E oficial: Mafia e la guvernare. Guvernul intervine în stil mafiot în justiție. Ponta trebuie să-și dea demisia!

Să recapitulăm: una dintre primele decizii ale premierului Victor Ponta e să treacă Inspectoratul de Stat pentru Construcții din subordinea Ministerului Dezvoltării în subordinea guvernului și să schimbe conducerea, punînd în fruntea lui un pesedist. Pesedist care, la numai cîteva zile, inventează pe genunchi, pe ascuns, la el în birou, un document ilegal prin care îi dă o mînă de ajutor inculpatului Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calității.

”Surse guvernamentale spun că ” Balaban a întocmit şi trimis adresa la Înalta Curte, în secret, fără a o trece prin registratură aşa cum prevede legislaţia şi acea adresă nici nu a fost contrasemnată de secretariatul general al instituţiei, cum impune legea. Balaban-Grăjdan şi-a făcut singur un registru la cabinet, unde a înregistrat adresa pentru a nu afla nimeni de ea. Circuitul documentelor instituţiei guvernamentale este stabilit printr-o hotărâre de guvern care este în vigoare, şi cine nu-l respectă comite abuz în serviciu”.

Explicaţia pe care o dă noul şef al Inspectoratului de Stat pentru Construcţii este halucinantă. Într-o declaraţie pentru RL, Balaban-Grăjdan recunoaşte că, în urmă cu câţiva ani, el personal a dus documentele la DNA, care au stat la baza inculpării lui Năstase. ” Atunci eu am fost unealtă pentru că eu am dus documentele la DNA care l-au incriminat pe domnul Năstase. Acum, am trimis din propria iniţiativă adresa la Înalta Curte pentru că trebuia să-mi repar cumva greşeala de atunci. Nu m-a pus nimeni, am făcut-o din propria iniţiativă” ne-a declarat Balaban”

Victor Ponta trebuie să-și dea demisia!

România Liberă

UPDATE. Halucinant! (a zis-o și Sebastian Lăzăroiu, a zis-o și România Liberă, dar nu găsesc altă rimă și oricum halucinant e termenul care definește perfect guvernarea USL)

Declarația lui Balaban-Grăjdan: „Motivul pentru care…să zic…conștiința m a obligat să fac acest lucru este pentru că se împlinesc 150 de ani de cînd Alexandru Ioan Cuza a înființat această structură care a contribuit de-a lungul anilor la păstrarea clădirilor și monumentelor istorice care sînt în România la ora asta”

Vezi înregistrarea pe B1TV de la min 2:30 (via Sebastian Lăzăroiu via @Cristihan)

Guvernul Ponta reușește în 3 săptămîni de la învestire să fie deja unul dintre cele mai controversate și mai sinistre guverne post-decembriste: scandalurile Corina Dumitrescu, Mang, Liviu Pop, Marga, Balaban-Grăjdan, Consiliul European, Chevron, băieții deștepți din energie, numirea lui Corlățean la Justiție: ”procurorul care l-a acuzat pe Adrian Năstase ar trebui arestat”, numirea lui Daniel Constantin la Agricultură (minister care se judecă cu patronul politic, economic și în același timp creditorul noului ministru). Sînt curios cum vor reacționa ”presa liberă” și ”societatea civilă”.

UPDATE 2. 

Cronologia faptelor în cazul Ponta-Balaban-Grăjdan-ISC-Năstase:

 • 7 mai – Cabinetul Ponta depune jurământul.
 • 8 mai – prima şedinţă de Guvern condusă de Ponta. ISC trece din subordinea Ministerului Dezvoltării în cea a Guvernului, iar inspectorul general e numit şi demis de premier.
 • 11 mai – este demisă Ruxandra Carmen Berszan de la şefia ISC.
 • 18 mai (vineri) – Ponta semnează decizia de numire a lui Constantin Grăjdan în funcţia de inspector general al ISC. Decizia este publicată în aceeaşi zi.
 • 21 mai (luni) – prima zi de lucru a lui Grăjdan la ISC.
 • 22 mai (marţi) – Grăjdan semnează adresa către ICCJ prin care retrage Inspecţia din procesul lui Adrian Năstase şi susţine că nu există prejudiciu.
 • 22 mai – adresa e depusă în instanţă, oamenii lui Năstase împart presei copii.

UDPATE 3.  Sebastian Lăzăroiu (pe FB): ”Azi 24 mai 2012, 385 de ani de când a murit poetul spaniol Luis de Góngora y Argote. Nu se gaseste vreun baiat numit de Ponta pe la vreo agentie sa dea un tun comemorativ?”

Idei de slang mafiot USL:

”Frățică, mă umflă ăștia și-mi putrezesc oasele la bahaos. Nu vorbești și tu acolo la useleu, să dați un comemorativ?”

”Ia întreabă-l pe Victor, cît mai merge comemorativul azi? Actualizat la inflație, vreau să zic. Ă?”

Facebook Comments

387 Comments E oficial: Mafia e la guvernare. Guvernul intervine în stil mafiot în justiție. Ponta trebuie să-și dea demisia!

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. rezon

  off topic: Are cineva teza de doctorat a lui Ponta? Nu stiu ce am, m-am trezit cu o sete de lectura de dimineata

  Reply
 3. Bleen

  Am decis ca anul ăsta, la locale, să fac un experiment: să votez programul, principiile, ideil, nu omul, sigla, tabăra. Deoacamdată la primar general, pe Prigoană și Nicușor i-am scos din joc. Acum citesc Oprescu. Deocamdată e în grafic, programul fiind, cel puțin din ce am citit pînă acum, mai votabil decît cele ale lui Prigoană și Nicușor.

  Reply
  1. Bleen

   Gata. Am ajuns la societăți de construcții sociale sub egida primăriei. Îl tăiem de pe listă. Mai rămîn Mocanu, Becali și Columbeanu. 

   Reply
 4. cristihan

  Geniale pozele de pe Hotnews cu Basescu la Consiliul European: umilit, nebagat in seama, trist… http://www.presidency.ro/pop.php?_RID=img&img=23877.jpg

  Reply
  1. Hongse

   @cristihan
   Angela: Am auzit că ăla micu’ voia şi el pe-afară şi pentru o clipă am crezut că-l scoţi şi pe el în lume!
   Băse: Hăhăhă! Înapoi la şcoală! Înapoi la şcoală! 
    

   Reply
  2. oglinjoara

    @cristihan oare le-o mai scădea pofta de suspendare?
   sau merg pe „neamestecul în treburile interne”, că „facem ce vrea muşchii noştri”

   Reply
   1. cristihan

     @oglinjoara Suspendarea e o problema interna. Ca si discutiile din cadrul Consiliului European…

    Reply
  3. sanantonio

    @cristihan asta e trucaj făcut cu paintbrush, că nici bani de photoshop n-au avut

   Reply
  1. rezon

    @Mistral Eu imi pun intrebarea asta inca din ianuarie. Cred ca o sa iesim. La inceput, ar merge niste happeninguri mici, dar de efect. Apoi, dupa incalzire, niste sezatori mai consistente, culminand cu o lovitura de stat prin invaluire.  Pentru eficienta, diversele comunitati de dreaota vor  trece temporar peste diferentele de sensibilitate si vor coopera pentru binele comun. (Ma refer la Blogary, Politeia, In linie Dreapta, Noua Republica, IMPRES si care or mai fi).

   Reply
    1. rezon

      @cristihan  @Mistral Peneleu’ a virat atat de tare la dreapta, c-a ajuns pe partea cealalta

     Reply
    2. rezon

      @cristihan  @Mistral By the way, credeti ca, daca iesim cu un steag verde,o sa cheme Ponta minerii?

     Reply
 5. Hongse

  Deci pentru alibi a fost:
  „Despre declaratiile Monicai Macovei: Actiunea celui care a fost director la ISC a fost o actiune personala.
  Marti, cand a fost emis acel act, eram in Afganistan.
  Domnul respectiv, din punctul meu de vedere, si-a depasit atributiile
  Nu cred ca pot fi acuzat.”

  Reply
 6. Glook

  Viva la revolucion (ca tot ascultai ieri si azi la radio directe cu o domnita ce se preumbla prin Venezuela): de 3 saptamani Ponta nu da pe nimeni afara, el doar elibereaza. Cum ce si de cine?? elibereaza din functie. Care cum l-a prins pam pam, eliberat din functie.

  Reply
  1. Florina

    @Glook  
   La asta se referea înainte să fie premier, cînd zicea că ne va elibera de dictatură, da’ nu s-au prins unii. 

   Reply
  1. rezon

    @Florina Adica asa, pur si simplu, fara diploma de bac echivalata? Dl. Voiculescu ce zice?

   Reply
 7. rezon

  Inca o dovada a restauratiei e ca ma gandesc tot mai des ca anul asta voi iesi din nou in strada, dupa 21 de ani.

  Reply
  1. cristihan

    @rezon Hm… Pai si in 2004 unde ai fost? Da’ in 2007? Da’ in 2009? Da’ in 2012 iarna? (ultima e intrebare capcana, mare grija!)

   Reply
   1. rezon

     @cristihan In 2004 si in 2007 nu eram in tara. Ultima manifestatie la care am iesit a fost in iunie 1991, la comemorarea unui an de la mineriada. Alianta Civica, camasi albe, „Jos Iliescu”. Intrebarea despre ianuarie 2012 e o provocare ordinara, nu raspund.

    Reply
    1. cristihan

      @rezon Explicatii rezonabile, virgulele la locul lor, prezenta de spirit… e de-al nostru, lasati-l sa treaca 😛

     Reply
    2. rezon

      @cristihan Dreptate si fratie! Mi-am mai amintit si de 1995. In pauza de masa am tulit-o de la serviciu ca sa-l petrec pe Corneliu Coposu, pe ultimul drum. A fost cel mai tacut eveniment public vazut vreodata, cu zeci de mii de oameni pe strazi.

     Reply
 8. cristihan

  Inca o dovada a restauratiei! Ne-am intors cu un deceniu in urma! Dacia anunta iar ca va lansa o masina de 5000 de euro… http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/dacia-va-lansa-un-model-de-5000-de-euro-166861.html

  Reply
 9. cocosila

  Monica Macovei face conferinta de presa. Se pare ca PDL-ul incepe sa taxeze cum trebuie si cu cine trebuie penibilul guvern al lui Ponta

  Reply
 10. cocosila

  Parerea mea constanta fata de Victor Ponta este aceea ca nu si-a terminat copilaria. Dincolo de argumentele mai comice gen prezenta mamei la instalarea sa ca prim ministru exista o serie de actiuni si comportamente vadit copilaresti tradate toate de genul acela de satisfactie pe care il au copiii cand au mai facut o sotie colegilor lor. Sigur, aceste placeri nu-i pot fi interzise nici unui om matur. Ponta putea sa se bucure de aceste mici satisfactii in orice alta pozitie decat aceea de premier. Se pare insa ca junele nostru si-a gasit ca jucarie favorita Guvernul, ori asta nu-i mai este ingaduit.

  Reply
 11. Amelia New

  Bai dar sunteti niste insensibili, va bateti joc de suferinta unei fiinte! Deci pe Domnul Grajdan il chinuia atat de tare constiinta ca a fost saracul nevoit sa se pensioneze la 40 si un pic de ani pe un rahat de pensie de 8.000 lei (roni, da!), iar Dl. Ponta (social-democrat si umanist cum e el) nu a mai putut sa suporte chinul omului si l-a numit (terapeutic, da!) in functie la ISC ca sa poata bietul om sa-si impace constiinta si sa-si poata manca pensia linistit! Adica putina intelegere, va rog, pentru un om chinuit si pentru unul plin de compasiune (Dl. Ponta si-a aratat in mod consecvent compasiunea fata de alte fiinte umane; de exemplu si-a donat si salariul de deputat in greva pentru cauze nobile).  

  Reply
   1. Amelia New

     @cocosila Pai asa sa faceti! Plus ca n-ati tinut cont nici de faptul ca se-mplinesc 150 de ani de cand Al. I. Cuza a creat ISC, asa ca trebuie sa dublati numarul de spovedani, matanii etc.

    Reply
    1. Amelia New

      @cocosila Uite c-am mancat si un „i” de revoltata ce sunt de lipsa voastra de sensibilitate si compasiune!

     Reply
  1. Florina

    @Amelia New 
   Cred că tre’ şi acatiste, l-a băgat  DNA -u’ la penal.
    
   http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-12346731-dna-inceput-urmarirea-penala-fata-constantin-grajdan-fostul-sef-isc.htm
    
   Da’ numai pentru favorizarea infractorului? Adică din asta nu reiese că poate fi încadrat şi la obstrucţionarea justiţiei, şi la uzurpare de calităţi oficiale? 
    
   Împrejurările în care a fost emisă adresa respectivă către Înalta Curte de Casație și Justiție (în cea de a doua zi de la numirea în funcție a inspectorului general, în condițiile în care acesta nu preluase oficial atribuțiile specifice funcției, termenul scurt în care a fost redactată și trimisă la instanță, lipsa avizelor direcțiilor de specialitate, lipsa unei opinii juridice din partea consilierului juridic căruia îi fusese repartizată cauza, lipsa unei fundamentări a cererii raportat la sentința prin care inculpații au fost obligați la despăgubiri către ISC) conturează ipoteza că învinuitul Constantin-Adrian Balaban Grăjdan a emis adresa în scopul obținerii unei hotărâri judecătorești favorabile inculpaților și pentru a îngreuna cercetarea judecătorească.

   Reply
    1. Florina

      @Ilinca 
      
     Da – asta citeam acum – dar nu vezi că amărîtul nici nu ştie? Cică-l apără o doamnă pe care habar n-are cum o cheamă. 
      
     Nene, trecînd peste penalul cazului, ăsta arată a om cu un retard mintal mediu – Cuza, ultimul termen în dosarul Năstase, numele avocatei – cum dracu’ să-l pui şef la ISC ori în oricare alt loc? Asta nu se cheamă exploatarea persoanelor cu dizabilităţi? 

     Reply
    2. Ilinca

      @Florina D’aia l-a demis Ponta asa repede. Ar fi si pacat sa-l aresteze DNA-ul la ce perle pretioase emite la fiecare intalnire cu presa!

     Reply
    3. rezon

      @Florina  @Ilinca O fi fost vreo obligatie a lui Ponta,  de pe partea mai putin vitaminizata a familiei.

     Reply
    4. ics

      @Florina  @Ilinca Acum o sa poata si pesedeul sa zica „vedeti ca ii cercetam si pe ai nostri?” 🙂

     Reply
  2. Radu N

    @Amelia New Nu puteti crede ce scrie AN pe blog. Ceva de genul ca treaba cu Cuza e scoasa din context, ca televizunile manipuleaza, ca de fapt ce vrea sa spuna Grajdan este ca daca el ar organiza ceva cu ocazia celor 150 de ani de cand Cuza punea bazele institutiei ar putea fi saltat de DNA. O fatuca multumeste pentru „lumina” oferita si considera ca Grajdan trebuia sa ceara drept la replica. Parol!

   Reply
 12. Bleen

  Voie bună. Cred că e datoria mea să contribui la formarea unei atmosfere rodnice, plăcute și constructive. Atmosfera de voie bună stimulează o activitatea eficientă. Împărtășesc colegilor mei nu doar idei sau proiecte, ci și o stare de spirit. Voia bună e transmisă nu doar prin cuvintele alese ori folosite, ci și prin limbajul corpului și utilizarea a diverse substanțe specifice.

  Reply
  1. Bleen

   Discernământul se vede și prin măsurarea atentă a cuvintelor prin care descriu un fenomen, o problemă, o situație.

   Reply
  2. Bleen

   Luciditatea mai vine dintr-o asumare a fidelității față de învățăturile înaintașilor – trebuie să avem rădăcini adânci pentru a nu fi scoși din pământ la orice furtună trecătoare.

   Reply
  3. Bleen

   Opusul acestei atitudini – reaua-voință exprimată prin cuvinte de ocară la adresa partenerilor sau chiar a colegilor noștri – îndepărtează cetățenii de orice ofertă politică.

   Reply
  4. Bleen

    În loc să consum timpul citind opinii personale pe bloguri sau pe diverse medii de socializare virtuală, prefer, ca om de dreapta, să caut inspirația din izvoarele doctrinei sau din istoria partidelor creștin-democrate, clasic-liberale sau conservatoare. Alternativ, voi studia legislația aferentă activității politice, voi analiza aspecte relevante pentru proiectul politic în orașul în care trăiesc (sistemul de taxe și impozite, încălzirea centrală, problemele de șomaj ale comunității, educația, nevoile culturale sau spirituale, etc.). De asemenea, în locul polemicilor pe Facebook voi căuta să dau naștere altor filiale în comunități din vecinătate, să identific candidați, să stau de vorbă cu cetățenii vii pe stradă. Mă voi concentra pe construcție, nu pe destrucție.

   Reply
  1. rezon

    @Bleen  Sorin Ionita Pe bancheta din spate, putem intrezari chipul unei femei fericite

   Reply
   1. rezon

     @Bleen De altfel, Neamtu a explicat in iarna, pe Contributors, ca Baconchi a fost demis de Boc pentru ca Boc era invidios pe Vaconschi fiindca e mai inteligent si mai inalt decat Boc.  Adevaratii intelectuali apreciaza lucrurile astea.

    Reply
  1. uitaroh

    @Bleen Nu prea … Nu au avut timp. Au fost intrerupti de 2 ori [lansare Prigoana+conferinta MAI pe pericolul de inundatii]. Asa-ti trebuie daca apari ziua in amiaza mare.

   Reply
 13. StefanTrifan

  Grăjdan întârzie atât de mult la DNA pentru că le face procurorilor un seminar despre oportunitatea implementării conceptului de „oca mică” în evaluarea calităţii trofeelor lui Năstase.

  Reply
 14. Bleen

   Sebastian Lazaroiu 
  ”Inteleg ca Grajdan e de ore bune in sediul DNA. Wtf? Raspunde, omule: avea cioc sau avea ochelari?”

  Reply
   1. rezon

    Cu toata bunavointa, la mine ajunge un singur mesaj: „Sunt un absolvent perpetuu”. Ieri seara l-a avut pe Pavel Corut. WTF?

    Reply
    1. uitaroh

      @rezon Eu il ascult deja de vreo jumatate de ora dar, inca nu am retinut nimic!? O fi intrat Alexa in criza … de invitati?

     Reply
    2. uitaroh

      @Bleen  @rezon No offence, da’ asa emisiune poate face oricine! Nu mai departe fiecare la el in baie in timp ce se barbiereste.
     Astea-s discutii pe care le am eu in capul meu zilnic dar mi-e rusine sa le impartasesc cu altii de frica ca sunt tampenii.

     Reply
    3. uitaroh

      @rezon  @Bleen Oh, da. Am remarcat si eu rapiditatea discursurilor celor doi. Oricum, aici se potrivesc. 🙂

     Reply
 15. ribelalu

  Cand un prost ajunge sef cauta ca subordonatii lui sa fie si mai prosti ca el. Si cum Ponta este pamant de flori…

  Reply
  1. meioza

    @ribelalu Păi șeful trebuie să fie cel mai bun în domeniul respectiv. Dacă e șef de proști, apăi atunci el trebuie să fie ăl mai prost!

   Reply
 16. Bleen

  wow!!!!
   
   Lucian Mindruta 
   
  ”Povestea lui Serban Ionescu, pe care nu v-o spune nimeni (ok, a mai incercat Realitatea.net): Nu are nici o boala Lyme. Are scleroza laterala amiotrofica, dignosticata de la bun inceput. O boala fara leac in acest moment oriunde in lume. O boala pe care cativa escroci din Romania o transforma, la cererea nerostita a pacientului, intr-una cu mai multe sanse. Lyme. E ca si cum ai avea cancer si-un medic „destept” si-ar face o clinica sa te dea racit. Bine, un pic mai rau racit. Boala Lyme e o moda. Si-o ocazie de profit: in acest moment fiecare proprietar de caine urban a dat deja cateva zeci de lei, daca nu euro, pe alifii si zgarde magice care sa le tina pe bietele capuse nevinovate.  Tacerea medicilor de calitate face ca escrocheria hotilor, organizati si profitori sa mearga mai departe, pana la stiri de televiziune care duc la panica si la zeci de diagnostice gresite. Gasca asta (care cuprinde, daca va puteti imagina, inclusiv un veterinar) face bani grei copiind un model unguresc, o escrocherie pionierata intr-o clinica din Debretin. Mi-e jena de toata tevatura asta si mai ales mi-e jena de voi cei care, in commenturile urmatoare ma veti acuza ca n-am suflet, inima, si mai stiu ce alte organe. Dar adevarul e ca SLA nu are leac si cand nu ai leac, te agati de orice.  Inclusiv de o minciuna. Pe care acum o repeta toata Romania, in frunte cu premierul care aproba un mega-buget ca sa aflam ceva ce Serban Ionescu si familia stiau de mai multa vreme. Stiu, stiu, e doar PR. Dar cu banii aia poate chiar puteam sa salvam un copil vindecabil. Din Tecuci (sa spunem un oras la intamplare), vinovat intre altele si de faptul ca nu e celebru.”

  Reply
  1. meioza

    @Bleen  Lucian Mindruta Nu e frumos să vorbești de rău oamenii pe moarte, dar adevărul e că nu toți au puterea psihică, demnitatea, decența șamd să își păstreze trăirile intime deoparte (de exemplu cum a avut Florian Pittiș). Așa cum unii atei devin credincioși înainte de moarte, probabil că unii cred că problemele se ameliorează prin încărcarea cît mai multor oameni cu ele.
   Nu știu dacă e escrocherie sau nu, dar spectacolul oferit e unul ieftin și penibil, de acord.

   Reply
   1. Florina

     @meioza  @Bleen  Lucian Mindruta 
     
    nu vorbeşte de rău un om pe moarte, cine are cont de Fb să citească şi comentariile de la stastusul ăsta. 

    Reply
 17. rezon

  off topic: constat ca motivul principal pentru care folosesc smartfonul este sa o frig pe Blogary

  Reply
 18. EleninaNicuţ

  off topic: si de va fi sa fiu trista intr-o buna (rea) zi, voi reciti comentariile de azi si-mi va trece :-))

  Reply
   1. EleninaNicuţ

     @rezon ala-i un film frumos, nu merita ei sa fie legati, fie si indirect, de el :p

    Reply
 19. Pingback: Lăsați Guvernul să lucreze, bă « Irefutabilul

  1. Hongse

   @Bleen
   Când au scris ‘cel mai curat guvern’ ar fi trebuit să-şi instaleze şi tastatură cu diacritice.
    

   Reply
 20. Bleen

  În altă ordine de idei, încă 14 și articolul de față face 1000 de like-uri pe Facebook (a dat Zoso link –  e ca și cum ți-ar trimite Dumnezeu un fulger)

  Reply
 21. Bleen

  Revista Kamikaze:
   
  Cea mai mare realizare a lui Ponta de pînă acum: Free Ady!
   
   https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/560164_10151135376634746_395542559745_13641706_1291997009_n.jpg

  Reply
 22. Hongse

  „Antonescu: PNL votează pentru ca Ponta să reprezinte România la Consiliul European”
   
  Da’ l-a întrebat cineva de părerea lui? L-a rugat cineva să voteze?
   

  Reply
  1. oglinjoara

    @Hongse Poate consideră că încrederea acordată de/în Parlament Guvernului nu e de-ajuns, nu reprezintă un „mandat” dat guvernului.
    
   E prima dată când un Guvern nu se mulţumeşte cu încrederea dată de Parlament.
   Vrea să-i dea şi mandat.

   Reply
 23. Bleen

  Am intrat un pic pe site-uri la hidranți, să văd cum e treaba. Îl fac arșice pe Ponta, îl sfîșie. L-au pus jos și îi cară picioare la ficat, să nu se vadă.
   
  Furtun la hidrant 1: Ponta ar trebui să aibă idei mai bune la numirile de personal. Oricum, faptul că îi demite nu face decît să-i consolideze poziția. Deci, trecerea ISC sub guvern și numirea lui Grăjdan a fost o idee neinspirată, o neglijență chiar.
   
  Furtun la hidrant 2: încercări de umor, rezultat trist, ca întotdeauna. Ponta și-a făcut de deochi. Asta e concluzia.
   
  Furtună blondă la hidrant 3: Șoc! Există posibilitatea ca Macovei să aibă dreptate vizavi de PSD. Hidra pesedistă s-ar putea să fie la fel de otrăvitoare ca hidra pedelistă.  Nu spune și cînd hidra pedelistă a intervenit în justiția pentru un mafiot propriu. Concluzia: e posibil să revenim la vechea dilemă, nu avem cu cine vota. Între o posibilă hidră pesedistă și o certă hidră pedelistă. Dar mai e PNL. Uffff!
   
  Furtunul șef: Codruța e o plagiatoare care a dat presei stenogramele în care eu i-o sugeam la telefon lui Vântu.
   

  Reply
  1. StefanTrifan

    @Bleen apropos’ de hidranţi: pe TVR info se discută despre subiete de maximă urgenţă pentru ţară: „Dosarul Flota”. Cu domnul Paraschiv.

   Reply
  2. Yeba

   @Bleen, furtun hidrant 1 a ajuns un furtun flasc, ca Sergiu Andon, să nu mai știe ce i se cere?! Ori e neglijență, ori e sclipire? Păi dacă demiterile îi consolidează poziția, de ce nu-l sfătuiește pe Ponta să angajeze cca 2 zile diverși viețași? Dacă nu se poate, de-știa condamnați de ceașcă și neeliberați decât ieri. Ah, scliprea neglijentă a unui geniu cu suras inteligent, care are de unde risipi, un Oscar Wilde al neglijentelor șarmante.

   Reply
   1. StefanTrifan

     @Yeba Furtun hidrant 1 (fb, 3 hours ago): „si daca-l demite pe boul ala e tot ceva rau? Eu zic sa nu fim isterici si sa-l presam pe Ponta acolo unde ne doare pe noi, nu unde-i doare pe nesimtitii din foartea proaspăt-ex-puterea”.

    Reply
    1. Yeba

     @StefanTrifan, deci e prost, ce folos că nu-i isteric?! Imi plac ăștia care-și intră-n rol și nu mai știu să iasă, că pe FB cred că prestează gratis.

     Reply
    2. Bleen

      @StefanTrifan  @Yeba Adică, cu alte cuvinte, pe furtun hidrant 1 nu-l interesează justiția, ci doar pe nesimțiții din foartea proaspăt-ex-puterea. Pe furtun la hidrant 1 îl interesează banii pentru organe. Organele de presă. De cînd hidrantul a intrat cu un picior în faliment și cu celălalt în pușcărie, presa liberă nu se mai bazează decît pe felix, care nici el nu stă prea bine cu banii, așa cum sagace remarca tolo.

     Reply
    3. Bleen

      @StefanTrifan  @Yeba A, văz că e supărat pe rețeaua mediatică pe care și-a creat-o PDL în ultimii 5 ani. Rețea underground, care încă e în expectativă, bag seama. Deci să fim optimiști, zic. PDL are o rețea mediatică!!! Iupi.

     Reply
    4. Yeba

     @rezon, cum se poate?! N-ai observat niste baieti care impart pliante prin cutiile postale? Ăia sunt rețeaua. Sunt purtători de mesaj, sunt mijloace de difuzare a mesajelor în masa locatarilor. Ce, e omologată numai comunicarea prin antene?

     Reply
  1. cristihan

    @rezon „… imi place sa descopar lucruri noi, arhitecturi diverse, civilizatii pierdute…” Intelijeeeeent!

   Reply
   1. rezon

     @cristihan pai, sa-l trimitem intr-o  excursie subacvatica:
    [IMG]http://i50.tinypic.com/256txes.jpg[/IMG]
     

    Reply
 24. DanCanada

  Demisia? E cam devreme 🙂
  Ori vorba islandezei aleia (Bjork): „darling stop confusing me with your wishful thinking”.
  Lasati-i, bre sa se dea cu capurile de toti peretii. Astea cu coruptie si cum reinstaleaza pe crocodili e nimic.
  Eu vreau sa-l vad pe Victoras declarind insolvabilitate dupa ce n-o sa mai aibe de unde sa se imprumute

  Reply
 25. rezon

  http://www.contributors.ro/administratie/justitieordine-publica/cateva-consideratii-despre-independenta-justitiei-constitutionale/ Iulia Motoc, de la confresul curtilor constitutionale: ”La aceeasi reuniune a justitiei constitutionale mondiale, in panelul referitor la independenta justititiei constitutionale, multi dintre judecatori, este adevarat in marea lor majoritatate provenind din Africa, au prezentat alte modalitati prin care este amenintata indepedenta justitiei constitutionale : amenitari  din partea guvernelor sau a partidelor aflate la putere, cereri de demisie urmate de inlaturarea judecatorilor,daca  nu se supun guverantilor, diferite moduri de intimidare a judecatorilor inclusiv prin intermediul mass-mediei care este controlata de puterea politica, reducera bugetelor Curtiilor Constitutionale pentru a le bloca in practica functionarea. etc.”
   
  Cam oe aici suntem si noi.

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @rezon mie mi-a placut partea asta: „Astfel, restrangerea competentelor Curtilor Constitutionale este considerata ca fiind o sanctiune la hotararile Curtii Constitutionale respective ce au fost in dezacord cu decizii sau pozitii politice. Acesta ar fi un mod in care puterea politica indica judecatorilor Curtiilor Constitutionale ca in momentul in care in cadrul unei compente stabilite a Curtii Constitutionale, Curtea adopta decizii care deranjeaza puterea politica, competentele in acel domeniu pot fi anihilate. Este ratiunea pentru care orice restringere a competentelor Curtii Constitutionale este considerata ca fiind o masura antidemocratica.”
    
   suna misto ca motivare a admiterii sesizarii de neconstitutionalitate a modificarii legii CC 🙂

   Reply
 26. EleninaNicuţ

  „”Eu cred că, în conformitate cu Constituţia, cu legea, o decizie a Parlamentului în această materie nu poate fi încălcată. Am văzut păreri că de fapt aici Curtea Constituţională hotărăşte. Curtea Constituţională nu prea poate hotărî, pentru că în Constituţia României nu avem o formulare explicită în legătură cu această chestiune. Dacă nu o avem, e normal ca pe decizii care angajează Românie prin intermediul Guvernului, parlamentul să fie cel care decide, pentru că (…) scrie în Constituţie că Guvernul se află sub controlul Parlamentului şi nu al preşedintelui”, a explicat Crin Antonescu.”
   
  iar eu cred ca asta are hemoroizi pe creier :-))

  Reply
  1. rezon

    @EleninaNicuţ Grajdan l-a vazut pe Cuza, Crin l-a vazut pe Iorgovan. Se facea ca Iorgovan incerca sa-i spuna ceva, dar Crin nu reusea sa se trezeasca

   Reply
   1. rezon

     @cristihan  @EleninaNicuţ Democraţiunea romană, sau mai bine zis ţinta Democraţiunii romane este de a persuada pe cetăţeni, că nimeni nu trebuie a mânca de la datoriile ce ne impun solemnaminte pactul nostru fundamentale, sfânta Constituţiune.. şi mai ales cei din masa poporului…

    Reply
  2. oglinjoara

    @EleninaNicuţ nu e cam mult descrierea asta: „a explicat Crin Antonescu”?
   eu nu văd nici o explicaţie
   nu văd decât panglicile colorate ale lui Crin 

   Reply
   1. Hongse

    @oglinjoara@EleninaNicuţ
    În cea mai cinstită guvernare Constituţia îl ştie pe Ponta.

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @Hongse  @oglinjoara eu cred ca desfiintarea institutiei Avocatul Poporului e deja o chestiune de timp :-)))

     Reply
    2. cristihan

      @EleninaNicuţ  @Hongse  @oglinjoara Elenina, exista asa animal ca o ordonanta care sa fie in acelasi timp constitutionala si neconstitutionala?! Adica stai si faci niste calcule si zici: la astia e constitutionala, la astia e neconstitutionala?? „”In opinia si numai in opinia mea, care este absolut neoficiala in momentul de fata pentru ca nu am vazut motivarea, neconstitutionala ar fi ordonanta daca ar fi obligat sau ar obliga primariile sa restituie sume in cazul in care acestea aveau datorii. Deci, daca aveau datorii, restituirea e neconstitutionala. Daca nu aveau datorii si sumele au fost virate de la buget, ordonanta este constitutionala si trebuie restituite, cu exceptia situatiei in care au fost eventual cheltuite pe altceva”, a afirmat profesorul Gheorghe Iancu.”

     Reply
    3. EleninaNicuţ

      @cristihan  @Hongse  @oglinjoara stai ca nu inteleg… pana la urma s-a admis sesizarea doar in parte? ca toata presa scrie ca s-a admis in tot…
      
     referitor la intrebarea ta, raspunsul este da, exista, pentru ca se ataca, de obicei, pe articole, cu posibilitatea pentru CC de a se autosesiza si analiza actul in integralitatea lui;  de amintit si faptul ca, recent, CC s-a pronuntat chiar si pe … o interpretare a textului de lege (v. balamucul cu CASS in cazul pensiilor > 740 lei), asa ca pe mine nu ma mai mira nimic.

     Reply
 27. Bleen

  Mă uit la cît de surprinși sînt cei mai mulți dintre noi de ceea ce face guvernul USL și îmi dau seama că lumea a uitat. Unii, jurnaliștii mai ales, au fost plătiți să uite, dar ceilalți chiar au uitat de ce e în stare PSD-ul.

  Reply
  1. Nea

    @Bleen Cine a trăit într-un butoi cu căcat şi apoi a putut ieşi la aer câţiva ani nu-şi mai poate imagina că va intra la loc în butoi şi că căcatul pute tot aşa tare ca acum câţiva ani.
   În plus, l-am crezut pe Ponta mai şmecher, mai răbdător să prindă prada cea mare, nu musculiţele de pe hoit.

   Reply
 28. murfi

  daniel constantin: „Incompatibil este când ai o problemă cu cineva cu care te afli într-un grad de rudenie. „

  Reply
    1. Bleen

      @rezon  @murfi Nu m-ar mira ca fiecare ministru USL să aibă cîte o mătușă care să-i fie și văr și soră.

     Reply
  1. Rosu

    @murfi Tare de tot… Ăsta e genial, e superlativul…Dacă ești pur și simplu incompetent, în conflict de interese, slugoi, mare insignifiant, atunci cum se cheamă că te afli?

   Reply
 29. Bleen

  „Trebuie un examen critic asupra acestor doua institutii – DNA si ANI -, pentru ca au fost mai degraba instititutii de televiziune decat eficiente in indeplinirea misiunilor. Am dat un mesaj mai degraba politic. Vor fi juristi care vor analiza si vor vedea exact care e eficienta lor. Spre exemplu, cate procese a castigat sau a pierdut Agentia Nationala de Integritate, care sunt zonele prioritare de care s-a ocupat, care este mecanismul de control parlamentar, exista sau nu exista. Aceasta sunt problemele, dar eu nu sunt specialist, eu vorbesc ca factor politic. Nu poate sa fie o institutie de televiziune la care la sfarsit procesele nu-i dau castig de cauza dar in schimb distrug reputatii si cariere politice sau reputatii personale, pentru ca nu este vorba numai de reputatii politice” Dan Mihalache, fost pesedist, actualmente secretar general adjunct al PNL, secretar general adjunct al guvernului și ”creierul” lui Crin Antonescu

  Reply
  1. cristihan

    @Bleen Sa-l puna sef pe reporterul ala de la TVR care calcula return on investment pe procesul lui nastase, parea sa inteleaga foarte bine problemele.

   Reply
    1. Bleen

      @EleninaNicuţ  @Amelia New Am găsit un animal pe care nu-l jignești dacă-l faci prost și scîrbos: pesedistul.

     Reply
  1. rezon

   Grajdane, eu zic sa economisesti DNA-ului niste benzina si sa te duci la ei,  direct incatusat.

   Reply
  2. Glook

    @rezon Bai frate, e atat de prost ca mie mi-e greu sa cred ca poate exista. Omu asta chiar e in carne si oase sau e o gluma?

   Reply
   1. TovarasulMC

     @cristihan  @Bleen Nu cred. Au vazut ce poate sa-i faca Base unui baietel… Da! Da! Filmuletul in care ii taie capul cu drujba!

    Reply
   1. Amelia New

     @oglinjoara  Ce-aveti frate toti cu boii? Boul este un animal care trage din greu, nu da interviuri/declaratii, nu apare la televizor, nu se duce/vorbeste in parlament etc. 

    Reply
 30. Bleen

  Din ciclul ”să suspendăm legile și Constituția”
   
  „Cred ca va trebui pana la urma sa hotaram o suspendare (a sefului statului – n.r.), cu toate ca, marturisesc, am spus-o o data, poate ca presedintele ar fi trebuit sa isi dea singur demisia, adica sa nu ne mai invite pe noi sa facem procedura de suspendare” Radu Câmpeanu, PNL.
   

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Bleen cred ca aveau dreptate minerii in ’90 cand ziceau ca au gasit droguri la peneleu’…

   Reply
 31. oglinjoara

  Ponta: Fatăăă, ai fi crezut vreodată că o să ajung pe catwalk la Cotroceni?
  Năstase: Taci, tu, fatăăă… nu mai râdeaaa… că ne vede lumea şi ne vorbeşte… Vrei să ajungem din The Economist în Can-can?
   

  Reply
 32. oglinjoara

  Ponta: Fatăăă, ai fi crezut vreodată că voi fi primul ministru lui Băsescu?
  Năstase: Taci, tu, fatăăă… nu mai râdeaaa… că ne vede lumea şi ne vorbeşte… Vrei să ajungem din The Economist în Can-can?

  Reply
  1. Bleen

    @rezon 
    
    @Florina  e cu Bestiarul. Cucui Razvan e specialist în bule dar cred că are exclusivitate la Kamikaze.

   Reply
  2. cristihan

    @rezon Ponta, daca mai faci poante din astea subtiri cu dungi iti dau cu ipad-ul in cap!

   Reply
  3. Hongse

    @rezon <a href=”http://tinypic.com?ref=dh4w2o” target=”_blank”><img src=”http://i46.tinypic.com/dh4w2o.jpg” border=”0″ alt=”Image and video hosting by TinyPic”></a>

   Reply
 33. Bleen

   Ionut Popescu 
  ”O opinie a noului secretar de stat de la ministerul economiei, Rodin Traicu: „O alta tradare a intereselor nationale este listarea pe BVB a pachetului de 15% din actiunile Companiei Nationale de Transport a Energiei Electrice (Transelectrica), care a deschis sirul celor sase vanzari pe care statul le va face anul acesta pe piata de capital.” Aici nu mai e vorba de prostie, au inceput sa vina stalinisti care considera listarea la bursa tradare nationala ! Brrr…Ti se face frig ! PNL-istii pot sa fie fericiti…”

  Reply
 34. Hongse

  Claudiu Gerilă de fapt era de bună credinţă. Şi prezicător. A fost la Bruxelles să înfiereze mafia şi corupţia cu câteva luni mai devreme.
   

  Reply
   1. Hongse

    @Florina
    Nu ştiam. Ce fraier! Acum că l-a uns Ponta sfetnic îi punea şi lui o pilă…

    Reply
 35. mac gregor

  Io n-am sa mai intru o vreme pe net, asa ca spun tot ce am de spus, chiar daca e offtopic:
   
  GUVERNAREA LUI PONTA ESTE DORINTA CEA MAI MARE A LUI BASE.
   
  I-a propus-o la consultari, si s-au facut ca n-aud
  I-a trimis-o in scris si a rupt plicul.
  In final a luat-o singur. 🙂
   
  Rolul PDL este sa faca opozitie = sa arate ce fac astia in toate cele 4 zari.
   
  Comment ieri pe VoxP:
  „Basescule, m-am convins, votez la alegeri hotii tai, numai sa-ti ceri scuze pentru faza cu gazele de sist.”

  Reply
  1. cristihan

    @Bleen Pai atunci sa-i dezveleasca lui ponta si un bust intr-un parc. Procedural, cu toti pasii preliminari. Pe Basescu pot sa-l pedepseasca sa mai stea.

   Reply
 36. Bleen

  Înțeleg că Balaban-Grăjdan a făcut abuz în serviciu, asta în raport cu instituția pe care o conducea. Dar cum se numește ceea ce a făcut Balaban-Grăjdan în raport cu actul de justiție în cazul concret Năstase? Dacă Balaban-Grăjdan nu avea dreptul să depună actul dar l-a depus, mințind practic astfel instanța asupra calități sale, la ce se încadrează asta? Dacă prejudiciul există iar Balaban-Grăjdan a depus un act semnat de el în care declară, în numele instituției, că prejudiciul nu există, la ce se încadrează asta? Balaban-Grăjdan a intervenit abuziv și mincinos în mersul procesului, încercînd astfel să influențeze decizia instanței. 

  Reply
  1. Florina

    @Bleen 
    
   Şi cît se mai bucura ieri Năstase! Aşa o bucurie de a simţit nevoia să o împărtăşească pe blog.
    
   „Anunţ spectaculos, în şedinţa de astăzi, în dosarul Trofeul Calităţii
    
   Astazi, surpriza de proportii la sedinta de la ICCJ, in Dosarul afiselor electorale. Reprezentanta Inspectoratului de stat in constructii a prezentat un document la instanta prin care ISC anunta ca nu mai este (nu se mai constituie) parte civila in procesul Trofeul calitatii deoarece nu a suferit niciun prejudiciu!”
    
   ‘Ai nu zău, surpriză, să mori tu? 
    
   Da’ cu spectaculos sînt de acord, n-am încotro, dacă e, e, tre’ să recunosc. 

   Reply
    1. Florina

      @Bleen Să intri după numai 4 zile şi o singură mişcare la favorizarea infractorului, fals şi uz de fals, nu-i de colea. 

     Reply
 37. Bleen

  Și încă o porcărie: Un bust al poetului Adrian Păunescu va fi dezvelit sâmbătă în parcul Grădina Icoanei din Capitală (Mediafax)

  Reply
  1. Florina

    @Bleen 
   Ăsta e unul dintre extrem de rarele momente în care mă bucur că există maidanezi pe străzi. Ba aş mai duce şi eu acolo cîţiva. 

   Reply
  2. cristihan

    @Bleen Cred ca e ideea lui Cernea, ecologistu’ rosu, sa aiba si pasarile unde… http://postimage.org/image/ce5tx1tsf/

   Reply
  3. oglinjoara

    @Bleen vom intra în Guiness Book ca prima capitală din lume care a făcut statuie Porcului. De fapt, ar trebui să-i spună Guiţness Book.
    
   (să-i pună cineva un porc în braţe, pe modelul lui Traian cu căţeaua).
    

   Reply
 38. Florina

  Încep să înţeleg ce-nseamnă „cinstea” guvernului Ponta. Grăjdan, colonel în rezervă, poveşteşte senin ce a făcut pentru Vanghelie înainte ca acesta să-l fi adus în PSD:
   
  După spusele colonelului în rezervă Grăjdan, el nu era încă membru PSD pe vremea aceea, dar a răspuns unei solicitări făcute de Marian Vanghelie. „Mi-a cerut să înlocuiesc pe cineva cu unul Moţa”, îşi aminteşte Grăjdan.  Completează rapid, pentru a-şi demonstra onestitatea şi nesupunerea la comenzi politice: „Nu l-am putut pune pe postul de conducere pe care dorea Vanghelie, că nu avea pregătirea. Adică, avea pregătirea, era specialist, dar nu avea experienţă de conducere. L-am pus inspector, să câştige mai întâi experienţă”, 
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Grajdan-colonelul_-r-_care_a_mobilizat_Inspectia_in_Constructii_pentru_a-l_salva_de_la_condamnare_pe_Nastase-_Am_angajat_o_persoana_la_recomandarea_lui_Vanghelie_0_706129501.html

  Reply
  1. cristihan

    @Ilinca Brava! Dupa cum spuneam, asta se intampla cand te autoflagelezi asteptand aprecierea norodului.

   Reply
  2. Glook

    @Ilinca Se plangeau de Tadici. O sa le arate rusii ca se poate si mai rau. Asta-i problema cand esti in rahat, ai impresia ca mai rau de atat nu se poate. Vestea proasta e ca oricat esti de tare scufundat in rahat , inca se poate si mai rau…

   Reply
 39. Bleen

  ”După două zile petrecute în tabăra militarilor români din Agfanistan, Victor Ponta își poate trece liniștit în CV, în stil PSD, că a luptat doi ani cu arma-n mână în teatrele de operațiuni ale NATO. Multă lume l-ar crede și dacă ar menționa și că fost rănit.”  Răzvan Cucui

  Reply
 40. nu mai conteaza

  update 2 este din adevărul, conţine aceeaşi greşeală (ultimul 22 era 23, în realitate). aţi dat rl, b1 nu şi adevărul. sunteţi naşpa la faza asta

  Reply
    1. cristihan

      @nu mai conteaza Agitat?? Eu, agitat?! Ti se pare tie ca sunt agitat?! De unde ideea asta dom’le?! 🙂

     Reply
    2. nu mai conteaza

      @cristihan dacă mai scoţi din semnele ale de întrebare şi de exclamare, te cred:))))))))

     Reply
 41. cristihan

  Ponta cere reunirea Camerelor Parlamentului pentru „o declaratie referitoare la problemele actuale aflate pe agenda UE si obligatiile ce revin Romaniei in baza acestora”, nu pentru uzurparea anuntata initial… Tare mi-e ca face asta pentru ca Blaga si Anastase sa nu aiba de ce sa-l refuze, urmand ca in sedinta comuna propriu-zisa sa se formuleze si adopte de fapt si hotararea respectiva, punand PDL (si implicit pe TB) in fata faptului implinit.

  Reply
 42. poweraxxel

  Conferinta de presa sustinuta astazi de Blaga este prima conferinta corect gandita si prezentata de PDL de nici nu mai stiu cat timp … Ar trebui sa se sfatuiasca mai des cu MRU si sa primeasca un pic de „educatie” de la acesta cu privire la modul de sustinere si strategia conferintelor de presa.

  Reply
  1. poweraxxel

   temele abordate, modul de prezentare si derularea acestor conferinte de presa trebuie sa se modifice fata de obisnuitele „spectacole” oferite pana acum de PDL. Daca vrea sa devina un partid modern, PDL trebuie sa lase gargara, acuzele orbesti, disperate is nefondate la adresa celorlati, vorbitul in dodii si batutul campiilor. In nici o conferinta de presa nu este acceptabil sustinerea unor teme „can-can”, intr-un mod manelistic si haotic. Ultima ocnferinta insa, sper sa fie prima din cele in care cei ce vorbesc se vor dovedi responsabili si calificati sa vorbeasca. Blaga mi-a parut mult mai in masura decat Boc. Iar Blaga mi mi-a parut nici o clipa „dusmanul” lui Basescu, cum aiurea sustin unii … 

   Reply
 43. Pingback: Asa scapa Nastase de puscarie « lucisavu

 44. GAVRILACHE

  O nedumerire : de unde stie Grajdan ca „constiinta” se scrie cu doi de i ? (Vezi declaratiile orale prelute de media).

  Reply
 45. morris

   
  Din iubirea ce v-o port, plec in tari indepartate;  iau cu mine doar pe Ponta, pe un Crin si pe un Bombo.
  Chiar de sunt pierdut si mort, voi sa spuneti…”uite frate…asta-i dreapta cea mai buna, a dus stanga pana-n Congo!”

  Reply
 46. Florina

  Ponta l-a demis pe Grăjdan, urmînd ca acesta să-şi dovedească nevinovăţia fără a mai fi sub presiunea funcţiei. 

  Reply
  1. Glook

    @Florina Grajdan pleaca dupa ce-a scos castana. In schimb banuiesc ca adresa pentru procesul lui Nastase ramane ca ea era de fapt importanta.

   Reply
   1. EleninaNicuţ

     @Glook  @Florina m-am uitat pe legislatie, nu mi se pare ca Grajdan avea calitatea sa formuleze cererea in cauza (inainte de 10.05.12, dreptul de reprezentare apartinea directorului juridic al ISC, iar dupa 10.05.12 nu s-a emis niciun alt regulament de organizare si functionare ISC); prin urmare, DNA ar trebui sa invoce exceptia asta, iar instanta sa anuleze cererea.

    Reply
    1. Florina

      @EleninaNicuţ  @Glook 
      
     Solicitările anterioare au fost făcute de directorul Direcţiei Juridice şi bănuiesc, sper ca DNA-ul, în condiţţile a ceea ce s-a întîmplat acum, să poată contesta hîrtia semnată de Grăjdan. 
     La dosar figurează, culmea, o altă solicitare, pentru un prejudiciu mai mare decît cel iniţial, depusă cu numai o lună în urmă, după pronunţarea sentinţei. 

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @Florina  @Glook deci e clar, am vazut bine, cererea va fi anulata pe exceptia lipsei calitatii de reprezentant, asa ca s-au facut de rahat gratis :-))

     Reply
    3. Glook

      @EleninaNicuţ  @Florina Pana la urma totusi noroc ca-s prosti.
     Desi daca stam se ne gandim au obtinut o amanare pe chestia asta si ma intreb daca nu e suficienta pentru o prescriere?

     Reply
    4. Florina

      @Glook  @EleninaNicuţ 
      
     Nu ştiu, după mine, ar mai intra unul la pîrnaie acum, în loc să-şi mănînce liniştit pensia de colonel în rezervă. 
     Da, proşti şi lacomi. 

     Reply
   2. Nea

       @Florina Cred că de aia l-au şi pus acolo, doar să-l spele la fund pe Năstase. Şi-a terminat treaba, poate pleca.

    Reply
    1. Florina

      @Nea 
      
     Da, cam cum a fost Melinescu în dosarul mătuşa Tamara. 
      
     Motivul demiterii, comportamentul! Nu a înştiinţat prim ministrul înainte de a depune hîrtia. 
     Hahahahahahaaaaaaaaaa

     Reply
    2. cristihan

      @Florina  @Nea Motivul e ca i s-a dat o sarcina simpla iar prostul n-a fost in stare s-o indeplineasca, trimitand hartia fara toate avizele. Acum, in loc sa se termine pe 30, sefu’ trebuie sa se invarta iar de niste amanari. Bai, si cand e atat de multa treaba de facut, sa iti pierzi timpul prin tribunale din cauza unui dobitoc, incredibil!

     Reply
 47. Pingback: FB 24.05.2012 | CRISTIAN PATRASCONIU

 48. cristihan

  Pe pelticul de Serban Nicolae il mai stiti? Cica e si avocatul lui Voicu. Deci sa-l punem la… mmm… дайте мне подумать… la MAI, frate! Secretar de stat pentru relatia MAI cu Parlamentul (stiu ei ca ar trebui sa aiba o relatie speciala, deh…) http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/avocatul-lui-voicu-secretar-de-stat-in-mai-265031.html
   
  Nu stiu cat mai rezist, dar cred ca in curand o sa-mi bag ceva in relatiile personale si de serviciu si cum il aud pe unul ca voteaza cu astia (sau ca nu voteaza, e tot aia) o sa-i spun pur si simplu ca e prost. Macar atat daca tot ne f… vietile cu inconstienta lor.

  Reply
  1. Florina

    @cristihan 
    
   Păi firesc, nu?! – Dacă pe Corlăţean l-a garantat la audierile din comisie chiar Voicu, de ce să nu fie bun avocatul lui pentru un post de secretar de stat în MAI? 
    
   Reţeaua, reţeaua, sper că n-aţi uitat. 

   Reply
 49. cristihan

  „Preşedintele Băsescu a fost întrebat de jurnalişti, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii informale a Consiliului European, dacă îl vor vedea la reuniunea din 28 iunie, potrivit Mediafax. „De ce? Nu veniţi?”, a răspuns Băsescu, râzând.”
  Are inca glumele la el, e bine 🙂

  Reply
 50. Pingback: Guvernul Ponta, Mai 2012 - Page 55

 51. sanantonio

  Mai mișto (mit stock?) mi se pare asta, tot de pe evz.ro: ”Premierul Victor Ponta a spus că ştirile transmise de posturile TV prin care se anunţă prăbuşirea leului în raport cu moneda europeană nu sunt admisibile în nicio ţară cu piaţă financiar-bancară liberă.”
  A început să-i fugă terenul de sub picioare, e cam nasol sa valsezi pe nisipuri mișcătoare. Cînd urla el despre cursul leului care se duce pluii de suflet din cauza corupției și incompetenței pedeliștilor, era kusher. Acum strigă în gura mare către presă: ”mucles, că speriați peștii”. Mi se pare corect.

  Reply
 52. GAVRILACHE

  1. Ponta mai are treaba! Rezulta : n-o sa-si dea demisia fiindca vrea Bleen!
  2. De unde atata revolta? De unde atata mirare? Se intampla exact ce trebuia sa se intample!
  3. Niciodata, da’ niciodata, A. Nastase nu va fi condamnat definitiv la inchisoare cu executare in interiorul termenului de prescriptie! Mai degraba il surprind pe vecinul Costica fredonand din Bach!
  4. Basescu a gresit mizand pe cartea independentei si soliditatii institutiilor statului : sa nu va mire daca, dupa suspendare, il veti vedea pe Basescu trimis in judecata! Si altii impreuna cu el! Dictatorul n-a fost dictator! Ce dezamagire!
  5. „Societatea civila” (care, frate?), oamenii de dreapta, presa independenta vor intra, in curand, in iarna intunecata a tacerii! Acum e doar o toamna mohorata!
  6. Intrebare : Ce vi se pare mai interesant : drumul triumfal al „mafiei” sau dezvaluirile Loredanei Pastrama?
  7. Cine a zis : Barem astia nu ne dau da’ nici nu ne iau, ca ailalti?
  8. Tolontan e om sau caine (-le de paza al democratiei)?
  9. Mai are dl. Dan Diaconescu Direct sanse sa ajunga presedintele Romaniei?
  10. Dupa alegerile parlamentare, dl. Antonescu va reusi sa adune, in juru-i, intreaga dreapta adevarata si se va lupta fara mila si fara menajamente cu stanga dlui Ponta! MRU va castiga presedintia Senatului! Aplauze prelungite, cred!

  Reply
 53. Pingback: Tot ce trebuie să ştiţi despre mangleala lu’ Ponta pentru a-l salva pe Năstase | zoso blog

 54. Pingback: Justiție social-democrată à la Ponta | Fly on the Windscreen

 55. Pingback: Ştirile zilei - 24 mai 2012 | Zero Ştiri

 56. Andrei Soficaru

  e foame mare acolo sus la ei; nicio grija, in 6-9 luni o sa le iasa pe nas celor care i-au dorit si celor care ii vor vota…

  Reply
 57. Anca Grigoras

  Au facut tot ce-au putut pt.a ajunge la putere, in special pt.a-l scapa pe Nastase de condamnare; apoi sa poata conduce in mod autoritar tara, preluand toate structurile cheie… Nici n-ar trebui sa fie o surpriza pt.nimeni… USL-ul a strigat cat a putut ca PDL-ul conduce tara dictatorial, doar pt.a veni ei la putere s-o conduca cel putin la fel, daca nu chiar si mai dezastruos.

  Reply
  1. StefanTrifan

    @Bleen Deci „ponta” e pentru peşti ceea ce e „monta” pentru mamifere? :))

   Reply
 58. Bleen

  Ha ha! Pariam pe Ponta de acum 2 ani, cînd presa îl dădea favorit pe Geoană, care ar fi sprijinit de Hrebe.
   
  ”Zicea Florin de pariuri: eu pariez pe Ponta. Nu ştiu de ce am impresia că lui Geoană i s-a cam tras preşul de sub picioare dar încă nu ştie.
   
  Hrebenciuc nu e un luptător. Ştie să cadă în picioare, să se facă util, indinspensabil, să-i îndatoreze pe ceilalţi. E un bun (puţin spus) negociator. Ţine de Geoană pînă în ultimul moment, ridică preţul, obţine ceea ce doreşte şi sare în barca grupării învingătoare. Şi nu uită să le lase impresia învingătorilor că victoria i se datorează lui, că el a cel care a basculat.
   
  Geoană e mort din pdv politic. Indiferent de rezultatul alegerilor interne. Hrebenciuc e mult prea inteligent ca să nu-şi dea seama de asta. Preluarea partidului de către gruparea Năstase e o problemă de timp. E bine să-i faci totuşi datori şi să-i ajuţi la nevoie decît să-i refuzi acum şi să te ţină minte atunci cînd vor prelua partidul. Cînd te dai de partea lor? Cînd au mai multă nevoie, cînd le arde buza. Hm, aş fi un Hrebenciuc bunicel, cred eu.
   
  Dacă-l înţelegi pe Hrebenciuc, înţelegi şi PSD-ul.”

  Reply
 59. Bleen

  wow! Bleen a scris 7009 comentarii pe Blogary, în cei doi ani de existență. Ăsta e al 7010-lea. Primul comentariu sună așa: ”Test”. Plin de imaginație!

  Reply
 60. Nemo

  toti care nu se simt uselisti/pesedisti, ar trebui sa ia legatura si sa o puna de o manifestatie. in Pt Universitatii sau mai stiu eu pe unde.
  NU, nu tine cu „ongeurile”. aia au alte probleme, le trebuie cate un Hrebe, prb.
   
   flash mob. sa iesiti in strada. 50 de pe blogary, 50 a NR sau mai stiu eu de unde(da, e timpul sa pricepeti ca nu e loc de orgolii marunte si de ego-uri, daca mai vrea careva sa ramana in tara aia).sa se utilizeze facebook, etc, whatever. sa vina si Monica Macovei(eu cred ca a veni), una care tine la principii. si cred ca ar ai veni si altii.
   
  chestia trebuie mediatizata, pt ca asa poate inteleg si fraierii ce se intampla si care este miza: MAFIA uselista.
   *daca nu se misca ceva REPEDE, ACUM, se pierde momentul. iremediabil, ca sa zic asa. infectia de caracter numita pontenescu o sa creada ca totul le e permis. si or sa-si permita. 
  **da, eu as iesi, dar sunt cam departe de tara.

  Reply
 61. Bleen

  Ponta a încerca să-l scape pe Năstase pe ultima sută de metri, așa cum Iliescu a încercat să-l scape pe Cozma în 2004, pe ultima sută de metri. Cu deosebirea că Ponta a încercat pe ultima sută a dosarului lui Năstase în timp ce Iliescu a încercat pe ultima sută a mandatului său.

  Reply
 62. Bleen

  ‎- 7 mai – Cabinetul Ponta depune jurământul. 
  – 8 mai – prima şedinţă de Guvern condusă de Ponta. ISC trece din subordinea Ministerului Dezvoltării în cea a Guvernului, iar inspectorul general e numit şi demis de premier. 
  – 11 mai – este demisă Ruxandra Carmen Berszan de la şefia ISC.
  – 18 mai (vineri) – Ponta semnează decizia de numire a lui Constantin Grăjdan în funcţia de inspector general al ISC. Decizia este publicată în aceeaşi zi.
  – 21 mai (luni) – prima zi de lucru a lui Grăjdan la ISC.
  – 22 mai (marţi) – Grăjdan semnează adresa către ICCJ prin care retrage Inspecţia din procesul lui Adrian Năstase şi susţine că nu există prejudiciu. 
  – 22 mai – adresa e depusă în instanţă, oamenii lui Năstase împart presei copii.
   
  via Simona Pleșuvu 

  Reply
 63. cristihan

  Ce bine suna „in numele tuturor romanilor”, mai ales la a3… http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12333357-jose-carreras-primit-diploma-excelenta-pentru-intreaga-activitate-din-partea-tuturor-romanilor-mare-onoare-fiu-prezent-romania.htm . Nu stiu insa cine a semnat in locul meu, ma framanta putin treaba asta, sa nu-mi fure PDL-ul votul…

  Reply
 64. Pingback: Restauratia » conco.ro

  1. cristihan

    @Florina E bun de conferinte… Intrebarea e: cand ii da un cap in gura si un sut in nastase lu’ ponta??

   Reply
  1. sanantonio

    @rezon În calendarul gregorian e pe 4 august, în cel adrian e pe 23 mai. Ce nu e clar?

   Reply
   1. sanantonio

     @rezon Și încă ceva: cum o fi să te cheme așa poetic, cu ritm și rimă: adrian-balaban-grajdan-pam-pam-padabam

    Reply
    1. rezon

      @sanantonio Cântă, zeiță, mânia ce-aprinse pe-Ahil Peleianul, patima crudă ce-aheilor mii de amaruri aduse, suflete multe trimise pe lumea cealaltă, trupul făcându-le hrană la câini și la păsăr

     Reply
   1. sanantonio

     @cristihan  @Bleen Ta piosenka przypomina mi o moim Genezis, miejscu, gdzie wszystko zaczyna się na nowo. Nigdy nie przypuszczałbym, że nowe miejsce może okazać się tak cudownie przytulnym domem. Ale trzeba zamknąć za sobą drzwi! Trzeba podjąć decyzje. Trzeba wyjść z tego piekła samotności.
    Zic și eu…

    Reply
 65. sanantonio

  Bleen, zici că Ponta trebuie să-și dea demisia. Întreb și eu, doar pentru atît? Eu zic să mai stea, mai are multe de dovedit. Nu e momentul demisiei. Încă.

  Reply
 66. cristihan

  Gata, am rezultatele alegerilor din Nov, le-a dat pe surse Videanu: 53% usl, 28% PDL. Hai ca m-am linistit.

  Reply
   1. cristihan

     @Bleen B1, la Barbu si Cristoiu. + Cristoiu l-a sfatuit pe Barbu sa stea cu ochii pe portofel cand sta de vorba cu usl-isti/psd-isti. Nu stiu de ce…

    Reply
    1. rezon

      @cristihan  @BleenNici eu nu stiu de ce. Doar ca Ioan Rus a fost citat spunand ca „atunci cand ai portofelul pe masa, e bine sa tii lumina aprinsa”. Dupa atatea sedinte PSD, o fi stiind el ceva…

     Reply
    2. Bleen

      @cristihan La uninominalul majoritar procentele naționale și voturile naționale sînt irelevante. Exemplu:
      
     Colegiul 1 – Partidul X 82 voturi, Partidul Y 18 voturi
     Colegiul 2 – Partidul X 95 voturi, Partidul Y 5 voturi
     Colegiul 3 – Partidul X 49 voturi, Partidul Y 51 voturi
     Colegiul 4 – Partidul X 48 voturi, Partidul Y 52 voturi
     Colegiul 5 – Partidul X 49 voturi, Partidul Y 51 voturi
      
     Voturi naționale: Partidul X 323 vpturi, Partidul Y 177 voturi
     Procente naționale: Partidul X 65%, Partidul Y 35%
     Mandate: Partidul X 2 mandate, Partidul Y 3 mandate.
     Procente mandate: Partidul X 40%, Partidul Y 60%

     Reply
    3. cristihan

      @Bleen Eu n-am zis ca el a zis procente nationale… Altfel, schema o stiu prea bine, de aia sunt complet & forever impotriva ei, chiar si daca uneori mi(ne)-ar putea folosi.

     Reply
  1. cristihan

   Stiu ca nu pot fi obiectiv, dar zau ca prefer oricand sa ma fure sau minta Videanu decat oricare din usl… 

   Reply
 67. Bleen

  Ponta se mutase la teve. Acu văz că tace. Deja a întîrziat nepermis de mult cu demiterea lui Balaban-Grăjdan și cu explicațiile privind Inspectoratul de Stat pentru Construcții (trecerea în subordinea guvernului și numirea pe criterii politice a unei conduceri).

  Reply
 68. filadel

  Ăștia trebuie dați jos urgent. Jos și călcați în picioare de justiție. Fără fandoseli, explicații, corectitudini, perestroici și alte alea.
  E jenant pentru noi ca nație. 

  Reply
 69. Florina

  Singura diferenţă între anii ’90 şi ce trăim acum este că am avut parte de un demo al jocului ăstuia care e democraţia. Să-i mulţumim lui Băse, el ni l-a dat. Rămîne să vedem şi cît de mult ne place să-l jucăm şi cîţi am devenit chiar dependenţi de el. 

  Reply
  1. rezon

    @Florina Sa nu fim nedrepti. Trebuie sa-i multumim, inainte de toate, serenissimei Alina Mungiu-Pippidi, eroina civilizatoare care n-o meritam.

   Reply
 70. rezon

  Buna ziua, ma numesc Grajdan. Balaban Grajdan. De ce m-am gandit sa dau o mana de ajutor dlui Nastase? Foarte simplu. Pentru ca azi se implinesc 26 de ani, 3 luni si 2 saptamani de la ultima aparitie a cometei Halley.

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @rezon „Cum nu vii tu, Tepes doamne, ca punând mâna pe ei,/ Sa-i împarti în doua cete: în smintiti si în misei, / Si în doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni, /Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”

   Reply
   1. rezon

     @EleninaNicuţ Just. Ocazie cu care revin la o mai veche intrebare: De unde naiba-i gaseste Ponta pe toti retardatii astia?  Deja nu mai pot crede in hazard.

    Reply
  2. cristihan

    @rezon 
   „Dreptul de a fi roman
   de Gurin Remus Adrian
    
   Aprinde, te rog, lumina
   Iti pleaca inginerii,
   Iti pleaca medicina.
   Caci statului ii place,
   Intra valuta-n tara…”
    
   Daca nu-l stiti pe asta nu sunteti romani si n-aveti talent.
    
   PS. Asta e viitorul ministru al culturi (da, culturi, carei problema?)

   Reply
 71. cristihan

  Se misca si PDL in sfarsit… http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12332548-pdl-cere-demiterea-ministrului-agriculturii-daniel-constantin-invocand-incompatibilitati-gasite-declaratia-acestuia-avere-interese.htm

  Reply
   1. rezon

     @nedormitul Problema incepe din momentul cand se uita fix la tine si incepe sa se linga insistent pe buze

    Reply
 72. ribelalu

  Oare ne vor lasa sa alegem? Eu nu as vrea la Canalul SIret-Baragan. Si ala se va construi pentru Felix.

  Reply
 73. Manjusri

  Citesc pe hotnews ca Vladimit Tismaneanu si Ioan Stanomir au fost eliberati din functie. Remus Cernea a fost numit in aparatul de lucru propriu al primului-ministru.

  Reply
 74. cristihan

  Via SL, de pe FB (http://www.facebook.com/sebastian.lazaroiu): „Motivul pentru care…sa zic…constiinta m a obligat sa fac acest lucru este pentru ca se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat aceasta structura care a contribuit de-a lungul anilor la pastrarea cladirilor si monumentelor istorice care sunt in Romania la ora asta”
   
  Pot sa mor putin?

  Reply
  1. Luminita

    @cristihan  eu am vazut spectacolul in direct, halucinant, cred ca ipochimenul, dupa raidul procurorilor, a tras pe nas in WC, isi rotea ochii precum un sobolan speriat, si a delirat 5 minute fara ca cineva sa inteleaga ceva,

   Reply
 75. SimonaM

  Acuma i-acuma… Mai bine că s-au mișcat așa iute, ce să mai pierdem vremea? Măcar știm pe ce picior dansăm.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *