Stirile zilei, linkuri si offtopice – 16 februarie 2014

foto: altfel de politică

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)

22:25 – Tot biserica e de vină
21:45 – Deciziile „copiilor” și cei doi surzi
19:58 – Meet the Determined Raccoon That Can’t Resist Popping Bubble Wrap
19:33 – I Had To Look Twice At Most Of These 27 Ads. But Once I Got Them… Absolutely Brilliant.
11:16 – French boycott ‘gender theory’ at school
Facebook Comments

117 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 16 februarie 2014

  1. Bleen

    Pînă la urmă cînd au fost angajate toate rudele politicienilor la ASF? Că am înțeles că ar fi fost moștenite de actuala conducere.

    Reply
  2. Bleen

    Într-adevăr, eşarfele acelea supradimensionate, puse pe nişte inşi categoria pană, sunt de tot râsul. Nu-ţi prea vine să iei în serios un asemenea specimen. Şi apoi, pe vremea mea, la bărbaţi nu prea le era frig la gât, ce naiba, s-a produs o mutaţie genetică aşa repede?

    Blogary, 19 decembrie 2009 (Kat)

    Despre hipsteri şi dileme | BLOGARY http://ow.ly/tGbax

    Reply
  3. Bleen

    Marin Anton: ”Nu eu m-am dus către PMP, ci ei au venit spre mine. Acum, în ultima perioadă, e adevărat, a venit și doamna Elena Udrea la mine, am avut o discuție și asta a fost. Eu am discutat cu doamna Udrea, nu vreau să intru într-o polemică cu domnul Papahagi.”

    Reply
    1. Rezon

      Adrian Papahagi a inteles pana la urma unde-i e locul si cine sunt boierii in sceneta asta.

      Adrian Papahagi
      Am transmis sambata colegilor din comisia de integritate si arbitraj argumentele mele impotriva primirii dlui Marin Anton in PMP. Dupa verificari si o lunga sedinta, la care am participat duminica seara, comisia a stabilit ca nu exista niciun motiv statutar de respingere a adeziunii dlui Anton la PMP, organizatia Giurgiu. Imi mentin parerea ca nu ne aduce niciun beneficiu primirea unui politician care a trecut de la PDL la PNL cu 3 zile inainte de caderea guvernului Ungureanu si a avut recent o initiativa parlamentara de inchidere a supermagazinelor in week-end. Indiferent de rezerva mea personala, am decis sa respect decizia unanima a comisiei.

      Reply
  4. Lipst

    Pe fluxul comentariilor la Funeriu am găsit într-un pur limbaj de lemn un fel de definiţie a educaţiei, un ceva despre educaţie, asta:

    “Idealul educational este una din modalitatile prin care se exprima corelatia dintre societate si actiunea educationala. Ca o componenta intrinseca a acesteia, continutul idealului este prin excelenta social, incluzand cerintele fundamentale ale societatii fata de actiunea educationala. Idealul reflecta, deci, in esenta sa, finalitatea acestei actiuni indreptata in directia realizarii unui cvasiechilibru dintre ceea ce pretinde societatea si ceea ce poate realiza actiunea educationala”.IOAN NICOLA- PEDAGOGIE – Ed.Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1994, p.100.”

    Cu mici diferenţe, dar care nu ţin decât de gradul de cizelare al limbajului pedagogic de lemn, cam aşa arată programele pedagogice, subiectele de concurs în învăţământ, explicarea teoretică a lecţiilor, adică nimic fundamental, nimic care să se bazeze sau să atingă sensul fundamental al educaţiei. Iar aici, nu e niciun mister, nicio complexitate metafizică.

    Educaţia trebuie să fie despre libertate şi împlinire. Scopul educaţiei e în mod fundamental, nu să bla, bla, corelaţia dintre idealul intrinsec, reflectat de finalitatea cvasiechilibrului nu-ştiu-care, ci să te ajute să ajungi un om liber, un om care să poată asuma responsabilitatea libertăţii sale. Educaţia este drumul spre libertate şi spre întâlnirea cu sine.

    Pedagogii, de la un capăt la altul al acestui drum, trebuie, nu să te îndoctrineze, cu orice, cunoştinţe inutile sau idei progresiste, ci să te însoţească în drumul tău spre libertate. Ăsta e scopul, scopul educaţiei de bază, dorinţa de libertate şi respectul pentru adevăr, căci acestea sunt strâns legate. Tot de aici se poate extrage şi morala şi nu din lecţii acre despre cum să-l respectăm pe celălalt. Un om cu adevărat liber va recunoaşte şi va respecta în celălalt libertatea acestuia, adică o altă libertate. Tot de-aici venim şi la politică.

    Reply
  5. Gramofonu'

    Ce-o sa mai rid cind o sa-l treaca PNL pe Crin pe tusa 🙂
    O sa ajunga mai rau decit Tariceanu, pe ala macar il mai baga in seama niste nostalgici.

    Reply
  6. Bleen

    București (Oprescu): un Lamborghini de 200 mii euro a intrat într-un stîlp de 500 mii euro și apoi a ricoșat într-un parapet de 2 000 000.

    Reply
  7. liviuta

    Ideea nu e că aș fi dezamăgit de partidul lui Băsescu, ci aceea că mi se pare – acum că s-a devoalat „viziunea” lui Funeriu asupra progresului și educației, fapt combinat cu liberalismul lui Preda în chestiuni ca dreptul fără restricții la avort, dreptul la vot de la 16 ani (de ce nu de la 14? dacă tot ai un buletin numai bun de umplut cu autocolante) – mi se pare, deci, de-a dreptul periculos să ajungă un partid puternic, cu posibilitatea de a accede la guvernare, fie și în coaliții, sau să ducă oameni în Parlamentul European.
    Chestia cu aducerea lui Anton mi se pare deja mizilic.

    Pentru unul ca mine, care nu a ratat (și atunci, voluntar) decât referendumul și turul II din 2000 (nu m-am hotărât care era răul cel mai mic, oricum nu aveam chef să îmi calc jurământul făcut lui Iliescu că nu îl voi încărca de responsabilități și obligații pentru votul meu vreodată), aș putea chiar să spun că PDL redevine o opțiune tentantă.
    Deși Macovei are câteva opțiuni discutabile (compensează cu altele), restul, și TRU și ceilalți, în general, cu toate defectele lor, măcar nu au ieșit cât de cât din linia de vot a popularilor.

    Să vedem cum mai mișcă și PNȚcd, dacă a înviat sau doar dă un pic din aripi la electroșocuri.

    Reply
    1. adib

      Deci fata aia fugita de acasa, minora, victima fara aparare a abuzurilor bisericii, sa aiba peste 1 an drept de vot…….asta vrea Cristian Preda.

      Reply
        1. adib

          http://cristianpreda.ro/2010/03/page/3/

          “8. Recunoaşterea demnităţii umane ca valoare centrală a ansamblului republican. O concretizare a impunerii demnităţii umane ca valoare-cheie ar fi punerea în acord a vârstei legale pentru vot, a limitei legale pentru angajare şi a duratei de şcolarizare obligatorii. Am pledat, în acest sens, pentru educaţie gratuită şi obligatorie între 4 şi 16 ani, ca şi pentru diminuarea vârstei de vot de la 18 la 16 ani.”
          (asta dorea Cristian Preda modificat in Constitutie)

          La ce e buna scolarizarea obligatorie de la 4 ani ne poate explica dl Funeriu

          Reply
          1. liviuta

            Ha, ha, abia acum mi-a picat fisa că fata aia avea 15 ani (ca să înțeleg reply-ul), dar așa suntem ăștia mai bisericoși, ne prindem mai greu la chestiile astea gen știință, cum ar fi aritmetica de clasa întâi.
            De fapt, eram într-un moment important al vieții mele, experimentam acum identitatea de gen, eram și soție și mamă, că nevastă-mea a făcut o entorsă la ski și stă în atele, iar eu comentam pe apucatelea între o băiță celui mare, bagajul pentru grădi, încălzit tocana, îngrijiri medicale & stuff.

            Reply
  8. Bleen

    La ce salarii au peneliștii, nevestele, amantele și copiii lir au din banii românilor nici nu e de mirare câ se țin cu dinții de guvernare.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Mi-aduc aminte ca socialismul voia sa construiasca „omul nou” dupa ce termina cu datoriile externe. Iaca „omul nou”, fara p…, fara ou.

      Reply
  9. Lipst

    După ciorba incertă de platformă-program a Fundaţiei Mişcarea Populară, programul politic al PMP, „de dreapta”, se lămureşte pe parcurs, economie planificată, decide statul când se poate deschide magazinul, când să ne facem cumpărăturile la piaţă, şi inginerie socială care are drept fondator un doctor ale cărui practici aduc aminte de metodele doctorului nazist Mengele.

    Reply
  10. Gramofonu'

    Hai ca incep sa-mi placa chestiile astea cu fortarea egalitatii de gen. Devin chiar militant.
    MERGETI PINA LA CAPAT, FACETI CONCURSURI SPORTIVE UNISEX.

    Box, rugby, MMA, fotbal american, lupte. Sah!

    Reply
    1. Yeba

      Echipe mixte obligatorii la fotbal mi se pare cea mai apropiată țintă fezabilă. 5 purtători de cromozomi XX, 5 – de XY, 1 transsexual. Din ăia 5, 2 să fie L/G și 1 bisexual. Până nu găsesc, nu se formează echipa. Dar pe verificatelea, nu pe vorbe.

      În țările în care prostituția este legală, un număr egal de bordeluri cu prostituați cromozomi XY, în afară de alea gay. Dacă nu-s rentabile, să fie subvenționate de stat.

      Reply
      1. Rezon

        E un pas in directia corecta. Dar trebuie mers mai departe. Pentru a combate discriminarea de specie (speciizmu’, cum ar zice dl. (?) Remus Cernea), in fiecare echipa ar trebui introdusa cate o capra si un cactus.

        Reply
        1. Yeba

          :))) Cum ar fi să te faulteze un cactus?! Ar fi că te-ar fluiera Funeriu, ca să-ți explice că duci discuția în derizoriu, dar e fals, noi ducem până la capăt raționamentele domniei sale.

          Reply
  11. Bleen

    Șoc! Marxismul, ideologia inventată de tractoriști, a fost preluată de intelectuali drăguți și deștepți. Devastator.

    ”Cum e posibil ca în ţara care produce talente precoce ca Dudamel şi proiecte culturale de geniu precum El Sistema, majoritatea, inclusiv bună parte din elita intelectulă, să rămână pradă unei ideologii politice primitive, pentru sfertodocţi?

    Cum e posibil ca prietenii mei de la universitate, draguţi, deştepţi şi educaţi, să voteze liber, iar şi iar, pentru doctrine păguboase care le ruinează vieţile şi carierele?” Sorin Ioniță

    Reply
  12. Lipst

    Uite, o lectură pentru Funeriu, ca să ştie de unde se trage teoria genului: „L’expérience tragique du gourou de „la théorie du genre”” (Le Point, 31 ianuarie 2014)

    http://www.lepoint.fr/societe/l-experience-tragique-du-gourou-de-la-theorie-du-genre-31-01-2014-1786513_23.php

    Atenţionare, pentru cei care mai vor să citească! După ce am citit, aş fi preferat să nu fi citit şi să nu fi ştiut. Deci, atenţie! Funeriu poate să citească. Poate îl pune pe gânduri.

    Reply
  13. Bleen

    Dacă Iulia fugea la mare cu două colege și trei dorobanți boys de 22, 25 și 27 de ani, cu două decapotabile, băgau vodcă, jointuri și clubbing trei zile pînă la 4 dimineața, nu se mai scandaliza nimeni, ba chiar era o aventură și-o distracție de povestit și nepoților. Își trăia viața.

    Reply
        1. Yeba

          Nu știu ce se înțelege din ce-am scris, ideea mea este că una sau mai multe mânăstiri s-au simțit îndrituite și să nu anunțe imediat autoritățile, și să mintă când au fost întrebate, fiindcă, sincer!, nu se simt obligate să dea socoteală.

          Presiunea a fost mare (dacă nu era?) și se complicau; au găsit o cale s-o ia cu binișorul până la urmă și să scape de ea. Arată de la natură ca un fotomodel. Dacă era violată în tren și se sinucidea, se chema că n-a avut noroc în viață?

          Reply
    1. Rezon

      Iulia a uzat de dreptul femeii de a dispune liber de propriul corp. Ea a dispus sa-l duca la manastire, cu trenul
      .

      Reply
  14. Gramofonu'

    Acum ceva anisori, Lazaroiu profetea sosirea unui personaj de basm: Alba ca Zapada. Si l-am crezut.
    Acum, insa, sint chiar convins. Uite, deja au aparut piticii si mama vitrega. Ba chiar a iesit si un pitic in plus la numaratoare, ceea ce e bine, in caz ca se strica vreunul dintre ceilalti.

    Reply
  15. Lipst

    O altă postare din toamna lui 2012.

    „Ştie toată lumea că în Franţa, stânga şi-a propus să rezolve ceea ce i s-a părut a fi problema numărul unu a ţării: căsătoria pentru toţi. Asta e o pierdere de energie pentru toată lumea pro şi anti. Nimic altceva nu pare să fie mai important. Opoziţia, dreapta, măcar asta e clar, iată ce trebuie şi cum trebuie să facă opoziţia (alo, PDL?), a depus 5362 de amendamente! Se discută cam 40 pe oră.

    În fine. Nu despre asta era vorba. O deputată socialistă a mai identificat o problemă arzătoare şi anume numele învăţământului pentru copiii între 2 şi 3 ani, care în Franţa, discriminare!, se numeşte de vreun secol şi jumătate: şcoală maternală („école maternelle”). Or, această discriminare nu mai putea fi tolerată. Deputata în chestiune propune ca şi această ultimă redută a discriminării şi inegalitarismului să fie dărâmată.”

    Reply
      1. Lipst

        Asta încă nu s-a propus. S-a propus doar dezbaterea. O să găsească ei. Va fi o mare veselie.

        Aşa a fost şi în chestiunea cu meseria de „moaşă”. Am mai povestit. Oricum s-au învârtit şi s-au răsucit, nu a putut găsi denumirea masculină potrivită pentru „sage-femme” (moaşă). Academia însăşi a intervenit şi a propus „maïeuticien”, dar nu a mers. Maieutica e celebra metodă socratică, care te ajuta să „naşti” idei, adică să spui ceea ce ştiai deja, dar nu ştiai că ştii şi aveai nevoie de un maieut (ca Socrate) ca să te ajute. În fine. S-a mai propus şi „născător” („acoucheur”) dar nici asta nu a prins.

        Reply
        1. Gramofonu'

          Sa zicem ca pina la urma o sa gaseasca un termen care sa multumeasca ambele sexe. Dar ce gen o sa aiba cuvintul ala?

          Reply
          1. Lipst

            Atunci se va propune o nouă dezbatere pentru a se interzice referinţa la gen. Aşa cum astăzi, dacă faci aluzie la diferenţa pe bază de sex, eşti „sexist”, dacă îţi va mai trece prin minte să faci faci referinţe ţinând cont de gen, vei fi tratat drept …”genist” (?!).

            Reply
            1. Gramofonu'

              Doar ca va trebui ca francezii sa descopere binefacerile limbii engleze, aceasta fiind cea mai asexuata limba de circulatie internationale.

            2. Canadiana

              Hermafrodit.
              Si cand ma gandesc – cu nostalgie – ca tocmai francezii scosesera, prin anii ’70 un desen cu un baietel care se uita,, curios, in chilotii unei fetite, strigand: „Vive la differance!”,…Vremuri de dreapta.

  16. Lipst

    Din câte înţeleg, Funeriu vrea să lupte împotriva violenţei conjugale, nu cu mijloacele de acum, cele care ţin de codul penal, care cod penal, apropo, e cel care pedepseşte fără discrimare violenţa, nu cu mijloacele asociaţiilor care sprijină victimele violenţei conjugale. Nu. Funeriu vrea să schimbe însăşi natura umană. Dacă violenţa conjugală ar părea că vine din natură, din diferenţa dintre femei şi bărbaţi, şi nu din tâmpenia acelor bărbaţi violenţi, din această discriminare biologică odioasă, există femei şi bărbaţi, atunci trebuie umblat chiar la natură, să eliminăm biologic diferenţa dintre femei şi bărbaţi. Deci, atunci când nu vor mai exista femei şi bărbaţi, atunci nu va mai exista nici violenţă conjugală.

    Reply
  17. Bleen

    ”I know how attached companies are to their images,” Ms Belkacem said. ”From now on, the energy that companies spend fighting inequality between men and women should also be a criterion for a good or bad reputation.”

    Ignoring inequality may hurt more than a firm’s reputation if she gets her way. Last month, Ms Belkacem, who’s also the spokeswoman for the government of President Francois Hollande, introduced a draft law that would fine companies that fail to meet standards for equality between the sexes up to 1 per cent of their total payroll per month.

    French push gender equality http://ow.ly/tFDcI

    Reply
  18. Bleen

    Officials have used existing legislation to threaten 500 companies with financial penalties if they do not appoint more female board members, and five have already been fined several thousand euros. The new law will prevent companies that do not adhere to the equality measures from bidding for public contracts.

    Even public theatres, sports federations, chambers of commerce and farming associations, described by Libération as „nests of testosterone”, are targeted and will be expected to appoint an equal number of women by 2020.

    French MPs debate new equality law | World news | theguardian.com http://ow.ly/tFCWZ

    Reply
  19. Bleen

    ”Employers will be inspected to ensure men and women receive equal pay, and could be forced by law to raise a women’s salary or lower a man’s to ensure fairness in large companies.”

    Reply
    1. Bleen

      ”The new offence of ‘psychological violence’ – aimed at protecting women from abusive men – covers violent threats, false accusations of infidelity and even insults over a partner’s appearance, and is punishable by up to three years in prison.”

      Reply
  20. Lipst

    Pe scurt, pentru Funeriu, dacă cumva nu înţelege şi ca să i se pară că-l atacă burghejii conservatori. Ce e greşit în teoria genurilor e că principiul de la care se pleacă e, nu libertatea, ci egalitatea. Orice sistem politic şi social care nu se bazează pe libertate şi nu are ca scop libertatea e un sistem greşit, abuziv, tiranic, indiferent de motivaţiile sale. Asta e tot.

    Reply
  21. Gramofonu'

    Ce-ti ramine de facut dupa ce rezolvi problemele coruptiei, justitiei, infrastructurii, aderarii la Schengen? inginerie sociala.

    Sau am putea construi case incepind cu acoperisul.

    Reply
    1. Gramofonu'

      In ultima vreme ma gindesc din ce in ce mai des: fie am imbatrinit, fie am ramas in urma vremurilor. Sau (explicatia cea mai simpla) oamenii n-au ce face, asa ca se sinucid ca specie.

      Reply
  22. Lipst

    Uite, am căutat o postare din 29 martie 2013 în plină dezbatere despre introducerea teoriei genurilor în educaţie. Un raport halucinant al unui sindicat din educaţie. Madama socialistă are ecou în rândul personalului pedagogic.

    „Asta e perla perlelor egalitariste, cireașa supremă și toxică. „Sindicatul Național Unit al Educatorilor, Învățătorilor și Profesorilor de Școală Generală” din Franța luptă prin toate mijloacele „împotriva homofobiei” și mai nou încearcă să propună introducerea în educația copiilor a așa-zisei „teorii a genurilor”. Iată cum se numește un capitol dintr-un raport
    de 196 de pagini pe aceste teme făcut public: „Genul, principalul dușman al egalității”. Deci, ca să fie egalitate, să nu mai fie nici femei nici bărbați. Nu va mai dura poate mult până când vor propune ca încă de la naștere să se facă operații de egalizare, de ajustare, plus tratamente hormonale pe viață care să prevină apariția sexelor, deci apariția inegalității. Și un al capitol,”Deconstruirea complementarității dintre sexe”.

    Acești oameni cu toată secta lor egalitaristă cu tot sunt pur și simplu niște fanatici extremiști periculoși.”

    Reply
  23. Bleen

    Care e stereotipul tău?

    Les femmes apparaissent moins souvent que les hommes dans les manuels scolaires.

    Dans les manuels d’histoire, elles apparaissent peu ou sont cantonnées à des rôles de second plan. Les modèles d’identification proposés aux filles, sont peu nombreux, stéréotypés et des figures féminines importantes sont omises. Dans les manuels d’éducation civique, les métiers et activités sont représentés de façon très sexuée.

    Dans les manuels scolaires, les hommes et les femmes connaissent donc un traitement différencié. Les femmes restent surreprésentées dans l’univers domestique et absentes des sphères politiques et intellectuelles.

    Reply
    1. SimonaM

      Nu știu expresia corectă în franceză, dar englezește știu cum se zice.
      This is disturbing on so many levels…..

      Reply
    2. Lipst

      Şi când a mai apărut câte o femeie ca Ioana d’Arc, bărbaţii cei misogini şi „sexişti” au ars-o pe rug.

      Nu mai e mult până când egalitariştii, asemenea comuniştilor, vor rescrie istoria, pentru ca aceasta să corespundă reprezentării egale a femeilor şi bărbaţilor.

      Reply
  24. Lipst

    Vorba lui Rheia, simt că-mi plesneşte o venă. Deşi, nu ştiu de ce mă mir. Mă mir ca prostu’. Asta cu ABCD-ul egalităţii ce ar merita transpus în România mă lasă pre’ limba franceză a lui Funeriu „pantois”, „bouche bée”, „stupéfait”. Păi, asta nu se poate!

    Să nu ştii că tâmpeniile madamei din guvernul francez sunt nişte inginerii sociale? Să nu ştii cine e madama care implentează aceste inginerii? Să nu fi auzit că în Franţa cei care au ieşit să prosteteze împotriva legii căsătoriei pentru toţi (un milion) au avertizat că acela era doar început şi că apoi va urma teoria genului şi chiar aşa a fost? Acum urmează teoria genului.

    Să nu ştii să fondatorul teoriei genului (na, că e un neozeelandez) e un tip sinistru? Să nu ştii felul în care madama ministru socialistă îşi bate joc cu orice ocazie de burghezii catolici? Să nu ştii că madama asta, o Mao în plină revoluţie culturală, strigă burghezilor să o lase mai moale cu natura?

    El nu citeşte presa? De fapt, ce mă mir, poate că citeşte şi poate că înţelege şi poate că exact asta doreşte şi progresistul Funeriu.

    Asta e, dacă stânga românească e conservatoare, drepta românească e stalinistă şi progresistă. Alege, dacă ai de unde.

    Reply
  25. Bleen

    Udrea ca Udrea, Marin Anton ca Marin Anton, dar mie mi-ar fi chiar frică să-l trimit în Parlamentul European pe Funeriu.

    ”The ABCD of Equality’s stated aim is to stamp out sexual stereotyping at an early age, to „correct” disparities between boys and girls when it comes to the choices made later in life – for example, choosing subjects at high school or university.

    The government also believes eradicating stereotyping could help close the 25 percent pay gap, which still exists between men and women with similar qualifications.

    Are fairy tales giving young girls the wrong idea?

    The program provides detailed advice online for teachers about how they can challenge young children’s views about what is typically seen as „girlish” or „boyish.” In acting out fairy tales, for instance, boys should be encouraged to play the part of Little Red Riding Hood, and girls the part of the wolf. The government also points out that many fairy tale heroines – in stories like Beauty and the Beast, Snow White and the Seven Dwarfs, and Cinderella – are passive characters, which could tempt young girls to wait for a Prince Charming rather than pursue a career and skills of their own.

    Challenging gender roles in the classroom

    The program also urges teachers to encourage reflection on gender issues in other areas such as physical education, art, and history. They might examine the Renoir painting Madame Charpentier et ses enfants, the government suggests, and note that poor Mrs. Charpentier is forced by convention to wear a suffocative corset, and that little boys, as well as little girls, used to wear dresses.”

    Reply
    1. SimonaM

      Slavă Domnului că mi-au crescut copiii, și-s încă normali la cap.
      Nepoții mei vor face școala acasă. Categoric.

      Reply
  26. Bleen

    Daniel P. Funeriu

    În Franța există un program pilot în școli, numit „ABCD-ul egalității”, care are ca scop să „transmită valorile egalității între băieți și fete”. Există o dezbatere de societate cu scântei legată de oportunitatea mijloacelor utilizate. Dacă printre cei care mă citesc sunt francofoni doritori să studieze profesionist problematica, aș fi foarte interesat de o discuție referitoare la oportunitatea sau nu a transpunerii în România a acestui program. Am putea organiza și dezbateri pe această temă.

    À propos – ABCD de l’égalité filles-garçons

    cndp.fr

    La transmission des valeurs d’égalité et de respect entre les filles et les garçons, les femmes et les hommes, est une des missions essentielles de l’école.

    Like · · Share · 2 hours ago ·

    Reply
    1. Yeba

      Din corespondenta mea particulara:

      …Au vrut să introducă în şcoli „legea genurilor”, se aprobase legea prin martie 2013 şi este obligatorie „experimental” în 10 academii (din 22) :

      „… substituer à des catégories comme le sexe ou les différences sexuelles, qui renvoient à la biologie, le concept de genre qui lui, au contraire, montre que les différences entre les hommes et les femmes ne sont pas fondées sur la nature, mais sont historiquement construites et socialement reproduites.”…

      Reply
      1. Bleen

        Daniel P. Funeriu:

        Mirel Valentin Axinte: nu știu dacă ai reflectat până acum asupra răului făcut societății românești de comportamentele primitive (în relația cu femeile) generate de „masculii alfa” carpatini. Sau violența conjugală. Și multe altele. Eu am reflectat și la aceste lucruri, desigur, între două scandaluri politice și trei tratate despre doctrine (chiar glumesc aici, nu o lua în serios) și nu găsesc multe soluții. Poate această inițiativă franceză (știu Mirel, liberté, égalité, fraternité este, pentru tine, o deviză socialistă dar pentru mine o a doua natură-generoasă) este o parte a soluției. Poate nu. Dar cred că merită studiată. Poate sunt oameni care au cunoștințe/timp pentru a-mi da un feed-back util. Sau poate toți sunt ocupați cu dileme despre dreapta nevotantă din lipsă de ofertă purissimă. Sau poate, pur și simplu, sentința e evidentă și poate fi dată în 3 cuvinte și 3 minute (așa cum ai făcut-o). Eu nu am capacitatea analitică atât de evoluată și nici cultura politică pentru a da răspunsuri de tip haiku la o problemă care-mi pare complicată. Una peste alta, am notat sentința ta, aștept și părerile altora.

        Reply
        1. Gramofonu'

          Explica-i ca enuntul „liberté, égalité, fraternité” este de un misoginism crunt. Ce-are cu surorile, a?

          Reply
        2. Yeba

          Asupra efectului razelor de lună asupra galoșilor de gumă o fi reflectat? PSD o să ajungă la concluzia sinceră că ar fi iresponsabil dpdv patriotic să le cedeze ăstora puterea și două săptămâni, poa să iasă votul cum o ieși.

          Reply
      2. Bleen

        Mihaela Sima
        Dl Funeriu v-ati lasat manipulat de un propagandist usl-ist. Nu merita sa va justificati in fata unuia, care spune ca „va supuneti unui mafiot cu idei staliniste”. E clar ca lumina zilei, ca incearca sa dezinformeze.
        Like · 2 hours ago

        Mihaela Sima
        E un „catel” fidel securistului Voiculescu!
        Like · 2 hours ago

        Reply
        1. Gramofonu'

          Corect, e mai usor sa ataci persoana, nu ideile.
          De exemplu, dupa ce cauti pe google „mihaela sima inchisoare”, o sa-i fie destul de greu sa demonstreze ca-i vorba de altcineva. Deci nu merita sa te justifici in fata ei, e clar ca lumina zilei ca incearca sa dezinformeze, si e o fidela a vintului.

          Simplu. Ce atitea dezbateri si argumente. Logica A3.

          Reply
      3. pablomison

        Teoria unisex are ca scop inlaturarea stereotipiilor de gen pentru asigurarea egalitatii intre sexe.
        Se aplica o procedura de educatie neutra a copiilor (nume, limbaj, carti, filme, povesti, haine, jucarii etc.) pana cand se pot identifica ei insisi cu unul dintre sexe.
        Problemele acestui „experiment” social ar fi:

        -copilului mic va observa diferentele biologice intre baieti si fete, in toaletele si baile unisex si nu numai…
        Cum vor fi explicate diferentele copiilor?
        Sigur, unii dintre copii vor fi frustati ca nu au penis iar altii ca au.

        -ce sex vor alege copii la maturitate cand ei habar nu au ce inseamna genul sex masculin si feminin?

        -la maturitate, cand cortexul tanarului s-a definitivat, va fi posibila modificarea imaginii de sine
        in alt sex decat in sexul neutru si asta fara furtuni emotionale?

        -la ce varsta este momentul potrivit sa afle ca nu este de gen neutru ci cu totul atceva?
        Probabil la o varsta matura (24-28 ani), la care alegerea sa fie solid motivata.

        -impactul emotional la nivelul individului va fi coplesitor…similar ca la indivizii care se descopera
        apartinind lumii homosexuale. Deseori conduce la sinucidere, din pacate.

        -daca impactul emotional al indivizilor apartinand lumii homosexuale priveste o minoritate (5-10 %),
        sub teoria unisex impactul va afecta intreaga generatie de tineri, adica 100%.
        Este aproape sigur ca rata sinuciderilor va fi enorma.

        -ce se va intampla cu tinerii biologic de un sex dar care se descopera la diferite momente ale vietii ca sunt bisexuali?

        -cum vor reactiona psihic copii educati neutru cand vor fi in contact cu alti copii (ex. copii din Suedia intr-o tabara in Italia)?

        -cum vor socializa tinerii dar si maturii educati „neutru” intre ei?
        Comportamentul sexual are o latura instinctiva si una constienta, rezultatata din invatare.
        Se formeaza incepand de la varsta de aprox. 3 ani pana la o varsta inaintata (20-40-60 ani!!!!).
        Cum isi vor forma comportamentul sexual copii crescuti initial neutru?

        Reply
    2. BogdanL

      Mama voastră, dar la PMP acolo când inițiați o dezbatere care să nu se refere la beneficiile egalitarismului și ingineriilor sociale? Una despre beneficiile proprietății private și a libertății individuale, de exemplu. Sau despre „beneficiile” aduse de implicarea tot mai mare a statului în societate. Că parcă sunteți de dreapta. Sau astea sunt teme desuete, pentru rednecși, iar voi vă adresați strict entelectualilor.

      Reply
        1. BogdanL

          Nu am uitat, nu am uitat. Am mai spus că la aplicarea acestei tactici sunt foarte buni și le-aș recomanda chiar să fuzioneze cu nebunii de la PAS. Nu cred că, la cum merg lucrurile, ar avea probleme mari să își pupe ideile.

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *