Stirile zilei, linkuri si offtopice – 17 februarie 2014

foto: mințile defecte care mustesc a prejudecăți burgheze trebuie reeducate

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)

14:56 – Girl Quits Job Using 33 White Board Messages. Her Boss Comes Back And Nails Her
Facebook Comments

103 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 17 februarie 2014

      1. Yeba

        Sunt pe tripadvisor, imi aleg o destinatie insorita care sa acopere ziua alegerilor, inca ezit daca e mai etic sa sfidez turul I sau turul II.

        Reply
        1. Gramofonu'

          Ca sa nu ai remuscari (sa fi fost gresit turul I? sa fi fost gresit II?), cel mai bine ar fi sa le sfidezi pe ambele.

          Reply
  1. Lipst

    Ce dileme uriaşe are Ponta în faţa poporului! Amnistiere sau spitale? Adică, ei s-au gândit că, dacă golesc închisorile, atunci cu banii care ar rămâne şi care nu ar mai trebui cheltuiţi pe întreţinerea deţinuţilor s-ar putea construi spitale pentru popor. Domu’ Preda, uite, aicea etică, dom’le, uite, aicea umanism! Sfâşietor! Te podideşte plânsul.

    Reply
  2. Bleen

    Acum, că ați văzut balele de slugărnicie în care era să fie înecat Antonescu la B1, vă dați seama cine va fi candidatul dreptei băsiste?

    Reply
  3. Bleen

    Dacă Băsescu îi trage țeapă și de data asta lui Udrea și-l pune candidat prezidențial pe Antonescu, nu mai vede susținerea ei politică.

    Reply
    1. Yeba

      Întrebările mele: Poate fi adevărat că Udrea și-a pierdut simțul realității? O femeie atât de energică și pragmatică? Atunci ce calități avuabile i-au rămas?! Ce avantaje politice poate avea un candidat de sub 10% voturi de adunătură? nu-mi spuneți că are ce negocia pt turul II, nici la electoratele fidelizate transferul nu funcționează cine știe ce.

      Reply
        1. Yeba

          Din experiență vorbesc: da, evident! E o realitate locală minunată. Așa-i zice.
          La rochii și bijuterii e mai complicat, se vede că Gramofonu vorbește din auzite.

          Reply
    2. Rezon

      Basescu, dupa ce ne-a spus ca anticoruptia isi are obarsia in Udrea si biletelele ei, mai ramane sa admita, in final, ca tot Udrea l-a facut om si presedinte.

      Reply
  4. Bleen

    N-am citit articolul lui Liiceanu însă sper că e despre asta: ne-am săturat să vedem atîtea săruturi pe cur, mai vrem să vedem și pe gură.

    Reply
    1. SimonaM

      E laolaltă cu Spânul, Fata Moșului, Păsărilățilungilă, Setilă și… de ce nu avea și-un Somnorilă povestea aia?!

      Reply
  5. Bleen

    Cristian Preda zice: „Politică, nu etică”. Reproșurile la adresa lui Marin Anton ptr votul din marțea neagră și închiderea supermarketurilor sînt politice, nu etice. Așa cum creșterea accizelor de către Ponta și salvarea lui Vlad Cosma de către USL sint decizii politice, nu etice, ca și votul pro-mafie al lui Marin Anton în marțea neagră și inițiativa închiderii în weekend a supermarketurilor care fac concurență afacerilor sale. Cristian Preda vorbește de îngeri ca și cum doar îngerii ar putea susține statul de drept, justiția și piața liberă. Conform acestui raționament atunci cînd PSD și PNL au dat lovitura de stat (Marin Anton a prins-o ca lider local PNL și nu a protestat nicio clipă) doar îngerii ar fi trebuit să se opună. Sau Ponta poate zice, atunci cînd i se reproșează că a mărit acciza la benzină, că nu i se poate cere să fie înger, că politica nu se face cu îngeri. Ar putea spune: „Politică, nu etică!” Mîine cineva, poate chiar Marin Anton, colegul de partid al domnilor Funeriu și Cristian Preda, ar putea crește taxele la 90% sau ar putea naționaliza afacerile, confisca proprietățile și colectiviza agricultura. Acestea sînt decizii politice. Iar cei care li se opun acționează politic și nu sînt îngeri și nu au pretenții de la politicieni să fie îngeri. Îi închizi omului afacerea, îi crești taxele, îl dai afară din casă și dacă îndrăznește să zică ceva, i-o retezi: Politica nu se face cu îngeri! Politică, nu etică! Cînd îți aperi drepturile în fața unui personaj ca Marin Anton, care votează cu Mafia la Codul Penal și are idei legislative staliniste, faci politică, nu etică. Și cînd ignori electoral niște specimene de teapa lui Funeriu și Preda și le lași sub pragul electoral cu partidul-ghenă tot politic acționezi, nu etic.

    Reply
  6. Bleen

    Cristian Preda
    2 minutes ago
    Regret decizia lui Adrian Papahagi de a abandona politica partizană și de a se consacra doar Fundației Mișcarea Populară. Pentru ziare.com, am explicat că nu există doar îngeri în politică. Ar fi trebuit să spun că nu există niciodată îngeri în politică. Iar partide de intelectuali au mai încercat în politica de la noi și Nicolae Manolescu (PAC), și Cosmin Alexandru (URR) și Mihail Neamtu (NR). Au fost marginale. Vor fi marginale. În politica democratică, trebuie să cauți ca, într-o zi., să ai majoritate sau să fii parte a unei majorități. Iar intelectualii, îngerii, impecabilii nu au fost niciodată o majoritate. O majoritate e întotdeauna diversă, nu e reproducerea unui portret. Politică, nu etică! – de asta are nevoie clasa de mijloc din România, pentru a fi cu adevărat reprezentată. Vino înapoi, Adrian!

    Reply
      1. Gramofonu'

        Dar avem si marturii:

        TRU: „Cristi Preda a subliniat îndelung importanţa criteriului etic în politică”
        http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/scandal-in-pdl-cristian-preda-invitat-sa-plece-din-partid-daca-nu-se-simte-reprezentat-de-partid-301266.html

        Tismaneanu: „Am spus ca oameni precum Cristian Preda sunt un certificat de garantie, unul de credibilitate etica si spirituala, pe care un partid care se revedndica din valorile liberal-conservatoare n-ar trebui sa-si ingaduie sa-l piarda”
        http://www.contributors.ro/cultura/despre-cristian-preda-politologul-si-politica-5/

        Reply
        1. gone fishing

          Da, marturii avem, nu ducem lipsa. Unele chiar surprinzatoare:

          „C.P.: Partidele s-au poziţionat ca maşinării electorale şi nimic altceva, pentru a ajunge în situaţia de a spolia resursele statului. Această vânare de voturi nu e o competiţie de gentlemeni, este o competiţie între grupuri care, la nivel local, dar şi la nivel naţional, cu rare excepţii, vânează resursele statului. Pentru că, odată ajunşi acolo, în cvasitotalitatea lor, cei care au fost în posturi ministeriale au spoliat resursele statului, uneori la limita legii, alteori împotriva legii, dar filosofia veche „hoţul neprins e negustor cinstit“ a funcţionat şi foarte rar au fost prinşi în situaţii de ilegalitate. Faptul de a nu fi implicat în business atunci când eşti într-o demnitate publică a ajuns să fie ceva straniu. Or, eu cred că aici trebuie făcută nu o reformă, ci o revoluţie a partidelor din România, şi anume o separare completă de această zonă a afacerilor. Profesionalizarea asta va însemna: nu să găsim oameni de afaceri mai abili în a evita statul sau conflictul de interese, ci a deschide calea creării unei clase politice care nu mai are nicio legătură cu clasa afacerilor, în sensul că nu este înrădăcinată în afaceri, nu că nu avantajează mediul afacerilor.”

          http://cristianpreda.ro/interviuri/interviu-revista-22-3/

          Reply
  7. Bleen

    27 noiembrie 2013, conferință de presă PMP (Tomac și Nicu Ștefan) la Giurgiu

    Lucian Iliescu Si Marin Anton In Miscarea Populara?

    Cel putin asa a lasat sa se inteleaga presedintele Partidului Miscarea Populara Giurgiu, Nicu Stefan.

    El a facut aceasta declaratie duminica, in cadrul unei conferinte de presa, la care a participat presedintele PMP – Eugen Tomac, alaturi de vicepresedintele PMP, Teodor Baconschi.

    „Am purtat discutii si cu senatorul Lucian Iliescu, si cu deputatul Marin Anton, dar si cu alte persoane importante din Giurgiu, si sunt sanse reale ca in partidul nostru sa se inscrie aceste personalitati”, a declarat Nicu Stefan.

    via Dan Mașca

    Reply
  8. adib

    Sa presupunem ca Antonescu pierde sefia PNL si candidatura partidului la prezidentiale. Vine la PMP sau PDL si le face urmatoarea oferta: vin la voi in partid daca ma sustineti la prezidentiale. Ce ar raspunde PMP, ce ar raspunde PDL ?

    Reply
    1. Lipst

      Eu mă gândeam la trei membri fondatori. Trei e un număr simbolic, are a o valoare, să-i spun pedagogică, are un sens, un sens social. Unde sunt trei persoane, există loc de critică, compromisul e mai greu de realizat, deşi, şi unde-s doi, se ceartă, e loc de dezbatere. În fine.

      În mod riguros, cred totuşi că orice număr mai mare de 2 nu poate fi justificat. Dacă pui 5, atunci poţi să pui 25 şi orice, ceea ce s-a întâmplat. De la 251 s-a trecut la 10.000, pentru că 251, în privinţa libertăţii de asociere, e un număr relativ, nu spune nimic. De ce numai 251 ar avea voie să se asocieze iar 241 nu ar avea voie? Dacă începi cu 251, atunci, de ce să nu continui cu 10.000, cu 25.000, cu 105.000, cu orice? Singurul număr care ar îndeplini sensul libertăţii de asociere e 2, asta pentru că în mod logic, pentru a exista o asociere trebuie să existe cel puţin două persoane.

      Probabil că, în acest caz precis, asta ar fi singura dezbatere legitimă, dacă în lege să se precizeze „minim doi membri fondatori” sau „minim trei”. Dacă nu s-ar ajunge la niciun compromis, atunci legea ar putea foarte bine să nu precizeze numărul minim de membri fondatori.

      Reply
  9. Canadiana

    Consecintele socio-politice ale invitarii coclarului Marin Anton in PMP sunt mult mai profunde decat ar parea la prima vedere. O data cu co-optarea lui Anton in PMP, orice iluzie pe care au avut-o potentialii alegatori de dreapta ca ar avea optiunea de a vota pentru un partid nou, proaspat, dar, mai ales, neprihanit penal, sunt spulberate definitiv. Intoxicarea penala a actualului cartel politic este atat de extinsa incat vestea ca parlamentul obstructioneaza justitia prin protejarea odraslei Cosma, nu mai impresioneaza pe multi. Daca ‘ai nostri’ adapostesc un mafiot, de ce m-as astepta ca ‘ailalti’ sa faca altfel?
    Pentru cui nu ii este clar: scandalul PMP-Anton-Papahagi a distrus unicul potential reper de verticalitate politica in Romania.
    Habeamus Cartel.

    Reply
  10. Beavix

    Dacă minorul se călugărește înainte de vreme, de vină e biserica.
    Dacă stă 12 ore pe zi cu ochii în jocuri pe computer, până nu mai știe pe lume trăiește, de vină sunt jocurile.
    Dacă în clasa a VIII-a abia poate să citească, de vină e statul că nu l-a educat cum trebuie.
    Dacă trage pe nas etnobotanice, de vină sunt traficanții.
    Dar familia, unde mama mă-sii de treabă e familia în toate astea?

    Reply
  11. Bleen

    Există o soluție și pentru acciza pe benzină. Închidem marile lanțuri de bezinării și obligăm șoferii să-și ia benzină accizată, din piață, direct de la producător. Și păstrăm și acciza, și banii se duc la producător, nu la speculanți și corporații.

    Reply
    1. Lipst

      Nu mi se pare o măsură suficientă. Rămâne riscul ca producătorul să acumuleze capital. Mai bine îşi extrage fiecare petrol din grădina din spatele casei, îl rafinează şi, dacă are un mic surplus, pe acesta îl foloseşte ca la schimb pentru alte produse.

      Reply
  12. Gramofonu'

    Basescu (via evz): „Au 85 de articole care trebuie modificate, din 128 în total. Lipsa de profesionalism. Au fost neprofesionişti în comisia de revizuire. 29 de articole nu sunt
    în limba constituţională, adică la fel de bine puteau să le scrie nişte băieţi care stau în Piaţa Chibrit şi fac trafic de etnobotanice”

    Ce-am inteles eu din asta (dincolo de 66% rateuri, ceea ce era de asteptat) e ca Basescu stie de unde sa procure etnobotanice :))

    Reply
    1. Bleen

      În scurt timp se va da o lege prin care etnobotanicele să poată fi cumpărate doar din Piața Chibrit, de la producător. Astfel, botanicele cosmopolite, care nu sînt etno, din supermarketuri, vor fi interzise, împreună cu supermarketurile.

      Reply
      1. Canadiana

        Si-l vezi pe Anton cu Dama la B1, in vizita de lucru la ferma de 200 ha de etnobotanice, in timp ce Tiranul roteste eficient culturile la Nana.

        Reply
  13. Bleen

    Rîdeați de Funeriu că e socialist. Nu e, e de dreapta.

    Daniel P. Funeriu
    4 minutes ago
    Swoboda demonstrează din nou că socialismul este pacostea Europei. Imbecilitate mai mare decât să spui că Traian Băsescu e un risc pentru Moldova nu există. Socialiștii europeni s-au plasat astfel împotriva intereselor NAȚIONALE ale românilor. Iar Ponta e cu ei. Votați socialist?

    Reply
    1. BogdanL

      Doamne, mulțumescu-Ți că mi-ai redeschis ochii! Toate lucrurile făcute în ultimii ani m-au făcut să cred că e de stânga, dar declarația asta le-a clarificat pe toate. După declarația asta sigur nu e socialist.

      Reply
    2. Lipst

      Nu! Votăm de dreapta! Votăm cu tovarăşul de dreapta, Funeriu, cel care va iniţia educarea cetăţenilor, încă din fragedă pruncie, cu doctrina de dreapta a teoriei de gen şi va lupta împotriva „obscurantismului comod” (păi, ce-i mai comod decât să crezi?) de sorginte socialistă ce bântuie societatea noastră retrogradă.

      Reply
  14. BogdanL

    Pe măsură ce ne ne lovim de toate rateurile speranțelor experți și tehnicieni, ar trebui
    să ne dăm seama că oricât de mult te-ai specializa, în oricât de multe școli superioare și oricât de bine ai înțelege tu serp’șorii ăia din chimia organică, lucrurile astea singure nu te ajută să distingi între ce e bine și ce e rău. Și, când ești pus să alegi, dacă nu mai ai și altceva în afară de ce te-a învățat sistemul cel corect politic, sunt șanse mari să intri în dileme pretins provenite din sferele înalte. Nu trebuie să faci nu știu ce analize complexe ca să îți dai seama că ce iese pe gaura rușinoasă poartă un singur nume și nu e aliment.

    Eu am cam obosit să aud la nesfârșit aceeași placă despre binefacerile pe care noua educație publică reglementată și obligatorie (de la o vârstă foarte fragedă și pentru o perioadă cât mai lungă) le are asupra societății și indivizilor. Și cum numai acest sistem
    poate să ne civilizeze; nu tu familie, nu tu comunitate, nu tu biserică. Cum agasanți
    au început să devină și toți școliții care se amuză superior la toate clipurile penibile cu oameni simpli care, vezi Doamne, nu ar trebui să aibă drept de vot fiindcă nu știu că Pământul e rotund sau că Luna se învârte în jurul Pământului. Prefer o persoană bisericoasă, fără studii studii, care nu știe ce se întâmplă cu Soarele noaptea, gata să îți dea cu barda în cap dacă îi calci neinvitat proprietatea, unui finuț intelectual care are nevoie de un studiu complex înainte de a-și exprima o părere dacă pedofilia sau infanticidul sunt rele au ba.

    Reply
    1. Bleen

      Cînd am zis că între B1 și Antena 3 nu e nicio diferență mi-a sărit lumea în cap. De cîteva zile B1 practică cenzura de partid. E, cum era cu diferența?

      Reply
      1. liviuta

        Mi s-a părut că B1 i-a lucrat un pic şi pe pedelişti când cu mitingul lor (din când în când mai deschideam canalul – ce mişto zis, canalul – şi nu auzeam nimic din ce ziceau ăia pe la miting, doar discuţii de studio despre PMP).
        Nu’ş ce pedelist se plângea că ar fi cerut B1 pedeleului ceva parale ca să le transmită conferinţele de presă.

        Reply
        1. Gramofonu'

          Si unde-i problema? reflectoarele alea costa si ele; transportul, montajul, operatorii. Daca nu se prefigureaza un profit care sa acopere costurile, de ce nu?
          Asta ca sa nu mai vorbim de costurile de oportunitate (de ex. cita reclama ar putea vinde la un reportaj de la nunta lui Gigel Cirnatul Stelar comparativ cu conferinta de presa a partidului X).

          Reply
  15. Bleen

    PNL și Crin ar vrea să șantajeze PSD cu voturile pe tema justiției. Apoi își aduc aminte că sînt mai mafioți chiar decît pesediștii.

    Reply
  16. Canadiana

    Pe fb, Malin Bot zice ca, in pauza publicitara, l-ar fi intrebat pe Basescu despre scandalul Papahagi-Anton. Raspunsul a fost ca „nu stie exact despre ce este vorba”. Astia chiar ne iau de fraieri.

    Reply
      1. Yeba

        Si in timp ce se reia transmisia in direct, Malin Poirot sa fie auzit spunand: „De unde stiti ca-l cheama Adrian, ca eu nu v-am spus?”

        Reply
  17. adib

    Cine sustine ca duhovnicul unui minor ar trebui sa fie unul dintre parinti nu stie limba romana. Duhovnic inseamna cineva la care te spovedesti. Te poti spovedi doar la un preot. Ce vor ei sa spuna se numeste, in limba romana, confident. Uneori parintii pot sa aiba acest rol, uneori nu, depinde de la caz la caz.

    Reply
    1. Rosu

      1. daaa… dom’ne, sa ne las pe noi crestinii astia habotnici ai lu’ Daniel… Pai, ce?! Noi nu stim cat banet baga patriarhia in catedrala, cand ar putea construi spitale de psihiatrie, unde sa bage pe copiii astia care fuge de acasa?!!!
      2. Domnule, chestiunea este cat se poate de grava: adica ne dam copiii pe mana unui… ma scuzati… popa… Pai cum domnule? Respectivul in sutana ce calificare are el sa probeze in mintea si spiritul tanar? Tineretul nu are ce cauta in biserici – bisericile, stim cu totii asta, sunt pentru babe analfabete si in general pentru oameni mai prostuti asa, creduli… Un tanar cu pretentii trebuie sa fie mai autonom, mai liber, nu sa atarne de popii retrograzi…

      Tara de traditie crestina, unde in spatiul public se diseca mintea si sufletul unui copil.
      Iar de vina pentru tot conform „liderilor de opinie” sunt niste preoti care nu au vrut sa faca tocmai asta: sa se bage cu bocancii in sufletul unui tanar om.

      „Multumim” pe aceasta cale bolsevicilor, membrilor comitetelor centrale de partid comunist, activistilor si tutulor celor care si-au adus aportul in a stinge lumina in tara asta. „Multumim” PCR ca ai aruncat otrava ateista peste Romania!

      Reply
  18. Bleen

    Și una cu ASF: soțiile, amantele și copiii de politicieni erau acolo încă de prin 2005-2006. Mă rog, tehnic erau în mai multe comisii de supraveghere care s-au comasat și s-a format ASF. Însă erau în sistem din 2005-2006. Și niminea nu i-a deranjat. Niminea.

    Reply
      1. liviuta

        Am vrut de aseară să scriu că abia aştept să îşi dea demisia, mi se părea aiurea să rămână în gaşca aia, dar am renunţat, nu prea credeam că o va face (sunt genul care înţeleg necesitatea unor compromisuri şi pe cei care le acceptă, dar măcar să facă şi ăilalţi pasul la compromis, când e posibil; liicenii trebuie să mai cauţioneze şi tractorişti, căci tractoriştii aduc voturile cu care ei, liicenii pot ajunge să aibă câte un post cu putere de decizie, voturi pe care liicenii singuri nu le pot scoate orice ar face); problema e că aici, în PMP şi tractoriştii şi intelectualii merg în aceeaşi direcţie marxist-dubioasă.
        Într-un fel, parcă îmi pare rău de AP, chiar şi dacă se răzgândeşte, era bun pe unele teme conservatoare, parcă l-aş dori recuperat în vreun partid de dreapta pe bune.

        Reply
  19. Bleen

    Dedicație pentru @Liviuță

    Daniel P. Funeriu

    „Aparent minorul fapt divers al Iuliei Ionescu s-ar putea să ascundă o traumă socială profundă. Nu sunt sigur de acest lucru dar intuiția îmi spune că societatea noastră cu fundul în sus sporește gradul de confuzie caracteristic adolescenței în loc să-l reducă. Adolescenții sunt un revelator al propriilor noastre confuzii sau, și mai grav, al obscurantismului comod în care sunt încurajați unii tineri să evolueze. De gândit.”

    Reply
    1. Lipst

      În anii ’50, în timpul regimului bolşevic din România, asta se numea „educaţia ştiinţifică şi de combatere a misticismului şi obscurantismului din conştiinţa maselor”.

      Reply
      1. Lipst

        Dacă înţeleg bine, această activitate de propagandă revenea Societăţii pentru Răspândirea Ştiinţei şi Culturii (S.R.S.C.). Iată şi un număr din almanahul editat de aceasta.

        Reply
      2. liviuta

        Pentru deţinătorii de conturi de FB, rog băgaţi la postarea cu pricina a dlui Funeriu comentariul lui @Lipst de mai sus.

        Reply
    2. liviuta

      Măi, să ştii că până la urmă gagiul spune bine ce spune, adică e chiar aşa, ca în cuvintele lui, doar că citite în cheie inversă celei pe care a avut-o în vedere autorul; aşa e, societatea actuală fără de Dumnezeu e o societate cu fundul în sus, ceea ce sporeşte gradul de confuzie caracteristic adolescenţei (aceştia, adolescenţii, fiind revelatori ai propriilor noastre confuzii şi ai obscurantismului materialist dialectic amoral în care sunt încurajaţi tinerii să evolueze).
      Bravo, Funeriule!

      Reply
      1. Rheia

        Să știi că și eu mi-am zis în sinea mea: „Probabil se simțea scîrbită (fetița în cauză, adică) de societatea în care se vede obligată să trăiască”. Doar că, spre deosebir, văd, de Daniel Funeriu, deși sînt atee, eu am tras concluzia că e perfect normal să te vrei la mănăstire. Obscurantismul meu de care-o fi?

        Reply
  20. Bleen

    Comisia de integritate a PMP a decis în unanimitate că acțiunile și istoria lui Marin Anton sînt compatibile cu PMP și principiile sale.

    Reply
    1. Yeba

      nume, nume! Să știm și noi, sunt convinsă că-și asumă, sunt oameni de un pragmatism onorabil, aici mă dezic de așa-zisul tovarăș DanCanada, ce-i poate recomanda mai mult?

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *