E bine să fie bine deci ar fi bine să fie mai bine. Bine?

Voiculescu a intrat în rolul lui Patriciu și s-a găsit să-l toace în direct pe Vlădescu la Antena 3. Domnul mare om de afaceri profesor politician a produs aceasta frază memorabilă:

În afara celor două pachete de măsuri mai există o cale. Există calea optimizării a ceea ce avem. Pentru că, la ora actuală, România există, nu s-a născut ieri. Are, la ora actuală, o clasă antreprenorială, are investitori străini, are într-adevăr bugetari, are pensionari şi cred eu că un lucru înţelept ar fi fost să ne uităm întâi şi întâi la societatea românească, inclusiv la economia românească, să facem o fotografie. Să vedem în fotografia respectivă unde putem optimiza (…) astfel încât să nu fie nevoie să tăiem salariile şi pensiile şi nici măcar să creştem impozitele şi taxele

Nu trebuia demonstrație mai bună despre tonomate decît șefu cel mare, în studioul propriei televiziuni, tăbărînd cu fraze de lemn pe ministrul de finanțe, față în față cu o moderatoare timorată care nici să se prefacă neutră nu avea curajul. Ciutacule, ia zi-ne puțin cum e cu independența jurnaliștilor. Și comentează te rog soluția domnului profesor Voiculescu. Cu înjurăturile alea cu care ne-ai obișnuit.

Apoi, e o diferență uriașă între modul în care Voiculescu își conduce afacerile și pildele pe care le dă națiunii la TV. Îmi pare rău că lui Vlădescu nu i-a picat fisa pe loc: Astfel de analize foto ar trebui să aplice Voiculescu în propriile afaceri. Cînd scad încasările din publicitate să privească la poză și nici să nu dea oameni afară din trust, nici să nu le reducă salariile. Ori , din trustul Intact au fost și vor fi concediați oameni. Salariile s-au tăiat.  Nu s-a uitat nimeni la fotografia situației și nu se va uita nimeni decît la bilanțul contabil. Așa că înțelepciunea ta economică nu merge nici în propria ogradă. Însă ne ceri să ți-o aplicăm noi în toată țara. Ca să-ți fie ție bine. Bine?

Facebook Comments

77 Comments E bine să fie bine deci ar fi bine să fie mai bine. Bine?

 1. zexe

  Federatia Româna a Jurnalistilor MediaSind pretinde "Crearea de noi locuri de munca în paralel cu mentinerea masurilor de protectie sociala pentru categoriile defavorizate". Cat de idioti pot fi ca, dupa toate dezbaterile publice care au subliniat ca avem prea multi bugetari, sa ceri, pe langa masuri de protectie, suplimentarea locurilor de munca in sectorul bugetar? Cat de autisti pot fi?

  Reply
 2. molotovul trist

  @ Florin: deci io ingrop sopirla. cel putin pina aflu ca vintu si-a tras partid de dreapta. sau sm-u. sau patriciu. sau cucui cu banii luati pe bpt.

  p.s. sa lasam prostiile, incepe revolutia si noi ne tinem de prostii. rogolutia.

  Reply
 3. bilbofil

  Ar trebui ca participarea la fondurile de pensii si de sanatate sa se faca cu cota unica, casa cum ar trebui sa fie si impozitul pe venit.

  Daca o PFA respectiv se multumeste cu economiile sau cu pensia privata la care contribuie de bunavoie este OK, desi inseamna ca PFA sintem excluse de la falimentul sistemului de pensii care sta sa se produca.

  Dar daca aceeasi PFA sau acelasi artist, la 65, 53 sau 70 de ani decide ca vrea pensie de la stat sau constata ca nu si-a pus bani de-o parte si este muritor de foame, ce se intimpla? Este de altfel in mare masura si situatia fermierilor, citi mai sint.

  Sigur, de partea celalata, ar trebui ca si la tichetele de masa, cadou, de turism sa se plateasca intotdeauna CAS, CASS si impozit pe venit.

  Sintem inca in stadiul nostalgiei dupa animalele mai egale decit altele.

  Reply
 4. MicutzaCeKurai

  “Veniturile artistilor, sportivilor, consultantilor, jurnalistilor si ale persoanelor fizice autorizate (PFA) ar putea scadea cu aproape 30%. Propunerea de taxare a drepturilor de autor cu CAS de 31,3% vine de la sindicate si este imbratisata de Guvern. Ea poate intra in vigoare de la 1 iunie, scrie Adevarul. Veniturile celor care lucreaza pe contracte de drepturi de autor si pe conventii civile vor scadea cu aproximativ 30% daca Guvernul va trece intre masurile de criza si una dintre ultimele sugestii ale Confederatiei Cartel Alfa.”

  Sub presiunea strazii iar se pune botul – ia sa radem noi PFA-ul, sa traiasca sindicalistul lui peste mai bine. nu cumva sa incurajam munca/initziativa privata, sa-i dam una peste bot cu o taxa mai mare – ca asa vede insul cu basca de la sindicat. Sindicatul negociaza cu "n-am, im trebuie, da-mi" si cere sa o ia in basca aia care daca n-au si le trebuie chiar pun mina si muncesc. iar cretinii de guvernantzi pun botul. 'utui! – zise printzesa!

  Reply
 5. ela

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7287298-ion-i

  " minerii n-au fost la ocuparea samavolnica a Pietei Universitatii si mentinerea unui punct de incitare permanenta la violenta. Minerii n-au fost pe 13 iunie. Ei au fost efectul, nu cauza violentelor din iunie 1990. Este si aceasta o falsificare a istoriei si proiectarea unei realitati care nu a existat", a sustinut fostul presedinte al Romaniei." Alzheimer

  Reply
 6. Corson

  " Despre "Madame Blogary"

  E un site care își propune să adune la un loc cele mai bune posturi ale bloggerilor de centru-dreapta. "

  Asta va avea "de vinzare" blogary. O platforma de opinie de "centru-dreapta". Si mai exact, o noua opinie despre ce inseamna centru-dreapta. Adica cine este de centru-dreapta. Ceilalti nu sint, idiferent cum argumenteaza ei.

  Inevitabil, aceasta lentila prin care adeptii vor vedea spectrul politic va avea un "cumparator". Evident, unul neinteresat de politica.

  Howgh!

  Reply
 7. val_one

  @Corson,uite cum văd eu lucrurile.Neputînd să ataci Blogary

  la credibilitate şi valoare,încerci cu lovituri mişeleşti

  la adfresa autorilor.De ce?În ultima vreme,Blogary a crescut enorm în vizibilitate tocmai credibilitătii şi valorii autorilor şi colaboratorilor.Iar asta deranjează vizibil multă lume.Doavadă şi înmulţirea atacurilor,aici şi nu numai.

  Amice,Blogary nu vinde nimic,nu are nimic de vînzare.

  Este un club de idei şi opinii.Oricine e binevenit,în limitele bunui simţ şi al respectului datorat gazdelor.

  Sugestia mea este să te abţii să mai citeşti ceva care te deranjează şi te obligă să-ţi trădezi cel puţin proasta creştere,ca să nu spun că ai anumite interese atacînd gratuit nişte oameni pe care,uite,nici nu-i cunoşti.

  Reply
 8. Bleen

  La cîtă lene şi lipsă de concentrare la aspectele importante ale vieţii zace în noi, o să fim nelucrativi pînă la adînci bătrîneţi şi tot ce atingem se transformă în nelucrativ. Noi şi Shell-ul l-am transforma într-un ONG de frecat menta.

  Reply
 9. Bleen

  Deci, una peste alta, ţi se pare că vreun proiect la care participă Bleen şi Nedormitul are vreo şansă să fie altfel decît nelucrativ?

  Reply
 10. Bleen

  @Corson

  Dacă te referi la Blogary, te asigur ca va fi cît se poate de nelucrativă, nu de altceva, dar eu sînt specialist în nelucrativ şi compensez backgroundul în marketing şi advertising al lui Florin.

  Reply
 11. nedormitul

  corson

  noi, toţi cei de la blogary, trăim cu aer. umblăm goi – nu din exhibiţionism, nu pentru că n-avem, ci pentru că, pur şi simplu, hainele nu ne sînt necesare. în general, nu facem nimic. orice tentativă a vreunuia dintre noi de a produce plusvaloare este condamnată automat de ceilalţi prin excludere şi lapidare. sîntem stîngişti pe rit vechi, să ştii.

  Reply
 12. Corson

  Cu riscul sa-l supar definitiv pe Florin Cojocariu, nu prea cred in nelucrativitatea acestui proiect.

  Tot ce stiu, sau am impresia ca stiu, despre baietii astia destepti care-au facut Catavencu, am aflat din surse publice. (Traiasca blogurile!) Un lucru am remarcat: cam toti au, pe linga talent, agresivitate si ego puternic, background in marketing. Iar marketingul nu se ocupa cu ideologia. Din cite stiu, sau am impresia ca stiu.

  Asta i-a facut mari si asta i-a dus la sciziparitate. Baietii astia vind asa cum respira. Daca si-ar pune muschii la treaba, ar acoperi lejer tot spectrul. Ca macar un lucru bun au invatat pe linga Vintu. Sa gindeasca grandios, chiar daca n-au resurse pe moment.

  Reply
 13. omen

  @Florin, ei, inseamna ca incepi sa te bucuri de glorie 😀 iti sapa lumea dupa siviuri si incepe sa arunce in ventilator 😆 la romani, asta-i semn ca esti bagat in seama 😆

  corsoane, nice try.

  ce zici de-o bere cu ridichi?!

  Reply
 14. molotovul trist

  @Florin Cojocariu: sorry, nu sint genul care scobeste pe net, stiu de la tine cum ar veni 🙂

  oricum, nu vroiam sa te acuz de nimic, nu m-am putut abtine sa nu fac legatura. intotdeauna m-am intrebat unde incepe sorin marin si unde se termina vintu.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Daca esti curios intreaba direct si-ti raspund ce stiu. Evident ca nu e nici un secret sau rusine ca am fost partener cu SM-ul. Insa sopirlele ambigue aruncate la plezneala (cum pare comentariul tau in contextul aberatiilor lui Corson) sint iritante fara rost.

   Reply
 15. Corson

  Mda, de aia rezolvam la ele de 20 de ani. Si-o sa rezolve si nepotii nostrii, inainte sa le lase mostenire la rindul lor.

  Reply
 16. molotovul trist

  hai sa nu ne incingem. toti avem un trecut. asta e.

  atita timp cit sintem vigilenti si stim cine e prostu si cine ticalosul lucrurile sint ca si rezolvate.

  Reply
 17. mece

  eu merge pe ticalos. ticălos odată, de două, de trei ori … gata! adjudecat! e ticălos. următorul obiect, este un prost, model clasic, cu 3 neuroni în V…

  în altă ordine de idei tocmai am identificat sursa modernă a conceptului "preemptive action" folosit de preşedintele George W Bush în discursul ţinut la West Poin pe 01.06.2002: deşi ideea acţiunii aparţine lui Kramer, conceptul este formulat de Jerry Seinfeld în ep. 14 din seria a 3-a a serialului (The pez dispencer), atunci când George era blocat în certitudinea că va fi părăsit de prietenă –

  "KRAMER: Break up with her

  GEORGE: What?

  KRAMER: You break up with her. You reverse everything that way.

  JERRY: A preemptive breakup.

  GEORGE: A preemptive breakup. This is an incredible idea."

  🙂

  Reply
 18. Corson

  Florin Cojocariu,

  Nu stiam ca esti aathanor, ceea ce ma califica drept prost.

  Aflu cu aceasta ocazie ca aathanor si Razvan Cucui nu sint una si aceeasi persoana, asa cum credeam. Acuma, ca sa aprofundez subiectul, tu si Cucui mai aveti in comun si o trecere prin Arexim?

  (val_one, la Dolhasca vietuiesc oameni de treaba. Ca daca erau altfel ajungeau in Bucuresti.)

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @molotovul: Ca dovada ca am si ramas in compania pe care eu am fondat-o, nu? Mai baieti, birfiti mai cu talent, puneti mina si sapati, nu mai scrieti timpenii dupa ce cititi doua articole pe net.

   Reply
 19. Corson

  @CeKurai,

  AproPont de Turcescu vezi ca, absolut din intimplare, din cei "3-5 moguli" care patroneaza aceasta platforma cel putin 2 sint tot "papagali cu vintu-n buzunare". Ma refer la domnii aathanor si Razvan Cucui.

  Respectivii domni, un soi de Dr. Jekyll and Mr. Hyde, au fost managerii publicatiei „Bucataria pentru toti” din grupul Realitatea Catavencu. Si au negociat, cu vintu-n buzunare, preluarea pachetului majoritar.

  Ceea ce vroiam sa-ti spun este ca, si de-al casei fiind, tot e nepoliticos sa vorbesti de funie in casa inginerilor.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Corson: Esti prost. Eu n-am avut niciodata nimic de-a face cu Vântu in nici un fel si n-am fost manager la nici o publicatie. In caz ca nu esti prost, esti ticalos.

   Reply
 20. ela

  De ce vorbeste Soviani ca tunurile din Navarone? nu-l pot asculta,fug in adapost antiatomic.

  Reply
 21. Florina

  Mda, nu-i putin lucru sa faci gradinita la Ministerul de Finante.

  Va dati seama ce ajungea Saftoiu ala mic, ca si pe el il lua Elwis la serviciu?

  Reply
 22. zexe

  Asta micu care respira greu, Soviani adica, zice ca batut scarile Ministerului de Finante de mic, de pe vremea cand il luau parintii dupa ei la serviciu. Are CV, pustiul, si pretentii conform CV-ului.

  Reply
 23. ela

  @Florina: saracu,nu i-au prea priit "dovezile" lui Calin.

  Ce face,contrazice ce arata postul principal? Nu se docummenteaza inainte de a scrie?

  E fotogenica tanti PNL venita sa protesteze spontan.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Ia uite alt ginditor: Tatae: "Daca in fata Guvernului si a Parlamentului ar fi in fiecare zi cate 200.000 de oameni, 3-4 luni de zile, cred ca atitudinea politicienilor s-ar schimba". Vor si astia alocatii? Alocatie de rapper si spor de pericol de droguri si injuraturi? Sau viseaza sa le vinda la toti aia din fata cite un cd?

   Reply
 24. ela

  Mare om de stat! Le-a vandut masini,ce-l mai intereseaza ca de dau degeaba?

  "Desfiintarea corpului de inspectori guvernamentali din cadrul Secretariatului General al Guvernului".

  Si mai ce?

  Reply
 25. aurelian

  moaaaaa… vedeti ca propune Tariceanu niste masuri una si una… io zic sa-i propuna bleen sa scrie aici 😀

  Reply
 26. Bleen

  Ultima zi de indemnizaţie, întîia noapte de austeritate.

  Vino cu noi să-ţi spargi ultima alocaţie.

  Slogane (sloganuri? – plm, n-am ştiu niciodată care-i forma corectă) pentur ziua copilului.

  Reply
 27. mece

  să vedem ce avem: cădere liberă. a opimiza o cădere liberă, înseamnă a face ceva pentru a mări viteza în picaj. pentru asta da, sunt bune PC, PSD, PNL, Antena3 şi iRTV.

  sau putem aprecia că avem nimic. pentru o optimiza nimicul, nimic mai simplu decât să faci nimic.

  Reply
 28. Florina

  Nu l-am simpatizat vreodata pe Vladescu dar aseara, datorita calmului si mimicii, aproape l-am iubit. Cred ca nu era om din guvern mai potrivit sa-l scoata pe DV din minti doar prin atitudine.

  Reply
 29. Bleen

  Scrisoarea a treia către Klaus

  Numai locurile de munca platesc taxele si contributiile/

  Daca impozitam bugetarii si pensionarii/

  nu facem decat sa redistribuim aceste venituri/

  Stim asta, dar ne facem ca nu stim/

  Sursa este aceasta, locurile de munca.

  de Mugur Isărescu:

  Reply
 30. bilbofil

  Sincer, mi-e frica sa rid. Imi amintesc cum rideam de Ceausescu cind explica economia de piata ca insemnind sa cumperi ieftin de la fabrica si sa vinzi scump la piata. Mi-a trecut insa de ris cind am vazut elitele ceausiste, cu Voiculescu in frunte, "construind capitalimul" exact dupa acest principiu.

  Teama mi-e ca daca nu cascam ochii, o sa ne potcovim cu strategii de felul asta pe inca 20 de ani.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *