Nu va fie frica, guvernul sau motiunea pica

Comentați aici.

Vom veni cu update-uri, deci uitați-vă din cînd în cînd și la articol.

PDL e la putere din decembrie 2004, cu o pauză între aprilie 2007 și decembrie 2008. A avut prim ministrul în perioada decembrie 2008-ianuarie 2012. Are președintele din decembrie 2004.

Cătălin Croitoru a anunțat că trece la PSD și votează moțiunea cu bilele la vedere. Cătălin Croitoru a candidat la parlamentare din partea PDL în sectorul 3.

Se zice prin tîrg că USL deja ar avea numărul de voturi necesare să treacă moțiunea dar că nu s-a decis încă dacă s-o treacă sau nu.

USL poate spera că după preluarea guvernării mai trec cîțiva pedeliști în barca sa și cu majoritatea astfel obținută poate trece legea electorală și colegiile în forma dorită. Dacă reușește să treacă un sistem uninominal majoritar, pur și dur, și stabilește și colegiile, are șanse destul de mari să ia majoritatea în toamnă (cine știe, poate ajunge chiar pe la un 60%).

Văd că pedeliștii nu se tem să treacă în opoziție. Deja în cîteva săptămîni au trecut, individual, cîteva zeci dintre ei.

UDPATE (13:32). Sorina Plăcintă votează moțiunea. Dați dracului creștin democrații ăștia.

Facebook Comments

57 Comments Nu va fie frica, guvernul sau motiunea pica

 1. PetreMagda

  Politica se face cu oameni si pentru oameni. Nu pot face guverne doar un grup de oameni, chiar daca ei cred ca au descoperit piatra filozofala (sau ceva in genul asta).
  🙂

  Reply
 2. conco ro

  Dupa caderea Guvernului MRU unele ONG-uri incep sa se linga pe buze simtind ca va veni plata pentru sprijinul oferit fie prin inactivitate, fie prin umarul pus la rezultatul de astazi. Cred ca a venit vremea unor noi constuctii atat politice cat si civile.  In planul Societatii civile se remarca tacerea inexplicabila a ilustrilor Parvulescu, Toma, Mungiu si altii de aceeasi teapa,  vis a vis de modul urat in care multe institutii media promoveaza antiromanismul si antinationalismul, pentru modul in care se cultiva depresia in masa prin etalarea obsesiva a relelor si pentru minciunile grosiere si nerusinate ingaduite prin aceeasi vinovata tacere. In planul partidelor politice, Mihai Razvan Ungureanu are datoria de a demonstra ca are capacitatea de a genera fie un nou partid politic, fie sa creeze o alianta credibila si puternica.

  Reply
 3. Nistor Violeta

  „Se zice prin tîrg că USL deja ar avea numărul de voturi necesare să treacă moțiunea dar că nu s-a decis încă dacă s-o treacă sau nu.”

  Reply
 4. Bleen

  Prostia deceniului:
  ”Romania a fost si este neinchipuit de generoasa atunci cand acorda oricarui reprezentant de minoritate etnica dreptul de a reprezenta intreaga natiune romana ca parlamentar.”(Crin Antonescu, președintele PNL)

  Reply
  1. Bleen

    @BarbuMateescu Pentru MRU moțiunea poate fi și e o rampă de lansare. Pentru Crin Antonescu e începutul sfîrșitului (deși la el începutul sfîrșitului a intervenit la naștere). Pentru PDL contează dacă Blaga va reuși sau nu să preia partidul și să-l treacă pe MRU pe linie moartă sau partidul va fi înghițit în Mișcarea MRU.

   Reply
 5. Florina

  Plăcintă a fost dusă la cabinetul medical de către Radu F Alexandru. 
  Nils Snecker sau cum s-o scrie: Povestea asta cu durerea de burtă e ca aia cu ghipsul lui Stănculescu. 
   
  Ăştia mai au un pic şi cheamă elicopterul.
   
   

  Reply
 6. Bleen

  UPDATE 14.01 Liderul grupurilor minoritatilor, Varujan Pambuccian, a declarat pentru HotNews.ro ca presedintele PNL, Crin Antonescu, „a avut un discurs halucinant”, facand referire la atacul la adresa minoritatilor. (Hotnews)
   
  Așa e cînd ești prost.

  Reply
 7. cristihan

  Eu cred ca o sa pice guvernul la vreo 10 voturi diferenta iar P&A o sa urle ca a furat Anastase la numaratoare si o sa ceara sa se numere din nou. Doar ei au zis inca din februarie ca in iulie sunt plecati, nu se face sa-i puna astia la munca si sa-l lase pe Ungureanu sa-si faca partid asa, cand vrea el!

  Reply
   1. Amelia New

     @Bleen Da, s-a intrerupt legatura si n-am auzit cine/ce cade…vorba ‘ceea: „nici noi nu mai stim cati suntem”.

    Reply
  1. Bleen

    @Florina Repede, repede, să dea Baconschi sau Blaga o fugă pînă la farmacie! ”Nu vă supărați, uj Nurofen forte pentru dureri menstruale și moțiuni!”

   Reply
  2. Amelia New

    @Florina Pai ce nu ti-e clar? Un vot pentru motiune e cel mai bun remediu pentru durerile de burta.

   Reply
 8. Florina

  Sever, excepţional! Şi  nu numai pentru astea două:
   
  E mai onorabil să fii priten cu MRU decît cu Voiculescu.
  şi
  Sînt oameni atît de inteligenţi în această sală, încît cred că dacă-mi spun pe nume, Cotoi, mă supăr. 

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *