Boul, euroii si capsunarii

Dragă Curlățene,
Dacă ne cotrobăim un pic prin buzunare, vom observa că de prin 2000 încoace, miliarde de euro au venit de la căpșunari. Căpșunarii sînt niște oameni care au stat zile și nopți la rînd la consulate pentru viză, în caniculă sau în ger, și care au reușit să plece în Europa și să trimită din micile lor economii acasă. Acei oameni ar fi fost în România șomeri, deci ar fi fost o cheltuială. Cu cît se intensifica procesul de aderare, cu atît au început să vină mai mulți bani. O parte au ajuns și în buzunarul vostru lacom de socialiști împuțiți.
Curlățene, Europa înseamnă bani. Înseamnă prosperitate. înseamnă un PIB pe care România nu l-a atins niciodată, nici prin forţele ei proprii, nici împinsă de la spate. Crede-mă, Curlățene, direcţia bună este Europa. Nu poţi să te pişi cu boltă pe Schengen pentru că aşa vor muşchii tăi, pentru că nişte colegii de-ai tăi de alianţă sînt ameninţaţi de puşcărie. Atîta cere Europa, o justiţie onestă. Tu, în schimb, pari să iei direcţia Rusiei.
Fii atent. în timp ce Europa ne dădea bani cu condiţia să-i cheltuim corect, Rusia ne lua bani, scumpind gazul. Românii făceau cozi, cum am mai spus, zile întregi la consulatele Spaniei, Italiei sau Franței, nu la al Rusiei. Nu Rusia e direcţia, scolopendră politică. Direcţia e vestul. Acum ai tupeu, te crezi pe cai mari, dar o să vină ziua în care vei vedea cum ura ta față de occident și față de justiție o să se apropie de tine ca un bocanc, de sus. Vei încerca să te ascunzi, se va face din ce în ce mai umbră, dar în cele din urmă te va strivi.

Facebook Comments

15 Comments Boul, euroii si capsunarii

 1. Yeba

  …și văcuța: 
  astă vară, Stelică & friends i-au scris lui Viviane Reding. Erau atât de beți și/sau vanitoși încât au gândit-o gen subiect de teză, „scrisoarea ca specie literară” și a ieșit mai lungă decât oricare din Scrisorile persane! Când lui Reding i s-a cerut să confirme primirea Scrisorii Intelectualilor Români, a răspuns „nu știu, primesc 900 de scrisori pe zi.” 
  Acum, Renate Weber, europarlamentar român, se laudă că i-a scris aceleiași o scrisoare de câteva pagini, în care i-a explicat ea cum e cu procurorii etc., etc.

  Reply
 2. Yeba

  …și văcuța: 
  astă vară, Stelică & friends i-au scris lui Viviane Reding. Erau atât de beți și/sau vanitoși încât au gândit-o gen subiect de teză, „scrisoarea ca specie literară” și a iești mai lungă decât oricare din Scrisorile persane! Când lui Reding i s-a cerut să confirme primirea Scrisorii Intelectualilor Români, a răspuns „nu știu, primesc 900 de scrisori pe zi.” 
  Acum, Renate Weber, europarlamentar român, se laudă că i-a scris aceleiași o scrisoare de câteva pagini, în care i-a explicat ea cum e cu procurorii etc., etc.

  Reply
  1. Yeba

   Canadiana , eu am tăcut de uimire,  Bleen zice pe twitter – în dreapta – ceva cum că ar fi fost înlocuit de o mașină de spălat vase, chestie din care deduc că va mai scrie numai de câteva ori pe an, când bate covoarele.

   Reply
 3. SimonaM

  Astea trebuie repetate, și repetate, și repetate până pricepe și ultimul cocalar.
  Bani, contracte, liberă circulație, locuri de muncă, bani, locuri de muncă, drept de ședere, bani… Până înțeleg toți că e și interesul lor în Schengen.q

  Reply
 4. Beavix

  Lucrurile o iau razna de tot. Corlățean vrea deschiderea granițelor pentru „oameni de afaceri arabi”, nicidecum o deschidere totală către vest. Este, pur și simplu, un idiot cu intenții malefice, la fel ca și cei care-l susțin. Dacă mai era vreo îndoială privind orientarea către est a guvernului USL, s-a spulberat acum.

  Reply
   1. Yeba

    Nea Canadiana , Apropo de Rusia, strângem și noi ceva la Fondul clasei să-i luăm cadou lui Ilici?

    Reply
    1. Nea

     EroulBula  Nu mai ştiu, ultima dată am luat de la farmacie, acu vreo dooj de ani. Dar pentru Iliescu o otravă mai tare e să-i fluturi un steguleţ american sau european sub fereastră. L-ai înjunghiat fără cuţit.

     Reply
    2. Canadiana

     Nea EroulBula Yeba  Am o lista intreaga de recipienti. Se cere o solutie colectiva. Nu m-ar deranja daca i-am trimite undeva, in vacanta cu un avion mic, rusesc, si foarte vechi.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *