Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 23 decembrie 2013

foto: Nelson Mandela cu Fuego

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că mai dați refresh din cînd în cînd și mai verificați casetele de twitter și facebook din articol. Dați click pe săgeți pentru a deschide casetele twitter și facebook.


[box type=”shadow” ]

LINKURI POLITICE

12:57 – By introducing segregation into its stores, M&S has yielded to Muslim extremists – Daily Telegraph
12:33 – Franţa a decis că are nevoie de un termen propriu pentru „sexting”. Care va fi cuvântul folosit – Mediafax
11:43 – Gheorghe Coman, deputatul şpăgar, la ieşirea de la şedinţa comisiei: „Ce să fac cu 3.000 de lei?! Nici măcar un telefon nu puteam să îmi iau!” – Antena 3
11:36 – FMI vrea măsuri care să compenseze veniturile pierdute prin amânarea accizei la carburanţi – Mediafax
11:13 – Former Eagles Cheerleader Honored for Service in Afghanistan – Breitbart
09:30 – Has A&E Awakened a Sleeping Giant? – American Thinker
09:25 – The Fight For Hearts And Minds – American Thinker
08:14 – STUDIU GOOGLE. Numărul românilor care deţin un smartphone s-a triplat într-un an – DIGI24
08:11 – The American Studies Association Is a Joke – American Thinker
07:24 – Evil Preaches Tolerance Until It Is Dominant, Then Seeks to Silence Good – RedState

[/box]

[box type=”shadow” ]

DE PRIN LUME ADUNATE

13:02 – How Iron Maiden found its worst music pirates – then went and played for them
12:53 – Parenting win
12:45 – 24 Smartass Acts Of Vandalism
12:35 – The 26 Naughtiest Cats Of All Time. I’m Still Shaking My Head!
12:08 – THE LIFE OF A JAPANESE GRANDMOTHER AND HER CAT
12:05 – Publicité/Communication sur Bus
12:00 – Okay, Guys. You’ve Been Heroic Enough Already…Now This? Awesome.
11:58 – Demențial
01:52 – ‘Mad Friday’ fallout: Emergency services inundated as drinkers descend on towns and cities on last weekend before Christmas – Daily Mail

[/box]

Blogary pe Twitter


Blogary pe Facebook

Facebook Comments

40 Comments Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 23 decembrie 2013

  1. Florina Neghină

    Aici sîntem, să nu ne mai amăgim. Şi asta nu s-a întîmplat la A3, ci la o televiziune pe care mulţi o asociază „dreptei”. Deci, nu mai pornim nici măcar de la 0, cum am crezut în decembrie 1989, ci de la minus. Cît consideră fiecare dintre voi.

    Dorelian Bellu – Facebook

    „domn’e, aveai un nivel de trai decent, adică aveai o casă… aveai un servici, exact în domeniul în care îţi terminai studiile, maare lucru…de asemenea sănătatea era gratuită, din ’89 până acum au murit şase sute de mii de persoane din lipsa medicamentelor… să nu uităm că orice om putea să-şi facă un concediu la mare şi la munte… nu mai spun că numărul forţei de muncă creştea…s-au construit întreprinderi, metrou, locuinţe… exista siguranţa zilei de astăzi şi de mâine… au dispărut vreo cinci milioane de locuri de muncă: dacă în 89 erau vreo nouă milioane, acum mai sunt decât vreo cinci milioane şi ceva, iar oamenii sunt atât de necăjiţi că merg în străinătate să muncească, se umilesc (!?!)… toţi de la mic la mare participau la anumite competiţii sportive, erau competiţii la nivel de şcoală, de cartier, de oraş, de judeţ şi la nivel naţional… dacă e să vorbim de domeniul artistic: să nu uităm de Radu Beligan, care este cel mai cunoscut actor din lume la ora actuală… numai în Bucureşti erau peste două sute de mii de tineri care practicau sportul de performanţă, era acea Daciadă, gen Spartakiadă, importată de la ruşi…veneau antrenorii prin şcoli şi îi selectau pe tineri: dacă vedeau că părinţii sunt mai înalţi ziceau „p-ăsta îl luăm la baschet”….şansa României este o dictatură a democraţiei care poate să vină numai de la Uniunea Europeană”

    Delirul mistificator şi ignar al lui Marius Marinescu a avut loc pe la b1 TV, pe 21 decembrie 2013, adică la exact 24 de ani când comunismul o sfârşea în România omorând sute de oameni.

    Moderatoarea Gentiana Coman era pe post de mobilă, iar când intervenea o făcea să ţină firul inepţiilor: „Înainte de publicitate ne spuneaţi ceva despre acele platforme de performanţă….Unde s-a pierdut această promovare a valorilor, domnule Marinescu?” În mod normal, b1 TV trebuie să n-o mai lase pe această fată să deschidă gura pe post. Nici măcar o dată nu l-a întrerupt pe bivol să-l întrebe „Câţi au murit în spitalele comuniste?… Cum să fie sănătatea gratuită când nimic nu rezolvai fără şpagă?… Cine n-ar fi plecat atunci din ţară, să trăiască şi să muncească afară, dacă nu risca să fie arestat sau omorât la graniţă?” Nici măcar o întrebare despre degradarea şi suferinţa pe care ni le-a adus comunismul.

    Ca o comparaţie, este greu de închipuit ca în Germania sau în altă parte din lumea civilizată cineva să încerce să facă la tv apologia lui Hitler şi a regimului său, fără să fie imediat scos din emisiune.”

    http://www.youtube.com/watch?v=KP5pclE_0ws&feature=c4-overview&list=UUmu1RgHmXjkAQLhkOrJuiIw

    Reply
    1. adina

      Acum ca se duc oamenii sa munceasca afara pe bani mai multi e umilinta, atunci ca faceau voluntariat fortat sub numele de munca patriotica era onorabil.

      Reply
  2. Yeba

    Știați că…
    bugetul lui Palada este de 20 de milioane de euro?
    Păi n-are țara hidranți cât poa să-nghită el, la suma asta.

    Reply
  3. Barbu Mateescu

    Lăzăroiu la RFI: sunt pesimist, vor fi liste separate la europarlamentare, rezultatele nu vor rupe gura târgului, vor fi mai mulţi candidaţi la prezidenţiale din opoziţie.

    Reply
  4. Lipst

    În chestiunea traducerii lui „sexting” în franceză povestea e mai lungă. Franţa, speriată că-şi pierde influenţa trecutului glorios în faţa invadatorului american cu limba lui informatică cu tot, a înfiinţat o comisiune care se ocupă cu puritatea lingvistică şi anume „Commission spécialisée de terminologie et de néologie de l’informatique et des composantes électroniques” (CSTIC), o comisie guvernamentală care lucrează în colaborare cu Academia Franceză. Astfel, cum apare un nou cuvânt informatic, dar şi alte cuvinte din alte domenii, comisia în chestiune munceşte, reflectează şi dă o soluţie franţuzească care devine obligatorie cel puţin pentru documentele oficiale ale statului francez.

    Câteva exemple. „e-mail” a devenit „courriel”, pornind de la „courrier” (corespondență). Toate componentele calculatorului sunt traduse, „hard disk” devine „disque dur”, „mouse”, pur şi simplu „souris”. Dar acestea sunt nimic. Iată, altele:

    -toner=encre en poudre (cerneală praf)
    -chat=bavardage (flecăreală)
    -smartphone=ordiphone sau ordinateur de poche (computer de buzunar)
    -cookie=temoin de connexion (asistentmartor de conectare)
    -CD=cédérom (?!)
    -digital=numérique
    -firewall=pare-feu

    Acum diamantele:
    -world wide web=toile d’araignée mondiale (pânză de păianjen mondială, pe scurt se spune „la toile”, pânza)
    -spam=pourriel (cuvânt compus pe baza cuvântului „pourri”=putred)
    -hashtag=mot-dièse (cuvântul diez)
    -joystick=manche à balai (coadă de mătură)
    -iPad= ardoise éléctronique (Mi-am cumpărat o tăbliţă de ardezie electronică.)

    Informatica („informatique”) a scăpat ca prin urechile acului atunci când, într-o reuniune de guvern din 1967, s-a pus problema alegerii între „informatique” şi „ordinatique”.

    Deciziile CSTIC se publică în Monitorul Oficial.

    Reply
    1. Barbu Mateescu

      Fără excepţie varianta franceză a unui cuvânt e mai lungă, mai greu de pronunţat şi de scris decât cea engleză.

      Reply
      1. Yeba

        și mai artificială,
        așa frustrați mai rar!

        Pentru că dacă inventau ei ceva și cuvântul care să descrie acel ceva, precis nu cădeau pe noțiunile astea, auzi, temoin de connexion! pânză de păianjen! Mi se pare că-s periculos de bătuți în cap și de dispuși să cultive dublul limbaj, pentru că mi-e imposibil să cred că propriii lor copii spun „intru pe bavardage!”

        Reply
        1. Gramofonu'

          Pentru a demonstra originea latina a limbii franceze, academia romana va vota scrierea cu „î” din „a” (ex: naâtre, crème fraâche, maâtre).

          In semn de apreciere, francezii vor adopta cuvintul „calorifer”.

          Reply
          1. Yeba

            Ma calorifer est chaud/blanc, dar: Mon calorifer est froide/noire, să fie gender-neutral. Că se dau cu fundul de pământ pentru egalitatea de gen într-o limbă care n-a ouat genul neutru. Și la asta le-au tras-o epic și nemții, și englezii.

            Reply
        2. Nea

          Păi francezii au tradiţie în a nu fi primii care fac ceva şi a-şi lua revanşa în planul vorbelor. Vezi ce bătăi epice le-au tras ei ocupanţilor nemţi, pe peliculă. Şi s-ar putea ca copiii să spună „intru pe bavardage!” pentru simplul motiv că rar e unul să ştie altă limbă.

          Reply
    2. ny2

      In anul de gratie 2011, in US, fiica-mea, scolarita in clasa a 4a, a invatat la limba franceza ca se spune „courrier electronique” in loc de email, iar adresa de email nu este cu @yahoo.fr, spre exemplu, ci cu „arobase yahoo point fr”. Asta ca sa nu mai spun de incercarea de a descrie adresele (gen x colt cu y). In rest, subscriu cu mentiunea ca m-am luat cu mainile de cap 😀

      Reply
      1. Florina Neghină

        Eu verificam cu motanul un aliment care-mi părea suspect. Dacă mînca, era bun. Şi n-a dat greş niciodată. Ba chiar s-a-ntîmplat să mănînce – după ce a furat, că era expert la aşa ceva – chiar tot, nu numai mostra 😀

        Reply
  5. Bleen

    Legionarul e una dintre cele mai imbecile ființe:

    ”De la o masă învecinată, unde împărtăşea tovărăşia unei doamne, un individ mic de statură, spălăcit, care trăsese cu urechea la discuţiile lor, s-a ridicat nervos, agitând membrele şi strigându-le isteric că sunt fascişti şi că el îi detestă. Că el e cetăţean israelian şi că le va face plângere în baza Ordonanţei 31/2002, încheind apoteotic: “Trăiască UE! Trăiască Mc Donald’s! Trăiască Coca-Cola!”
    Colegii nu i-au dat multă atenţie, considerându-l fie vreun ţicnit, fie vreun holocaustolog exhibiţionist.”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *