Există PDL şi în afara BPN-ului?

Marţi, 27 iulie, ora 18, la sediul Institutului de Studii Populare (ISP, mai pe româneşte), din strada Alecu Russo, nr. 13-19, ap.3, sector 2, Madame Blogary organizează un ceai politic (nu dansant, ca pe timpul părinţilor noştri – deşi, dacă o să fie destul rom în ceai, poate-l facem şi dansant), la care sînt invitaţi Cristian Preda, Sever Voinescu şi cititorii Blogary. Cei care vor să participe, să trimită un mail de confirmare la mirel@blogary.ro. Va fi o discuţie pe teme impuse, co-moderată de dictatorii Blogary şi Cristian Pătrăşconiu. Vom discuta despre cei 15 000 de specialişti ai PDL: unde sînt ei? ce face partidul să-i atragă şi să se folosească de ei? PDL-ul se rezumă la structurile centrale de decizie sau are şi membri? Există PDL în afară de BPN? Sperăm ca cititorii să vină şi cu idei, soluţii sau propuneri, nu numai cu întrebări şi reproşuri.

UPDATE. Şi-au confirmat participarea şi trei adenaueri (adică trei membri ai Fundaţiei Konrad Adenauer). Pînă acum sînt doi politicieni (Cristian Preda şi Sever Voinescu), doi dictatori (Florin şi Bleen), Cristian Pătrăşconiu, trei adenaueri şi unsprezece cititori. Deşi iniţial erau 10 locuri pentru invitaţi, am decis să mărim numărul de locuri, aşa că vă aşteptăm în continuare să vă confirmaţi participarea.

Facebook Comments

79 Comments Există PDL şi în afara BPN-ului?

 1. AccesDirect

  Nagyom szeretlem eszt a roman diktator, Baszeszku. Hogy mondyak neki, adika sa szpunem la el: szi noi akarunk la Magyarorszag sza insztalam una diktatura a paprikas gulyas si a Tokay beutura de strugure.

  Reply
 2. Yeba

  @Florina,

  😆 😆 😆

  In alta ordine de idei, musai sa te duci la ceai cu pantofii cu toc cui, ma ingrijesc eu de Venoruton si Varixinal, daca e cazul. Ieri Iaru parea atit de proaspat si stralucitor vopsit la par, incit simt ca "partea cealalta" (apud AccesD) are de invatat mult si in directia elegantei.

  Reply
 3. Florina

  Ei, lasa, ca doar nu-ti pui termopane din guma turbo.

  Si scrie si tu corect gramatical ca sa nu fie comentariul, din start, amuzant si cretin in acelasi timp.

  Reply
 4. Bassesco

  Poate Boc face ceva sa combata marea evaziune, nu s-a ma puna sa colectionez surprize de la gumele turbo pe care imi da statul bani. Haha. Este amuzant si cretin in acelasi timp.

  Reply
 5. dan

  @Florin Cojocariu

  de curand…

  Probabil ultima data cand am fost la un chiosc …

  cred ca anticipez unde bati si banuiesc ca ma vei invinovati ca nu cer eu bonul. De multe ori il cer, dar nu am intotdeaua energia necesara sa trec peste privirile nasoale pe care le primesc atunci cand il cer

  Daca ceri bonul in momentul asta esti privit urat pt ca acei oameni considera ca eu vreau sa le fac pur si simplu un rau. Ei considera ca tu n-ai de fapt nici un motiv pt a cere acel bon, pt ca nu-ti ajuta la nimic. E foarte greu sa ii faci sa inteleaga modul in care te afecteaza pe tine evaziunea fiscala pe care o face el.

  Existand aceasta facilitate explicatia ar fi mult mai simpla.

  Oricum eu cred ca asta va genera ca multi oameni carora in momentul asta nu le pasa de evaziunea fiscala sa ceara bon pe viitor.

  Si chiar si neluand in seama evaziunea, este o masura care incurajeaza miscarea banilor. Daca ii cheltui vei avea o deducere fiscala… daca ii tii sub saltea nu vei vea o deducere fiscala

  Reply
 6. Crinela

  Ideea e foarte binevenita.

  PM-ul e cel care a enuntat-o, dar banuiesc ca e emanata, ca si mercurialul national pe internet, de eminenta economica cenusie a guvernului, domnul Videanu.

  Ceea ce ma intristeaza oarecum, e ca acum dl. Videanu condamna public prima masura anticriza inspirata a guvernului, impozitul forfetar. Desi toti stim ca l-a introdus contabilul domniei sale. E la mintea cocosului ca un contabil executa, nu discuta.

  Mai cred ca domnul Videanu are in buzunarul de la vesta destule astfel de initiative economice care vor ridica pe culmile extazului clasa medie, acei mici antreprenori pe care se bazeaza politicienii sa scoata Romania din criza. Si carora li se adreseaza acest generos proiect, blogary.

  Pai cu un ministru ca domnul Videanu, Ponta chiar ramine fara obiectul muncii. E tare Bocul!

  Reply
 7. Crinela

  Tre' sa recunoasteti ca la faza asta val_one a pus degetul pe rana: "…analizeaza la un nivel intelectual ridicat ideile lor."

  Pai sa nu insisti sa ramii sa te adapi, cu restul turmei, la asa nivel intelectual? Fraier e ala care-si face iluzii.

  Reply
 8. Măritul Dictator

  Nu putem construi un Europa central bazata pe

  geografie, etnie sau konfesiuni religios, csak palinka, ioooi! Viktore, Ce mai face whiskyman?

  Reply
 9. Bleen

  @para

  marţi se va discuta doar recrutarea (eventual şi a economiştilor) şi deschiderea partidului către scoietatea civilă

  Reply
 10. Florina

  Ieri m-am trezit cu sondajul la usa. Barometru cultural. Din tispe pagini, o idee rasarea mai mereu: institutii, manifestari culturale de stat sau private?

  Reply
 11. Bleen

  Păi nu i-a chemat Regina Elisabeta pe mai toţii economiştii luminaţi din UK? "Bă, voi sînteţi proşti sau sînteţi proşti?"

  "Iartă-ne, toa'şa, că n-am prevăzut criza dar teoretic, conform studiilor şi modelelelor noastre, nu se vedea nicio criză." "Bă, coae, da' nu v-a dat prin cap să gîndiţi cu mintea voastră?" "Nu."

  Reply
 12. para

  de discutat marţi dacă specialiştii economici nu e bine să fie pe modelul şcolii austriece, nu mainstreamări.

  Reply
 13. para

  off topic.

  Pe mises.ro am găsit o relatare despre colocviul SOREC, ţinut în Aula Magna a Academiei de Studii Economice.

  Ce am înţeles: metodologia după care se face planificarea macroeconomică este una cantitativă, în momentul de faţă (mainstreamări).

  Adică, pe baza unor predicţii ale comportamentului cumpărătorului, se generează un calcul matematic pe baza căruia, în final, se intervine în economie, din partea Statului.

  Cei care susţin Şcoala austriacă spun că, din start, problema este pusă greşit, şi că nu se poate previziona exact comportamentul uman, ca şi cum mediul economic ar fi neînsufleţit.
  http://mises.ro/blog/

  Reply
 14. Crinela

  Nu cred ca sticlosul din poza aia e lehman.

  E drept ca privirea fix dusa pare sa-l recomande, dar nu… E prea eligibil ca sa fie el. Ceva nu se leaga.

  Am o teorie, simpluta, ca o gospodina. Verific si revin.

  Reply
 15. Bleen

  Pe lehman l-am văzut în poză. Are o privire cam sticloasă şi cam fixă. Nu prea cadrează. Deşi dacă aduce Cristian Preda şi nişte ceai de tei şi rudotel s-ar putea să cadreze.

  Reply
 16. Bleen

  cu 3 adenauerieni (sună a Star Trek), 2 dictatori, 2 politicieni şi un pătrăşconiu, ajungem la 23 de inşi (spre oroarea lui Predescu de la CCR)

  Reply
 17. Crinela

  Baieti, baieti…

  Simteam eu ca ceva nu e in regula cu modul in care rationez (sic!). Va multumesc ca mi-ati explicat atit de limpede unde greseam.

  Acum ma-ntorc la cratita. Pa! Pa!

  Reply
 18. Parere personala

  @Crinela

  Cu tot respectul dar, pana acum, tu pari cea mai agitata, mai "tremuratoare la chiloti",mai atacata la lingurica si mai "in pragul lesinului" dintre toti comentatorii de pana acum 🙂

  Poate ma insel .

  Reply
 19. Crinela

  Oh! Mindrii logicieni!

  Cum duceti voi demonstratiunea (aproape) pina la capat, da' va tremura chilotii, va ia cu lesin de la lingurica, vi se umezesc circumvolutiunile, sa trageti, verde-franc, concluzia finala.

  Vaeanul e pe mina cu Basescu! QED.

  Reply
 20. Parere personala

  Una peste alta, raman la parerea ca demersul lui Voiculescu (pe langa Geoana) e in defavoarea opozitiei.

  E ca si cum ar scoate din nou la atac, aceeasi oribila gorila de-acum 3 ani sau ca si cum ai rechema minerii sa faca ordine in tara.

  Reply
 21. Parere personala

  @Futuyama

  Toata trupa care a demisonat sau a fost demisa de la "Cotidianul" dupa ce Vantu l-a pus sef pe Nistorescu.

  Nu crezi c-ar fi destui?

  Reply
 22. Florina

  E hilar, nici nu are rost sa discutam.

  Si-a asumat de facto conducerea puterii executive. Adica a semnat in locul lui Boc? A preluat oficial prerogativele prim-ministrului? Basme.

  Reply
 23. Futuyama

  Printre capetele de acuzare al Varanului e acela că Băsescu a promovat o lege declarată neconstituţională – tăierea pensiilor.

  Lăsând la o parte că preşedintele n-a încălcat constituţia – impunând legea chiar după ce a fost declarată neconstituţională – Varanul uită că rezultatele anchetei pe care a condus-o ca şef al comisiei de cercetare a abuzurilor lui Băse au fost invalidate de CCR.

  Numai că, spre deosebire de Băsescu, el n-a ţinut cont de avizul Curţii.

  Reply
 24. Parere personala

  @Futuyama

  Sunt destui care au fost o buna bucata de vreme, (de-ai casei) si au avut si contracte cu realitatea dar care, la ora actuala, ori au plecat pt ca n-au mai suportat, ori au fost dati afara pt ca n-au mai "corespuns fisei postului".

  Chiar niciunul dintre acestia sa nu stie de asa ceva?

  Ma rog. In lipsa de dovezi, speculam.

  Reply
 25. Futuyama

  Părere personală

  "Chiar si fara nume si dovezi clare mi se pare cam dubios ca nici macar cei care nu s-au lasat manipulati de Realitatea sau Intact n-au scos o vb despre acest aspect?"

  Păi, îţi închipui că Andreei Pora ar risca cineva să-i dea tema zilei?

  Ce'ş copil?!

  Se dădea celor cu contract, celor cumpăraţi, de-ai casei şi din afara ei.

  Reply
 26. Futuyama

  aşa se înhumează adevăratele probleme ale cetăţenilor şi se deshumează "adevăratele probleme ale cetăţenilor"

  cu campanii mediatice primite în plic de analişti, ziarişti şi alţi gurişti care bat din fleancă toată ziua pe la teveuri pe tema dată

  azi leit-motivul a fost: Laszlo Tokes

  Reply
 27. Florina

  Motivul cererii de suspendare:

  "În textul cererii se arată: Traian Băsescu şi-a asumat, de facto, poziţia de principal conducător al puterii executive şi a iniţiat şi promovat măsuri antisociale şi ilegale precum cea privind reducerea pensilor cu 15%, declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională."

  Reply
 28. Parere personala

  Nu stiu de ce, dar am impresia ca aceasta cerere, aceasta implicare directa a lui Voiculescu in actul de demitere a presedintelui mai mult ii dezavantajeaza pe PSD si PNL.

  Oricat de greu ar fi in Romania, nu cred ca romanii se vor inghesui sa voteze impotriva lui basescu de dragul lui Voiculescu.

  Altfel spus. Vicele senatului i-a inmanat sefului Senatului, cererea de demitere a presedintelui tarii. Amandoi tac chitic.

  Pune-o acolo la dosar, ca nu se stie cand e buna!

  Parca e chiar din Caragiale.

  Reply
 29. para

  @Leon

  corect

  (offtopic, tocmai m-am uitat pe youtube la procesul şi execuţia lui Saddam, şi tot n-am priceput ce căutau americanii în Irak.)

  Reply
 30. Leon cel Treaz

  @Bleen,

  cred ca intrebarea poate suna si asa: mai exista oare PDL, in afara de PSD si PNL?

  Reply
 31. aurelian

  Shhh… nu-i dati idei lui Videanu ca face imediat compania nationala a argintului… sau a ceaiului; Bineinteles ca va monitoriza oricum preturile argintului si ceaiului prin observatorul de preturi, unde toti tovarasii cetateni responsabili sunt invitati sa depuna reclamatie scrisa….

  Reply
 32. AccesDirect

  Vezi sa nu-ti fure Videanu argintul. N-am baut niciodata ceai alb, nu-mi inspira incredere. Pare un moft 🙂

  Reply
 33. Yeba

  „de la ceaiul acesta…” o sa beau un Silver Needles, ca sa nu se mai repete. Ceaiul asta e bun si ca nume, sa intepam strategiile PDL cu ace de argint, sa vedem daca rezista.

  Reply
 34. Yeba

  Ceaiurile dansante erau evaluate dupa cum raspundeau asteptarilor sentimentale si de buna dispozitie generala, de la ceaiul ce asteapta organizatorii?

  Cit despre iRTV aproape nu mi se pare o stire, pt ca asa ceva nu poti duce in justitie (si nu exista justitie), iar de presa nu mai e vorba demult:

  era clar ca invitatii sunt platiti (deci selectionati) si ca injura cu agenda, tot felul de paiaţe care n-au pronuntat vreodata in gind „sold bugetar” nu indraznesc peste noapte sa injure politica BNR decit daca stiu sigur ca nu primesc replica.

  Reply
 35. morris

  Nu iese foc fara fum/nu a exagerat doamna.Se vor face si alte dezvaluiri.Si privind logic,era de asteptat un asemenea sistem de acaparare,ingradire,manipulare a presei.Sov stia f bine ca poti cumpara spuma jurnalistilor de investigatie,doar cu bani multi;apoi sa-i folosesti in interes personal.Cum iti explici aprox zece mii de euro pe luna de om?ce naiba are de facut pt banii astia?ataca si apara imaginea vantului.

  Reply
 36. Parere personala

  @morris

  Ori Andronic a participat "din plin" la asa ceva, si in acest caz e normal sa "nu-si aminteasca", ori este obligat la tacere de anumite clauze contractuale care inca sunt in vigoare chiar daca, din cat am inteles, el nu mai are de-a face cu Realitatea.

  Bineinteles ca mai exista si posibilitatea ca doamna respectiva sa fi facut din tantar ditamai herghelia de armasari.

  Reply
 37. morris

  @Parere perso.:sunt de acord cu tine ca Andronic imposibil sa nu fi stiut de asta.De aia a si pus-o pe jurnalista anonima sa sune si sa vorbeasca la Nasu.

  Reply
 38. Parere personala

  @Florina

  Fara dovezi – exact asa cum a vorbit doamna respectiva. Sub protectia anonimatului. Tot trebuia sa auzim mai multe pana acum. Iar faptul ca absolut nimeni n-a putut pune pana acum mana pe o asemenea fituica sau macar sa o fotocopieze mi se pare si mai bizar.

  Reply
 39. Parere personala

  Ceea ce ma nedumereste si mai tare este faptul ca, in timp ce suntem bombardati aproape zilnic cu fotocopii ale unor documente intr-adevar strict secrete si pazite mult mai bine decat o simpla fituica "cu indicatii", nu tin minte sa fi aparut nici macar o singura fotocopie a vreunei hartiute in care sa stea scris negru pe alb "injura-l pe x, ataca-l pe y, lauda-l pe z"

  Doamna sustine ca asa ceva se practica pe scara larga iar Andronic spune ca n-a auzit in viata lui de asa ceva. Asta n-o cred nici in ruptul capului, avand in vedere experienta profesionala si mediul in care s-a invartit si se invarte Andronic de ani si ani de zile. Mai ales ca din cat am inteles a condus chiar si Realitatea.

  Reply
 40. Parere personala

  Din declaratiile doamnei respective rezulta ca chestia cu foile de hartie era practicata la nivel mare de tot: jurnalisti, politicieni, analisti de tot felul si mai mult ca sigur, simpli invitati "cu ziua" in studiouri.

  Asta ma face totusi sa ma intreb cum de, absolut nimeni pana acum n-a vorbit asa, pe sleau, despre aceasta problema? Chiar si fara nume si dovezi clare mi se pare cam dubios ca nici macar cei care nu s-au lasat manipulati de Realitatea sau Intact n-au scos o vb despre acest aspect?

  Reply
 41. Andra

  O sa vin si eu dar pe la sf. lui august-inceputul lui septembrie, pt. ca vreau sa propun ceva ce pot face eu (sau altcineva, ma rog) voluntar.

  O sa-i trimit pana atunci lui Florin niste propuneri pe mail, poate sa sorteze ceva de acolo daca i se pare fezabil

  Reply
 42. morris

  Bleen:despre asta comentam dimineata la"jurnal de dictator".de sumele primite pe contracte pt drept de autor,+ clauzele din aceste contracte,prin care ti se spune clar ce si pe cine sa injuri,boicotezi,denigrezi,samd.Deci toata clasa politica,jurnalistica,media,stie de asta.Dar e omerta!

  Reply
 43. Parere personala

  Cat despre articolul dlui Andronic, ce-am mai putea spune?

  Cred ca chiar daca majoritatea dintre noi banuiam ca se intampla asa ceva, in sinea noastra am sperat ca zvonurile respective sa nu se confirme niciodata si sa ramana mereu la stadiul de zvon.

  Este jignitor. Pt toti, inclusiv pt noi, simpli telespectatori. Sau tocmai pt noi cel mai mult.

  Reply
 44. Parere personala

  In cazul in care intrebarea din titlu se adreseaza si cititorilor…

  …as spune ca, dpdv politic, niciun partid nu poate exista sau defini ca atare, decat prin si in propriul BPN. Tot ce se afla in afara BPN-urilor e "doar" masa electorala.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *