Linkuri si offtopice – 13 noiembrie 2013

foto:

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


14:03 – PSD vrea comisie de anchetă privind terenul lui Traian Băsescu – DIGI24

O comisie parlamentară care investighează ce? Contracte comerciale între persoane fizice? Nu sună chestia asta cam a Venezuela, Bolivia sau Belarus? Mîine-poimîine Ponta va scădea prețurile cu armata sau va muta Crăciunul de ziua nevesti-sii.

13:55 – PSD vrea comisie de ancheta in Parlament pentru verificarea terenurilor Ioanei Basescu – Hotnews
13:51 – Rădulescu: Sunt stupefiat de decizia privind comisia de anchetă, e o tranzacţie între persoane fizice – Mediafax
03:15 – ARMY VETERAN RECALLS THE UNFORGETTABLE MOMENT WHEN A JUDGE TOLD HIM: ‘YOUR TIME IN IRAQ MAKES YOU A THREAT TO SOCIETY’ – The Blaze 
02:52 – Environmentalist Hugs Tree, Then Marries It – FrontPage Magazine
02:19 – Blaga: Cred că în turul doi va intra un candidat susținut de dreapta, și nu Crin Antonescu – B1

Excelent i-a ridicat Băsescu mingea la fileu lui Blaga. Excelent. Blaga s-a calmat și clarificat, știe una și bună, a înfipt bine picioarele în pămînt, în timp ce Băsescu nu e în nici în căruță, nici în teleguță. E confuz, nu reușește să se rupă de PDL, dar nici să-l accepte, dă mesaje contradictorii și, în general, joacă un joc minor spre meschin. Se va trezi? Nu cred. N-are nimeni curajul să-i zică.


Facebook Comments

66 Comments Linkuri si offtopice – 13 noiembrie 2013

    1. Yeba

      Bună dimineața! Vrea să-l facă de când a fost condamnat. Nu stătea ea până acum, acum o fi înhățat banii.

      Reply
    2. DanCanada

      Nu-si da seama timpita ca invalideaza tot ce-a facut inainte. Noroc ca au murit toti martirii aia, ar fi fost de ex. absolut jalnic sa afle Coposu la 99 de ani ca vita asta se prostitueaza in asa hal. Cred ca ultimul din vechea garda a fost Iustin Pirvu. Dumnezeu sa-i ierte! Aia chiar au crezut ca romanul nu e lichea 🙂

      Reply
  1. Bleen

    Văd că circulă iar aia cu Boc la prezidențiale. Repede, cînd încă sînteți entuziasmați, pariu pe 5 (cinci) beri scoțiene că nu intră nici în turul 2.

    Reply
    1. Barbu Mateescu

      nupuneţipariucuBleenpechestiilegatedealegericăîntotdeaunacâştigă. Mai ales pe beri scoţiene. Am zis.

      Reply
  2. Bleen

    Știrile cu comisia parlamentară care anchetează o tranzacție comercială între persoane fizice și cu terenurile care nu se pot vinde decît cu aprobarea unei comisii numite de Ponta par din Venezuela sau Cuba.

    Reply
    1. Rheia

      „– Vecine, vezi că l-am prins pe fiu-tău la mine-n beci.
      – Ha! În beci pot și eu, să te văd la larg, în curte!”

      Reply
  3. adib

    Mâine s-ar putea pronunța CCR asupra modificarilor la legea referendumului.

    Dacă declară legea neconstitutională pe motiv că nu ia în calcul cvorumului pe cei cu domiciliul în străinătate (sau alte motive de tipul ăsta) e perfect.

    Dacă în schimb, asa cum au dorit cel putin 3 judecatori in vara, declară
    legea neconstitutională pe motiv că orice cvorum mai mic de 50% contravine
    legii fundamentale e o catastrofă. Dreapta unită întru prostie,PDL și FC (politeia) vor fi contribuit la această catastrofă prin sesizarea din vară; Basescu prin sesizarea de acum; societatea civila prin studii și articole care argumentau pentru cvorum mare; presa justițiară prin presiuni asupra judecatorilor CCR care nu au semnat opinia separata.

    De ce e o catastrofă? Detalii aici:
    http://bidablogu.blogspot.ro/2013/11/intrebari-despre-cvorum.html

    Reply
  4. Amelia

    Asta mi se pare o ticalosie maxima:”Guvernul pregateste inasprirea draconica a conditiile in care pot fi vandute terenurile agricole, prevazand, intr-un proiect de ordonanta de urgenta, dreptul de preemptiune al statului, dar si al tuturor persoanelor fizice cu varsta de pana la 40 de ani care fac agricultura in localitate, precum si obligatia cumparatorului de a dovedi, spre exemplu, ca a desfasurat activitati agricole pentru o perioada de cel putin 5 ani.”(hotnews).

    Reply
      1. Amelia

        Sunt ultra-revoltata! In proiect scrie ca verificarea indeplinirii conditiilor (de catre cumparator) se face de catre o Autoritate al carei consiliu de adm. si director general sunt numiti/revocati prin decizie a primului-ministru; adica finalmente „oamenii” primului ministru decid cine poate sa cumpere teren agricol! Adio, drept de proprietate si libertate de alegere/exercitare a unei activitati economice!

        Reply
          1. Amelia

            Nu stiu in concret ce a sustinut Basescu insa, principial vorbind, o idee proasta ramane proasta indiferent de emitent, iar cel care o pune si in practica este un nemernic. Prin urmare, continui sa ma revolt.

            Reply
            1. Yeba

              cine se va lauda inteligent cu asta in campanie ia inca 5-7%, e o super-tema. Iti dai seama, mongolii ăia de chinezi pe-o parte, ungurii pe alta și Ștefan, Ștefan, domn cel mare stă de pază la hotare…

            2. Gramofonu'

              Sau cine o baga pe-aia cu mosierii. Toata afacerea asta e la mina consiliilor; se vaitau ca nu mai e loc de tunuri? uite, tocmai au facut pirtie pentru toata artileria.

  5. Bleen

    Asta ar trebui s-o zic la Comunitatea Blogary, nu aci, la vedere.

    Băsescu luptă cu Blaga pentru sufletul pedeliștilor. Iar Antonescu e un mare atu în această luptă.

    Blaga: Vă dau alianța cu PNL la guvernare.
    Băse: Ha! Și eu vă dau alianța cu PNL la guvernare.

    Reply
    1. Bleen

      Alegerea lui Predoiu a precipitat grav lucrurile.

      Toată lumea era convinsă că PDL nu va face alegeri pentru desemnarea prezidențiabilului, că Blaga va putea fi blocat. Însă PDL a făcut alegerile și s-a apropiat de o alianță cu PNL.

      Blaga nu va mai putea fi scos din joc prin desemnarea lui Boc prezidențiabil (în caz că va putea fi convins pînă în toamna lui 2014) sau a altcuiva. PDL are un scor decent la europarlamentare, e cel mai mare partid de ”dreapta” în afara PNL, are candidat prezidențial, totul e calm și liniștit.

      Cu cine vor negocia PNL și Antonescu la toamnă? Cu cine are voturi și structuri de partid.

      Deocamdată, Băsescu nu are voturi și structuri de partid. Blaga are. Predoiu poate obține peste 10%. Și 5% e ceva în lupta din turul II. Cu 15% se poate negocia frumos.

      Și vom avea PSD vs PNL/PDL. Băsescu e out din joc atunci.

      Reply
      1. Bleen

        Dacă se rupe USL, al cui sprijin îl va cere Antonescu? Al lui Băsescu, care nu are partid, structuri, prezidențiabil, primari și parlamentari? Sau al lui Blaga, care are partid, structuri, prezidențiabil, primari și parlamentari?

        Reply
        1. Bleen

          Iar toate aceste jocuri minore sînt rezultatul unei chestii care se spune în privat, dar care pe care, iată, eu o scriu public în premieră: Băsescu nu reușește să coaguleze o mișcare în jurul său.

          Reply
          1. Bleen

            Fiindcă Băsescu e un om de partid, de structuri, de instituții. Conduce ce i se dă. Și conduce bine. Însă nu poate face de la zero. E un lider de acțiune, nu de viziune. Din păcate, doctrina și proiectul nu sînt atuurile lui Băsescu. E un lider, dar un lider al unei mișcări deja existente.

            Reply
        2. Rosu

          Nu zic nu, ai dreptate.
          Dar cum ar fi daca TB reintra in PDL si reuseste sa preia partidul?

          Asta cred ca merge doar cu Antonescu presedinte. Daca Antonescu ramane fara Cotroceni e mai complicat.
          Oricum, s-a facut taraboi acuma si se ridica praful… Cand s-o mai domoli vedem mai clar… poate…

          Reply
  6. Amelia

    Apropos de declaratiile lui Basescu, cred ca v-ati cam grabit sa „jump to conclusion” (la fel ca si cei pe care-i criticati/ironizati). Parerea mea!

    Reply
    1. Rosu

      Ceea ce ramane insa, indiferent de vorbele si „semnalele” lui Basescu, sunt doua mari lipsuri: lipseste mesajul coerent despre valori si piata libera asumat de o Dreapta oricat de firava electoral, lipseste precuparea cu situatia in ansamblu (geo-politic si economic situatia este intr-un punct critic sau macar de inflexiune – lucru ce necesita atentie sporita din partea natiunilor regiunii – spuneti-mi inca un nume de reprezentant al dreptei afara de TB care sa faca asta).
      Avem un partidulet de dreapta, un fel de samurai Jack, care sa se zbata pentru astea doua?

      Reply
  7. Yeba

    Pe de altă parte, nici nu s-a terminat ecoul „Crin-comisie parlamentară pt bani alegeri 2004” și sare Ponta cu „comisie parlamentară pt achiziționare teren”. În clar.

    Reply
  8. Rosu

    Asociatia sectar-ateista vrea ca anume cultele religioase sa nu mai primeasca bani de la stat… Sa dea statul mai mult pe educatie, sanatate. Pai statul baga bani si acum in sanatate si educatie, dar ii baga asa cum numai un stat poate: fara cap, fara socoata, fara dreptate si fara cinste.
    Banii dati la biserici se vad imediat in constructii sau activitati, care le stau in gat celor de la asoc. sectar-ateista, pe cand banii dati in sistemul de stat de educatie sau sanatate in mod miraculos, oricat ar creste alocarea, tot nu se ajung, domnule, ineficienta maximala…
    Pe domnii de la secta ateista nu ii deranjeaza cu ceva ineficienta strigatoare la cer si risipa, netransparenta si strambatatea structurala a sistemului educational/sanitar de stat. I-ati auzit vreodata sa protesteze ca se dau bani si sunt risipiti fara rusine?

    Reply
    1. Gramofonu'

      Nu cred ca-i deranjeaza banii in sine, ci faptul ca bisericile nu au prezentat contractul de franciza dintre ele si Dumnezeu, prin care Acesta le declara ca unicele si adevaratele reprezentante ale Sale pe Pamint (oricare le-ar fi credinta). Sint absolut convins ca nimeni nu ar mai avea nimic de obiectat la vederea contractului.

      Reply
    2. DanCanada

      Tocmai mi-a venit o idee (stiu cum se numesc astia): daca banii dati la BOR sint folositi judicios, sa se treaca Sanatatea si Educatia sub administratia BOR. Valea Plopului e un succes, un bun exemplu. In plus ar avea si Romania toate spitalele cu nume de sfinti, ca-n SUA 🙂

      Reply
  9. Bleen

    Nu știu ce droguri mai sînt la modă în ziua de azi, dar Lăzăroiu zice că PMP vrea scor cu 2 cifre la europarlamentare, să susțină un candidat comun la prezidențiale și pe Băsescu pentru funcția de prim ministru, în condițiile în care PMP, partid încă neînființat, a anunțat deja că se desființează prin fuziunea cu FC și că-l susține la prezidențiale pe MRU. Dacă oamenii ăștia bagă chestii în venă, ar fi bine să bage toți aceeași chestie, pentru coerență.

    Reply
    1. Yeba

      Observații
      1. aceeași chestie nu are aceleași efecte.
      2. nu rezultă că PMP vrea 2 cifre pentru sine, el neexitând.
      3. in formulare asa se completeaza, cu 2 cifre – 01, 02…99 %
      4. susținerea lui MRU la prezi nu exclude numirea oricărui cetățean ca PM, deci inclusiv Băse, dacă nu i se ridică cetățenia până atunci.

      Cred că doar a tras ceva lejer pe nas.

      Reply
  10. Rheia

    Evenimente istorice petrecute pe 13 noiembrie (selecție personală):
    1789 – Benjamin Franklin scrie „Nothing . . . certain but death & taxes”,
    1979 – Ronald Reagan își anunță la candidatura la președinția Statelor Unite,
    1982 – „Business as Usual”, albumul trupei Men at Work, își începe cele 15 săptămîni petrecute pe locul întîi în topul american.

    Reply
  11. Bleen

    Mai țineți minte cum ziceam acum cîțiva ani? Că ”Băsescu e un luptător, Băsescu nu se va lăsa, Băsescu va muri cu ei de gît?”

    Nu știam atunci, dar noi am greșit o literă: Nu ”Va muri cu ei de gît” era corect, ci ”Va muri cu ea de gît.”

    Trist, cum ar zice cineva.

    Reply
  12. Rheia

    Dan Popa: „Premiera anului in Romania vine dinspre mediul de afaceri: cele mai puternice asociatii de business au criticat dur, la unison, politica fiscala a Guvernului si modul complet netransparent in care au fost stabilite noile taxe si impozite. E pentru prima oara in ultimii ani cand AmCham, Consiliul Investitorilor Straini, Asociatia Oamenilor de Afaceri (AOAR) si Romanian Business Leaders (RBL) reactioneaza aproape concomitent fata de politicile guvernamentale, sanctionand nepasarea Executivului fata de mediul de afaceri – adica motorul unei economii aflate inca in convalescenta.

    Marile companii renunta la modelul patentat in ultimii ani – solutia individuala in negocierea cu statul, si descopera forta pe care i-o confera vocea comuna. Unirea mediului de afaceri este evenimentul major al anului, iar acest gen de presiune ar putea cantari mult in redefinirea modului de a face politica in Romania.”

    Reply
    1. Rosu

      Sa fie bine. 🙂
      Serios vorbind, daca asemenea asocieri ar fi mai dese, consultarile intre acesti oameni mai eficiente si mai substantiale, mesajul revendicativ catre mult-prea-sterila „dreapta” politica mai explicit, atunci poate si reprezentarea intereselor acestor intreprinzatori ar fi mai… existenta 😉

      CDU in Germania primeste odata cu donatiile pentru campanie si cerinte in clar cu dorintele acestor motoare economice private, care trag in sus de Republica Federala.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *