Jurnal de Dictator (2)

04:49 Am avut un coşmar. L-am visat pe dragul de Stolo. Plîngea şi suspina ţinîndu-mă de mînă: „Dragă Boc…” după care a izbucnit în hohote şi n-am mai înţeles ce voia să zică. Şi era presa de faţă, erau toate trustur’le mogul’lor, iar eu mă făceam din ce în ce mai mic, nu mai înţelegeam nimic. Am început să strig „La muncă!!!”, cînd m-am trezit plin de năduşeală şi mi-am dat seama că sînt singur.

08:01. Presa de dimineaţă… Ieri l-au dezgropat pe Ceaşcă. Am trimis doi sepepişti deghizaţi în Corbu şi Şarona, să stingă creştineşte o lumînare, din partea mea. În raportul informativ, cei doi mi-au raportat că o ziaristă de la Associated Press, care a participat la dezgropăciune, a spus că Nea Nicu, cel de astăzi, e o cîrpă kaghebistă.

12:40 Şedinţa CSM. Madam Bărbulescu îmi aduce aminte de un film din tinereţe, Et Dieu crea la femme.

17:57 M-a sunat Stoica de la ISP. Mi-a zis că faf fif fufa fac fafi şi m-a ţinut aşa vreo oră la telefon… Doctrina populară e una a contrastelor: nu-nţelegi nimic din ea, da’ te distrezi belea!

19:23 Nu ştiu ce să mă fac cu sepepiştii ăştia. De-azi dimineaţă latră ca demenţii şi-l aleargă prin curte pe Cristian Oprea, deghizat în pisică.

Facebook Comments

89 Comments Jurnal de Dictator (2)

 1. poweraxxel

  @Florin Cjocaru:

  Daca trimiti pe unul care nu este in stare decat sa ia scuipatul in ochi, atunci e mai onorabila lasitatea de a nu mai trimite pe nimeni.

  Daca trimiti pe cineva capabil de riposta dar nu are argumente inseamna ca nu stii ce ai de facut.

  Faptul ca nu trimiti pe nimeni arata ca nu ai cu cine. Faptul ca nu ai unde sa trimiti arata ca nu ai cu ce.

  Lucrurile asa cum le descrii tu sunt adevarate. Asta ar trebui sa functioneze intr-o societate civilizata. Si atat. Pana aici sunt de acord cu tine. De aici mai departe, realitatea este alta. Romania este vestul salbatic. Pe scena publica din Romania te impui doar cu pumn de fier. Nu e loc pentru domnisoare. Daca incerci sa fii civilizat, esti calcat in picioare. Asta s-a intamplat si cu boicotul. Iar insetatii care se uita la TV vor sange nu zambile …

  In privinta lui Basescu, rolul de presedinte jucator nu reprezinta o strategie axata pe el, ci o garantie a curatarii PDL de uscaciuni … si o tinere in corzi a opozitiei. Sunt multe de discutat aici. Poate la prima intalnire putem discuta mai pe larg …

  Reply
 2. Futuyama

  Leon

  chiar acum la iRTV VCTudor afirmă că Soros l-ar fi sunat recent pe Băsescu şi l-ar fi şantajat

  ei, pentru asta CNA-ul n-ar putea să amendeze iRTV cu 200 de milioane de RON?

  Reply
 3. MicutzaCeKurai

  vedetzi ca a inceput a doua mineriada a suspendarii. Dan Voiculescu a depus cerere de suspendare a lui Traian basescu la Senat – unde se simt ei tari dupa mascarada ANI. e plin de rupturidestiri la iRealitatea si Antene. se aud urlete de bucurie dinspre oprimatii fostei Securitati)))))

  Reply
 4. Andra

  aurelian

  imi pare rau, dar eu nu inteleg deloc asa. e week end, hai sa reluam discutia alta data, ok?

  Reply
 5. aurelian

  @Andra: Cosea ii face praf observatorul lui Videanu intr-o singura fraza… aceea din final care se refera la agentia pentru protectia consumatorului, si in care rezida tot socialismul masurii.

  Reply
 6. Andra

  Florin Cojocariu

  Uite despre Observatorul preturilor al lui Videanu.

  N-am prea multa cultura economica nici eu, dar atata cata am imi spune ca Videanu n-a prea gresit niciodata, si din cauza asta ar trebui criticat de oameni care se pricep la economie macar in aceeasi masura ca el.

  Ar trebui sa aveti o sectiune mica de tot despre economie sau pe cineva care se pricepe

  (asa au ziarele de dreapta)

  Observatorul Domnului Videanu

  de Mircea Coşea

  22 iul 2010

  http://standard.money.ro/macro/observatorul-domnu

  Reply
 7. poweraxxel

  Imi dau si eu cu parerea ….

  In primul rand, treaba aia cu boicotarea presei, o prostie … Lasitatea a facut PDL sa para fricosi, incapabili, etc.

  Apoi, nu trimiti calare o armata de pedestri … Oastea de stransura pe care a avut-o PDL in campanie este doar atat! Oaste de stransura. Ca sa ajungi sus, poti folosi orice ajutoare, atata timp cat nu au pretentii, stiut fiind ca trebuie sa ajunga sus intai. Odata ajunsi acolo, un pictor vrea sa fie cosmonaut, un inginer vrea sa fie doctor, si asa mai departe … Ceea ce ne duce la urmatorul punct.

  Boc trebuie a invete ce inseamna sa ai oua … Doua palme peste bot alora de mai sus cu pretentiile aiurea, ciocul mic alora cu gatul mare si asa mai departe … Aveti ce va dau eu sau nu mai aveti nimic!

  Pentru Basescu, o impresie pe care o avea cineva candva … S-a ramolit. Mai des pe sticla, comunicare mai buna, presedinte jucator in continuare … Cat timp a stat cu gura pe ei a avut numai de castigat. acum a lasat pe altii sa dea mesajele, si s-a ales praful. Astia pusi sa dea mesaje s-au pierdut in amanunte. Basescu direct pe sticla, tupeu si incisivitate. asta este cheia succesului! Si palme mai multe pentru PDL! Direct si cu dedicatie celor descoperiti in presa, si celor care ar incerca sa platesca presa ca sa nu ii dea in gat …

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @poweraxxel: o strategie care e bazata exclusiv pe Basescu e o strategie proasta. Boicotul nu e lasitate si nici nu e perceput ca lasitate. Sa nu te duci sa fii scuipat in ochi in direct inseamna bun simt, nu lasitate.

   Reply
 8. AHA

  Oh, sorry, acu' ca mi-am turnat o cafea in esofag, intelesai eroarea semantica ce-o facui: era vb de derectie, iar nu de strategie! Crez ca si voi inteleseserati, dar ati vrut a ma lua la leapsa. o zi buna!

  Reply
 9. AHA

  @aurelian,

  stiu de proectul respektiv, chiar il pomenisem ceva mai devreme, invocand numele lui Blaga.

  @zexe,

  ai dreptate! Strategia o stabileste electoratu' votand rosu, mai rosu sau mai putin rosu. da' nu poate fi sigur pa ce a ales … ca la noi la nimenea!

  si e preferabil cu soferi si secretare, decat cu coasa

  Reply
 10. aurelian

  la asta n-am ajuns… cu alte cuvinte, se strang soferii si secretarele parlamentarilor intr-un team building ca sa faca niste sedinte de brainstorming….

  Reply
 11. zexe

  AHA, vezi ca ai zbarcit-o cu ”brain-storming-ul parlamentar este cel mai indrituit a stabili strategia politica”

  Reply
 12. aurelian

  AHA:

  stai, bre, nu te lua de Boc… el vrea informatizare, recte proiectul e-Romania, dar ii sarira toti in cap ca 500 de mio sunt cam multicei… desi partea noastra ar fi fost doar de vreo 150 de mio

  acu' si cu beep in beep si cu sufletu'n rai nu prea merge

  Reply
 13. AHA

  My dear Florin, multam' tontusi pentru raspuns!

  Pentru ca ma aflu la scârbiciu si, nevrand a insela prea mult vigilenta boss-ului, sunt obligat a-mi tasta cu un minim de batai gandurile, poate nu reusesc a fi elocvent, lucru pentru care imi cer, sincer, scuze. Ca si pebntru forma in care am ales sa le imbrac, froma despre care avem pareri, se pare, diferite! De exemplu mie mi se pare mai urat sa-mi spuna unul de „gargara de stanga“, decat sa-i spun eu ultrapedant. Be nice!!!

  Gasesc insa unfair sa-mi trantesti un exemplu de stat al lui SOV sau Patriciu, ca si cum mi-as fi exprimat, implicit sau explicit, un asemenea ideal. Tactica asta, de potcovit tantari, nu-ti face cinste!

  Subiectul in sine nu era, ce-i drept informatizarea, ci sepepistii deghizati, insa in decursul discutiei s-a pomenit de restructurare, atasandu-i-se acestui deziderat atributul “de dreapta”. Eu doar am cautat a intelege sau face sa se inteleaga in c ear consta o restructurare de dreapta. Recunosc ca informatizarea sau corespondenta sunt mijloace, dar le-am folosit doar pentru exemplificare, nedorind nici macar a fi exclusivist in acest sens.

  M-ai acuzat in trecut de incoerenta, jucandu-te pe cuvinte. As putea-o face si eu, folosind aceeasi moneda. Sau sa ma intreb cum de stii atat de exact ce vor Basescu si Boc, dar nu-I lasa CCR. As putea crede ca esti vreun consilier al unui dintre ei, platit deci din banii contribuabililor, si ai fi obligat s-io recunosti. Altfel, sunt indreptatit sa cred si eu despre dumneata ca-ti consideri perceptiile drept adevaruri irefutabile si orice contraopinent e cuantificat drept “visator”. Trecand si peste amanuntul ca golul dorit de tribune, arbitrul are tot dreptul sa-l refuse daca a vazut hentz, daca intr-adevar Boc doreste un stat mic, dar puternic (parca asa spuneai!) ma intreb sit e intreb de ce nu a facut nimic in aceasta directie?! Trieri si filtrari ale “manuitorilor” mai eficiente fac parte din fisa postului sau. Numai astfel ii obtine “foarte calificati”. Nu a initiat nimic in acest sens, dar l-am auzit de cel putin trei ori, argumentand “tigara si cafeaua” ca argument unic al reducerii de personal. Asta e restructurare?! De exemplu, in cazul TVR, mult trambitata depolitizare a capotat in mentinerea criteriilor de altadat’ la numirea directorului general. Scopul imediat de ”a avea TVR-ul” a avut prioritate, dar ofera , la o noua strigare, avantaj adversarilor politici.

  Imi ceri sa vorbesc despre solutia politica, rezolvarea constand exclusiv in talentele sau caractersiticile individuale. Pai asta facusem cand dadem exemplul cu alegerile din 2014. Contrar dumitale nu cred in capacitatile liderilor dpdv al durabilitatii, ci ii consider mai degraba elemente catalitice in vederea atingerii perfectionarii sistemului, facandu-l ceva mai inflexibil la deviationismul politic. Dimpotriva, imaginea piramidala a aparatului administrativ, prin care structurile sunt direct sau indirect subordinate unui varf poate duce(ce-I drept e drept!) la efecte spectaculoasein scurt timp (istoric vorbind), insa la fel de efemere. Calitatea esentiala care ii lipseste unui astfel de sistem este autoreglarea, fiind preferabil doar in cazuri de forta majora cand unicitatea deciziei (fie si emotional determinata) prevaleaza ratiunii acesteia. In toate celelalte cazuri, brain-storming-ul parlamentar este cel mai indrituit a stabili strategia politica, executivul fiind chemat s-o indeplineasca. Chestia e mai veche decat democratia, bazandzu-se pa experienta milenara: capetenia tribului se supune deiziei sfatului batranilor.

  Reply
 14. zexe

  Am citit comentariile si, in timp ce le citeam, ma intrebam daca nu cumva am o stare de ”déjà vu”. Unii sustin reforma dar nu sustin reformatorii, altii nu sustin nimic, nici reforma si nici reformatorii, dar nici ”jos Basescu” nu sunt, altii si-ar dori reforma, dar nu vor fie facuta de guvernul Boc. Nimic coerent, nimic logic, nimic. Daca si configuratia politica pastreaza aceasta structura amorfa de opinii, sa nu va mai mirati ca guvernarea este facuta cu atata stangacie si timiditate. Intr-un partid politic, oricata democratie ar fi, ar trebui sa existe cateva repere maximale intre care acestea sa se manifeste. Televiziunile au si ele rolul lor, dar numai in campanii electorale. Restul e guvernare. Comunicarea are o mare importanta si de aceea ar trebui facuta de specialisti in comunicare si nu de politicieni de tip Batman.

  Reply
 15. BauBau

  Aoleu, s-a varsat (mama lor de ASCII, ca sarira in toate partile)! Nu ma restructurati! Mai dati-mi o sansa!

  … __________________.iYU8WW#$B0Z1c,.

  _______________,t#MMMMMMMMMMMMMM$2:.

  _____________.8MMMMMM@M@M@M@MMMMMMMBv

  ____________ #MMMMMM@M@M@M@M@M@M@MMMMn

  _____________7MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM8 i:i,.

  ________.. 7@MMMMMMMMMMMMMMMMMM@v i:. c.

  ______……. :7EW@MMMMMM@#Eni ..,,. co

  _____.,………… ……. . ..,.,.:vI.

  ___.:.,………..,,:i;;v;c;vi;::……..,;7t:

  __.:.,.,.,…..,.,,::;;vvYvY;;ii::…::vv7c;.i:

  __,,,………..,,:,iiv;cvc;vi;::..,v;;ii,,,::v

  __.:.,.,…… ..:,i:;;c;c;vi;:i,,:i…..:,i:ii

  __.,,.,.,………i:i:i:i:i,:,i,..,…..,,i:i:v

  ___.,,.,.,………:ivvv;;;vvvi,…….,,::::i:

  ____..,.,.,.,.,……,;c111c;:……..,.,.,.,.

  ______……,.,…….. …………….

  ________…………. . . . . . . .

  __________… . . . . . . . . . . . . . . .

  ____________…… … ….. . . ……

  _______________….. . . . …..

  Reply
 16. BauBau

  Marite Dictator, cafeluta dumeavoastra!

  .:7XnY;.

  iWMMMMMMMM@Z,

  WMMMMMMMMMMMMM$

  YMMMMMMMMMMMMM@ ….

  .,. .7Z#@@@@BE7. ,. ;i

  .,,.,.. ….. ..:Y7

  .::.,…..,:;;c;vi:..,i;c;i.

  .i,,…..,:iicvv;i:,:i.:,ii;

  ,:,,…..:iv;v;;i,…..iiv:

  .:.,.,…,:vvvi,…..,.:.

  ……. . …..

  … . …

  …:,,…..,.,..

  ..iicvY;;:.

  Reply
 17. Leon cel Treaz

  @para,

  salut!

  @Bleen,

  n-am acuzat PDL. Am vorbit despre el. Sau in gura mea e totuna?

  @Florin,

  fiecare cu soparlele lui. Pot sa am si eu crocodilii mei?

  PS: ce-ai, dom'le cu Andra?

  Reply
 18. Parere personala

  Romanii (cei cu drept de vot) care n-au fost capabili sa priceapa, nici pana acum, cine sunt: Iliescu-Nastase-Ponta,

  Basescu-Boc-Videanu,

  Patriciu-Tariceanu-Antonescu,

  Vadim-Becali-Bela,

  nu vor pricepe nici de-acum inainte, oricate televiziuni noi le-ai pune la dispozitie.

  Pana acum, totusi, romanii au dovedit ca nu voteaza (majoritar) asa cum le "indica pretios" televiziunile sau sondajele.

  Nu vad de ce-ar face-o de-acum inainte?

  Reply
 19. Andra

  mie nu mi se rupe de soarta PDL, asta e ultima ipocrizie defensiva la moda

  mie nu mi se rupe sa vad ca PSD ia puterea cu 50% + 1 si cu toate televiziunilemla picioare, si cu o opozitie de 5%, mai putin decat aveau impreuna PD+PNL in 2000

  Reply
 20. para

  @Andra

  refuz să cred că toţi jurnaliştii sunt tonomate. Net-ul nu e doar de limbă română, un cetăţean care vrea să inţeleagă cu adevărat are de unde alege.

  @Florin

  Dacă AHA e acelaşi cu cel de pe Politeia, e un tip OK.

  @AHA

  I'm the offtopic king, locul e luat. 🙂

  Reply
 21. Andra

  AD

  n-am observat sa ai tu vreo dezbatere cu mine

  in consecinta ar fi cazul sa te abtii sa faci recomandari

  Reply
 22. AccesDirect

  Mi se rupe si mie de soarta PDL, in stadiul actual e aproape la fel de toxic ca si celelalte partide.

  Reply
 23. AccesDirect

  @Andra:

  esti patimasa, obraznica , agitata si agresiva in dezbateri. Plus ca nu se mai intelege nimic dupa puzderia de cometarii kilometrice si invalmaseala de idei confuze sau alturea cu care deturnezi problemele.

  Mai abtine-te, de dragul limpezimii macar.

  Reply
 24. Andra

  para

  publicul de pe internet vrea sa-l suspende pe basescu, deci nu internetul – ci "televiziunile conteaza"

  (nu-mi vine sa cred ce aberatii poti sa spui, "jurnalistii sa constientizeze…"; jurnalistii sunt deasupra lumii, baby, un monopol n-are constiinta)

  Reply
 25. Andra

  bleen

  adica PSD si PNL "cred" in josbasescu si in aberatiile economice pe care le debiteaza…?

  pai vezi… si asta nu i-a impiedicat niciodata sa "comunice"

  esti in urma cu timpul amice, ai aceeasi varsta ca PDL, te raportezi la PDSR-ul din anii '90. iti dau o veste proasta: PDSR-ul a evoluat.

  Reply
 26. para

  Bleen,

  da, da, da.

  În chestiunea comunicării corecte, cred că lucrurile stau mai mult în mâna jurnaliştilor decât în a politicienilor. În momentul în care jurnaliştii vor conştientiza puterea pe care o au şi se vor hotărî să o exercite în slujba cetăţeanului, luînd la întrebări întregul spectru politic, cred că lucrurile se vor aşeza.

  Deşi, s-ar putea, odată cu mutarea publicului pe Internet, să nu mai conteze atât de mult manipulările în masă de la televizor.

  @Leon cel Treaz

  salut.

  Reply
 27. Bleen

  @Leon cel Treaz

  Pînă să ajungem la televiziunea ptr PDL şi tonomatele care să presteze muncă în folosul acestui partid, să nu uităm de Realitatea-Caţavencu şi Intact. Nu cred că e cazul să acuzăm PDL pentru ceea ce facem noi, zi de zi, cu Hurezeanu în frunte.

  Reply
 28. Leon cel Treaz

  @Futuyama,

  n-ajung amenzile. As propune infiintarea unei puscarii pentru tonomate, de unde tonomatele sa presteze munca in folosul partidelor aflate la guvernare. Asa si-ar vedea si Florin visul cu ochii: o televiziune pentru PDL sau, ma rog, cate un post de televiziune pentru fiecare partid parlamentar.

  Daca tot o luam pe drumul asta, unic in lume, atunci sa fie macar, unul fara intoarcere.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Leon: unde am zis eu ca PDL trebuie sa-si faca televiziune? Nu e corect, una sint opiniile, alta sint sopirlele.

   Reply
 29. Bleen

  M-aţi înnebunit cu comunicarea. De ce ar trebui ca PDL să comunice? Ce am avea noi de cîştigat din asta? Înainte să comunice, PDL ar trebui să creadă în ceva. Or, nu e cazul. E o problemă falsă. PDL să facă ce trebuie şi după aia să comunice. Problema e că PDL nu crede în nimic şi nici nu face ce trebuie. În cazul ăsta comunicarea e irelevantă. Văd că discuţia se poartă, ca de obicei, în jurul media şi al şanselor electorale ale PDL. E o discuţie falsă. Ce e important e felul în care guvernează PDL, măsurile pe care le ia. Guvenrul nu face decît contabilitate, şi aia cu ordin de la FMI. În rest baby sitting cu clientela din administraţie şi economie. Ce să comunice? "Noi furăm la fel de eficient ca şi PSD"?

  Reply
 30. Futuyama

  nu trebuie nici o televiziune pro-PDL

  trebuie ca "instituţiile" să-şi facă treaba: CNA şi fiscul

  dacă CNA ar da timp de o săptămână amenzi de 200.000.000 pe zi, s-ar cuminţi tonomatele, eu sunt absolut sigur

  Reply
 31. Parere personala

  @ela

  Unii dintre ei nici macar nu se jeneaza sa declare ca nu mai au timp de nimic altceva.

  V. Ponta – "Sunt sclavul apariţiilor media".

  Reply
 32. AHA

  @FC,

  cu risku de a ajunge in spam, iti spun io cum e cu statu' ala minimal, de-l visezi mata. E ca si la soft cu hard: softul, oricat de bine gandit ar fi, nup oate excede limitele hard-ului. Statu minimal e ala in care Ion nu trebuie sa mearga la judet ca sa-si schimbe bultenul, pentru ca o poate face de la primaria satului, care, informatizata, are acces si la cazierul sau, nemaipunandu-l sa stea la cozi pentru a lua doasrul de la uns 1 ca sa-l bage la usa 2.

  Pentru asta trebuie insa competentele disipate la nivel local, unde, datoruita simplicitatii organizatorice, nu sunt necesare trei stampile, beneficiarul suportand astfel pasi din algoritmul de functionare. Vrei s-o faci pe Madama Blogary Coana mare?! Stii cate vizite ai nevoie pe la Camere de Comert, la Banci, la notar, la administratia financiara, la Politie samd?! Intr-un stat minimal maxim doo, anume la autoritatea cea mai inalta din sirul respectiv … pentru ca informatizarea exista si functioneaza in timpi reali: incepand de la biletul de ordine digitalizat, fara de care nu poti sa te duci la ghiseu, continuand cu documentele necesare (adica doar actul de identitate) in vederea depunerii unei cereri (si ea intocmita pe loc de functionar) pana la obtinerea cererii nu trec decat minute. Doar in cazul eliberarii unui pasaport (de ex) e necesar un anumit timp de gratie pentru eecutarea lui, insa il poti primi direct acasa prin posta recomandata.

  ei, uite asa te lasa in pace statul, reducandu-ti timpi pe care trebui sa-i investesti in a-ti rezolva o problema! Iar asa poti elibera si personal, devenit inutil.

  Restructurarea poate fi de stanga sau de dreapta, ambele incluzand ce-i drept informatizare, insa diferenta o face tocmai dorinta statului de a prelua din sarcinile contribuabilului, putand-o face cu costuri reduse, aplicand principiul executiei in serie mare, in vreme ce invers am avea milioane de "unicate similare".

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Aha: moncher, linisteste-te, spui multe lucruri corecte insa nu despre asta vorbim. A fost cineva de pe-aici contra informatizarii? Tu ai impresia ca noi nu ne confruntam cu administratia in fiecare zi, ca noi nu sintem satui sa fim tratati de infractori de fiecare data cind avem de-a face cu statul? Da, ai dreptate. Insa nu-ti aprob comentariul pentru ca sint satul de discutii paralele cu subiectul. Statul minimal pe care il vrem noi nu e cel al lui Patriciu sau Vântu. Vrem un stat puternic cu angajati putini si foarte calificati, nu un stat mic si slab al plutocratilor. Iar solutia nu e in informatizare si studii, solutia e doar politica. Solutia nu e in instrumente ci in cei care minuiesc instrumentele. Vorbeste despre asta, cu argumente, nu cu sopirle si ironii de mahala, si nu te mai moderam.

   Reply
 33. morris

  cei mai aprigi jurnalisti de investigatii s-au vandut Sovului.Care si-au pastrat demnitatea,sunt pe bloguri acum.stim asta,avem si aici pe unii.

  Reply
 34. ela

  @Parere personala: daca nu ar fi fumata,as spune "comunicare altfel".

  Ce au de cautat politicienii ,guvernantii in talk show?

  Sa iasa,sa explice masurile ce urmeaza a fi luate,studiile si datele pe care se bazeaza,si periodic, rezultatele.Impreuna cu specialisti in domeniul respectiv.

  La televiziunea nationala.

  la circoteci sa se duca actorii,cantaretii si clownii.De ce le iau painea?

  Reply
 35. morris

  De noul subiect cum ca SOV plateste(de ani multi)contracte pe drept de autor de bani f multi,ce ziceti?Astfel Nus'a reusit sa tina langa el TOTI"analistii politici";in tv si pressa.Si mai ales au semnat contracte in care trebuie sa dea in persoane nominalizate clar.cu nume,titulatura,functie!Cine nu plateste,e mancat cu fulgi cu tot.Cand ai 50 de'gazetari,analisti'ce latra anual in sistem rotativ(prin obligatie contractuala),cum te aperi?platesti si tu:publicitate mascata,sponsorizari si contr.cu statul,samd.Solutia?Anchete serioase la SOVtv,arestari si inchiderea Trustului Sov.

  Reply
 36. Andra

  Exact, n-au nicio strategie, dar conduc jocul, deci nu mai conteaza CE comunica. Au devenit gate-keepes, nimic nu iese afara decat prin ei

  off, am plecat

  Reply
 37. Parere personala

  Romania nu mai are nevoie de inca o televiziune politica. In niciun caz a PDL. Altfel ajungem sa ne batem in televiziuni, iar o televiziune favorabila exclusiv PDL nu s-ar deosebi cu nimic de celelalte televiziuni aservite. Ar aparea doar un nou mogul, de data asta mogulul lui Basescu.

  Romania are destul cu televiziunea nationala. Aceea trebuie pusa la punct, in niciun caz o noua televiziune pe post de maciuca cu care PDL sa loveasca in oponenti.

  Mass-media romaneasca are nevoie de calitate. Cantitate exista de mult, in exces chiar.

  Reply
 38. Andra

  vezi, para ?

  sa intri in PDL ca sa "nu vorbesti" despre lucrurile care conteaza, deci sa nu existi – that's a hell of an invitation

  Reply
 39. para

  @Florin

  With all due respect, sir, da ce zice AHA e doar un step forward în direcţia a ce susţineţi.

  Tu spui ce, AHA spune cum.

  my two para.

  Reply
 40. Andra

  ela

  vezi, asta e problema

  intelectualii nostri cu ZERO cunostinte despre economie si comunicare

  l-am intrebat pe C. Preda odata la b1 tv, daca PDL va deveni primul partid post-comunist invins de incapacitatea de a comunica,/b>

  S-a enervat (mai ales ca Alina a citit ca intrebarea vine de la mine), si a zis ca asta cu "comunicarea' e o tampenie, ca pt. "a comunica' e nevoie sa ai si CE sa comunici.

  atunci, inseamna ca PSD si PNL comunica bine chiar daca n-au CE comunica (pt. ca realemnte nu comunica decat prostii), deci inseamna ca a comunica chiar prostii e mai biue decat a nu comunica DELOC; keeps you into the game

  In momentul asta PDL a iesit complet din joc chiar daca toata lumea vorbeste "despre" el

  dar asta deja e pierdere de timp. bye.

  Reply
 41. ela

  @Florin Cojocariu: psd si pnl nu sunt buni comunicatori.Insa au un spate unii ce au tot interesul sa impinga comunicarea unde si cum vor.

  Reply
 42. ela

  @ Andra: Si atunci si acum au la dispozitie principalele arme media.

  Nu-mi imaginez ca angajatii televiziunii publice au facut brusc o erectie de constiinta,devenind obiective.Despre ceea ce se vede dpdv al calitatii,ma abtin.

  Nici sov ,nici patriciu nu ii impiedica,ci propria incapacitate de comunicare si nestiinta "de a se vinde" publicului.

  Hai sa zicem ca intentiile si masurile sunt bune;nimeni nu asteapta rezultatele,nimeni nu comunica de ce,cum,ce vor sa realizeze cu masura respectiva.Nu se comunica grafice,nu se convoaca specialisti cunoscuti.

  Si asa,niste neaveniti si agramati vin sa comunice "pe limba poporului" ceea ce au inteles ei sau li s-a sugerat sa inteleaga.Totul balacareala si mistocareala generala.

  Cum sa nu ai senzatia de dezastru?

  Reply
 43. Andra

  AHA

  Corect, exact asa m-am gandit si eu.

  dar stii ce e ciudat? De ce naiba nu se discuta chestiile astea aici, sau UNDEVA – la B1 de ex – sau unde vrei tu, de ce nu se discuta DELOC ?

  Iti spun eu de ce, pentru ca PSD si PNL citesc ce scriem noi aici (singurii care citesc de fapt) si le discuta ei, preluind initiativa si punandu-se pe pozitii de acuzatori, momeent de la care incepand PDL-isti se uda toti – si gata joaca.

  Vreau sa spun ca aseara l-am ascultat pe videanu si, facand abstractie de tonul ala plangacios si insecure cu care vorbeste si care ma enerveaza mereu, mi-am dat seama ca Videanu e singurul politician,/b> care stie si "vorbeste economie", si e coerent cu sine din 2004 si pana azi.

  pacat

  nu e unu singur intre intelecualii care vorbesc despre el care sa priceapa ceva din economie si comunicare

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Andra: da, e coerent, e social democrat de la inceput. Observatorul preturilor, iata o geniala masura economica de dreapta. Tonul ala insecure e deliberat. E masca baiatului de treaba, asa a prosperat pastrind legaturi excelente cu toti, inclusiv Nastase. E de gasca, n-are nimic amenintator, aproape ca ti se pare ca-i fraier. Pun pariu ca in privat face altfel cind se enerveaza.

   Reply
 44. Măritul Dictator

  Aaahh, poporul meu! Nu va mai sfaditi! Am visat ca eram linga allah care imi daruise 70 de solucioare imorale.

  Reply
 45. Andra

  Si eu am trait acelasi sentiment in '90-'94 ela, dar gandeste-te ca atunci PDSR-ul nu avea decat TVR iar CDR nu avea nimic si mai gandeste-te cum ar fi fost ca CDR-ul sa fi avut atunci la dispozitie toate posibilitatile pe care le are azi PDL-ul – si SA NU LE FOLOSEASCA

  caci nu SOV sau Patriciu impedica PDL sa foloseasca sansele din 2010

  Reply
 46. AHA

  @Andra,

  Masurile de restructurare anuntate n-au nici o legatura cu dreapta. Ele sunt doar axate pe convingerea ca pionul central e de partea noastra. Masuri de dreapta in restructurare ar fi presupus studii detaliate de personal, modificarea algoritmului de functionare, prin eliminarea unor etape absolut nenecesare, informatizarea completa a administratiei (vreo doua-trei numere mai inalta decat cea dorita de Blaga), rezolvarea cererilor prin corespondenta in timp stabilit, etc. Eliminarea a unui sfert pentru ca se presupune ca beau cafele in timpul programului e puerila, o masura la repezeala, sa fim seriosi!

  Restructurarea ar insemna nu doar eliminarea unor interpusi si simplificarea algoritmului de mai sus, ci si un autocontrol eficient, posibil doar intr-un sistem autoreglant, in nici un caz polarizat in jurul unei personalitati.

  Inchupuie-ti ca in 2014 castiga Incornoratul cu oo nenumarate si, profitand de precedentele create de altii, isi face propria solutie imorala, obtinand majoritate parlamentara, isi impune pozitia de forta, si toata "restructurarea" asta prea-dorita devine reversibila.

  Si… vorba lui Tanase (al cu nasu' mare)!

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @AHA: bati cimpii cu gratie. Informatizarea solutie de dreapta? Studii detaliate de personal???? Modificarea algoritmului de functionare? A cui, frate?? Solutiile tale suna exact a gargara de stinga. Dreapta inseamna un stat care te lasa mai mult in pace, unul care stimuleaza munca si nu ia de la cei care muncesc pentru a intretine pe cei care n-o fac. E exact ce vrea Basescu, e exact ce vroia Boc sa faca daca il lasa CCR. Ca tie nu-ti place Marinarul si iti construiesti propria realitate ca sa-ti dai singur dreptate, asta e alta istorie. De la mine ai un galben, vorba lu' ala micu'.

   Reply
 47. ela

  @ Andra: cine a spus ca trebuie sa apara pe a3 ,rtv sau sa-si faca televiziune?

  Cand televiziunea publica a fost declarat in mana PSD,i-a crescut cumva audienta? A fost apreciata presttia si tinuta moderatorilor?

  Ma ingrijoreaza mai mult ca apar membrii PDL la televiziuni ,se fac marunt de cacao si nu au verbul si argumentul la ei.

  Ori fac niste instruiri in comunicare,sunt pusi la punct cu politicile,stadiul de realizare al unor masuri,ori stau acasa.

  Daca suntem mai atenti,reprezentantii PSD,PNL,moderatorii televiziunilor vorbesc aceeasi limba,folosesc aceleasi argumente si clisee.Si metoda este a picaturii chinezeasti.

  Nu mai vorbesc ca, inclusiv mailurile personale sunt invadate cu postari de campanie virulente,ca se incearca inducerea sentimentului inutilitatii si inadecvarii in cazul in care nu esti de acord cu ei.

  Sentimentul asta nu l-am simtit decat in anii 90-94,cand trebuia sa lupti cu parinti,vecini,prieteni sa le explici de ce nu-ti plac masurile luate cu ranjetul larg al emanatului.

  Reply
 48. Andra

  Si btw, unde e logica si coerenta in a afirma succesiv si ca "televiziunile nu conteaza" si ca "televiziunile trebuie boicotate" ?

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Andra, pe bune ca e obsesiv. N-am zis niciodata ca nu conteaza DELOC, am zis ca nu conteaza ATIT cit ne imaginam, asadar contradictia pe care o vezi e imaginara. De citeva saptamini e singurul lucru pe care-l spui, ca ma contrazic, ca PSD si PNL sint geniali in comunicare, ca PDL are nevoie de televiziune etc. Pacat.

   Reply
 49. AHA

  @Florin Cojocaru,

  nici solutia propusa de d-ta nu-mi pare cea corecta: boicot, ca sa nu te faci de ras! Adica ceva de genul amputarea picioarelor, daca nu pot fugi destul de repede. Iar in plus, penibilitatea e o chestie foarte relativa! Raportand imaginea sinistrei calarind dobitoace sau troace cu pedale, nimic nu mai poate fi penibil, oricat si-ar bate peptu-i de arama number ONE.

  P.S. Marlania cu filmulteul a fost o marlanie in masura in care INEC si-a dat verdictul doar asupra copiei de pe Utube. Mai mult nu stim, dar vrem sa banuim, n'est-ce pas?!

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @AHA: P.S. Da, ai dreptate, cu totii stim ca Basescu e un bataus de copii inocenti, ne-ai prins. As avea rugamintea ca daca asta e tot ce ai de spus sa o faci in alta parte.

   Reply
 50. Andra

  Florin Cojocaru

  Boicotul televiziunilor si faptul ca PDL nu are propriul trust si ar trebui sa-l aiba, sunt lucruri distincte, dar eu am intrebat ce cred cei care sustin boicotul tv-urilor, AZI.

  Momentul cand RTv i-a facut lui basescu marlania aia a fost doar atat: un moment.

  Pentru restul timpului, in loc ca PDL sa-si construiasca o strategie de comunicare si de media in general, cu oameni destepti, tu ai propus boicotul.

  Ti se pare ca a anunta masuri de dreapta (restructurarea statului) si de austeritate, si a le lasa sa fie explicate populatiei exclusiv de televiziuni de stanga – e vreo realizare de exceptie ?!

  Reply
 51. Andra

  minimalizati, minimalizati copii, si sa nu va mirati cand o sa va treziti tratati exact asa cum va doriti: la un minim de 1%

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Andra: 1. amesteci lucrurile, boicotul televiziunilor nu are a face cu faptul ca PDL nu are propriul trust si ar trebui sa-l aiba. 2. Nu numai ca boicotul e o idee buna, eu as sanctiona sever incalcarea lui. Cu exceptia lui Udrea, mai toti pe care i-am vazut pe antene reusesc sa fie penibili rau. Atita vreme cit esti invitat acolo doar ca sa fii facut de ris, prin "bunavointa" moderatorilor si , eventual, prin propria ta trufie, nu inteleg de ce s-o faci. Ce spui n-are nici o importanta, e important doar ce vor ei sa se inteleaga. Un exemplu care ar trebui sa lamureasca definitiv acest fals subiect: cind Basescu a cedat si s-a dus in campanie la RTV, i-au servit mirlania cu filmuletul. Daca nu ar fi fost prosti exagerind aiurea in saptaminile care au urmat, asta l-ar fi costat mandatul de acum pe Basescu. Explica-mi si mie, ce-a fost bun in faptul ca Basescu s-a dus la RTV, ce e rau in faptul ca n-o mai face?
   3. nu trustul de presa e solutia. Au TVR, e suficient.

   Reply
 52. Andra

  Aurelian

  basescu nu trebuie sa-si faca televiziune de partid, pentru ca are B1, dar e tinuta sub capac sa nu miste-n front

  B1 nu e televiziune 'de partid' ci isi zice televiziiuhe de dreapta – cel putin asa e vanduta de B. paunescu

  ori, o televiziune de dreapta ar trebui sa faca campanii de promovare pt. ideile de dreapta

  Nu face, si nu-si face nici macar un amarat de site, ca Vox Publica

  Bun, astea sunt lucruri despre care la PDL "nu se vorbeste", dar PSD si PNL n-au nevoie sa vorbeasca, ei VAD SI FAC

  Si uite rezultate.

  Nu iti mai raspund Aurelian

  Astept un raspuns de la cei care-au venit cu ideea ca "televiziunile nu conteaza', care n-o sa vina, si vreau sa-si arat pe viu cu asta lui Alin Fumurescu ce-nseamna sa te 'bagi' in oala cu PDL sau sa te faci "membru" PDL, si de ce nu da lumea buzna peste PDL.

  Reply
 53. AHA

  @An´dra,

  RTV si A3 n-ar fi avut oricum nici o vina! ar solutia ai intuit-o perfect: concurenta. Nu neaparat un trust de presa de partid, rolul asta fiind oarecum preluat de Bobby (al de nu-l controleaza nimeni, ca era minor in 89), ci, pur si simplu, televiziune cu alt mesaj. Pe o piata lebra gasesti cele mai diverse produse: si Fiat si Lamborghini, atat rasnita de plastic cat si una diamantata, atat stergar de talpi cat si covoare nepaleze, si caruta si teleguta, si gionica si basica, de toante pentru tonti … iar fiecare isi alege ce-i trebuie! Proiecte sa fie!

  Reply
 54. aurelian

  Basescu si PDL nu-si pot face o televiziune care sa vorbeasca doar despre ei caci nu s-ar uita nimeni la acea televiziune si ar falimenta destul de repede; pana la urma o televiziune este o intreprindere comerciala al carui scop este profitul.

  Acum, R-C ascunde profitul pentru a nu plati impozite prin diverse metode ilegale imaginate de propietar iar Intact, pe langa activitatile comerciale aducatoare de profit, mai baga si ceva pompe in vanitatea patronului si a micului sau interes de a deveni un fel de tatuc al politicii romanesti, vajnic protector al sarmanului elector.

  Ca sa iti faci o televiziune ce sa-ti sustina neconditionat proiectele de partid in Romania de azi trebuie:

  1) fie sa cedezi la compromisuri penale

  2) fie sa iti bagi picioarele in ea de libertate de expresie si sa dictezi politica editoriala

  Reply
 55. Andra

  Aurelian

  RTV si A3 nu "trebuie" sa aiba o atitudine pozitiva cfata de basescu.

  Basescu si PDL trebuiau sa-si faca o televiziune cu care sa faca contra-campanii (asa zice "maiestru" Andronic, si are dreptate, numai ca nu le-a "suflat' si lor cheastia asta).

  Contra-campanii insemnand nu campanii "impotriva' lui Ponsa sau a lui Crin, ci campanii prin care PDL sa-si promoveze propriile proiecte, ca sa nu le lase sa fie distruse de ceilalti.

  Nefacand nimic, a devenit autorul propriului dezastru.

  Simplu: RTV si A3 nu mai au nicio vina.

  Reply
 56. Andra

  Si atentie, ca "Dictator" e deja o gluma proasta. Lui Basescu i-au suflat mogulii chiar tot poporul de sub picioare (sau de sub fund, ca nu stiu sigur unde-l tinea).

  Reply
 57. aurelian

  @Andra: singurele metode ca televiziunile sa aiba o atitudine pozitiva fata de PDL si Boc/ Basescu sunt:

  1) Niciuna din firmele ce alcatuiesc grupul R-C sa nu mai fie controlata de fisc si orice control aflat in derulare sa fie suspendat astfel incat invartelile financiare sa poata fi facute in voie

  2) Orice cerere de rambursare de TVA a oricarei firme din grupul R-C sa fie aprobata imediat si fara control

  3) domnul voiculescu sa fie imediat numit vicepremier si sa apara la dreapta lui Boc in calitate de guru al stiintelor economico- politico- sociale si eventual ca presedinte al consiliului economic; iar Gabriela Vranceanu Firea sa fie numita ministru al finantelor.

  Reply
 58. AHA

  Maret dictator! Unu' d-asta ne trebuie! Seriooooos!!!

  Cu unu' ca asta am banui macar ca putem avea Parlament, fara solutii imorale, dupa sufragii prea-schimbatoare, fie ele pure sau unpure, ba chiar si govern, de sa-l stie pe premier si Afroditza lu' Scatoalca din Vintu de Jos … si nu doar pentru ca i-a julit un sfert din litra zilnica de cinzeaca bujetara. Nu mai vorbesc de servicii, care, lasate de capu' lor, s-ar putea chiar sa faca si treaba … un fel de voluntariat in folosu' comunitatii, dar ceava mai mare decat aia din sectoru' 6, unde domneste gaina lu' cocos.

  Singuru' lucru care ar ramanea la fel e groapa de gunoi de pe bulivar'. Ca n-ar mai aparea rosalu' sa-i ridice … sau acolo-s cumva competentele deneaului?!

  p:s: Iti mai dadui si azi un pun't!

  Reply
 59. Andra

  Eu cred ca acesta e momentul cand onoarea ar trebui sa ii oblige pe cei care au venit cu ideea boicotarii televiziunilor si auto-izolarii mediatice a PDL, sa ne spuna daca ideea asta a fost una buna.

  Asta – daca mai vreti sa aiba lumea incredere in voi sau in PDL, pentru ca altfel, minimalizand o slabiciune reala a PDL (cum e comunicarii si ideea ca "televiziunile nu conteaza"), nu faceti decat sa-l afundati si mai rau.

  Elena Udrea mi-a spus odata un lucru foarte important, in care si eu cred foarte mult:

  "N-am nicio problema sa suport batjocura presei, cat timp sunt convinsa ca ceea ce fac e CORECT"

  Ori, daca faci ceva CORECT, dar faci erori tehnice (nu stii sa comunici lucrul corect, si-l lasi prada celor care STIU cum sa-l distruga) atunci trebuie sa te astepti oricand ca in loc sa ti se recunaosca meritele pt. lucrul CORECT sa te arata lumea cu degetul ca pe cel care A DISTRUS un lucru corect.

  PDL are probleme de comunicare si acceptare a propriilor probleme de comunicare, si asta care trage PDL in jos, si pe merit.

  Cand ai o populatie indulcita la consum pe banii de la stat si ametita cu ideea ca asta va dura la nesfarsit pentru ca “asa e Normal” nu poti s-o intorci cu 180 de grade intr-o singura zi, si sa lasi OPOZITIA – adica RTv si A3 – sa-i explice de ce faci asta.

  Alin Fumurescu zice pe VP ca s-ar inscrie in PDL. Si marturisesc ca si mie mi-a trecut prin cap asta, dar de fiecare data imi dau seama ca nu foloseste la nimic, pentru ca in PDL "nu conteaza" ce spun oamenii din afara PDL.

  Ce spun oamenii din afara PDL e auzit doar de PSD si PNL, la propriu. Parca si-au facut un target din a citi forumurile si din a critica PDL folosind exact criticile pe care apropiatii PDL le aduc PDL-ului, si care nu-s bagata-n seama niciodata de PDL.

  So… ?

  A fost bine – sau nu ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *