Ministrul Educației, un impostor și un hoț fără autoritatea morală de a organiza bacalaureatul

Cum să le ceri elevilor să nu copieze la bacalaureat sau, așa, în general cînd tu însuți, profesional, ești un impostor, o făcătură, un beneficiar al furtului? Ce exemplu dă ministrul educației copiiilor, tinerilor profesori sau cercetători? ”Furați și veți ajunge departe, așa, ca mine! Furați și aveți șansa de a ajunge chiar ministrul educației!”

În asemenea condițiuni, demiterea lui Mang este obligatorie. E jignitor la adresa sistemului de educație, e jignitor la adresa copiiilor de la care avem pretenții să nu copieze, să nu fure, să nu-și obțină notele și diplomele pe furt, să nu se transforme în impostori încă înainte de a intra în viață.

Cum va susține public ministrul educației, Ioan Mang, măsurile de siguranță împotriva copierii la bacalaureat? Cum să accepte profesorii, copiii și părinții astfel de măsuri, venite din partea unuia care a ajuns ce ajuns prin plagiat, prin furt?

May 10, 2012

Since yesterday I got many emails that brought to my attention that Mr. Ioan Mang, who was named for the Romanian education minister, plagiated a manuscript of mine, as well as papers of other people.

Indeed this is a case of plagirism, where the paper „SQUARE ATTACK AGAINST REDUCED VARIANTS OF RIJNDAEL” by IOAN MANG is an exact copy („copy-paste”) of the manuscript „Cryptanalysis of Reduced Variants of Rijndael” by myself and Nathan Keller.

But I would like to add that this plagiarism is not the only issue here that shows on the personality of Ioan Mang. You usually expect that a person that makes plagiarism will read the plagiarized paper first. However, it is clear that Ioan Mang never read not tried to understand the claims in the manuscript „Cryptanalysis of Reduced Variants of Rijndael”. He could not even develop the same results on his own, because all the content of the manuscript „Cryptanalysis of Reduced Variants of Rijndael” is wrong. The fact that that manuscript appears on the Internet is only due to a mistake of a colleague that forwarded it without the consent of the authors, while already knowing of the mistake in it. Actually, I believe that Ioan Mang is the first person ever that did not immediately identify the mistake in the plagiarized manuscript.

SURSA

Cu alte cuvinte, Ioan Mang e un hoț puturos, îngălat și prost. Nici măcar nu a încercat să înțeleagă ce a plagiat. Ba mai mult, nici măcar n-a citit lucrarea copiată cuvînt cu cuvînt. Lucrare al cărui conținut este greșit, așa cum susține însuși autorul lucrării, care spune că lucrarea a ajuns pe internet din greșeală. Cineva a scăpat un rahat de la balcon. Noroc că era Mang dedesubt, cu gura căscată.

Facebook Comments

116 Comments Ministrul Educației, un impostor și un hoț fără autoritatea morală de a organiza bacalaureatul

  1. cristihan

    Super-declaratie, ghici cine a facut-o…. „Pensionarii nu trebuie să mai facă nimic. Să aştepte să le vină pensia acasă, pentru că îşi vor primi toţi banii înapoi”. „Dacă puneţi votul unde trebuie, vor fi şi creşteri de pensii, şi de salarii, dar dacă nu îl puneţi unde trebuie veţi primi încă o rundă de ajustări”

    Reply
    1. bilbofil

       @cristihan Evident, Florin Georgescu, finanțistul garantat Văcăroiu.
       
      PS Din moment ce cu aceeași ocazie a declarat că statul este în stare să restituie contribuțiile pensionarilor și să înceapă restituirea salariilor mulțumită stabilității financiare, echilibrului bugetar și ratingului de țară, asigurate de vechea guvernare  PDL, ar trebui să ne fie clar unde trebuie pusă ștampila pentru a evita o nouă rundă de ajustări.

      Reply
      1. cristihan

         @bilbofil Ya, ya, fuhrerul ascetic, care reprezinta „prezenţa în guvern a Băncii Naţionale şi a unei zgîrcenii de bun augur” 

        Reply
    2. SimonaM

       @cristihan Grețos. Cum e posibil atâta tupeu?
      E doar foamea? Sau mai e și altceva?

      Reply
  2. Nea

    Ce echipă guvernamentală de căcat. Credeam că, măcar de ochii lumii, va pune nişte oameni neutri, cu mai puţine hibe.

    Reply
    1. bilbofil

       @Nea Grămada e prea mică și înghesuiala prea mare. Ponta a avut prea multe interese „sectoriale” de împăcat pentru a scoate un guvern  cu față occidentală.
       
      Deja la educație și-a pus cel puțin o parte din universitari în cap iar universitarii sînt cel mai bine reprezentat grup din parlament după avocați. Dacă cumva mai apar nemulțumiri majore, de pildă cu liberalii prin revocarea cu tinichele de coadă a lui Marga și/sau Diaconu, lupta internă pentru putere nu va mai putea fi ținută în frîu pînă după alegeri.

      Reply
      1. Hongse

        @EleninaNicuţ
        Nu mai ţin minte exact ce a spus de m-a făcut să scriu asta însă impresia generală pe care mi-a lăsat-o a fost că e înlocuitorul perfect pentru Mang: a avut un talent fenomenal să fie şi să nu fie de acord cu ceilalţi în aceeaşi frază. Ceva de genul ‘sigur că e plagiat dar lucrarea nu-i a mea’, ‘să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimica’, etc. 😀
         

        Reply
  3. conco ro

    Ecaterina Andronescu care arde de nerabdare sa ne conecteze la piata muncii. Pentru aceasta, bineinteles, ca mai trebuie sa suportam o reforma a invatamantului asa cum doreste dansa. Distinsa doamna, care pare ca a uitat de abramburelile pe care le-a tot provocat, vrea sa ne impinga intr-o noua si mai mare brambureala. I-as da un sfat util, si pentru ea si pentru tara: sa faca o gradinita privata, sa-i fie directoare si sa-l inamtriculeze si pe Ponta la grupa mijlocie. Poate mai invata si el ceva!

    Reply
  4. cristihan

    Un sondaj scurt, la cald: 1. Il demite ponta in 30” de cand a coborat pe solul patriei sau il pune sa-si dea demisia? 2. Cine va fi urmatorul ministru propus: Croitoru sau Filip?

    Reply
    1. Hongse

      @cristihan
      Sau după Turcescu la B1, Ambramburica ar fi ultima ‘remaniere guvernamentală’.
       

      Reply
      1. cristihan

         @Hongse Aia are decizie de incompatibilitate! (e drept, mai are o cale de recurs, dar e clara treaba…)

        Reply
        1. cristihan

           @Hongse Corect, suntem fezandati bine acum, incompatibilitatile sunt chestii de-a dreptul simpatice pe care o sa le acceptam cu bucurie (vezi ministrul culturii…)

          Reply
    2. bilbofil

       @cristihan Stai, că la remaniere trece mapa profesională pe la Băsescu.
      Evident dacă nu se schimbă structura sau compoziția politică a Guvernului. 

      Reply
      1. cristihan

         @conco ro Pe ala il poate pune in locul lui alistar, ministrul transparentei… (7.65mm diametru)

        Reply
  5. cristihan

    Bunicel Funeriu la B1 (dobitocul de ghise pufnea ca un prost). Doar ca foloseste fraze mai lungi decat „usl v-a dat banii, ba!” si pierde poporu’ pe drum…

    Reply
    1. rezon

       @cristihan Dar la final a punctat bine: decat sa planga fi-mea, mai bine sa planga ma-sa

      Reply
  6. rezon

    Exista o petitie pentru demiterea lui Mang: http://www.change.org/petitions/victor-ponta-prime-minister-of-romania-dismiss-ioan-mang-minister-of-education-for-plagiarism 

    Reply
  7. Florina

    Deci, da, tone de tupeu, cum ziceam.
     
    „Nu e vorba de niciun plagiat. Este vorba de teama unora care au patronat acest minister ca au pierdut controlul asupra lui si, intr-adevar, l-au pierdut. (…) De fapt, scopul lor este unul singur: sa creeze haos in sistemul educational cu doua saptamani inainte de a incepe bacalaureatul special si cu o luna inainte de a incepe examenul de bacalaureat. Categoric, este o actiune politica”, a declarat Mang, la Romania TV.
     
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12219059-ministrul-ioan-mang-verificat-comisia-etica-urma-acuzatiilor-plagiat.htm

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      tone putin spus: in momentul asta e in direct la b1 si declara ca nu isi insuseste lucrarile cu privire la care a fost sesizata comisia de etica, a semnat altcineva cu numele lui :-))))

      Reply
        1. EleninaNicuţ

           @rezon  @Florina atata vreme cat Parchetul tace, apai bine ne face (na, ca facui si versuri :-))

          Reply
        2. SimonaM

           @EleninaNicuţ  @rezon  @Florina Credeam că paranoia lipsește de pe listă. M-am înșelat.

          Reply
        3. Ilinca

           @Florina Il spulbera Turcescu pe B1….Tocmai au primit varianta tiparita publicata in 2004 a unora din lucrarile alea care „circula pe net”…..

          Reply
        4. Florina

           @Ilinca 
           
          Asta urmăresc acum. Mang e terminat ca ministru,  asta e clar, Ponta nu poate să se mai prezinte cu un asemeanea ministru decît în Belarus. 
          Problema e dacă va rămîne la catedră şi problema e Ponta, care a zbierat doi ani verzi şi uscate şi a pretins să plece guvernul Boc, a reuşit să-l facă să plece pe Ungureanu, dar n-a fost în stare să adune măcar o garnitură de miniştri fără asemenea probleme. 

          Reply
        5. rezon

           @Ilinca  @Florina Lasati-ma sa ghicesc. Va spune ca aia e o facatura fabricata in teascurile tiparnitei lui Turcescu

          Reply
        1. cristihan

           @gupi Ce probleme ridici si tu… Pai tot programul de guvernare al usl a fost scris intr-un Word 2010 Trial… :)))

          Reply
        2. rezon

           @gupi Poate distilau pedefeu in cazanul de tuica, mai artizanal, asas, in fundul curtii

          Reply
  8. rezon

    Off topic: Acum, ca a inceput dictatura Ponta, vreau sa-i vad pe Alistar,, Parvulescu si Craciun in Parlamentul European, alaturi de Monica Macovei, denuntand excesele noii puteri.

    Reply
    1. Florina

       @rezon 
       
      Care excese? Doamne, deci tu nu înţelegi că acum s-a revenit la normal şi că derapaje de la democraţie au existat numai sub guvernele Boc şi Ungureanu? Ţţţţ…    

      Reply
      1. rezon

         @Florina Ba da. Societatea civila mai intoarce armele o data. Mai putin Mungiu si Alistar. Prima, din orgoliu, ca n-a ascultat-o aceasta lume proasta, al doilea, pentru ca isi linge inca ranile de etern candidat respins la fotolii ministeriale.

        Reply
  9. Tudor Dimitriu

    Pai e foarte simplu. E cam ca si la referendum. Cea mai mare problema cu legislatia in tara asta e ca nu are niste automatisme care sa nu mai aiba nevoie de o etapa in care onor clasa politica accepta si confirma o anumita situatie.
     
    Ar trebui sa existe o lege care sa oblige o autoritate oarecare sa se autosesizeze in caz de suspiciune de plagiat iar respectivul personaj sa-si piarda postul din secunda doi doar pe baza deciziei acelei autoritati, fara sa mai fie nevoie de demisie sau de constatare din partea institutiei pastorite de respectivul.
     
    Si la referendum ar trebui sa se poata supune la vot (da sau nu) cate un proiect de lege cu totul. Daca se voteaza da, proiectul devine lege fara sa mai treaca prin parlament. Poate fi cel mult contestat la curtea consitutionala. Am senzatia ca la elvetieni cam asa functioneaza. Nu inteleg de ce trebuie sa vina Parlamentul sa formuleze o lege pe baza deciziei de la referendum, si sa tarnoseasca procesul cate 10 ani.

    Reply
    1. Glook

       @Tudor Dimitriu Nu, nici la elvetieni un referendum nu e aplicat ‘direct’. Nu-s specialista dar din cate stiu in elvetia parlamentul e puterea legislativa si poporul e suveran, astea sunt rolurile fiecaruia. Ceea ce inseamna ca referendumul obliga (a se intelege obligatie mai mult in sens politic decat juridic) parlamentul sa ia o decizie politica ce decurge din referendumuri, dar nu poporul face si/sau voteaza legea direct. Dupa orice votare elvetiana se face o comitie cu reprezentanti ai guvernului si ai ‘initiatorilor’ referendumului. Comisia trebuie sa se puna de acord pe textul final. Guvernul se asigura ca forma finala nu incalca legislatia internationala si cea mai buna solutie de implementare e gasita (orice ar insemna asta) iar ‘initiatorii’ trag tare sa se asigure ca ce au vrut ei e respectat in textul final. Apoi se pune in consultare publica legea schimbata si apoi abea intra la parlament la votari. Cu precizarea ca parlamentarii nu-si pot permite sa fie majoritari gica contra ca se infurie poporul si-i cam zboara. Deci nu, nu se voteaza direct legea. Desi initiatorii de obicei incearca sa scrie cat mai precis intrebarile si pentru asta pot face referiri concrete la ce anume si unde trebuie schimbat ca sa lase cat mai putin loc interpretarilor. Dar oricum tot exista uneori interpretari si certuri intre specialisti. Uneori interpretarile vin si din traduceri (vezi cele 4 limbi nationale) care mai pot uneori sa introduca ceva neclaritati. 

      Reply
      1. Tudor Dimitriu

         @Glook Nici eu nu cred că e bine să lași complet decizia în mâna vulgului. Trebuie să existe niște căi de atac în caz că boborul o face prea lată. Dar nici să lași nereglementată complet procedura pentru implementarea reazultatelor unui referendum. Un pic de democrație directă ar putea să-i mai tempereze pe nesimțiți.
         
        Detaliile sistemului elevețian nu le cunoșteam nici eu prea bine. Am scris repede la furie și din amintiri. Dar Republica Romană avea, de exemplu, o cale de legiferare directă printr-o adunare a poporului covocată de tribun, iar tribunul era demnitar ales prin vot direct. Nu mi se pare o idee rea.

        Reply
    2. Glook

       @Tudor Dimitriu Acolo unde insa sunt de acord cu tine e in privinta automatismelor. In Elvetia e automata formare comisiei de elaborare a proiectului de lege dupa ce trece un referendum. Si apoi restul pasilor sunt rasati. In Romania… o fi existand asa ceva? Ce se intampla dupa un referendum, exista o lege care detaliaza pasii ce trebuie parcursi si cine ce face ca sa implementeze dorinta populara exprimata la referendum?

      Reply
      1. Tudor Dimitriu

         @Glook Mi-e că așa ceva nu există. Și e genul de detalii pe care ăștia nu le vor legifera niciodată decât de frică, nu de alta dar nu e în interesul nici unui partid în momentul de față.

        Reply
    1. anarchix

       @conco ro Doubtful.  Cercetarea ei e asa de banala si neinteresanta incat ma indoiesc ca a trebuit sa fure ceva.  Citez din memorie  franturi din tilul lucrarii de doctorat „Procese de echilibru in …” 
       
      R u kidding me?!?!  Nici dracu nu-ti studiaza procese de echilibru.  Asta se face la laboratorul de fizica/chimie de an 2-3.

      Reply
  10. anarchix

    Dupa mintea lui Mang, prima etapa a fost arsa.  Mai urmeaza  o hotarare oficiala in privinta furtului.
     
    A vazut-o cineva pe Abramburica la nasul tv?  „Atacul la adresa doamnei Dumitrescu”… Yeah, right! 

    Reply
    1. Florina

       @anarchix 
       
      Mang, garantat de către doamna atacată Dumitrescu. l-a asigurat de tot sprijinul cînd a fost nominalizat în locul ei. 

      Reply
      1. anarchix

         @Florina Nu va fi pastrat ca ministru asta e clar.  Dar nu pot sa nu ma gandesc daca astia prinsi la furat in RO isi mai pastreaza sefia la universitatile de stat.
         
        Imi amintesc ca acum cativa ani unui profesor de aici i s-a descoperit un plagiat din 1979.  Omul avea deja tenure (un fel de „nu ma puteti da afara decat daca ma culc cu o minora si ma bagati la zdup”).  Cu toate astea, he was terminated cum zic astia pe aici.

        Reply
    1. Hongse

      @Florina
      Noua formă a CV-ului miniştrilor/prefecţilor în guvernarea cea mai cinstită: se va înlocui rubrica „lucrări publicate” cu „lucrări plagiate”.
       

      Reply
  11. Silviu Calin Ghiura

    sa-l iertam pe Mang, ca nu stie ce e aia PLAGIAT! nu stie nici macar pe lume traieste! sau stie si ne vrea si pe noi in lumea lui? nu, nu, niciodata!

    Reply
  12. Nea

    „Cu alte cuvinte, Ioan Mang e un hoț puturos, îngălat și prost.”
    Păi atunci e exact persoana potrivită ca ministru USL.

    Reply
  13. Bleen

    Am crezut că creșterea traficului e o chestie de cîteva zile, pînă trece șocul: Se pare că e de durată, însă. Ce bine e în opoziție!

    Reply
    1. cristihan

       @Bleen Pai si nu bagi si tu un AdSense, ceva, acolo? Un om de dreapta care se respecta trebuie sa scoata si un ban din traficul asta, nu? 🙂

      Reply
    2. Yeba

       @Bleen ”E de la ei”. E un şoc perpetuu, îl întreţin ăştia cu măsurile anunţate. 

      Reply
  14. Yeba

    Off topic, te rog nu mai bâţâi fonturile la ceas aniversar, tremură lumânărelele cu diacritice.
    Deci contribuţia lui Mang e însemnată, el n-a citat, ci a reciclat! Anume a făcut-o, ca să arate că nu în toate cazurile reciclarea performează şi ca să-i dea de ruşine pe Nathan Keller şi pe omul ăsta, care cercetează greşit. 

    Reply
    1. Nea

       @Yeba Yeba, ai auzit de băiatul ăla care a devenit geniu în matematică după ce l-au bătut nişte golani cu cheia în cap? O fi Mang

      Reply
      1. Yeba

         @Nea Nu, nu e Mang. Ăla se pare că nu e tupeist. Asta e altă problemă, separată. Totul e să ai tupeu în viaţă, asta e lecţia pe care o predă Mang. Nu curaj, tupeu. Că la întrebarea „veţi scoate camerele video la bac?” răspunsul a fost: „Nu am spus că nu vor fi camere video la bac.”   

        Reply
  15. SimonaM

    Săracul Mang… Păi de unde era el să știe, la vremea aia, că inventează cineva motoarele de căutare pe Internet? 
    Și că se găsește cineva să-l caute la ”realizări”? Se poate?

    Reply
    1. ribelalu

       @SimonaM Mang si nevasta-sa nu vor recunoaste in vechi plagiatul pentru ca risca pierderea privilegiilor universitare. Consecinta urmatoare va fi pierderea privilegiilor politice.
      Vor merge inainte cu „facatura politica” dar va demisiona dupa ceva timp pentru „binele Guvernului”.
      Astia de la USL acum vor realiza ca prin acuzatiile lor nonstop, in presa, la adresa PDL (marea majoritate false), au dat nastere de fapt la un „monstru”. Cand apare ceva palpabil si documentat presa asta scolita precum pilotii de avion in simulatoare va face prapad.

      Reply
      1. SimonaM

         @ribelalu Da, nu mă aștept să recunoască. Și normal ar fi să nu mai poată preda.
        Cred că l-ar durea mai tare pierderea privilegiilor universitare decât a postului de ministru. Asta se poate para cu tupeul personal (dispune din plin).

        Reply
  16. Bleen

    Am ajuns de rîsul curcilor. Un cercetător scrie o lucrare, își dă seama că e greșită, și o aruncă. Ministrul educației din România o găsește și o copiază. Pe baza unei hîrtii aruncate la coș, ajunge geniu carpatin.

    Reply
  17. ribelalu

    Plagiatul e furt si hotii trebuiesc pedepsiti penal. CV-ul fals este escrocherie iar sanctiunea trebuie sa fie tot penala.
    Asta inseamna ca acesti acuzati ar trebui bagati in categoria „urgente” (criminalitate stradala) a lui Ponta. Daca erau doar niste simplu corupti puteau fi bagati in categoria „si alte infractiuni marunte” a aceluiasi premier.

    Reply
    1. bilbofil

       @ribelalu Plagiatul nu este furt, este o încălcare (în sens larg) a dreptului de autor. Cei care trag la xerox un manual de curs pe care nu l-au cumpărat trebuie și ei băgați la pușcărie pentru furt? 
       
      Este nerealist și periculos să cerem procurorilor ceea ce societatea civilă și opinia publică nu sînt dispuse să facă. 

      Reply
      1. Rosu

         @bilbofil Hei, de unde asemanarea? Plagiatul presupune asumarea in nume propriu a unei contributii al carei autor in fapt nu esti. Asadar foloase necuvenite! Studentul care copiaza un manual pentru care nu a dat bani e de acuzat daca se apuca si vinde copiile, nu daca se pune cu coatele pe ele si invata ca un amarit 🙂

        Reply
        1. bilbofil

           @Rosu Dacă te fur, te lipsesc de proprietatea ta cu scopul de a obține eu un folos material. Dacă te plagiez, nu îți lipsește nimic de pe inventar, doar că nu te mai bucuri de calitatea ta de autor în ochii cititorilor mei. Nu te lipsesc de lucrarea ta ci doar de o parte din prestigiul și/sau foloasele materiale aferente ei.
           
          Pe de altă parte, nu contează dacă o lucrare  este trasă la xerox de un student amărît sau de un profesor universitar cu portofelul plin, fapta este o încălcare a dreptului de autor și o pagubă pentru autorul care pierdut teoretic o vînzare. Sigur, se poate discuta care este prejudiciul efectiv pentru autor, dacă nu cumva este zero, dar dacă discutăm de penal atunci discutăm de pedeapsă și mărimea prejudiciului nu mai poate fi decît o circumstanță agravantă sau atenuantă după caz.
           
          O răspundere penală plagiat, riscă să facă mai mult rău prin eventuale abuzuri. Mai ales că există plagiaturi și plagiaturi. Una este să schimb versurile unui cîntec și să mă fac că plouă sau să „citez fără ghilimele” un paragraf într-o lucrare de seminar, cu totul alta este ceea ce a făcut d-l Mang și există nenumărate situații intermediare.

          Reply
        2. mac gregor

           @bilbofil Dic asta, e suficient sa spui cu cuvintele tale ca sa nu mai fie plagiat. Un student sarac ia lucrarea, scrie ceva similar pe baza miezului si se considera original.
           
          Dobi a copiat lucrarea cuvant cu cuvant. Deci a fost si puturos, nu numai plagiator si prost. Profilul psihologic perfect pt un ministru USL.

          Reply
        3. gupi

           @bilbofil penal nu, da’ vreo 200 de ore în folosul comunității ar fi bune. La măturat străzi, de exemplu

          Reply
        4. maraco

           @bilbofil Dar a obtinut folos material. Probabil cu lunga lista de lucrari copiate a dat concurs pe un post de profesor. Se stie ca profii universitari au salarii bunicele.

          Reply
    1. ribelalu

       @Bleen Nu se duc pentru ca aseara cica i-a rupt cu bataia jandarmeria USL-ista pe protestatarii de acolo. Dracu i-a pus sa se duca cu o ora jumate mai inainte sa reclame jandarmeria la minister?

      Reply
  18. Florina

    La audierile în comisia de specialitate a fost întrebat de Mariana Chircu, deputat PDL:
     
    „Există suspiciuni că unele dintre articolele dv. ştiinţifice conţin elemente de plagiat. Dacă se va dovedi că sunt reale aceste suspiciuni, ce veţi face domnule ministru?”
     
    Şi a răspuns prompt:
     
    „În momentul în care voi fi acuzat de plagiat, fiţi convinsă că mă retrag din orice funcţie.” 
     
    Acum ce aşteaptă? E  dovedit că a furat.  

    Reply
    1. Hongse

      @Florina
      Este evident că autorii l-au escrocat cu un articol eronat, totul fiind cu rea voinţă şi la comandă politică. Şi ce, Adi Severin de la etaju’ 3 şi-a dat demisia de bună voie?
       

      Reply
      1. Florina

         @Hongse 
         
        Mang ştia foarte bine ce-a făcut, pentru că a dăugat, după răspuns, că SPERĂ că scopul întrebării este doar acela ca o deputată PDL să fie mai acră cu un reprezentant al USL: 
         
        Să adăugăm, aşadar, tupeu cu tona. După ce că s-a dat singur de gol – un om care se ştia curat nu spera, era sigur că nu poate fi învinuit de plagiat – mai face şi o asemenea remarcă. 

        Reply
        1. Florina

           @Hongse 
           
          Şi era cît pe-aci ca Ponta să aibă dreptate că are cel mai competent guvern, dacă Mang fura de undeva de unde nu erau erori. Competenţa lor în asta constă, au furat de la oameni cu adevărat de valoare..  

          Reply
        2. Hongse

          @Florina
          Păi au şi alte antecedente. De luni de zile se lăudau că ei au nu numai guvern ‘din umbră’ dar [i ‘program şi soluţii’ şi când s-au văzut la volan… au remaniat guvernul încă înainte de vot şi i-au certat pe Boc şi MRU că nu le-au lăsat tema de casă gata scrisă.
           

          Reply
        3. Hongse

          @Florina
          Păi au şi alte antecedente. De luni de zile se lăudau că ei au nu numai guvern ‘din umbră’ dar şi ‘program şi soluţii’ şi când s-au văzut la volan… au remaniat guvernul încă înainte de vot şi i-au certat pe Boc şi MRU că nu le-au lăsat tema de casă gata scrisă.
           

          Reply
        4. Florina

           @Hongse 
           
          Iar în accepţiunea lor sînt chiar cinstiţi, Mang a copiat cu eroare cu tot, n-a intervenit pe textul omului fără să-l întrebe, nu? 

          Reply
    1. Bleen

      L-au amînat, evident. N-a venit avocatul lui Năstase. Înseamnă că nu au avut timp să lucreze la intimidarea judecătorilor, că nu au reușit să aranjeze o mită, un trafic de influență. Așa că avocatul lui Năstase s-a dat lovit și au mai cîștigat ceva timp.

      Reply
      1. bilbofil

        Un Năstase condamnat cu sau fără executare ar mai reduce din aglomerația și din tensiunile și conflictele aferente în PSD/USL. Ar fi un fel de „noapte a cuțitelor lungi” fără bălțile de sînge incompatibile cu UE: PSD ar deveni mai respectabil pentru partenerii săi de dialog europeni și autoritatea liderilor rămași ar crește în interior. În fond, nu  fost nevoie de cine știe ce efort (dimpotrivă toată vina a căzut pe Băsescu) ca Năstase să nu ajungă la Cotroceni, deci se poate.
         
        După condamnare, capacitatea de șantaj a lui Năstase s-ar reduce amețitor, cu atît mai mult cu cît nu ar putea trage pe alții după el fără să își îngreuneze propria situație.
         
        Gîndeam și eu co voce tare.

        Reply
        1. Bleen

           @bilbofil Un Năstase condamnat ar demobiliza USL-ul la vîrf. Și ar umple de suspiciuni leadership-ul. Primul lucru la care se vor gîndi Felix și restul mafiei (să nu uităm că Năstase nu e singurul uselist de vîrf care are dosar penal) e că Ponta se folosește de dosare să scape de concurența internă (sau, mai bine zis, că Ponta nu face nimic în privința dosarelor, tocmai fiindcă îi convine).

          Reply
        2. Florina

           @Bleen  @bilbofil 
           
          Lui Năstasse îi ţîţîie deja curu’ bine, din moment ce ieri înşira ce înţelegeri constituţionale ar putea exista între Ponta şi Băsescu. 

          Reply
        3. bilbofil

           @Bleen Ce suspiciuni au fost atunci cînd Băsescu a cîștigat alegerile? După ce turismul electoral aproape a încetat, după ce rezultatele au fost centralizate la foc automat?
           
          Nu e nevoie ca cineva din PSD să facă ceva pentru ca Năstase să fie condamnat, nu este nevoie nici măcar să nu facă nimic. Este destul doar să fie un pic prea ineficienți în demersuri.
           
          După care pot protesta cît îi ține gura, îl pot însoți pe Năstase cînd își depune cererea la CEDO, etc., clamîndu-și totodată în specificul dublu discurs respectul lor pentru independența justiției. 
           
           

          Reply
    2. EleninaNicuţ

       @Bleen iar aparatorul lui nastase (care, btw, o apara de zor si pe madam’ gabriela birsan) nu s-a prezentat sa-si sustina cererile si exceptiile, drept pt care dosarul s-a amanat din nou

      Reply
    3. ribelalu

       @Bleen Folosesc toata „artileria grea”. Daca pana acum scopul era achitarea, acum este intoarcerea rezultatului. Si tare m-as bucura sa se intample ca aseara: de la 2-0, tu sa ataci cu toate fortele si  te trezesti pe final cu un 3-0

      Reply
    4. EleninaNicuţ

       @Bleen ma uit acum ca pe 10.04.12 si-a lansat „apararile” pe codulzambaccian.ro, dar pe 23.04, 02.05 si 10.05 a primit amanari pentru… pregatirea apararii/lipsa de aparare

      Reply
  19. Hongse

    „Impostor și hoț” dar ai uitat să menţiuonezi „idiot”:
     But I would like to add that this plagiarism is not the only issue here that shows on the personality of Ioan Mang. You usually expect that a person that makes plagiarism will read the plagiarized paper first. However, it is clear that Ioan Mang never read not tried to understand the claims in the manuscript “Cryptanalysis of Reduced Variants of Rijndael”. He could not even develop the same results on his own, because all the content of the manuscript “Cryptanalysis of Reduced Variants of Rijndael” is wrong. The fact that that manuscript appears on the Internet is only due to a mistake of a colleague that forwarded it without the consent of the authors, while already knowing of the mistake in it. Actually, I believe that Ioan Mang is the first person ever that did not immediately identify the mistake in the plagiarized manuscript.
     

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *