Revoluţie şi zoom

Sînt convins că astăzi vom avea parte de  cea mai violentă zi a din istoria noastră recentă, de la Stoeneşti încoace. Nu vă speriaţi, asta nu înseamnă că veţi fi în pericol dacă veţi trece după amiază prin centrul Bucureştiului, prin Piaţa Victoriei sau pe la Cotroceni. N-o să vi se întîmple nimic, indiferent cîţi demonstraţi vor fi, zece sau o sută de mii. Cu o singură condiţie: staţi departe de camerele de filmat ale Realităţii TV sau ale Antenelor. Dacă totuşi vedeţi că una dintre camere vă fixează insistent, fugiţi cît puteţi de repede. Căci acolo, pe metrul ăla pătrat pe care se va focaliza camera respectivă, va avea loc şi revoluţia mult aşteptată şi trîmbiţată.

Nu e nevoie de o bătaie generală, la care să participe 60 000 de protestatari, sînt suficiente cîteva capete sparte sau doar un pic zgîriate, e suficientă o dîră de sînge sau doar un firicel (restul e zoom) care să declanşeze isteria la televiziuni. Două pancarte rupte, un genunchi julit, cîteva ţipete, îmbrînceli, cîteva expresii de furie sau groază. Doar atît. Repet, restul e zoom.

Şi dacă nu se vor găsi cîţiva sindicalişti mai furioşi şi nici băieţii lui Vanghelie sau Dragnea nu se vor simţi prea bine atunci cînd e nevoie mai multă de ei, SOV ar fi în stare, în disperare de cauză, să-şi scoată angajaţii în stradă, să le dea ordinul de automutilare sau, în ultimă instanţă, să-i dea el însuşi cu capetele de caldarîm, asta după ce i-a ţinut cîteva ore în şedinţa de excitare pe muzică de Mafia (aşa cum se întărîtă pitbullii înainte de luptă).

Apoi scenele martiriului vor fi rulate pe sticlă over and over, ca filmuleţul de la Ploieşti, în timp ce studiourile vor geme de analişti, psihologi, sindicalişti, sociologi, jurnalişti independenţi, Ioan Ghişe, Ponta şi Antonescu. Important e ca imaginile să fie cît mai şocante, să dea impresia unei a doua revoluţii, cei cinşpe revoluţionari din faţa camerei să pară mii. Poate îl aduc şi pe Cornel Pumnea, cu ochii umflaţi şi cu bandajele fluturîndu-i expresiv în prim plan (nu ştiu dacă mai trăieşte – mă rog, asta e mai puţin important). Dacă nu, şi Răzvan Dumitrescu ar fi bun. La urma urmei, dacă sindicaliştii, bugetarii, pensionarii şi purtătorii de pamperşi sînt nişte pămpălăi leşinaţi care nu sînt în stare să facă o revoluţie, nu ar fi deloc de mirare să-i vedem pe Hurezeanu, Răzvan Dumitrescu, Vrânceanu-Firea şi Adrian Ursu agitînd molotoavele în aer, cu piepţii dezgoliţi în faţa sprayurilor cu piper.

Dacă vă mai amintiţi, în decembrie 1989 şi în 1990 televiziunea a fost principalul instrument de instigare la violenţă, manipulare şi isterizare („Veniţi să apăraţi revoluţia de teroriştii lui Ceauşescu, ca să-şi facă noua conducere planul la morţi!” sau „Drogaţi de Raţiu şi plătiţi cu dolari, legionarii lui Coposu au ocupat Bucureştiul, veniţi să salvăm tînăra democraţie!”).

Şi nu, nu cred că e cine ştie ce conspiraţie sau strategie. E pur şi simplu multă prostie şi disperare (ca şi între cele două tururi ale prezidenţialelor) pe fondul crizei economice (insolvenţă, faliment etc) şi penale (Nicolae Popa). Se apropie funia de par, cu alte cuvinte.

Facebook Comments

135 Comments Revoluţie şi zoom

  1. omen

    @:

    key words: trauma, uninterrupted typing.

    http://www.medicinenet.com/carpal_tunnel_syndrome

    "For most patients, the cause of their carpal tunnel syndrome is unknown. Any condition that exerts pressure on the median nerve at the wrist can cause carpal tunnel syndrome. Common conditions that can lead to carpal tunnel syndrome include obesity, pregnancy, hypothyroidism, arthritis, diabetes, and trauma. Tendon inflammation resulting from repetitive work, such as uninterrupted typing, can also cause carpal tunnel symptoms. Carpal tunnel syndrome from repetitive maneuvers has been referred to as one of the repetitive stress injuries".

    Reply
  2. omen

    mde, e criza si iar l-au sarit pe Milica la portia de haloperidol.

    "Asta-i problema. In societatea romaneasca exista persoane care ataca cu violenta comunismul, care ataca cu violenta Securitatea si care fac acest lucru pentru ca ei au ramas activi."

    ha, wtf?! se ataca pe ei insisi? 😆 pai cine-i schizo? Milica sau "ofiterii acoperiti nazisti Sever Voinescu&Basescu"?

    "Din aceste structuri nu iesi. Problema nu e cu cei care nu au iesit. Pentru mine Traian Basescu e un subiect negru, intunecat, dar incheiat, al istoriei Romaniei", a continuat acesta."

    pai sa-i spuna cineva lu' Milica sa aprinda becu'. poate face bine terapia cu lumina. [totusi, e mai mult negru sau mai mult intunecat subectu'?!] mde.

    http://www.ziare.com/emil-constantinescu/presedin

    Reply
  3. omen

    @andra:

    1. ti s-a spus de anul trecut, pe blogul lui Bleen, ca asta cu "televiziunea PDL-ului" nu este viabila, exact pt ca s-ar uita "oamenii de casa" si ar influenta tot "zero". exact asa cum eu nu citesc blogul lui lilick sau roxana iordache, de exemplu.

    2. impotriva cui te revolti tu? asa merge televiziunea peste tot in lume. manipuleaza si fara sa-si dea seama ca manipuleaza(vezi cazul timesonline.ro, actual trombon.ro, care au facut inconjorul lumii profitand de cum este alcatuita presa). in rest, fiecare manipuleaza pe felia lui. ex: MSNBC pe "stanga", Fox pe "dreapta". in functie de care iti sunt convingerile, stii unde sa te uiti :mrgreen:

    3. Pai exista si B1 TV. care mi se pare ca face exact propaganda "invers". ca nu are audienta, a cui e vina?!

    4. pana una alta, mi se pare ca Basescu manipuleaza f bine tembeliziunile asa cum sunt ele. le-a prins punctul slab si le invarte destul de bine, imho.

    chiar, de Nicolae Popa, ala cu Vantu, pe care "acum, acum l-a arestat procuratura din Indonezia", ce se mai aude?(era sa scap un "ce plm se mai aude?!"). uite asa manipuleaza/a manipulat Basescu, de exemplu :mrgreen:

    pe mine ma enerveaza ideea de manipulare de oriunde ar fi ea. desi, apreciez pe aia care o fac mai inteligent si cu mijloace mai putine 😈

    5. te revolti cam aiurea. adica impotriva naturii umane. panem et circenses. asa a fost mereu.

    6. un neuron excitat continuu, crapa. daca ai sa repeti povestea cu televiziunea PDL-ului, o sa enervezi lumea si pe aici. aia de la teophyle prb nu sunt asa toleranti sau nu vad mai mult decat este cazul 🙂

    7. iar daca te doare mana, sa stii, cel mai bun lucru e repausul 🙂

    Reply
  4. Andra

    Lungu

    daca te intereseaza numai cat rau pot sa faca televiziunile PDL-ului, nu intelegi nimic

    Reply
  5. mece

    Andra,

    sper să îţi recapeţi cât mai rapind capacitatea de a scrie fără efort.

    pe ce discutam, eu rămân la opinia că TB ori PDL nu trebuie să actioneze (e în verbul ăsta o nuanţă care nu are legătură cu statul de drept) în vreun fel împotriva televiziunilor altfel decât facând coşmelia asta de ţară să meargă.

    cele bune. sănătate încă o dată.

    Reply
  6. MicutzaCeKurai

    @andra,

    sunt un alt lungu – nu stiu de unde m-ai nimerit)))))

    io-s din lungu-i drumul clujului… (fost Doboratorul de Bizoni pe hotnews))))

    in rest, nu ma schimb, nici la nume, nici la nick. zice multe faptul ca nu citesti cu atentzie numai ca-tzi displace vizualul – inseamna ca nici nu ascultzi cu atentzie, nici nu vezi. inseamna ca te prea supra-apreciezi (si apreciezi in cvasi-necunostintza de cauza. adica superficial). ce pierde PDL la nivel superior (capitala, sa zicem – televizuini, sa zicem – presa de mogul, sa zicem -, are sansa de a cistiga de jos in sus, cu putzin efort la nivel de ajutor pe sate. chiar azi le-am vindut (la noi in sat) un pont pe aceasta tema. daca asculta (macar de data aceasta, pot sa-si concedieze mogulii totzi pseudo-jurnalistii, iar sindicalistii se pot angaja, de pe acum, la privat – sau merge la cules de capsuni. nu mor caii cind vor cainii.

    Reply
  7. Florina

    @mece,

    Corect si frumos spus. As adauga, daca-mi permiti, referitor la mitingul de ieri, ca a fost un exercitiu democratic cu nuante de serbare cimpeneasca. Care, dupa mine, i-a diminuat intensitatea.

    Reply
  8. Andra

    Florin

    Nu ma cert cu voi si cu nimeni in general, nici macar cu cei care ma insulta.

    Theophyle ma insulta dintotdeauna, dar asta nu m-a deranjat niciodata cat timp am crezut sincer ca acolo exista premize sa se nasca o alternativa la BVB (si la prostia din PDL, in general).

    Nu ma laud, pt. ca nu ma cred asa importanta, dar mi se-ntampla destul de rar sa ma insel. De data asta m-am inselat.

    @Asa este cornelius, valoarea este numai acolo unde o investesc oamenii. Am gresit.

    Mece

    Nu reactionez la stimuli de genul asta (esti furioasa, traiesti intens) dar un lucru iti voi spune: eu nu fac parte impreuna cu tine din nicio massa critica, pt. ca din 2007 de cand a inceput mineriada televiziunilor, n-am vazut nicaieri pe cineva – de la PDL sau din alta parte – care sa propuna solutii pt. schimbarea situatiei.

    Basescu si PDL trebuiau sa actioneze pt. ca televiziuni care controleaza in asa de mare masura opinia publica sunt un pericol pt. stat si democratie. Alina Mungiu a spus asta, dar evident e mai simplu s-o demonizezi pe ea decat sa propui solutii.

    In 2005 daca nu stiai, Basescu a adoptat in CSAT un ordin cf. caruia coruptia a devenit pericol pt. siguranta nationala iar in virtutea acestui lucru SRI si SIE au inceput sa actioneze.

    Basescu STIE ce pericol si ce putere au televiziunile astazi, chiar el a declarat-o, vezi mai sus, dar nu are niciun interes sa schimbe situatia.

    Ma doare mana si nu pot sa scriu mai mult (am incheietura fisurata, asta ca sa stii ca daca ma chinuiesc sa scriu v=ceva vreodata, este nu din furie, ci numai daca ca cred ca merita cu adevarat spus), insa ce se face si aici si la theophyle, si peste tot in PDL este sa lase televiziunile sa creasca exponential si sa faca din ce in ce mai mult rau fara nicio opreliste, pt. ca asta e una din sursele principale de solidarizare pentru talibanii fara creier din PDL.

    Eu refuz capcana asta mizerabila. In viitor insa PSD si PNL nu vor mai discuta decat in temeni de multimi furioase si isterice cu care massa ta “critica” n-are absolut nicio linie de comunicare.

    Numai bine.

    Reply
  9. mece

    Andra,

    Îţi înţeleg frustrarea legată de televiziuni, dar exagerezi cu sentinţa dată. Nu s-a terminat ieri nici cu statul de drept, nici cu economia de piaţă. Ele sunt, aşa cum sunt, dar sunt. Şi eu, ca şi tine, cred că influenţa televiziunilor este una cu efecte reale şi potenţial durabile. Cred că fac mai mult decât zgomot. Sunt convins, indiferent de ce zic ratingurile, că rezultatul strâns de la alegeri – procentul apropiat de 50% al celorlalţi a fost creat în bună măsură de campania dusă de televiziuni. Dar – şi invoc tocmai statul de drept – nu ai ce să le faci, nu într-un mod nemijlocit aşa cum îţi vine ori de câte ori rămâi mai mult de 1 minut acolo. Nu poţi să le dai foc, să-i strângi de gât pe moderatori, să aplici soluţia lui Woody Allen cu privire la cei care defilează în cizme negre, lucioase (bâta, adică). Pentru a-i combate, pentru a vedea aici rânduri de indignare, ar trebui să te expui lor, or cu asta te pierzi în zgomotul de care vorbeşte HRP. De unde şi soluţia bună a PDL de a nu mai trimite oameni la cele 2 televiziuni şi soluţia proastă de a nu compensa comunicând mai mult şi mai bine pe mediile alternative.

    Mai suntem un stat cu drept la speranţă cât timp mai există o masă critică (inclusiv în sensul exerciţiului facultăţii de a critica) care o depăşeşte pe cea a celor care sunt sub puterea televiziunilor. Ceea ce vezi aici este un loc al criticii, iar spaţiul public de care vorbeşte HRP nu-i doar studioul de televiziune. Tu mai degrabă eşti supărată că noi nu suntem furioşi cu intensitatea cu care eşti tu furioasă, dar furia asta, doar furia, nu-i chiar bună (zice asta şi HRP). Vezi, ajungi la concluzii exagerate care îţi lasă doar alternativa căratului în munţi (decesul statului de drept şi a economiei de piaţă, pierderea definitivă a luptei) ori doar eronate (aici s-a criticat modul în care televiziunile au tratat subiectul mitingurilor recente – vezi postarea de ieri a lui Bleen). Punctual, din punctul de vedere al televiziunilor, mitingul a fost un eşec. Ele au mers pe modelul grecesc, la noi în Piaţa Victoriei s-a întâmplat ceva cât se poate de calm, totul fiind exerciţiul unui drept constituţional. Aşadar demersul lor a dat chix. Aşa cum a dat, în final, şi la alegeri. Atât timp cât există periodice confirmări ale eşecului unor asemenea politici editoriale, e de bine. E un semn că democraţia e, atâta câtă e, şi anticorpii ei funcţionează încă. Este adevărat că funcţionăm la limită, dar funcţionăm şi trebuie ca fiecare dintre noi să îşi facă treaba lui cât mai bine, să judece critic şi să contamineze în jur. Şi în acest timp, politicienii să-şi facă odată în pizda mă-sii treaba!

    Trăieşti prea intens.

    Reply
  10. para

    Se manipulează politic inconştient, sub acoperirea manipulării în sensul ratingului. Manipularea manipulării.

    A classical win-win situation.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @para: Noi nu vrem trafic, doar influență! Asta e sloganul Madame Blogary, daca nu stiai.

      Reply
  11. cornelius

    @Andra: Hei, dar ce credeai? Dupa tv, au fost ocupate si platformele. Unele de stanga, altele de "dreapta", toate carmite de oameni care se pot schimba foarte bine intre ei.

    Mai ramane loc pentru cei onesti doar ca sa comenteze (indiferent ce ar spune), si astfel platformele devin si mai vandabile. Tu le cresti pretul, Andra, imi pare rau sa ti-o spun. Numai sa nu mergi pana la miezul lucrurilor, ca te cenzureaza rapid. Pe urma vor spune ca a fost o regretabila, total regretabila eroare.

    Reply
  12. para

    Se manipulează politic inconştient, sub acoperirea manipulării în sensul ratingului. Manipularea manipulării.

    Reply
  13. para

    @Andra

    te rog frumos să iei altitudine şi să citeşti tot, înainte de a scrie. Mie nu mi se pare că Theophyle nu spune că televiziunile manipulează.

    Altfel, fie şi din greşeală, fiecare mai luăm câte un ghiont, din când în când.

    Despre televiziuni şi manipulare, eu cred că de multe ori toată regia este pusă la cale pentru a obţine rating, pentru bani. Adică, nu se gândesc neapărat că trebuie să iasă cutare sau cutare negativ, ci, pur şi simplu, impresia artistică se vinde. Deci, se manipulează politic inconştient, sub acoperirea manipulării în sensul ratingului.

    Reply
  14. Andra

    anyway, e inutil pt. ca e o lupta cu prostii. un securist mi-a zis odata ca de-aia tampesc ei lumea, pt. ca prostia e mai rezistenta decat glontul. i'm out

    Reply
  15. Andra

    para

    de niciun fel. eu am scris despre televiziuni si patapievici (exact ce-am scris mai sus), dar el a cenzurat ce-am scris eu, ca sa poata sa spuna ce-i trece lui prin cap despre mine.

    o mizerie.

    Reply
  16. Florina

    @Andra,

    N-ai idee ce pot obtine niste copii care se smiorcaie sau, daca preferi, ce serios pot musca niste pechinezi.

    Reply
  17. para

    @Andra

    Te rog frumos să te răcoreşti.

    Este o neînţelegere.

    Uite ce mi-a răspuns mie:

    "Aici (Andra) incearca sa ne convinga ca demonstratia de ieri a fost ceva epocal, eu fiind acol, de alatfel, si Rahovenu care a si fotografiat cat de “originala” a fost demonstratia."

    Reply
  18. Andra

    para

    uite ceva interesant. am intrat la Theophyle unde ma trimiti tu mai mereu, ca sa spun ce zice azi presa internationala si Patapievici (nu eu).

    Si uite ce poate sa “emaneze” prea-luminatul Theophyle, la care ma inviti tu sa postez

    iar asta ar fi un fel de falanga mai evoluata in PDL,

    daca asta arata asa, iti dai seama ce inseamna de fapt PDL ?

    iti dai seama ce fel de "alternativa" e asta?

    @Andra ti-am mai spus propaganda rosie nu intra pe blogul asta.

    Am mai discutat noi despre asta. Nu esti binevenita pe acest blog ti-am mai spus-o de multe ori. Indragostitii de Iliescu nu au ce cauta aici.

    Te rog scuteste-ma! Pe blogary esti tolerata aici, NU!

    http://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/05/20

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @Andra: te aprinzi degeaba. Aici esti bine primita chiar daca ne enervezi, uneori. Ce vrea sa faca Theophyle pe blogul lui e treaba lui. Nu te certa cu noi ptr ca vrei sa te certi cu Theophyle:)

      Reply
  19. Andra

    MicutzaCeKurai

    Tu esti cumva Vasile Lungu de la City news ?

    Dragule, in situatii disperate nu mai are importanta cine "are dreptate". Are importanta numai "cine poate".

    ori, PSD si PNL au castigat de pe-acum partida, pe drept sau pe nedrept, nu are nicio importanta.

    Ei sunt castigatorii morali ai situatiei, ei ii tolereaza doar pe PDL-isti la putere pana-si termina de luat toate suturile posibile.

    Schimba-ti nick-ul si avatarul pt. ca sunt oribile si ma fac sa nu te citesc niciodata cu toata atentia, desi meriti

    Reply
  20. MicutzaCeKurai

    @andra,

    Cam prin anul 1096, bântuia o aşa foame prin Europa, aşa de bine instutuţionalizată de gândeai că a fost instituită pe bază de Ordonaţă de Guvern – europeanul de rând făcea foame şi gata, în timp ce o pătură mică de privilegiaţi puneau bazele Evului Mediu de cumetrie.

    Problema era că, numai ţinuţi în foame, europenii nu înseamnă că nu aveau preocupări şi, din păcate pentru baronii locali ai timpului, preocuparea principală era să fie nemulţumiţi – ceea ce era o ingratitudine pe faţă: în fond, foamea era pe gratis. Aşa că, pentru a ieşi din impasul acumulării de nemulţumire, Papa Urban al II-lea a ordonat ca toţi fomiştii să se adune şi să purceadă la prima cruciadă împotriva musulmanilor din Orientul Apropiat.

    La început, cruciada a avut un larg ecou popular, chiar şi acum în cărţile de istorie este pomenită drept "cruciada săracilor". Ea a fost condusă de doi indivizi străini de "limbajul armelor" (un fel de «cei douăjdemii de specialişti» ai Convenţiei Democrate): un pustnic şi un om fără avere, care au dus gloata săracilor direct la dezastru – ajunşi în Orientul Apropiat, fomiştii Europei au fost "conduşi" pe lumea cealaltă de către turci.

    Iaca un mod sigur de a scăpa de sărăcie: respectivii s-au îmbulzit să ia calea Orientului fără să cunoască şi riscurile la care se expuneau, doar că li s-a spus că este mai bine. În fond, este simplu să deschizi gura şi să indici calea către "Ţara Făgăduinţei" şi apoi să o închizi la loc pentru a nu fi obligat să descrii greutăţile drumului – mulţimea este orbită de speranţă, se hrăneşte cu aceasta.

    După aproape o mie de ani de la acele evenimente, România se află în situaţia celei mai sărace ţări din Europa. Sărăcia la români este sub nivelul acceptat de lumea civilizată de astăzi şi, pentru eradicarea ei, românii practică un gen de "cruciadă", adaptat vremurilor moderne. De data asta, nu valorile creştine atrag oamenii, ci bunăstarea. Românul nu mai este convins să lupte pentru emanciparea de sărăcie la el acasă. Dă şpagă să meargă să fie ucis pe bani buni în Irak sau Afganistan.

    Dar ce-au făcut regimurile de pînă acum pentru a opri cruciada românilor spre Vest? Ai lui Ion Iliescu au transformat sărăcia în capital electoral. În limbajul politicianului dornic de putere (şi numai atât), ei au ştiut doar să dea indicaţii preţioase: trebuie făcută una, alta – administraţie, justiţie, anticorupţie -, dar i-au clocit, ca o cloşcă cu pui monstruos de vii, pe toţi generatorii de "capitalism de cumetrie". La umbra Partidului Social Democrat au puit regimente de înregimentaţi prin corupţie şi căpătuială în partid – vorba unui "pesedist" de bine: "puţini am fost până în 2000, mulţi am rămas după ce-am câştigat alegerile". Acum situaţia s-a restabilizat în aşteptarea unei noi revigorări.

    Din păcate, la fel se procedează sub fiecare "regim" – mulți la guvernare, puțini în Opoziție. Trebuie doar consultată lista traseiștilor politici (și-mi aduc aminte de ziua în care Băsescu i-a predat partidul lui Boc și le-a zis celor aflați în sală: închideți porțile partidului. Nu l-a ascultat nimeni).

    În rest, din ce în ce mai mult praf roşu (cu seceră și ciocan) se insinuează dinspre mass media cu patronii năimiţi din timp (de către patronii PSD și PNL) să conducă mulţimile spre o nouă cruciadă a săracilor.

    Reply
  21. Andra

    Cineva mi-a spus odata ca ziua de 19 are o semnificatie mistica aparte in istoria Romaniei. Atunci nu l-am crezut.

    Reply
  22. Andra

    Florin

    Prin rubrica asta o sa faci exact ce-mi reprosai mie, adica le acorzi atentie si prin asta ii legitimezi ca actori principali – si singurii care conteaza.

    Ceea ce e pur si simplu adevarat.

    Prin asta o sa mai dati in mod indirect si masura impotentei PDL-ului relativ la tot ce-nseamna comunicare.

    Comunicarea e un domeniu care a fost cucerit si luat in stapanire de PSD si PNL cu 6 ani in urma, adica intr-o perioada in care PDL-ul ii nega cu aroganta toata importanta.

    E o lupta pe care PDL a pierdut-o cu 6 ani in urma, inainte chiar sa apuce s-o dea.

    Programarea mentala aplicata romanilor timp de 6 ani de televiziuni este astazi completa, si nu mai poate fi inversata decat de catre cineva care dispune de mijloace cu putere, audienta si know-how cel putin egale, daca nu si mai sofisticate decat ale PSD si PNL. Andronic si-a dat masura, iar basescu cel mai probabil cunoaste toate astea dar le-a acceptat fara sa clipeasca.

    Facand rubrica asta e ca si cum niste plozi se smiorcaie de pe margine pt. ca nu se pot bate cu nenea cel mare si rau. E la fel ca postura de victima pe care o practica PDL-ul de cand il stiu, dar care azi nu mai prinde la nimeni.

    Nu faceti decat sa le recunoasteti succesul.

    Mitingul de ieri a fost un succes al televiziunilor.

    Au demonstrat ca atunci cand au interes sa bage oamenii in casa ca sa nu voteze – o fac cu cel mai mare succes (30% prezenta la vot in 2008, la primele alegeri uninominale din istoria Romaniei)

    Si au reusit si reversul, au demonstrat ca pot sa faca si miscarea in sens invers: atunci cand au interesul sa scoata lumea in strada o fac tot cu succes total.

    Practic, ziua de ieri a aratat 2 lucruri esentiale:

    1. ca televiziunile PSD si PNL au control complet asupra opiniei publice,

    2. si ca Basescu si PDL n-au avut niciodata habar cu ce se mananca asta si nici nu vor mai avea ocazia sa afle.

    Ieri basescu si PDL au pierdut tot.

    Li s-au lipit pe frunte toate etichetele pe care le merita de la romanii pe care-i dispretuiesc de 6 ani, pentru ca refuza si cea mai elementara comunicare cu ei.

    Tot ieri s-a terminat pt. totdeauna cu increderea in idealuri precum stat de drept sau economie de piata.

    Nimeni nu va mai indrazni vreodata sa defileze pe scena politica cu asa ceva, pentru ca i se va aminti mereu de ziua de ieri, de Boc si de basescu.

    Nu spun toate astea cu rautate, ci pentru ca vad ca pana si la voi s-a instalat frica de a vorbi.

    Ma astreptam sa citesc lucruri adevarate aici dupa mitingul de ieri, lucruri curajoase care sa mearga pana la radacina lucrurilor pt. ca sa vada oamenii macar o umbra de determinare si curaj, undeva. SI ASTA face parte din atitudinea liberala. Ieri Theophyle mi-a cenzurat comentariul de mai sus pana cand a pus o postare noua, ca sa nu-l mai poata citi nimeni. La voi vad aceeasi atitudine (down-playing, nu se intampla nimic “serios”). Sper ca-ti dai seama ce inseamna asta.

    Daca eu scriam lucrurile astea ieri dupa amiaza la Theophyle (dar degeaba), azi le scrie iata si Patapievici.

    SENATUL EVZ: După zgomot, furia

    Autor: Horia-Roman Patapievici

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-dupa-

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @Andra: Tu crezi ca astia cu televiziunile sint puternici. Noi credem ca sint galagiosi. Niste lasi care fac tambalau mare ca sa creada lumea ca ei sint tari. Vom vedea cine are dreptate.

      Reply
  23. zexe

    Florin, cum era de asteptat, eu nu sunt de aceeasi parere cu tine. Vrei sa ne umpli de dictatori?

    Nu ar fi mai bine sa se ocupe dictatorul suprem de selectia derapajelor si de punerea lor in pagina? Ca d-aia e dictator! Plus de asta, Bleen a demonstrat, cateodata, ca are si umor, deci succesul va fi garantat. Oarecum 🙂

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @zexe: degeaba nu esti de acord. Postul s-a adjudecat. Un nou dictator sta sa se nasca. Noi n-avem timp sa le facem pe toate.

      Reply
      1. Florin Cojocariu

        Sectiunea se va numi Bestiar de presă. Vrem să rîdem de și să le răspundem celor mai toxici si aberanti ziaristi. Avem pe cineva care va coordona sectiunea dar cine vrea sa colaboreze e rugat sa-mi scrie pe mail, nu in comentarii, va fac lipeala. Asadar Floria, para si altii, dati un semn in clar pe mail daca chiar vreti sa contribuiti.

        Reply
  24. MicutzaCeKurai

    Prin anul 2000, statul Lituanian s-a gîndit că nu i-ar strica să-şi cunoască „iudele” care au lucrat, pe „arginţi”, pentru poliţia politică KGB şi a anunţat că, în schimbul pocăinţei, le va asigura spionilor dispariţia dosarelor. Prin pocăinţă, statul Lituanian înţelegea mărturisirea colaborării cu KGB-ul (publică, şoptită la ureche, în parc, practic din orice poziţie – dacă este să ne gîndim – şi ne gîndim! – la „teroriştii” lui Ion Iliescu). Mărturisirea aducea după sine şi încetarea legii lustraţiei pentru mărturisitor. Dar pe ce se baza statul Lituanian cînd venea cu oferta? Pe cele peste 10.000 de dosare recuperate în 1991 de către lituanieni din sediul KGB de la Vilnus, cu ocazia revoltei lor anticomuniste. „Oi fi printre ăia, n-oi fi printre ei?” – se întreba orice turnător de bine lituanian. A mărturisi sau, a nu mărturisi? – aceasta-i Întrebarea. Căci, a nu mărturisi, înseamnă: demascarea (cine, ce, cum, unde, cînd, cu cine, de ce, pentru ce – mai ceva ca la ziar); iar a mărturisi, înseamnă că numai se vor schimba şantajiştii. Deci, şi aşa se pot folosi arhivele fostei Securităţi – şi cred că s-au cam folosit.

    Căci la noi rămîne valabilă afirmaţia lui Ion Iliescu cum că, la Revoluţie, „a ieşit lumea că nu mai avea ce pune pe masă” – şi nu din motive de Securitate (globală, personală, ancestrală). Nu, dom’le, că noi, românii, încă din 1968, sub oblăduirea înţeleaptă a Înţeleptului Conducător, am semnat Pactul internaţional al drepturilor economice, sociale şi culturale şi Pactul internaţional al drepturilor civile şi politice, adoptate de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, la data de 19 decembrie 1960. Dintre aceste drepturi enumăr: dreptul de-a ne face că muncim, căci ei se fac că ne plătesc, dreptul de-a fi expropriaţi corelat cu dreptul de a ni se plimba Statul cu buldozerul peste proprietate, dreptul de-a ne asculta Securitatea corelat cu cel de a ne bate Miliţia, dreptul de-a ne uita peste graniţă sau la două ore program la televizor, dreptul de-a ne plimba în cerc în jurul blocului şi altele. Principala întrebare care s-ar putea pune (şi şi-o pun în fiecare an toţi nostalgicii Măreţului Partid) este: cum de a fost posibil ca, în 1989, să se piardă toate aceste privilegii ale poporului român?

    Avînd în vedere nevoia noastră acută de securitate, m-aș mira să fi uitat că am avut și noi prin presă ştiri de genul: "Principalul serviciu secret din România recunoaşte că are infiltraţi ofiţeri acoperiţi în redacţiile de presă".

    Păi, pe ofiţerii ăştia "cu acoperire jurnalistică" pe o parte i-au moştenit de la fosta Securitate, pe o parte i-au creat şi format chiar ei.

    Azi vorbim numai de-ai noştri, că putem scăpăm de ei. Că, fără ei şi fără portavocile aciuate prin presă ale grupurilor de interese din mai toate domeniile, mass media ar avea șansa de a reveni la rolul de informare şi nu de dezinformare publică.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      nu e rubrica, e un subdomeniu, un blog separat. Sub brandul Blogary dar care se ocupa doar de asta. Pe un subdomeniu distinct, cum ar fi derapaje.blogary.ro. Iar cine se ocupa poate sa-si ia colaboratori, ideea e ca trebuie actualizat zilnic.

      Reply
      1. Florin Cojocariu

        interesatii sa se ocupe de blogul cu derapaje sint rugati sa scrie la redactie: madame arond blogary punct ro.

        Reply
  25. zexe

    Stirea corecta era ca "Elan Schwartzenberg si Piticul Porno au manifestat impreuna cu minerii", dar, cum Piticul s-a simtit ofensat de aceasta alaturare, acesta a refuzat sa-i apara numele in stire si s-a pierdut printre cei 40000 de manifestanti. Elan a ramas pentru pozele de pe prima pagina si pentru interviuri cu jurnalistii presei de nisa.

    Reply
  26. aurelian

    de fapt, azi, atat bugetarii cat si liderii de sindicate i-au pocnit cu bocancii in pix (sau gura) pe d'alde Rogo, Dragnea, Ponta, Dumitrescu si alti agitatori idioti; si-au exprimat civilizat si linistit opinia folosindu-se de un drept garantat de stat. Bravo lor! (Hoara si-a meritat-o 🙂 )

    Reply
  27. Nea

    Florin, eu mă feresc de peste 15 ani de TV şi ziare, tocmai fiindcă sunt alergic la manipulări. Dar, dacă dau întâmplător peste ceva, vă semnalez.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @Nea: deci ai propus o sectiune de semnalat derapajele presei dar esti alergic la presa?:)) @toti: avem un mic proiect de-a semnala derapajele si idiotii din presa, o revista a presei aberante. Cine vrea sa se ocupe voluntar de el, sa ne dea de stire. Cerinte: sa aveti simtul umorului si 1-2 ore pe zi. Sa parcurgeti zilnic presa, adica sa puteti sta mult pe net. Avem o idee de procedura simpla, nu e multa munca. Asteptam aplicatii:)

      Reply
  28. aurelian

    la sfarsitul acestei revolutii trebuie sa contabilizam aspectele pozitive; astfel au inregistrat cresteri urmatoarele venituri:

    – ale societatilor de transport

    – ale societatilor de salubrizare

    – ale buticurilor, saormariilor si "unitatilor de alimentatie publica" din zona

    – ale distribuitorilor de sepci, steaguri, fluiere etc.

    – ale bugetului (prin taxe si impozite colectate)

    noi, cei din economia privata, avem motive de bucurie

    Reply
  29. Nea

    Precum şi pe cei care beneficiază de amnistii fiscale, scutiri de taxe, privatizări şi concesiuni de la stat. Marii libertarieni şi voiculeştieni ar fi de fapt nişte iobagi în acest sens.

    Reply
  30. Nea

    Florina, exact, noţiunea de bugetar trebuie redefinită pentru a include orice privat care are o cota semnificativa de contracte cu statul sau instituţii controlate de stat

    Reply
  31. AccesDirect

    S-o fi dus Elan sa le dea bugetarilor o idee geniala. Sa manance cozonac daca n-au paine pe masa.

    Reply
  32. Florina

    @AccesDirect,

    A si vorbit la antena. Redefinim, cumva, notiunea de bugetar?

    @Nea,

    Idee foarte buna.

    Reply
  33. Andra

    nu conteaza cat ma uit eu la televizor, conteaza cat se uita prostii carora o sa le platesti tu pensia

    Reply
  34. Andra

    mece

    cum vei trai tu intr-o tara guvernata de prostii manipulati de televiziuni? azi ii incita pe prosti, ii lingisesc si le dau pensii, maine PSD ii baga pe prosti la cutie si nu se va mai auzi nici musca. tot ce se intampla in tara asta depinde de televiziuni. in plus, TOATE lucrurile corecte si bune au fost decredibilizate pt. totdeauna tot de televiziuni, si nu va mai crede nimeni in ele 100 de ai de-acum incolo; NIMENI nu va mai crede vreodata in justitie stat de drept sau economie corecta

    Asta nu are nimic de-a face cu STATUL – interesele STATULUI Romania ?

    Reply
  35. Nea

    Poate ar fi nimerit un colţ în Blogary unde să punem toţi zoomul pe derapajele presei. Cam în genul http://www.arretsurimages.net/
    Degeaba priveşti ore în şir la un om care încearcă să se poarte onorabil, momentul adevărului este cel în care îţi taie geanta cu lama sau îşi sleieşte mucii pe turul pantalonului.

    Iar pentru asta trebuie mai mulţi ochi atenţi.

    O scurtă semnalare a derapajului şi interpretarea dedesubturilor.

    Ai?

    Reply
  36. mece

    @Andra

    TB zicea că o să încerce să schimbe relaţia cu media

    SOV e patronul unui trust media

    lui N. Popa (omul lui SOV) nu i s-a întâmplat nimic

    deci:

    "Cat timp e basescu e la putere niciun fir de par de pe capullui SOV nu se va clinti"

    îmi scapă logica. În măsura în care nu facem dragoste cu ideea că TB este un dictator, atunci înseamnă că există separaţia puterilor în stat. Cel puţin din perspectiva lui TB. Să i se întâmple sau nu ceva lui SOV din pdv juridic e treaba puterii judecătoreşti, nu a celei executive. Acest recurs permanent la Unul care face şi desface (care e şi în afirmaţia ta), care salvează nu are nici o legătură cu un stat de drept funcţional şi este dăunătoare.

    Reply
  37. Stefan Ionescu

    Bleen, Hoara n-a citit ce scrii tu aici. S-a aventurat sa revina in ring si acum e pus la fezandat in tarcul A3, in Piata Victoriei.

    Reply
  38. georgiana

    @Florin si Aurelian: din pacate suntem foarte putini… Poporul romanesc pur si simplu nu intelege ca nu mai sunt BANI! Acum ma scuzati, ma duc sa-mi rod unghiile…

    Reply
  39. aurelian

    @georgiana: ar fi fost liniste, salariile s-ar fi marit, la fel si pensiile… cum spune Florin…

    iar costul ar fi fost foarte mic: o inflatie suficient de mare incat sa anuleze imediat procentele maririlor, ba chiar sa le anuleze (istoria se repeta, futu-i, si n-o opreste nimeni)- ar fi trebuit sa scriu paragraful asta cu litere de 4 da' nu stiu cum 🙂

    Reply
  40. georgiana

    Este pentru prima data cand regret ca n-a iesit Geoana presedinte! Oare ar fi facut rahatul bici??

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @georgiana: regreti degeaba. Ar fi fost liniste si pace, am fi trait pe datorie ca Grecia, ei si-ar fi umflat conturile din Elvetia ca magnatii rusi, am fi devenit pionul rusilor in UE si un popor de evitat pentru citeva zeci de ani. Nota de plata tot dreapta urma s-o plateasca. La greci a fost putin desincronizata treaba.

      Reply
  41. aurelian

    Andra:

    deviezi de la normalitate: nu Basescu trebuie sa-i faca ceva lui SOV (poate doar sa-i traga vreo scatoalca)… nu este prevazut asta in fisa postului (citeste Constitutia)

    uitati-l pe ceausescu sau cereti republica prezidentiala…

    Reply
  42. Andra

    Decembrie 2009, interviu cu Zoso, aprox minutul 22:40

    http://www.zoso.ro/2009/ultimul-interviu-de-campa

    TB: Voi incerca o discutie la inceput de mandat cu toata media, pentru ca m-am convins de un lucru (si asta intra la “greselile” mele, poate…): e nevoie de sustinerea media ca sa poti reforma statul. Este nevoie !

    Avand in vedere ca avem o majoritate anti-reformista in Parlament, va trebui creata o presiune si de catre mass-media, si acest lucru va trebui sa il discut cu ei.

    Prababil va trebui sa-mi schimb atitudinea. Multe greseli am facut eu in mandatul meu, nu cu intentie, dar am facut greseli: lipsa de tact, de multe ori, dar una din greselile majore este legata de relatia cu presa, pe care am abandonat-o in mana consilierilor la inceput de mandat, si dintr-o data, m-am trezit ca sunt singur … (nb: asta din urma e un bullshit de mare exceptie)

    Reply
  43. Riddick

    Liberalii (parţial) au părăsit Piaţa Victoriei pe 28 ianuarie 1990 (la solicitarea conducerii PNL).

    Doar grupul cu pancarte de partid, simpatizanţii şi membrii de partid au rămas.

    Azi, liberalii participă (incognito) alături de pesediştii care se dau sindicalişti.

    Reply
  44. alex

    mama ce fete de oameni inteligenti in piata. exact genul de oameni care muncesc ore suplimentare si care se sacrifica pentru binele firmei.

    Reply
  45. Andra

    Cat timp e basescu e la putere niciun fir de par de pe capul

    lui SOV nu se va clinti

    Nu mai crede nimeni povestile despre N. Popa.

    Reply
  46. Florina

    @Marius,

    Sa-i vad eu pe bugetarii nostri luindu-si haine pe puncte. Ca la telefonia mobila. 🙂

    Interesant, un pensionar cerea sa faca "si astia" ce a facut ceausescu, adica "locuri de munca".

    Reply
  47. recycle bleen

    daca ar avea loc conflicte de strada in cartierul titan, din capitala, ar intra, oare, in categoria 'clash of the titans'? 😉

    Reply
  48. Marius Delaepicentru

    Florina (11:01 am)

    beleaua internationala nu trece asa repede.

    Nicio problemă! Se lungeşte durata stării de război. Englezii au suportat cu toţii (bugetari şi nebugetari) 6 ani de cumpărături pe cartelă. Inclusiv hainele se cumpărau pe puncte.

    Reply
  49. Marius Delaepicentru

    Mece, ţi-am luat vorba din gură. 🙂

    Acuma, dacă aş fi Executiv, aş declara stare de război financiar şi aş alimenta bugetarii cu salarii şi pensii pe cartelă. La stare de urgenţă, măsuri de urgenţă. Ar fi o măsură, e drept egalitaristă, dar, care ar ameliora bonitatea financiară a statului. Asta ar permite împrumutarea de bani mai ieftini pînă trece beleaua internaţională. Oamenii ar înţelege. Iar dacă nu ar înţelege, le-aş băga patriotism în buget.

    Reply
  50. Andra

    Aiurea Bleen. Tot ce fac televiziunile e bine, pur si simplu pt. ca ele sunt cele mai tari.

    Azi asta e un argument suficient. Cine poate inseamna ca are si dreptate. Cine are dreptate dar nu poate e doar un impotent care va fi maturat de istorie.

    Cat de frumos e sa darami o tara inteaga marind pensiile si sa iesi bine din asta, doar pt. ca ai televiziuni

    Si cat de frumos e sa vrei toate lucrurile bune si corecte (reforma justitiei si reforma economica) si sa ramai un prost

    In final toate lucrurile bune si corecte s-au decredibilizat ireversibil, si asta e tot ce-am castigat in termeni reali dupa 6 ani cu basescu.

    Istoria o scriu televiziunile, adica invingatorii

    Reply
  51. Alexandru H.

    Revolutia lui Behe(c)he Guevara

    "Suntem o turma condusa de lupi", se plangea de dimineata o grevista furioasa la un microfon antenist, stropit de sudoarea oamenilor muncii, intrati in concediu de protest.

    Reply
  52. Ionescu Latul

    M-as duce sa le zic ca au intarziat vreo 19 ani si ca acum degeaba urla. Astia or fi aceiasi actori pe care-i filma Realitatea primind mita electorala?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *