Offtopice si linkuri – 17 mai 2014

foto: HK416. Tot lucru nemțesc.

Aici puteți comenta în voie, despre orice.

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

12:39 – Scopul ascuns al campaniei. Ce se intampla cu banii? Interviu cu Bogdan Naumovici
Facebook Comments

8 Comments Offtopice si linkuri – 17 mai 2014

 1. Bleen

  Știu ce va face Ponta (ați ghicit, spăl vase și țin telefonul la îndemînă): Va prelua sistemul lui Băsescu. Nu va schimba nici serviciile și nici justiția. Le va lăsa ce le-a dat Băsescu: puterea. Și va rămîne garantul puterii lor. Mai ales că vorbim de două domenii în care Ponta a activat și încă mai activează (aici stă mai bine decît Băsescu: Băsescu n-a lucrat niciodată în justiție). Și cîștigăcîțiva aliați puternici: justiția, serviciile, americanii și europenii. Lupii tineri care au primit libertatea sub Băsescu vor fi fericiți să și-o păstreze. În al doilea rînd, va scăpa de vechii pesediști și baroni și va prelua întregul PSD prin Ghiță, Șova, Maior et comp. Ponta a cel mai mare fan în viață al lui Băsescu. E rolul vieții lui. Așa cum orice actor vrea să-l joacepe Hamlet, Ponta vrea să-l joace pe Băsescu. Mă întorc la vase. Rețineți; servicii, justiție, lupi tineri, americani, europeni, PSD, baroni out. Criteriul de recrutare a apropiaților, la fel ca la Băsescu, va fi loialitatea și lipsa de personalitate. Și, extrem de important, libertatea. Am scris în 2010 un articol în care intuiam marele atu al strategiei Băsescu: lupii tineri din servicii și justiție sînt dependenți de libertatea pe care le-a dat-o Băsescu. Ponta are șanse doar dacă înțelege asta. Lanț lung, ăsta e secretul.

  Însă Băsescu nu a reușit să să creeze o structură politico-economică, s-a păstrat în zona de culise, servicii & shit. Ponta are mai multe șanse să facă asta.

  Gata, mă întorc la vase.

  Reply
 2. Bleen

  Dan Mașca

  La postarea privind dezbaterea de luni din gradina J’ai Bistrot din Tirgu Mures privind modificarea legii partidelor am avut parte de un comentariu, care a devenit cea mai mare jignire facuta de cineva cunoscut in spatiul public, membru al GUvernului Alternativa al PDL, om care a avut parte de sprijinul meu dezinteresat. atunci cind profesorul l-a cerut, desi nu este de loc din Tirgu Mures.

  Profesorul Carp Radu comenta astazi :

  <>

  Dupa care profesorul Radu Carp ma invita :
  ”Dan Masca: inainte de a continua dialogul, invatati sa folositi in spatiul public doua valori pe care le respect foarte mult si pe care le practic la randul meu, atat cat imi sta in putinta: una de natura politica (toleranta) si alta de natura religioasa (smerenia)”

  Spre stiinta domniei sale am niste martori, care nu sunt de prin Tirgu Mures, ci de prin tara : Tulcea ( Stefan Caraman ) , Galati ( Florina Zaharia ) , IASI ( Dan Lungu , Liviu Antonesei ) , Brasov ( Mihail Vakulovski ) , Bucuresti ( lista lunga din diverse zone) plus romani stabiliti prin alte colturi ale lumii, care alaturi de cei de prin zona noastra mureseana pot sa imi fie martori in ceea ce priveste ‘zgircenia’ de pe vremea cind firma noastra era formata din vreo citiva oameni si nu prea stia nimeni de noi si pina pe vremea cind partidul domniei sale si celelalte partide „liberale” mi-au asigurat prosperitatea.

  Sigur ca reviste ca litart.ro a lui Adrian Giurgea , revistalectura.ro a celor de la AMPER, Teatrele independente din Tirgu Mures a romanilor si maghiarilor de la 74 sau Yorick, Academia de Teatru din Tg Mures, Teatrul Ariel, Teatrul National, Teatrul Andrei Muresanu din Sfintu Gheorghe si cite si mai cite alte situatii intimplate in cei aproape 14 ani de filantropie facuta cu si pentru oameni din multe parti ale tarii sunt si ramin dovada ca afirmatiile jignitoare ale profesorului universitar RADU CARP imi confirma ceea ce sustin de ani de zile de civism si milintatism pentru LIBERTATEA DE A ALEGE SI DE A FI ALES similara cu a tarilor din UE.
  Continuarea campaniei si actiunile de modificare a legii partidelor astfel incit in orice comunitate, un grup de citiva oameni, fara sa minta, fara sa piarda timp si bani cu birocratia stupida generata de actuala lege anticetatean sa poata sa aiba usor parte de dreptul de a vota si de a fi alesi, iar aceste competitii si proiecte dezvoltate poate in ani de zile de munca in comunitatile in care traim sa duca la scoaterea in afara spatiului politic sau la schimbarea atitudinii unor asa zisi democrati liberali sau social-democrati.

  NU mai are rost sa spun de milioanele de vizualizari ale paginilor educatie.inmures.ro si revistatus.ro , proiecte care au inseamnat multe mii de ore de munca finantate exclusiv din surse private si multe ore de EDUCATIE si Pregatire interna, deoarece SCOALA si sistemul condus de aceste partide nu si-au facut treaba.

  Este de departe cea mai mare jignire de care am avut parte de multi ani incoace de la o persoana cu o asemenea pozitie in spatiul public si cel academic, iar asta arata micimea clasei politice actuale.
  Arata o lipsa de competenta si intelegere a LIBERTATII oferite de INTERNET si de LIPSA REGLEMENTARII, LIPSA unei Agentiei Nationale si cu vestitele si posibilele Inspectorate JUDETENE ale PROGRAMATORILOR si Graficienilor, care sa vina sa ne spuna cum sa facem aplicatii cu si impreuna cu cei de la Google ROmania, CBS New York, Tripadvisor, Edelman si multe alte companii si ONGuri de prin lumea occidentala, care au ajuns la noi nu pentru ca eram mai ieftini ca indienii sau filipinezii sau rusii sau ucrainienii, ci pentru alte motive, care nu aveau de a face cu nici un partid, ci cu un grup de oameni din Tg Mures la inceput si partial si din IASI dupa un timp.

  Profesorul Radu Carp ma invita sa invat toleranta .
  Stimatul profesor nu stie ca toleranta nu inseamna sa stai sa pierzi vremea cu mincinosi si prefacuti. Nu inseamna sa stai sa vezi cum politicienii condusi de sefii de la Bucuresti, cei care fac parte din partide asa zise „nationale” isi bat joc de milioane de lei platite ca taxe oferindu-ti servicii publice de „calitate’ , „transparenta” si „respect” si sa ii lasi sa isi faca de cap TACIND.

  Smerenia am aratat-o si o voi arata oricarui privat, dar nu acelora care isi bat joc de mine si munca mea si care prin lipsa educatiei civice, a libertatii economice si politice promovate in zeci de ani reusesc sa tina tara asta intr-o subdezvoltare cronica.

  Profesorul Radu Carp ar fi bine sa stie ca daca noi avem parte de buna guvernare de jos din comunitate si pina sus in capitala, atunci nu ajungeam sa fim doar 200 de oameni intr-o firma, care nu lucreaza cu statul, care nu a pupat in fund nici un mare lider local sau national, doar doar primeste niste oase de ros sau ajunge un Sebastian Ghita al Ardealului, nu ajungeam sa ne chinuim sa dezvoltam un studio de animatie si sa punem in practica visul nostru , adica un Dreamworks de Transilvania, in care in timp puteau lucra de acasa animatori si din Giurgiu sau alte colturi ale tarii, asa cum se intimpla in lumea asta a anului de gratie 2014.
  Daca nu aveam parte de o educatie de proasta calitate la nivel preuniversitar si universitar in zona in care activam noi, atunci Romania nu era tara in care un presedinte de tara, care a condus tara alaturi de PDListi diversi plus PSDisti si PNListi sa ajunga sa laude, la fel ca PONTA doar CORPORATIILE care isi fac birouri prin Bucuresti, dar sa nu aiba habar de nici un fel de startupuri de prin ROmania, pornite cu mult mai mare efort de antreprenorii romani si nu din vina lor, ca doar ei nu au cum sa ajunga sa influenteze educatia, cultura, socialul, sportul , economicul, urbanismul la ei in comunitati.

  Nu aveti decit sa mergeti la vot si sa ii votati, subsemnatul nu va mai vota nici un partid pina cind legea partidelor din Romania nu va fi la fel ca cele ale tarilor din occident, dar nici nu va mai sprijini vreodata personalitati de nivelul profesorului Radu Carp.

  Pentru binele ROmaniei in primul rind, iar in al doilea pentru cel al PDLului in mod secundar le recomand celor care conduc acest partid sa il traga pe linie moarta pe acest domn profesor mare iubitor de „Europa in casa ta!” , dar Europa sa fie de la Moscova.

  Reply
 3. Bleen

  Dreapta românească se laudă doar cu măsuri polițienești, coercitive, și restricții. Nicio măsură de liberalizare. Cam aici sîntem.

  Reply
 4. Bleen

  De pe Facebook (Dez Mihăescu):

  Mândru că sunt român sună ca Proud to be gay. Toată lumea din afară mă privește cu suspiciune, mama și tata m-au dezmoștenit, iar eu mă-nvârt o dată pe an la parade europene, înconjurat de jandarmi.

  Reply
 5. Bleen

  Nu Dragnea va fi premier dacă Ponta preia președinția. Aproape sigur va fi Tăriceanu, iar Șova va fi primvice responsabil cu preluarea totală a PSD. Sau va fi Ioana Petrescu, cu Șova primvice. Sau Ghiță primvice.

  Reply
  1. Rheia

   Dat fiind că responsabilă cu acatistele este Yeba, îmi asum eu descântecele. Încă nu m-am obosit să-i fac lui Ponta, convinsă fiind că mai al dracului decît ce-și face imbecilul cu mîna lui, nu-i poate face nimeni. Mda, am scăpat din vedere că e prea rar stăpîn pe mîna lui. Dar promit să mă ocup.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *