Asa vorbeste Vladimir Voronin. Din rau tot in mai rau

“Unde s-a mai văzut ca un politician să declare că are un as în mânecă pentru comuniști? Șuler, da nu politician!” (Despre Mihai Ghimpu și declarația acestuia că ar avea un as în mânecă pentru PCRM)

„Și acum faceți cu mine tot ce doriți.” (Către jurnaliști, ca aceștia să-i adreseze întrebări)

„Noi, după alegerile din aprilie, le-am propus democraților să facem coaliție. 48 + 13, exact 61 de mandate. Dumnezeu a dat cifra asta!”

„Din aiștea nici măligă nu faci, nu tocmai coaliție. Trebuie să fii mare nu știu ce, ca să ratezi șansa pe care le-am oferit-o noi.” (Despre Partidul Democrat, care n-a vrut să facă alianță cu PCRM, după alegerile din aprilie)

„M-am întâlnit cu Lupu și numai bâl-bâl din el. Bâl-bâl și iar bâl-bâl. Doi metri de bulbuci.”

„S-au lăsat duși de nas ca niște jiței nesoverșenoletnie.” (Despre Lupu si Diacov)

„Partidul Liberal și Partidul Democrat – krokodil so zmeioi.”

„AIE – sorok let bez urojaia.”

„Oamenii nu ne-au votat pentru ca noi să-l facem pe aista cu 3 operații la cap președinte al parlamentului?”

„Eu personal semnez toate cererile de aderare la partid. Într-o zi, semnând, semnând, dau de … Lupu Marian Ilici! M-am întors cu tăt cu scaun și podeală la telefon! Apoi am pus carnetul într-o parte, am stat vreo oră și m-am uitat la el. Ș-apoi când vroiam să-mi stric dispoziția, mă mai uitam odată.”

„Urechean – eto mudrâi celovek, mne trudno evo komentirovati, on govorit prakticeski toliko aforizmami.”

„Pentru oameni ca Gorincioi eu am o singură caracteristică – merzaveț.” (Despre Gheorghe Gorincioi, președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualui)

„Cei de la Strasbourg au luat apă în gură și tac, așteaptă să clocotească apa.”

„Trebuia să tragă un pumn în cap judecătorului ș-apoi acela avea să aibă probe.” (Despre judecătorul care l-a achitat pe membrul PLDM, care a agresat un reporter de la agenția de știri Omega)

„Cum îl cheamă pe ăsta micuț? Da, Gorincioi, mulțumesc.”

„Chiar i-am rugat pe toți să-mi caute un cucoș de 8 ani, să i-l dăruiesc lui Ghimpu, să-și facă răcituri, dacă el crede că un cucoș trăiește 8 ani de zile.” (Despre criticile lui Ghimpu referitor la faptul că Voronin a luat totul de la vila Condrița când a plecat)

„Eu m-am învățat a prinde pește când m-am mutat la vila Condrița. Că te saturi toată ziua să stai numai cu ochii în hârțoage. Și mi-am cumpărat undițe. Prindeam pește la care capul era de două ori mai mare decât tulovișcea (туловище). Corcituri!”

„Hai mai întrebați-mă, că data viitoare o să mă vedeți peste un an.”

„Bun, vă urez succes în toate. Și să nu boliți de grip!”

Sursa: jurnal.md

Facebook Comments