Moartea birocratiei, varianta tehnocrata

Am citit acum cateva zile ca la 1 Septembrie guvernul arunca pe piata masuri care reduc birocratia etc… Bucuros nevoie mare am anuntat pe toata lumea. Familie, prieteni. Gata. S-a terminat. Am scapat de umilinta.

Sedinta de guvern astazi. Se ajunge la punctul 5 si se adopta :”5. ORDONANȚĂ privind înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie”

Am ramas masca. Sunt si putin mahmur dupa petrecerea in care am anuntat moartea birocratiei asa ca mi -a trebuit putin sa-mi revin.

Asa. Sa inteleg si eu. Nimeni din tot guvernul ala de specialisti nu a ridicat doua degete si sa zica, o secunda: daca nu va suparati, inaltimea voastra, onorati colegi, sunteti siguri ca vrem sa facem asta? Ce e asta, se aude, inaltimea sa? Sa mai facem o fabrica de functionari, cum ce? Adica, nu stiu cum sa va spun, inaltimea voastra, dar deja exista AGENTIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI (imi imaginez ca respectiva/ul tipa), SNSPA, FAMP la ASE, sa dau cateva exemple. Daca nu va suparati, dar daca facem asta cine dracu’ mai crede ca ne luptam cu birocratia? Deja am crescut numarul angajatilor la stat in ultimele luni fata de anul trecut. Ramanem dracu’, ma scuzati, inaltimea voastra, doar cu propaganda.

Nimeni, dar chiar nimeni din guvernul asta cel mai si cel mai nu a putut sa se opuna. Chiar nu putea nimeni sa se urce pe masa si sa strige „suntem niste ipocriti daca facem asta, oamenii astia au avut incredere in noi. Nici PSD nu a facut asa ceva”. Chiar nimeni din guvernul asta nu vede ca nu mai este nevoie de o fabrica de functionari?

Sau poate nu am eu toate informatiile. Te pomenesti ca au desfiintat ANFP, SNSPA si FAMP si au facut o scoala de superfunctionari si robofunctionari. Da. Asta trebuie sa fie. Nu cred ca cineva poate sa fie in asa hal de ipocrit.

silly walks

(Foto: versus.com)

Facebook Comments

3 Comments Moartea birocratiei, varianta tehnocrata

 1. civil servant

  Institutul INA este un produs necesar, infiintat in procesul de preaderare la UE.
  La prima mea tangenta cu el era exclusiv PSD-ist ! Dincolo de acest aspect, unii functionarii erau extrem de buni si au facut/fac inca performanta. Datorita lor, in ad-tie sunt si functionari care au studiat management strategic, management operational, managementul calitatii, managementul resurselor umane etc.
  Faptul ca se reinfiinteaza este foarte bine!
  Am incercat sa fac cursuri de ad-tie la „privat”, cu trainer la prima vedere ok (unversitar de universitate de top 4) si am constatat ca ma ajuta f. putin spre deloc, intrucat omul batea campii cu gratie universitara, era pe langa legislatie si practica, iar pe mine, ca functionar, nu ma ajuta deloc, ba dimpotriva ma costa timp iar pe angajatorul meu bani.
  Succes !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.