Comunismul s-a cuibarit în universitatea occidentala

În timpul campaniilor de critică lansate de PCC (Partidul Comunist Chinez) împotriva lui Lin Biao şi Confucius şi de denunţare a respectului faţă de profesori, Partidul a distrus toate standardele morale din minţile generaţiilor tinere.

O zicală antică spune: „Dacă mi-a fost profesor, chiar pentru o zi, îl voi respecta toată viaţa ca pe propriul meu părinte”.

La 5 August 1966, Bian Zhongyun, o profesoară de la Liceul de Fete afiliat Universităţii Normale din Beijing a fost târâtă de studentele sale pe stradă, purtând pe cap o tichie imensă, hainele pătate cu cerneală neagră, cu o tablă neagră cu cuvinte de ocară atârnată de gât şi bătând într-o ladă de gunoi în mijlocul studenţilor. A fost îngenunchiată, bătută cu un par în care erau înfipte cuie, iar pe ea s-a turnat chiar apă clocotită. A murit în urma torturii.

Directoarea liceului afiliat Universităţii din Beijing a fost forţată de studenţi să bată într-un lighean spart şi să strige: „Sunt un element rău”. I-au tǎiat pǎrul pentru a o umili şi au lovit-o în cap până când a început sǎ sângereze, în timp ce o obligau să meargǎ în patru labe…
________________
(doar unul dintre milioanele de exemple de ură ideologică împotriva tradiției, școlii clasice și ideii de cultură, alta decât „cultura pentru mase”, singura agreată de comuniști)

Am postat-o nu doar pentru memoria victimelor comunismului global, ci și pentru a putea găsi mai ușor similarități neliniștitoare cu revoluția neomarxistă (nou-marxista), așa-zis progresistă din universitatea americană și occidentală începută tot în anii ’60 și care, fără să ajungă încă la violențele criminale din China, face astăzi exact aceleași distincții între „high culture”(cultura elitară) și „pop culture” (cultură populară, de masă), dezavuând-o pe prima și promovând-o doar pe ultima. In numele aceleași egalități uniformizatoare in care profesorii si in general exponenții învățăturii clasice erau repudiați ca „reacționari”, „retrograzi” și „dușmani ai poporului” ieri, în comunism, si „elitari”, „sexiști”, „rasiști”, și „retrograzi” astăzi, in plină ofensivă progresistă. Sub hainele progresiste e travestită vechea cocotă egalitară; comunistă.
Parcursul Urii incitate ideologic de stânga e deja izbitor in universitatea americană și în general occidentală: astăzi, ca profesor universitar mai ales, trebuie să ai realmente curaj să afirmi distincțiile și universalitatea valorilor dacă vrei ca studenții să nu-ți boicoteze cursurile și să nu fii deferit mai întâi linșajului presei locale si justiției ONGiste. Decanatul nu va încheia decât formalitățile cerute de.. popor (ca în comunism, cerute de.. sfânta Mânie Proletară)

Cazul profesorului canadian  Jordan Peterson e simptomatic pentru terorismul cultural care s-a instalat deja în universitățile occidentale. La cap de linie, nu știm când, dacă nu ne opunem politic și civic, altă revoluție culturală similară celei chineze va arunca in aer lumea inca liberă.

De ce este Partidul Comunist Chinez o forță împotriva Universului

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *