Offtopice si linkuri – 26 mai 2014

foto: Constanța, al șaptelea oraș ca număr de cititori Blogary, 1.42% din total (1.66% în 2012, 1.12% în 2013 și 1.01% în 2014).

Aici puteți comenta în voie, despre orice. Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

21:15 – Cu ce impresii am votat (Mihnea Măruță)
16:20 – Europarlamentare: analiză preliminară (Barbu Mateescu)
15:16 – Mai e cineva aici! (revoluție la Noua Republică)
14:29 – Care vor fi următoarele acțiuni ale mișcării civile #UnitiSalvăm
Facebook Comments

17 Comments Offtopice si linkuri – 26 mai 2014

 1. Beavix

  Mircea Diaconu ar fi un candidat bun pentru președinție din partea USD-ului, în cazul în care lui Ponta îi plac mai mult jucăriile de la Guvern decât cele de la Cotroceni.

  Reply
  1. Unchiu Sam

   Poate ca ar fi indicat un independent si din partea dreptei. Ceva de genul un om de afaceri, unul cu notorietate. Doar Tiriac imi vine in minte acum.

   Reply
 2. liviuta

  Ghiciţi cine a zis asta:

  „Armata româna, Biserica sunt valori care rămân valori tradiționale românești și trebuie să promovăm aceste valori pe care partidele de dreapta le-au uitat”

  Reply
  1. Barbu Mateescu

   Minte. Minte că le-au uitat. De fapt nu le-au știut niciodată (cu excepția evidentă a Seniorului).

   Reply
 3. Bleen

  Miron Damian
  Cine plange pe vechiul refren „alegatorii sunt tampiti/needucati/bizoni etc.” , pentru ca au votat cu X., ar trebui sa explice cine ar fi trebuit sa aiba *mai multe* voturi, dintre ceilalti. Eu cred ca inteligenta colectiva a electoratului nostru e admirabila, ca de obicei, de fapt, si in ciuda combinatiei de imbecilitate si ticalosie si monopol politic. Oricat de greu ii e, alegarorul roman a reusit sa frustreze si de data asta pe fiecare, intr-un joc inchis si cu suma nula. Merita felicitari, nu injurii.

  Reply
  1. Beavix

   Ei bine, da, o mare parte dintre alegători sunt de-a dreptul tâmpiți. De exemplu. La emisiunea „România în direct” de astăzi de la Europa FM au sunat câteva persoane care au votat cu Mircea Diaconu deoarece, au spus ei, este candidatul-antisistem. Toți s-au declarat scârbiți de actualii politicieni, inclusiv de Ponta, iar unul dintre ei era indignat și de acțiunile „mass-mediei aservite”.

   Dacă tu, alegător, crezi că un candidat sprijinit exclusiv de Antena 3 poate fi „independent” și „antisistem”, atunci da, ești un tâmpit.

   Reply
 4. Bleen

  ”Știu nuștiucîți pesediști care s-au săturat de Ponta și PSD. Toți vecinii mei/rudele mele/colegii de serviciu/vînzătoarele de la piață.”

  E, unde sînt, nene, ăia?

  Reply
 5. Bleen

  PDL ar trebui să refuze orice negocieri cu PMP. PMP ar trebui să se desființeze și membrii săi să revină pe persoană fizică în PDL, dacă sînt primiți. Blaga ar trrebui să-și dea urgent demisia. Liderii PNL și PDL ar trebui să anunțe renunțarea la candidaturile la președinție ale lui Antonescu și Predoiu și stabilirea unui candidat comun împreună cu celelalte partide de pe dreapta.

  Reply
 6. Beavix

  În comparație cu europarlamentarele din 2009, situația stă cam așa:
  – PSD a crescut de la 31 la 37%
  – PNL e staționar în jurul valorii de 14,5-14,8%
  – Pierdanții sunt PDL și celelalte partide văzute de alegători ca fiind apropiate de Băsescu. PDL-ul avea în 2009 aproape 30%.

  Reply
  1. liviuta

   Bine, PSD e de fapt pe la 34-35%, restul până la 37,3 sunt PC şi UNPR.
   De fapt, se compensează cu pesediştii care poate au votat Diaconu, ai dreptate, tot pe la 37% ajung.

   Reply
 7. Bleen

  Funeriu:

  Vă rooog, nu mă mai sunați să-mi spuneți „felicitări” pentru că nu se felicită un om care a pierdut. Sunt extraordinar de emoționat, și nu știu cum să gestionez situația, pentru cei 20% dintre Timișoreni care m-au votat. Spuneam, în glumă desigur, că voi lua 100% din voturi. Am luat 100% din voturile importante ale Timișoarei 🙂 Nu voi lăsa acești oameni fără o voce puternică. Vreau și eu să am o seară în care nu-mi sună telefoanele după 3 noaptea. Și nu, nu mă gândesc nicio clipă să preiau conducerea PMP, nici să-i cer lui Preda să-și dea demisia de onoare din postul tocmai câștigat (pentru rezultatul prost din postura de cap de listă). Are o misiune importantă să continue pentru următorii 5 ani blogul (început acum 5 ani) și care a dat o perspectivă fundamentală dreptei 😉 Nici nu mă erijez în mare lider. Sunt doar un modest distributor de mere în stradă. MRU e născut pentru a fi lider. 18% e un scor slab pentru un fost ministru, mai ales atunci când este susținut total de partidul său. Dacă eram în afișul cu accente semănătoriste al PMP probabil că luam cel puțin 25%, dar am fost plecat din țară când s-au făcut pozele pentru afiș. All in all, bine că nu am candidat independent, cine știe ce partid nu făcea pragul.

  Reply
  1. Gramofonu'

   Da, nu-l mai deranjati cu felicitarile. Sunati-l sa-i spuneti ca Mircea Diaconu a obtinut doua locuri in PE.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *