai o problemă. Și Ponta a fost văzut, a lăsat și urme. Grăjdan e omul pus de el, iar pentru a avea dreptul să-l pună, Ponta a trecut o întreagă instituție din subordinea unui minister în subordinea sa, în chiar prima zi efectivă de prim ministeriat.
  6. De ce Ponta a pus un pesedist la conducerea ISC? Cum rămîne cu depolitizarea promisă vehement de USL?

Victor Ponta are de dat niște explicații serioase în cazul ISC-Grăjdan-Năstase, nu glumițe, pontuțe și justificări de copil de patru ani, gen: ”eram în Afghanistan cînd a explodat bomba pe care am pus-o cu cîteva zile înainte”

UDPATE.

ISC pînă la venirea lui Ponta (OG 63/2001):

(1) Se înfiinţează Inspectoratul de Stat în Construcţii – I.S.C., instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, cu sediul în municipiul Bucureşti, bd. Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1, prin reorganizarea Inspectoratului de Stat în Construcţii din structura Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, care se desfiinţează.

ISC după venirea lui Ponta (OUG 16/2012):

(1) Inspectoratul de Stat în Construcţii – I.S.C. se organizează ca instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Art. 5 Conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii – I.S.C. este asigurată de inspectorul general, cu rang de secretar de stat, numit şi revocat din funcţie prin decizie a primului-ministru.

via Bestiar (Ponta, te contrazici în declarații!)

REACȚII:

Monica Macovei – Ponta poate face un singur serviciu Romaniei: sa demisioneze

Cristian Preda – Micul Groza

Teodor Baconschi – Numiri de groază

Facebook Comments

299 Comments Ponta și explicațiile în scandalul ISC-Grăjdan-Năstase

  1. cristihan

    N-am inteles nimic din disputa de mai devreme legata de sondajul lui turambar, dar eu vad ca scaderea PDL a inceput de prin februarie 2010. In mai cand a anuntat Basescu reducerile de salarii era deja la jumatatea prabusirii – coborase de la aproape 50% la sub 30%, dupa care a mai pierdut inca 10% ajungand acolo unde o lalaie si acum. Deci taierea salariilor a fost perceputa foarte prost dar asta nu a facut decat sa confirme un trend. Cresterea de acum a usl e tot un efect de bandwagon, dar de intensitate mai mica decat al PDL dupa alegerile din 2009. Iunie o sa fie o luna a naibii de interesanta, cu alegerile de la noi si cu alea din Grecia. Ce e bine de retinut e ca se poate sa scazi 30% in 4 luni, deci 10-15% in 6 luni pt usl e fezabil 🙂

    Reply
    1. meioza

       @cristihan Poate mă înșală memoria, însă eu știu că încă din octombrie 2009 s-a vorbit de 25%. De altfel în noiembrie și decembrie s-au impus cîteva zile de concediu fără plată pentru reducerea cheltuielilor, iar Băsescu spunea prin decembrie că dacă nu se fac disponibilizări în aparatul de stat umflat cu pompa de PNL atunci singura opțiune va fi reducerea salariilor cu 25%. Uite că am găsit ceva pe net: http://www.realitatea.net/boc-guvernul-nu-are-alternativa-la-concediul-fara-plata-legea-a-trecut-de-parlament-si-de-ccr_663817.html

      Reply
      1. cristihan

         @meioza Tot ce se poate, chiar am vrut sa ma uit sa vad ce s-a intamplat din ianuarie incolo (sunt batran, nu ma mai tine cardul…)

        Reply
        1. Bleen

           @meioza  @cristihan Eheee… E simplu. Și PDL iese foarte foarte prost din povestea asta. Mi-ai dat o idee de articol: de ce nu s-au făcut disponibilizări? 

          Reply
        2. meioza

           @Bleen  @cristihan Singura mea explicație a fost că nu s-au făcut disponibilizări pentru că nu au crezut că e așa de groasă situație… Iar cînd nu s-au mai putut face… au tăiat 25%… Și fii convins că s-a hotărît asta după discuții cu liderii sindicatelor (de altfel asta e mentalitatea idioată: mai bine suferă cîte un pic fiecare, dar nu suferă nimeni rău! Mi-amintesc cînd am fost acum vreo 12 ani la bursă în Italia cu autocarul… veneau bișnițarii să ceară fiecăruia cîte 10$, € sau ce mai găseai prin buzunare, ca să „scăpăm mai ușor” de vameș… cînd le-am spus că nu mă interesează, că pe mine mă poate controla în bagaje fără grijă, a început cu amenințări de genul: că din cauza mea o sa stăm nu-ș cît timp în vamă și o să ne caute și în fund… Evident nu s-a întîmplat așa ceva… bine, s-ar putea ca ăia cu marfă mai multă să fi compensat…)

          Reply
    2. Bleen

       @cristihan Dacă vom avea o scădere palpabilă a nivelului de trai, USL se poate prăbuși la fel ca PDL în 2010. O scădere palpabilă a nivelului de trai înseamnă o scădere pe teren, nu în cifre macro.

      Reply
        1. Bleen

           @cristihan De ce crezi că s-a discutat despre creșterea salariilor bugetarilor, de ce crezi că Prigoană vorbește de scăderea întreținerii și de transport gratuit? Oamenii, cu Băsescu în frunte, au citit sondajele. Și aici e o mare diferență, e falia dintre ceea ce cred unii cititori că e Blogary și ceea ce e de fapt: rostul și rolul Blogary e de a lupta împotriva miturilor stîngii și mentalității socialiste. Așa cum poate, la nivelul care poate. Rolul și rostul Blogary nu este de a susține electoral pe nimeni. Dacă există un politician sau forță politică care luptă împotriva miturilor stîngii și mentalității socialiste, Blogary îl susține, dacă nu, nu. Repet, poate n-am fost înțeles: rolul Blogary nu este acela de a susține vreun candidat sau partid împotriva principiilor dreptei. 
           
          Uite, de exemplu, avînd în vedere programul politic stîngist al PDL București și al candidaților săi, eu personal nu votez candidații PDL la primărie și consiliu.

          Reply
        2. meioza

           @Bleen  @cristihan Eu cred că totul are legătură cu percepția bizonului… Uite un studiu asupra percepției sentimentului de fericire: http://www.legermarketing.com/admin/upload/publi_pdf/Press_Release_Global_Barometer_on_Happiness_for_2011-ENG.pdf în care românii se află pe ultimul loc (singura țară dintre cele studiate care e pe minus)…
           
          Poate aici trebuie lucrat: să învețe lumea să gîndească și singură, nu să afle de la TV că e nefericită și să se complacă în starea asta…

          Reply
        3. Bleen

           @meioza  @cristihan E prea filozofic. E mult mai simplu. Trebuie privatizat aproape totul. Privatizare, privatizare, privatizare.

          Reply
        4. cristihan

           @Bleen  @meioza E atat de simplu incat n-o sa se intample niciodata. Doar nu sunt prosti… 

          Reply
      1. meioza

         @Bleen  @cristihan E singura explicație pe care o găsesc cît de cît logică apropo de tăcerea asta suspectă: ăia așteptă ca USL-ul să își frîngă singuri gîtul și nu vor să se deranjeze (de altfel nici nu ar avea prea mare succes în lupta cu vuvuzelele)…
         
        Dar în mod cert nu se va întîmpla în 6 luni…

        Reply
      2. cristihan

         @Bleen Interesanta e evolutia pnl intre ian 2010 si marea lipire. Cand PDL si psd scadeau, ei cresteau. Si au continuat sa o duca ok si cand PDL a facut transferuri de votanti la psd. Votantii aia ai pnl-ului sunt alegatorii care ar da-o’n dreapta la o adica, daca le arati unde e 😉 Acum stau ca prostii la usl, dar in 6 luni de revolutie ar avea timp sa se trezeasca…

        Reply
        1. meioza

           @cristihan  @Bleen Aici nu sînt de acord: șase luni nu sînt suficiente pentru că românii au un extrem de mare defect: nu recunosc nici morți că au greșit. Și în șase luni nu au timp să uite…

          Reply
  2. cristihan

    Se pare ca victoras a mai comis o mica ilegalitate: „Ca şi cum impostura academică n-ar fi fost strigătoare la cer, ea e dublată de un grav abuz procedural. Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare al IICCMER (v. „Cadrul legal” pe site-ul instituţiei), în Capitolul 2, articolul 7, alineatul (1), se stipulează: „Preşedintele executiv este numit în funcţie prin decizie a primului-ministru, în condiţiile legii, la Propunerea Preşedintelui Consiliului Ştiinţific” (subl. mea, M. M.) Cum Vladimir Tismăneanu, demis în 23 mai, nu l-a propus pe Muraru, iar actualul preşedinte al Consiliului Ştiinţific a fost numit abia în 24 mai, rezultă cu claritate că ne aflăm în faţa unei numiri ilegale, abuzive, nule din punct de vedere juridic. ” evz.ro, Mihaies. Reconfortant sa stii ca s-a instaurat in sfarsit domnia legii…

    Reply
  3. Bleen

    Am auzit aici despre PDL cum ar fi cîștigat alegerile (singurele alegeri parlamentare la care a participat PDL sînt cele din 2008 – la alegerile din 2004 a participat o alianță PNL-PD, care a pierdut alegerile în fața PSD la o distanță de peste 5%, atît la Senat cît și la Cameră).
    Cu excepția alegerilor din 1996, PSD a fost pe primul loc, ca număr de voturi obținute, la toate alegerile parlamentare post-decembriste (1990, 1992, 2000, 2004, 2008).
    Rezultate alegeri parlamentare 2008:
     
    Senat
    USL: 3 643 997 voturi (52.90%)
    PSD: 2 352 968 voturi (34.16%)
    PDL: 2 312 358 voturi (33.57%)
    PNL: 1 291 029 voturi (18.74%)
     
    Camera Deputaților
    USL: 3 558 512 voturi (51.67%)
    PSD: 2 279 449 voturi (33.10%)
    PDL: 2 228 860 voturi (32.36%)
    PNL: 1 279 063 voturi (18.57%)
     
     
    Scoruri electorale la Senat, de-a lungul timpului:
     
    1992: FDSN 28.31%, CDR 20.19%
    1996: CDR 30.70%, PDSR 23.08%
    2000: PDSR 37.09%, PRM 21.01%
    2004: PSD 37.13%, DA 31.77%
    2008: PSD  34.16%, PDL 33.57%
     
     În 22 de ani, PSD nu a fost învins electoral, la parlamentare, decît o singură dată, în 1996.
     
    Scorurile, pe partide și alianțe, din 1992 din 2008
     
    PSD: 28.31%, 23.08%, 37.09%, 37.13%, 34.16%
    CDR: 20.19%, 30.70%, 5.29%, dispare
    PRM: 3.86%, 4.54%, 21.01%, 13.63%, 3.57%
    DA: nu exista, nu exista, nu exista, 31.77%, dispare
    PDL: 10.38%, 13.16%, 7.58%, DA, 33.57%
    PNL: 2.66%, CDR, 7.48%, DA, 18.74%
     

    Reply
  4. Pingback: Drogații PSD-ului sunt vinovați de situația în care ne găsim « MANGALIA – POLITICA între realitate şi ipocrizie

  5. Barengott

    Bleen, vb cu Turambar sa devina consilierul lui Ponta. Nu cred ca e inca, din discursului lui Ponta de la Suceava.

    Reply
  6. Bleen

    Și încă un mit: dacă prezența la vot ar fi crescută atunci ”CEI BUNI” ar lua mai mult, dacă prezența la vot n-ar fi de 40% ci de 60% atunci ”ALBII” ar cîștiga.  Ce uităm e că scorurile pe care le dau sondajele (toate, făcute de toate casele de sondare) sînt la o prezență la vot de 50-60%.

    Reply
    1. Bleen

      Ceea ce înseamnă că și potențialii votanți ai Bunilor declară în sondaje că votează tot cu USL, PDL, PPDD, chiar dacă pînă la urmă nu vor veni la vot. Atunci unde sînt votanții Bunilor? De ce nimeni nu știe nimic de ei? De ce cînd e vorba de creșterea ajutoarelor sociale, de taxarea bogătanilor, de statul să ne dea, de ce 70-80% din populație e de partea pomanagiilor?

      Reply
    2. oglinjoara

       @Bleen Pe logica asta, Băsescu n-ar fi putut câştiga.
      Ce le-a dat Băsecu?
      Cine a decis câştigătorul?
      Argumentaţia lui Turambar este următoarea: vă agitaţi degeaba cu anticorupţia. Nu veţi câştiga cu ea. 
       
      Aşa o fi?
      Atunci, în mod logic, trebuie să închizi blogul şi să te ocupi de altceva.
       

      Reply
        1. Bleen

           @oglinjoara Lupt împotriva miturilor și minciunii și proștilor din toate taberele. Ăsta e activismul meu, ăsta e militantismul meu. Nu-mi plac minciunile, fie ele și confortabile.

          Reply
        2. Ilinca

           @Bleen  @oglinjoara Bleen, daca politica ar fi numai despre cine ne promite/da mai mult, Basescu si PDL nu ar fi castigat niciodata alegeri.

          Reply
        3. oglinjoara

           @Bleen Degeaba, zice Turambar.
          Oamenii aşteaptă trocul: îţi dau – îmi dai. 
          Nu discursuri, teorii despre dreapta şi etică.

          Reply
        4. Bleen

           @oglinjoara Important e să gîndim și să lăsăm activismele deoparte. Asta înseamnă să fii de dreapta, să gîndești cu propriul cap, nu să agiți slogane și pancarte. Lasă stînga să facă asta. Dacă 80% dintre români sînt stîngiști, hai să-i convingem să nu mai fie. 

          Reply
        5. Bleen

           @oglinjoara Prăbușirea PDL și a lui Băsescu în sondaje după mai 2010 e un fapt. Nu trebuie să-l ascundem sub preș doar pentru că nu ne convine și nu folosește teoriilor noastre. De ce PDL nu s-a prăbușit după arestarea lui Apostu sau de ce nu s-a prăbușit cînd Udrea a început să fie vizibilă, asta nu știm. Ce știm pînă acum e că PDL și Băsescu au căzut brusc în sondaje începînd cu mai 2010.

          Reply
        6. Bleen

           @oglinjoara E vorba de toate casele de sondaje. Se poate mînări un sondaj, dar nu un  trend. Ce făcea Turambar, mînărea sondaje anticipat, știind ce se va întîmpla? Cum se mînărește un trend? 

          Reply
        7. cocosila

           @Ilinca  @Bleen  @oglinjoara Sa nu fim ipocriti. Si Basescu si PDL-ul au dat si au promis. Problema este ca acum purceaua e moarta in cotet iar stanga e o catastrofa pentru libertatea noastra. Acest individ numit Ponta n-ar trebui sa fie lasat sa conduca nici macar o masina, nici chiar ca si copilot.

          Reply
        8. Bleen

           @cocosila  @Ilinca  @oglinjoara Politicienii pot minți, fractura logica, pot ascunde adevărul sub preș, pot ignora sau nega faptele. Noi nu putem face asta. Dacă cineva are cea mai vagă impresie că Blogary asta trebuie să facă, a greșit adresa. 

          Reply
        9. Bleen

           @Ilinca  @oglinjoara PDL și Băsescu au făcut ce nu a făcut nimeni niciodată: au luat. Ce pierzi cînd un politician îți promite și nu-ți dă? Pierzi ceva? Nu. Cînd ți se taie salariul cu 25% pierzi al dracului de palpabil. E vorba de cîteva sute de lei pe lună.

          Reply
        10. oglinjoara

           @Bleen Dar eu nu contestam nici prăbuşirea PDL&Băsescu, nici trendul.
          Eu spuneam doar că Turambar sugerează că discursul anti-corupţie n-are priză, că e inutil.
          Şi eu afirm că nu e aşa, că – evident nu în procent covârşitor şi nici măcar în procent  are – există un procent de nehotărâţi care sunt sensibili la anticorupţie, . 
          Şi mai spuneam că e în interesul stăpânilor lui Turambar ca aceştia să stea acasă, să considere că votul lor e inutil.
           
          Repet: dacă considerăm că nu mai e nimic de făcut, nu văd sensul discuţiilor de aici.

          Reply
        11. Bleen

           @oglinjoara Omul n-a sugerat nimic, a arătat doar trendul în ultimii 3 ani, cu măsurile de austeritate, cu apariția USL, cu mișcările de stradă.

          Reply
        12. Bleen

           @oglinjoara Și lucrurile sînt clare, vizibile: PDL și Băsescu s-au prăbușit dramatic după măsurile de austeritate, și nu după alte măsuri. Nu există nicio scădere semnificativă a PDL sau USL în urma unor scandaluri de corupție.

          Reply
        13. Bleen

           @oglinjoara Nu există niciun procent de nehotărîți sensibili la corupție. Cei care declară că nu votează nu sînt interesați absolut deloc de politică. Cei care sînt interesați de corupție sînt nucleul dur care votează PDL. 

          Reply
        14. Bleen

           @oglinjoara Încearcă să folosești argumente, lasă-l pe Turambar, lasă discursul ăsta de martor al lui iehova care a văzut prima oară girafa. 

          Reply
        15. oglinjoara

           @Bleen Poate sunt tâmpenii, dar poţi spune şi arătând un grafic.
          Ştii adagiul cu fotografia şi cuvintele.
          Eu oricum mă opresc aici.
          Baftă în demolat mituri. Degeaba.

          Reply
        16. Bleen

           @oglinjoara V-ați învățat să vă băgați capul în nisip cînd se atinge cineva de iluziile și voastre și închipuirile în care trăiți. Refuzați orice argument, orice faptă. Totul e fals. Singurul lucru adevărat, palpabil, e steagul roșu al Cauzei. 

          Reply
        17. StefanTrifan

           @Bleen  @oglinjoara Eu cred că evoluţia ascendentă a USL din graficul lui Turambam este oarecum firească. După un eveniment atât de vizibil şi aşteptat, precum investirea unui nou guvern, e normală o anumită creştere. Aşa s-a întâmplat şi cu MRU. Cu atât mai mult în cazul guvernului USL care venea după o perioadă de aşteptare şi după toată lupta de imagine pe care o dă Ponta în stil Big Brother pe toate posturile. Coroborat cu tăcerea PDL şi indecizia lui MRU.
           
          Însă, pe de altă parte, lupta împotriva corupţiei şi mesajul mafiot pe care îl transmite USL ar putea să priondă rădăcini în perioada următoare. Eu mă aştept să se întâmple asta. Altfel, e adevărat, luptăm cam degeaba. Mai bine ne resemnăm sau ne mutăm direct în Congo…

          Reply
        18. Ilinca

           @Bleen  @oglinjoara Eu cred ca adevarul e pe undeva pe la mijloc. PDL a pierdut foarte mult taind salariile dar ar fi trebuit sa recupereze daca asta era tot. Dar n-a fost asa. Peste salariile taiate s-au suprapus gafele aproape zilnice si lipsa de reactie la campaniile mediatice ale USL. Un exemplu ar fi ca in toata perioada taierii salariilor singurul purtator de cuvant pe TV-uri al PDL era Hoara!! 

          Reply
      1. oglinjoara

         De fapt, am dubii faţă de această interpretare, care e utlilă unei anumite tabere.
        Alegerea lui Băsescu din 2009 ar fi fost imposibilă conform unei asemenea raţionament: ne daţi – nu ne daţi.
         
        PS. Sunt o mulţime de indivizi care par frecventabili, dar nu sunt decât ceva mai subtili decât alţi reprezentanţi ai „forţelor răului”.

        Reply
      2. oglinjoara

         E în interesul lui Felix & co. să fie decredibilizată lupta anticorupţie, să se creadă că lumea nu-i acordă nici o importanţă, că pe nimeni nu priveşte lupta Justiţiei, a DNA, a ANI, că TOŢI care votează sunt fie captivi, fie cumpărabili.
        Poate este aşa într-o mare proporţie, dar atunci când vorbim despre nehotărâţi aceste lucruri s-ar putea să conteze foarte mult.
        Adică exact ce nu doresc „stimabilii” şi sociologii lor din lesă.

        Reply
        1. oglinjoara

          Încă ceva: Turambar e în serviciul lui Felix, e plătit de el. 
          Crezi că e într-o altă situaţie decât Daniel Constantin?
          Şi dacă e în serviciul lui, crezi că ar face ceva care să-l dezavantajeze?

          Reply
      3. Bleen

         @oglinjoara Aici e vorba de un trend. CCSB manipula anticipat dînd scoruri mai mari PDL înainte de mai 2010 știind ce se va întîmpla?

        Reply
    1. LunguVictorEugenMihai

       @Bleen eu pe Turambar nu m-as baza nici pana la amerge la buda cu sondajele. gasesti cateva mostre de manipulare grosolana a interviurilor si la mine pe blog.

      Reply
    2. oglinjoara

       @Bleen Btw
      Nu ţi se pare c-a venit cam la fix chestia asta?
      Exact când Ponta şi guvernarea lui sunt în corzi?
      Idea ar fi: „nu contează că puterea e coruptă. românii sunt mulţumiţi şi fără anti-corupţie”.
       
      Nu ţi se pare că sună a demobilizare, demobilizarea celor care cred că se poate face, totuşi, ceva, că contează (chiar dacă e cacofonie) lucruri ca anticorupţia?
       
      Mie-mi sună a fi lucrătură curată, în consens, de altfel, cu toată operaţiunea de „batistă pe ţambal”.

      Reply
  7. StefanTrifan

    Aporopos’ de „reţeaua mediatică” versus „batista pe hidrant”
    … în prima săptămână de campanie (11-17 mai 2012) TVR1 şi TVR info au depăşit antenele!!! :))
     
    – La TVR 1 au dominat reprezentanţi ai USL (29 de prezenţe) în timp ce PDL-ul a avut doar trei apariţii în emisiunile informative.
    – TVR Info a avut cele mai multe ştiri tot despre candidaţii USL (69 de prezenţe) şi doar 12 despre PDL, 14 despre UNPR şi 7 despre UDMR.
    – Antena 3: USL 24 de prezenţe, PDL 5, UDMR 2, PPDD 1, INDEPENDENŢI 11, APEL (PDL + UNPR) 1
     
    http://www.paginademedia.ro/2012/05/tvr-antena1-si-digi-24-atentionate-pentru-dezechilibre-rtv-cel-mai-echilibrat/

    Reply
    1. morris

       @StefanTrifan Ok.  Dar PDL-ul s-a autoinvitat si candidatii  au fost refuzati, batuti si goniti din studiouri? Eu cred ca televiziunile ieseau la poarta si strigau :: Baaii..care esti din PDL? Sa vina  incoace la o dezbatere, sa mai radem si noi putin!!  Doar ca ei nu isi revenisera din lesinul de dupa motiune.  

      Reply
      1. StefanTrifan

         @morris Televiziunile sunt obligate (mai ales în perioda campaniei electorale, şi mai ales televiziunile publice) să invite membri din fiecare partid. Deci nu trebuie să aştepte să se autoinvite PDL, ci ei trebuie să facă în aşa fel încât să fie reprezentat fiecare. Dacă PDL nu ar fi vrut să iasă, situaţia s-ar fi repetat şi la B1. Ceea ce, după cum putem vedea, nu este cazul.

        Reply
  8. cristihan

    Publika TV e televiziunea lui vantu sau ma insel eu? http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/constantin-tanase-la-publika-tv-limba-rusa-e-o-a-doua-limba-oficiala-a-rm/ Incep si moldovenii sa simta gustul „occidental” al capitalismului media din Romania?

    Reply
  9. andrei_p

    Daca si Bute a luat-o razna de cand si-a luat Udrea mainile de pe el, ce sa mai asteptam de la dezvoltare si turism?

    Reply
  10. Bleen

    M-am mai gîndit nițel la strategia dreptei pentru alegerile parlamentare. O nouă siglă, culori noi, un alt nume, niciunul dintre actualii lideri de primă linie nu mai candidează (Blaga, Udrea, Anastase, Voinescu, Toader; Berceanu, Videanu etc etc), strategie ofensivă (își permite din opoziție), schimbare vs restaurație, o altfel de politică, o nouă generație, strategie coerentă, coordonată strict de la centru, prioritizarea colegiilor, utilizarea candidaturilor la Senat ca locomotivă pentru candidaturile la Cameră (echipe de 1+2 sau 3), utilizarea problemelor locale ale USL (lumea uită că USL nu e un partid, ci două), eventual utilizarea unei garnituri noi la Senat (MRU plus echipa), MRU ca vîef de lance (premier). 

    Reply
    1. nedormitul

       @Bleen
      abandonarea greilor cu pdl-ul în brațe. asta e cam singura variantă. orice tentativă de a construi ceva pe bazele pdl-ului înseamnă negociere cu ei. adică înseamnă tot pdl. din cîte se vede, greii îl vor pe mru, dar ca bunicuță de pus în geam cînd vine pensia. or, așa ceva nu se poate. separarea merelor bune de cele stricate. singura condiție, ca mru să fie hotărît

      Reply
      1. cocosila

         @Bleen Acuma. sincer vorbind, o ofensiva este posibila doar cu o conducere ireprosabila, in asa fel incat sa se poata trage din toate directiile fara retinere.

        Reply
    2. cristi c

       @Bleen Eu zic mai bine sa pastreze PDLul, sa schimbe sigla, numele si culorile si sa-i dea afara pe toti din partid

      Reply
    1. oglinjoara

       @Bleen Foarte-foarte:
      „Soţia mea are câteva cursuri pe care le-a făcut în Olanda, de design floral, şi deţine o mică florărie din care se întreţine familia noastră, a cărei adresă cred că o găsiţi, este foarte publică şi foarte cochetă şi mă mândresc foarte mult cu ea. Este o afacere foarte mică, de familie, din care ne câştigăm veniturile.”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

      Reply
    2. chriscross

      astia de la evz nici nu-s subtili: „Asta, conform celor menţionate în declaraţia de avere, unde se trec veniturile obţinute pe căi legale.”
      🙂

      Reply
  11. Bleen

     RevKmkz 
    ”Toți specialiștii spun că Bute trebuia să lovească mai de la distanță. Din tribune, cu pietre, eventual.”

    Reply
  12. oglinjoara

    Noroc cu Eurovisionu’, că după inundaţii rămâneau fără subiecte.
    Ce, imixtiunea primului ministru în Justiţie e subiect serios?
     

    Reply
        1. rezon

           @EleninaNicuţ  @cristihan Uitati-va la meciul lui Bute, ca acolo sigur nu va fi blat.

          Reply
        2. cristihan

           @EleninaNicuţ  @rezon Si Prigoana zice la fel…Asa o fi, dom’le. „Din pacate s-a dovedit inca o data ca Eurovisionul reprezinta un amestec intre muzica si interese politice regionale. Pentru noi romanii va fi insa o noapte lunga si speram fericita. Sa fim alaturi de campionul nostru! Hai Bute!”

          Reply
        3. rezon

           @cristihan  @EleninaNicuţ Eurovision s-a transmis pe Animal Planet? Nu de alta, dar Bute vad ca e pe Money Channel

          Reply
        4. cristihan

           @rezon  @EleninaNicuţ Cred ca o sa solicit Academiei sa-si spuna parerea, ma simt plagiat :))

          Reply
        5. EleninaNicuţ

           @cristihan  @rezon loooooooooool :-))) chiar ma uitam si nu intelegeam :-))))))))

          Reply
        6. rezon

           @EleninaNicuţ  Daca mi-ati administra serul adevarului, ati vedea ca am vrut sa scriu mai intai Cartoon Network. Dar Animal Planet a castigat monologul interior. Daca as fi Mang, as spune ca a fost ideea nevestei

          Reply
        7. Yeba

          Nevasta lui Mang își împărtășea ideile exclusiv unui terț :)), cel puțin asta e concluzia logică, dacă Mang nu știa și articolele au 3 autori…

          Reply
        8. rezon

           @Yeba Reformulez:   Daca eram Mang, as fi spus ca a fost ideea unui prieten al nevestei

          Reply
      1. rezon

         @Florina Nu stiu. Dar uite ce zice Kamikaze: „Mda, se pare că mai avem ceva de lucru la manelizarea Europei. Nu-i nimic, să ne culcăm cu gândul că manelele va învinge ele în cele din urmă.”

        Reply
        1. Florina

           @rezon @cristihan Am văzut, e lumea supărată pe Fb că Rusia ne-a dat un singur punct. Şi are dreptate, ăia n-au aflat că acu’ e domnul Marga la Externe? 

          Reply
        2. oglinjoara

           @Florina  @rezon  @cristihan Abhazia şi Oseţia de Sud au dat Rusiei 5 puncte. (Că bănuiesc că nu Georgia le-a dat punctele).
          Nici te miri la ce-ţi folosesc enclavele…

          Reply
        3. Florina

           @rezon  @cristihan 
           
          Mîine o să ne spună Ilici că eşecul de la Eurovision e din cauză că Ponta n-a avut timp să implementeze modelul suedez. 

          Reply
    1. cristihan

       @Florina  @rezon „Ei nu inteleg ca am fost ales presedinte al Camerei pentru un mandat de patru ani. Asa cum Traian Basescu, daca va ajunge, si va ajunge in curand, la 20%, nu poate fi schimbat si trebuie lasat sa-si duca mandatul pana la capat. L-am ales, asta este. Ne bucuram de el cinci ani de zile. Asa este si cu presedintele Camerei. Are un mandat de patru ani. Presedintele Senatului este al doilea om in stat, cel al Camerei este al treilea. De ce sa nu se respecte aceleasi reguli ca la primul om din stat?”

      Reply
  13. cristihan

    Paleologu: „Ma bucur din toata inima de numirea lui Victor Opaschi in functia de secretar de stat la Ministerul Culturii. De data asta Victor Ponta a facut o alegere excelenta. In 2009 mi-am dorit mult sa-l am drept colaborator pe Victor Opaschi, dar n-a fost sa fie.” Oh, well…

    Reply
      1. cristihan

         @oglinjoara http://postimage.org/image/a634w2e4v/
        N-a reusit din cauza imbecilei logici de partid…? 

        Reply
    1. rezon

       @cristihan Nu e real ce citesc. Pedelistilor ar trebui sa li se puna emisiuni cu Basescu din perioada 2001-2004 in care trecea  PSD-ul prin masina de tocat. In caz ca au uitat, asa se face opozitie. Iti toci adversarul marunt, zi de zi. Daca ar fi facut asa, nu ar fi in situatia penibila de a nu putea cita un singur scandal Oprescu, dupa 4 ani de mandat. Ei sunt in campanie la locale si danseaza menuet.
       
      Iar daca nu pot invata de la Basescu, sa invete atunci de la PSD, care a reusit sa lipeasca de Videanu, cel mai bun primar al Bucurestiului, eticheta de „borduriada”. Asa se face opozitie, nu trimitand bezele de la sosea PNL-ului de ziua lui sau firtisindu-l pe Opaschi cu ocazia numirii. Stupiditate politica la zenit.

      Reply
  14. Bleen

    E Păunescu unul dintre cei mai mari poeți ai vremurile sale, încît să merite un bust? Nu e. Atunci de ce i-au făcut bust? Fiindcă e un personaj public celebru. De ce e celebru? Fiindcă i-a lins în cur pe Ceaușescu și Iliescu, fiindcă a fost un propagandist sinistru care a susținut un regim criminal iar după 90 a devenit om politic extremist. Deci aviz lingăilor, jigodiilor, comuniștilor și altor extremiști: vi se pregătește ceva! Se face un bust aicea!

    Reply
    1. sanantonio

       @Bleen ”bust” e în engleză, cumva? Ca să știu cum să citesc ultima propoziție!

      Reply
  15. Bleen

     Sebastian Lazaroiu ”SCRISOARE CATRE DOMNUL JOSE MANUEL DURAO BARROSO
    Daca esti de acord cu demersul distribuie mai departe.
     
    Intrucat premierul Romaniei Victor Ponta va avea saptamana viitoare o intalnire cu dl. JMD Barroso pe doua teme: Schengen si MCV,
     
    Intrucat premierul Romaniei Victor Ponta, in dispret fata de romani, nu a raspuns la cateva intrebari legate de cazul Grajdan-Nastase de ingerinta politica in actul de justitie,
     
    In calitate de alegator,
     
    CER EUROPARLAMENTARILOR ROMANI sa redacteze o scrisoare catre Presedintele CE in care sa adauge la punctajul discutiei cu premierul Romaniei urmatoarele intrebari relevante pentru MCV:
     
    Care este motivul pentru care premierul, indata ce a fost investit in functie, a trecut ISC din subordinea MDRT in subordinea proprie?
     
    Care este motivul pentru care premierul Ponta nu a trimis nici pana la aceasta ora corpul de control la ISC pentru a elucida modul in care aceasta institutie si-a schimbat intr-o luna de zile punctul de vedere, influentand actul de justitie?
     
    Care este motivul pentru care premierul Ponta l-a demis pe seful ISC, aflat in directa sa subordonare, abia dupa ce scandalul izbucnise in presa si DNA a descins la sediul ISC si nu dupa ce a aflat ca ISC a trimis o adresa cu un alt punct de vedere in procesul Trofeul Calitatii?
     
    Care sunt efectele concrete asupra actului de justitie ale adresei emise de seful ISC demis?
     
    Sebastian Lazaroiu, cetatean roman si alegator.

    Reply
    1. LunguVictorEugenMihai

       @Bleen  Sebastian Lazaroiu bagat si la mine pe blog si facebook. + poza cu Crizel Antenescu beat manga si descheiat la slit, sa vada lumea cine are pretentia sa ne conduca.

      Reply
      1. Yeba

        Vaaai, opozitia infamă i-a fotoșopat pixelii acestui geniu al bunului simț, groaznic, oribil, penibil, așa cum spunea și domnul președinte Crin, PDL trebuie șters de pe harta politică!

        Reply
  16. cocosila

    Am trecut astazi prin Buzau. E haiul lumii. La CJ candideaza unul Mocanu care ar fi independent dar sustinut de PSD. USL-ul chipurile sustine pe altul de la liberali. Mocanu are niste banere, nu exagerez, pe marimea a 5 etaje si nu putine. La fel si primarele in functie, rosul Bocodeala. Cred ca un baner din acela mare nu poate costa mai putin de 30-40 milioane de lei. Faceti socoteala pentru  ca tot judetul e plin.

    Reply
  17. andrei_p

    Nici de Iliescu nu mi-a fost asa de scarba cum imi e de guvernantii astia. Ponta ar trebui sa zboare din functie pentru cazul asta. Are deja vreo 3 demisii ratate in timp record. In clasamentul meu, doar Antonescu e mai nefrecventabil decat Ponta. 
    @ bleen – cred ca analogia cu bomba e nereusita pentru ca bomba nu are de ales, explodeaza ca proasta cand ii vine sorocul. Este ca si cum ar fi fost acuzat Lazaroiu la un moment dat ca vrea sa introduca pedeapsa cu moartea pentru sinucigasii de pe calea ferata, ceea ce nu cred ca era cazul.

    Reply
    1. Bleen

       @andrei_p Bomba explodează cînd e programată să explodeze. E un instrument. Bomba nu are de ales, explodează ca proasta. Sper că nu-l acuzi pe Grăjdan de proprie inițiativă! Nu Grăjdan a decis trecerea ISC din subordinea MDRT în subordinea prim ministrului, nu Grăjdan a demis fosta conducere, nu Grăjdan s-a pus moț șef.

      Reply
  18. Amelia New

    D’ale campaniei in sectorul 3: Cred ca cei de la PDL au ajuns la concluzia ca in mintea poporului votant iezista o confuzie de necalaritate intre cei doi Negoita asa ca de cateva zile au aparut afise mari pe care scrie „Adevaratul primar: LIVIU (scris cu litere foarte mari) Liviu Negoita”. Doamne iarta-ma, dar n-am putut sa nu ma gandesc la „adevarata fiica a mamei Omida”.

    Reply
  19. Bleen

    Ponta răspunde isteric ca de obicei: ”Nu pot pune în funcții doar îngeri.” Ciudat, pînă acum așa susținea. Și dacă tot nu poate să pună doar îngeri în funcții de ce a ținut neapărat să pună el șeful ISC? 
     
    Și tot n-a răspuns: de ce a decis trecerea ISC din subordinea MDRT în subordinea prim ministrului, de ce a ținut neapărat să pună el șeful ISC, de ce a dat afară vechea conducere, ce îi reproșa, de ce l-a pus tocmai Grăjdan, ce îl recomanda?

    Reply
    1. morris

      Nu va raspunde la intrebarile astea. Pt ca in conferintele de presa, unde tine el cate un monolog, nu il va deranja nici un jurnalist cu astfel de  intrebari.

      Reply
  20. rezon

    Scandalul ISC – Trofeul Calitatii e o mana cereasca. Ar trebui exploatat la maximum, stors ca o lamaie. Avantajul pe serviciul adversarului e rar.

    Reply
    1. Bleen

       @Amelia New Le-a trecut prin cap sau au citit, Din cîte am înțeles, citesc cam toți Blogary. Iar dacă nu citesc, le intră la monitorizare. Am găsit și soluția să vedem dacă citesc sau nu: săptămînal lansăm o idee funny-tîmpițică, să vedem dacă după aia apar cu ea pe piață. E totuși complicat aici, că va fi la concurență cu celelalte idei funny-tîmpițice ale lor, proprii.

      Reply
      1. nedormitul

         @Bleen  @Amelia New
        am eu niște idei. boc să nu mai umble cu boul de buda pe stradă. să nu se mai afișeze cu el nicăieri. BOUL DE BUDA (am scris mai mare, să se vadă și din avionul cluj-bucurești

        Reply
        1. nedormitul

           @Bleen  @Amelia New
          era să intru ieri în buda. l-am confundat cu budele mobile de la festivalul clujului, amplasate cam peste tot în centru. m-am oprit în ultimul moment – oare unde dracului am mai văzut veceu la costum şi cravată?

          Reply
    2. Yeba

      @Amelia New, au zis și ei, doar n-au dat cu parul. Adică au zis ce-ar face dacă ar fi mai tineri, dacă ar găsi pixul, dacă le-ar ieși un text publicabil in Foaia pentru minte, inimă și literatură, dacă nu și-ar fi uitat umbrela în farmacie, chestii de-astea.

      Reply
  21. morris

    Ne-au omorat astia la stiri cu inundatiile, doar de asta se vorbeste. Numai ca nimeni nu spune ce canalizari stradale avem si de ce nu pot prelua cantitatea de apa.  Majoritatea strazilor din Bucuresti,au fost asfaltate peste gurile de canal; iar unde au lasat cate o gura de canal, in prealabil, nimeni nu i-a verificat eficienta, in cazul unui flux puternic. Ar mai fi praful transformat in namol, depus pe canalizari, capacele furate si inlocuite cu unele ce au etansat scurgerea. La toate astea,  adaugati faptul ca idiotii nu stiu unde se afla canalele, pe strazile actuale inundate; e ca si cum ai cauta acul in carul cu fin!  Zici ca suntem intr-un joc de memorie, unde cauti sa ti minte pozitia fiecarui canal pe o strada- atunci cand e frumos afara – iar cand e inundatie, te duci direct pe ele!  Iar ApaNova, tinand cont ca are o obigatie contractuala sa intervina, nu face nimic.  Intre timp, idiotii astia de la stiri prezinta ca pe un fapt divers,  iar  noi ne dam cu barca!  Propun un joc, sa va vad cat de tari sunteti. Fiecare, pe strada lui memoreaza pozitia canalelor, iar la inundatii, ii ajutati pe cei de la Apa Nova. Premii din partea primariei : 2 din 5= felicitare postala de la Oprescu; 3 din 5= reducere la factura Apa Nova; 4 din 5= strada o sa poarte numele vostru;  5 din 5= consilier stradal la primarie!

    Reply
  22. HoriaPana

    Update şi eu
     
    În noiembrie 2011, Guvernul Boc,decide reorganizarea ISC prin modificarea OG 63/2001, care stabilea modul de funcţionare a instituţiei, care, fusese anterior trecută în subordinea Mi­nisterului Dezvoltarii Regionale şi Turismului, la insistenţele Elenei Udrea. 
    Totodată, mişcarea a fost corelată cu trecerea Agenţiei Naţionale de Cadastru, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, tot în subordinea Elenei Udrea.

    Reply
  23. Bleen

    Cîteva considerațiuni scurte, off topice, despre alegerile parlamentare (mai în detaliu, într-un articol viitor):
     
    – în condițiile unei prezențe la vot de cca 40% votul va fi preponderent politic (40% sînt simpatizanții partidelor – știți foarte bine cum gîndesc militanții-simpatizanții, că doar faceți parte dintre ei: ”e bou dar e al nostru, e parte a unui război mult mai mare, vreți să cîștige USL-ul? vreți să cîștige ai lor?” așa gîndesc și simpatizanții PDL, și PNL, și PSD) – chiar și în condițiile votului uninominal, omul va conta mai puțin
     
    –  vitale sînt colegiile la limită, pe muchie – acolo trebuie să se concentreze cele două mari forțe, PDL și USL – la votul uninominal majoritar se merge pe admis-respins, nu se face media – important e să bați adversarul în colegiu, scorul e irelevant – nu are rost  să te chinui să-l bați cu 60 la 20 în loc de 60 la 40 sau să pierzi cu 55 la 45 în loc de 25 la 75 – astfel, colegiile fief ale ambelor forțe sînt mai puțin importante, sînt doar cvasiformalități
     
    – prezența la vot este mult mai puțin importantă decît la votul proporțional – aici cei care au scor bun în Transilvania sînt avantajați (Transilvania avea prezență scăzută la vot).
     
    – sînt 3 layere importante: în ordine, organizația locală, simbolul național (să-i zicem generic: mereuul) și omul local (aparent paradoxal, mult mai puțin important). Organizația locală îți dă baza, mereuul poate fi decisiv, poate face diferența în colegiile pe muchie, adică în colegiile care fac diferența.
     
    – nu sînt alegeri locale  – e greșit să adopți cîteva zeci sau cîteva sute de strategii fără legătură între ele – înainte de toate este nevoie de o strategie națională (pe care USL o are, pe care PDL nu o are) – o astfel de strategie ar fi trebuit să existe încă de la locale și PDL să încerce să cîștige orașele și comunele pe muchie, să-și concentreze resursele umane, financiare, organizaționale acolo – nu a făcut-o și la toamnă va regreta.
     
     

    Reply
    1. oglinjoara

       @Bleen bun. şi în condiţiile unei prezenţe de, să zicem, peste 60%? adică încă jumătate din cei horărâţi?
      ce cred cei 20-25%? cu cine votează şi de ce?

      Reply
  24. nedormitul

    după cum explică miron damian pe contributors, ponta comite o infracţiune în acelaşi stil în care a făcut-o năstase în trofeul calităţii. este vorba infracţiunea prin interpuşi. iar gestul lui poate fi bine-mersi interpretat de procurori ca încercare de a obstrucţiona actul de justiţie. grăjdarul trebuia arestat pe loc, iar lui ponta să i se deschidă dosar penal.
    http://www.contributors.ro/dezbatere/”trofeul-calitații”-in-anti-corupție/
     

    Reply
  25. Bleen

    PDL are președintele Senatului și președintele Camerei Deputaților. Chiar nu poate face ceva în cazul ăsta? Să-l interpeleze pe Ponta? Să-l cheme să explice de ce a trecut ISC în subordinea sa, de ce a făcut-o atît de repede, de ce a schimbat conducerea, ce îi reproșa vechii conduceri, de ce l-a pus pe Grăjdan, ce-l recomanda pentru o asemenea funcție etc etc. Să depună o moțiune simplă, o moțiune de cenzură, ceva. Să facă scandal. Să țină subiectul pe prima pagină cît mai mult posibil. E vorba despre un atac la justiție, de utilizarea instituțiilor statului, a guvernului pentru a ajuta anumite personaje politice implicate în dosare de corupție. Să nu uităm că USL, prin liderii săi, Ponta și Antonescu, a lansat o ofensivă fără precedent în istoria post-decembristă a României împotriva instituțiilor statului, împotriva justiției (CCR, Avocatul Poporului). 
     
    Înțeleg că Frunzăverde și Mihaela Popa, sastisiți de statul polițienesc pînă mai ieri, acum sînt placizi cînd Ponta și Antonescu atacă iresponsabil, anarhic, cele mai importante instituții ale statului. Dar liderii PDL? (ăia dintre ei care încă mai sînt în partid) Ce dracu fac?

    Reply
    1. Luminita

       @Bleen  … subiectul va fi in continuare pe prima pagina pentru ca hartiutza salvatoare trimisa de ipochimen produce inca efecte, la urmatorul termen al procesului, pe care toti stau cu ochii ca pe butelie, se vor incinge spiritele. Atunci vor pune pedelistii tunurile pe Ponta

      Reply
      1. Rosu

         @Luminita Acum, in zilele astea trebuie marcata gravitatea faptei, insistat in explicarea efectelor si in expunerea faptelor. Nu trebuie insultata inteligenta oamenilor, oamenii isi dau seama singuri ce se intampla. Trebuie prezentate faptele si explicate efectele, cat mai sec, cat mai serios si fara isterie. Dar trebuie lovit des.

        Reply
        1. Luminita

           @Rosu de acord, loviturile seci, serioase si la obiect se vor aplica imediat ce hartiutza cu pricina va produce efecte in instanta, se asteapta acum reactia lui Ponta, va drege el busuiocul, evident prin terti (un nou director ISC care sa emita o noua adresa care sa o anuleze pe prima), sau va lasa in stand by situatia ??!!
          La conferinta de presa nu a dat un raspuns transant chestiunii, va avea el curaj sa ii traga presul de sub picioare lui Bombo ???
          Episodul ISC va mai produce valuri si deznodamantul va fi catastrofal pentru Ponta, in ambele situatii

          Reply
  26. Bleen

    ”Caracterul, gustul, urechea muzicală, credința, flerul – le ai sa nu le ai. Ereditatea poate fi ajutată de mediul formativ și educația continuă. Dar nu cred că poți plebiscita geniul lui Socrate, sfințenia lui Ioan Hrisostomul, frumusețea gazonului englezesc, perfecțiunea formelor lui Brâncuși, sublimul martiriului în viața lui Bonhoeffer sau Florensky, judecata morală a Monicăi Lovinescu, cromatica unui Luchian ori creativitatea lui Enescu. Cred că Eminescu și Blaga nu s-ar fi dus la Românii au Talent. Ar fi rămas în matca tradiției. La fel, Coposu n-a folosit sondajele de opinie pentru a rosti adevărul revelat în pușcării. Fii tu însuți pe urmele celor mari – iată îndemnul pe care l-aș face oricărui republican. Fără modele și fără memorie, ca simplă generație spontanee, chiar rătăcim.” Și fiindcă tuturor ăstora trebuia să li se dea un nume, li s-a zis Corneliu Zelea Codreanu. Cel Ce Este Și Te Alege El Pe Tine Nu Tu Pe El.

    Reply
  27. Bleen

    Uite, luați exemplu (poveștiri adevărate de pe un forum de wargaming, nu știți voi, n-aveți treabă, chestii mai serioase decît politica). De săptămîna viitoare facem și noi prezentările, că viața în opoziție e mai calmă și lasă loc de socializări și taclale gratuită.
     
    ”Hello, sînt @Bleen / @Yeba / @Nea  / @etc  am xx ani și sînt în opoziție.” 
     
    ”Marc, 38, married, one daughter. Admittedly, I have a TOAW problem since 1998”
    ”Kurt, 57, married for the second time (this one likes my gaming addiction!) Gaming since I was 13, Doesn’t mean I’m all that good at it, LOL!”
    ”Juan Antonio, 39 years, married, 2 kids (3 and 6 years) on of them from the USA, one of them from Spain. I used to play a few PC games, but when my first kid was born, I drop all of them but TOAW. Now that they are older and more independent I might take up some other games.”
    ”My name is Silvain and I am a TOAW addict… Belgian residing in the USA, 40-something, no mid-life crisis (yet), spending way too much time on TOAW but what the heck ;-)”
    ”Rasmus 34 married two kids 3 and 0. Currently on paternity leave. but otherwise working as a doctor.”
    ”Steve, 51, desperately poor, midlife crisis x 2 (Silvanski can have one of mine)”
    ”Nick, 26, single, dropped out from college twice, mainly thanks to gaming.”
    ”Matt (47) – two children 10 & 9”
    ”I’m Jean-Luc BETIN. I’m French, leaving in Paris suburb. I’m 52 divorced and I’ve 2 children a son 20 and a daughter 16 (gargl girl teenager ) who are living with me since 1998. I got in 1984 a master in Paleontology but with job shortage in this domain I moved to computer world and since this time I’m a GP like tech support.”
    ”Didier, 36, single.” 
    ”Shane, 38, Edmonton, AB, Canada. Married since ’95. Two boys (12 and 10) and a daughter (9).”
    ”My name is Alex. I’m 20 and I’m a big military history buff.”
    ”Nelson, 57 yeah that’s right I am that old, married happily for 20 years.”
    ”My name is Tim. I am 40, married, with a 4 year old daughter. I am a TOAW III addict.”
    ”my name is ed. i teach us history and coach football (american). i’ve been playing wargames since the old ah games.”
    ”I’m 48 now and my bro 6 years younger, we have families and life’s turmoils have limited our gaming and with the onset of PC’s, gaming took an un-expected twist. I live in Arkansas, where men are men and chickens are scared!”
    ”I’m a 47 married with a 9 year-old son and a Software Engineer by trade. I’ve been wargaming all my life. TOAW was and is the best computer-based wargame I ever bought.”
    ”I’m Marco, 19, from Italy, student. I’m playing TOAW since 2006 and this was the first serious wargame I have ever played.”
    ”Vladimir, 47, married, one daughter (18 yrs). I am absolute beginner in turn-based strategy games.”
    ”My name is Tom Holt. I currently live in Kenniwick, Washington. I began playing France 1940 when I was in my early teens, more than 30 years ago, later became acquainted with Panzer Leader in College.”

    Reply
    1. Bleen

       @rezon Ha ha! Asta știam și eu, că mama lui Jose Carreras a murit cînd el avea 18 ani. Și eu nu aveam programat interviu cu Carreras. Mai rămînea să-l întrebe: ”V-ați gîndit vreodată, cum ar fi să aveți leucemie? Ipotetic vorbind. V-ați întrebat?”

      Reply
  28. Lucian Balcan

    Si ce a facut Ponta a doua zi dupa ce a fost investit ? A shimbat conducerea ICS ! Si ce-a facut narodul asta odata instalat ? Ghici !

    Reply
        1. Pataphyl

           @Bleen Adică asta să vezi: Terminati cu Oprescu. Cel mai bun primar a fost Basescu. L-am iubit si inca il mai ador. In ultimii ani am simtit si eu ca traiesc, numai datorita faptului ca l-am lins zi si noapte in cur. Am avut senzatia ca fac lucruri importante, ca particip la istoria mare, ca ma aflu intr-o lupta, ca contez. Ce o sa ma fac cand n-o sa mai am pe cine sa ling in cur? O sa ma plictisesc groaznic, o sa umblu prin lume golita de sens si o sa-mi aduc aminte in fiecare zi (iar!) ca nu contez… Basescu a fost cel mai bun primar, mai lasati-l dracului pe Oprescu. Bine, si Prigoana e bun. Votati Prigoana, plici-plici, dragostea mea pe care mi-o dictează partidul!

          Reply
        2. Bleen

           @Pataphyl Apropo de asta. Erau convinși că am luat bani de la Băsescu pentru interviul ăla. Ca și cum Băsescu îmi oferea un interviu și eu aș fi avut de gînd să-l refuz dacă nu mă plătea. Că eu eram BBC, FoxNews și CNN și Băsescu era rezervă de portat la Concordia Chiajna. Li se părea absurd să faci ceva fără să fii plătit. Nici nu m-am obosit să încerc să-i conving. Erau disperați să le calce pe urme lui Bușcu și MIhaiu, să se umple de bani. Dar au prins momentele de final ale Hidrantului. Cînd era cît p-aci să preia ei puterea în ziar se duse dracului toată șandramaua. 
           
          D-aia cred că cel mai bun lucru care s-a întîmplat în presa românească în ultimii ani e plecarea de la AC a celor care au făcut Kamikaze. E bine cînd apele se despart și jigodiile rămîn într-o parte iar lumea bună în cealaltă parte. E bine că cei de la Kamikaze au plecat și au luat umorul cu ei, jigodiilor de la Hidrant lăsîndu-le resentimentul, regretul și ura. Nu de altceva, dar în ultimii ani umorul începuse să cauționeze resentimentul, lăcomia și ura.

          Reply
        3. Pataphyl

           @Bleen Thx Mirel, am șters citatul ăla urît… Știu povestea de atunci, de pe vremea ușilor de garaj, dar e foarte bine că reamintești lucrurile astea pentru noii veniți!

          Reply
    1. rezon

       @Bleen Ca vechi fan al Black Flag, acesti iconi ai punkului anarhist, ma simt insultat de aceasta asociere.

      Reply
  29. Bleen

    Văd că Macovei, Baconschi și Cristian Preda se mișcă bine. Paleologu are scuza că e în campanie și e ocupat să se facă acolo de rîs.  Voinescu văz că tace. Restul liderilor PDL dorm pe ei. Sau dacă nu dorm, vorbesc împleticit.

    Reply
    1. cristihan

       @Bleen Pai Voinescu – fost jurnalist, nu-i asa? – nici macar nu mai are un blog functional. Site-ul severvoinescu.ro are doar un mesaj foarte interesant…, iar pe wordpress n-a mai scris de un an. 

      Reply
  30. cristihan

    Pe B1 sunt niste socialisti incognito, nu se vad din cauza imaginilor (moderatorul included)… Da’ combat excelent, infiereaza tot ce misca daca nu e de stat. Stiti cumva cine sunt?

    Reply
  31. rezon

    Cristi Preda: „Nici măcar Petre Roman, cel dintâi șef de guvern post-revoluționar, nu vorbea despre trecut sau despre adversari cu atâta ură cum face actualul ocupant al Palatului Victoria. Ca să găsim un premier care să vorbească despre predecesorii în funcție și despre adversari sau ceilalți demnitari la fel cum vorbește Ponta trebuie să coborâm pe firul istoriei până la… Petru Groza. Recitiți declarațiile celui dintâi premier comunist și veți regăsi aceeași retorică radicală și aceleași amenințări la adresa instituțiilor neaservite guvernului ca în cazul de față.”

    Reply
  32. cristihan

    Guvernul ponta ar putea sa-si ia numele de scena TAKE THIS!  „Vad ca Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala. Nu stiu daca este o confuzie intre poporul roman si primarii PDL. Daca in optiunea Avocatului Poporului aceste notiuni se confunda, cred ca este o greseala pe care trebuie sa si-o asume si cred ca rolul unei institutii fundamentale este de a apara populatia Romaniei si nu de a-si plati datoriile politice fata de cei care l-au numit in functie”. „Premierul a invocat posibilitatea ca Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, sa fi comis o greseala sesizand Curtea Constitutionala.” 
     
    Deci nu e o problema ca au dat o ordonanta neconstitutionale, ci ca au fost parati la Curtea Constitutionala! Incredibil!

    Reply
    1. Bleen

       @cristihan De parcă el ar lua banii primarilor și nu ai localităților respective. Localități populate de oameni. Adică de popor.

      Reply
      1. cristihan

         @Bleen Stop, stop, stop! 3-4 iteratii? Pai si cine te astepti sa te urmareasca? „Poporul” oboseste si ia decizii dupa prima.

        Reply
    2. EleninaNicuţ

       @cristihan v-am zis ca desfiintarea AP e o chestiune de timp :-)) eu il inteleg pe  ponta, adica a dat el ordonanta de urgenta in loc de hg (prin hg se dadusera banii aia de catre guvernul MRU)  fix pentru a nu putea fi atacata si s-a trezit cu Iancu asta ca i-o face…  :-))

      Reply
      1. meioza

         @EleninaNicuţ  @cristihan Parcă acum cîteva luni Ponta înfiera ordonanțele de urgență… Chestia asta se cheamă oportunism (mă simt nevoit să dau definiția pentru că 90% dintre ăi de apar la TV o folosesc greșit, scuze pentru cei care o știu):
        OPORTUNÍSM s. n. Atitudine lipsită de principialitate a unei persoane care, pentru a-și satisface interesele personale, adoptă și aplică, după împrejurări, principii și păreri diferite. – Din rus. opportunizm, fr. opportunisme.

        Reply
    3. Yeba

      mi se pare că numai cu legea injectată în sânge cu extract de iarbă poți să declari că ”CC are o atitudine neprietenoasă”, dar ce știu eu…

      Reply
      1. rezon

         @Yeba Pai, cam asa vorbeste cineva care are de la justitie cam aceleasi asteptari pe care le-ar avea de la un caine

        Reply
    1. cristihan

       @rezon Incep si ei sa se miste mai cu talent 🙂 Doar sa nu ramana pe bloguri si pe fb…

      Reply
  33. cocosila

    Conferintele de presa ar putea fi o arma redutabila. Faptul ca marea lor majoritate sunt esecuri se datoreaza in cea mai mare masura presei. De ce? Pentru ca ziaristii cu pretentii, cei care intr-adevar ar putea pune reale probleme „gazdei”, nu prea”sevesc” asa ceva. Ei se marginesc la munca de birou, dau, cel mult, un telefon sau participa la emisiuni si dezbateri, in vreme ce la conferintele de presa sunt trimisi reporterii de rand care, in cel mai bun caz, vin cu o intrebare – doua, gata pregatite. Cred ca un ziarist adevarat ar sti sa exploateze mult mai bine vulnerabilitatile momentului punand in incurcatura pe aburitorii de profesie. O alta tara a acestor conferinte tine si de mijloacele tehnice de transmisie. Intrebarile nu se prea aud iar raspunsurile, evident, se dau ocolind intrebarea cu mai mullta sau mai putina eleganta. De asemenea, in functie de interesul televiziunii care face transmisia, se da atat cat vrea interesul mogulului.

    Reply
    1. meioza

       @cocosila Păi atît timp cît jurnaliștii se gudură pe lîngă toate nulitățile (probabil pentru păstrarea serviciului, că dacă îl pune în ofsaid pe prietenul patronului nu e bine…) normal că nici nu vor avea tupeu să îl deranjeze prea tare cu întrebări supărătoare…
       
      Nu-l văzuși ieri pe Oprescu la Turcescu? A spus clar că nu face dezbateri că îi pun contracandidații întrebări tîmpite (a se citi să-l pună în încurcătură cînd el oricum conduce la procente…). Tupeul maxim al lui Oprescu a fost cînd l-a acuzat pe Nicușor Dan că de fapt nu e independent, ca ar fi omul PDL (heeeei hai sa gîndim un pic… nimeni din electoratul de primate al lui Oprescu nu va vota cu Nicușor Dan, deci băiatul ăla fură practic numai din voturile de dreapta (așadar mai curînd ai putea spune că e omul USL), iar imediat după aia se bătea în piept ce independent e el…
       
      Oricum, penibil din partea lui Turcescu să îi înghesuie pe ăia trei candidați într-o singură emisiune, dar să îl lase pe Oprescu să spună prostii (fără să îl întrerupă) o emisiune întreagă…

      Reply
        1. meioza

           @cocosila Mă poți lumina și pe mine? În afară de diverse contracte de la primărie  nu pot să îmi imaginez ceva (dar astea ar ieși pînă la urmă la iveală, așa că nu cred că ar avea tupeul) 🙂

          Reply
  34. cocosila

    Cele 6 puncte sunt bine argumentate dar  prea putini din presarii de la conferintele de presa stiu sau vor sa profite. Iar cata vreme Ponta nu este priponit nu va sta sa raspunda la ele.

    Reply
  35. cocosila

    Anuntata vizita a lui Ponta in Afganistan a avut menirea de a acoperi emiterea acelui document. Cata vreme noi ne miram de faptul ca o vizita in zona respectiva trebuia sa fie conspirata din motive usor de inteles, in tara, la indicatia lui, grajdarul ranea de zor la imaginea lui Nastase dand balegarul la o parte.

    Reply
    1. meioza

       @Florina Păi am putea face un blog numai cu chestiile în care se contrazice Ponta… Cîte 2-3 intrări pe zi, garantat!
       

      Reply
  36. LunguVictorEugenMihai

    daca tot este sa dea explicatii, nu le poate da cu „subsemnatul, in calitate de invinuit” … ?

    Reply
    1. Nea

       @LunguVictorEugenMihai Propun să folosim în legătură cu Grăjdean formula de politeţe penală „numitul Grăjdean”.

      Reply
      1. EleninaNicuţ

         @Nea  @LunguVictorEugenMihai gresit, s-a dipus inceperea urmaririi penale impotriva lui, e invinuit cu acte-n regula 😉

        Reply
        1. EleninaNicuţ

           @cocosila  @Nea  @LunguVictorEugenMihai nope, doar invinuit, inculpat il va chema daca se va pune in miscare actiunea penala (de obicei o data cu trimiterea in judecata),  iar, din ce inteleg, el e doar la stadiul de urmarire penala

          Reply
        2. Nea

           @cocosila  @EleninaNicuţ  @LunguVictorEugenMihai Mulţumin, Elena. Cel mai frumos sună condamnatul

          Reply
    1. Amelia New

       @rezon Imi place mult Laura Stefan. Cand s-a pus problema numirii reprezentantilor societatii civile la CSM a fost prima la care m-am gandit ca ar fi buna acolo.

      Reply
    2. cristihan

       @rezon Da, foarte draguta 🙂 Si competenta, cred. Ce ma nelinisteste totusi e ca nu a spus raspicat ca documentul trimis de grajdar nu este valabil, nefiind semnat de toate persoanele in drept sa o faca ci se bazeaza doar pe maturitatea ICCJ… Pai este sau nu este valabil, avea ala dreptul sa-l trimita asa cum a fost trimis?!

      Reply
      1. EleninaNicuţ

         @cristihan  @rezon las’ ca trimit eu o anonima la DNA in care le spun sa invoce exceptia :-))

        Reply
        1. bilbofil

           @EleninaNicuţ În recurs faptele constatate de instanțele precedente nu au autoritate de lucru judecat? Ce relevanță juridică are acțiunea lui Grăjdan?

          Reply
        2. EleninaNicuţ

           @bilbofil nu, doar o hotarare definitiva are autoritate de lucru judecat; in plus, in cazul asta, fiind vorba de un recurs impotriva unei hotarari care nu este supusa si caii de atac a apelului, instanţa este obligată ca, în afara temeiurilor invocate şi cererilor formulate de recurent (AN), să examineze întreaga cauză sub toate aspectele; se pot administra probe noi, respectiv readministra probele de la fond; practic, se ia de la zero.
           
          referitor la cererea lui Grajdan, avand in vedere ca, anterior, ISC se constituise parte civila,  ea echivaleaza cu o renuntare la actiunea civila (la pretentii); ISC ramane, insa, parte vatamata, pentru ca la calitatea asta nu poate renunta.
           
          revenind la renuntarea la actiunea civila, asta se face in conditii stricte: direct in fata instantei sau prin procura speciala autentica; direct in fata instantei inseamna ca se prezinta persoana fizica/reprezentantul legal al persoanei juridice sau o cerere de renuntare semnata de respectivii; m-am uitat ieri pe legislatia ISC si am scris aici ca Grajdan NU avea drept de reprezentare a ISC in fata instantelor, deci cererea lui ar trebui anulata de catre instanta ca fiind formulata de o persoana care nu are calitatea de reprezentant;
           
          de notat si faptul ca e vorba de o institutie publica finantata integral de la buget si, deci renuntarea e cenzurabila, teoretic, si de Curtea de Conturi (nu stiu daca exista vreo obligatie legala expresa, dar, in practica, autoritatile si institutiile publice merg in prostie pana in ultima cale de atac, chiar daca nu au in modul cel mai evident dreptate, pentru ca le e frica de controlul CC).

          Reply
        3. rezon

           @EleninaNicuţ  @bilbofil Daca e asa, inseamna ca instanta poate spune din prima ca hartia lui Grajdan e irelevanta si sa mearga mai departe?

          Reply
        4. EleninaNicuţ

           @rezon  @bilbofil nu chiar din prima, trebuie invocata, pusa in discutie si, cel putin in civil, instanta acorda un termen pentru a se face dovada calitatii de reprezentant/a se prezenta dovada insusirii de catre titular a cererii in cauza.

          Reply
        5. meioza

           @EleninaNicuţ  @bilbofil Dar judecătorii nu pot refuza admiterea probei? Nu știu cum sînt cutumele din justiția românească (m-am ferit de ea cît am putut) dar pare de bun simț ca probele să fie adunate în faza inițială a procesului, nu înainte de ultimul termen al ultimului apel posibil…

          Reply
        6. EleninaNicuţ

           @meioza  @bilbofil despre care proba vorbesti exact?
           
          am spus mai sus ca se pot administra probe noi/readministra anumite probe de la fond; „ultimul termen” e o notiune relativa 🙂 ca sa se poata vorbi de el, trebuie sa se treaca la dezbaterea recursului; or,  in cazul lui AN, nici macar nu s-a trecut de cererile si exceptiile prealabile…

          Reply
      2. EleninaNicuţ

         @cristihan  @rezon in alta ordine de idei, Laura Stefan nu putea declara ca  documentul e valabil sau nu, pt ca asta ar fi insemnat ca se baga peste instanta/DNA, ceea ce nu e stilul ei, din cate imi amintesc

        Reply
        1. cristihan

           @EleninaNicuţ  @rezon Am inteles. Eu si cu MN suntem mai impulsivi, dam buzna peste justitie :))

          Reply
        2. EleninaNicuţ

           @cristihan  @rezon va inteleg… eu fac asta in fiecare zi, e deja o boala :-))

          Reply
  37. LunguVictorEugenMihai

    adica nu mai tine scuza ca i-a ordonat lui Grajdan sa faca ceea ce a facut Ioan Alexandru Cuza? Nici macar I.C. Cuza? Nasol!

    Reply
  38. Nea

    Nici dacă o înfia pe mătuşa Tamara nu reuşea Victoraş să-şi monteze aşa bine în spate toată cocoaşa de corupţie a lui Năstase.
    Boborul zice de Năstase, a furat că a fost şmecher şi acum are el şi nepoţii nepoţilor lui. De Ponta zice doar că a fost fraier, că i-a ţinut de şase hoţului.

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       @Amelia New dorm in ghete… ma intreb daca au formulat sesizare macar pe legea votului uninominal…

      Reply
  39. xsd

    intrebarea e : iesiti in strada, sau nu?
    veniti voi, vin si eu.
     
    nu ma intereseaza sa sprijin pe nimeni politic, doar sa punem presiune pe ei.
    asa cum bine s-a pus presiune pe basescu ( al carui simpatizant sunt ) , de 10 ori mai mult sunt motive sa se puna presiune pe gasca lui bombonel
     
    deci, iesim in strada ?

    Reply
  40. MihailLungu

    „pentru a se stabili dacă are o altă raspundere decît cea administrativă la care a fost supus deja”:
    Oare nu ştie româneşte? Sau a fost „supus” unui lapsus freudian? 

    Reply
        1. MihailLungu

          Îmi place cum gândiţi, drăguţilor. Să nu uităm însă nici ciobănescul mioritic…

          Reply
  41. murfi

    Am scris aceste randuri pentru ca vreau sa punctez cateva detalii si etape importante din viata mea personala si profesionala, utile tuturor celor care doresc sa-si faca o imagine mai clara despre mine si activitatea mea.
     
    Am venit in Bucuresti in 1997, si am inceput cursurile Facultatii de Zootehnie impreuna cu sotia mea Ramona. Bucurestiul ne-a atras chiar din primul an de facultate si am inteles, inca de pe atunci, ca aici ne vom construi familia si activitatea.
     
    In timpul facultatii, din primele zile, am fost propus pentru a fi sef de an. A fost dorinta colegilor mei cu care reusisem sa stabilesc o comunicare onesta si deschisa. 
     
    nici astazi nu cred ca salariile sunt suficiente pentru a intretine o familie cu doi copii in administratia publica
     
    Asa a inceput colaborarea cu domnul Dan Voiculescu. Am preluat conducerea unei societati comerciale care nu avea niciun angajat
     
    Am considerat ca gestul domnului Voiculescu era o dovada de incredere, o recunoastre a faptului ca am realizat performante importante in activitatea mea curenta. De altfel, mi-am dorit ca imprumutul mentionat anterior sa fie public, tocmai pentru ca nu am nimic de ascuns la mijloc. Contractul de imprumut expira in anul 2016-2017 putand fi prelungit oricand dupa aceasta data, precum poate fi rambursat in rate egale sau in orice alta forma in functie de posibilitati.
     
    Si vreau sa ii asigur pe toti cei care cred in mine, cred in USL si in schimbarea pe care o putem aduce in modul de administrare al acestei tari, ca intreaga mea activitate se va baza exclusiv pe principii de buna administrare, corectitudine si transparenta.
    pe larg aici: http://www.danielconstantin.ro/2012/05/despre-viata-mea/
     

    Reply
    1. meioza

       @murfi Cînd a vrut să fie public: cînd a fost obligat în calitate de ministru? Dacă voia așa, îl făcea public de atunci…

      Reply
      1. bilbofil

         @meioza  @murfi Mi-aduce aminte de un șef de deconcentrată (sau se spune deconcertată?) care declara că el lucrează ca bugetar „din patriotism” că salariul e mic în raport cu ce cîștigă soția din firmă, de care tot el se ocupă, că ea „nu se prea pricepe”.

        Reply
    2. Amelia New

       @murfi In calitate de ministru n-ar trebui sa ii asigure pe toti cetatenii „ca intreaga … ” si nu numai pe cei care „cred” in el; adica buna administrare, corectitudine si transparenta va arata numai pentru cei care cred in el ?

      Reply
  42. Nea

    Are alibi omuleţul, era în Afganistan. Şi Vântu avea alibi când s-au furat banii FNI, îngropa sutele alea de rakeţi ucrainiei pe sub dealurile Moldovei.

    Reply
  43. DanCanada

    De ce va chinuiti sa analizati fiecare miscare a lu’ Victoras?
    E clar, guvernul asta e tot o laba trista, exact ca pe vremea lu’ Bombo, numa’ ca e mai evident acuma.
    Sint mai flaminzi, nu mai au rabdare crocodilii sa-si acopere mizeriile, tre’ sa-i intelegem crestineste, nu?
    Tot de Marti, ca sa va mai inveseliti putin (desi e un fel de risu’-plinsu’), ca doar e weekend:
    http://youtu.be/9nqtR4vPt9U
     

    Reply
  44. ribelalu

    Am spus de doua zile ca ala va fi alibiul lui Ponta: „Eu am fost cu Dragoteasca in Afganistan, degeaba, atunci”

    Reply
    1. meioza

       @cristihan Nu avem dovada clară „juridică”. Orice om care gîndește a sesizat imediat șablonul: numim pe cineva într-un post din care poate să facă treaba murdară. Dar Ponta nu e la nivelul lui Năstase și s-a împiedicat în explicații: ba că de fapt el trebuia consultat înainte de Grăjdan (deci îi este șef), ba că Grăjdan nu îi este subaltern, deci nu are de ce să i se pună lui în cîrcă măgăria…
       
      Dacă Ponta era în locul lui Năstase, de mult era la bulău…

      Reply
    2. EleninaNicuţ

       @cristihan daca hotararea irevocabila se va da tot pe probe indirecte si interpretari subiective de genul „este de neconceput ca”, Bombo castiga sigur la CEDO (in dubio pro reo, prezumtia de nevinovatie etc), ceea ce ar declansa un rahat si mai mare, chiar daca peste ceva ani…eu nu stiu cum dracu’ la noi nu se poate intocmi un rechizitoriu beton; nu zic perfect, da’ macar „beyond a reasonable doubt”…
       
       

      Reply
      1. cristihan

         @EleninaNicuţ Probabil ca asa nu ar mai fi condamnat nici un politician corupt daca nu e prins cu mana in borcan, inregistrat audio-video-infrarosu-senzorial si in plus sa fi recunoscut si sa fi cerut personal sa fie condamnat (inaintea termenului de prescriptie!) Cand vad cum sunt negate evidentele in ultimul timp si ca orice constatare obiectiva poate fi considerata subiectiva, trebuind doar sa tipi suficient de tare si sa minti cu nonsalanta, ma gandesc ca nu poti ajunge niciodata beyond… Poate sistemul cu jurati e singura solutie, doar ca ar trebui sa-i treci printr-o cura de dezintoxicare mintala de minim un an inainte de a pune oameni obisnuiti sa judece.

        Reply
  45. Florina

    Uite explicaţii.
     
    „Eu nu sunt seful ISC, sunt al Guvernului (…)Eu nu sunt conducatorul ISC (…)Nu sunt subalternii mei, imi pare rau.”, a raspuns Ponta intrebat de jurnalisti daca va solicita ISC sa se constituie parte civila in dosarul Trofeul Calitatii – Adrian Nastase pentru recuperarea prejudicilui de peste 1,5  milioane de euro. Ponta a dat acest raspuns chiar daca a ISC se afla in subordinea sa.
     
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12349483-victor-ponta-spune-nu-este-conducatorul-isc-ceara-acestei-institutii-constituie-parte-civila-dosarul-trofeul-calitatii-adrian-nastase-nu-sunt-conducatorul-isc.htm#.T7-XsUcj5vM.facebook
     
    A-ncurcat-o mai rău decît credea. 

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       @Florina Art. 1. – (1) Inspectoratul de Stat în Construcţii – I.S.C. se organizează ca instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.
       
      da, asa e, n-are el nicio treaba cu ISC-u’ :-)))

      Reply
    2. meioza

       @Florina Aici Ponta se cam contrazice… Primul comunicat dat de el spunea că l-a demis pentru că Grăjdan nu l-a consultat înainte, deci practic Ponta se considera șef peste ISC (sigur, dacă o luăm tehnic/administrativ, nu cred că pui un director undeva ca să te întrebe la fiecare mișcare pe care o face, dar aici nu e vorba de administrație, ci de politică și obstrucționarea justiției).

      Reply
        1. Florina

           @meioza 
           
          L-a demis pe Grăjdan pentru că nu l-a consultat înainte de trimiterea hîrtiei, iar acum pretinde că acelaşi Grăjadn nu-i este subaltern. Păi atunci de ce trebuia să-l consulte? 
           
          Hahahahahahahahahaaa

          Reply
        2. sanantonio

           @Florina  @meioza Grăjdan o fi medic și Ponta o fi avut o migrenă. Așa s-ar explica…

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *