Proiect de reinstaurare a monarhiei

Preambul: AȘA NU SE MAI POATE!

În condițiile în care România traversează cea mai gravă criză a valorilor din istoria sa, Monarhia Constituțională este singura formă de guvernământ care poate readuce stabilitatea politică, credibilitatea internațională, ruperea de trecutul comunist, iar ca garant al instituțiilor fundamentale ale Statului și liant al societății… bla, bla, bla… admiterea în selectul club al statelor monarhice.

Momentul reinstaurării: ACUM ORI NICIODATĂ!

Este un moment propice în condițiile în care PNȚ-CD, devenit o importantă forță politică odată cu unirea tuturor facțiunilor sub comanda lui Victor Ciorbea, se declară în favoarea dezbaterii publice pe tema monarhiei. Este bine să o facem cât ne mai bucurăm de prezența vice-seniorului Ion Diaconescu și a surorilor Coposu.

Public-țintă: 90% DIN POPULAȚIE

De binefacerile monarhiei trebuie convins publicul de OTV, Kanal D (Noră pentru mamă), Prima TV (Schimb de mame), Acasă (Iubire și onoare), PRO TV (Moștenirea), amatorii de manele și bârfă, cititorii de Libertatea, Click, Cancan, Ciao! etc. Publicul trebuie atras în fața micilor ecrane cu un eveniment care să capteze atenția tuturor oamenilor simpli, să le răscolească mândria națională și să le redea speranța întru o viață mai bună. Vorbim despre o majoritate covârșitoare.

Monarhie, monarhie, dar ce dinastie? DINASTIA BRITANICĂ!

Mihai I și familia regală românească nu mai au credibilitate. Familia a fost târâtă în scandaluri de falsul prinț Paul, a rupt relațiile cu casa de Hohenzollern, fostul suveran a fost acuzat de înaltă trădare de către președintele Băsescu. De aceea, comutarea succesiunii la tron către dinastia britanică – cea mai puternică monarhie din lume! – devine un deziderat național. Nu imposibil de împlinit!

Monarhia în 3 pași:

REGE BRITANIC ÎN DOAR 3 SĂPTĂMÂNI

Pasul 1 – COMUTAREA SUCCESIUNII LA TRON

Regele Mihai I, proaspăt eliberat de rigorile casei de Hohenzollern, își va chema la discuții ambii nepoți, Principele Nicolae și Prințul Harry. Într-un cadru festiv, la Palatul Elisabeta, Regele Mihai I îl va desemna drept urmaș la tron pe Prințul Harry, în baza ascendenței comune – ambii fiind stră-stră-…-stră-nepoți ai Reginei Victoria. Din partea societății civile, martori vor fi Hagi, Năstase, Nadia și Lucian Bute. Și trei țărani bătrâni îmbrăcați în costume naționale, împrumutate de la Studiourile Buftea.

Convingerea părților

1. Regelui Mihai I i se prezintă ultimele sondaje, eventual se poate efectua unul special, netrucat, din care să rezulte, evident, că monarhia nu este creditată cu mari șanse în opțiunile electoratului. Totodată, i se oferă anticipat Prințului Duda postul de președinte al Consiliului de Coroană, funcție ce o va deține pe viață. Eventual i se mai oferă alte domenii care au aparținut Coroanei României. Și, hai, o bursă de masterat/doctorat pentru Principele Nicolae din partea statului român.
2. Consimțământul Prințului Charles va fi chiar mai ușor de obținut. Se știe că urmașul Reginei Elisabeta a II-a este îndrăgostit lulea de România. Are casă la Viscri, moșie la Mălăncrav și mari probleme cu moștenitorii castelului Banffy de la Bonțida. Care i se pot rezolva favorabil, ca prin farmec. Prințul Harry păstrează oricum șanse infime de a prelua tronul Angliei. Nu că Charles ar avea mai mari!

Pasul 2 – NUNTĂ CU TRECERE LA ORTODOXIE

La numai o săptămână de la schimbarea dinastiei, va urma evenimentul-cheie al tranziției scurte către monarhie – nunta Prințului Harry cu Pipa Middleton. O sărbătoare de un fast de care nici nunta Prințului William nu a avut parte, care va ține cu răsuflarea tăiată miliarde de oameni de pe întreg Mapamondul. Ceremonia se va desfășura exclusiv în România, la Curtea de Argeș, și va include convertirea celor doi miri la ortodoxie. Va oficia însuși IPF Daniel.

Pregătirile de nuntă

Vor fi mediatizate, în cele mai mici detalii, uniforma stil Al. I. Cuza a mirelui creată de Doina Levintza, cizmele marca Dan Coma, rochia miresei semnată de Venera Arapu, vesela de „Porțelanul“ Alba Iulia, chiloții „Bote“, mașina însurățeilor, o superbă Dacia 1300, cu piese franțuzești, catering „Coliba Haiducilor“ etc. Interviurile cu furnizorii Casei Regale, care trebuie să livreze totul moca, vor umple jurnalele și revistele colorate. Ca și în prezent.

Două rânduri de nași

1. Nuni Mari – Regele Juan Carlos al Spaniei și Regina Sofia. Mizăm la referendum și pe cele 500.000 de voturi ale căpșunarilor.
2. Nuni Mici – „Regele“ Gheorghe și Marilena Hagi. Va ține un speech cu mare greutate în fața națiunii, în săptămâna de după nuntă: „Să alegem monarhia ca să fie bine, să nu fie rău!“.

Cadre filmate la masă, gesturi istorice

Împăratul Akihito mâncând sarmale cu bețele, regina Elisabeta a II-a luând micii cu mâna înmănușată pentru a-i înmuia în muștar, Regina Olandei bând „bruderșaft“ palincă cu Regina Suediei. Harry va săruta pământul României și va rosti jurământul față de țară în limba română: „Te iubiesc, Balgheiria!“.

Program muzical-artistic: DI GRANDA

Gheorghe Zamfir, Dan Grigore, Alexandru Tomescu (Stradivarius), Elton John, Robbie Williams, Sting, Adrian Minune, Florin Salam, Andra. Spectacolul va fi deschis cu melodia „Nunta“ interpretată de formația Phoenix. Nicu Covaci îl va reprimi în trupă pe Mircea Baniciu, chemat din culise de Andreea Marin, prezentatoarea programului. La ciorba de potroace va urca pe scenă Nelu Ploieșteanu. Apoi, Viorica din Clejani va ridica mesenii la Perinița cu Regi și Regine. Tonul îl vor da artiștii: Elton John se va pupa cu Nicu Covaci, Nicu cu Baniciu, Baniciu cu Andra, Andra cu Prințul de Monaco (să crape Măruță de oftică!) etc.

Buget: 100.000.000 EURO

Costuri de nuntă: zero (vezi mai sus). Poate câteva milioane pentru maneliști în cadrul momentelor „fără număr!“;

Venituri estimate: 100.000.000 de euro. De vânzarea drepturilor de televizare se va ocupa IPS-GMO Daniel ca antreprenor-general, consiliat de Mitică Dragomir. Banii vor constitui zestrea mirilor, să nu se zică vreodată că au venit cu traista-n băț.

Pasul 3 – REFERENDUMUL

Se va organiza la o săptămână de la nuntă, când ecourile nu vor fi încetat și pulimea nu va fi ieșit de sub mirajul celei mai fascinante telenovele adevărate Made in Romania.

Întrebare unică pe buletinul de vot:

Români! Vreți să ne mai chinuim să intrăm în Schengen cu Băsescu, la pulivară, sau vreți de luni în Commonwealth (Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă, Australia) cu Măria Sa Regele Harry al României?

Întrebare de rezervă:

Vreți monarhie constituțională sau îl vreți pe Chelu’ președinte încă trei ani?

Întocmit de diabolicul RĂZVAN CUCUI

tot pe kamikaze:

coperta revistei kamikaze, nr. 69

de cojocul cui a găsit ministrul Funeriu bac?

Facebook Comments

13 Comments Proiect de reinstaurare a monarhiei

  1. Sare'n Ochi

    voi vorbiti de ala micu al lui Ladi Di?

    pai ar putea-o divorta-o pe Pipi Di – asta ar fi nunta de vis (si i-ar castiga de partea lor si pe toti parvulestii constitutionali).

    Reply
  2. Nea

    ElCucui, recunosc, nu ştiu cine e Magda Ciumac. Dacă e la fel de politicoasă ca Oana, de frumoasă ca Monica şi de moartă ca Elodia, ok, nu mă pun de-a curmezişul fericirii lor.

    Reply
  3. ElCucui

    @Nea, sau Magda Ciumac?

    @marius delaepicentru, chiar că! S-a confirmat încă o dată, cu martori. Restauranții te recunosc imediat că ești de-al lor. Mie mi-au adus supa de legume cu 1/2h înaintea celorlalți.

    Reply
  4. Nea

    Bun proiect, aş sugera o singură modificare prin care dezandabilitatea lui ar creşte considerabil.

    În loc s-o ia pe Pipa, să se însoare omul cu Oana Zăvoranu, Monica sau cel mai indicat, cu Elodia.

    Publicul mare ar fi câştigat automat.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *