Linkuri si offtopice – 25 septembrie 2013

foto: viitor politic (sursă foto)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


 

http://twitter.com/Blogary_/status/382905725741453312

16:52 – INCIDENTE VIOLENTE la Roşia Montană. Deputatul Remus Cernea, împins şi huiduit de mineri – RTV

Deputatul Remus Cernea, care a încercat, miercuri după-amiază să intre la discuţiile parlamentarilor cu minerii de la Roşia Montană, a fost împins şi huiduit de oamenii care protestează în localitate, fiind necesară intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor pentru scoaterea lui din mulţime.

Nu-i frumos să te bucuri cînd minerii bat un bărbos. Nu-i frumos, dar e funny și sănătos.

15:25 – TUPEU incredibil al medicului şpăgar de la Spitalul Militar: MITA ESTE MORALĂ – RTV

Medicul şpăgar Iancu Mocanu i-a uimit pe procurori cu declaraţiile sale. Le-a spus procurorilor că a fost nevoit să primească banii de la pacienţi pentru a-şi asigura un anumit nivel social potrivit cu pregătirea şi statutul său social, informează România TV. Mai mult, acesta a susţinut în faţa procurorilor că nu vede nimic imoral în gestul său.

Ăsta a citit Blogary.

14:27 – Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, care îl găsise incompatibil – Mediafax

14:12 – Fără logică economică: perle scrise și distribuite la protestele Roșia Montană – Logec

12:51 – TOPUL celor mai scumpe proprietăţi de vânzare în Bucureşti – Mediafax

04:34 – Ex-Royal Marine saved 100 during al Qaeda attack at Kenya mall: report -Douglas Ernst, Washington Times

03:39

Ted Cruz, live –  filibuster împotriva Obamacare

03:36

03:35

03:28

http://twitter.com/mikandynothem/status/382510312231936002

03:20 Senatorul Ted Cruz și-a început filibusterul anti Obamacare

http://twitter.com/DRUDGE/status/382657685419614209

Facebook Comments

36 Comments Linkuri si offtopice – 25 septembrie 2013

  1. Yeba

    Titlu pe burtiera România TV, cred că au angajat-o pe Alinuța. „Cum a pornit Băsescu vrajba între oameni și câini”. Comentează Palada.

    Reply
  2. Lipst

    Şpaga nu trebuie confundată cu venitul. Şpaga nu este nici morală şi nici legală. De fapt, asta nici nu contează, asta ar fi o discuţie fără sfârşit, la fel cum se „argumentează” în cazul maidanezilor. Ce contează cel mai mult e transparenţa şi previzbilitatea contractului dintre un furnizor de servicii, în acest caz medicul, şi un consumator de servicii, pacientul.

    Din două lucruri, unul: sau serviciile medicale sunt asigurate din contribuţiile la sănătate (foarte greu) sau nu există astfel de contribuţii şi fiecare e pe cont propriu. În acest al doilea caz, poţi plăti actul medical direct sau prin intermediul unei asigurări private. Mai există posibilitatea de a amesteca cele două sisteme. De exemplu, în Franţa contribuţiile la sănătate nu acoperă decât 70% din necesar iar restul sau plăteşti direct sau te asiguri.

    Dar şpaga nu e de acceptat. E confuzia a două sisteme. E ca şi mi-aş cumpăra un bilet de avion la compania ABC, m-aş pregăti de călătorie, aş merge la aeroport, dar acolo situaţia nu ar fi niciodată foarte clară. La uşa avionului stewardezele s-ar uita aşa la mine, mi-ar dat de înţeles că nu se ştie, că, deşi am bilet, deja plătit, poate ar mai trebui ceva, dar, în fine… Atunci ar trebui să întreb în jur „cam cât se dă”, mi s-ar spune cam „atât”, dar depinde, dacă vreau să stau mai în faţă şi să beau şi un pahar de vin sau direct în toaletă. Presat de călătoria pe care trebuie să o fac, îmi număr banii, caut un plic, motoarele avionului se ambalează, plin de confuzie mă apropii de stewardeze, strecor plicul într-un buzunar, ea se preface că nu vede, eu mă prefac că nu aş face nimic, cei din jur s-ar preface că nimic nu se întâmplă. Apoi, o dată în avion aş trăi cu această incertitudine, neştiind dacă am dat „cât trebuie”, neştiind dacă mi se va da vin, neştiind încă dacă din acei bani pot să cer şi o cafea sau dacă pot merge şi la toaletă, neştiind dacă la prima escală voi fi dat jos, pentru că nu am dat „cât trebuie”.

    Şpaga la medic e criminală şi abuzivă. Hai, să zicem că în cazul călătoriei cu avionul mai e cum mai e, dar când în joc e sănătatea ta, atunci devine de-a dreptul criminal. Doctorul şpăgar, pentru care nu am nici cea mai mică înţelegere, lasă să se înţeleagă, exercită o presiune asupra mea, un şantaj exact acolo unde să spun mă doare cel mai tare. Practic el, prin presiunea pe care o pune, se joacă la propriu cu sănătatea mea şi cu nervii mei. Îi dau oricât iar, dacă nu am cât costă la el, mă duc la altul, piaţa e liberă, dar să ştiu cât îi dau şi pentru ce îi dau. Păi, cum e ca, după ce că eşti într-o stare de fragiltiate fizică, o femeie stă să nască, Toma Alimoş aşteaptă să fie cusut, tu să stai să cugeţi cât trebuie „să dai” şi să nu ştii niciodată dacă ai dat „cât trebuie”?! Nu. Şpaga e un sistem criminal.

    Doctorul şpăgar, dacă ar avea demnitate şi ar fi resposabil, deci dacă nu ar fi şpăgar, ar trebui cu ceilalţi doctori să ceară soluţii. Iar dacă două mii de oameni au dat jos un guvern susţinut de nişte politicieni laşi şi fricoşi, mă gândesc ce presiune poate pune corpul medical pe un guvern, dacă acest corp medical se supără. Numai că acestui corp medical nu se supără, lui îi prieşte exact sistemul de şpagă. Unde mai pui că şpaga, de vreme ce oficial nu există, e neimpozitabilă şi ce bine.

    Şpaga e şi o mare ipocrizie şi o mare păcăleală. Lumea are impresia că plăteşte mai puţin. De fapt, din să zicem şpaga pentru o operaţie, poţi să-ţi plăteşti asigurarea pe un an de zile.

    Reply
    1. Canadiana

      Sistemul de sanatate public nu e moral, spaga doar vine sa regleze piata. Pe vremuri, acu’ sute de ani, doctorii erau platiti de pacienti fie in bani, fie in natura si nu mai cadea nimeni pe spate. A venit statul si-a pus japca pe tot sistemul de sanatate si a creat un monstru cu sapte capete care nu va putea niciodata acoperi eficient cererea/oferta „pietii”, fiindca statul este cel mai prost administrator in sanatate si educatie.

      E imoral sa iei taxe din munca omului si sa le distribui aleatoriu, dupa cum ii pica lui Ponta, de pilda. Asta e imoral, fiindca eu, cel care muncesc stiu mai bine decat statul lui peshte pe ce trebuie sa-mi cheltui eu banii mei.

      Reply
      1. Lipst

        Şpaga nu este un venit de pe o piaţă liberă. Tocmai aici e ambiguitatea. Dacă ar exista piaţă a sănătăţii liberă, atunci nu ar exista şpagă. Şpaga perpetuează şi întreţine sistemul de stat. Şpaga nu poate reglementa piaţa, pentru că şpaga nu poate exista într-o autentică economie de piaţă. Ar fi o absurditate.

        Reply
  3. Bleen

    Cred că în loc de linkuri în articole mai bine embeduim tweeturi și statusuri de facebook ale Blogary. Chestia cu linkurile consumă prea mult timp și energie în comparație cu utilitatea (foarte puțină lume dă clickuri pe ele) iar în condițiile în care trebuie să scriu două articole aproape zilnic (analiza de la cafeaua de dimineață pentru membrii comunității blogary și editorialul pentru toată lumea) linkurile îmi mănîncă timp prețios. Și energie. Că după ce ai citit enșpe articole, e o varză totală în cap și nu mai ai nicio idee sau inspirație.

    Reply
    1. Yeba

      Tu vorbești de linkurile alea pe care le pui la diverse ore? 14:12 – perle de la protestatari…etc? Mie mi se păreau foarte deștepte și mai aflam câte ceva, o să-mi pară rău după ele.

      Reply
      1. DanCanada

        Stiu ca e citeodata enervant, dar de multe ori e si funny – acu’ citeva zile Banciu a anuntat că dă (impreuna cu Kamikaze) 250 de lei pentru orice blană jupuită de pe un câine. „Câinele poate să rămână în stradă, in izmene sau in ce-o fi, nu zicem sa-i omoriti”. Desi totul e un pamflet, lumea a sarit de kur in sus trimitind plingeri grmada la CNA. In afara de faptul ca boborul s-a timpit de tot cu ‘civismul’ asta, a ajuns sa nu mai stie nici de gluma. Să se facă tulburelul ăla odată!

        Reply
  4. Lipst

    Presa franceză s-a entuziasmat astăzi de momentul istoric al…strângerii de mână dintre preşedintele francez şi cel iranian. Fotografia e pe toate paginile. Ce onoare pentru Franţa! Mai mult, Le Monde, gazetă comunistă şi extremist ecologistă, a publicat un articol în care zice, pe scurt, „na, ciudă, ciudă, băi, americanilor, că preşedintele iranian nu a dat mâna şi cu Obama al vostru, na, na, ciudă. Noi suntem mai mari şi mai tari, ciudă!”

    Cam pe-aici s-a ajuns. Ăsta e nivelul cel mai de sus al aspiraţiilor de politică externă. O Europă atât de mare cu politicieni atât de mici.

    Reply
  5. Lipst

    Eu zic ca pe seară iubitorii de animale şi iubitorii de natură să facă joncţiunea, să nu care cumva să se risipească energiile „simţului civic trezit din adormire”. Politicienii „de dreapta” să-şi manifeste entuziasmul. Neamţu să intre în sediul CCR cu o punguliţă de oscioare pentru căţei pe care să o arunce pe masa prezidiului. La Naşul TV se va vorbi de conspiraţia universală. Vadim ca fraterniza cu facţiunile dreptei. Vadim va uni dreapta. Artiştii patriei vor intra în grevă japoneză.

    Reply
  6. Yeba

    Mă uit la TV, la maidanezofili. Multi de vârstă activă. Azi nu e zi lucrătoare? Aceștia sunt: a) oengiști rămași fără obiectul nemuncii b) șomeri fără grija zilei de mâine c) ce?

    Reply
  7. Yeba

    Stau și mă gândesc la imbeciluța care nu crede, live pe Realitatea, că Ionuț…
    Ăsta este un ecou al corectitudinii politice și stângismului delirant, ajunse prin osmoza tv și la noi. Înainte de 89, cu excepția proceselor în care aveai un interes prea acut ca să nu ignori bunul simț și să vii cu chestii haioase, nu-mi amintesc ceva comparabil.

    Adică o persoană vădit cu altă pregătire și eventual mai redusă, să nu creadă SINCER verdictul unui medic legist lipsit de interese personale, care nu-i pe-o mână cu chirurgul etc.
    Dar le-a intrat în cap că toate opiniile sunt egale, că toate manelele sunt cultură etc. Cred că lui Rogo îi pare și rău de nenorocita aia de facultate pe care a făcut-o, nu-i suficient de proletar.

    Reply
  8. Yeba

    Propunere de cercetare sociologică: ”portretul-robot al maidanezofilului”. Dacă punem datele pe un sistem de axe, cred că sunt foarte compacte… Asta ar arăta că vorbim de un segment scurt.
    Motto „Eu nu cred că Ionuț a fost ucis de maidanezi”

    Reply
        1. Gramofonu'

          Era, acum vreo 2 ani, o ceva de-a ong-urilor pe undeva in zona Unirii; dupa o gramada de discursuri lacrimogene, un vorbitor a pus o intrebare retorica: „spuneti-mi si mie, e cineva aici caruia sa nu-i placa animalele? sa vina si sa vorbeasca, sa le oferim si lor sansa sa se faca auziti”
          Am dat din coate, am ajuns in fata si am inceput sa sar in fata scenei, ridicind miinile si strigind: „EU, EU!”
          Uitindu-se la mine: „deci nimeni…e clar, toata lumea iubeste animalele etc etc”

          Reply
  9. Gramofonu'

    Trebuie sa marturisesc: sint un timpit.
    N-am inteles si nu voi reusi sa inteleg niciodata (de aici si marturisirea), cum naiba scapi mai usor de ciini daca le tai c…le in loc sa le tai capul. Mai ales ca metoda a 2-a li se poate aplica si femelelor cu acelasi succes.
    Dar, ma rog, asta e doar parerea mea de nespecialist si, evident, n-are niciun fundament stiintific.

    Reply
  10. Bleen

    Cît de rumegător nevinovat să fii încît să trezești instinctul de prădător într-o oaie, nene Zegrean? Asta e știre! O oaie a mușcat un bou.

    Reply
  11. Yeba

    Dacă dai click pe sursa foto, „Ne pare rau, dar pagina pe care o cauti nu a fost gasita. Incearca sa dai cautare dupa termeni.”, că voiam și eu să știu cine e clarvăzătorul, că nu e de colea.

    De fapt am deschis comentariul ca să spun este că-l admir pe Mădălin Bot, inclusiv pentru nervii de oțel. De ex. Kivu spune că nu, nu, nu e ce pare a fi, în piață se cer pe bune demisii, se concentrează și-și amintește două nume, dar nu și-l mai amintește pe-al treilea, din cauza intensității cererii, probabil.

    Marian Preda: „La început mișcarea a fost de stânga, dar acum a devenit mai de dreapta, acolo sunt corporatiști…”

    I-auzi, expațiiiii!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *