Backward

La cîteva zile după ce sloganul campaniei electorale a lui Obama a fost făcut public (”Forward”) Wikipedia a decis să șteargă pagina ”Forward”, pagină care reunea date despre toate publicațiile socialiste numite astfel. Pagina era veche de un an și jumătate. Acum, brusc, cei de la Wikipedia au ajuns la concluzia că pagina era irelevantă și că respectivele publicații nu avea nimic în comun în afară de nume și orientarea ideologică (ce ar fi trebuit să mai aibă în comun???).

The free encyclopedia nu e chiar așa de free cînd e vorba de sensibilitățile staff-ului de campanie al lui Obama.

Mai multe detalii: BREAKING: Wikipedia deletes “Forward” entry showing link between Barack Obama’s new slogan and Socialism.

BONUS:

Alina Mungiu: ”Pentru plagiatorii din guvernul Ponta sînt de vină Funeriu și intelectualii de dreapta. Funeriu, fiindcă i-a obligat pe toți să aibă ISI, și atunci oamenii s-au apucat de plagiat, intelectualii de dreapta, fiindcă au timorat intelectualii de stînga, și astfel, eforturile extraordinar de lăudabile ale lui Ponta de a umple guvernul de intelectuali s-au lovit de refuzul intelectualilor de stînga de a intra în guvern, de teamă să nu fie acuzați de intelectualii de dreapta că sînt securiști. Eu făceam lucrările profesorilor mei cînd eram studentă. Cînd am ajuns profesor, era invers, eu făceam lucrările studenților mei. A, și să nu uit: e egal cu mece la pătrat. Asta mi-a venit acuma, cînd tăiam ceapă Julien, metodă inventată de mine.”

Facebook Comments

30 Comments Backward

 1. rezon

  Dna Mungiu a uitat sa mentioneze fortele socio-economice, relatiile de productie, fazele lunii si maidanezii ca explicatie pentru plagiatorii din guvernul Ponta

  Reply
 2. carat

  D-na Pippidi, chiar daca fizicul nu o prea avantajeaza,  ar fi putut fi o femeie superba prin eruditia si nivelul intelectual, dar a ales sa se urateasca. Invidia, rautatea, trufia,au ajuns sa o domine. Uneori am un sentiment de mila fata de domnia sa, pentru ca este o nefericita cu sufletul incarcat permanent de venin si macinat de suferinta.

  Reply
 3. nedormitul

  o curvă de pe centură: „eu le-o sugeam peștilor mei cînd eram discipolă. cînd am ajuns curvă, era invers: eu le-o sugeam clienților mei”

  Reply
   1. bilbofil

     @Bleen Mulțumesc. Mie celălalt articol, ”Știu, dar nu vreau să spun, să muriți voi de ciudă!”, mi se pare bomboana pe colivă.
     
    De fapt, acum d-na Mungiu Pippidi drege busuiocul în stil propriu. În generozitatea ei fără echivalent a trecut de la „nu mai am chef”, la solicitudinea pionierului care îi trece strada pe cei neajutorați împotriva voinței lor. După ce s-a dezamăgit de EBA și PDL, acum încearcă să îi treacă strada pe Ponta și pe PSD.
     
    Întîi le captează bunăvoința plîngînd înțelegător pe umărul lor. Apoi empatizează cu ei pentru că intelectualii tarați/expirați s-au grămădit la PSD, punînd în umbră excepțiile (care?).
     
    Apoi, cînd le-a adormit vigilența, haț de braț să îi treacă strada cu cursurile de formare pentru „tinerii tehnocrați din partide”, materie primă pentru un nou grant de proiect și articole în publicații ISI! Asta deși tinerii din ziua de azi sînt atît de nerecunoscători și cred că totul li se cuvine! Apropos, o fi Ponta tînăr?
     
    Practic domnia sa a trecut de la supărarea văcarului pe sat la „opoziția din interior” de tip „Ștefan Gheorghiu”/CEPECA. Și la fel de glorioasă. Păcat de vremea cînd o citeam cu același interes cu care azi îl citesc pe @barbumateescu 

    Reply
 4. Rosu

  Despre Obama si „forward”: nu mi se pare surprinzator…
  Socialismul nu este acceptat de catre americani decat daca imbraca haina mai periata a „liberalismului”, care in America ascunde orientari chiar extremist-stangiste. Asa ca probabil oamenii s-au gandit sa face cumva ca sa nu dea prost „pe net”. 🙂
   
  Despre impresiile doamnei care taie ceapa julien: de necrezut… exista totusi posibilitatea sa fi fost ironica?

  Reply
 5. bilbofil

  „Forward, lemmings!”
   
  Tradus în limba română:
  „Înainte, că înainte era mai bine!”

  Reply
  1. Florina

    @minimalioan 
    
   Aşa este, bravo! Tocmai ai dovedit ce te caracterizează, pentru că habar n-ai cum arăta pagina înainte de a fi măcelărită şi despre ce vorbim aici.

   Reply
  2. Bleen

    @minimalioan http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:bu80LX5VukUJ:en.wikipedia.org/wiki/Forward_%28generic_name_of_socialist_publications%29+&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&client=firefox-a

   Reply
 6. Nea

  Cred că, de fapt, e o lovitură sub centură pentru campania lui Obama. Votanţii lui nu au nimic împotrivă ca el să fie asociat cu idea de socialism, dimpotrivă, asta aşteaptă de la el.

  Reply
  1. anarchix

    @Nea mai e o kestie punctata de nebunul de maical savage. Azi obama a zis ca e total de acord cu casatoriile intre ghei la o zi dupa ce North  Carolina a pus nu la chestia asta.  Una din doua, lobby-ul gheiesc il santajeaza cu donatii sau se stie ca Romney e terminat inainte de cursa si e home run pentru democrati.  Vin vremuri interesante pentru Amerikuh… 

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.