Mihai Razvan Ungureanu trebuie sa fie liderul dreptei si candidatul acesteia la prezidentialele din 2014

Mihai Răzvan Ungureanu nu trebuie să rateze fereastra de oportunitate. Trebuie să preia PDL.

PDL, la rîndul lui, trebuie să scape de grei și de oportuniști și să se refacă, sub conducerea lui Mihai Răzvan Ungureanu. Pînă acum exista scuza că PDL are nevoie de voturi în Parlament pentru a-și menține guvernul. Acum nu mai are. Deci poate scăpa fără emoții și regrete de vechea gardă și de oportuniști. Orice altă soluție este sinucigașă.

Pentru statul de drept, pentru justiție, pentru democrația și bruma de capitalism românesc este vital ca dreapta să dețină funcția de președinte, este vital ca ceea ce a făcut Băsescu să fie continuat de Mihai Răzvan Ungureanu.

Miza e 2014. Mihai Răzvan Ungureanu este candidatul dreptei la alegerile prezidențiale. Are nevoie de o forță politică, de o dreaptă unită și înnoită, împreună cu care să cîștige și să guverneze. MRU este nu omul providențial, este politicianul, este omul de stat necesar. MRU nu trebuie să se înscrie în PDL, PDL trebuie să refacă, înnoiască, să renunțe la vechea gardă și la oportuniști și să se alăture Mișcării MRU. Dreapta nu poate renaște decît în jurul lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Cine va guverna în următoarele luni, jocurile politice de azi pe mîine, rezultatele alegerilor din 2012 sînt mize pe termen scurt, trecătoare. Degeaba PDL intră în nuștiuce combinații în toamna lui 2012. Dacă începînd cu 2014 vom avea președinte un pesedist sau pe Crin Antonescu, PDL va dispărea ca partid. Dreapta va dispărea ca forță politică relevantă și de anvergură. Și mai grav decît atît, statul de drept va fi îngenuncheat, la ordinele lui Năstase, Felix Voiculescu, SOV sau Cătălin Voicu.

Ideea e ca MRU să se miște repede, să profite de emoția și vizibilitatea de zilele astea. Dacă se mișcă repede, are totul de cîștigat, dacă o freacă și se cîcîie, are totul de pierdut. Dacă se ascunde și așteaptă nuștiuce, peste 3 luni nu va mai ști nimeni cine e MRU.

Am mai scris-o:

MRU, împreună cu Cătălin Predoiu (era să scriu Silviu –  ha ha – doar doi de ha, mi-e teamă că la trei de ha mă calcă o mașină neagră pe trecerea de pietoni), Bogdan Drăgoi, Alexandru Nazare, Mona Muscă, Daniel Funeriu, Ionuț Popescu, Horia Roman Patapievici, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu, Anca Boagiu, Sebastian Lăzăroiu, Cristian Diaconescu, Leonard Orban, Claudia Boghicevici, Dacian Cioloș, Mihai Tănăsescu, Gheorghe Ștefan, Florin Popescu, Valeriu Stoica, Teodor Baconschi, Gheorghe Falcă, George Scripcaru, Dorin Florea, Radu Moisin, Andrei Voloșevici și mulți alții lansează o platformă civică, transpartinică, la care aderă, citez din însuși Bleen ”toți cei ce privesc spre viitor și care refuză să se resemneze în fața forțelor iresponsabile și nocive ale trecutului”, adică independenți, pedeliști, peneliști, uneperiști, popor. Platforma civică se transformă în partid (adică strînge 25 000 de semnături și își alege structurile de conducere – nu mai mult).

În noul partid vine toată lumea, mai puțin primarii, care nu pot pleca din PDL fără să-și piardă funcțiile de primar. Aceștia se alătură noii formațiuni prin fuziunea PDL cu Mișcarea de Reformă și Unire (deși Mișcarea de Repliere și Unire sau Mișcarea pentru Redevențe Uriașe suna mult mai bine). Nu știu dacă un partid poate fuziona cu un oenge. Dacă da, nici nu mai e nevoie ca platforma să se transforme în partid.

Astfel, din fuziunea celor două structuri, rezultă un partid nou, cu nume nou, cu siglă nouă, cu culori noi, cu lideri noi la centru, tineri, vizionari, competenți, cu structuri locale vechi, bine înfipte în teritoriu și în meandrele concretului politic, conduse de buni organizatori, de oameni cu experiență în administrație și construcții politice locale, în binele comunității, în lumea reală din România reală, alta decît cea din centrul Bucureștiului. (Platforma Mișcarea de Reformă și Unire)

Facebook Comments

436 Comments Mihai Razvan Ungureanu trebuie sa fie liderul dreptei si candidatul acesteia la prezidentialele din 2014

  1. Pingback: 2012-VORBE CE DOR, -Prioritate de dreapta « Clasa politica mereu gravidă cu tata proştilor

  2. Pingback: 2011-VORBE CE DOR, -Prioritate de dreapta « Clasa politica mereu gravidă cu tata proştilor

  3. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

  4. Pingback: MRU, un subiect care vinde | Madame Blogary

  5. cristihan

    No shit… http://www.zf.ro/politica/ponta-anunta-ca-programul-de-guvernare-al-usl-va-fi-aplicat-odata-cu-anul-fiscal-2013-9582920

    Reply
    1. EleninaNicut

       @cristihan astia amana aplicarea ‘programului’ ca judecatorii pronuntarile in dosarele ‘puturoase’…

      Reply
  6. Bleen

    Data-limită de depunere a candidaturilor e mîine, 1 mai. MRU mai are timp azi să se înscrie în PDL și mîine să-și depună candidatura. Plus încă o lună să exerseze accentul de Iași.

    Reply
  7. Bleen

    Zvonul 1: MRU candidează la Primăria Iași (cel puțin așa zice Mihail Neamțu aici: http://youtu.be/MRhe08KkY-o)
     
    Zvonurile 2, 3 și 4 nu vi le zic.

    Reply
      1. cristihan

         @BarbuMateescu Hm… Nu stiam, acum vad ca e un zvon destul de vehiculat. Si de ce ar avea sanse mai mici decat la Bucuresti? E Nichita atat de apreciat si Oprescu atat de putin apreciat? 

        Reply
      2. Bleen

         @BarbuMateescu  @cristihan Are șanse, dacă o bagă p-aia cu Iași centru cultural de tradiție, oraș intelectual cu puăiezîi, elejîi, nuvielî șî bisărișî, capitala Muăldăvîi. Pe moldoveni dacă îi iei cu cultura, tradiția, poezia, sufletul și bisericile, îi faci varză. Îi aduni de pe jos.

        Reply
        1. cristihan

           @BarbuMateescu  @Bleen Trebuie sa piarda amandoi ca sa fie o competitie corecta cu Blaga… Si PDL poate sa ramana in amintirea poporului ca partidul looser-ilor locali…

          Reply
  8. cristihan

    Alea 30 de secunde plutoniene se indreapta incet spre 30 de secunde venusiene, dupa cum ziceam… O amana pe miercuri. Eh, emotiile inceputului, sigur remonteaza pe parcurs 😛

    Reply
  9. ribelalu

    Dreapta in Romania e precum Pasarea Phoenix: reinvie din 4 in 4 ani sub alt nume dar nu prea o vede nimeni

    Reply
        1. Yeba

          Nţ. Nici nu ştiu despre ce vorbeşti. Viziunea mea asupra situaţiei, e on topic: alea, alea şi un petic de speranţă.

          Reply
        2. Yeba

          Nţ. Nici nu ştiu despre ce vorbeşti. O biată poză locală din 2009, intre tururi. Viziunea mea asupra situaţiei, e on topic: alea, alea şi un petic de speranţă.

          Reply
        3. Yeba

          Noooo. Nici nu ştiu despre ce vorbeşti. O biată poză locală din 2009, intre tururi. Viziunea mea asupra situaţiei, e on topic: alea, alea şi un petic de speranţă.

          Reply
  10. Yeba

    Ma scuzati de off topic: Nu inteleg nimicuta din ce se vorbeste la televizor, vor sa prelungeasca interimatul, preavizul, vor sa il umileasca pe Ungureanu, n-au de fapt oameni si nu pot deloc deloc sa intre in paine? Sunt eu nedormita?

    Reply
      1. Yeba

        Zice Niels că să nu cumva să plece MRU acum, să trântească uşa, fiind ilegal şi imoral, să stea cât e necesar până vine noul guvern, chiar şi 45 de zile şi la gura hidrantului nu întotdeauna se lansează teme doar din exces de zel .

        Reply
      2. Yeba

        Zice Niels că să nu cumva să plece MRU acum, să trântească uşa, fiind ilegal şi imoral, să stea cât e necesar până vine noul guvern, chiar şi 45 de zile, iar la gura hidrantului nu întotdeauna se lansează teme doar din exces de zel .

        Reply
        1. cristihan

           @Yeba Da, corect, sa ii ia in internship si apoi sa-i puna sa-si aleaga ministerul care le place cel mai mult… De obicei in corporatii nu se intampla chiar sa-i inlocuiasca pe aia care le fac training-ul, dar in noua societate capitalista de stanga a la ND, orice e posibil…

          Reply
    1. BarbuMateescu

       @oglinjoara N-am mai văzut PDL la 25% de ani de zile. Tu, eu şi alţi oameni care înţeleg lucrurile am şti că 25% = 20% + absenteismul PPDD. Dar ar părea o mare victorie pt. Blaga. Aparent, din 25% ajungi la 32-34% lejer.

      Reply
  11. conco ro

    Surse carora le voi pastra anonimatul, oricat veti insista, mi-au dezvaluit componenta noului cabinet:
    Prim ministru – Ion Iliescu
    Vice – Victor Ponta
    Ministru de externe – Adrian Severin
    Ministru de interne – Catalin Voicu
    Ministul Justitiei – Adrian Nastase
    Ministul Tineretului  si Sportului – Mircea Ionescu Quintus
    Ministrul Economiei – Ioan Ghise
    Ministrul Invatamantului – Nicolae Banicioiu
    Ministrul Turismului si Tranzitului – Sorin Frunzaverde
    Ministrul Comunicatiilor si Ascultarii Poporului – Dan Voiculescu
    Ministrul Muncii si al Desteptarii Nationale – Crin Antonescu
    Ministru pentru Relatia cu Parlamentul – Norica Nicolai
    Ministrul Sanatatii – Sorin Oprescu
    Ministrul Mediului – Titi Aur

    Reply
  12. Nea

    Am un prieten care a trecut graniţa sub Ceaşcă, l-au prins şi i-au dat condamnare la locul de muncă.  A scăpat cu revoluţia. Să vă spun cu cine votează, sătul fiind de toţi? Şi asta pe principiul că toţi cei vechi au arătat ce pot, măcar să vină unul nou.

    Reply
    1. cristihan

       @Nea Argument de o inteligenta rara, mi-a placut intotdeauna… Pare el cam retardat, da’ cine stie, poate daca ajunge la putere isi face operatie estetica la creier… Valabil si pt dddi’rect si pentru oricare altul.

      Reply
      1. Nea

         @cristihan Am citit undeva pe aici, mi se pare, ieri: „Hai să angajăm un chirurg pentru operaţii pe creier, Icsulică e bun că e tânăr şi n-a mai lucrat până acum în branşă, nu a dat rateuri.”
        Dar e de bine, că mai fură voturi de la USL.

        Reply
        1. Beavix

          @cristihan @Nea Iordanescu degeaba fura, oricum nu poate trece de masivii fundasi centrali ai apararii adverse. Fara doar si poate, una peste alta. 🙂

          Reply
        2. Florina

           @Nea  @cristihan 
           
          Da, doar că nou nu e decît Ponta în funcţia de premier şi probabil încă vreo doi-trei, şi ăia cu pete. Pe asta trebuie insistat pînă la alegeri. 

          Reply
        3. Florina

           @Nea  @cristihan 
           
          Da, doar că nou nu e decît Ponta în funcţia de premier şi probabil încă vreo trei – patru miniştri, şi ăia cu pete. Pe asta trebuie insistat pînă la alegeri. 

          Reply
  13. Bleen

    Avînd în vedere că în momentul ăsta, la Neptun se află Băsescu, MRU și Elena Udrea, mă gîndesc că președintele partidului MRU va fi Prigoană. Și Piedone, șeful de campanie, evident.

    Reply
  14. Bleen

    Mitul partidului care organizează alegerile: cu excepția alegerilor din 1992, toate celelalte au fost pierdute de partidul care le-a organizat.
    Mitul erorilor PDL: Dacă nu luăm în considerare perioada 1990-1992 (perestroikă cu mineri și bîte), niciun partid nu a rezistat 2 cicluri electorale consecutive ca principal partid de guvernare. Poate că PDL e prost și incompetent că pierde alegerile în 2012, dar nici FDSN n-a fost mai deștept în 1996, nici CDR în 2000, nici PSD în 2004, nici PNL în 2008. Partidele care aveau 4 ani de guvernare în spate și au organizat alegerile, au trecut în opoziție după alegeri.
     
    Situația de acum e nouă. Opoziția organizează alegerile.

    Reply
  15. Bleen

    Lucrurile sînt cu dus- întors și complicate pentru toată lumea. USL nu e nici pe departe într-o situație chiar atît de bună pe cît pare la prima vedere. 
     
    PDL e într-o situație proastă din care nu va putea ieși, nu că nu ar avea cum, dar nu are cu cine.
     
    PPDD e cel mai cîștigat din toate astea (putea fi și UNPR).
     
    O să scriu mîine mai multe.

    Reply
  16. Yeba

    Duminica după-amiaza, la unii cald, la alții frig, după merite. Avem voie să facem scenarii? Ponta, cu cartoful în mână, își cade guvernul x 2-3 și mărește haosul până la a face alegeri anticipate plus promisiune suspendat Băse. Mută presa de pe așteptări pe bârfe, presa & Ponta = love, Crin & Ponta = love, ratingul & cursul euro = love în mare, deci sub nivelul mării, deci romantic, plus „poporul e la țară, nu știe nimic”, vorba lui Groșan.

    Reply
    1. EleninaNicut

       @Yeba dizolvarea parlamentului, in caz de esecuri consecutive ale votului de incredere, este o posibilitate, nu o obligatie a presedintelui, din cate stiu eu; ca sa nu mai spun ca, dupa istoria cu prima propunere de preluare a guvernului, apai ponta s-ar linge definitiv pe bot, intr-un asemenea scenariu. zic si eu…

      Reply
      1. BarbuMateescu

         @EleninaNicut  @Yeba Art 89, indice 1: „După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României POATE să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.” Dacă Ponta nu obţine votul de încredere, MRU rămâne prim-ministru cel puţin până în toamnă.

        Reply
  17. EleninaNicut

    http://stirileprotv.ro/stiri/politic/antonescu-boc-sa-se-debaraseze-de-andronescu-predoiu-nica-si-sarbu.html si uite cum, in numai 2 ani si 7 luni, au devenit compatibili (mai ales androneasca…), capabili, ca sa nu mai spun ca le-a crescut si preocuparea, astfel incat sunt numa’ buni sa intre intr-un „guvern sanatos” 😀  p.s. despre mentinerea de „fosti” in noua formula, tocmai l-am auzit pe antonescu declarand la a3 ca ii este perpendicular, atata vreme cat nu sunt vizate locurile pnl

    Reply
  18. Bleen

    Cristi Cîmpeanu, excelent ca de obicei
     
    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/confruntati-pentru-prima-data-cu-lumea-reala-ponta-antonescu-risca-sa-ne-arunce-in-bratele-rusilor-262284.html
     
    Cu o remarcă: problemele sînt reale dar fără impact electoral. Presa audio-vizuală, scrisă și online aparține într-o proporție covîrșitoare USL-ului iar dinspre dreapta nu văd cine ar da mesaje cu impact electoral. Și chiar dacă le-ar da, ele trebuie să și ajungă la public. Cum? Pe ce căi? Prin ce mijloace de comunicare?

    Reply
    1. val_one

       @Bleen  nu putem face abstracţie de faptul că actuala putere dispune de un minister  care numai în umbră nu e.
      Ministerul Adevărului.

      Reply
    1. cristihan

       @Florina Mai e acolo un articol al dnei (sic!) pipididi… Am vazut titlul („Cum isi bate presedintele joc de tara”) si m-am gandit ca o fi vreun articol mai vechi, ca n-avea nici o legatura cu prezentul, credeam eu… Da’ de unde, e nou-nout si duce aberatiile madamei pe noi culmi de ipocrizie si nesimtire. Mai rar asa jeg de om…

      Reply
      1. Florina

         @cristihan 
         
        Da’şi bate joc prin Ponta, care’a ieşit, cum zice Buşcu, cu curaj să înfrunte istoria. 
        Pippidi şi Buşcu, ca să vezi unire’n cuget şi simţiri… Sau unde-s trei puterea creşte. 

        Reply
  19. oglinjoara

    Victor Ponta recunoaşte că a făcut guvernul pe genunchi, în drum spre Braşov:
    „”Astazi (n.r. sambata), de dimineata, pe drumul spre Brasov, cu Crin Antonescu, am stabilit schema Guvernului si chiar si o mare parte dintre oamenii care vor conduce ministerele”.

    Reply
  20. oglinjoara

    Cea mai bună analiză pe care am întâlnit-o despre PDL, Ungureanu şi Moţiunea:
     
    „Cum au ajuns atunci în Parlament? Vom observa că drumeţii sunt, în imensa lor majoritate, parlamentari după scrutinul din 2008. E scrutinul la care PDL a sărit de la 10% la 30%. Fiind nevoie să se ocupe toate colegiile, baronii locali şi centrali ai PDL au adus în partid pentru a candida, ce-au găsit prin jur: profesori care le-au meditat odraslele, amante de o noapte, vizitii, grădinari, ba chiar şi băieţi care le-au adus pizza cu motoreta. Graţie armatei de primari, dar mai ales graţie lui Traian Băsescu, aceste persoane convocate să facă politică după principiul promoţionalelor din supermarketuri au ajuns în majoritatea parlamentară.
    Sub biciul lui Traian Băsescu, PDL a votat legi fundamentale ale reformei, menite să apropie ţara de standardele europene. Majoritatea parlamentară, alcătuită din turmentaţi, a votat aceste legi fără a fi o clipă conştientă de ce votează. La fel de bine, putea vota ghilotinarea fiecărui parlamentar din majoritate.
    Evenimentele din 2012 s-au constituit într-un moment de cumpănă pentru această majoritate turmentată. Traian Băsescu a lăsat PDL din braţe. Venirea unui premier independent i-a lipsit pe sărăcuţii cu duhul şi de singurul fir care-i mai ţinea în partid: accesul la câte o firimitură.
    Pe acest fond, baronii locali şi centrali din USL au purces la o muncă de convertire a nimeriţelor întâmplători în PDL, în politică şi chiar în viaţă. Le-au spus că PDL e pe cale a se destrăma. Le-au promis posturi în administraţie, locuri în colegii. Oiţele au crezut.
    Dacă Moţiunea pica, poate că, târâş-grăbiş, PDL ar fi supravieţuit până în noiembrie 2012. Din nefericire, cabinetul MRU n-a fost impus de Traian Băsescu pentru ca actualul Guvern să asigure supravieţuirea agonică a PDL la Putere. Cu o personalitate precum cea a premierului, Cabinetul a fost gândit ca un instrument prin care procesul de reforme urma să capete un nou suflu”.
    articol integral:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/cristoiu-contra-cristoiu-de-ce-trebuia-sa-pice-guvernul-ungureanu-978866.html
     

    Reply
  21. Bleen

    Apropo de strategia guvernului Ponta, am mai vorbit o dată despre strategia USL cu o cîteva zile/o săptămînă înainte să se întîmple. Și s-a întîmplat. Acum dacă o scriu iar și pe asta, mi-e frică să nu se întîmple și să vedem USL la vreo 70% în toamnă:
     
    9 ianuarie 2012
    Pentru cei csre umblă cu wishful thinking-ul, vă spun ce va face USL dacă Băsescu nu va desemna premierul lor:
    1. va acuza frauda electorală (alegerile comasate, UNPR-ul etc), tursimul electoral etc
    2. va declanşa formalităţile de suspendare a preşedintelui
    3. va apela la Partidul Socialist European şi la toate cancelariile occidentale
    4. va face grevă parlamentară refuzînd să participe la şedinţa de învestire a unui posibil nou guvern
    5. va face un scandal monstru în media
    La urma urmei, inamicii lor politici (Băsescu, Boc, PDL) sînt şi inamicii publici number one ai populaţiei. Băsescu şi Boc sînt pe la 5-8% la încredere, PDL va fi pe undeva pe la 20-25% la socr electoral (scor contestat de USL ca fiind furt în cîrdăşie cu UNPR), corupţii, populiştii şi extremiştii din partea PDL/UNPR/PPDD/UDMR îi bat ca număr şi anvergură pe corupţii, populiştii şi extremiştii din partea USL/PRM (Dan Diaconescu anulează un eventual argument anti-Vadim al PDL, corupţii din PDL şi strînsura din UNPR anulează un posibil argument pe corupţie din partea PDL. Tema dictaturii şi a fraudei electorale e pregătită mediatic de ani de zile de către USL-işti.
    Astea-s atuurile USL la negocierile de a doua zi de după alegeri. Băsescu are de ales între un război total, intern şi internaţional, în care UNPR şi PPDD îi anulează orice discurs etic sau de altă natură anti-USL. Prezenţa unui membru PPE în majoritate (USL-UDMR) ar slăbi şi posibilul sprijin al PPE pentru Băsescu şi PDL (deşi un asemenea sprijin nu va veni – popularii europeni nu pot susţine că partidul cu mai puţine voturi trebuie să guverneze iar celălalt cu mai multe voturi trebuie să stea în opoziţie – au şi ei alegătorii lor şi o imagine de conservat).
    Cu scenariul ăsta vor veni USL-iştii la negocierile cu Băsescu de a doua zi după alegeri.
     
     
    22 ianuarie 2012
    Cînd vorbeam acum o lună despre războiul total ca opţiune tactică a USL (parlamentar, mediatic, diplomatic, în stradă) toată lumea se supăra, că ţin cu ursu’. Iată că USL a dat o probă de război total. Au atacat la Uniunea Europeană, au apelat la ajutorul PES, au ieşit în stradă, au ameninţat cu demisia parlamentară, s-au folosit de televiziunile pe care le deţin. Şi deşi războiul în teren a fost un fîs, PDL s-a speriat şi aproape prăbuşit ca un castel de cărţi. În 68, în Vietnam, nord-vietnamezii au declanşat ofensiva Tet, care strict militar pentru ei a fost un dezastru dar care a dus la cîştigarea războiului, din cauza prăbuşirii moralului americanilor. Au cîştigat imaginile cu atentatul de la ambasada americană din Saigon, nu victoriile pe linie ale armatei americane, respingerea armatei nord-vietnameze şi distrugerea Vietcongului. PDL a arătat că nu poate rezista unui război total cu USL şi că Băsescu nu poate avea încredere în ei.

    Reply
    1. Nemo

       @Bleen da’ e pesimist rau, frate. nu te mai culca la 5 AM :).
      io cred ca pana la toamna dau astia cu oistea-n gard. [de aia si ranjea Base. si de aia si scrie editoriale pline de fiere madam’ AMPicilica, cum ca „are sapca, n-are sapca, tot Base e de vina”; btw, asta e una care se muleaza perfect pe portretul „‘tele’n’ctualului romanesc snob, care-si cere suturi in qur”].
       
      pana la toamna, programul ala cu „luat banii de la bogati si dati la saraci” s-ar putea sa nu li se mai para asa interesant unora din votantii PNL, cand le-o mai trece ura pe Basescu si or sa vada ca insotirea cu oastea lui Che Guevara, inseamna si ceva mumu la bani. se poa’ sa ma insel, da’ in seara asta, asa cum se intampla odata la 1 luna(sau chiar 2 luni), am dat o raita pe blogul unei paranoice din alea peneliste, unde’s numa’ din alea cu „Base dusmanu’ de moarte, chioru’, betivu, etc, etc”.
      nu mica mi-a fost mirarea sa constat un utube cu.. M. Thatcher!
       wtf?! :))) oops, re-descopera ca sunt de dreapta?! am vazut chiar si niste intrebari existentiale, de genul „oare e buna stanga asta moderna?!!”. ha?!
       
      Pana la toamna mai e; iar Base, daca e s-o vorbim pe aia dreapta, a fost mereu in dezavantaj. N-a avut de fapt NICIODATA,  o majoritate pt guvern; incepand din 2004 pana in 2012, a aplicat cu succes tactica „divide et impera”. si i-a mers. Ca sa aiba procentul ala de 50+1, nu vorbesc de 60%, astia in frunte cu carlanul cerebelar, ar trebui sa fie geniali: sa se descurce si cu FMI-ul, si cu pensiile, si cu salarile, si cu returnarea proprietatilor. Si nu sunt geniali. iar daca apar niste procente din alea neclare, istoria ne spune din 2004 cam ce anume se intampla in conditiile astea. baietii de la UNPR revin baieti buni, asisderea minoritatile, ceva himenoplastii, etc.
       
      Base joaca de multa vreme incoace alta politica; aplica strategii cu cateva mutari inainte. Si una din strategii, desi prb hazardata la ora asta, e ca eu cred nu s-a apucat sa spuna la intamplare de salarii re-intregite guvenrului MRU, de a surprins pe toata lumea „de dreapta”. stiu, nu e frumos, nu e de dreapta, tot asa le-a zis si profesorilor ca le mareste salariile :D.  curat machiavelic, but I like it 😀
       
      ps. iar daca nu, si-o sa aiba aia 70%, plus PPDD.., what can I say: fiecare pasare pre limba ei piere! :D.
       

      Reply
      1. Bleen

         @Nemo Comentariile sînt din 9 și 22 ianuarie. Mitingurile, greva parlamentară, războiul pe toate fronturile, toate s-au confirmat.

        Reply
      2. Bleen

         @Nemo Restituirea proprietăților e zero din pdv electoral. Nu în Jimmy Floresco, de 97 de ani sau Pierre Lupesco, de 112 ani, stă speranța electorală a USL. Ăștia sînt inexistenți pe harta electorală.
         
        Despre restul nu vorbesc, fiindcă chiar nu e cazul să spun public cum fac ăștia 70%. Deși e evident și la mintea cocoșului. La mintea cocoșului care știe cum e cu politica.
         
        Internauții politici fac greșeala să reducă lumea la ei. Or, ei nu sînt mai mulți de 10 000. La vot vin 7-8 milioane. Partidele care iau puterea cresc, nu scad electoral, în primele 6 luni.. E sita nouă, e entuziasmul și bunăvoința populară. Oamenii vor schimbare și răsuflă ușurați cînd schimbarea se întîmplă. Sînt mai generoși cu noua putere. Cînd le merge rău vor neapărat o schimbare, indiferent dacă are sau nu legătură cu răul (și cînd e vorba de politică, ei fac legătura cauzală între putere și răul lor). Oamenii nu vor rezultate concrete. 6 luni este extrem de puțin pe partea de răbdare. Vor fi răbdători. Sînt fericiți că s-a realizat schimbarea. Rezultatele concrete nu îi interesează foarte mult. 
         
        Dacă la toate astea, USL vine cu strategia potrivită, are garantat un 60% în toamnă.
         
        Și chiar dacă USL o dă în bară, nu există media care să spună asta, s-o încrusteze pe creierele alegătorilor și, mai ales, nu are cine taxa eventualele derapaje, în condițiile în care PDL e condus și reprezentat de înceți la minte.
         
        Există și varianta ca USL s-o dea rău de tot în bară. Cum, iară nu spun.

        Reply
        1. Yeba

          @Bleen, dar măcar analiza literară a dramei istorice „Apus de soare” să ne-o prezinți, să nu ne lași necititți, că poate se dă la Bac.

          Reply
        2. Yeba

          Apropo, vă dați seama ce înseamnă Bac fără video, cu Abramburica, în an electoral? Alltă viață, Titanic Ice…

          Reply
        3. Beavix

           @Bleen „Partidele care iau puterea cresc, nu scad electoral, în primele 6 luni” – Înclin să cred că treaba asta cu „perioada de grație” de 6 luni, pe care alegătorii ar acorda-o noii puteri, e valabilă doar atunci când respectivii ajung la putere în urma unor alegeri. Ceea ce nu e cazul acum. USL-ul s-a cocoțat la putere în urma unei campanii isterice de demonizare a PDL-ului și a lui Băsescu. Au ridicat nivelul de așteptare atât de sus, încât oamenii vor pensiile și salariile mărite ACUM, iar Guvernul să fie format musai din sfinți și arhangheli. O recunoaște și Ponta:
           
          http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12117131-victor-ponta-stabilit-guvernul-crin-antonescu-drum-spre-brasov-trebuie-fie-cel-mai-cinstit-guvern-care-avut-romania.htm
           
          Eu cred că o să aibe viață grea USL-ul în perioada următoare.

          Reply
        4. BarbuMateescu

           @Beavix  @Bleen Beavix, ai dreptate. Cred însă că efectul aşteptărilor ridicate va fi *uşor* moderat de faptul că USL nu este prima forţă/coaliţie care vine pe aşteptări (foarte) mari. CDR şi USD au câştigat 12 procente în 1997 deşi deja începuse reforma. PSD n-a făcut aproape nimic în 2001, dacă nu mă înşel – deja Isărescu stabilizase totul – şi a sărit în sus cu 23 de procente în şase luni. Repet, nu spun că nu ai dreptate, dar cred că situaţia e undeva mai la mijloc. Sursa cifrelor pe care le-am utilizat: barometrele Fundaţiei Soroş comandate CURS şi manageriate de echipa lui Sebastian Lăzăroiu.

          Reply
        5. bilbofil

           @Beavix @Bleen În 1991 Guvernul Stolojan a fost investit după ce președintele de atunci, Iliescu, a determinat prin a treia mineriadă căderea guvernului Roman. S-a creat un guvern de uniune națională, în care au fost reprezentate principalele partide parlamentare: FSN, PNL, ecologiștii „miluiți” de la MER, agrarienii fermelor de stat de la PDAR, Au rămas de-o parte partidele viitoarei CDR (PNȚ, PSD, ecologiștii „anti”) UDMR și pe atunci micile partide național-socialiste.
          De asemenea, la spargerea FSN, aripa Iliescu, deși nu își retrage miniștrii, se plasează în opoziție cu noul guvern, în care opinia publică epuizată de conflictul Iliescu-roman și de  „neo-comunismul iliescian” își pusese încrederea după tragicul țunami sepepisto-mineresc din vara lui 1991.
          Discursul (și energia) lui Stolojan angajează guvernul pe o direcție asumat reformistă și tehnocratică în opoziție cu conservatorismul nostalgic și populist al mișcării embrionare pro-iliescu.
          În ciuda unor măsuri de austeritate năpraznice, ca „naționalizarea valutei” și eliminarea rațiilor de zahăr subvenționat (care zahăr este lăsat să putrezească în depozite), popularitatea lui Stolojan personal dar și a Guvernului este ridicată, net peste cea a parlamentului.
          Din punct de vedere administrativ, organizarea alegerilor este în curtea Ministerului de interne condus de Babiuc (FSN-Roman) și în sarcina imediată a doi co-secretari de stat, Ursu (oficial: FSN-Roman) și Vaida (PNL).
          În ciuda unei imagini relativ pozitive a guvernului, în care membrii aripii Iliescu se feresc să iasă în față, în ciuda controlului asupra resurselor materiale și forțelor destinate alegerilor, în ciuda unei fragile majorități în camera inferioară, partidele asumat guvernamentale pierd alegerile usturătror (FSN Roman de la 22% în estimările inițiale la 11-12%, PNL, MER și pe jumătate PDAR în afara parlamentului). Punctează FDSN(Iliescu), se menține intact UDMR, crește insuficient CDR (adică PNȚ, PSD, PER), cresc partidele național-socialiste PUNR (Funar) la aproape 10%, PRM, PSM(neo-PCR).
          În concluzie, din guvernul Stolojan au cîștigat alegerile doar pionii otrăviți (ca pe atunci iliescanul Stolojan) și „tehnocrații” care aderă la noul FDSN (de ex. Meleșcanu).

          Reply
        6. bilbofil

           @Beavix  @Bleen Corecție: în loc de Meleșcanu, simplu secretar apolitic de stat, un exemplu mai bun de „tehnocrat” este Dan Mircea Popescu. Iar ca „pion otrăvit”, mult mai reprezentativ decît Stolojan (care însa era chiar primul ministru) era Adrian Năstase, ministru plin la externe..

          Reply
    1. Nemo

       @Bleen deh, acum vreo cativa ani, dupa ce am stat de vreo cateva ori 24 de ore non stop, mi-am propus sa nu mai cumpar vreodata jocuri 😀

      Reply
        1. Bleen

           @Nemo Da. Este. Dar e bine că s-au despărțit apele. Că acum 5 ani ai fi jurat că nu e. Jigodiile e bine să fie aliniate la vedere. E sănătos.

          Reply
        2. Nemo

           @Bleen asta am vrut sa mai spun… acum vreo 5-6 ani, cand ardeam gazu’n cercetare 😀 si frecam forumul de la Cotidianul, aveam impresia ca domnu’ Teo e mare om fin, mare. 

          Reply
    1. Yeba

      @Bleen, nu umbla cu penibilități și nu schimba vorba, zi cu strategia. Suntem 37 pe fir, e imposibil să răsufle ceva.

      Reply
    2. Florina

       @Bleen 
       
      ceee??? Băse alcoolic??? ai ai ai, asta da noutate, bravo!!!  felicitări! sînt cei mai buni! viaţa merge înainte! 
      hagi preşedinte o fi  bun? 

      Reply
    3. Nemo

       @Bleen  cu limba sa catifelata,  reuseste Buscu un tuseu, de-i face invidiosi pe aia de la gastroenterologie.
      oricat mi-as chinui mintea, o astfel de gretosenie nu am intalnit pe partea „astalalta”.

      Reply
        1. Bleen

           @Nemo Dar asta e, de partea ăstîlaltă inteligența e doar o pretenție, nu și o realitate. Nu am văzut în viața mea atîția cretini cu pretenții de inteligență la un loc. Îi spuneam mai devreme cuiva, persoană importantă, nu spui cine, că Hrebenciuc, la IQ, bate la cur toată intelectualitatea PDL. Și așa e. Nu e o exagerare. Nu zic la cultură, la lecturi, la pretenții. Doar la IQ. Se pișă cu boltă pe toată intelighenția dreptei.

          Reply
        2. Nemo

          prb or fi multe de discutat despre „intelighentia dreptei”. prb multi nu or fi rau intentionati, da’ inca mai au impresia ca umbla Platon cu Aristotel la Strehaia, ori se viseaza pe malurile Senei. btw, pana la urma, tot din intelectualii aia fac parte alde MRU, Funeriu, samd.
          nu mi se pare o idee buna sa-ti versi amarul pe ‘telectuali din cauza asta :D.
          in plus, am impresia ca Hrebe nu sta asa prost la cultura :D, iar el de fapt a citit cartile care trebuie, adica Sun Tzu, Machiavelli, scoala lu’ Stefan Gheorghiu, etc, nu criticile ratiunii.
          ps. ce spuneam anterior, cu „blogary&NR”, era de fapt o referire „la toti aia de dreapta”. pt ca daca nu se renunta la boala romaneasca a datului la gioale, o sa incalece astia Romania si desi glumele noastre au intr-adevar umor, rasul n-o sa ne foloseasca la mare lucru.
          ps2. asta cu mistoul de tampitii astia nu e o idee asa rea. mai ales ca se preteaza. [e atat de gretos, ca-si cere mistoul instant, ca ness-ul].

          Reply
  22. Bleen

    Tocmai am descoperit cu USL poate ajunge la 70% în 6 luni. Sau chiar 75%. Și cum PDL poate fi ras de pe fața pămîntului politic. N-o scriu însă. Dar dacă USL adoptă strategia asta și e capabil să se țină de ea, cîștigă fluierînd parlamentarele din toamnă și prezidențialele din 2014.

    Reply
    1. cristihan

       @Bleen In Parlamentul actual da, se poate, sunt destui care sa puna in fata interesul societatii sau cum scria acolo… Si se mai poate si in Parlamentul urmator daca se despart DE FORMA inainte de alegerile din toamna, astfel incat pelicanii de dreapta sa creada ca votand PNL-ul se lupta cu PSD-ul. Nu poate insa ca pacaleala mai poate functiona si pentru prezidentialele din 2014… Nu-mi confirma/infirma, lasa-ma sa fierb 🙂

      Reply
    1. Bleen

       @EleninaNicut Oau. Interesant. E posibil să fi negociat Băsescu cu Ponta. Dacă ministrul justiției nu se schimbă e chiar foarte bine.

      Reply
      1. EleninaNicut

         @Bleen daca ramane asa, apai cred ca-l pastreaza doar pana la intrarea in vigoare a restului de coduri, dupa care pa; bine, omu’ se poate si adapta, la o adica…

        Reply
    2. para

      Asta ar  însemna continuitate la DNA şi la legătura cu Europa. Orban cred că va rămîne. Dacă pică Predoiu şi vine Şova ca să îmblînzească DNA-ul, de-abia atunci ar avea sens pentru gaşca naşpa schimbarea de guvern. E testul puterii în partid pentru Ponta.  @EleninaNicut

      Reply
      1. EleninaNicut

         @para teoretic, justitia are mai putina treaba cu mj (exceptand extradarea, dar asta-i un caz mai rar), principalele numiri in functie fiind facute de presedinte, pe baza propunerii mj, cu avizul csm (sau permutari de astfel de avize si propuneri), cu posibilitatea de a refuza motivat o propunere; repet, daca va ramane predoiu, apai o va face in vederea  intrarii in vigoare si implementarii codurilor  (cel putin cu cpciv e jale).

        Reply
  23. Bleen

    LA NEPTUN.
     
    O VOCE DIN GRUPUL DE PEDELIȘTI Cariera politică a lui Mihai Răzvan Ungureanu s-a încheiat.
     
    BĂSESCU: Who said that? Who the fuck said that? Who’s the slimy little communist shit twinkle-toed cocksucker down here, who just signed his own death warrant? Nobody, huh?! The fairy fucking godmother said it! Out-fucking- standing! I will P.T. you all until you fucking die! I’ll P.T. you until your assholes are sucking buttermilk.
    BĂSESCU grabs SEVER VOINESCU by the shirt.
    BĂSESCU: Was it you, you scroungy little fuck, huh?!
    SEVER VOINESCU: Sir, no, sir!
    BĂSESCU: You little piece of shit! You look like a fucking worm! I’ll bet it was you!
    SEVER VOINESCU: Sir, no, sir!
    PRIGOANĂ: Sir, I said it, sir!
    BĂSESCU steps up to PRIGOANĂ.
    BĂSESCU: Well … no shit. What have we got here, a fucking comedian? Private Joker? I admire your honesty. Hell, I like you. You can come over to my house and fuck my sister.
    BĂSESCU punches PRIGOANĂ in the stomach. PRIGOANĂ sags to his knees.
    BĂSESCU: You little scumbag! I’ve got your name! I’ve got your ass! You will not laugh! You will not cry! You will learn by the numbers. I will teach you. Now get up! Get on your feet! You had best unfuck yourself or I will unscrew your head and shit down your neck!
    PRIGOANĂ: Sir, yes, sir!
    BĂSESCU: Private Joker, why did you join my beloved Party?
    PRIGOANĂ: Sir, to win, sir!
    HARTMAN So you’re a winner!
    PRIGOANĂ: Sir, yes, sir!
    BĂSESCU: Let me see your electoral face!
    PRIGOANĂ: Sir?
    BĂSESCU: You’ve got a electoral face? Aaaaaaaagh! That’s a electoral face. Now let me see your electoral face!
    PRIGOANĂ: Aaaaaaaagh!
    BĂSESCU: Bullshit! You didn’t convince me! Let me see your real electoral face!
    PRIGOANĂ: Aaaaaaaaaaaaaaaaagh!
    BĂSESCU: You didn’t scare me! Work on it!
    PRIGOANĂ: Sir, yes, sir!
    BĂSESCU speaks into SEVER VOINESCU’s face.
    BĂSESCU: What’s your excuse?
    VOINESCU: Sir, excuse for what, sir?
    BĂSESCU: I’m asking the fucking questions here, Private. Do you understand?!
    VOINESCU: Sir, yes, sir!
    BĂSESCU: Well thank you very much! Can I be in charge for a while?
    VOINESCU: Sir, yes, sir!
    BĂSESCU: Are you shook up? Are you nervous?
    VOINESCU: Sir, I am, sir!
    BĂSESCU: Do I make you nervous?
    VOINESCU: Sir!
    BĂSESCU: Sir, what? Were you about to call me an asshole?!
    VOINESCU: Sir, no, sir!
    BĂSESCU: How tall are you, Private?
    VOINESCU: Sir, five foot nine, sir!
    BĂSESCU: Five foot nine? I didn’t know they stacked shit that high! You trying to squeeze an inch in on me somewhere, huh?
    VOINESCU: Sir, no, sir.
    BĂSESCU: Bullshit! It looks to me like the best part of you ran down the crack of your mama’s ass and ended up as a brown stain on the mattress! I think you’ve been cheated!
    BĂSESCU: Where in hell are you from anyway, Private?
    VOINESCU: Sir, Ploiești, sir!
    BĂSESCU: Holy dogshit! Ploiești! Only steers and queers come from Ploiești, VOINESCU! And you don’t look much like a steer to me, so that kinda narrows it down! Do you suck dicks!
    VOINESCU: Sir, no, sir!
    BĂSESCU: Are you a peter-puffer?
    VOINESCU: Sir, no, sir!
    BĂSESCU: I’ll bet you’re the kind of guy that would fuck a person in the ass and not even have the goddam common courtesy to give him a reach- around! I’ll be watching you!
    BĂSESCU walks down the line to another recruit, a tall, overtweight boy.
    BĂSESCU: Did your parents have any children that lived?
    RADU DUDA: Sir, yes, sir!
    BĂSESCU: I’ll bet they regret that! You’re so ugly you could be a modern art masterpiece! What’s your name, fatbody?
    RADU DUDA: Sir, Radu Duda, sir!
    BĂSESCU: Duda? Duda, what, of Hohenzollern?
    RADU DUDA: Sir, no, sir!
    BĂSESCU: That name sounds like royalty! Are you royalty?
    RADU DUDA: Sir, no, sir!
    BĂSESCU: Do you suck dicks?
    RADU DUDA: Sir, no, sir!
    BĂSESCU: Bullshit! I’ll bet you could suck a golf ball through a garden hose!
    RADU DUDA: Sir, no, sir!
    BĂSESCU: I don’t like the name Duda! Only faggots and husbands are called Duda! From now on you’re Gomer Pyle!
    RADU DUDA: Sir, yes, sir!
    RADU DUDA has the trace of a strange smile on his face.
    BĂSESCU: Do you think I’m cute, Radu Duda? Do you think I’m funny?
    RADU DUDA: Sir, no, sir!
    BĂSESCU: Then wipe that disgusting grin off your face!
    RADU DUDA: Sir, yes, sir!
    BĂSESCU: Well, any fucking time, sweetheart!
    RADU DUDA: Sir, I’m trying, sir.
    BĂSESCU: Radu Duda, I’m gonna give you three seconds–excactly three fucking seconds–to wipe that stupid-looking grin off your face, or I will gouge out your eyeballs and skull-fuck you! One! Two! Three!
    RADU DUDA purses his lips but continues to smile involuntarily.
    RADU DUDA: Sir, I can’t help it, sir!
    BĂSESCU: Bullshit! Get on your knees, scumbag!
    RADU DUDA gets down on his knees.
    BĂSESCU: Now choke yourself!
    RADU DUDA places his hands around his throat as if to choke himself.
    BĂSESCU: Goddamn it, with my hand, numbnuts!!
    RADU DUDA reaches for BĂSESCU’s hand. BĂSESCU jerks it away.
    BĂSESCU: Don’t pull my fucking hand over there! I said choke yourself! Now lean forward and choke yourself!
    RADU DUDA leans forward so that his neck rests in BĂSESCU’s open hand. BĂSESCU chokes RADU DUDA. RADU DUDA gags and starts to turn red in the face.
    BĂSESCU: Are you through grinning?
    RADU DUDA (barely able to speak): Sir, yes, sir!
    BĂSESCU: Bullshit! I can’t hear you!
    RADU DUDA (gasping): Sir, yes, sir!
    BĂSESCU: Bullshit! I still can’t hear you! Sound offlike you got a pair!
    RADU DUDA (gagging): Sir, yes, sir!
    BĂSESCU: That’s enough! Get on your feet!
    BĂSESCU: releases RADU DUDA’s throat. RADU DUDA gets to his feet, breathing heavily.
    BĂSESCU: Radu Duda, you had best square your ass away and start shitting me Tiffany cuff links … or I will definitely fuck you up!
    RADU DUDA: Sir, yes, sir!
     

    Reply
      1. Bleen

         @BarbuMateescu  @EleninaNicut Pentru cine nu știe, ăsta nu e scenariul lui Kubrick. E improvizația lui R. Lee Ermey (care chiar a fost sergent de instrucție la USMC la viața lui). R. Lee Ermey era doar consultant și trebuia să le arate actorilor cum se face (în scenariu sînt mai mulți sergenți de instrucție). Lui Kubrick i-a plăcut atît de mult încît a schimbat scenariul.

        Reply
      2. BarbuMateescu

         @Bleen  @EleninaNicut Cum, ce? E scenariu? Şi eu care credeam că e transcriptul pentru ambasada americană a ce s-a întâmplat cu adevărat acum o oră. Offffffff.

        Reply
      1. BarbuMateescu

         @nedormitul Atunci ai scris corect. „1. Moderatorii nu fac greşeli de ortografie. 2. Când moderatorii fac greşeli de ortografie se aplică regula numărul 1.”

        Reply
  24. Ivan Zubeldian

    Si, ca sa fim limpezi, nu-l cunosc pe Blaga, n-am nimic de împărțit politic sau material cu cercul lui din PDL. Cred doar ca demonizarea lui e nedreapta, ca Blaga e dintre politicienii onesti si, cu tot cu accentele lui stangiste, poate avea un rol important in relansarea PDL-ului si, implicit, in continuarea reformelor. Pe când Udrea, cu tot cu discursul de dreapta, a dus partidul într-o fundatura si e responsabila in mare parte pentru deruta interna din PDL. Asta e tot.

    Reply
    1. oglinjoara

       @Ivan Zubeldian Deci nu-ţi spune nimic faptul că Blaga e pe gustul USL, că e puntea de dialog, că e pedelistul cu care se pot înţelege cel mai bine, că n-a fost atacat NICIODATĂ de presa mogulă?
      Crezi că degeaba e perceput aşa Blaga?
      O fi prea bun ca să nu recunoasă şi adversarii lucrul ăsta, mai ştii…
      De afacerile lui ginerică al lui ai auzit?
      De faptul că prima dată când au făcut guvernul au refuzat să facă un pas în spate cum ar fi vrut Băsescu?
      A  reformat cumva MAI sau DGIPI şi nu ştim noi?
      Câte fonduri europene a atras la ministerul dezvoltării?
       
       

      Reply
    2. Yeba

      @Ivan Zubeldian, chestia cu Cornu este 1) intoxicare; 2) normală, dar nu pricep eu; 3) rea. Episodul cu javra ordinară – bâlbele explicațiilor. Politicienii onești nu umblă după partide-balama și intuiesc când le-a trecut vremea prim-planului.

      Reply
      1. Ivan Zubeldian

        @Yeba eu zic intoxicare. Nu Blaga a strigat Javra ordinara si nici nu-i controla pe cei care strigau. Faptul ca nu era in Bucuresti a fost o prostie. Cât despre balamale, nu pricep. Iar chestia cu prim planul e curioasa in cazul unuia care nu are nici o funcție in PDL.

        Reply
        1. Florina

           @Ivan Zubeldian  
           
          Adică nu controla ministerul în fruntea căruia se afla? Tu îţi dai seama ce grav e ceea ce spui şi că nicidecum nu e în favoarea lui Blaga? Şi adaug: a doua zi după episodul respectiv, nici vorbă de demisie, ba mai mult, Blaga, atît de îngrozit de ideea că au fost şi oameni cu pistol încărcat la manifestaţie, declara pentru Hotnews că ia în consideraţie măriri de salarii pentru poliţişti. 

          Reply
        2. Yeba

          @Ivan Zubeldian, f.concis: „nu Blaga a strigat”. Confirm :)) A gestionat mizerabil. La plecarea lui Frunzăverde doar n-a zis în clar că-l înțelege 🙂 Pozitii permanent duplicitare. Balama: știe că PDL de acum nu poate trece de 10%, deci balama, și totuși nu are deloc, dar deloc, aerul că l-a interesat să-l sprijine pe MRU. N-are funcție :)) Are sfori, oameni, influență. Si a vrut/vrea ceva, altceva decât Băse. Eu să trag păcatul, dacă sunt nedreaptă, că se descurcă el, nu cred că-l împiedic să-și valorifice competențele în cauza dreaptă a dreptei.

          Reply
        3. Ivan Zubeldian

          @Yeba Functionati într-un univers paralel, va salut si va doresc succes pe drumul vostru. (am șters comentariul pe care l-am facut initial când am realizat ca orice as spune va fi interpretat personal. Dacă voi sunteți mulțumiți cu ce sunteți, ce rost are?)

          Reply
        4. Ilinca

           @Ivan Zubeldian  @Yeba Eu va apreciez comentariile amandurora. Nu am vazut jigniri si nici atacuri la persoana asa ca nu inteleg la ce ar folosi ca Ivan sa se retraga. Habar n-am care e adevarul in ce-i priveste pe Blaga si Udrea, ambele variante sunt credibile. Chiar sunt curioasa sa vad care varianta se va confirma la un moment dat iar discutia dintre voi pe tema asta o gasesc foarte utila. 
          In general, am avut de multe ori impresia ca Ivan are calitatea de a ne readuce cu picioarele pe pamant cand pericolul de a o lua prin balarii era foarte mare. 

          Reply
  25. cristihan

    Uai, abia astept sa inceapa treaba guvernul lui ponta, a zis la televizor ca o sa fie cel mai cinstit guvern al Romaniei ever! Si eu pe asta il cred, ca a fost procuror, astia nu mint. S-ar putea doar sa uite… Cica a facut guvernul azi pe drumul spre Brasov, or eu tineam minte ca a zis ca totul e gata, in 30 de secunde dupa ce pica guvernul MRU ne zic componenta si program si tot… Un pic de lecitina si ne-am scos.

    Reply
    1. Yeba

      @cristihan, am explicat cu frumosul că nu era vorba de 30 de secunde terestre, ci de 30 de secunde meta-plutoniene.

      Reply
      1. cristihan

         @Yeba Da-mi cu Flag-ul peste ochi, ca am uitat… Desi cica zilele de pe Venus sunt cele mai lungi, 243 de zile pamantene :))

        Reply
        1. Yeba

          @cristihan, nu te lăsa ademenit, berea îngrașă. Venus zici? Venus Williams. Pluto, Hades, ăsta e genul proxim în context.

          Reply
    1. EleninaNicut

       @oglinjoara btw, mai devreme, petre roman se arata profund preocupat de soarta pd, aka „partidul lui”… vb aceea, p’ala ia-l acasa tu, ma :-))

      Reply
  26. oglinjoara

    A fost lansată strategia de apărare şi contra-atac a USL, pe direcţia „greaua moştenire”: guvernarea Boc-Băsescu a îndatorat ţara iar noi trebuie să plătim datoria externă (de nuştiucâte mliarde de euro).

    Reply
  27. nedormitul

    mru trebuie să apară ca figură emblematică și atît. nu toată ziua, că nu e bunică moartă de pus în geam la pensie. iar dacă s-a dus la neptun, e de bine. îmi dă un sentiment de liniște să-l știu pe băse că se duce cu mru la neptun și nu cu ioan olteanu.

    Reply
  28. Yeba

    Am zis că nu mai vin cu citate, dar mi-e imposibil. Numai unu, nu 322. „De ce s-a dus premierul la Neptun, în loc să rezolve problema recuperării pensiilor? E în funcție, să vină pe 3 mai și să spună că a găsit soluția, nu să i-o lase lui Ponta!”

    Reply
    1. EleninaNicut

       @Yeba daaa, am auzit si eu, la a3 😀 era un tataie cu ochelari care combatea inversunat pe tema asta :-)) la cum latrasera toti pana atunci, m-am gandit c-o fi emisiunea inregistrata zilele trecute, pt ca nu-mi explic cum de-au ramas tot cu fostii-n gura

      Reply
        1. nedormitul

           @EleninaNicut  @Yeba
          treburile curente, adică să dea măture un pic prin față, să dea la purcei, să deschidă geamul, să ude florile și să mulgă vaca.

          Reply
      1. cristihan

         @nedormitul  @Yeba Stati linistiti, vor avea grija bajetii de la antene sa motiveze cu „greaua mostenire” urmatorii ani de neimpliniri marete… Asta e rolul presei, sa critice puterea anterioara.

        Reply
        1. nedormitul

           @cristihan  @Yeba
          pe mine motivările de la antene mă lasă rece. nu-mi bagă bani în buzunar, nici nu-mi ia. în schimb, felul în care guvernează ponta mă intere.

          Reply
      2. EleninaNicut

         @nedormitul  @Yeba oricum, partea cu solutia la pb restituirii CAS nu se incadreaza in categoria aia, deci tataie vorbea, evident, sa se afle in tb

        Reply
        1. nedormitul

           @Yeba
          băi, voi la 3 ani după 2004 mai stați cu ochii pe antene? dă-o încolo de treabă! păi eu cînd bag înjurături pe fb cu marcica belearta și zic chestii mai interesante.

          Reply
        2. Florina

           @nedormitul  @Yeba 
           
          antenele aparţin vicepreşedintelui senatului şi prezidenţiabilului Crin, aşa că interesează, totuşi, mai mult de două persoane. 

          Reply
        3. EleninaNicut

           @nedormitul  @Yeba eu ma uit la antene intrucat, intre altele, capat o stare de tipul ‘so pe ei’ care imi foloseste :-))

          Reply
        4. nedormitul

           @Florina  @Yeba eu nu țin minte ca viața mea să fi fost afectată sub o formă sau alta de ce-au zis gîdea sau ciutacu. ce să fac? să mă uit, să iau notă ce-au bășit și pe urmă ce? neantul. zero. nada. nici n-ajută, nici nu strică.

          Reply
        5. Florina

           @nedormitul  @Yeba 
           
          ba îţi este afectată prin faptul că nişte oameni – şi nu puţini – votează conform celor spuse acolo. şi mai pune-i la socoteală şi pe cei cărora le transmit ce aud şi ai să capeţi imaginea unei bucăi de electorat care contează în economia votului. 
           
          la ce a fost important? numai prin faptul că i-a destructurat discursul lui Gâdea, că l-a făcut să apară gol, sec, în afara celor pe care le recită zilnic. ştiu, deja cunoşteam lucrul ăsta, dar a fost foarte bine că cineva  a şi dovedit-o. 

          Reply
        6. Yeba

          @nedormitul, zici chestii mai interesante chiar și când bagi neînjurături, cum e asta cu „la 3 ani după 2004”.

          Reply
  29. oglinjoara

     @Bleen Păi, dacă PDL ar trebui să piardă en fanfare, n-are trebui să fie promovat Nicuşor Dan, iar nu Silviu Prigoană, mai ales că, iată, dă cu mucii-n fasole?

    Reply
    1. Bleen

       @oglinjoara Nu știu. Eu pe Nicușor Dan nu-l promovez nici mort, nici cu pistolul la tîmplă. Dealtfel, în ceea ce mă privește, mă retrag din comentariile și analizele la actualitatea politică și mă reîntorc la texte de idei, principii, lume, viață, dreapta & shit.

      Reply
        1. BarbuMateescu

           @Bleen Ca să fie clar: amân totul pe anul 2014. Deci din ianuarie până la turul 2 al prezidenţialelor, mai puţin sâmbetele şi duminicile, în fiecare zi o bere. Tuborg sau Heineken, ca să nu fac reclamă.

          Reply
      1. EleninaNicut

         @nedormitul  @oglinjoara  @Bleen pana la citit programul, i-am auzit firicelul ala de voce cu care, clar, nu are ce tuna in consiliu…

        Reply
    1. Ivan Zubeldian

      @oglinjoara Prigoana nu e decât un bou. Ah, sa nu uit, impus cu forța de Udrea. La câte chixuri grave a dat Udrea pana acum, ar fi cazul sa fie mai tăcută si mai modesta. Ca de demisie nici nu poate fi vorba.

      Reply
      1. Bleen

         @Ivan Zubeldian  Ai un obsesie maladivă cu Udrea. Parcă acum ceva timp o voiai președinte de partid, prim ministru etc. Ce și-a făcut? Sincer. 🙂

        Reply
        1. Ivan Zubeldian

          @Bleen Ea nu mi-a făcut nimic. iar ce numește tu obsesie, se manifesta doar aici pentru ca de câteva luni o tot scoateti viitorul reformei dreptei. Vreau doar sa va amintesc care sunt motivele pentru care va inselati

          Reply
        2. Ivan Zubeldian

          @Bleen Si da, am crezut ca poate fi un om politic veritabil si nu mi-e rusine de asta. La vremea respectiva n-o luase pe arătură. A o prezenta drept viitorul PDL, după ce a gafat.

          Reply
        3. Ivan Zubeldian

          Politic masiv și repetat, mi se pare o eroare pe care nu pot s-o ignor.orice politician decent ar fi demisionat după ce: 1. Piedone a plecat înapoi la USL, 2. A forțat demiterea lui Baconschi pentru a pune un UNPR-ist, cu numai 10 zile înainte de demisia guvernului 3. A forțat colaborarea cu UNPR la locale, doar pentru ca acum UNPR sa se lepede de Satana pedelista. Voi insiva erati incantati de colaborarea cu UNPR.

          Reply
        4. Ivan Zubeldian

          Oglinjoara, n-a văzut nimeni sondajele alea, mai usurel cu idiosincraziile. In plus chiar știu cum s-a întâmplat, știu ca Udrea i-a forțat mana lui Blaga, care l-ar fi preferat pe Videanu. Videanu era o soluție mult mai buna. De fapt Prigoana e cea mai rea alegere si asta incepe sa se vadă

          Reply
        1. oglinjoara

          chiar din formularea ta ţi se citeşte idiosincrazia
          spui: „impus cu forţa de Udrea”, de parcă Udrea ar fi luat dicizia strict umoral, pentru că aşa a vrut ea, muşchii ei, nu în mod destul de raţional, pentru că în sondaje Prigoană stătea cel mai bine dintre pedelişti

          Reply
  30. veritable2

    Ah şi nu uitaţi. Un Nicuşor Dan la Primărie, o Noua Republică plus PDL în Parlament şi un MRU preşedinte pornind de la realitatea politică actuală nu sunt noţiuni contradictorii ci unele complementare. Contra un Oprescu la primărie, USL în parlament şi Antonescu preşedinte. Bineînţeles,  dacă vreţi să uitaţi de actuala clasă politică reciclată , variaţiuni pe aceiaşi temă. Dacă nu, o bună şansă de a a asista la un spectacol cu aceiaşi actori doar cu diferite roluri , reciclate. aceiaşi parlamentari, la o alegere de stânga la următoarea de dreapta.

    Reply
    1. Florina

       @veritable2 
       
      da, ND la primărie şi NR în parlament, merge, super, cum să nu?! dacă am trăi în ţara parcul cişmigiu, ar fi perfect, chiar! apropo, îţi place lego? 
       
      mie îmi place cum te-ai agăţat tu de subiectul ăsta ca să-i faci campanie lu’ ND, da’ nu mai la nimeni, că-s egoistă şi vreau să mă bucur numa’ io.

      Reply
      1. veritable2

         @Florina  Mă rog, dacă se preferă, USL reloaded e jobul tău să nu votezi pe ND. Poate pe Oprescu sau Prigoană. Sau poate să rămâi acasă, până ce apare Căl Frumos al Dreptei călare pe calul alb al dreptăţii tale. Dar până atunci doar de remarcat bătălia pe felie şi adulatul persoanelor(unora împotriva celorlalţi) în defavoarea ideilor argumentate. Puterea stângii, este dată de simplul slogan, împreună vom reuşi. Peste tot în lumea. Fragilitatea dreptei e dată de egoismul individual, sunt mai bun ca alţii. Dacă ar fi să te orientezi după ultimele cercetări în domeniu, alea cam spun că suntem la nivel cerebral programaţi să lucrăm în echipă. Mă rog, ideal ar fi un compromis just. Dar mă rog, fiecare are opinia lui. La capăt de linie, cu toate teoretizările şi anticipările marilor realişti politici. USL a câştigat iar toate anticipările de genul revenire în forţă etc..sunt ipoteze. Care rămân a fi validate sau invalidate. Însă un lucru e cert. Divizarea energiilor nu e benefică. Ah şi pentru cei care văd în politică vânzări la ofertă şi calcule aritmetice, în viaţa reală, 1 plus 1 fac mai mult decât doi. E un concept abstract, desigur dar real când ne referim la fiinţe biologice.  Şi nu, un lider nu se construieşte prin articole de ziar, ci prin campanii electorale. Dar e mai bine să mă duc la lucru, prea complicat de explicat conceptul de toleranţă şi muncă în echipă.

        Reply
        1. nedormitul

           @veritable2  @Florina
          ce-o să susțineți voi feți frumoși călare pe cai albi pînă la adînci bătrîneți. să nu zici că nu ți-am spus. o să apară și la campania viitoare unul și o să-l susții. să nu zici că nu ți-am spus.

          Reply
        2. Bleen

           @veritable2  @Florina Ce are ND cu dreapta, nu înțeleg. Zi un exemplu de idee de dreapta, de măsură de dreapta, de soluție de dreapta, propusă de ND. Aia cu obligația dezvoltatorilor să vîndă case ieftine la popor cum e?

          Reply
        3. Florina

           @nedormitul @Bleen 
           
           🙂 răspundeţi-i, vă rog, numai lui @veritable2 , că poziţia mea în ceea ce-l priveşte pe ND vă e cunoscută: un „nu, mulţumesc”, elegant spus, never, mai pe şleau, aşa. 
           

          Reply
        4. Florina

           @veritable2 
          eu votez Prigoană.
          şi-n general nu-mi place să teoretizez superior ca să pară că-mi funcţionează intelectul. prefer să explic pe înţeles oamenilor ce înseamnă dreapta. şi pot să-ţi explic şi ţie, la fel de simplu, că e şi firesc ca dreapta să fie divizată de orgolii, deoarece are valori. puterea stîngii stă, în schimb, în număr şi nu în individualităţi. doar în cîţiva care tot încearcă să prezinte pompos nişte chestii, pentru că numai prin acest fel de exprimare ştiu că pot atrage atenţia, nicidecum prin conţinut. 
          a, şi încă ceva. dreapta înseamnă viaţă trăită, nu viaţă – sub toate aspectele – discutată la infinit, de dragul fiecăruia de a se auzi şi de a avea o părere mai bună, în felul ăsta, despre el însuşi.
           
          aşa că mă duc să beau o bere, ne revedem mai înspre noapte.  

          Reply
    2. cristihan

       @veritable2 ND si NR sunt la oferta, impreuna? Cumperi unul si al doilea e gratis sau 50%?
      Serios acum, n-am nimic cu ND, il prefer oricand lui oprescu, dar cand aud idei de tipul „obligarea dezvoltatorilor imobiliari sa cedeze o parte din apartamente in scopuri sociale” ma cam furnica instinctul…

      Reply
  31. Bleen

    Breaking News: Prigoană crede că Ungureanu și-a încheiat cariera politică, Boc i-a predat partidul lui Blaga pe perioada alegerilor locale, MRU e la Neptun cu Băse.

    Reply
      1. Bleen

         @BarbuMateescu Ha ha! Se deschide o trapă și autorul commentului cade în lacul de dedesubt, plin de crocodili. Ești vinovat de crimă a la Indiana Jones.

        Reply
      1. Bleen

        @EleninaNicut
        Este vital ca PDL să piardă alegerile locale en fanfare. 
        Despre Prigoană nu spun nimic, că ce știu e off the record dar ar merita spus, că e distractiv.
        Băsescu s-a decis să-l învețe pe MRU să înoate fără colac și l-a luat la mare. Dar nu îl aruncă în mare fără colac ci în piscina mică, a copiiilor, cu colac. Apa mică, MRU își sparge capul și e trimis ambasador într-o țară.
         

        Reply
        1. cristihan

           @Bleen  Cred ca apas si eu pe Flag, dar nu din greseala, daca nu ne spui si noue clar care e treaba… 😛 Deci, cine o sa fie urmatorul presedinte?

          Reply
        2. EleninaNicut

           @Bleen oricum, partea cu pierderea localelor nu mai tine de mult de vitalitate, ci de certitudine

          Reply
        3. Yeba

          @Bleen, stii cumva in ce tara? Ca nu ma mai intereseaza „lumea foarte buna chiar” care vrea sa-si petreaca viata desprinzand numele PNL de mizeria ff vizibila Crin & raul facut de Tariceanu, ca sa vorbesc numai de cele recente, sa n-o iau de la Tatarascu sau de la 29 ianuarie.

          Reply
        4. Merechene

           @cristihan  nici marti, ca sunt 3 ceasuri rele. miercuri este deja obosit iar de joi si vineri incepe we.

          Reply
        5. Bleen

          @Yeba
          Hey there,
          User Yeba has flagged offensive on “Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să fie liderul dreptei și candidatul acesteia la prezidențialele din 2014”
          The flagged comment was posted by Bleen:
          ––- comment –––  @cristihan Crin Antonescu. ––––––––
          With love,
          Livefyre Sensitivity Department
          P.S. Is Yeba flagging comments that shouldn’t be flagged?
           

          Reply
        6. Yeba

          @Bleen, cu ce-am greșit?! La întrebarea Cine va fi viitorul președinte, răspunsul Crin Antonescu mi se pare groaznic, nu era buton de groaznic, am pus offensive, fiindcă ofensează orice nădejde de mai bine. Crin, adică. Crin trebuie banat din răspunsurile posibile.

          Reply
        7. Florina

           @nedormitul  @Yeba 
           
          de aia şi vor republică parlamentară, să aibă cît mai puţine prerogative. 
           
          apropo, Şova cică e un fin cunoscător al constituţiei germane. dacă o cunoaşte cum cunoaşte istoria, e clar, i-a zis lu’ Crin că n-are chiar nimic de făcut ca preşedinte.

          Reply
        8. Yeba

          @nedormitul, problema care rămâne în orice fel de republică este că o astfel de nulitate, in combinatie cu un astfel de turnator ca Voiculescu, poate deveni sef de stat.

          Reply
  32. oglinjoara

    Iată PDL-ul în toată splendoarea lui:
     
    „TANDAREI: Primarul Vasile Sava candideaza din partea PDL ca sa aiba localitatea spital
     
    Vasile Sava Foto: DomnulePrimar.ro Candidezi din partea PDL, se redeschide spitalul din localitate. Acesta este trocul care i s-a propus primarului din Ţăndărei, Ialomiţa. Spitalul închis acum un an va fi dat din nou în folosinţă după ce edilul, Vasile Sava, membru al PSD, a anunţat că va trece la PDL. Opt primari din Ialomiţa au obţinut fonduri sau alte beneficii pentru localităţile lor după ce au anunţat că vor candida din partea PDL.Unitatea a fost închisă anul trecut, odată cu alte 186 de unităţi spitaliceşti din toată ţara. Primarul din Ţăndărei a mărturisit că redeschiderea spitalului a fost principala condiţie a trecerii sale de la PSD la PDL.  La un an după ce pe uşa spitalului a fost pus lacătul, unitatea a fost redeschisăm printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii”
     
    http://www.domnuleprimar.ro/TANDAREI-Primarul-Vasile-Sava-candideaza-din-partea-PDL-aiba-localitatea-spital-dpe-s-1-a12475.htm
     

    Reply
  33. oglinjoara

    Pe scurt, Doc spune că greşeala a constat în chiar numirea lui MRU, care nu doar că n-a fost un lider al PDL, dar nici membru simplu n-a fost.
    Dacă asta a fost greşeala, înseamnă că, logic, ea ar fi putut fi evitată dacă Băsescu ar fi numit un (lider) pedelist.
     
    Şi-acum ne întoarcem la datele şi scopurile acelei mutări:
    1. Boc era terminat la guvernare.
    2. Se căuta un tehocrat/independent care să scadă presiunea de pe PDL, să aducă un suflu proaspăt şi să dea un semnal societăţii civile.
    3. Numirea unui pedelist devenea astfel exclusă: pe cine? pe Blaga? pe Videanu? din grei? din uşori şi fără autoritate?
     
    Ar fi trebuit MRU să dea bani baronilor PDL, să mulţumească clientela de partid pentru a-i câştiga susţinerea?
    Păi, nu tocmai pentru a termina odată cu asemenea metehne a fost el numit?
    Nu de aceea a fost el apreciat?
     
    În concluzie, problema nu e la MRU (sau Băsescu), ci la PDL (care nu se poate dezbăra de metehne).
    PDL este obligat să se reformeze în continuare.
    Şi trebuie s-o facă cât mai rapid, mai ales acum, când mulţi vor merge cu (temporar) învingătorii, iar PNL va încerca să revendice spaţiul dreptei.
     
     

    Reply
    1. andrei_p

       @oglinjoara Ba problema chiar este la MRU tocmai pentru ca de la MRU simpatizantii dreptei asteapta o rezolvare. Apoi, MRU a lasat clar sa se inteleaga si ca are intentia sa fie asta. Asta in timp ce asa-zisii „reprezentanti” ai dreptei par a se ocupa de distrugerea PDL. Nu ca Ok, PDL nu reprezinta solutia asteptata, dar este cel mai aproape, dintre organizatiile politice care conteaza.  

      Reply
  34. veritable2

    4, Soluţia dreptei ar consista în colaborare. De exemplu , reţelele de oameni să ofere sprijin celorlalte reţele. Exemple simplificate, Noua Republică MRU sprijină pe Nicuşor Dan la municipale la nivel politic, Nicuşor Dan pe Noua Republică la parlamentare, MRU susţinut la prezidenţiale. Pentru asta ar trebui să fie întâlniri între liderii mişcărilor la o tablă de negociere şi un protocol de colaboare, Individual nu pra sunt şanse ca fiecare să se impună.

    Reply
    1. Bleen

       @veritable2 Ce mișcări, bre? Adunăm 0% cu 0.17% și cu 1.24% și ce ne dă? Fratele meu, de unde oți veni, de unde ați ieșit, ce vă stă în loc de cap?

      Reply
      1. veritable2

         @Bleen  Nici măcar nu e vorba de dreapta, stânga e vorba de schimbarea clasei politice şi a mecanismelor politice pe alte principii. Joaca cu procentele, apanajul aşa zişilor realişti în politică e departe de principiile funcţionării maselor sociale. Un eveniment minor poate angaja o schimbare de percepţie majoră. Trebuie doar identificate la modul sincer aşteptările electoratului şi nu inventarea unor viziuni proprii despre cum ar trebui să fie. Ce preferaţi un Nicuşor Dan de stânga sau un Oprescu de stânga la un moment T. Paremi-se că ambiţiile politice ale fiecăruia sunt ceva mai sus, gen justiţie socială, ierarhizare valorică a societăţii etc..decât simple categorisiri stânga,dreapta. Ar fi un început colaborarea noilor mişcări..înţepăturile şi trasul de baton pe 

        Reply
        1. veritable2

           @nedormitul  @Bleen  amicilor, înţelegeţi greşit. e vorba de promovarea unor oameni şi reţele de oameni în defavoarea altora pe o cauză. dacă cauza respectivă e corupţia, mă doare-n paişpe că e Nicuşor Dan catalogat de stânga sau dreapta când ştiu că e de unşpe mii de ori mai puţin susceptibil să o încurajeze, decât Oprescu. Inevitabil, cu tot avântul pentru dreapta m-aş ralia în spatele lui, nu mi-ar trebui conferinţe pentru stat minimal, ştiu că implicit în acţiunea asigurării cauzei printre consecinţele acţiunii politice ar fi un stat minimal. nu e vorba de sofisme.

          Reply
      2. veritable2

         @Bleen  Nu ai cum să te baţi cu USL dacă nu ai o temă comună, una mai apropiată de realităţile oamenilor şi traductibilă într-un mesaj simplu decât alambicări, personificări. Omul providenţial e deja înrădăcinat ca şi mijloc de salvare(inclusiv în acest articol) dar în realitate succesul aparţine echipelor şi colaborării. Există această cultură? Nu prea. Prea orgolioşi, intoleranţi şi individualişti noi actori politici.

        Reply
      3. veritable2

         @Bleen Şi într-o perspectivă perfect democratică şi legitimă, cel care ar trebui să fie liderul dreptei, ar trebui să fie rezultatul unei competiţii pe proiect politic. Nici numit de sus, nici scris în testament. Sper că eşti de acord cu asta. Altfel…noul lider va fi contestat tot timpul de facţiunile mulţumite. Că e MRU sau altul, important e să fie validat într-un proces de competiţie. 

        Reply
  35. veritable2

    3. Există chiar în mişcările noi gen Noua Republică, un apetit saţios pentru o imagine goală, pe promisiuni.  Fără competenţe (oameni care ştiu ce fac şi sunt), organizare brici(inclusiv platforme moderne electronice de colaborare) , o alocare prioritară a resurselor ( scuzaţi dar electoratul nu se cucereşte prin conferinţe elitiste pe la hotele de 4 stele) nu prea văd reuşită în perspectivă. Din ceea ce am ca şi percepţie, Nicuşor Dan e singurul candidat care execepţional a reuşit la capitolul organizare până în prezent judecând după resursele(net inferioare altor actori politici) de care a beneficiat, e. Vorbind de inteligenţă, omul are o ECHIPĂ REALĂ rodată şi indiferent că unii îl plac sau nu, are consistenţă în acţiuni şi mesaj-IDEOLOGIE şi MOTIVARE. Cea ce nu se poate spune despre actori politici individuali gen MRU sau Cristian Preda, la alt nivel desigur…sunt buni să funcţioneze în context instituţional, dar nu au experienţă şi nici echipe să-i susţină în context electoral, desigur nu din vina lor (obligaţiile zilnice nu le-au permis să aibă timpul necesar să consolideze şi formeze aceste echipe).
     
     
     

    Reply
  36. veritable2

    1. Forţele de dreapta şi-au consacrat în general chiar şi în spaţiul mediatic mai mult timp în conflite de orgolii inutile(atacuri gratuite) căutând promovarea propriei tabere, în loc să-şi consolideze o poziţie comună, de front împotriva USL.
    2. Rezultatul e acolo. De divizarea energiilor a profitat USL care a reuşit prin şantaj şi promisiuni să obţină trădarea unora din PDL. Probabil la Plăcintă..legat de cazul ficei sale, probabil la mulţi dintre demisionarii PDL ceva promisiuni privind imunităţi în privinţa corupţiei. Idem UDMR, nesatisfăcuţi de faptul că DNA a început să funcţioneze. Principala ţintă a noului Guvern, nu va fi economia naţională etc,..ci limitarea acţiunilor DNA şi ANI, instituţii care au început să funcţioneze şi să devină incomode pentru vechea clasă.
     
     

    Reply
      1. Ivan Zubeldian

        @oglinjoara Tu ii reprosezi lui Blaga ca nu e de dreapta sau ca nu e devotat partidului? Când spui ca nu e de dreapta, pe ce te bazezi? ( ca veni vorba, reîntregirea salariilor bugetarilor in condițiile lipsei totale de reforma in aparatul bugetar, e o măsura de dreapta?). Când sugerezi ca nu e devotat partidului, la ce te referi?

        Reply
        1. oglinjoara

           @Ivan Zubeldian  Mă bazez pe faptul că nu l-am auzit niciodată susţinând măsuri de dreapta.
          Mă bazez pe faptul că e devotat unui PDL care, potrivit stângii, ar fi frecventabil.
          În plus, nu ştiu cum se face că el e devotat, numai oamenii din tabăra lui nu prea…
          Nu se prinde nimic din devotamentul lui…
           

          Reply
        2. Ivan Zubeldian

          @oglinjoara Care sunt oamenii din tabăra lui? Atenție, Frunzaverde nu mai de vreun an, de la Conventie, un „apropiat”.

          Reply
  37. nedormitul

    și ar fi bine să nu ne amăgim că dacă au plecat 10 parlamentari pedeliști, gata, s-a curățat partidul (în afară de blaga și oltean, da’ scăpăm hîrșt hîrșt și de ei). sînt încă 30-40, dacă nu mai mulți, care încă nu știu în ce parte se înclină barca sau încă sînt în negocieri cu vreun buștean rătăcit, ca să se agațe de el.

    Reply
    1. Bleen

       @nedormitul Doar 30-40? Habar n-ai ce vorbești, fiule. Trei sferturi din PDL e în negocieri cu PNL și PSD (cu PNL, mai ales). Dacă Flutur, Pinalti și Florin Popescu se întorc în PNL, PDL crapă și ajunge la 7%. Partidul e în pragul dezintegrării. Pelediștii, dacă MRU nu face ceva, sînt pregătiți să se întoarcă la matca PNL.

      Reply
    2. Bleen

       @nedormitul Și încă una ocultă și absconsă. Se tatonează terenul pentru reînvierea PNL ca unic partid de dreapta și lăsarea de izbeliște a PDL. Se tatonează terenul de lume bună, de dreapta, de lume foarte bună chiar.

      Reply
        1. cristihan

           @Bleen  @nedormitul Atata vreme cat ramane in USL, e bine… Partid unic de dreapta si de stanga 😉

          Reply
        2. Bleen

           @cristihan  @nedormitul E o întrebare. Ar putea fi PNL reevaluat? De foștii peneliști, zic (printre care mă număr, apropo).
           
          I-au dăunat Crin și alianța cu PSD chiar atît de mult brand-ului? Personal, habar n-am, că n-am avut timp să mă gîndesc. 

          Reply
        3. oglinjoara

           @Bleen  @cristihan  @nedormitul Asta e scopul ultim şi strategia supremă: mimarea jocului dintre stânga şi dreapta între PSL şi PNL şi alternanţa lor la putere ca şi cum ar fi ceva diferit.

          Reply
        4. cristihan

           @Bleen  @nedormitul PNL-ul ca brand, da. Liberalismul in general, da. Penelistii de frunte de acum? Not in a million years… crin, orban, ghise, rusanu, fenechiu… mai trebuie?

          Reply
        5. oglinjoara

           @Bleen  @cristihan  @nedormitul Asta e scopul ultim şi strategia supremă: mimarea jocului parlamentar dintre stânga şi dreapta între PSD şi PNL şi alternanţa lor la putere ca şi cum ar fi ceva diferit.

          Reply
        6. nedormitul

           @Bleen  @cristihan
          nu știu. în primul rînd, trebuie înțeles ce se întîmplă în interiorul pnl. și chiar dacă mai scapă cîte una, buboiul nu se poate sparge decît la primul eșec răsunător. însă mă întreb dacă pe cei rămași, pe „curații” din pnl îi duce şi mintea. n-aş fi aşa de sigur. sînt buni de vioara a doua, dar nu ştiu dacă sînt şi genul care să poată mai mult.

          Reply
        7. Florina

           @oglinjoara  
          asta a şi declarat Antonescu, că el vrea, din 2010 încă, să dispară PDL pentru a rămîne numai liberalii şi pesediştii să se înfrunte pe scena politică. dispariţia PDL e, aşadar, obiectiv exprimat clar. 
          cum s-ar bate ei între ei, după ce au fost atîţia ani prieteni? exact precum se băteau, pe vremea lui ceaşcă, cele două portrete retuşate din vitrinele alimentarelor pe un loc în marea adunare naţională.

          Reply
  38. oglinjoara

    La un moment dat, era citat Constantin Niţă cu numărul exact al voturilor care erau peste cele necesare: 4. 
    Deci, ştiau foarte bine pe ce se bazează.
     

    Reply
        1. nedormitul

           @oglinjoara
          ba stă în picioare pentru că el constată o stare de fapt. de fapt, noi facem frecvent eroarea să confundăm programul de campanie al pdl (și pdl) cu programul lui băsescu. în realitate, mulți oameni din pdl au fost aleși cu propriile lor programe. n.b. nu vorbim de corupție aici. vorbim de un dispensar la trei comune, un autobuz pentru o școală la 15 sate, o canalizare, o rețea de apă, o mașină de pompieri, etc.
           
          am dat niște exemple, poate, vulgare, dar asta e situația. programul lui băsescu a inclus, în mare, două lucruri: reformarea statului, criza. oamenii ăia s-au pomenit că guvernul nu le mai susținea proiectele personale. mru nici măcar n-a vrut să discute. și asta a picat -scuzați!- plăcintă fix înainte de locale.
          tactică greșită din start. unde mai pui orgoliile personale și încercarea de exit a multora.

          Reply
        2. cristihan

           @oglinjoara Si mie mi se pare ca e ceva care „nu pusca” in analiza lui Doc. Briciul ala ar trebui sa taie de fapt mai adanc si sa arate ca de fapt aia care au plecat sunt pur si simplu fripturisti care au cantarit sansele de a face refil la locale sau la parlamentare si le-a dat „intoarce armele!” Iar ref. la tradare, pot sa inteleg sa fii impotriva unor decizii, legi, etc ale propriului partid, dar in momentul in care pleci la altul nu mai are nici o legatura (cu atat mai mult la noi). Cazul Croitoru e cat se poate de clar. Ce treaba avea MRU cu rahatul lui de lege prin care isi asigura batranetile? Cam ce compromis trebuia sa faca MRU acolo?
          Ca sa nu mai spun ca aici: „între un om care face rău cu cele mai bune intenții și unul care face un lucru bun din interesele cele mai meschine, etica cea mai simplă ne cere să-l alegem pe ultimul.” cred ca uita o varianta: a face rau din interese meschine… Referirea la interesul public satisfacut prin miscarile tradatorilor e rizibila… Cine decide care e interesul public pana la urma?

          Reply
        3. cristihan

           @nedormitul  Inteleg ce vrei sa zici… Dar era cineva ieri care zicea ca dragostea de teorie e sursa tuturor relelor… 

          Reply
        4. nedormitul

           @cristihan
          un singur lucru nu reiese foarte clar din analiza lui doc: dacă băsescu şi mru au provocat această rupere de pdl. dacă a fost intenţionată şi pierderea guvernării e asumată, atunci e ok. dacă e o gafă, atunci mru trebuie să mai învețe sau să vină altul în locul lui.
          însă mecanismul prin care s-a produs căderea de la guvernare este descris foarte corect.

          Reply
        1. nedormitul

           @Bleen  @oglinjoara
          de chichi, așa, cei mai puțin legitimi parlamentari hotărăsc majoritatea în parlament. cine vorbea de partidul „hopa mitică”?

          Reply
    1. EleninaNicut

       @oglinjoara la o prima vedere, minoritatile (de blocaj…), (in)dependentii lui geoana plus croitorasul cel viteaz

      Reply
  39. Bleen

    Dacă Ponta e moderat și responsabil la un nivel minim, trebuie luată în calcul și posibilitatea ca Băsescu să-l desemneze prim ministru și în toamnă, după victoria USL în alegeri.

    Reply
    1. oglinjoara

       @Bleen În fond, dacă lasă Justiţia în pace, se poate (supra)vieţui şi cu USL la putere.
      Dar cred că tocmai pentru asta s-au bătut cel mai mult: recuperarea Justiţiei sub control politic.

      Reply
      1. Nea

         @oglinjoara  @Bleen Am supravieţuit sub Ceaşcă (prim-ministru Dăscălescu), sub Văcăroiu, Năstase. Cât de tâmpit-ticălos  să fie Ponta ca să fie mai tâmpit-ticălos ca ăştia?

        Reply
        1. cristihan

           @Nea  @oglinjoara  @Bleen Daca ne punem problema de supravietuire, pana nu ne pica bomba nucleara in cap nu ar trebui sa ne punem probleme… Trai, tata!

          Reply
        2. Nea

           @cristihan  @oglinjoara  @Bleen Ne zicem de dreapta. Asta înseamnă că nu cerem de la guvernanţi decât să nu ne scoată din case şi să ne omoare, în rest, calitatea vieţii ţine mai degrabă de noi.

          Reply
    2. BarbuMateescu

       @Bleen Exact în termenii ăştia pune problema şi PSD-ul în mod cvasi-public: „Dacă Traian Băsescu e moderat şi responsabil la un nivel minim, trebuie luată în calcul şi posibilitatea să nu încercăm să-l suspendăm până la alegeri.”

      Reply
        1. Bleen

           @Florina  @BarbuMateescu Moderat înseamnă să le predea justiția la picioare și să le dea pe gratis companiile de stat. Moderat înseamnă să-i scape de pușcărie pe Năstase, SOV și restul și să-i scape de faliment pe Felix și echipa.

          Reply
      1. andrei_p

           @Bleen  Un must read cu care, daca esti de acord, trebuie sa te intrebi si ce a realizat totusi MRU care sa serveasca drept dovada ca poate fi, intradevar, un lider politic (macar potential). Pana acum a reusit sa piarda in timp record o majoritate in parlament, tocmai pe mana partidului al carui reprezentant se presupunea ca este.

        Reply
    1. LunguVictorEugenMihai

       @Bleen in mare parte sunt de cord. dar, dupa ce ai mancat rahatul angelismului cum l-a mancat Doc in fiecare material (ne trebe injeri, ne trebe injeri), sa vii sa faci teoria reactiei drepte si netradatoare a tradatorilor dupa usa trantita de catre MRU in nasul parlamentarilor PDL, cand acestia au cerut ceea ce asteptau duipa trei ani de strans cureaua – momentul intrarii partidului in disolutie si al inceputului tradarilor – este tot o mncare de rahat, chiar daca unul numit analiza.
      astia au suportat batjocura trei ani numai pentrui a mima cresterea economica si belsugul in ultimul an, iar MRU le-a taiat alocatia de baieti cuminti. ori am citit eu materialul pe diagonala, ori diagonala nu m-a citit pe mine.

      Reply
    2. oglinjoara

       @Bleen De data aceasta, Doc exagerează.
      Faptul că au existat fricţiuni între MRU şi PDL nu înseamnă că MRU a căzut din cauza lui.
      Doar cu voturile „trădătorilor” din PDL, MRU nu ar fi căzut.
      Decisivă a fost părăsirea Coaliţiei de către minorităţi.

      Reply
  40. cristihan

    Are cineva un emetiral, un metoclopramid, ceva? Don’ ge’ral ontanu: „Ne-am lepadat ca de Satana” http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12115235-neculai-ontanu-unpr-sustine-noul-guvern-dar-nu-negociaza-ministere-usl-fostul-guvern-atentat-grav-siguranta-oamenilor-lepadat-coalitie-satana.htm Bonus, pachetul de masuri pentru redresare economica pe care nu l-au putut implementa din cauza PDL-ului: „aliantele cu PDL pentru alegerile locale au fost desfiintate din pricina refuzului democrat-liberalilor de a introduce taxa pe averile foarte mari, de a reintregi salariile bugetarilor, de a reintroduce ajutoarele sociale eliminate si de a elimina plata CAS pentru pensiile mici”

    Reply
      1. Ivan Zubeldian

        @Florina @cristihan Ba nu, astia sunt UNPR-știi pe care zilele trecute ii laudati ca fiind locali si necesari. Astia sunt UNPR-știi pe care si-a jucat Udrea toate cărțile.

        Reply
        1. Florina

           @Ivan Zubeldian  Adică tu îi închipui că dacă în 10 mai intrau împreună în campanie pentru locale, Onţanu mai declara asta? După plecarea din PSD, asta le mai lipsea, să rupă şi protocolul cu PDL. Cine îi mai primea nu era o problemă, dar cine le mai oferea funcţii? 
          Şi doi, în ciuda a ceea ce s declarat Onţanu, în ciuda sprijinului pe care îl vor da guvernului Ponta, atunci cînd au fost de votat legi importante de trecut, au fost lîngă PDL. 
          Pe uneperişti i-a piedut PDL-ul de ceva vreme, nu uneperiştii au trădat PDL-ul. 

          Reply
    1. cristihan

       @Bleen Aoleu! CNA-ul! Se poate asa ceva, sa inregistrezi alesii neamului cu camera ascunsa? Mai ales cand spun pamflete, ca doar nu vorbeau serios… Ar trebui inchis postul asta si inlocuit obligatoriu cu… antena 3, sa zicem.

      Reply
    2. oglinjoara

       @Bleen Strategia USL.
      1. Suspendare şi demitere a lui Băsescu până la alegerile parlamentare. (Un Băsescu în funcţie la alegeri e un pericol: ar putea nominaliza premierul de la un PDL-MP de 25%, cu USL sub 50%).
      2. Alegeri prezidenţiale concomitent cu cele parlamentare.

      Reply
      1. BarbuMateescu

         @oglinjoara Ce-ai zice de o strategie PDL în următorii termeni, aşa de gustul simetriei:
        1. Eşec la locale, Blaga out (a organizat campania), Boc out (e primar la Cluj, deci nu poate conduce partidul / a pierdut la Cluj, deci nu poate conduce partidul).
        2. MRU preşedinte de partid.
        3. Traian Băsescu demisie. Parlamentare simultan cu prezidenţiale. MRU pe toate gardurile (OK, nu toate gardurile. Sau nu neapărat garduri).
        4. PDL împins în sus de MRU.
        5. Bătaie tur 2 MRU-Crin, câştigătorul ia tot – ca în 2004, indiferent de scorul de la parlamentare.

        Reply
        1. Bleen

           @BarbuMateescu  @oglinjoara Dap. Așa e.
           
          Problema e însă în PDL. Doi dintre cei mai importanți pedeliști care au plecat, Frunzăverde și Mihaela Popa, la loc de frunte între cauzele plecării au pus statul polițienesc și arestarea oamenilor.
           
          Impunitatea se poate negocia mai ușor cu USL decît cu Băsescu, atîta timp cît liderii USL sînt mari fani ai ei, ba mai mult, cîțiva super-grei sînt cu un picior în pușcărie. Și asta se și întîmplă. Se negociază. Deci e mai bine în opoziție și în libertate decît la putere și în pușcărie.

          Reply
  41. fugger

    MRU trebuie sa fie doar daca se impune. Iar ca sa se impuna trebuie sa discute cu PDL, sa negocieze, sa se bata, sa arate ca vrea. Nu sa arate ca vrea sa i se dea.
    Exista 2 feluri de succesori: unii pregatiti de sefii anteriori (vezi Iliescu – Nastase sau Marko Bela – Kelemen Hunor) si altii care s-au impus impotriva sefilor anteriori (Basescu contra lui Roman, Antonescu contra lui CP Tariceanu). MRU putea fi din prima categorie daca mai avea ceva timp la guvern. Acum e mult mai complicat. Nimeni nu-i va preda PDL-ul. A, l-ar putea numi drept candidat de premier pentru alegerile parlamentare, dar sef de partid nu va fi decat daca se bate pentru asta. A se urmari traseul lui Stolo din 2000-2002. Asta e calea, nu alta.

    Reply
    1. oglinjoara

       @fugger Corect, nimeni nu-i va preda PDL-ul.Şi aşa au fost ceva fricţiuni între ei, că n-a vrut să arunce cu bani în ei.
      MRU este un corp străin în PDL ca Macovei, Preda, Voinescu.
      Dar între el şi Pinalti, de exemplu că veni vorba de el, nu există nici o afinitate.

      Reply
      1. Bleen

         @oglinjoara  @fugger Macovei, Preda și Voinescu sînt corpuri străine (mai puțin Voinescu, care-i corpul de gardă al Robertei Anastase) din cauza lor. Nu au reușit să adune pe nimeni, să coaguleze ceva în jurul lor, de cînd au intrat în PDL. Din cîte am înțeles, nu se poate lucra cu niciunul dintre ei. Chestie de vanități, incompetență socială, incapacități de ordin uman, sufletesc chiar. Cei trei nu au reușit să se coaguleze nici măcar între ei. Și mai e ceva: eu nu au ce face acolo. Chiar nu au ce face. Ca muncă zic. Practic. Cu ce să se ocupe în PDL? Cu ce să-și ocupe timpul?

        Reply
    2. Bleen

       @fugger Nu trebuie să intre în PDL. Ar fi o greșeală. Mișcarea MRU trebuie să fuzioneze cu PDL de bunăvoie sau să-l rupă. Evident că trebuie să lupte.

      Reply
    1. cristihan

       @Amelia New Si pe evz: „Liderul PDL, Emil Boc a anunțat că va candida la Primăria Clujului. Am decis să candidez pentru un nou mandat la primăria Clujului”, a spus fostul premier astăzi, subliniind că decizia sa a fost luată demult și nu are legătură cu ce s-a întâmplat ieri.”

      Reply
      1. Amelia New

         @cristihan Eu sper sa castige (chiar daca a facut si multe greseli trebuie apreciat ca si-a asumat anumite anumite tentative de reforma). Nu-mi dau seama cat de greu atarna bolovanul Apostu in mintea clujenilor. 

        Reply
        1. cristihan

           @Amelia New Daca stiu ce e bine pentru ei, nu au memoria limitata la 64 KB si sunt in stare sa faca diferenta intre administrarea unei tari si a unui oras, ar trebui sa fie clar… Cum nu sunt convins ca li se aplica vreunul din punctele de mai sus, vom vedea. Stie cineva cine sunt concurentii lui?
          Cat despre Apostu – are atatea mandate de primar si de prim-ministru in care s-a putut zice orice despre el numai ca e corupt sau ca a furat nu, incat ar trebui sa fie usor sa gestioneze problema asta („Nu vi s-a intamplat niciodata sa aveti incredere in cineva ca intr-un fiu si sa va dezamageasca?”, o lacrima scurta, „Propun sa trecem la problemele care ii afecteaza cu adevarat, zi de zi, pe clujenii mei!” 🙂 )

          Reply
        2. nedormitul

           @Amelia New  @cristihan
          dacă e să evaluăm lucid, boc a fost un primar mai prost decît apostu. iar apostu a fost de departe cel mai bun primar al clujului. boc, în schimb, încă are imaginea de ardelean serios şi de încredere (avem şi în ardeal ardelenii noştri). aş zice că este aproape la fel de bine văzut ca ungurii. de cealaltă parte, nicoară e o piatră de moară
          soluția ideală pentru clujeni ar fi fost moisin, însă, din păcate, nu are imaginea formată.
          eu voi merge cu boc.

          Reply
        3. Amelia New

           @nedormitul  Evident ca tu stii mai bine situatia la Cluj. De exemplu, si eu sunt de parere ca Videanu a fost cel mai bun primar pe care l-a avut Bucurestiul dupa ’90, insa in constiinta maselor a ramas lipita de el eticheta bordurilor.
          Cine-i Nicoara?

          Reply
        4. nedormitul

           @Amelia New
          acum 4 ani, videanu a fost non-combat, la fel ca şi blaga. boc are motive temeinice să fie foarte războinic acum și mai multe nu spun.

          Reply
        5. nedormitul

           @Amelia New
          ideea e să nu-l apuce pofta de negociat, dacă mă înțelegi. hai să-l ținem pe ăla că-i băiat bun, pe ăla că a făcut nu știu ce, pe ălălaltul că ne-a adus-o pe mă-sa și tot neamul lui în organizație, pe ălălaltu că a marcat banul, etc.

          Reply
  42. cristihan

    Si cea mai tare: „Acesta a mentionat ca va nominaliza in viitorul guvern oameni care au mai fost ministri sau secretari de stat. „Daca aveam un mandat de patru ani, atunci mergeam cu oameni din generatia mea, dar, pentru ca e un mandat special, de sase luni, nu e timp de invatat”, si-a motivat premierul desemnat alegerea.” – QED cat casa… O sa inghita romanii galuste din astea in fiecare zi, cu pelicanii de la societate tzivila in frunte 🙁

    Reply
  43. cristihan

    ponta: „Angajament: nu se vor schimba sefii de deconcentrate numiti politic cu alti sefi de deconcentrate numiti politic.” Corect, vor fi schimbati cu unii numiti economic…

    Reply
  44. oglinjoara

    Nu înţeleg ce atuuri are Blaga ca politician (de dreapta) nici să mă pici cu ceară.
    Discurs – 0.
    Convingeri ideologice – 0.
    Viziune (politică, socială, economică etc.) – 0.
     
    Aaa, e bun organizator… Am uitat.
    Numai că cel care ştie să organizeze ştie şi să dezorganizeze.
    Aşa a ajuns să fie un organizator atât de bun încât toţi cei care au trădat acum PDL sunt din tabăra lui.
     

    Reply
  45. Yeba

    Guvernul va fi anuntat oral pe 1 mai, dar prezentat oficial pe 7 mai. Dar totul va fi bine, oamenii se vor simti respectati de acum, asta nu cere resurse, ne asigură un grețos mai nou și mai ifosat, Palada. Asta, zic eu, revine la a spune „30 de secunde” pe o planeta dincolo de Pluto. Promit să nu mai revin cu de-astea, de fapt m-a atras perspectiva astronomică a situației.

    Reply
    1. oglinjoara

       @Yeba Palada e un greţos mai vechi. E omul din spatele întrebărilor tendenţioase ale sondajelor manipulatorii comandate de Voiculescu institutului de sondaj aflat în subordine – CCSB.
      (Pentru unii, inclusiv din mediul virtual de dreapta, e un individ respectabil).

      Reply
    2. oglinjoara

      @Yeba
      Palada, aka Turambar, e un greţos mai vechi. E omul din spatele întrebărilor tendenţioase ale sondajelor manipulatorii comandate de Voiculescu institutului de sondaj aflat în subordine – CCSB.
      (Pentru unii, inclusiv din mediul virtual de dreapta, e un individ respectabil).
       

      Reply
      1. Yeba

        @oglinjoara, multumesc, CCSB yessss! Si cand te gandesti ca-mi faceam scrupule, ca ma acresc, ca devin subiectiva…

        Reply
      2. Glook

         @oglinjoara  @Yeba Io-mi amintesc de el pentru un articol  de pe contributors cu tenta sociologica (cre’ ca-i sociolog) in care voia sa demonstreze ca aia geniali asa ca el sunt atei. Si ca aia religiosi sunt cu capacitati telectuale foarte reduse. Si comentariile au dat in Turambar si mai vreo 3 genii ateiste injurand cu naduf ceva religiosi care in context, si contrar articolului pareau sa-l surclaseze cu vreo 50 de punte la IQ.

        Reply
  46. Nemo

    btw, chestia cu ACZ apare acum intr-o alta lumina.., Laza nu s-a implicat pt ca el era numai pe post de prezicator(ca sa nu zic prooroc). 🙂 . acum, ACZ are parte in sfarsit si de un Charming Prince.

    Reply
  47. Nemo

    ca sa castige, MRU trebuie ajutat. de „dreapta romaneasca” (sau cel putin „aia care nu sunt la stanga”, lol). [asta inseamna sa lucreze impreuna aia de la Noua Republica cu aia de la blogary, de ex]. pe undeva, trebuie ajuns la un compromis, pt toti cei care inteleg ca totul este pierdut, in momentul in care iese Antonescu presedinte.
     
    pana una alta, Basescu n-a facut decat ceea ce era obligat sa faca: „damage control”, singura miscare posibila sa iasa castigatoare..in viitor, samd. le-a pus caroful in brate astora. sa-i vedem.  leul deja a sarit parleazul iar BNR nu poate vinde euro la nesfarsit. Ilici a inteles cel mai bine cum sta treaba. in perioada urmatoare, oricum MRU nu putea iesi castigator. tradarile erau inevitabile[ tradari de o asemenea gretzosnie, ca nu ar trebuie sa ne dam oripilati ca de fapt emanatiile „noastre” parlamentare, sunt de fapt niste c*rve si ca de fapt asta e poprul rumanesc, oricat nu le-ar conveni unora].
     
    dar sa revenim. „dreapta romaneasca”, atat care o fi ea, ar trebui sa-si adune randurile. pt ca MRU nu e decat un om. unul mai capabil decat f. multi dintre noi, insa doar un om. sa identifice la modul realist care sunt directiile in care se poate face ceva. uite, eu spun de la inceput ca „dreapta aia economica thacher-ista” nu tine la romani. nu tine, pt ca oricat ne-am da cu fundul de pamant, noi romanii nu suntem britanici. se poate realiza cel mult „un centru dreapta”. in momentul in care ai in Romania procentele pe care le ai la un „dan diaconescu” si la USL, trebuie sa fii lovit de cecitate, ca sa nu vezi ca „dreapta aia economica” nu prea exista. de ex, „dreapta romaneasca” sa nu i se para ca trebuie sa loveasca „in ecologie”, ca asa face „dreapta serioasa”. apropo, Udrea vs Blaga mi se pare o tampenie. ambii apartine trecutului.
    ceva imi spune insa ca MRU poate reusi numai daca face chestia „de la zero”. separat de PDL. adica sa ia din PDL ce era de luat, Ionutz Popesti, samd, a.i. sa ramana numai pe loc numai „PD”, pt ca „my gut” imi zice ca buldogul blagian n-o sa lase osul de ros.
    ei, ala e momentul de care spuneam, nasterea unei ACZ, care numai in metafora e „alba ca zapada”. in realitate, ceea ce poate face e sa dea drumul la justitie, sa refaca bazele unei Educatii solide(pt ca fara „Educatie” nu exista nimic), samd.
    bineinteles, alternativa e destul de nasoala, vad ca s-a gandit si d-l Campeanu la ce imaginam mai rau intr-o postare anterioara: http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/confruntati-pentru-prima-data-cu-lumea-reala-ponta-antonescu-risca-sa-ne-arunce-in-bratele-rusilor-262284.html
     

    Reply
    1. Nemo

      am ceva litere halite+dezacorduri, pt ca am scris pe intuneric, la lumina monitorului si mi-e lene sa mai revin 😀

      Reply
    2. Bleen

       @Nemo 
       
      1. MRU are nevoie de structurile PDL, că cu PAC-uri, URR-uri și alte stupidități de genul ăsta nu merge. Dacă tot face ceva, s-o facă serios, pentru rezultate, nu din vanitate, prostie, lipsă de preocupare sau pasiune pentru start-up-uri.
       
      2. Blaga poate să-și păstreze PD-ul, cu Videanu, Berceanu și spiritul lui Frunzăverde. Restul structurilor (Arad, Sibiu, Dîmbovița, Suceava, Alba, Tulcea, Neamț, Cluj, Timiș, Ilfov , Mehedinți, București, Brașov, Prahova etc etc) merg cu MRU. N-a zis nimeni că Blaga nu-i poate păstra pe Berceanu, Videanu, Gheorghe Albu și alți pediști de pe timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej.  Însă cea mai mare parte a structurilor PDL i se va alătura lui MRU. Ia-o ca pe o informație sigură, pe surse. Țin să-ți reamintesc că cele mai puternice filiale nu sînt pediste, ci pelediste (Neamț, Suceava, Dîmbovița) și nici fane Blaga (Arad, Cluj, București, Brașov, Prahova etc). De fapt, tot pe surse, că e noapte și nu ne aude niminea, filialele cele mai importante vor demult o nouă construcție politică, fără Boc sau Blaga.
       
      3. NR a fost introdusă în sondajele PDL. A reușit perfomanța nemaiîntîlnită să ia 0%. Niciun partid introdus în chestionar în toată istoria sondajelor PDL nu a mai reușit asta. Dacă era URR, lua 1%. Ăsta e targetul partidului nou de la zero. Hai să nu ne luăm închipuirile drept realitate. PLD, exemplul de serviciu al entuziaștilor partidului pulii, a luat cîte 20% în fief-urile baronilor Popescu, Pinalti, Flutur și abia a scos un 8% la niște alegeri fără miză. Pot să-mi explici ce vor face Preda, Voinescu, Baconschi și Macovei într-un asemenea partid? Ce au făcut și în PDL. Absolut nimic. Nada. Sînt oameni onorabili, admirabili chiar. Dar nu e locul lor acolo. Nu e locul lor la organizat, condus și luat decizii. Vrem un partid curat dar în afară de un poster cu intelectuali curați ne e lene să ne imaginăm mai mult. Credeți că un partid e vitrină? Cînd nu zîmbesc la camera foto și nu se hlizesc la păsărica ce o să facă ăștia? Cine se va ocupa de organizare, structuri, doctrină, logistică, finanțare? Să nu-mi spuneți de doctrină. Acolo se rezolvă. Îi iei pe Valeriu Stoica, Dragoș Paul Aligică, Horia Patapievici, Vladimir Tismăneanu, Ionuț Popescu și Ioan Stanomir, îi închizi într-o cameră păzită cu gardieni și peste 2 zile îi pui să-ți strecoare pe sub ușa doctrina partidului în varianta print. În rest, lipici la public, coagulare, organizare, punerea oamenilor împreună, alergătură, compromisuri (nu morale, ci sociale), de astea cine se ocupă?
       
      3. Băsescu va desemna premier de la partidul cu cele mai multe mandate. Împărțirea în două (PDL-MRU) nu-și are rostul nici la parlamentare, nici la prezidențiale. E o prostie. Fudulă, ce-i drept. Dar tot prostie rămîne.
       
      4. NR nu cu Blogary trebuie să se înțeleagă, că nu sîntem pe același palier. Noi nu sîntem partid politic. Cu MRU și cu ceilalți trebuie să se înțeleagă. Cei din NR pot intra în partidul lui MRU sau nu pot intra în partidul lui MRU. E simplu. E alegerea lor, nu le cunosc strategia și dorințele, habar nu am ce vor să facă.
       
      5. Nu e vorba doar de economie. Dreapta nu înseamnă doar economie. Cît despre Thatcher, nici americanii nu-s britanici, dacă e să ne luăm după cîteva dintre alegerile lor, de care s-ar rușina și chinezii (Carter, Obama). Nici chiar britanicii nu-s britanici, că Thatcher venise după dezastrul laburist. Așa cum Reagan a venit după dezastrul Carter. Din nefericire pentru americani, deocamdată republicanii nu au om cu care să vină în era post-obamistă, care să refacă cît de cît ce se mai poate reface după Obama. Eu n-aș fi chiar atît de categoric în diferențierea români-occidentali. Noi ne-am trăit catastrofa comunistă, ei și-o trăiesc. În ritmul ăsta, în cîteva decenii ne ajung din urmă la damage de mentalitate și nu numai ireparabil.
       
       

      Reply
      1. Ivan Zubeldian

        @Bleen @Nemo al doilea 3: argumentul tau de baza e ca ce susțin alții e „o prostie”. Îți atrag atenția că MRU nu era de la partidul cu cele mai multe mandate și că a picat pentru că nu a avut majoritate parlamentară. Adică, pentru ca suma voturilor diverselor formațiune care sprijineau Guvernul nu a fost suficientă. Așadar e mai importantă majoritatea decât care e partidul cu cele mai multe voturi. De altfel, tot din lipsa majorității reforma a mers în genunchi. Tot din lipsa majorității a apărut și absurditatea politică de stânga dreapta numită UNPR. Continui să cred că două formațiuni iau mai multe voturi decât una si pot asigura majoritatea de care Basescu are nevoie pentru a continua reformele. În plus, există Precedentul PLD, s-a văzut limpede cât de solide sunt construcțiilor politice impuse din exterior.
        La 1 am să-ți răspund separat, am impresia că sursele tale îți prezintă numai jumătate de adevăr. Până atunci repet o întrebare simplă: Partidul e condus de Boc, Falcă, Flutur, Udrea de mai bine de un an. Au avut decizia politică, executivul, pușculița cu bani.Cum anume e Blaga vinovat de situația de acum?

        Reply
        1. Ivan Zubeldian

          Mai cred că Antonescu a forțat moțiunea și intrarea la guvernare în pofida dorinței lui Ponta și a făcut asta pentru că a simțit că PNL e amenințat de MRU. Dacă tot e moda auto-citatelor, am scris despre scrisoarea lui Băsescu aici, iar concluzia era că inamicul nr. 1 al USL devine MRU. Problema de bază pentru Crin era că dacă MRU, pe val, face o formațiune liberală, îi ia mulți oameni din PDL. A contraatacat bine și relativ inteligent: a recrutat PDL-isti

          Reply
        2. Ivan Zubeldian

          (cont) , a forțat moțiunea și l-a dat jos pe MRU. Nu de intrarea lui MRU in PDL se temea Crin ci de o nouă formațiune liberală. (la comentariul anterior e „ia mulți oameni din PNL”, nu PDL.)
          I-a dat șah lui Băsescu cu MRU, problema lui e că nu vede matul din față. Aproape cred că Băsescu și MRU au contat pe trecerea moțiunii, pe trădările din PDL, pentru că politic vorbind, atât PDL cât și MRU au acum o libertate pe care nu o aveau. Ponta era preocupat pentru că știe că a fost forțat să muște dintr-un măr otrăvit. Are de guvernat câteva luni, nu poate da fonduri pentru locale fără să fie crucificat de noua opoziție, are o justiție care nu mai răspunde la comenzi și pe care n-o poate contrareforma în câteva luni, are o situație economică delicată. Prea multe riscuri și prea puține beneficii. Nu cred că va ierta asta liberalilor. Iar ce urmează va fi cu adevărat interesant.

          Reply
        3. Bleen

           @Ivan Zubeldian   MRU a fost numit pe ultima sută, în urma demisiei lui Boc, nu în urma alegerilor. Băsescu a zis clar că desemnează prim ministru de la partidul cu cele mai multe mandate (nu alianța, partidul). La ora asta USL este pe la 60%, PDL pe la 17%. Un PAC/URR/NR condus chiar și de MRU și cu personaje de vitrină frecventabile nu ia mai mult de 4-5%. asta în condițiile în care apucă să se organizeze pînă în toamnă (militanți, filiale, finanțe etc). PD nu ia mai mult de 15%.
           
          Nu înțeleg chestia cu sursele la pct 1. Nu e nevoie de surse ca să-ți dai seama că PAC și URR au fost prostii. Iar prostiile se fac din prostie (nu e cazul), vanitate, plictiseală sau grava necunoaștere a propriiilor limite (mă rog, asta e un efect al vanității).

          Reply
        4. Ivan Zubeldian

          @Bleen MRU era pregătit ca alternativă de mai bine de un an, cam de când a refuzat Boc sa demisioneze, nu a fost o varianta de avarie. Basescu poate numi prim ministru agreat de partidul cu cele mai multe voturi, iar partidul ăla trebuie sa se asigure ca are majoritatea in Parlament. Așa ca o majoritate stabilă e mai importantă decât câștigarea alegerilor ca nr. De voturi. Cât despr cât va lua un nou partid, comparațiile cu PAC URR NR sunt cel puțin tendențioase.Nimeni nu a spus ca asta antrenori sa fie un veritabil partid liberal. Cât despre infrastructura si teritoriu, a făcut UNPR partid cu zeci de sedii și filiale, aproape peste noapte. Bani si resurse se vor găsi. In plus fata de UNPR, MRU ar avea si electorat. Sunt mii de antreprenori care ar cotiza serios la un partid liberal autentic. In fine, eu am impresia ca in discuția asta nu argumentele contează, tu o tii una si buna, sa plece Blaga si sa preia MRU PDL-ul. Așa sa fie, cum zici tu.

          Reply
    1. cristihan

       @nedormitul Perfect, da’ sa-l tina pe Morar in continuare acolo – om de serviciu, ceva – sa nu vina in tara sa agite masele… Next?

      Reply
  48. andrei_p

    E foarte bine ca bleen si-a gasit (din nou) lider al dreptei. Mai ramane mica problema de-a gasi o dreapta in Romania.

    Reply
  49. Nea

    Uitai să vă spun ce am visat azi noapte: Se făcea că a fost ceva la televizor şi masele de oameni de la periferie ieşeau cu suluri de hârtie igienică în mână şi afluiau spre centru să le arate sulurile lui Ponta şi Antonescu.
    Între ei, era şi vecinul meu, Zebil, care îmi făcea semn să mă alătur.

    Reply
    1. No0ne

       @Nea Ce mai tura-vura, mai Nea, cu sau fara hirtie igienica, cu sau fara televizoare-n vise, realitatea de azi, de maine si de poimaine, s-arata lugubra: dreapta romaneasca e o laba trista a unor stingisti cu aere filozofico-mistico-doctrinare.
      PDL(o adunatiura de bezmetici dominati de pupincuristi cu interese meschin de individualiste)se duce dracului cu fiecare minut ce trece, iar toti ailalti, politrucii revopsiti, ne-excluzindu-i ,individual, nici pe unii pedelisti, saliveaza la ideea unor noi tacamuri forjate de puternicul useleu.
      In fine, bilciul desartaciunilor in toata splendoarea.
      Si peste toate astea, ma seaca un gind:
      Lumea de lume, cu tastatura si opinie care o arde intelectualiceste si fin pe net, a cotcodacit o margica bicisnica pina la supersastiseala.
      Altfel zis, dupa atita apa-n piua, s-a ajuns la un rezultat sintetizabil, plat si teluric, astfel:
      AM INFRINT, BAIETI, AM INFRINT!

      Reply
      1. Nea

         @No0ne Ai uitat că s-au promulgat câteva legi normale şi că Dana a plâns în faţa distanţei şi Voicu a petrecut un plăcut sejur pe banii statului la Rahova. Astea sunt miracole. Finalul nasol nu înseamnă că călătoria nu a fost interesantă.

        Reply
  50. cristihan

    Cat altruism din partea lui Oprea! Pentru interesul tarii o sa sprijine si guvernul ponta… Mai ales daca si usl sprijina „proiectul de capatai al unpr, taxarea marilor averi”! Hai la lupta cea mare!!! UNPR e noul UDMR, au gasit inca o nisa baietii, foarte destepti. Hehe, o sa-i vedem in toate guvernele…

    Reply
  51. Bleen

    Eu ies la o bere să sărbătoresc. Nu pot să comentez de acolo (Blackberry-LiveFyre incompatibility). Să fiți cuminți, să nu înjurați guvernul.

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

      @Bleen Vrăjeală. Nu pricepeți că nu Blaga e inamicul? Mai priviți odată ce a făcut Udrea pentru UNPR și cu ce rezultate: UNPR merge acum pe mâna lui Ponta. Pdl a ajuns aici nu condus de Blaga ci de Boc și, prin baronet, de Udrea. Mai deunăzi citeam pe-aici argumente despre cât de buni sunt „impurii” UNPR-ului, sunt curios cum o să argumentați de acum încolo. Oricât de mult nu vă place, realitatea e că starea în care e PDL acum se datorește unor decizii ale lui Băsescu, începând de la impunerea lui Boc. PDL e cel mai mare si probabil singurul esec al lui Basescu. Care e de fapt vina lui Blaga?

      Reply
      1. cristihan

         @Bleen  @Ilinca Come on, cum sa nu-l cunosti pe Liviu „Marx” Voinea? Asta o sa aseze in sfarsit economia acolo unde trebuie… pe butuci. Impreuna cu gaturile dusmanilor poporului.

        Reply
    1. cristihan

       @oglinjoara Mda, parca am mai citit asta undeva… 😛
      Anyway, pregatiti-va pentru zeci si sute de alte exemple de coerenta din partea astora in urmatoarele luni… 

      Reply
    1. cristihan

       @Bleen Neah, vine doar cu o completare: „…trebuie sa atace puterea, cand puterea e de dreapta”

      Reply
    2. Florina

       @Bleen 
       
      În ultimul editorial a mărturisit involuntar ce mănîncă în/ca presa/ă de opoziie. Găsiţi în Bestiar. 
       
      Şi pe mine la Nasul TV, la miezul nopţii, bucurîndu-mă alături de toţi românii ăia pomeniţi de uselişti, că a căzut, în sfîrşit, reduta guvernamentală băsesciană. V-am pupat! Paaa!
       

      Reply
        1. EleninaNicut

           @Yeba  @EleninaNicut  @Bleen nu stiu, frate, da’ toti cu care am m-am vazut azi aveau o paloare de icter… si-atunci ma intreb: unde pm e electoratu’ astora??

          Reply
  52. Bleen

     Lucian Mindruta , foarte bun:
     
    ”Cateva lucruri, la despartire: PDL a fost primul partid care sa-si trimita coruptii la proces, daca nu la puscarie. Pana la ei, carnetul de membru de partid era ca la Monopoly, pasaport de iesire din bucluc.La vot azi, madam Placinta inlacrimata, stergandu-se la ochi cu dosarele si schimband taberele, a fost cel mai sigur semn a ceea ce se intampla: revansa obositilor de atata cinste!  Din pacate, PDL n-a fost partidul saracilor. Dar macar a fost partidul pro-americanilor. Si al unei modeste tentative de guvernare de dreapta. Dreapta, adica acel gen de a face politica altfel decat ca in fata bisericii, unde stau milogii.  Ce urmeaza? Saracii isi asteapta tainul. Oamenii de business cu statul din cealalta tabara isi asteapta contractele. Iar biata Romanie isi asteapta, ca si alta data, viitorul luminos.  Un viitor ca o lanterna pusa in ochi, sa nu vedem ce vor descoperi istoricii, peste 100 de ani.”

    Reply
      1. Bleen

         @Yeba Lasă, că pînă acum erau o promosiune, o speranță vagă. Să plece ăștia, că ne-am plictisit și exasperat de ei, vrem altceva! Se duce tot entuziasmul popular. Bună lansarea lui MRU. Vom avea la guvernare figurile triste ale USL-ului și MRU ca promisiune. Sper că proștii de dreapta (și nu-s puțini, ba se cred și deștepți) să nu strice totul.

        Reply
        1. Yeba

          Pambuccian, acest olimpic si premiant la Gazetă! Cred că le punea ceva în subiecte, bine că nu s-a dus și Cucui!

          Reply
        1. Bleen

           @EleninaNicut  @Florina  @Yeba Lasă, că Pora, Sabina Fati, Tăpălagă și restul o să se cace pe ei de fericire că au scăpat de răul pedelist.

          Reply
        2. nedormitul

           @Bleen  @EleninaNicut  @Florina  @Yeba
          lasă, că nu cucoanele în cauză (inclusiv tăpălagă) sînt de vină pentru situația de acum. pdl-ul pe rit vechi e de vină. mira-m-aș să asculte grosul electoratului pdl-ist din 2008 de formatorii de opinie plicticoși pînă la moarte.

          Reply
  53. Nea

    Un articol de o rară subtilitate, deşi nu evidentă, în Kamikaze: Oda celor care pleaca
     
    Cred că nu e încă în online, îl găsiţi în revista pe hârtie

    Reply
  54. Nea

    Uuf, a dat Dumnezeu! Mi se rupea inima când guverul era condus de oameni de treabă şi toţi îşi băgau ce-aveau mai bleg în ei, pe motiv că Boc sau Ungureanu mai aveau câte-o reformă de făcut, restantă de 20 de ani.
    Acum mi se va umfla pipota de bucurie auzind aceleaşi înjurături în gurile aceloraşi oameni, dar la adresa noii garnituri.
    Bleen, pot să dau eu tonul, în avanpremieră, înainte de le ştim numele?
     

    Reply
  55. oglinjoara

    …oricum,
    1. cu Senatul pierdut, cu o majoritate (tot mai) fragilă la Cameră şi în ansamblul Parlamentului – guvernarea MRU ar fi fost o agonie, şi orice altă reformă sortită eşecului
    2. cu o presă ostilă agonia ar fi fost şi mai accentuată şi mai expusă, diminuând şansele „Mişcării” viitoare

    Reply
    1. Bleen

       @mac gregor Sînt politicieni ai trecutului, care trebuie să se retragă și să lase locul unor politicieni tineri, din noua generație. Nu e vorba de moralitate. Politica nu dă medalii, recompense. Blaga trebuie să accepte necondiționat leadership-ul lui MRU. Sau să plece.

      Reply
  56. Bleen

    Important e ca opoziția să fie preluată de Mișcarea MRU, care să fie energică, activă și vizibilă. Venirea la guvernare a USL, eliberează tensiunea, năduful și ura adunate la nivel popular. În 8 luni este suficient să se așeze lucrurile, să se calmeze. La nivel central, o nouă generație a dreptei politice, în frunte cu MRU, în teritoriu, structurile PDL, curățate de oportuniști. La guvernare, Che Guevara și Mao, care nu-și mai pot susține discursul isteric, fiind la putere. În 5 luni se va atenua și tensiunea și furia anti-PDL. Oricum, în toamnă nu vom mai avea PDL, vom avea o nouă forță politică, cu alt leadership, cu altă siglă, alt nume și alte culori. Guvernul Ponta e supapa de care avea nevoie MRU.

    Reply
    1. DanCanada

       @Bleen Singura chestie nasoala e ca USL-ul va organiza alegerile. De data asta n-au sa mai greseasca „ai lor au furat mai mult”.
      Noua opozitie va juca in deplasare…

      Reply
    2. Ivan Zubeldian

      @Bleen @Bleen Momentul e genial! USLnu prea are nimic de câștigat preluând guvernarea, Iliescu știe el ce știe. S-au temut atât de tare de MRU că n-au mai avut răbdare. Vor deconta gros până în toamnă bucuria de-acum. Eu cred însă că PDL trebuie să meargă pe drumul lui iar MRU trebuie să pornească urgent o formațiune liberală. E cea mai eficace opțiune, o oglindă la USL, PDL se bate cu PSD iar MRU cu PNL. au toate datele să facă bine asta iar după alegeri să facă o alianță. Iaca a cântat si grasa!

      Reply
      1. Glook

        Oare ne asteapta ceva de genul: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12108033-slovacia-guvernul-stanga-pregateste-renuntarea-cota-unica-majorarea-impozitelor-pentru-persoanele-venituri-mari.htm

        Reply
      2. mac gregor

         @Ivan Zubeldian  @Bleen  @Bleen Ai atata dreptate incat am uitat sa-ti dau like.
         
        PDL si Miscarea pentru Repliere si Unificare trebuie sa fie separate, alrfel se lasa cu resentimente. PDListilor li se va spune: nu va da nimeni afara, dovediti ce puteti. 

        Reply
        1. Yeba

          @Bleen, era un tip simpatic, scria niste mici parodii despre cum suntem noi multumiti orice s-ar intampla. Ca de ex. logica din 2010 cel cu Ponta PM mi se pare fb, doar ca acum, nu stiu daca organizarea, energia, alea, alea compenseaza pierderea primarilor.

          Reply
        2. Yeba

          @Bleen, era un tip simpatic, scria niste mici parodii despre cum suntem noi multumiti orice s-ar intampla. Ca de ex. logica din 2010 cea cu Ponta PM mi se pare fb, doar ca acum nu stiu daca organizarea, energia, alea, alea mai compenseaza pierderea primarilor.

          Reply
  57. oglinjoara

    Pe de o parte, MRU şi „Mişcarea” ar avea şanse mai mari dacă se dezvoltă în Opoziţie.
     
    Pe de altă parte, orice minut al USL la guvernare este un pas în spate al României.
     
    Ce va alege Băsescu?

    Reply
  58. Tudor Dimitriu

    Din punctul de vedere al evoluției interne e doar un tempo pierdut. Apele se împart la alegeri. Dar pe politică externă, mi-e că Moscova iar a câștigat un meci, mama lor de muscali…

    Reply
  59. Bleen

    Data trecută, cînd Băsescu i-a propus lui Ponta funcția de prim ministru, a răspuns Ăla Micu (Terțul Exclus, reprezentantul lui Felix, Daniel Constantiiiiin). Eu zic ca acuma Băsescu să-l nominalizeze pe el prim ministru.

    Reply
    1. cristihan

       @Bleen „Ponta s-a arătat categoric împotriva unei colaborări, din postura de premier, cu preşedintele Băsescu. „Eu nu vreau şi nu o să fiu niciodată prim-ministrul lui Traian Băsescu. Eu nu sunt nici Emil Boc, nici Mihai Răzvan Ungureanu să mă pună Băsescu în funcţii când vrea el, nici măcar la mişto”, a spus pesedistul.”
       
      Deci e clar, n-o sa vrea nici daca il roaga in genunchi Basescu. Doar n-o sa treaca peste propriile cuvinte, nu?

      Reply
  60. Glook

    Ponta se cere prim ministru. Ii zice bunicuta si mungica ca nu-i de el, da el nu si nu. Fiecare pasare pe limba ei piere.
    Blaga o sa fie dat jos de la senat sau el e de treba, cu el se poate dicuta (dixit USL)?

    Reply
    1. Bleen

       @Glook USL a anunțat că nu vor să-l dea pe Blaga jos de la șefia Senatului, că e un politician echidistant, echilibrat, civilizat, cu care te poți înțelege.

      Reply
      1. Glook

         @Bleen Banuiesc ca Anastase  o ia in freza.
        Is curioasa cand vine Ponta prim ministru ce va face cu justitia si mai clar cu Kovesi si DNA -Morar si cam ce zice EU in plina faza nationalista.
        Daca am inteles bine banuiala ta e ca ce-i intereseaza pe USL la guvernare e sa numere ei voturile si sa organizeze ei alegerile dupa necesitatile lor. Daca vor, banuiesc ca au ceva de castigat. Oare cam cate puncte procentuale?
        Oare ne creste cota unica ?
        Reforma sanatatii mumu.
        O fi pe undeva o analiza serioasa a posibilelor schimbari de emntalitate?

        Reply
    2. MariusBadea

       @Glook Procedural, nu prea au cum sa-l dea jos. Propunerea de revocare nu poate fi facuta decat de grupul parlamentar care l-a propus.

      Reply
    1. DanCanada

       @Bleen Plus, cu idiotii astia tristi la butoane se va vedea foarte repede ca nu-s buni de nimic. Si mai bine ar fi ca pacalicii astia doi sa-l demita si pe Base, sa fie ei peste tot 🙂 Vorba unor mari duhovnici din istoria recenta: „mai bine ardere de tot”.

      Reply
  61. Bleen

    Angeliștii să dau de ceasul morții că se futu anticorupția și doar Băsescu mai poate salva ceva. Pînă mai ieri Băsescu era compromis, era omul trecutului, PDL-ul era rău cînd guverna. Dacă PDL era rău şi corupt, de ce s-ar schimba acum ceva în rău? Dacă e adevărat ce zic angeliștii, că PDL = USL, de ce s-ar schimba ceva în rău prin venirea la putere a USL? Să înțeleg că pînă acum justiția nu era în pericol, cu Băsescu, omul trecutului, la președinție și cu PDL la guvernare și acum e în pericol? Adică, Doamne iartă-mă, Băsescu și PDL erau buni și USL-ul sînt răi? De ce nu ne bucurăm cînd PDL, partidul corupt, este dat jos de la guvernare, de ce?

    Reply
  62. MariusBadea

    Salut Bleen, MRU a si lasat sa se inteleaga ca are de gand sa intre in actiune „nu mi-am spus ultimul cuvant”.
    P.S. la ora 17 consultari la Cotroceni! Abia astept….

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *