Ce sanse are Partidul Miscarea Populara?

Dacă vrea să aducă la vot cei 58% care n-au venit în 9 decembrie, nu are absolut nicio șansă. Dacă vrea să se adreseze grupului de inorogi triști dar profunzi care nu vin la vot din dezamăgiri rafinat-intelectuale*, are mari șanse să ocupe un loc în galeria plină de tîmpiți a așa-zisei drepte care aleargă de 23 de ani după inexistenții respectivi. Dacă vrea să desființeze PDL, să-l execute politic și definitiv pe Blaga și să blocheze încercarea PNL de a ocupa partea dreaptă a scenei politice, are șanse destul de mari.

În primul rînd, Partidul Mișcarea Populară are de ales între a fi o organizație de luptă, cu valori, lideri, ierarhii, structuri, disciplină și obiective politice și a fi o tribună de discuții, cu obiective civice, educaționale sau terapeutice. Adică între a fi partid și a fi grupuscul terapeutic de ”dreapta”.

Dacă alege prima variantă, și sînt convins că o va alege, că nu degeaba pe tatăl partidului îl cheamă Traian Băsescu, jumătate din drum este deja făcut.

A doua jumătate a drumului constă în:

  • evitarea cu orice preț a oricărei asocieri cu ”partidele dreptei” (PNL, PDL, FC, PNȚcd, ALO, MM, NR, MISA etc) și excluderea oricărei posibilități, oricît de mici, de a se uni cu vreun alt partid. Orice asociere și posibilitate de unire cu ”partidele dreptei” în primul rînd anulează rațiunea de a fi a Mișcării Populare și în al doilea rînd duce în derizoriu și ridicol noua formațiune prin asocierea cu un grup de descreierați veseli (PNL) și  învinși ridicoli (restul).
  • 4 scrutine pe cont propriu (europarlamentare și prezidențiale în 2014, locale și parlamentare în 2016) care să creeze identitatea și brandul politic.
  • o organizație suplă și flexibilă pentru 2014, cu cîteva vîrfuri de lance (valori/teme și lideri/candidați) care să suplinească prin agresivitate, concentrare, curaj, inteligență și precizie lipsa structurilor.
  • preluarea resurselor umane, financiare și logistice de la PNL și PDL, treptat și atît cît e posibil. Aceasta nu exclude deschiderea Mișcării Populare către societatea civilă, însă e absurd să te înscrii la Campionatul European cu echipa de pitici inimoși și debutanți de la Clubul Micilor Pasionați de Modelism, Electronică și Filozofie.

Dincolo de oameni, importante sînt valorile și liderii în jurul cărora se organizează partidul. Dacă setul de valori, ierarhia, sistemul de recompense și sancțiuni și obiectivele politice imediate sînt clare și recunoscute de toată lumea, structura poate funcționa ca unsă indiferent de cîți pedeliști, peneliști sau debutanți politici ar fi în partid.

În 2014 nu sînt alegeri parlamentare și locale, deci partidul își poate permite să fie ultracentralizat, să funcționeze coerent și eficient, să aibă reacții rapide, deciziile să se ia repede și responsabilitățile să fie clare. Cînd structurile se umflă, cînd se apropie localele și parlamentarele, atunci se poate discuta despre descentralizare și despre o altfel de organizare a partidului.

La alegerile europarlamentare și prezidențiale ai nevoie de puțini candidați (unul singur la prezidențiale, 31 la europarlamentare, dintre care doar 3-6 cu șanse), reacții rapide, teme puține și de forță, cîteva figuri centrale care să reprezinte partidul la nivel de imagine. Partidul Mișcarea Populară are noroc că în 2014 nu are nevoie de cîteva mii de candidați în toată țara, la primării, consilii locale sau județene și cîteva sute la parlamentare.

Europarlamentarele nu sînt o motivație pentru liderii locali ai partidelor care se bazează pe mobilizarea votanților de către structurile locale (PSD, PNL, PDL) și, astfel,  un partid cu personalități cu notorietate și capacitate de convingere are șanse să obțină un scor nesperat de bun, care să fie un boost pentru organizarea viitoare a partidului. Atenție, am zis personalități cu notorietate și capacitate de convingere, nu doar nume sonore.

Poate pentru mulți nu se vede foarte clar, însă situațiunea e următoarea: Calul Alb (Mișcarea Populară) trebuie să elimine Pionul Negru (PDL) și să blocheze Nebunul Negru (PNL). Ideal e ca la prima mutare Calul Alb să ia Pionul Negru iar la următoarea să aibă de ales între a da șah la Rege și a lua Nebunul Negru. Dar mergem prea departe.

* vă rog eu frumos, pe mine nu mă băgați la dezamăgiri intelectual-rafinate, deși n-am votat în 9 decembrie – eu am pariat încă din 22 iunie 2012 pe desființarea PDL și am ceva experiență la pariuri cîștigate. Nu e vorba de orgolii, ambîțuri sau chestii de genul ăsta. PDL, ca istorie, brand, cultură organizațională, grup de pediști centrali, era o piatră de moară și o impostură inacceptabilă pe partea dreaptă a scenei politice, care pe termen mediu și lung făcea mai mult rău. Chiar dacă o bună parte dintre oamenii din PDL se vor regăsi în noua construcție a lui Băsescu – și ar fi păcat să fie lăsați să se scufunde împreună cu Blaga et comp – important e să se scufunde brandul, istoria și toată mitologia pedistă cu care Blaga și cei din jurul lui au controlat partidul și cu care au cîștigat atîtea bătălii în partid.

PS. Dacă la europarlamentare vom avea o prezență de 30% (cam asta e media la europarlamentare) și Mișcarea Populară obține 15%, asta înseamnă 4,5% din alegătorii cu drept de vot. Adică în jur de 800 de mii de voturi, La parlamentare, USL a avut 24% din alegătorii cu drept de vot iar ARD a avut în jur de 6% (1,2 milioane de voturi – cel mai slab rezultat al dreptei în perioada postdecembristă). La prezidențiale e cu totul altă discuție – acolo contează enorm numele candidatului. Barbu Mateescu zice că Mișcarea Populară poate cîștiga prezidențialele (poate dezvoltă subiectul într-un articol). Eu o să zic că poate abia cînd voi vedea numele candidatului. Deocamdată, nu-mi vine în cap vreun nume de personalitate care ar putea cîștiga alegerile din partea ”dreptei”. Personalitate în viață, care să aibă dreptul să candideze și să vrea. Coposu e mort, Băsescu nu mai are dreptul, Isărescu nu vrea. Dacă e sigur că Coposu nu învie și Băsescu nu primește dreptul de a candida pentru al treilea mandat, Isărescu s-ar putea însă răzgîndi. Uite, mi-a venit o idee. Antonescu candidează din partea USL pentru funcția de președinte puternic (nu prea mai sînt șanse să se modifice Constituția înainte de alegerile prezidențiale), PSD face noncombat, Isărescu candidează din partea Mișcării Populare și apoi joacă decorativ (am mai scris pe tema asta – o posibilă înțelegere în trei, Băsescu-PSD-Isărescu, mediată internațional, în care Isărescu să ajungă Președinte și să joace decorativ, promițînd să desemneze premierul prenegociat cu Băsescu și PSD – să avem un sistem parlamentar de facto). Ce ar cîștiga PSD? Ar cîștiga modificarea Constituției (cu votul PNL-ului – poate chiar cu referendum în primul tur al prezidențialelor) fără ca Antonescu să ajungă Președinte. Și ar avea ceea ce-și dorește, Președinte-decorativ, chiar dacă doar de facto (așa cum ar vrea Isărescu). Și ar mai cîștiga slăbirea PNL-ului. Slăbire de care ar beneficia și Băsescu și Mișcarea Populară.

Facebook Comments

35 Comments Ce sanse are Partidul Miscarea Populara?

  1. Bleen

    Strategia ”sentimentului de vinovăție” funcționează doar cu nucleul dur și nici cu acela întotdeauna. Pentru restul alegătorilor trebuie să vii cu mai mult, trebuie chiar să pui ceva pe masă. Să dai perspective, încredere, promisiuni, viitor.

    Reply
  2. Bleen

    Și dacă tot vorbim despre cum poporul lobotomizat a votat cu Ponta și Antonescu în loc să voteze cu Blaga, trebuie să spunem cine sînt cei trei. Pentru popor, nu pentru militanți (se știe că militanții l-ar alege și pe Hitler dacă e ”de-al nostru”)
    Victor Ponta – 41 de ani, fost procuror, tînăr, bun de gură
    Crin Antonescu – 54 de ani, fost ministru CDR, fost rocker cu părul lung, fost candidat prezidențial revoltat, are vorbele la el
    Vasile Blaga – 57 de ani, fost prefect și deputat FSN, aparență de tablagiu transpirat și roș de la alcoolism, incapabil să lege trei cuvinte.
    Da, poporul a fost prost și lobotomizat că i-a ales pe primii doi și nu pe al treilea.

    Reply
    1. Amelia New

      Bleen Tot ii dai cu „poporul lobotomizat” care a votat Blaga/ARD si deja incepe sa ma enerveze teribil. Eu in 9 dec. 2012 am votat ARD nu pentru Blaga & alii, ci pentru ca USL sa nu aiba majoritate de 2/3 pentru a modifica Constitutia (ca pragul de la referendum oricum l-ar fi putut schimba prin lege organica). Prin urmare, pana nu voi vedea ca Blaga si ceilalti parlamentari din PDL, PFC si PNT/PNR (care n-au migrat deja la USL) vor vota in favoarea Constitutiei useliste, nu voi considera ca am gresit neboicotand alegerile si votand ARD. Sper ca nu ai nicio indoiala ca daca va trece Constitutia uselista de Parlament, trecerea de referendumul cu pragul de 30% va fi floare la ureche pentru Dragnea. Modificarea Constitutiei conform proiectului actual al USL (mult mai rau decat imi putusem imagina anterior) va avea efecte groaznice si pe termen lung (personal, ma indoiesc ca in timpul vietii mele se va mai putea crea o majoritate parlamentara de 2/3 pentru o modifica din nou).

      Reply
      1. Bleen

        Amelia New Bleen Constituția nu a fost o temă în campanie. E o temă pentru tine. ARD nu a scos niciun cuvințel despre Constituție și nu a venit cu o alternativă. Cei care votează strategic (ăia să nu aibă peste 60% și să nu aibă prea multă putere) nu sînt mai mulți de cîteva zeci de mii.
        Tu ești cvasimilitant. Poporul nu. Oamenii au ales între ce li s-a pus pe masă. Tu ai votat fiindcă așa te-ai convins tu, nu fiindcă te-a convins ARD. 80% dintre cei care au votat nu sînt pasionați de politică și nici militanți (în Piața Universității în aprilie-iunie 1990 au fost 1-200 de mii de oameni, mulți emigrați azi – la vot în decembrie 2012 au fost 7,5 milioane).
        Comentatorii de pe Blogary sînt pasionați de politică (altfel nu ar intra pe Blogary) și cvasi-insideri (unii sînt chiar insideri). Dar comentatorii de pe Blogary sînt în jur de 100. Cei care comentează mai des sînt 20-30. La vot au fost 7,4 milioane de oameni.
        Nu poți acuza pe cineva că n-a luat iaurt Zuzu cînd pe raft nu se găsea decît iaurt Danone. Omul ia ce găsește pe raft. Iar dacă pe lîngă Danone găsești și o cutie pricăjită pe care scrie stîngaci cu pixul IAUTR, eu zic că iei Danone.

        Reply
        1. Bleen

          Amelia New Și n-am zis că cei care au votat Blaga/ARD sînt lobotmizați. Am zis că cei care au votat USL nu sînt lobotomizați. Sînt oameni care au ales, în limitele bunului simț, între ce li s-a pus pe masă.

          Reply
        2. Amelia New

          Bleen Vezi comentariul tau de mai jos: „Dacă poporul ar fi ales ARD în 2012 ar fi arătat cu adevărat că e lobotomizat”.

          Reply
        3. Amelia New

          BleenSi inca ceva (in calitatea mea de
          „lobotomizat” sau „cvasimilitant”?): sunt de acord numai cu
          „viziunea” asupra lui Blaga („- 57 de ani, fost prefect și deputat FSN, aparență de
          tablagiu transpirat și roș de la alcoolism, incapabil să lege trei cuvinte”), iar in ce-i priveste pe ceilalti doi „viziunea” mea este (era
          la fel si in 9 dec) urmatoarea:
          Victor Ponta – 41 de ani, fost procuror promovat peste rand,
          tînăr, plagiator ordinar, mincinos patentat, fara scrupule si pucist  
          Crin Antonescu – 54 de ani, fost ministru CDR
          fara nicio realizare notabila, lenes, cu discurs sforaitor/umflat (un Vadim mai putin
          cultivat si fara simtul umorului), fara scrupule si pucist

          Reply
        4. Bleen

          Amelia New Bleen Da, a zic ARD chestia asta în campanie? Nu. Blaga zicea că se aliază cu PNL cu tot cu Antonescu. A zis vreun politician ARD cu vizibilitate chestia asta? Nu. Trebuia s-o viseze poporul?

          Reply
        5. Bleen

          Amelia New Bleen Eu în 2000 am votat PNL fiindcă fusesem membru și era brandul. Dar mai multe nu știam. Putea să fie și Miron Cozma președinte PNL, că eu habar n-aveam cine mai e președinte și cu ce se ocupă PNL.

          Reply
        6. Amelia New

          Bleen Nu trebuia s-o viseze; poporul (sau macar o parte din el) putea insa sa se informeze, din mai multe surse (nu doar de la  antene) si sa judece cu capul lui. (a nu se intelege ca-i scuz pe ardisti pentru campania sub orice critica!).

          Reply
        7. Bleen

          Amelia New Bleen Care erau celelalte surse? A judecat cu capul lui. Exact asta zic. Că la informațiile pe care le-a avut la dispoziție, la ce au comunicat ardiștii, oamenii au votat de bun simț împotriva lor. Și au judecat cu capul lor. Dar, mă rog, din septembrie pînă în decemhrie tot am scris chestiile astea, în atîtea articole. Oamenilor nu le-au lipsit informațiile fiindcă ceea ce voiau să comunice ardiștii nu ajungeau la popor. Problema e că ardiștii nu aveau ce să comunice. N-a fost niciun embargo împotriva lor. Dar domnul Vasile, numele fie-i lăudat, a declarat că se aliază cu PNL Antonescu și în momentul ăla, zic sociologii, s-a rupt filmul. Atunci ARD a pierdut aproape 1 milion de voturi. De ce să votez cu unii care recunosc că au făcut rău țării, se scuză, nu au candidat la premier, nu au candidat la președinție și se roagă de PNL? Păi nu mai bine votez cu ăia care degajă siguranță și forță, care vor să schimbe și care sînt atît de capabili și de puternici că pînă și adversarii lor, adică ARD, se roagă de ei să se alieze?

          Reply
        8. Bleen

          Amelia New Bleen Oamenii au avut ocazia să vadă candidații celor două forțe față în față. I-au ascultat ce au de zis. Cei mai curioși puteau vedea și programele. USL a fost cu 5 clase peste. Am văzut întîlniri între unii și alții în care useliștii au măturat pe jos cu ardiștii.
          Uite un exemplu: 
          http://adevarul.ro/news/politica/duelul-clipurilor-electorale–valeria-schelean-candidata-caras-severin-8_50b910ab7c42d5a663a7f215/index.html

          Reply
        9. Bleen

          Amelia New Bleen Bine că oamenii nu s-au informat cu privire la programul ARD, că dacă-l citeau și înțelegeau, ARD nu lua peste 2%.

          Reply
        10. Canadiana

          Amelia New Apropo de profilul de luzar al lui Antonescu: am 3 familii de prieteni (toti din zona Tg.Mures-Cluj) care sunt fie fani PNL, fie membri PNL. Sunt toti intelectuali, n-au fost in Bucuresti dupa 89, nici in Pta Universitatii in 90 si habar nu au de politica. Dar i-a convins discursul PNL-Antonescu.

          Reply
        11. Amelia New

          Bleen Eu ma refeream la informarea asupra pericolului reprezentat de un USL la putere cu o majoritate zdrobitoare (capabila sa schimbe Constitutia) in conditiile in care in timpul puciului de asta-vara (si dupa aceea) au dovedit cu varf si indesat ca nu dau doi bani pe statul de drept.

          Reply
  3. Bleen

    Rezultate electorale:
    2004: PSD 3,7 milioane voturi, DA 3,2 milioane voturi/Năstase 4,3 milioane, Băsescu 3,5 milioane.
    2008: PSD 2,3 milioane voturi, PDL 2,3 milioane voturi, PNL 1,3 milioane voturi
    2009: Băsescu 3,1 milioane voturi, Geoană 3 milioane voturi
    2012: USL 4,5 milioane voturi, ARD 1,2 milioane voturi
    Răul cel mare a avut, după cum urmează:
    2004: 3,7 milioane voturi
    2008: 4,6 milioane voturi
    2012: 4,5 milioane voturi
    Băieții buni au avut:
    2004: 3,2 milioane voturi
    2008: 2,3 milioane voturi
    2012: 1,2 milioane voturi
    Prezența la vot:
    2004: 10,2 milioane voturi
    2008: 7,2 milioane voturi
    2012: 7,4 milioane voturi

    Din 2004 pînă acum s-au întîmplat două chestiuni majore, nimic altceva:
    1. Au plecat cîteva milioane de români în UE.
    2. PNL a trecut la ”răi”.
    Asta e tot. Nimic altceva.

    Reply
  4. CalinValean

    Bleen  de ce nu sint sanse daca MP „Dacă vrea să aducă la vot cei 58% care n-au venit în 9 decembrie”

    Reply
    1. Bleen

      CalinValean Bleen Fiindcă nu are resurse, fiindcă nu merită, fiindcă nu e indicat, fiindcă majoritatea sînt vai de capul lor. Ăia 40-45% care vin la vot sînt cei mai responsabili. În 2012 nu absenteismul a dus la victoria USL, ci prezența la vot. 
      În decembrie 2012 absenteismul favoriza ARD și dezavantaja USL. Au lipsit cîteva sute de mii de susținători ai lui Băsescu (printre care mă număr) – Barbu zice că ar fi cam 500 de mii. Restul celor care nu au votat și care nu votează de obicei ar vota doar cu extremiști sau la mișto.

      Reply
      1. CalinValean

        Bleen CalinValean No bun, si in electoratul asta care voteaza se produc atit de multe migratii de la stinga la dreapta, o data la 4 ani?

        Reply
    2. Rosu

      CalinValean
      Zice statistica aia pe bune ca si daca ar veni aia la vot distributia optiunilor o imita (aproximativ) pe cea a celor care vin in mod regulat la vot.
      Deci si daca ar veni ar creste numa procentul la prezenta.
      Tinta PMP nu trebuie sa fie populismul (adica sa fie orice pentru oricine si cate ceva pentru fiecare). 
      In mod clar nici cetatenii romani nu sunt atat de prosti precum ii cred cei mai multi dintre politicieni si au niste valori/interese/prioritati, care pot diferi de la om la om. Treaba PMP este sa gaseasca cursul propriu si daca e in directia buna, atunci se face si valul (de simpatie). 
      Daca ei cauta sa „navigheze” cu luntrea si pe Bistrita si pe Olt, atunci se duce pe apa sambetei toata sandramaua…

      Reply
    3. BarbuMateescu

      CalinValean Bleen Ăia 58% sunt aşa:
      25% plecaţi din ţară
      cam 10% tineri sub 30 de ani, au votat o dată cel mult, nu-i interesează politica, e la fel de relevantă pentru ei cum e pentru noi clasamentul diviziei a treia de fotbal din Suedia. Ipoteză personală: ei sunt cea mai de stânga generaţie din istoria postcomunistă. Nu stânga PSD-Iliescu, ci stânga vest-europeană, hipsteră (în măsura în care diferenţa contează).
      10% oameni în vârstă care nu mai pot ajunge la secţia de vot. Au probleme fizice sau chiar de funcţionare mentală (Alzheimer, etc.)
      Restul n-au mai votat de prin ’96-2000. În principal pentru că au aşteptări nerealiste de la politică.
      Din toate grupurile de mai sus mai vin totuşi la prezidenţiale vreo 7-15% total. Aduşi de prieteni, de colegii de muncă, impulsionaţi de un clip haios, de un rezumat de dezbatere văzut la ProTV.

      Reply
  5. Yeba

    De ce Isărescu?
    Isărescu nu-și dorește așa ceva și se vede. În campanie nu-ți poți
    permite să se vadă că dacă vei fi, vei fi decorativ. Țara asta n-are
    oameni dispuși să muncească, ci, într-un fel sau altul, numai să fure.
    Din acest motiv, se pregătesc să candideze la funcția supremă două
    remarcabile gunoaie. 
    Nu e om, nu e om și gata. Nu e nevoie de o înfrângere cu ştaif, e
    suficientă una normală.

    Reply
  6. Karina Olteanu

    buna ziua, totusi ma gandesc ca un Isarescu cam prafuit, cu discursul lui deloc penetrant, un personaj asociat de romani cu dobanzile mari la credite si cu oscilatiile cursului valutar etc., ar face fata cu greu intr-o campanie prezidentiala retoricii populiste a lui Crin Antonescu.

    Reply
  7. Nea

    Cum zicea un mare deratizator: „Ca să-i înving pe gândaci, trebuie să gândesc ca un gândac, să acţionez ca un gândac, să devin un gândac.” Ca să învingi pesedeul (pnl inclus), trebuie să gândeşti măcar ca Hrebenciuc. N-au avut un om pe care să-l voteze un popor normal, ok, nu s-au chinuit să-l creeze din nimic. Le-a fost mai lesne să lobotomizeze electoratul. Măcar vreo trei mandate jumate tot a ţinut.

    Reply
    1. Bleen

      Nea Iliescu era alegerea normală pentru electoratul român. Toată strategia politică a ”opoziiei democratice” în anii 1990-2004 a fost catastrofală, excepție face 1996, cînd opoziția a avut noroc că lumea se plictisise de Iliescu și de traiul greu din anii 93-96. 
      Dacă te uiți în urmă, din 1990 încoace, ai să  vezi că poporul a votat cu cine trebuie, avînd în vedere oferta. A votat cu cei care i-au promis ceva, care i-au vorbit, care i-au arătat perspective, care l-au făcut să viseze. Nu a votat incapabilii care au impresia că poporul trebuie să ghicească ce e în capul lor (deși știm bine că nu e nimic). Nu a votat cu cei care s-au dovedit incapabili să-și facă măcar o minimală strategie politică și s-o pună în practică. 
      Dacă poporul ar fi ales ARD în 2012 ar fi arătat cu adevărat că e lobotomizat. E ca și cum l-ai alege să te treacă prin furtună pe unul care nu știe nici cum se respiră, nici cum se pune un pas înaintea altuia. Victoriile PSD din 1990, 2000 și 2012 s-au întîmplat în fața celui de neales.
      Dacă poporul ar fi votat cu ”opoziția democratică” în 1990, 1992, 2000 și 2012 atunci ar fi arătat cu adevărat că e lobotomizat. 
      PS. Mi-a zis o prietenă care lucrează în domeniu că de cînd a revenit Teodorovici (pesedist dat afară de PDL) plățile europene sînt la zi și nu mai sînt întîrzieri chiar și de un an de zile, ca pe timpul PDL-ului. Eu nu cunosc subiectul. E doar o părere a cuiva care lucrează în domeniu, sînt curios dacă și alții zic același lucru.

      Reply
      1. Bleen

        Nea Să nu ne prefacem că oamenii au avut de ales între bine și rău și au ales răul. Sau între răul mai mare și răul mai mic și au ales răul mai mare. Au avut de ales, vorba lui Măritul Cocoşelului Cauzează între rău și răul mai prost. Au ales răul, așa cum era normal. Cînd ești pe o navă care e pe cale să se scufunde și ai de ales între a urma niște interlopi care par să știe să înoate și ce e de făcut și un retardat în scaun cu rotile, care nu știe unde e, ce se întîmplă cu el și cum îl cheamă, pe cine alegi?

        Reply
        1. Gramofonu

          Bleen Nea Depinde…scaunul ala cu rotile are si elice, flotoare si motor? De fapt, cred ca m-as multumi si daca ar avea flotoare 🙂

          Reply
        2. Nea

          Bleen Pe retardat, evident. Arunc scaunul cu elice la naiba şi mă ţin de olog ca de-o plută, înotând în direcţie opusă faţă de interlopi, până vin ONG-urile cu ajutoare pentru handicapaţi. Dacă înot cu interlopii, pe prima insulă sunt ceafă la grătar.

          Reply
        3. Gramofonu

          SimonaM Nea  Cu atit mai mult, dupa metoda explicata de Nea  
          Pacat ca n-am reusit sa salvez si pluta.

          Reply
      2. Amelia New

        Bleen Mie mi s-a spus exact contrariul si nu trebuie sa uitam ca suspendarile (+ presupendarea POS CCE care se va solda probabil tot cu o suspendare) au avut loc dupa preluarea guvernarii de catre USL.

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *