Antonescu la Teleorman. Ce sansa de aur a ratat ARD. Semnele blatului.

Ce motive putea avea Crin Antonescu să renunțe la colegiul din sectorul 3 și să-și anunțe candidatura în Teleorman?

  1. Stătea prost în sondaje și exista riscul să obțină un rezultat mediocru, rușinos pentru un viitor prezidențiabil sau chiar riscul, extrem de scăzut, ce-i drept, să nu fie ales.
  2. S-a certat cu Robert Negoiță, mogulul sectorului 3 (filiala PNL sector 3 e practic inexistentă), omul de care depindea rezultatul lui Crin în colegiul din sectorul 3.

Una dintre puținele teme, poate singura, cu care iese PDL la bătaie e nemulțumirea PSD și PNL față de Crin Antonescu. Peneliștii sînt terorizați și sătui de el și abia așteaptă să-și rupă gîtul, să scape de el, pesediștii vor să-l elimine din poziția de prezidențiabil USL și ar face tot ce le stă în putință să-l compromită politic și electoral. Astfel, după ce Crin Antonescu e eliminat din pozițiile de președinte al PNL și prezidențiabil al USL intră în scenă PDL, care se unește cu PNL și ajunge la guvernare și totul e bine și frumos și banii de la buget, licitațiile și NUP-urile curg gîrlă. Dacă e așa, atunci acest moment putea fi unul decisiv pentru adversarii lui Crin Antonescu, pesediști care nu-l vor prezidențiabil, peneliști care nu-l vor președinte PNL, pedeliști care vor la guvernare.

Dacă pedeliștii au dreptate, dacă e adevărat că Antonescu are adversari puternici printre pesediști și peneliști, capabili să-i facă probleme și chiar să-l elimine din poziția de prezidențiabil și de președinte PNL, atunci informațiile despre situația în sondaje a lui Crin sau neînțelegerile lui cu Robert Negoiță și intenția sa de a renunța la candidatura din sectorul 3 ar fi ajuns și la pedeliști. Chestiile astea răsuflă oricum, darămite cînd e vorba de rivalități și adversități în interior. Putem presupune, cu șanse extrem de mici de a ne înșela, că liderii PDL știau de intenția lui Crin Antonescu de a renunța la candidatura din sectorul 3 și de a opta pentru un colegiu din Teleorman. Mai mult, dacă motivul plecării lui Crin sînt neînțelegirle cu Robert Negoiță, atunci acesta sigur ar fi anunțat adversarii lui Crin despre intenția acestuia de a nu mai candida în sectorul 3. În această situație, putem fi siguri 100% că pedeliștii au avut această informație înainte de a fi făcută publică.

Ce puteau face adversarii lui Crin din PSD, PNL și PDL într-o asemenea situație? Adversarii din PSD și PNL nu mare lucru, în afară de transmiterea informației către PDL, însă pedeliștii îi puteau da o lovituă de imagine cu efecte devastatoare pentru acesta. Gîndiți-vă că înainte cu 4-5 zile de știrea că Antonescu renunță la candidatura în sectorul 5, ARD anunță un contracandidat puternic pentru Crin în sectorul 3, poate chiar cel care a fost ales acum 4 ani în acel colegiu, Vasile Blaga. Un asemenea anunț ar fi constituit o lovitură de imagine devastatoare pentru Crin, dacă ar fi plecat în Teleorman, fiindcă lumea ar fi reținut secvențialitatea cronologică a întîmplărilor: 1 – PDL anunță un candidat puternic în sectorul 3 pentru Antonescu, 2 – Crin renunță la candidatura din sectorul 3 și fuge în Teleorman. Iar dacă, pentru a evita să fie considerat drept laș, o lovitură extrem de dură pentru un prezidențiabil și un argument decisiv pentru adversarii săi, pesediștii care se opun candidaturii lui Crin la prezidențiale din partea USL și peneliștii care îl vor plecat din funcția de președinte al PNL, Crin ar fi decis ca totuși să rămînă și să candideze în sectorul 3, atunci risca un scor mediocru sau chiar slab, dîndu-le astfel muniție adversarilor săi.

Pentru a-l pune pe Crin Antonescu într-o poziție publică fără ieșire, PDL nu trebuia să facă decît un singur lucru: să anunțe un candidat puternic în colegiul 5 din București, colegiu pe care  Antonescu l-a părăsit pentru a candida în Teleorman. Pentru a-i nu-i salva pielea lui Crin Antonescu, PDL trebuia să nu facă un singur lucru: să anunțe un candidat slab pentru Crin în sectorul 3.

Cu cîteva zile înainte de știrea renunțării lui Crin la candidatura din sectorul 3 apăruse știrea că Viorel Cataramă îi va fi contracandidat lui Crin. Viorel Cataramă e un zombie politic, o epavă, însă a fost rival al lui Crin Antonescu în PNL, este penelist foarte vechi (el a organizat în 1993 debarcarea lui Cîmpeanu și înlocuirea sa cu Quintus), este om de afaceri, are bani și are notorietate. Era un candidat moderat spre slab, dar era totuși o minimă provocare pentru Crin, măcar că ar fi adunat în jurul său liberalii nemulțumiți. Avea notorietate și putea fi considerat un motiv suficient de puternic ca Antonescu să se sperie și să fugă în Teleorman, pentru a fi sigur că este ales fără probleme și cu scor mare. Cataramă nu era soluția ideală, nu era nici măcar o soluție bună, dar era mai mult decît nimic.

De ce avea nevoie Crin Antonescu pentru a nu fi acuzat că renunță de frică la colegiul din sectorul 3? De un anunț public, care să nu lase nici o îndoială, făcut de un personaj cu autoritate și credibilitate din PDL, că în colegiul său ARD va pune un candidat foarte slab, care nu poate reprezenta în niciun caz motiv de frică pentru Crin. La puțin timp după apariția numelui lui Cataramă drept contracandidat, Vasile Blaga, cea mai autorizată voce din ARD și cea mai credibilă privind deciziile din interiorul ARD, apare public și infirmă ceea ce era la urma urmei doar un zvon. Vasile Blaga ține neapărat să specifice public că Viorel Cataramă nu va candida împotriva lui Crin Antonescu și că Sandra Pralong, un no-name politic, va fi contracandidatul lui Crin Antonescu. Vasile Blaga a făcut din desemnarea Sandrei Pralong drept contracandidat al lui Crin Antonescu o știre de primă pagină în condițiile în care nu era obligat să facă asta, în condițiile în care listele nici măcar nu erau definitivate. Ce pierdea ARD dacă lăsa zvonul cu Cataramă să mai trăiască cîteva zile? Ce pierdea dacă arunca pe piață un nume greu? Avea numai de cîștigat, deloc de pierdut.

Decizia lui Vasile Blaga este de neînțeles. Nu numai lipsa de reacție în condițiile în care PDL avea informații că Antonescu pleacă în Teleorman ci, mai mult, grija de a se asigura că public se știe clar și fără lipsă de îndoială că ARD îi trimite lui Crin un candidat cu șanse zero, astfel încît să elimine orice suspiciune că Antonescu ar fi plecat din sectorul 3 de frică sînt inexplicabile. Ba mai mult, acum Crin poate spune că a plecat din sectorul 3 pentru că s-a simțit jignit de lipsa oricărei concurențe și de modul lipsit de considerație în care îl tratează adversarii electorali de la PDL. Deși  am impresia că în cazul Crin-Blaga numai de adversitate nu putem vorbi.

Dacă PDL dorește să se alieze cu PNL și acest lucru nu este posibil decît după ruperea USL, eliminarea lui Crin din poziția de prezidențiabil USL și președinte PNL, cum se face că PDL ratează o asemenea șansă de a-i submina lui Crin poziția politică din USL și din PNL și de a-i da o lovitură devastatoare la nivel de imagine publică? Cum de l-au lăsat să scape, ba mai mult, l-au ajutat?

Apropo de tema preferată a spin doctorilor ”dreptei”, dorința PSD de a-l elimina pe Crin Antonescu din poziția de prezidențiabil al PSD: Dragnea, omul nr 2 sau chiar 1 în PSD, îl ajută pe Crin Antonescu decisiv să nu se facă de rîs la alegerile parlamentare și să dea astfel motive detractorilor săi de a cere îndepărtarea sa din poziția de prezidențiabil USL. Dacă pesediștii nu-l voiau pe Crin prezidențiabil atunci un rezultat slab al acestuia la parlamentare era ideal pentru pesediști. Cum se face atunci că aceștia îl ajută să treacă en fanfare de alegerile parlamentare?

Unii dintre dumneavoastră, mai neatenți și mai grăbiți, ați putea argumenta mișcarea PDL prin dorința acestuia de a-i face o surpriză lui Crin (celebrul argument al surprizei: nu facem nimic deoarece jucăm pe surpriză, și la boicot, și la parlamentare, prezidențiale, în general și așa mai departe). Dacă PDL chiar voia să-i trimită lui Crin un contracandidat puternic, nu apela la elementul-surpriză din următoarele motive:

  • în interiorul clasei politice nu există secrete, secretele circulă repede
  • un candidat trebuie scos devreme în față, pentru a cîștiga notorietate
  • cel mai important argument: tocmai anunțul unui contracandidat puternic îl lega pe Crin de colegiul din sectorul 3, căci renunțarea la luptă și fuga cu coada între picioare din fața unui adversar puternic ar fi fost o mișcare devastatoare pentru un prezidențiabil. În tactica-surpriză exista un mare risc: PDL să anunțe un candidat slab, Crin să afle că i se pregătește un candidat puternic și să schimbe colegiul fără a risca să fie acuzat de lașitate. Un luptător care renunță la luptă în fața celui slab este un spirit nobil, un luptător care renunță la luptă în fața celui puternic este un laș și un fricos.

Crin Antonescu a scăpat, inexplicabil, cu fața curată din acest posibil dead end pentru el din cauza lipsei de acțiune a ARD și din cauză că Vasile Blaga a ținut cu tot dinadinsul să anunțe un contracandidat extrem de slab. Ori Vasile Blaga și-a cîștigat liniștea penală și îndestularea financiară pînă în 2020, ori e nesfîrșit și inexplicabil de incompetent ca politician și prost spre retardat ca ființă umană.

Facebook Comments

56 Comments Antonescu la Teleorman. Ce sansa de aur a ratat ARD. Semnele blatului.

  1. Pingback: Hitler, antinazistul. Stalin, anticomunistul. Blaga si Crin, impreuna pentru statul de drept. | Blogary

  2. Liv STOmer

    „Ori Vasile Blaga și-a cîștigat liniștea penală și îndestularea financiară pînă în 2020, ori e nesfîrșit și inexplicabil de incompetent ca politician și prost spre retardat ca ființă umană.”
    Hmmm….eu optez pt. varianta b; argumente:
    1.Sunt convins ca Blaga <b>are</b> ceva scheleti penali in dulap, dar, la el, eu zic ca sunt mai degraba scheletei, in timp ce la ceilalti doi (B+V) sunt ditai mormanele de oase, altfel aia doi n-ar fi parasit partidul, deja. 
    2.Eu cred ca Blaga chiar o considera pe Prealong un candidat puternic: are oaresice notorietate (aparitii tv, a fost in P-ta Univ. in ianuarie, oengisme, etc), vorbeste corect gramatical, lasa impresia ca are idei, principii, solutii (chiar daca nu e deloc evident ca n-ar fi altceva decat doar o impresie). Sigur, adevarat, Pralong e stangista cat cuprinde. Ok. Bun, bine, dar Blaga, atunci, ce e, o fi el marele dreptaci si nu-mi dau eu seama?
    3.Mai e un posibil calcul pe care sa-l fi facut Blegutza: Catarama intra in parlament ARD-ist, si-a doua zi demisioneaza si e re-primit cu urale si trambite la PNL (dupa o eventuala dez-scaunare a lui Crin). Intre timp, PNL NU iese din USL, NU se aliaza cu ARD, USL NU se sparge. E si-asta o posibilitate; sa fim seriosi, daca e adevarat faptul ca PSD-eii nu-l mai vor pe Crin, atunci oamenii vor face tot posibilul sa sprijine „aripa” Tariceanu-Orban la un eventual viitor congres, ca sa-l dea jos; chiar si p[arlamentar de Teleorman fiind, din postura de proaspat-dat-jos fost-presedinte PNL, lui Crin ii va fi tare greu sa mai pretinda sa candideze la presedintie din partea USL.
    Ma rog, acuma asta spun eu, umil cetatean care-mi iau stirile din presa; posibil ca dumneata, Bleen, sa stii mai multe despre asta. Totul depinde de data cand e programat urmatorul congres PNL: inainte sau dupa 2014?

    Reply
    1. SimonaM

      Liv STOmer 
      ROFL și LMFAO. N-am mai văzut de mult atâta wishful thinking.
      Doamne, ce jenant. Să ajungem să ni se ceară să sprijinim stângisme și pe Tăriceanu/Orban.
      =))))))))))))))))))))))))))
      Ce țară tristă.

      Reply
      1. Liv STOmer

        SimonaM Liv STOmer Decat sa LOL si alte ROMFL +alte initiale+etc (maama, ce putin simt al umorului am! ), mai bine ne-am intreba la modul serios cum naiba a ajuns, din tot spectrul politic, aproape (ca asta e USL, la ora actuala: USL inseamna, in secunda asta, cam 70-80% din tot spectrul politic vizibil, in media), ca Tariceanu/Orban sa ni se para, again, <b>la modul cel mai serios</b>, politicienii cei mai frecventabili. Pt ca <u>asa sunt</u>, in comparatie cu ceilalti, in secunda asta; o zic eu, care acum 2-3 ani vomam cand il vedeam pe Tari’. Cum drq s-a ajuns aici, si inca asa de repede? Ok, pe ARD i-am cam exclus, data fiind slaba lor prezenta in media…ce mai ramane? UDMR, DDTV….?

        Reply
        1. SimonaM

          Liv STOmer SimonaM 
          Mie nu mi se par deloc frecventabili Tăriceanu/Orban. Și nu mi s-au părut nici până acuma. Așa că nu prea înțeleg la ce compătimim împreună. Iar ARD nu i-am exclus din motiv de slabă prezență în media, ci din motiv de totală impotență politică (a lor, ca să fie clar). Ce mai rămâne? Praful, după cum se vede. Și programul politic al Reformiștilor, care reprezintă cea mai decentă ofertă politică din ultimii 23 de ani.

          Reply
    1. Blogalistan

      Glook Dilematique… este ca alegerea intre ilici si vadim din 2000. Oricum ai alege este prost…cred ca din asta va castiga doar candidatul ARD – daca nu cumva or fi trimis vreo leguma „no-name” in colegiu…

      Reply
  3. Gramofonu

    La un moment dat ma gindeam: „de ce Blogary? dreapta mea nu e dreapta lui Bleen, dreapta Florinei nu e dreapta mea, 200 de comentatori = 200 de drepte. Ce ne tine aici? ca mentalitatea de suporteri sigur nu”.
    Pentru politicieni, se pare ca totul se imparte intre „ai nostri” si „ai lor”. Mentalitate de suporteri. Ramin socati cind vad ca pe Blogary nu se intimpla asta, si nu reusesc sa constientizeze motivul; tot incearca sa-l muleze pe tiparul lor primitiv.
    Si totusi, de ce Blogary?
    Pentru ca face oamenii sa-si puna intrebari. Nu ofera propaganda, nu raspunsuri facile, ci atit: intrebari.
    Din intrebarile astea s-a ajuns, in momentul de fata, ca votantii sa-si foloseasca votul in cunostinta de cauza, nu ca suporteri. Raspunsurile la intrebari si le filtreaza prin propriul sistem de valori, dar…care raspunsuri? Citi dintre politicieni constientizeaza motivele pentru care ar trebui sa fie acolo? Citi constientizeaza ca ei ar trebui sa reprezinte interesele alegatorilor?
    Acum doar considera ca li se cuvine, iar alegatorii sint priviti si tratati ca suporterii.
    Asta nu-i blat ce fac ei acum. E nesimtire.
    Se asteapta sa ne batem pentru unii sau altii asa cum se bat lipitorii de afise cind se intilnesc la cite-un stilp.
    Se asteapta sa-i votam pentru ca exista.
    Bai, baieti, treaba e simpla: vreti voturi? treceti la hidrant sau puneti mina la munca. A, am inteles, nu va place munca sau nu va duce capul cum devine chestia aia – cum ii zice? – munca. Atunci faceti ce-ati facut si pina acum, si nu uitati sa spuneti „multumesc pentru masa”.
    P.S.: Asta le-o fi zis „multumesc” complicilor?http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13514549-senatorii-votat-impotriva-incetarii-mandatului-senator-lui-mircea-diaconu.htm

    Reply
      1. Gramofonu

        OstapB Stiu ca mare parte din ce-am scris mai sus a scris si Bleen. Ii merge propaganda, daca am ajuns sa si gindesc asta
         http://www.youtube.com/watch?v=SKm5xQyD2vE

        Reply
    1. SimonaM

      Gramofonu Uof! Fix asta spun și eu de nu mai știu când.
      Am fost făcută-n toate felurile din motiv de pus întrebări și pretins judecată proprie înainte de a face propagandă cuiva.
      Mi s-a spus c-am trădat partidul, am trădat cauza luminoasă, că sunt nesimțită., că … mă rog. Poșete-n cap. Mi-e teamă că n-avem cu cine discuta. Mantra e aceeași. ”Votează cu X, pentru că merită să fie în Parlament”.

      Reply
  4. Bleen

    ”Dar ăștia de la ARD au făcut o labă tristă de toată jena. Adică la PDL, un partid obosit și muribund cu 15-20%, s-au alipit două partide noi și dornice de afirmare, rezultând astfel ARD, care ce e? Exact, un partid obosit și muribund cu 15-20% în sondaje. Nu știu ce calcule și-au făcut Neamțu și Ungureanu, dar și le-au făcut prost. Cum să te aliezi cu blagaudreavideanuberceanuanastase, totuși? E ca-n legea entropiei: dacă pui o cană de vin într-un butoi cu pișat, obții pișat. Dacă pui o cană cu pișat într-un butoi cu vin, obții tot pișat.” Mantzy

    Reply
  5. ribelalu

    Statea prost in sondaje. Chiar el a „scapat” ieri procentul de 40%. Desi ar fi castigat colegiul nu ar fi intrat in Parlament.

    Reply
    1. Bleen

      ribelalu Ba da, ar fi intrat în Parlament. E un colegiu mare. Din colegiile mari intră în Parlament primul clasat, din colegiile mici intră al doilea sau al treilea.

      Reply
    2. Bleen

      ribelalu Se ia în considerare numătul de voturi, nu procentele. Între X care candidează într-un colegiu mare și care ia 34% și 17 000 de voturi și Y care candidează într-un colegiu mic și ia 48% și 11 000 de voturi, în Parlament intră X.

      Reply
  6. Florina

    Deci, Pralong vrea să emuleze exemple pozitive în parlament, împreună cu USL şi îl aşteaptă pe domnul (hă?) Antonescu acolo, inclusiv pentru calităţile retorice, de profesor (HĂ?) şi manageriale (hă hă!), despre contracandidatul lui Voiculescu mi se spune că-i un tip spectaculos, iar în Teleorman i se opune lui Antonescu un nene care nu-şi mai aminteşte, în general, nimic.
    Să-mi ziceţi şi mie cînd apare femeia cu trei ţîţe, ca să ştiu că s-a desăvîrşit construcţia Dreptei româneşti.

    Reply
    1. Glook

      Florina http://www.contributors.ro/politica-doctrine/delirul-persecutiei-el-crin-si-imbecilii/
      Ce-o fi descrierea Sandrei din articol? Desaster management ? Sper ca n-a luat-o si ea pe drumul doamnei Zoe, alta consiliera a lui Constantinescu. Nu de alta dar e foarte aglomerat drumul respectiv.

      Reply
    1. SimonaM

      Ilinca La asta nu-s chiar proști. Să te ferească sfântul să zici ceva contra lui că ești călcat în picioare.
      Am întrebat de ce trebuie să-l votez și am fost catalogată drept ”fără inimă” pentru că disprețuiesc handicapații.

      Reply
  7. Florina

    Hai, gata suspansul, pălitura ARD se cheamă Ţole. 
    Contracandidatul liderului USL Crin Antonescu în colegiul din Teleorman este pedelistul Marin Ţole, profesor de analiză economică-financiară la Universitatea Româno-Americană. Deşi a mai candidat în 2008 din partea PRM într-un colegiu din Bucureşti, Ţole nu-şi aminteşte numele niciunui advesar politic de atunci. Pedelistul nu a participat până acum la nicio dezbatere politică într-un studio de televiziune şi spune că îşi doreşte o bătălie cu liderul USL „ca între intelectuali”.
    Este simplu membru de partid, dar nici de cînd este în PDL nu-şi mai aminteşte. 
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/memoria-de-elefant-a-contracandidatului-lui-crin-antonescu-nu-mi-amintesc-colegiul-in-care-am-candidat-acum-patru-ani-si-nici-adversarul-politic-282389.html

    Reply
  8. Bleen

    Sînt siderat. Vor ăștia să-l suspende pe Băsescu. Nu-mi revin din șoc. Cine s-ar fi gîndit? Ce minți perverse și surprinzătoare, domne!

    Reply
  9. Yeba

    Deci Felix a dat semnalul, pe 9 decembrie trebuie sa-l demitem, 10 decembrie sa ne prinda fara Basescu. Bleen e cel mai bun!

    Reply
    1. Bleen

      bref Nu ai dreptul să votezi în alt colegiu. Nici măcar la altă secție. Poți vota doar în colegiul tău, la secția la care ești arondat.

      Reply
  10. OstapB

    Democratia in Romania (out of topic). Diagnostic.
    Desi exista, sufla, se misca, democratia din Romania este asemenea unui om care schiopata si are stomacul gol. Schioapata pentru ca de fapt in acest moment nu mai exista opozitie, si, dupa cate se pare, nu va exista nici dupa alegeri. Or, opozitia este ceea ce reajusteaza puterea, este cea care mentine echilibrul politic. Daca toate fortele politice sunt explicit si implicit la putere, atunci cu greu se mai poate vorbi de democratie. 
    Democratia din Romania risca inanitia pentru ca, desi exista alegeri, nu exista oferta electorala. Suntem invitati la restaurant pe banii nostri (votul adica) dar nu ni se ofera nimic. Ni se zice ca mai importanti sunt ospatarii, care au fost draguti si au muncit pentru noi, seful de sala s-a straduit ca serviciul sa fie asigurat, dar platourile, faruriile si sticlele sunt goale. In schimb, ni se cere sa dam votul. Fara sa fi mancat nimic, ni se cere hoteste sa achitam. 
    Galeata electorala este cel mai elocvent exemplu al acestei democratii. Trebuie sa vezi omul acela, care, dupa alegeri, sta in mijlocul ulitei la fel de prafuite, la fel de sarac, la fel de stirb, la fel fara speranta, cu o galeata goala in mana. Ceea ce a primit este un recipient fara continut in schimbul unui vot fara continut.
    Intrebarea care se pune este daca aceasta democratie schioapa si cu stomacul gol mai merge? Si daca inca mai merge, atunci cat mai poate sa mearga in conditiile date?

    Reply
  11. Bleen

    Vasile Blaga, declarație despre o colegă de partid (Maria Stavrositu): Cînd 12 colegi nu te vor, trebuie să te uiţi în oglindă. 
    Genial!

    Reply
  12. OstapB

    Democratia in Romania. Diagnostic.
    Desi exista, sufla, se misca, democratia din Romania este asemenea unui om care schiopata si are stomacul gol. Schioapata pentru ca de fapt in acest moment nu mai exista opozitie, si, dupa cate se pare, nu va exista nici dupa alegeri. Or, opozitia este ceea ce reajusteaza puterea, este cea care mentine echilibrul politic. Daca toate fortele politice sunt explicit si implicit la putere, atunci cu greu se mai poate vorbi de democratie. 
    Democratia din Romania risca inanitia pentru ca, desi exista alegeri, nu exista oferta electorala. Suntem invitati la restaurant pe banii nostri (votul adica) dar nu ni se ofera nimic. Ni se zice ca mai importanti sunt ospatarii, care au fost draguti si au muncit pentru noi, seful de sala s-a straduit ca serviciul sa fie asigurat, dar platourile, faruriile si sticlele sunt goale. In schimb, ni se cere sa dam votul. Fara sa fi mancat nimic, ni se cere hoteste sa achitam.
    Galeata electorala este cel mai elocvent exemplu al acestei democratii. Trebuie sa vezi omul acela, care, dupa alegeri, sta in mijlocul ulitei la fel de prafuite, la fel de sarac, la fel de stirb, la fel fara speranta, cu o galeata goala in mana. Ceea ce a primit este un recipient fara continut in schimbul unui vot fara continut.
    Intrebarea care se pune este daca aceasta democratie schioapa si stomacul gol mai merge? Si daca inca mai merge, atunci cat mai poate sa mearga in conditiile date?

    Reply
    1. Annia

      Ilinca Pare o picatura in ocean, dar e mai mult de atat: e dovada ca exista alternativa la statul cu mainele in san, din deznadejde si lipsa de speranta. Ca sa darami un zid, incepi cu dislocarea unei caramizi. Si tot asa…

      Reply
  13. Florina

    La B1, Toader şi Sandra Pralong insinuează, mai pe faţă, mai din priviri, că lui Antonescu i-a fost frică de ea şi de aceea a fugit de candidatura în Bucureşti.
    Băăă, s’teţi nebuni??? Repet: BĂĂĂ!!! S’TEŢI NEBUNI???

    Reply
      1. Florina

        Canadiana
        E delir TOTAL. Fără glumă şi fără exagerare. Femeia asta pune pietre la soclul lui Antonescu!!! 
        Îl aşteaptă în parlament, cu abilităţile lui retorice, de profesor (???) şi chiar de manager, ca să ridice şi să educe poporul.

        Reply
        1. Florina

          Canadiana
          Gata, l-a citat pe Mao (!!!) şi vorbeşte de prietenii şi colegii din USL, cu care să emuleze exemplele pozitive. 
          Emulaţi, emulaţi, emulaţi, să vedeţi voi ce emulăm noi pe 9 decembrie!!

          Reply
  14. sameasyou

    OstapB Pentru protectie, nu? Adica am fost sus 2-3 mandate, am pus niste bani si niste fapte penale deoparte. Intru, nu intru in parlament dar macar stiu ca Justitia condusa de USL ma lasa in pace. La urmatoarele alegeri voi fi cu 4 ani mai aproape de termenele de prescriptie. Practic ptr coruptii PDL e mai importanta victoria USL decat orice altceva.

    Reply
  15. Yeba

    Hai sa facem manifestatie in Parlament cu IL PLAGIATORE cand vine nesimtitu’ de Schulz. Sa provocam ziarele germane sa-l intrebe de ce-l gireaza pe IL PLAGIATORE! Si de ce nu i-a raspuns lu’ una, Yeba, cand l-a intrebat in scris & in real life de ce-l cautioneaza pe acelasi!

    Reply
  16. poweraxxel

    … ar trebui ca Basescu sa lanzeze paralel cu alegerile parlamentare un referendum cu intrebarea: Doriti ca urmatorul guvern sa il aiba pe Victor Ponta in frunte? Asa ar avea ocazia sa le-a traga USL-istilor cu pretentiile privind numirea lui Ponta in urmatorul guvern …

    Reply
  17. poweraxxel

    Daca ei isi bat joc de noi si ne inchid orice varianta de vot, poate ar trebui sa ne gandim cum sa ne batem si noi joc de ei … La cum merg lucrurile, votul meu va fi tot atat de serios precum ofertele lor politice: Dan Diaconescu …

    Reply
    1. EroulBula

      poweraxxel Votul catre DD este vot direct USL, nici macari partial, prin redistribuire in caz de boicot. DD isi stabileste candidatii la licitatie apoi USL ii va cumpara unul cate unul.
      Cred ca voi merge pe boicot.

      Reply
  18. Ilinca

    Blatul PDL a devenit o evidenta stridenta…Singurul dubiu pe care il am este ca USL a batut palma cu cineva de la varful ARD. Am impresia ca nici macar nu i-au luat in serios, pentru ca atunci PDL-istii si-ar fi jucat mai bine rolurile intr-o piesa cu scenariul pregatit. Dupa cum ii vad insa in toate declaratiile, liderii la varf ai PDL par sa fie intr-o continua intrecere intre ei care este mai prietenos cu adversarul. Fiecare transmite USL-lui, prin fiecare luare de pozitite, ceva de gen: „Vezi, nu ma iau de tine, sunt baiat bun, sa tineti minte asta! Eu nu sunt din gasca aia de fanatici basisti si nu sunt deloc de acord cu ei…”.
    Stridenta asta a blatului imi sugereaza ca este posibil ca USL-ul sa nu fi acceptat sa dea nimic la schimb, asa ca fiecare incearca sa scape pe cont propriu. Nu exista imunitate generala data PDL-lui ci fiecare obtine ce poate.

    Reply
  19. Florina

    Ei lasă, că vedeţi voi ce contracandidat surpriză îi pregăteşte ARD lui Antonescu, la Teleorman, acolo unde şi au loc cele mai corecte alegeri. De fapt, l-au atras într-o capcană, da’ nu ne prindem noi.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      Canadiana Scabroase poveşti. Se încearcă manipularea efectelor votului. Ţi-i şi imaginezi la o masă:
      „În judeţul Călăraşi voturile vor fi aşa: 60% noi, 22% voi. Hmmmm. Hai să vedem ce putem face.”
      ” Păi îl muţi pe Vasilică în colegiul doi…”
      „Ahaaa, şi îl punem pe Mişu în colegiul trei ca Bibi de la voi de la centru să intre lejer. Ooof, nu mai e cafea. Măcar ţigări mai avem.”
      ” Fii atent că dacă Mişu al tău obţine mai mult de 50% în colegiul trei atunci Bibi al mei nu mai intră…”
      „M-am prins, e evident. Nu te îngrijora, oameni suntem. Acum, unde eram? Litera D – judeţul Dolj…”

      Reply
  20. sameasyou

    Da, si eu mi-am pus aceeasi intrebare. E ridicola si fara alt sens, decat unul gasit in textul tau, reactia lui Blaga.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *