Cînd nu e nevoie de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale

Facebook Comments

17 Comments Cînd nu e nevoie de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale

  1. val_one

    Rogo: (acum cîteva minute la rtv)

    Lăzăroiu n-a plecat mazilit de la Cotroceni, ci a primit cîteva misiuni. una din ele este să fie o voce mai puternică decît Emil Boc…

    Reply
  2. val_one

    🙂 nu fiţi nedrepţi cu Aura, în afară de „slujba” de la cabinetul lui CA nu face şi nu discută politică.

    Florina, Robert Munean, basistul trupei, este fratele Anei Barton. 😉

    Reply
  3. guta yodda

    merechene, cunosc cazul liceului si este exemplu perfect. din cate mai stiu este in top 5 Bucuresti. problema nu este atat a elevului, pana la facultate relatia este strict parinte-liceu. am intrat acum pe situl liceului si au preturi convenabile pentru pacla de mijloc a bucurestilor. mi-ar placea sa citesc un interviu, doua profesorii de acolo. in fine, pentru cazul special al romaniei situatie prezinta liceele, facultatile particulare drept variante de categoria a IIa, viziunea este elev prost care n-a intrat la stat trimis de parinti cu bani la o vaca care da diplome. liceul a inceput sa se vanda ceva mai tarziu, rezultatele fiind cele care l-au pozitionat in vizorul parintilor. intrebarea e cum poti sa faci un liceu privat, abia deschis, cu profesori buni sa intre in competitie cu liceele de stat? si aici vine legea tampititica amintita mai sus care nu vad cum ajuta.

    Reply
  4. Merechene

    @guta yodda

    un offtopic foarte interesant si caruia ar trebui sa-i acordam mai multa importanta. prin anii '90 s-a infiintat un liceu particular (turcesc) in CT. dupa cativa ani, a inceput sa "produca" olimpici pe banda. Cum ne-cum, treaba e ca Liceul de Informatica ajunsese aproape la fel de bun ca liceele Mircea si Ovidius – nu stiu daca si acum e la fel. se poate face performanta la licee si facultati particulare, totul este ca studentul sa stie ce-i aia disciplina si corectitudine.

    Reply
  5. Guta Yodda

    da, la aia cu locurile cu taxe, care din punctul meu de vedere este o aberatie, la fel cum este si faptul ca acum foarte multi oameni care nu au intrat in viata lor intr-o facultate mi-au platit mie taxele de scolarizare. sa nu crezi ca ma pozitionez de partea cealalta a baricadei. nu trebuie sa uitam insa ca lucrurile nu sunt niciodata atat de simple pe cat am vrea, desfintam invatamantul de stat, invatamanul privat se aseaza in matca in mod natural datorita cererii de pe piata. solutiile trebuiesc adaptate pentru fiecare tara in parte, iar in romania, tara in care sistemul privat este in afara competitie reale, legea respectiva, lasand deoparte faptul ca sustine interesele tip spiru haret, o sa loveasca in competitie. eu as fi facut altfel, as fi redus locurile subventionate la stat si as fi sustinut mai multe pe bani. in felul acesta facultatile private ar fi obligate sa-si imbunatateasca oferta si in timp sistemul de invatamant de stat ar putea fi adus la ce ai descris tu in ultimul paragraf fara sa afectezi calitatea acestuia. in acelasi timp facultatilor de stat le-ar fi mult mai usor sa faca tranzitia catre privat, societatii i-ar fi mult mai usor.

    in general cam stim unde vrem sa ajungem, problema e cum ajungem acolo si din punctul meu de vedere legea respectiva e un drum gresit.

    Reply
  6. Bleen

    @guţă

    Ăla cu locurile cu taxă?

    Acolo e de discutat. Mişcarea ar fi trebuit să fie inversă. Nu să scoată locurile cu taxă de la stat ci să bage locuri subvenţionate la privat. Banii umrează copilul. Plătesc impozite? Îmi dau copilul la şcoală privată? Ei bine, banii pe care i-am plătit statului (sau cel puţin o parte din ei) să se ducă către şcoala unde mi-am dat copilul.

    De fapt, sistemul de învăţămînd de stat ar trebui desfiinţat şi statul să subvenţioneze anumite locuri în învăţămîntul privat pentru copiii din familii sărace.

    Reply
  7. Guta Yodda

    offtopic sau ontopic, nu-mi dau seama: doi parlamentari pdl au initiat un proiect de lege reformator pentru sistemul de invatamant, unul de dreapta desigur, care sta acum la dospit in senat.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *